абъзъбъ, не ми схвана идеята май, силата и формата ще я подържам с тренировки и фастове.
Марги, коментирахме го вече, организмът свиква и се адаптира на това, което му дааваш, като малък и не толкова си хапвах всякакви комбинации и не помня да съм имал проблеми...
И за двамата - ензими, работа на храносмилателната система, адаптация на нервната система, искам да имам енергия и фокус на пипето дори да съм изял кофичка кисело мляко, литър вино, пръжки и мекици накуп, без да се наакам :D
Абе от проба не боли :)
Абе, може и прав да си, ама аз нещо като не ми понесе два-три пъти се старая да го избягвам и да не си причинявам излишен тормоз.
Във всеки случай, докато не експериментираш, няма да разбереш. :)
Пък и не виждам нищо лошо в това да се пооакаш от лоша комбинация на храни, аз го виждам като стомашно-чревна чистка. Някои хора пари дават да им направят клизма.
Бягане на Витоша
Към половин час съм се лутал из Симеоново, за да открия как се стига до пътеките, няма табели, само задънени улици...
Та много хубав маршрут за бягане е това, защото няма почти никаква денивелация, пътеката обикаля горе-долу от Бистрица до Бояна.
Нямам идея как са “превзели” някогашната почивна станция, но това си е баш хотел във Витоша...
хотел Св. Георги > Симеоноески езера > Драгалевци > Разклона за Бояна и Драгалевски манастир > хотела
Общо време 1:06 ч. само бягане, но не с кой знае кво темпо.
Мачкане с ролера сутринта, преди и след бягането. Чуствам се и съм по-разтегнат, без да разтягам...
Днес каране на колело до Студентски да се видя с едно малко чукче :)
През Ловния и Южния парк, кефец си е, първо каране за 2013. Ще почна да си карам по-често колелцето :)
После няколко обиколки на стадиона за загрявка и после в залата.
Там уж трябваше да тренирам, ама нещо никъф ме нямаше, затва си тествах хвата на висока тяга до 210 с хук и магнезий си държа и на 220 държа ама не можах да я заключа... смях. Палците не го харесват много...
Тия дни рамото ме боли повече, коляното ме боли, по-точно под коляното и в комбинация с никаква мотивация за вдигане на тежести, това е положението... май ще пусна временно колелце и кросчета/походчета по Витоша да разпусна.
Храната е разнообразна, предимно хлебни и млечни, салати, плодове също, чат-пат манджичка или мръвка. Стомаха/корема се държат, но понякога ми забива процесора и не ми е окей на главата, някой ако има идея как и кои храни как реагират на пипето няма да е зле. Фастовете са около 20 часови.
Още 10 дни ми остават без алкохол, като цяло никакъв проблем, но ако пият покрай мен и се забавляват ми е уеко кривичко :D
Каране на колелце до Боянската църква, после по едни пътеки уж към Драгалевци, ама то е кал... баири... Бутах го тва колело, носих го на гръб, карах го, накрая ми писна и се пуснах с 300 надолу :)
Кулото ми е пълен “твърдак”, градски хибриден тип, нито е бързо на асфалт като шосейка, нито става за XC… абе поне върви :D
Иначе вкъщи бях забравил, че имам един от тия скапаните лостове ф30 с резба и 2х10кг и 2х20кг на един приятел, та днес сложих 30кг на лоста и мъчих щангистката тяга, още доста неестествено се получава, ама ше видим дано стане нещо прилично...
Една снимка с мизерния телефон, който само на слънце прави някви снимки иначе е като тази трагедия...
Вчера цял ден глад, на няколко кафета и чайове с мед и към литър прясно мляко. Днес едно кафе, един чай и останалото вода.
Общо - 44ч. глад от които 20ч. на вода.
Днес Разходка по Витоша: Копитото > х. Момина скала > Боянски водопад > Копитото
Едно кръгче се получи с много готино време и въздух :)
Сега се захраних с една салата от айсберг, ама усещам как ще нападна биволското мляко, а по-късно някви яйца.
Вече съм 85кг, дано не избягат мускалите, докато ми си оправя болежките и почна пак да натискам тежестите.
казано от gotcha на 16.04.13, 19:41:
Иначе вкъщи бях забравил, че имам един от тия скапаните лостове ф30 с резба и 2х10кг и 2х20кг на един приятел, та днес сложих 30кг на лоста и мъчих щангистката тяга, още доста неестествено се получава, ама ше видим дано стане нещо прилично...
