25.04.13
11:25
Може нищо да му няма на кокосовия орех, просто да не ти харесва: )
По принцип аз съм си купувала кокосов орех, който е започнал да се разваля - смисъл има един леко кисел вкус и цвета на ядката е по-тъмна и мека. Но щеше да го забележиш това. Просто както каза очаквала си някакъв вкус, а действително вкуса се е оказал различен.
казано от Мила на 25.04.13, 11:25:
Може нищо да му няма на кокосовия орех, просто да не ти харесва: )
По принцип аз съм си купувала кокосов орех, който е започнал да се разваля - смисъл има един леко кисел вкус и цвета на ядката е по-тъмна и мека. Но щеше да го забележиш това. Просто както каза очаквала си някакъв вкус, а действително вкуса се е оказал различен.
На вид изглеждаше идеално, точно както е по картинките :D ще го снимам ако искате, но на вкус (puke) мъжо е ял и преди кокос, опита го, и каза че няма нищо общо с този, който е ял преди. Има нещо гнило (dull)
25/04
Първо храната, че почвам да забравям :D
6.30 - годжи бери*, кафе
9.30 - 1 банан, 1 ябълка, около 40 гр. червени сушени боровинки
12.30 - зелена салата, скумрия на скара, зеле за гарнитура, 5 фурми*
15.00 - 2 ч.л.сусамов тахан* и 2ч.л. тиквен тахан*, 3 фурми*
19.00 - салата от домат, краставица, лук, магданоз и много слунчогледови кълнове*, скумрия на скара, малко сварен кафяв ориз
21.00 - 4 домашни бонбона* от снощните (tmi)
тренировка :
2х10 лицеви опори
2х10 клека СТ
Това към загрявката
D2
АМРАП в 20 мин.
3 х тяга 50 кг.
6 х скока върху кутия
34 рунда (rock)
Много доволна от резултата :) не спирах нито за миг. В залата, в която ходя тотално вече са ме обявили за луда :D ама пука ли ми 8-)
Хайде, лека и спяща лунна нощ |-)
Мнението беше редактирано от Vess на 26.04.13 09:21.
Днес задните ми части цял ден ми напомнят за вчерашния комплекс :D
26/04
Днес само хапване :)
9.30 - годжи бери*, тиквен тахан* с мед, няколко фурми* и какаови зърна*
12.30 - зелена салата, зелева салата с моркови, 70 гр. микс сурови лешници и бадеми, 1ч.л.тахан*
15.30 - 1 ябълка
18.30 - 2 ч.л.слънчогледов тахан* ( от мерак да го опитам (inlove) разкош просто ), колекцията ми от тахани се увеличава :P
20.00 - салата домати,краставици, лук, магданоз, ръжени кълнове*, 3 варени яйца, кафяв ориз* с моркови
21.00 - 5 фурми с какаови зърна* (inlove)
Не е като да не съм си хапнала (blush)
Най ми е драго, как малкото ми момченце сладко си хапва годжита и тахан с мед. Душичката ми сладка, обожава да пие чай, да хапва плодове, салати, годжита, ядки, сушени плодове....ей такива, все готини неща :)
Купила съм си нов кокос, дно този път съм случила на хубав.
Хайде, със здраве (wave)
Мнението беше редактирано от Vess на 26.04.13 21:37.
Веси, браво на детето, и аз се кефя на малката ми дъщеря като си хапва такива неща, голямата не кусва плодове и зеленчуци, дребен за сега се справя добре :D
Между другото направих лапад с амарант вместо ориз, ако имаш още може да пробваш, яде се, дребния вече го захраних и с амарант, много го хареса :D
+1 за слънчогледовия тахан.А с малко мед напълно замества халвата :) И без мед е супер :) Но внимавай- води към пристрастяване :D
Иначе поздравления за малкия! Това обяснявах и в службата веднъж - не трябва родителите постоянно да натякват на децата и те сами ще си искат постоянното :)
27/04
По същество, до момента :
9.00 - годжита*,тиквен и слънчогледов тахан*, 3-4 фурми, какаови зърна*, кафе нес
14.00 - тренировка
15.30 - 3 варени яйца, 1 домат, кълнове от леща*, 1/2 пфх царевичен, 3 с.л.сварен кафяв ориз, нес кафе с мед и кокосово мляко* (inlove)
тренировката :
За загрявка :
лицеви опори - 2х8
клек СТ - 2х10
Тръстъри @ 20 кг. лост - 3х10
А1 :
10 рунда, с минимални почивки :
1 х Power Clean @ 45kg. и 50kg. ( 5 от рундовете с 45кг. и 5 с 50кг. )
1 x Back Squat @ 60 kg.
