Go easy but never stop!

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.04.13
04:57

Здравейте!

Аз съм на 21г., висока съм 165 и честно казано нямам спомен някога да съм тежала повече от 43 кг. Когато бях по-малка (може би на 14-15, спомням си една снимка..) тези 43 кг. не ги виждах като проблем, докато не дръпнах на височина.

Ще нахвърля набързо няколко неща влияещи на килограмите ми, които с течение на времето или съм чувала или съм чела или сама съм стигнала до тях. Също така ще включа и плановете си за напред. Кое е мит и легенда и кое е реалност, очаквам да разбера в този сайт.

- Въпреки че нямам проблем с хапването на каквото ми се хапва, тъй като не се лепи никъде, се опитвам да ям разнообразни храни, повече въглехидрати и колкото се може по-малко “боклуци”. Не знам дали трябва да отбележа, че не съм голяма фенка на сладкото в големи количества.
- Пия малко течности като цяло. 
- Достоверно и лекарско мнение - Имам бърз метаболизъм.
- Медицински проблеми - с ПКЯ съм и пия противозачатъчни. Всички останали изследвания са в нормата и съм здрава.
- Да ям по малко и често (тва ме обърква защото съм чела, че го прилагат хора, които искат да отслабнат, би трябвало да има нещо.. обратно ?)
- Да спра пушенето. (Очеизвадно сигурно и проблемно доста, тъй като волята я имам, ама желанието да спра -не, въпреки че доста съм го намалила и пуша МАКС! половин кутия на ден и със сигурност не я достигам всеки ден).
- Моето е ген. Цялата ми рода са или са били слаби на времето.
- Нерви.
- Да увеличавам постепенно порциите/калориите, докато достигна “нормалните” за моите мерки или по-точно тези, които ме удовлетворяват.

За сега само за това се сещам. Иска ми се да навляза в нормата на BMI, защото съм доста под нея.
Не мога да съм сигурна кое как и колко влияние ми е оказало, със сигурност всичко изброено, просто аз търся кое е най-доброто за мен и искам да постигна И тази си цел.

Радвам се, че открих сайта и се надявам да открия отговорите, които търся.
Поздрави!

Темата беше редактирана от Кристияна на 11.09.13 00:35.

Успех :P

14.04.13
09:29

казано от Кристияна на 14.04.13, 04:57:

- Да спра пушенето.

Това е просто задължително.
Успех и от мен!

БО

14.04.13
17:11

Защо не пробваш с гейнър?

AG

14.04.13
17:52

За да качиш мускули във фитнес залата най-удачно е да тренираш по програма от сорта на 5х5 или подобна предлагаща тежки основни движения. По принцип това е прието за мъжка програма, но тренировките са според целите. Няма да станеш мъжка и мустаката :) Калорийния ти прием трябва да е висок и да ядеш поне по 2 грама белтъчини на килограм лично тегло. Резултатите ще ти бъдат по-добри ако приемаш бърз протеин сутрин след ставане и след тренировка и бавен преди лягане.

Предполагам, че на твоите килограми за теб ще е добре да качиш и мазнини - не само мускули.

Другите спортове, които си планирала по-скоро ще ти пречат да качиш, но нали трябва и да се забавляваш - давай без да се  напъваш.

Таблицата с БМИ не я гледай много. На твоя ръст има момичета по 50 кила с плочки и такива с наченки на паласки.

Успех. И аз се боря да кача 5 кила.

казано от Бодибилдър на 14.04.13, 17:11:

Защо не пробваш с гейнър?

Защото са пари на вятъра, след като може да яде качествена храна! Гейнъра (поне според мен) е за хора, имащи огромни калорийни нужди и не можещи да се справят с яденето на такова количество храна. И това отново е много краен случай - при добро желание храната може да ти е напълно достатъчна.

15.04.13
01:25

Трябва да науча фитнес терминологията. ;D
Не знам какво е гейнър. Ако са някакви химии/витамини и подобни, предпочитам да не прибягвам до тва.

@Ангел, мерси за мнението, малко се губя още между редовете, защото реално утре ще се записвам на фитнес и съм много боса в тази област. (blush) Никога не съм спортувала. Тва за белтъчините не го разбрах, честно.
Колкото до другите спортове, обичам да се занимавам с различни неща. За спорт се бях замисляла, ама нямах възможност, сега имам и искам от всичко по малко. Просто защото ми се предлага на добра цена. Интересно ми е, кои занимания по-скоро ще ми попречат, отколкото ще ми помогнат (тези, които няма да повлияят по никакъв начин не искам да ги включваме).