Аз 6-7 месеца се гърчих с такова чудо,че и обръщане правих,тръстъри. . .много е гадно :D
казано от Иван П. на 17.04.13, 20:27:
казано от gotcha на 16.04.13, 19:41:
Аз 6-7 месеца се гърчих с такова чудо,че и обръщане правих,тръстъри. . .много е гадно :D
Гадна е доста, ма за дърпане с леко става, иначе няма огъване това и е къса, няма широк хват реално...
Я тихо ей,някой само с такива тренираме :).Не се оплаквам изопщо.Не че съм ползвал хубав лост де ама...дигам си прилично ;)
Всеки се задоволява с квото има, но е гадно да караш нова лада след старо бмв :)
Храната след гладуване е по-вкусна, мдааам, само да не освирепявам толкова (blush)
Още на обед скокнах и си взех от пекарната пресен, топъл и мек Добруджа, навръщане към вкъщи си чупих и си гризках, ех спомени от детството :)
После си го хапнах с тиквни семки, тахан и медец...
За обед зелена салатка с краставичка, репички, тиквени семки и малко биволско млекце, варени яйца с червен жълтък от село, бабек и биволско сиренце.
На вечеря от същата салатка, домашна пица от кайма от плешка запечена на тава с магданоз и пресен лук, полята с доматен сос, краставички и печена чушка, още бял лебец и сиренце... ех да можех да праснa и 2-3 ракийки и една ока винце (blush)
Хапва ми се нещо сладичко, а вчера какво количество сладко изядох след фаста, чак ме хвана срам!
Лошо е това, което правя, не бива след това прочистване да се затлачвам така, чревоугодничеството и лакомията нямат граници :(
казано от gotcha на 18.04.13, 21:28:
За обед зелена салатка с краставичка, репички, тиквени семки и малко биволско млекце, варени яйца с червен жълтък от село, бабек и биволско сиренце.
:(
Да не си си взел биволица бе Ванка? :D
Мнението беше редактирано от Петър на 18.04.13 21:34.
Биволица убавица :)
Имаме магазин “Добрев” до нас и ни харесват нещата им, особено биволските, по-мазнички са :P
18.04.13
21:44
казано от gotcha на 18.04.13, 21:41:
Имаме магазин “Добрев” до нас и ни харесват нещата им, особено биволските, по-мазнички са :P
Имате и мандражийски магазин (май на мандра ситово) на пазара,от там пробвал ли си нещата?
пишеше че има и биволски работи, ама като мина все е затворено.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 18.04.13 21:45.
казано от Infernaloverkill на 18.04.13, 21:44:
казано от gotcha на 18.04.13, 21:41:
Имаме магазин “Добрев” до нас и ни харесват нещата им, особено биволските, по-мазнички са :PИмате и мандражийски магазин (май на мандра ситово) на пазара,от там пробвал ли си нещата?
пишеше че има и биволски работи, ама като мина все е затворено.
Едно време имахме биволица на село и нейните работи :D пък бяха чак гадно мазни :D
Мнението беше редактирано от Петър на 18.04.13 21:47.
Весо, знам го и съм взимал май само от сиренето, не беше нещо кой знае кво...
Пепи, що гадно бе?
Как бих си гледал една на тераската, ще си я четкам, галим, раним и поим, а накрая ще я доим :D
казано от gotcha на 18.04.13, 21:54:
Как бих си гледал една на тераската, ще си я четкам, галим, раним и поим, а накрая ще я доим :D
Бааа, найш кви са страшни :D. Поне като бях малък така мислех :D.
Това купешкото биволско мляко няма нищо общо със селското - онова има 1 пръст масло върху киселото мляко в бурканчето. А гадно мазно, защото оставя един такъв мазен послевкус по небцето, който трудно се маха. И всъщност това са ми детските спомени - сега може и да ми хареса, щом ми харесва заквасената сметана от кофичката...
Бягане в парка - 28:25!
Две минути надолу от последното бягане за 1 обиколка. Оттогава съм с около 2кг надолу, почти липсва одървяне (малко ме стягаше десния прасец), вероятно заради редовното мачкане и липсата на тежести последните дни. Понапънах си се този път, винаги може още, но бива.
Почвам да виждам светлина в тунела и свинският тръст да заприличва на нещо като бягане :)
Скоро ще тествам пак 5к на стадиона да видим как са нещата в рамки...
19.04.13
23:11
казано от gotcha на 18.04.13, 21:28:
Храната след гладуване е по-вкусна, мдааам, само да не освирепявам толкова (blush)
Още на обед скокнах и си взех от пекарната пресен, топъл и мек Добруджа, навръщане към вкъщи си чупих и си гризках, ех спомени от детството :)
После си го хапнах с тиквни семки, тахан и медец...