В СС :
4 x 3 Bench Press @ 35 kg.
4 x 2 Dips BW
Grace
с щанга 30 кг.
за време - 4.00 мин. точно :) с 15 сек. подобрение на времето от преди две седмици :)
Knee to elbow - 4 х до отказ
Тренера да не ми се кара, ама малко поокрасих положението (blush)
Ще дописвам храна още :D :D :D
В залата се видях с една позната, попитах я от кога е тренира, дали ще успеем да се видим или тръгва, каза ми че от 1 час била там .... аз тренирах, свърших със стречинга и отидох да си побъбрим набързо, а тя въртеше колело и каза, че има още 30 мин. да върти (tmi) ужас....не разбирам, защо хората си губят така времето....или просто за мен времето е по-ценно, не знам.....ппппффффф.....
А да, освен това ми каза, че съм тренирала като мъж (tmi) ужасТ просто. Аз съм жена бе хора (makeup) :)
Мнението беше редактирано от Vess на 27.04.13 16:17.
27/04 - дописване :
20.00 - салата зелена, лук, репички и ръжени кълнове*, бял Амур печен, гъби задушени с вода само.
По-късно ще гризна фурми с какаови зърна, няма начин просто (blush)
Мнението беше редактирано от Vess на 27.04.13 22:02.
28/04
Днес, около 3 часа в Морската градина с хлапето и топката :) събирахме и се радвахме на безценния вит.Д :D
След това, мъжете легнаха да спят уморени а аз това :
тренировка :
Загрявката на Вик @ 14 кг.
5 кръга х 3 мин. работа 1 мин. почивка:
6 Swing @ 16 kg.
6 Pushups
9 Squat
1кръг - 5 рунда + 6 сунга + 4 лицеви
2кръг - 4 рунда + 6 суинга + 6 лицеви + 4 клека
3кръг - 5 рунда + 6 суинга + 3 лицеви
4кръг - 5 рунда + 6 суинга
5кръг - 5 рунда
3 кръга :
5 Push press @ 14 kg. дясна ръка
5 Push press @ 14 kg. лява ръка
10 Goblet squat @ 14 kg.
За финал интервали 40/20 планкове :
3 преден планк
3 страничен дясно
3 страничен ляво
храна:
8.30 - нес кафе с малко кокосово мляко* (inlove) , годжи бери*, микс тахан *, фурми и какаови зърна*
15.00 - 2 варени яйца, 1 домат, кълнове от леща*, 1/2 фпх царевичен*, овесен крем* (овесени финни ядки, мед, малко какао и банан)
18.00 - 2ч.л.тиквен тахан
20.00 - зелена салата с лук и репички и кълнове*, маслини, бял Амур печен, най вероятно и 1фпх царевичен :) че много вкусен :D
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЦВЕТЕНЦА (F)
П.П. Може някой да е забелязъл, а може и да не е, но напоследък се стремя животинскте ми източници на протеин, да са само от яйца ( домашни ) и риба. Освен това с мъжо сме решили и сме спряли окончателно всички млечни и производните им, до колкото успяваме де. Все още роднините ни не приемат тези наши промени, и най-вероятно ще има излизания от строя, когато сме с тях, но това и без друго е рядко, така че....ще го преживеем.
Хайде, със здраве :) Отивам да правя салатката, че скоро мача ще свърши :D
Мнението беше редактирано от Vess на 29.04.13 10:46.
казано от Веселина Иванова на 27.04.13, 16:06:
....
А да, освен това ми каза, че съм тренирала като мъж (tmi) ужасТ просто. Аз съм жена бе хора (makeup) :)
Това си е комплимент! (y)
29.04.13
10:28
казано от Веселина Иванова на 28.04.13, 19:39:
28/04
П.П. Може някой да е забелязъл, а може и да не е, но напоследък се стремя животинскте ми източници на протеин, да са само от яйца ( домашни ) и риба.
И от какво е повлиятно това решение?
