07/07 (wave)
След вчерашните вдигнати 10 000 lbs днес отидохме с дребен на тренировката с Вик, но като кибици ;)
Малко човече иска партньор в неговите футболни игри и нямаше как да се вкл. в груповата, но не се разминах с :
Известно време игра с топката с малечко-палечко
Набирания кипинг - х 3
Лицеви опори с крака и ръце на успоредката - х 7
Кофички - х 3
Повдигане на таз на успоредката - х 10
Ходещи напади с живо тегло ( сина ми - 14 кг. ) - х 20 - 30 м.
Суингове руски и до вертикала с 24-ката (rock) - х 10
Това всичкото в 6-7 рунда но с размотаване между движенията, че дребен все нещо ми ангажираше внимнието ;) Суинговете бяха само 2 пъти, че групата ги ползваше после пудовките.
Лоста у дома вече е монтиран :).
Естествено го изпробвах по обяд, някъде 3-4 пъти х 3 набирания подхват.
След обед пак 4х3 подхват, чистииии 8-)
Храната до момента :
- тахан* с мед* и какаови зърна*
- едни солени бисквитки купешки
- пак тахан*, 4 яйца* в кокосово масло*, домат, краставица, морков, маслини
- 4 сини сливи, резен пъпеш, 3 кайсии
Мнението беше редактирано от Vess на 07.07.13 17:50.
Дописвам за вчера 07/07:
До като си легна още много пъти х 3 набирания. Голям кеф Ви казвам, даже и като напълних тумбака за пробата - успях да се набера 2 в серия :D
- вечерята : салата домати, краставици, лук, Шарлан, маслини, купичка варен боб с нахут* (inlove), 1фпх пълнозърнест
08.07.13
12:12
казано от Веселина Иванова на 07.07.13, 17:49:
07/07 (wave)
Ходещи напади с живо тегло ( сина ми - 14 кг. ) - х 20 - 30 м.
Суингове руски и до вертикала с 24-ката (rock) - х 10
Вессс, добре, че не си суингвала със сина си:))))) Иначе изглеждаш супер, браво! Само внимавай с тези треволяци дето ядеш, да не изчезнат красивите ти мускули ;) :ППП (шегувам се, нали знаеш ;))))
Мнението беше редактирано от Мила на 08.07.13 12:12.
08.07.13
12:50
мерси, Веска, голяма си! Струваше си да се снимаш. евала и за краката :)
Еееее, много сте мили, благодаря Ви много :)
За суинговане с дребен, ако си мислиш че не съм пробвалааааа :D а знаеш ли как се кефи пък той ;) и раменна преса съм правила с него, пак се кефи много :D
08.07.13
13:03
Не мога и аз да не изразя възхищение (inlove)
Супер крак - форумнуту убщиство съ гурдей с вас,Висилинъъъ :D
(F)
казано от Мила на 08.07.13, 12:12:
Само внимавай с тези треволяци дето ядеш, да не изчезнат красивите ти мускули ;) :ППП (шегувам се, нали знаеш ;))))
Шега, не-шега...няма как да стане, освен ако спре да тренира. Това е една от многото разпространени фитнес-заблуди, неподкрепени от стабилни доказателства. ;)
Хе хе Т. Тодорова :* (F)
А за крачката и за останалото, вообще не се притяснявам и аз, даже ако поспаднат малко, няма да е зле, ама то мазно трябва да спадне де и ще станат нещата ама....пусто като ми се яде :x
Марги, тя Мила се пошегува :)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.07.13 16:37.