На вечеря от същата салатка, домашна пица от кайма от плешка запечена на тава с магданоз и пресен лук, полята с доматен сос, краставички и печена чушка, още бял лебец и сиренце... ех да можех да праснa и 2-3 ракийки и една ока винце (blush)
Хапва ми се нещо сладичко, а вчера какво количество сладко изядох след фаста, чак ме хвана срам!
Лошо е това, което правя, не бива след това прочистване да се затлачвам така, чревоугодничеството и лакомията нямат граници :(
Сиромаха клети...гладен е легнал :D
Трезвенико, утре и заради тебе ще пия даже, стана известен с тая лула :)
Хаха бате Сашо, аз специален апел съм дал да пиете и за мене, а ти ако пиеш за мене ще го смятам х2 в пряк и преносен смисъл :D
Днес каране на колелцето
Дома > Драгалевци (чичовци) > Воденицата > Драгалевски манастир > Симеоновски езера > Симеоново > Пауъра > Дома
До Чичовци на педали, направо ми се взе здравето, после до Манастира бутане и пробвах да го нося на рамо или на гръб, но е супер неудобно, трябва да си измисля няква схема, ще стават по-бързи преходите, после хранах пътечката, която обикаля Витоша и по която тичах, но в обратната посока, там ту карах, ту бутах и от Симеоново се пуснах с 200 до Залата, където с Бобката се видяхме и после ходихме до едно кръчме да му правя компания докато си поркаше биричка и хапваше, аз бях пълен стоик и откъм пиене (остават ми 3 дни) и откъм ядене, защото исках да пофаствам повечко, заради домашната баничка снощи (blush)
Общо около 5ч. навън от които сигурно 3 каране.
Сега след 22ч. гладуване на 0 калории, си похапвам яйца по панагюрски, домашна пица с блат от кайма, кисели краставички и ръжен хляб. По-късно ще си заслада (giggle)
казано от gotcha на 20.04.13, 21:06:
... с Бобката се видяхме и после ходихме до едно кръчме да му правя компания докато си поркаше биричка и хапваше, аз бях пълен стоик и откъм пиене (остават ми 3 дни) и откъм ядене, защото исках да пофаствам повечко, заради домашната баничка снощи (blush)
Железен направо! :) Дори не трепна, докато пред него цвътреше свински сач и се лееха бири. :)
Зад “Раковски” има една скара ,правят пърленки на огън и сочни куфтаци с зелен лук.
Ще те водя да ти прецакам фаста .....
Бате Ивчо, нема яд после ще фаствам 40+ ч. и всичко ще се балансира :)
Тва на пазара някъде? Там много гадно смърди на манджи, много е приятно да бягаш на чашката фастнат и всеки път като минеш оттам ти дава яко бууст :D
Днеска мако по-късно на стадиончето да се разтъпча.
12мин - 2530м. на сгурията, трагедия... мога да натисна повече, ама ми е гадно :D
Ходещи напади, отскоци, подскоци, спринтчета, лежане, разтягане, лафче, прогресии за предна везна, набиранки, кофи, малко с жилетката на един пич, опити за силово, без проблем ми излизат лактите отгоре, но не мога да прехвърля тежестта напред, а и пазя рамото, лаф моабет, а у... та 2 часа откарах след бягането :D
Горните упражнения са в малки серии и повторения колко да не е без хич...
Мачкане с ролера сутрин, преди и след тренировка.
СТ след тренировката 84кг
След 22-3ч. фаст - Биволско кисело мляко, Соленки с кашкавал и фафли Ная... :D Ако ми дойде музата по-късно ще шибна една вратна и некви яйца за саркоплазмата :D
Днес, уж очаквания ден, ама няма пресантиман... :D
На закуска кафенце с фафли Ная.
На обед пишки, яйца с пишки и сиренце, фафли с тахан и биволско кисело млекце.
Вечерта 3 вида пици по 2-3 парчета, две-три шотчета ракийка***, две-три чашки винце**, една стеличка за лека нощ*, палнах и една цигарка, че ги бях “спрял” в сухия период, не че съм пушил преди де, ама припалвах чат-пат с поркането. Вероятно заради липсата на желание не се и напих, както очаквах, просто леко ме хвана :)
Еми освен да се изкажа за едномесечното въздържание от алкохол (и цигари неволно) :)
5кг. надолу, голямо значение имаха фастовете 24ч.+, липсата на алкохол мисля, че повлия вторите две седмици.