Смяташ, предполагам, че продуктите означени с * са по-качествени и по-сигурни по произход от месото?
За млечните от магазина съм съгласна доста.
казано от Мила на 29.04.13, 10:28:
казано от Веселина Иванова на 28.04.13, 19:39:
28/04
П.П. Може някой да е забелязъл, а може и да не е, но напоследък се стремя животинскте ми източници на протеин, да са само от яйца ( домашни ) и риба.
И от какво е повлиятно това решение?
Смяташ, предполагам, че продуктите означени с * са по-качествени и по-сигурни по произход от месото?
За млечните от магазина съм съгласна доста.
Ами повлияно е от много фактори това мое решение. Още повече, че намирам подкрепа в лицето на половинката, и заедно сме решили да се храним така, както и детето си. Няма да изпадам в подробности, въпрос на избор, лични убеждения :)
Продуктите обозначени с *, както Маргото е споменавала в нейния дневник, са или био или домашно производство ;)
И да, смятам, че тези продукти са по-качествени от към производство от месото по БГ-магазините.
29.04.13
15:10
Ами, на така получения отговор от теб, мисля, че просто няма какво да се каже повече.
Важното е, варианта да е работещ. (handshake)
29/04
Само храна днес :)
6.30 - чай от джинджифил с мед, годжита*
9.00 - фурми с какаови зърна*, тиквено-слънчогледов тахан*
12.30 - огромна зелена салата, 3 варени яйца*, малко сурови лешници, малко от сутрешния тахан*
15.30 - 3 фурми с какаови зърна*
19.00 - зелена салата, чесън*, краставица, кълнове*, риба Амур печена, парче кокос и няколко глътки кокосова вода (inlove)
Този път случих на кокос :P
През деня имаше още чай от джинджифил с мед :)
Мнението беше редактирано от Vess на 29.04.13 21:33.
30/04
Последен ден на работа :) всеки е забегнал на някъде, нали 8-) Ние пък ще сме си в нас, ще се отдам на пролетно почистване (tmi)
храната днес :
9.00 - нес кафе с кокосово мляко, микс тахан*, годжита*, 3 фурми, какаови зърна*
12.30 - салата зеле, моркови, червено цвекло, скумрия на скара
15.00 - 3 фурми и малко какаови зърна*
19.30 - салата домати, краставици, лук, кълнове*, скумрия на скара, 2фпх царевичен*, шоколад черен* (tmi)
Днес по принцип ми е втория почивен ден, но докато малкия играеше на площадката на слънце, аз да не скучая спретнах следното :
5 кръга :
10 лицеви опори
15 клека СТ
След като успях да стана тема на разговор на всички майки и татковци :D , прибрахме се у дома с малчо, така и така бях потна, завърших с :
100 Суинга до вертикала @ 16 кг. за време
време : 4:09 мин.
Та така :)
Рязко ми се приспа (yawn) изчезвам.....
Мнението беше редактирано от Vess на 30.04.13 21:59.
01/05
Пролетото почистване се отлага за 6,7,8-ми, там някъде :@
Днес с малкия на площадката преди обед :
Около 15-на кипинг набирания - х 2 или 3 много пъти :)
След като скъсах много жестоко 2 мазола (dull) :
3х10 лицеви опори
3х40 ходещи напада ( х 20 на крак ) мерих площадката :D
Към 16 часа, тренировка част 2 :
към стандартната загрявка
3х10 тръстъра с 20 кг. лост
10 кръга :
х 1 набиране
х 1 кофички
мъртва тяга - 3-3-3-3-3-3-3
60кг., 60кг., 65кг., 70кг.,75кг., 75кг., 70кг.
Днес много ми тежеше, ама много тягата (dull) и след като останах недоволна, разчупих със :
преден клек - 3х5х50кг.
клек на гръб - 3х5х60кг.
Планкове 3 предни, х 3 странични х 30 сек.
храната :
8.30 - годжита*, тахан*, какаови зърна*, фурми, парче кокос, малко каша просо
13.30 - домат, краставица, маслини, 2 варени яйца*
18.00 - ябълка, малко фурми
19.00 - зелена салата с лук и репички, слънчогледови кълнове*, купичка леща,1 фпх царевичен*, 1 варено яйце*
Мнението беше редактирано от Vess на 01.05.13 21:20.