Без да съм много запозната, мисля, че упражненията с по-бързо темпо не са за моя случай, така ли е ?

14/10/2013 ядох на закуска: Зърнена закуска и после един банан. На обяд: Консерва риба тон в доматен сос с хляб, маслини, за десерт пак банан и крем карамел. И за вечеря една пълнена чушка с кайма и ориз с хляб и за десерт ягоди със захар. Сега преди да заспя мисля да изям още един плод.

AG

15.04.13
12:03

Килограмите могат да дойдат от мускули или от мазнини. Имайки предвид колко малко тежиш, предполагам че трябва да качиш и мускули и мазнини. Мазнините се качват с ядене и нищоправене, а мускулите с ядене и трениране. Затова казвам че много спорт може да ти пречи. Трябва да си наваксваш разхода на енергия от спорта с ядене.

Диетата ти е горе долу добре. Този плод преди лягане ти дава енергия на организма около половин час. През останалите 7 часа и половина сън, отслабваш. Пробвай да ядеш преди лягане храна, която ще ти дава хранителни вещества на организма за по-дълго време. Аз ям извара с малко сирене и сурови ядки.

17.04.13
12:32

Ааа ясно, тва го знаех.

16/04/13

Закуска: Капучино на прах разтворено с мляко и кроасан с шоколад.
Обяд: Бъркани яйца и един домат, за десерт - ябълка.
Вечеря: Салата (краставици, домати, айсберг, броколи), пържени картофи и кюфте (с хляб).

От днес пия соево мляко.

Нещата, които хапваш ще ти помогнат с качването на “килограми”, но тези кроасани и капучино на прах няма да направят “килограмите” - мускули :) Ориентирай се към алтернативи ;)

Мила

17.04.13
13:08

Не пий соево мляко. Ако нямаш проблем с разграждането на лактоза (т.е. ако не се подуваш от мллечни продукти) пий си пълномаслено мляко.
За да качиш килограми - ядеш повече, отколкото ще изразходваш.

Храната - ще е по-добре да намалиш кроасаните, сладкото, пърженото, за да не качиш предимно мазнини.

Източници на протеин - месо (всякакво), сирена, риба, пълномаслени млечни продукти, яйца.
Мазнини - ядки, масло, зехтин, заквасена сметана
Въглехидрати - ами, моите предложения са картофи (не ги пържи), пълнозърнеста паста, черен хляб

Та ако имаш проблем с поглъщането на повече храна като количество, можеш да започнеш да ядеш повече мазнини с храната, богата на протеин. Въглехидратите + храна богата на протеин също е опция.

Тренировките със тежести ще направят тялото ти да изглежда естетичски добре. Защото ако започнеш да ядеш повече, отколкото изразходваш, по някакъв начин трябва да изградиш мускулната маса, а това става, чрез тренировки.

Мнението беше редактирано от Мила на 17.04.13 13:09.

17.04.13
22:00

казано от Херцог Трън на 17.04.13, 12:35:

Нещата, които хапваш ще ти помогнат с качването на “килограми”, но тези кроасани и капучино на прах няма да направят “килограмите” - мускули :) Ориентирай се към алтернативи ;)

Закуската ми е такава, защото още се “уча” да закусвам. Т.е доста време я пропусках и сега хапвам нещо, колкото да не ми е празен стомаха, иначе си давам сметка, че трябва да е малко по-така. Абе с други думи, уча стомаха си да иска храна сутрин. Мисля, че действа.

Днес пак пих капучино на прах, ама го направих със соевото мляко и вместо кроасани, бяха 2 мъфини с шоколад. ;D
На обяд ядох сандвич с пуешко филе, кашкавал и маслини (по-скоро тва върви за закуска, ама като стана е последното, което ми се яде )
Следобяд изядох едно киви, а на вечеря - леща и бекон с хляб. И за десерт една малка шоколадова вафличка, че не обичам мн мн сладко.