Спя добре, почти нямах безсъние освен като си лягах гладен, но не се мъчех много, явно телото ми си е сакало градус като не съм му давал, редовно имах периоди с трудно заспиване.
Кръвното ми се пооправи, спрях бетаблокера, но и хубавото време си казва думата, както и фастовете (по-дългите).
По-малък харч е ясно :)
Минусите са, че ми понамаля социалният живот и не ми беше толкова весело в компания, демек същото :)
Като цяло си мислих, че ще ми е мега зора, защото принудително никога не съм спирал алкохола (близо 20г.) но толкова свикнах, че днес даже ми беше странно и не ми се пиеше...
Надявам се да намеря някакъв баланс с поркането, но не обещавам, прасето в мен вероятно спи :D
Амин
24.04.13
00:08
Фастовете, вътрешната нагласа/работа/усещане и нищо друго, нищо друго(както пеят “Диана Експрес” ;) )
Така ще кажеш бате Сашо и аз така упорствах преди да се “пречистя”, работата е, че сме си пияндурници и си намираме оправдания.
Не, не вярвам да спра алкохола, не съм пораснал толкова, но ми дойде добре този период, просто разбрах, че може и без алкохол, щото това не можех да си го представя дори доскоро... :)
И все пак продължвам да твърдя, че трезвеняците са си сухари :D (без обидени моля).
А, и още нещо да добавя, което измъдрих днес - пиенето е като колелото ;) :D
Не мож пречисти туй що не иска пречистване. Нечисти са тия дето не пият - нали по-мъдри от нас са го казали :))))))))
По тоя повод ето две четиристишия на тема вино и пиене:
Трезв ли съм – не зная радост, ставам тъжно мълчалив.
А пиян – загубвам разум в тоя винен свят мъглив.
Ала някъде в средата има малък светъл миг,
той за мене е животът и се радвам, че съм жив.
От водна капка на земята родих се мълчалив и плах:
на огъня страстта ми даде живот, изпълнен с плач и смях.
А утре вятърът внезапен ще ме развее из всемира…
Затуй пий вино и се радвай, преди и ти да станеш прах.
Ако човек търси поетични цитати за пиянството, Омар Хаям е страхотен източник - половината Рубаят се върти около това. :) Явно е бил от нашата кръвна група човекът. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.04.13 09:06.
Днес нямах време, за това само едно Купърче, но горе на чашката - 2670м.
Странна работа, до днес си мислих, че на асфалт съм по-бърз, сигурно е така, ама си мисля, че и трасето май не е баш-баш 600м, сигурно е 580-90, не може толкова осезаема разлика да давам, не бях много по-бърз днес...
След 22ч. фаст, зелева салата, панирани кашкавалени хапки (без кашкавал бяха го препържили май и кашкавала изеткъл :D), две парчета пица, по-късно овесена каша с биволска фреска (уникална) и медец. Без алкохол... засега, нема пресантиман деба, развалих се :D
казано от gotcha на 24.04.13, 22:32:
Без алкохол... засега, нема пресантиман деба, развалих се :D
Ванката се счупи ;(
казано от Петър на 24.04.13, 23:05:
Ванката се счупи ;(
Ще се опитам да сведа пиенето само до - пиенето на качествен алкохол и пиене само на поводи, събирания и с готина компания, да видим... :)
Иначе се чупя към Бургас днес, може да се топна в морето, малко криотерапия :D
25.04.13
11:27
казано от gotcha на 25.04.13, 10:50:
казано от Петър на 24.04.13, 23:05:
Ванката се счупи ;(
Ще се опитам да сведа пиенето само до - пиенето на качествен алкохол и пиене само на поводи, събирания и с готина компания, да видим... :)
Иначе се чупя към Бургас днес, може да се топна в морето, малко криотерапия :D
седи да се виим бе.
27.04.13
13:57
И ловец, и рибар, и малко гъдулар! Ще измръзнат топченцата бе, Ваньоооо!
Разходка с коуеуото по Витоша
Дома > Драгалевски манастир > Боянско езеро > Стадиото
Каране пак до Чичовци, после бутане и каране до Бояна и оттам газ надолу. На Раковски правих малко предни везни с един сгънат крак и туй то.
Новостите са, че спрях кафето за месец и добавките в което включвам всичко в таблетна форма, капсули, капки и тем подобни хуйни.
Днес ще гледам да изкретам един поне 24ч. фаст на вода, че се оядох на гомна тия дни.
Болките в колената и рамото са периодични, но константни...