02/05
Привет народе (wave) Ще карам подред, да не пропусна нещо :
8.30 - тиквен и слънчогледов тахан*, какаовви зърна*, парче кокос, нес кафе с кокосово мляко и мед :)
13.30 - раздвижване
Днес трябваше да е тренировка В2 :
10 рунда за време :
10 тяга @ 40 кг.
10 лицеви опори
Но, нямах силици за нищо, МТ е обхванала цялто ми тяло, като се почне от гърди, трицепс, рамо, крака (tmi) и реших да замажа положението с нещо подобно в домашни условия :
10 рунда за време :
10 СДХП @ 16 кг.
10 лицеви опори
време - 13:21 мин. (dull)
Много ме бавят лицевите и това си е, правя ги чисти, ако са от коляно ще е друго времето.....все се чудя Дари как прави този комплекс за под 8 мин. (tmi) това са си 100 лицеви и 100 тяга все пак....
След това 5 интрервала 40/20 :
Преден планк на длани - че той си е по-гаден от този на лакти (whew)
3 от планковете - коляно към противоположен лакът, от позиция планк
2 - стандартни планкове на длани ( позиция за лицева опора )
14.00 - 2 варени яйца*, половин купичка леща, 1/2 фпх, кълнове*
18.00 - 3 кивита
20.00 - зелена салата с много лук, репички, кълнове*, 2 варени яйца, леща, 1 фпх
Много ми се яде нещо сладко :x - отивам да си забъркам малко кокосово мляко* с мед и какаови зърна* (inlove)
Хайде, със здраве :)
Мнението беше редактирано от Vess на 02.05.13 21:51.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !
Предните два дни 03/05 и 04/05 бяхме на село, много слънце, градинка, хубава домашна храна, козунаци, скумрия на скара, от всичко (sun) доволни количества :) Децата се нащуряха, видях се с роднини, почивах си от тренировки и така 8-)
Днес, 05/05 прибрахме се, не можах да сваря тренировката с Вик, Блажка, Марги и Славко са тук, но пропуснах да се видя с тях този път (dull) За жалост и остатъка от деня е планиран за срещи с другата част от роднините, свеките-мекита и т.н. и май ще се видя с тях следващия път.... но пък те първа идва лятото и те ще идват по честооо (sun)
По план днес трябва да е С1, но правих С2 защото залата е затворена, утре ще направя С1.
С2 :
100 Руски суинг @ 16 кг. за време - 2:38 мин. (на 09/04 времето е било - 2:45мин.)
100 Бърпи за време - 9:11 мин. (на 09/04 времето е било 9:35мин.)
После добавих от мен още :
100 Обръщане и преса @ 14 кг. за време - 8:10 мин.
( от земя (whew) със редуване на ръце )
И финал :
5 пъти 40/20 интервали
Планкове предни - 3 на длани, 2 от лакти
До момента храната : кафе, 2 варени яйца, козунак, годжита*. След малко ще хапна малко тахан* а довечера не знам с какво ще ни гостят...
Мнението беше редактирано от Vess на 05.05.13 14:49.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И НА ТЕЗИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС :)
06/05
След като 3 часа бърсах прозорци, мих щори и такива подобни, дремнах 1 час и бегом в залата :D
С1 :
10 рунда с минимални почивки :
1 х мъртва тяга @ 70 кг.
1 х тръстър @ 40 кг.