Btw защо слагаш килограми в кавички ? ;д

@Мила, мерси за мнението! Всъщност кроасани, сладко и т.н рядко ям, само ако не ми хареса нищо друго :д
Опитвам се да си направя няква програма кога на какво да ходя. Тялото си го харесвам много, харесвам си формата, имам извивки, не е като да съм плоска отвсякъде, въпреки килограмите ми. Искам още повече гъвкавост. Утре мисля да ида на тонификация, въпреки че има и кардио-латес, кардио-бокс и някакви подобни, дето ми се струват интересни. Днес видях един клас, правиха spinning, ама ми се струва, че не е препоръчително за мен, пък знам ли (въпреки че имаше една жена, която е 100% анорексичка и издържа 45 минути на бързо темпо, просто не знам къв му е ефекта).

А за соевото мляко, защо ?

20.04.13
00:54

Задължително ще посещавам класа по тонификация! Много ми хареса, имаше от всичко по малко: каране на колело, въртене на обръчи, прикляквания с гирички (2 вида упражнения), скачане на въже, глутеус мост, клек с ластици и бицепсово сгъване, лицеви упори с швейцарска топка, скокове и др.

Тренировката продължи 45 минути, като първата серия беше по 20 секунди на упражнение и се сменяхме, втората по 30 секунди, почивка и още 30 секунди на същото упражнение преди да се сменим, а последната серия мисля, че беше по 15 секунди на упражнение.

След тренинг изядох 2 стабилни сандвича, един банан и 1-2 парченца шоколад, а на вечеря ядох гювеч с хляб. Преди сън 2 банана и 1 мъфи с шоколад. А, също хапнах една малка шепа ядки, ама не знам по кое време на деня беше.

Днес в менюто ми имаше таратор, пиле на грил, ягоди със захар, сандвичи, шоколад и компот от праскови. И сутринта капучиното пак си го пих със соевото мляко, така и не разбрах защо да не го пия (dull). И не съм спортувала, защото се натоварвам от началото на седмицата и реших днес да почина.

Утре съм на Cardio tono, да видя там кво ще представляват упражненията.

21.04.13
00:12

Тия дни съм в апатия и нищо не ми се прави, също не ми се яде толкова. Днес се успах, станах в 11:30 и си направих един сандвич, след няколко часа хапнах банан и сладолед, малко чипс. Все тъпи работи. Преди тренировка пак нищо особено, две мъфини, киви, 2 ч.л мед... След тренинг доста голяма салата с малко странен дресинг, за пръв път я опитах. Общо взето включваше: Маруля, краставица, домат, репички, авокадо, крутони. А дресинга: Мед, зехтин, горчица, сол. После банан и пак чипс.

Осъзнавам боклуците.
Тренировката беше кардио с танци, беше забавно и интересно. Също продължи 45 минути.
Тонификацията повече ми хареса.

Днес намерих програма за спортуване като за мен (с поднормено тегло), в този сайт я намерих и мисля да я пробвам. Трябва да се организирам. И да си запиша мерките. Не знам как да измеря и да сметна някои неща, като мазнини и.. всичко останало.

Мила

21.04.13
10:04

казано от Кристияна на 17.04.13, 22:00:

А за соевото мляко, защо ?

Защото в днешно време соята е генно модифицирана. @Маргаритка (Маргарита Манева) може да каже и повече по въпроса.

22.04.13
21:05

Закуска: Тестени пръчици с мед
11:15 - 12:00 Пилатес
След тренировка: Сандвич с препечени филии, за прекарване половин краставица и голяма чаша айрян.
Обяд: Зеле с месо с хляб. За десерт компот от праскови.
Следобяд: Сладолед с орехи.
Вечеря: Салата (краставица, домат, репички, цветно зеле, морков, маруля, авокадо, броколи), 2 картофени кюфтета с хляб. За десерт компот от праскови и ягоди.

28.04.13
15:34

Искам да попитам за тази програма, кой е най-подходящия хранителен режим от следните: въглехидратна ротация , НВД-ВМ , ВВД , РБД ?

Надявам се някой по-напреднал и по-разбиращ да ми обясни малко и да ме “упъти”.
Мерси!!

Едит: От всичко прочетено, най-много ми допадна РБД, само че искам съвети и напътствия, че чувствам, че се лутам, без да съм сигурна дали разбирам правилно нещата.

Мнението беше редактирано от Кристияна на 28.04.13 22:47.