казано от Веселина Иванова на 08.07.13, 13:11:
Хе хе Т. Тодорова :* (F)
А за крачката и за останалото, вообще не се притяснявам и аз, даже ако поспаднат малко, няма да е зле, ама то мазно трябва да спадне де и ще станат нещата ама....пусто като ми се яде :x
Марги, тя Мила се пошегува :)
Щом ти се яде,значи си здрава :P В този ред на мисли,тука всички кипим от здраве :D
Абе трябва да намаля меда аз ама....особенно комбиниран с тахан си е сериозно ;)
Ето го и красавецаааа (inlove) негово Величество лоста 8-)
Както вече разбрахте, изпробван е, здрав е. Само не смея да правя кипинг, че.....да не се озова на теракота (dull) но това пък добре дошло, така ще мъча чистите набирания и дано има резултат в близкото бъдеще, а кипинга - по залите ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.07.13 15:31.
08.07.13
15:43
казано от Маргарита Манева на 08.07.13, 13:06:
казано от Мила на 08.07.13, 12:12:
Само внимавай с тези треволяци дето ядеш, да не изчезнат красивите ти мускули ;) :ППП (шегувам се, нали знаеш ;))))
Шега, не-шега...няма как да стане, освен ако спре да тренира. Това е една от многото разпространени фитнес-заблуди, неподкрепени от стабилни доказателства. ;)
Благодаря. ;) Шегувам се, както казах, уважавам всички възгледи. :)
П.П И моя лост е същия...а на дребен трябва да му е много забавно с майка като теб ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 08.07.13 15:46.
Те мускулите и няма как да изчезнат, ама силата и ще падне значително и ако все още ( понеже преди имаше в известна степен) амбиции да става по-яка физически... да знае, че силата ще и падне и то сериозно. Говоря от личен опит, разбира се.
Иначе откъм издръжливост предполагам ще е и екстра с таква храна.
Въпросът в крайна сметка опира до това, какво тя иска като резултат.
Най-яката жена от групата на Вик и сега следя да видя какво ще става с работните кросфит тежести.
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.07.13 15:48.
Хе хе, голями сте сладурки :)
Малечко се забавлява надявам се с мен, нямам търпение да дойде момента, в който ще се включва в тренировките с групата, много е яко така Злати тренира и със сина си :) Трифон и той с една сладка малка госпожица.
За целите.... издъжливостта сякъш е задобряла, но от към сила и килограми на щангите - не мърдам. Но това го отдавам по-скоро на малкото ходене в зала, и по-често трениране у дома с пудовки и СТ. Във фитнеса съм едва 2 пъти седмично.
А и не съм спряла толкова животинския протеин бе хора. Всеки ден имам или яйца или риба. Спокич, бедърите няма спаднат ;)
казано от Наталья Заболотная на 08.07.13, 15:47:
Те мускулите и няма как да изчезнат, ама силата и ще падне значително и ако все още ( понеже преди имаше в известна степен) амбиции да става по-яка физически... да знае, че силата ще и падне и то сериозно. Говоря от личен опит, разбира се.
А дали си се хранила качествено по времето на въпросния опит?
;)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.13 18:11.
Мда, освен че се опитвам да се храня качествено, се опитвам и да възтановявам само с храна и здрав сън. На всички Ви е известно, че аз съм от малкото тук, които не пият добавки, никакви. За силата и резултатите, старая се до колкото ми е възможно от към време за зала и средства за качествена храна. Все пак съм със семейство и малко дете и не мога да се меря с КФ-итърките, които живеят само с идеята как да си вдигнат резултатите в комплексите.
Пък каквото-такова, все пак няма да ходя на КФ игрите, да зобам за да съм силна и издръжлива. Разчитам само на себе си :D
Да се отчитам, че филма ми почна ( Далас ) (makeup)
08/07
След работа, докато ми се печеше рибката във фурната, вдъхновена от суинговете на Херцог-а :P реших да по-суинговам и аз :)
5 кръга :
набиране подхват - 5, 4, 4, 5(3+2), 5(3+2)
Руски суинг @ 16 кг. - 20, 20, 20, 20, 20
5 кръга :
лицеви опори чест ту граунд - 10, 10, 10, 10, 10
Руски суинг @ 16 кг. - 20, 20, 20, 20, 20
Обичам простите неща :)
корем 3 кръга :
От планк на длани - колене към гърди - 20
Повдигане на таз от лег - 20
Тотала - 200 суинга @ 16 кг. (rock)
Манджорето :
- тахан* с мед* и какаови зърна*
- сливи
- салата домати, краставици, магданоз, печен пипер, тахан сусамов* и слънчогледов*
- кайсии
- салата домати, краставици, лук, магданоз, пъстърва на фурна, 2 фпх, 5 фурми* с какаови зърна*
Като си изям тахановия бъркоч, който съм си занесла на работа, ще се опитам да огранича меда. Но (wait) само ще се опитвам, да не очаквате чудеса сега за два дни :D
Мнението беше редактирано от Vess на 08.07.13 21:29.