5 х 2 кофички чисти
5 х 2 набирания надхват чисти ююююхуууууу
Табата планк
храната :
9.00 - тиквен и слънчогледов тахан*, годжита*, 1 варено яйце*
13.00 - 2 варени яйца*, зелена салата* с лук* и краставичка, шепа стафиди ( накиснах ги за 1 вечер във вода, мммм....като живички стават, страхотни )
17.00 - фурми
19.30 - зелена салата* с лук*, чесън* и краставица, маслини, 3 варени яйца*, кафяв ориз* с мокрови и много лук*, 1 фпх, малка хапка кокос
Ку ку 8-)
07/05
Днес пак до 14.30 чистене, чистене и пак чистене (whew) ама облизахме навсякъде поне :D
По принцип днес почивам от щанги, но преди да отида за малчуган да го вземам от яслата, се пораздвижих, че съм се застояла напоследък :D :D :D
Набързо :
5 х 10 Бърпи с чиста лицева
5 кръгчета от :
10 лицеви опори гърди до пода ( всъщност аз така си ги правя по принцип )
20 скачащи напада ( х 10 на крак )
Порастееееегнах и газ в колата за дребен, че имахме да търсим мед, купих 2 буркана тоя път, че заминава за нула време :)
храницата :
8.30 - тахан*, годжита*, парче кокос, няколко фурми, нес кафе с кокосово мляко*
13.30 - 3 варени яйца*, голяма чиния зелена салата* с лук* и 1 домат, 1/2 пфх
19.30 - салата зелена*, лук*, краставица, 2 варени яйца*, кафяв ориз* с моркови и лук*, 1 фпх
21.00 - 6 фурми с какаови зърна*
08/05
Последен ден от почивката, утре обратно на работа (dull)
Към 10 часа в залата :
загрявка :
3 кръга :
набиране надхват - 2, 3, 2
лицеви опори - 6, 6, 6
клек СТ - 9, 9, 9
D1 :
Zercher squat :
5 х 35кг.
5 х 40кг.
5 х 45кг.
5 х 45кг.
5 х 50 кг. (muscle)
Bench press :
5 х 30кг.
5 х 35кг.
5 х 35кг.
5 х 40кг.
5 х 40кг. (party) Само дето ме е страх от тия килограми :) че аз съм си можела :D
SDHP :
5 х 25кг.
5 х 30кг.
5 х 35кг.
5 х 40кг. (whew) тук голям зор, ама си ги вдигнах и 5-те.
5 х 35кг.
На финала :
3 х 2 кофички
Между сериите на клека, и лежанката - много пъти набирания х 2 и 3 повторения надхват.
храната до тук :
8.30 - нес кафе с 1ч.л.мед* и кокосово мляко*, микс тахан*, годжита*, парче кокос, 5 фурми натурални
12.00 - голяма зелена салата* с лук* и 1 домат, маслини, 2 варени яйца*, 1 банан
16.00 - шепа стафиди и парче кокос (inlove)
Половинът в командировка, дечко на ясла егати кефа, а 8-)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.05.13 16:20.
08.05.13
14:32
Браво Веси, ставаш по-силна с всеки изминат ден!
Алекс, благодаря ти (sun) Старая се. Има дни, в които имам много сила, но има и дни, в които все едно не съм аз....не мога да отлепя щангата. Но днес беше от първите ;)
дописване на храна :
18.00 - 1 ябълка и малко годжита*
19.00 - салата домати и краставици със слънчогледови кълнове* и маслини, скумрия на скара, 2 стръка пресен чесън*
21.00 - 7 натурални фурми с какаови зърна*
Утре обратно на работа (dull)
Нищо интерестно днес, по план трябваше да има D2, но тъй като мъжо се върна преди малко, и дребен нямаше на кого да оставя, а и май ми се почиваше, че съм с МТ та затова хапвах основно :D
09/05
9.00 - сурови накиснати във вода бадеми, парче кокос, натурални фурми
12.30 - зелена салата с маслини и краставица, скумрия на скара, 2-3 фурми
15.00 - още малко от бадемите и 2 фурми
18.00 - малко годжита*, слънчогледов тахан с малко мед = тахан халва (inlove)
19.30 - салата домат, краставица, лук*, случогледови кълнове*, скумрия
21.00 - 3 турски лукума :P и фъстъчен крем*
Моя дребен младеж, страшно много обича годжита :) а от два дни му давам меки бонки и той е супер щастлив. Меките бонки са киснати за една нощ стафиди, страхотни стават :)
Изключително рЯзко ми се приспа :D изчезвам, че утре пак по първи петли съм на крак (dull)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.05.13 22:06.
И мойто дребен яде меки бонки всеки ден :D ,само че още не може да казва нито меки,нито бонки,нито нищо..(dull)..По цял ден слушам само Ъ Ъ Ъ Ъ....:D
Чета по другите дневници, значи не съм само аз....с такъв глад напоследък (dull) както и да е.....
10/05
Пак се отлага D2 за утре, и затова раздвижване у дома...но става все по трудно с дребен като сме само двамата....постоянно иска нещо, реве за нещо, мислех да е интервали, но като види таймера и го иска, като не му го дам почва да пищи и ей такава забава.....