Според мен ротацията ще е най-добра в случая, но си зависи и от теб - пробвай и според усещанията модифицирай. Не е нужно да робуваш на определена схема :)

казано от Кристияна на 28.04.13, 15:34:

От всичко прочетено, най-много ми допадна РБД, само че искам съвети и напътствия, че чувствам, че се лутам, без да съм сигурна дали разбирам правилно нещата.

РБД е сравнително най-щадящия и лесен за изпълнение хранителен режим, при добре преценени количества на храната и достатъчно добро качество ще ти даде добри резултати. Въглехидратната ротация е чудесна идея, но ми се струва подходяща по-скоро за хора с повече опит в храненето и добре познаващи тялото си. Какво за РБД не ти е ясно? Дай да коментираме. :)

29.04.13
14:49

Ами писах и във форума: линк
Едва ли ще стигна до супер, хипер вманиачаване и броене на калории, ама искам г/д да имам някаква представа за нещата. Кое, по колко.. На закуска и след тренинг и в нетренировъчните дни какво е препоръчително ?

Мнението беше редактирано от Кристияна на 29.04.13 23:21.

29.04.13
19:53

Едитнах началото на дневника си, защото се сетих за неща, които не бях написала, а може да са от значение.
Скоро не си бях вписвала тренировките и яденето, защото първото отсъстваше една седмица, пък и нещо не ми се занимаваше с дневника. И цигарите ми бяха малко повечко. Страшно апатична бях и все още се чувствам like a shit, ама реших да не свеждам глава, че сведа ли я, отиде. Не искам да се депресирам. Знам, че спорта и заниманията ми със себе си ще ми помогнат да се чувствам по-добре, за това, въпреки че ми спадна ентусиазма за каквото и да било, ще започна да влагам смисъл в по-важните неща и хора в живота ми.

До момента за деня:

10:00 - парче баница
11:15-12:00 - Пилатес
13:00 - 2 малки банана
Разходка с кучето
14:30 - пилешка яхния с гъби, моркови и ориз с хляб (беше малка порция честно казано и още бях гладна), за десерт хапнах банан
Към 16:00-16:30 ядох микс от ядки и шоколад.
18:00 - една кайсия

Не съм пила никакви течности, ако не броим 2те глътки вода след пилатес, ама не мога да го нарека пиене тва...
Вечерята ще я впиша после.

Едит: Вечерята - салата (айсберг, морков, цветно зеле, краставица, домат, авокадо, карфиол [със зехтин са салатите последно време, въпреки че не го харесвам много много и предпочитам слънчогледовото олио]), леща с пресен чесън и хляб. Десерта - киви.
Този път не останах гладна. Пийвах и сокче. Общо взето тва са ми течностите за деня.

22:30 - малко шоколад и ядки

Мнението беше редактирано от Кристияна на 29.04.13 23:39.

30.04.13
16:16

Копирам си го да ми е налице.

казано от Тихомир Велев на 30.04.13, 14:32:

Привет Кристияна,

След като пресметнеш КБ-то си, най-напред пресметни нуждите си от протеин. При твоето тегло от 42 кг, 80 до 100 г протеин дневно са ти напълно достатъчни.

Да кажем, че КБ-то ти при дадена активност е 2000 калории. Добавяш 200 калории, за да си в калориен излишък и стават 2200. Нуждите ти от протеин се равняват на 400 калории дневно (80-100 х 4).

Правиш изваждане 2200 - 400 = 1800 калории остават за въглехидрати и мазнини. Ето тук е моментът, в който трябва да сметнеш съотношението на въглехидрати и мазнини. Дали ще са 50:50, 45:55 и т.н. е твой избор.

Да приемем, че са 50:50. Тогава:
1800 х 50% = 900 калории за въглехидрати = 225 г въглехдирати дневно.
1800 х 50% = 900 калории за мазнини = 100 г мазнини дневно.

Дали въглехидратите или мазнините ще са ти много, сама трябва да прецениш, но ако наистина смяташ да тренираш по 5-6 пъти седмично, въглехидратите надали ще са ти много.

Но преосмисли дали се нуждаеш от толкова тренировки седмично, особено щом си с поднормено тегло и целиш покачване. 3-4 тренировки са по-разумен вариант.