казано от Веселина Иванова на 08.07.13, 21:26:
, ще се опитам да огранича меда.
Защо? (wasntme)
казано от Маргарита Манева на 08.07.13, 21:46:
казано от Веселина Иванова на 08.07.13, 21:26:
, ще се опитам да огранича меда.
Защо? (wasntme)
Защото си мисля, че прекалявам с него. Имам дни, в които сутрин в закуската си слагам 1с.л. в овеса например, после по обед ако ям тахан, в него има още 1ч.л. мед, вечер пак вземам къде тахан с мед, къде мед с какаови зърна....абе смятам че трябва да се огранича, но дали ще успея - не обещавам :D Освен това слагам 1 ч.л. мед и в кафето си и стана една.....(tmi)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.07.13 22:03.
значи аз с 6те супени лъжици от преди малко направо да ида в ъгъла да се срамувам :)
08.07.13
22:06
Яж мед, колкото душа ти сака. Стига да е истински.
Хе хе, как ме успокоихте самоооо (bow) не мога да го оставя напълно, то се знае :)
Мисля, че също както много хора избягват плодовете заради фруктозата, така става и с меда, заради захарта. (tmi)
Яж си го и не се притеснявай, както ти казаха вече, няма да ти стане нищо друго освен силна имунна система и една камара подобни странични ефекти. :)
Всъщност по отношение на метаболизма няма особена разлика между мед, захароза и глюкозо-фруктозен сироп, като дори съотношението между фрукоза и глюкоза в меда е по-лошо от това в захарозата. Вярно е, че съдържа витамини, ензими и някои микроелементи, но ако целта ти е свързана със сваляне на тегло, според мен трябва да го ограничаваш до съвсем малки количества.
казано от Boby_ на 08.07.13, 22:14:
Всъщност по отношение на метаболизма няма особена разлика между мед, захароза и глюкозо-фруктозен сироп, като дори съотношението между фрукоза и глюкоза в меда е по-лошо от това в захарозата. Вярно е, че съдържа витамини, ензими и някои микроелементи, но ако целта ти е свързана със сваляне на тегло, според мен трябва да го ограничаваш до съвсем малки количества.
Значи казваш да ядем захар? (wasntme) :P
казано от Маргарита Манева на 08.07.13, 22:19:
казано от Boby_ на 08.07.13, 22:14:
Значи казваш да ядем захар? (wasntme) :P
Напротив, казвам да изхвърлим фруктозата от храната си, освен под формата на непреработени плодове, съдръжащи достатъчно количество фибри, като дори и там количеството трябва да е от малко до умерено.
Пчелният мед, наред с други пчелни продукти е квалифициран като “суперхрана” поради многобройните му ползи за организма, прилаган вътрешно И външно. Мисля че е голяма загуба цлелнасочено да се отбягва подобна храна.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.13 22:28.
казано от Маргарита Манева на 08.07.13, 22:25:
Пчелният мед, наред с други пчелни продукти е квалифициран като “суперхрана” поради многобройните му ползи за организма, прилаган вътрешно И външно. Мисля че е голяма загуба цлелнасочено да се отбягва подобен продукт.
Нямам никакво намерение да отричам ползите от пчелните продукти.
Медът може би също има своето място в храната на онези от нас, които са генетично “благословени”. Не знам от кои е Веси, но аз лично за мое огромно съжаление не съм от тях.