Но все пак успях нещо да направя де :
Vic’s Warmup @ 16 кг. (whew)
3 кръгчета :
10 СДХП @ 16 кг. - вдигах до над главата пудовката :)
10 отпада ляв крак с 16 кг. пред гърди
10 отпада с десен
10 Бърпита
10 Руски суинг @ 16 кг.
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 за време :
лицеви опори
Суинг до вертикала @ 16 кг.
време - 6:42 мин. (dull)
храната :
9.00 - тиквен и слънчогледов тахан*, 5 фурми натурални, шепа сурови бадеми
12.30 - зелена салата с краставица, пъстърва на скара, няколко фурми натурални
15.00 - 2-3 ч.л.от тахана*
19.00 - салата домат, краставица, лук и слънчогледови кълнове*, скумрия печена
21.00 - фъстъчен крем* и 3 фурми (blush)
11/05
И съботата мина, как се нижат дните само....
Днес в залата :
4 кръга :
Набиране - 3, 4, 3, 4 - чистиииииии, всичкитеееее (party) на една от сериите имаше опит и за 5-то, но до половината само успях и така :)
Лицеви опори - 6, 7, 7, 7
Клек СТ - 9, 9, 9, 9
D2 :
АМРАП 10 мин. ( оригинала е за 20 мин. ама много ми беше скучно предния път и....затова (blush) )
3 х Deadlift 50 kg.
6 x Box jump
15 рунда
Без много зор, почивах доста....предния път като го правех резултата беше 34 рунда за 20 мин., тоя път....съм поскатала като гледам ;)
След това нещо от мен ;)
10-8-6-4-2 за време от :
Thruster 30 kg.
Burpee
време - 6:32 мин.
Доста растяжки и висене на лоста 3 пъти до отказ.
храната :
9.00 - нес кафе с 1ч.л.мед и кокосово мляко, 1 варено яйце, малко сурови бадеми, 1 домат
17.00 - 1 варено яйце, домат, 1/2 краставица, 1 банан, бадеми
20.00 - зелена салата с репички и ръжени кълнове*, маслини, скумрия на скара, 2 варени картофчета
По-късно ще има най-вероятно още нещо (tmi)
Утре по план - тренировка на открито (sun) планирам едни набирания ( е как няма ) и другото, което съм замислила е спринтове, не съм бягала от доста време :) ще направя някакви интервали най-вероятно.
Мнението беше редактирано от Vess на 11.05.13 21:06.
12/05
Днес, преди обед, на стадиона в съседния квартал :) Не беше това, което бях замислила с набиранията, но....
След като имах няколко опита за набиране, по 1 и по 2, но лоста там беше ужасен, супер много се хлъзгаше, даже имаше следи от навит лекопласт, явно за да не се плъзга, но беше накъсан вече....и остаавих набирането (dull)
400 м. бягане към загрявката
3 кръга :
3 кофички на успоредка
6 лицеви опори
Табата СПРИНТОВЕ
8 интервала 20/10 яко спринтове
На третия интервал вече гръмнаха бедрата, но искарах всичките де, нещо и кръста ме предаде, първите симптоми на ПМС са на лице и (envy) от там е това с кръста.....
След като поуспокоих дишането :
3х10 Бърпита с лицева опора
3х10 повдигане на таза назад за корем на успоредката ( от Вик го знам това )
И още няколко х 1 и х 2 набирания надхват....много гаден лост значи (punch)
храната :
9.00 - тиквен тахан* с 3-4 натурални фурми, нес кафе с лъжичка мед* и кокосово мляко*
13.50 - зелена салата с лук и репички*, 1/2 пфх ръжен, шпроти, малко бадеми
16.00 - 1 морков, няколко стафиди
19.00 - по план зелена салата с лук, ръжени кълнове* и домати, леща*, шпроти, маслини
Много съм доволна, вече си имам колелце за корем (sun) и си купих кокосово масло*, и мазнините, които се ползват у дома вече са зехтин, кокосово масло и тахани яко ;)
ЕДИТ :
Към 21 часа и нещо - 3-4 фурми, и малко слънчогледов тахан с мед или с други думи халва (inlove) Много ми се ядеше сладко, добре че не поддържам никакъв джънк у дома, че.....щях да го нападна сигурно (tmi)
Мнението беше редактирано от Vess на 12.05.13 21:32.