30.04.13
16:44

Днес режима е малко шантав. Събудих се към 11:30 след някви кофти сънища. Снощи явно добре съм хапнала, защото не се чувствах гладна сутринта.
12:30 хапнах 2 сандвича с крема сирене, пуешко филе и домат. Втория накрая ме озори, ама се насилих да го изям.
Разходка с кучето
14:30 ябълка и вода
Сега хапвам шоколад

По-късно следва тренировка.

Вечеря: Шопска салата с 2 кюфтета и хляб. Десерт - банан.
Как ви се струва за закуска принцеси с яйце и сирене ?

Мнението беше редактирано от Кристияна на 01.05.13 00:25.

Сега... Чакай, че нещо ми е мътно тук. Как да го кажа... шоколад (всеки ден), баница, компот, кроасан, кексчета, вафличка, крем-карамел, сладолед, захар върху ягодите, чипс и пържени картофи... Усещаш ли как се храниш? Опитваш се да приемаш по-малко боклучави храни? Дали реално правиш нещо по този въпрос? Погледни си храната отново. Казваш, че не си фен на сладките неща... помисли пак, защото по храната ти аз виждам точно обратното. Според теб как и защо се е стигнало до СПКЯ? Нормално ли е на твоята възраст да се пият противозачатъчни и то като лекарство?

Докато не коригираш качеството на храната, нещата няма да се получат добре.
Да говорим за мускулатура, сила и здраве на фона на храните, които изброих, е абсурдно.
Ориентирай менюто си приоритетно към качествени белтъчини и качествени мазнини.

P.S. Принцеси с яйце и сирене? Може, но без принцесите.
Мятай 3-4 яйца на тигана, сложи бучка масло и едричко парче сирене. Ето я закуската!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.04.13 17:17.

30.04.13
19:59

Всъщност си прав, за сладкото поне. Като прочетох повече дневници ми светна, че съм противоречива. Винаги като чуя сладки си представям типичните купешки вафли, хипер сладките шоколади, разни пасти и торти с много сметана и такива неща, а не е само тва.  Шоколада тези дни е, защото съм в цикъл. Винаги ям малко преди и по време на МЦ. С ниско кръвно съм и не искам да почне да ми се вие свят.
Усещам как се храня, знам, че боклуците присъстват в менюто ми, ама се старая да не ги приемам в големи количества, а така, между другото. Никога не съм прекалявала.

В своя защита ще кажа, че явно добре контролирам боклуците (по-точно количеството), защото досега винаги съм била с перфектни кръвни и т.н изследвания, като изключим ПКЯ. Мисля, че се стигна до там, защото през пубертета режима ми беше ужасен и не си пазех кръста и корема, а се гологъзех. Всъщност нямах режим, по едно време бях на ръба на анорексията, нередовно хранене, проспиване на деня, цяла нощ будуване и т.н. За противозачатъчните не знам колко е нормално, никога не съм искала да пия хапчета, дори в редките случаи когато съм настивала (а настивам наистина супер рядко!), не пия никакви химии. Гинеколога ми препоръча хапчетата, за да се регулира цикъла, уж. Не съм ги искала поради други причини.

Мерси за съветите, не случайно съм тук. :)
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Кристияна на 30.04.13 20:28.

казано от Кристияна на 30.04.13, 19:59:

Шоколада тези дни е, защото съм в цикъл. Винаги ям малко преди и по време на МЦ. С ниско кръвно съм и не искам да почне да ми се вие свят.

Ами... почти се съгласих. Почти. Храната ти не е добра - малко енергия и малко градивен материал, при това от не съвсем качествени източници. В такава ситуация тялото ти инстинктивно търси най-бързия и лесен източник на енергия, за да оцелява - захар. Дай на тялото си качествена храна и мераците за захар ще станат съвсем различни.

Усещам как се храня, знам, че боклуците присъстват в менюто ми, ама се старая да не ги приемам в големи количества, а така, между другото. Никога не съм прекалявала.

Между другото въпросните боклуци при теб са ежедневие. Факт.
Казвам ти го без капка лоши чувства.

В своя защита ще кажа, че явно добре контролирам боклуците (по-точно количеството), защото досега винаги съм била с перфектни кръвни и т.н изследвания, като изключим ПКЯ.

Според теб СПКЯ малко ли е?

Мисля, че се стигна до там, защото през пубертета режима ми беше ужасен и не си пазех кръста и корема, а се гологъзех.