13/05
Само храна, активна почивка от към тренировки :D МТ на бедрата от всякъде, и горна част на корема...
8.30 - бадеми, 5 натурални фурми, годжита*
12.30 - салата домати и краставица, маслини, 2 варени яйца*, фурми ;)
15.00 - още малко бадеми
19.00 - саалата домати, краставици, лук, зехтин и ръжени кълнове*, купа леща, 1 фпх
21.00 - малко фъстъчено-рожков крем* :P
казано от Маргарита Манева на 13.05.13, 22:14:
Все повече започвам да харесвам менютата ти. :)
Старая се Марги, много и то (sun) Искам също да отбележа, че по никакъв начин не ми липсват месата на този етап, нито пък млечните продукти :)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.05.13 09:16.
14.05.13
09:25
Менюто ти е супер...само едно нещичко не ми допада, ниското количество протеин. Още малко яйчица вкарай. По принцип от това, което съм виждала имаш доволно количество мускулна маса, не би ми се искало да я похабиш...
Аз защитавам тезата, че мускулна маса не се губи никак лесно, но мисля при теб протеина е малко за твоята структура.
Ти хвърляла ли си мисъл върху това, или не те интересува вече?
Мнението беше редактирано от Мила на 14.05.13 09:26.
Стига с тоя прехвален протеин. Протеина от млечни, месо и готвени яйца е некачествен, коагулирал и като цяло ако не на 100%, то поне на 80 неизползваем от тялото. Не че не можем да го научим да работи с него, но какъвто материал дадем, с такъв ще изграждаме.
Нещата, които Веси в момента хапва са с високо съдържание на качествени мазнини и добър аминокиселинен профил - именно това трябва за изграждане на здрави и жизнени тъкани.
казано от Мила на 14.05.13, 09:25:
Менюто ти е супер...само едно нещичко не ми допада, ниското количество протеин. Още малко яйчица вкарай. По принцип от това, което съм виждала имаш доволно количество мускулна маса, не би ми се искало да я похабиш...
Аз защитавам тезата, че мускулна маса не се губи никак лесно, но мисля при теб протеина е малко за твоята структура.
Ти хвърляла ли си мисъл върху това, или не те интересува вече?
Да, да, мисля много над това Мила, радвам се че попита :) Това, което постигнах за 1 година насам, не искам да загубя. За яйцата малко са, но за вчера специално не можах да намеря да си купя от домашните и затова останах без такива за вечеря. За втори пък се опитват да ме излъжат че яйца с код 3 на печата са от свободни кокошки :D В четвъртък имам уговорка и ще ми носят домашни, от свободни кокошки, хранени изцяло с жито, ечимик и тревичка. :) а до тогава ще наблегна на рибката (sun)
Другото, която много искам, е да се храня все повече със сурови храни, малко е трудно, но....понякога се получава. Няма да успявам на 100 % но поне се опитвам.
Ето ги “свободните кокошки” ;)
Затворено помещение, смрад, изкъствена светлина...
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.13 09:43.
Не, имах предвид такива свободни кокошки, от там ще си ги набавя :)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.05.13 09:46.
Такива - само на село. Почти всички останали, гледани с комерсиална цел са от горните. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.13 09:52.
казано от Маргарита Манева на 14.05.13, 09:48:
Такива - само на село. Почти всички останали, гледани с комерсиална цел са от горите. ;)
Така е Марги, за жалост....
Затова няколко дни търся упорито, и намерих де, точно от село са, затова ще ми ги доставят чак в четвъртък :)
Опитвам се да се доближавам до естественото и чистото, сигорно ще има такива, които ще ме излъжат, как да избягам от тях обаче, нямам идея....
14.05.13
10:03
Ако се докопате до последния брой на National Geographic - прочетет го.
Отделили са 10-на страници за вредата на човека върху почвата.
Да се говори за чисто био производство, чиста храна на село в днешно време е абсурдно лично за мен.
Човешката вреда е навсякъде вече и е необратима, защото глобализацията вече е в дълбините на земното ядро. От сега на татък ще става по-лошо, защото нуждите на човечеството ще нарастват.
Иначе Вес, следващия път когато реша нещо да те питам за хранене ще е на лично, че култа е култивиран вече:)