Не. Ето ги причините:

...нямах режим, по едно време бях на ръба на анорексията, нередовно хранене, проспиване на деня, цяла нощ будуване и т.н.

Основен проблем - крайно непълноценно и нездравословно хранене. Сигурен съм, че е било такова.

Гинеколога ми препоръча хапчетата, за да се регулира цикъла, уж.

Ясно е, че ги приемаш по лекарско предписание. Идеята в тях е да регулираш хормоналната си система, която ти така старателно си разрушила.

Опитай да се придържаш към напътствията на Тихомир.
Мила ти посочи кои храни трябва да са ти приоритет.

Погрижи се за себе си. Ако искаш. Ние не можем да го направим.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.04.13 20:39.

30.04.13
20:35

Осъзнавам. :)
Както казах, не случайно съм тук и приемам мнението ти доста позитивно!
Благодаря! :)

Ще записвам.
Усмивки! :)

02.05.13
17:54

До момента:

Сутринта: Разходка с кучето.
Закуска: филия, намазана с крема сирене, пуешко филе, маслини, белтъка от 2 сварени яйца (бързах да ги махна от котлона и жълтъка не ми хареса :д иначе го ям..), един морков. Сок.
Обяд: салата от тиквичка с чесън и копър. Една шепа лешници.

Следобяд си направих тренировката вкъщи (гърди, прасци, корем):
- Избутване на гирички от наклонен лег (дъмбели, мъмбели нямам) - 4 серии по 8 повторения
- Избутване от обратен лег - 3 серии по 6 повторения (8 не можах, малко ме затрудни (blush))
- Повдигане на пръсти от стоеж - 3 серии по 25 повторения
- Повдигане на краката 4 серии по 25 повторения (то е вертикално повдигане, ама нямаше как вкъщи, направих го седнала на ръба на канапето, мисля, че се получи, щото усещах кои мускули се стягат)

Почивки правих както пишеше в статията: 3 мин при гърдите, 2 мин при прасеца, 1,5 мин при корема. Не ги спазих много стриктно обаче. Т.е бързах да си правя упражненията, ама не засякох за колко време ги направих.
След тренировката изядох едно киви. Друго нищо не ми хареса.

Мисля, че долу-горе бива. По-късно ще запиша вечерята. А след час съм на танци (45 минути).
Вечерята.. уф! :) Печено свинско на фурна с масло и подправки мммм, салата от маруля, краставица, репички и карфиол. Мислех, че днес ще се похваля, че не съм яла боклуци, ама имаше и пържени картофи на масата и се изкуших да хапна 1-2 и все пак наблягах повече на прасенцето :д (+хляб).

След час-два си хапнах ябълка.

Мнението беше редактирано от Кристияна на 03.05.13 00:42.

04.05.13
22:29

Днес яденето ми е много разпокъсано, общо взето ям по нещо приблизително през час: Банан, филия с пастет, дегустирах едно суши, след тва ядох едни царевични работи (не мога да обесня какво е :д), банан, ягоди, грозде. Само вечерята мога да определя като вечеря: салата от краставици, домати и сирене, 2 кренвирша с кашкавал, малко лютеница и хляб. Десерт - пак грозде.

41,8 кг съм днес.

Имам малко тъп въпрос (giggle), формата на тялото ми е пясъчен часовник, филмира ме да не си “разваля” извивката в кръста, има ли такава “опасност” ? Трябва ли да правя някви конкретни упражнения или квато си ми е формата, така ще си качвам ?

Мнението беше редактирано от Кристияна на 04.05.13 22:37.

05.05.13
20:19

От днес :

Храната:
Закуска: Банан и грозде
Обяд: 2 парчета баница, дроб сарма, салата от краставици и домати, варено яйце.
Следобяд, преди тренировка: 2 банана.

Тренировката беше за ръце, правих си я в нас.
Вечерята: Агнешко на фурна, с малко дроб сарма, хляб. Десерта - грозде.

Христос Воскресе! Пожелавам ви да бъдете здрави !

06.05.13
21:27

Нетренировъчен ден.
Храната:
Сутринта - банан
На обяд - дроб сарма, пак банан.
Следобяд - царевичните работи, варено яйце
Вечеря - салата (айсберг, краставица, домат), бобец с хляб

08.05.13
13:22

От вчера:

Закуска: Сандвич и голяма чаша нектар от праскова
Обяд: Не си спомням, мисля, че ядох ябълка и ядки.
Следобяд: Пак ядки, няколко шепи микс и една шепа лешници.
Вечеря: салата, пълнена чушка с кайма и ориз + хляб.

Трябваше да направя тренировката за гръб, ама не я направих. (blush)

09.05.13
01:05

08/05/2013

Закуска: зърнена закуска
Обяд: пълнена чужка с хляб
Следобяд: Ядки микс
Вечеря: Салата, Спагети Карбонара

09.05.13
21:57

Сутринта: зърнена закуска, ябълка
Обяд: Спагети карбонара
Вечерта: Салата, пилешки гърди, пържени картофи със сос от майонеза, кис. мляко, чесън, копър + хляб.

Ориенталски танци 45 мин.

10.05.13
23:10

Сутринта: Зърнена закуска
Обяд: Риба в доматен сос, хляб
Тонификация 30 минути
Като се прибрах пих чаша кефир от козе мляко.
Вечеря:  Салата, мусака с кисело мляко и едно люто чушле + хляб. Десерт - ягоди.

11.05.13
01:18

казано от Кристияна на 10.05.13, 23:10:

Сутринта: Зърнена закуска
Обяд: Риба в доматен сос, хляб
Тонификация 30 минути
Като се прибрах пих чаша кефир от козе мляко.
Вечеря:  Салата, мусака с кисело мляко и едно люто чушле + хляб. Десерт - ягоди.

Криси тази храна изглежда малко дори за човек, който иска да отслабне.

11.05.13
14:38

Усещам, че е малко. Да ти кажа, най-добре нахранена се чувствам на вечеря. Сутрин и през деня ми се иска да ям повече, ама не знам сега заради жегата ли какво, нямам апетит. Или ми се случва да седна да ям и по някое време, дори да съм още гладна, да загубя апетит.

Трябва повече да се напъна..

13.05.13
22:32

Сутринта: Бъркани яйца с пушен бекон и шунка и половин краставица (+хляб) Чаша нектар от праскова.
Обяд: Картофи на фурна с хляб.
Следобяд: Кроасани
Вечеря: Салата (маруля, краставица, домат, авокадо), картофи на фурна с хляб.

14.05.13
20:40

Сутринта: 3 филии с масло и мед
Танцувах
Обяд: гуакамоле със сухарчета
Следобяд: Ядки микс
Вечеря: Салата от краставици и домати, свинска пържола с хляб

15.05.13
21:30

Пропуснах закуската (blush)(blush) Лапнах две лъжички мед.
На обяд ядох доооста ориз с пуешко филе и доматено пюре (+ малко хляб)
Следобяд: слънчоглед и няколко бисквитки.
Вечеря: Салата (маруля, краставица, домат), боб с пресен чесън и хляб. Десерт - банан и ягоди, една бисквитка.

Коментари:
1. Несериозна съм с тренировките. Правя ги чат-пат, когато ми скимне и не следвам програмата. (blush)
2. Тегля се вечер преди да си легна и сутрин като стана. Забелязвам, че по някакъв начин вече губя по-малко (т.е губя грамажи, а не се събуждам с кило по-лека, което ме плашеше). Тва ме стимулира. За сега кантара все още е на .. 41,9 :х
3. Говорих с треньора по тонификация. Ще ме свърже (или поне така каза) с диетолог, специалист. Надявам се да не ми излезе солено. Пък ако излезе, ще се оправям сама..
4. Пуша много по-малко. Вече не мога даже да определя по колко, защото 2 дръпки са ми достатъчни и я пригасям. Като ми се допуши пак отивам за две дръпки... Не съм сигурна, ама не мисля, че си правя повече от 3 цигари на ден, които ги пуша.. накъсано, хах.

Мнението беше редактирано от Кристияна на 15.05.13 21:43.

16.05.13
21:20

Закуска: 3 пържени филии, едната с крема сирене и шунка, другите с мед.
Обяд: 2 банана, 1 морков.  ....
Следобяд пак ядох пържена филия.
Вечеря: Салата и 2 кюфтета с хляб. Десерт банан.

Мнението беше редактирано от Кристияна на 16.05.13 21:37.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1