Независимо какво си говорим за суперхрани, фруктозата е метаболитна отрова. Трябва да се внимава много с всяка храна, която я съдържа, особено в толкова голямо количество. Каквито и да са останалите ползи от меда, не бива да се забравя, че дори с изяждането само в 10 грама мед в организма вече са постъпили 4 грама фруктоза. Не казвам, че не трябва да се яде мед и не знам къде точно минава границата на полезното. У нас винаги има хубав домашен мед и давам на децата да си хапват. Казам обаче, че медът не е нещо, което може и трябва да се приема в големи колчества.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.13 22:37.
казано от Boby_ на 08.07.13, 22:36:
. Казам обаче, че медът не е нещо, което може и трябва да се приема в големи колчества.
Съгласна. Голямо количество за ман би било повече от половин буркан дневно. По една-две супени лъжици в закуската, обяда и вечерята не виждам проблем.
Фруктозата Е метаболитна отрова, ако се приема изолирано и смесена с преработени въглехидрати, както писах и в някой от другите дневници днес.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.13 22:53.
казано от Маргарита Манева на 08.07.13, 22:48:
казано от Boby_ на 08.07.13, 22:36:
. Казам обаче, че медът не е нещо, което може и трябва да се приема в големи колчества.
Съгласна. Голямо количество за ман би било повече от половин буркан дневно.
Ох, тъкмо бях започнала да се притеснявам и да се чудя какво значи голямо количество, защото последният буркан изчезна за 4-5 дни. Вече цяла седмица се опитвам да се владея и да не си купувам нов буркан мед. (giggle)
казано от Маргарита Манева на 08.07.13, 22:48:
Фруктозата Е метаболитна отрова, ако се приема изолирано и смесена с преработени въглехидрати, както писах и в някой от другите дневници днес.
Независимо как и с какво приемаш фруктозата, това, което се случва с нея в черния дроб, е едно и също. Единственото изключение прави приемът й в състава на плодове, съдържащи много влакнини, като дори това не е истинско изключение, а само забавяне на усвояването.
Сигурен съм, че си гледала всеизвестната лекция “Sugar: The Bitter Truth” на д-р Лустиг. Там биохимичният процес е показан много ясно.
Пропуснах да добавя, че твърденията на Лустиг са доста крайни - той сочи фруктозата като единствения “злодей”. Има проучвания, които показват, че в дози под 10 грама на хранене тя има положителен ефект върху нивото на кръвната захар. Затова и казвам, че е важно количеството.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.13 23:06.
За съжаление не съм от генетично “благословените” и ако не се ограничавам всичко се трупа. От както се помня винаги съм внимавала с храната за да излгеждам по начина по който изглеждам в момента. И това не е това, което желая но се доближавам. Имам доста мазно, доста, най вече в областа на корема, горната част на бедрата. Именно затова казах, че е нужно да понамаля меда и изобщо сладкото. Но това не бива да Ви навежда на мисълта, че не ценя полезните качества на този елексир. 1 буркан у дома се изяжда за 5 - 7 дена. Разбира се давам много и на детето си, той пие основно чая и кокосовото си мляко с мед, захар у дома нямаме.
Та така, меда е една от топ храните у дома, без която не можем - не само аз :)
Ами, гледала съм въпросната лекция, да доста крайни изказвания има там (това че са крайни не ги прави погрешни), но все пак се споменаваше единствено високофруктозния царевичен сироп.
АКо ядеш по 3 с.л. на ден,както казваш,това са около 100гр мед и около 80гр бърз ВХ,който е разпределен на 2-3-4 приема през деня.При положение,че си активна всеки ден ,за мен това количество е ОК :)
А за ползите..няма смисъл да говорим.Особено за имунната с-ма. Особено пък за дечковците :) Моят син яде по 1с.л. със закуската и по 1 вечер в млякото и понякога си топи пръстчето в буркана :D
Хахахахахах, хорааааа клякайте, че и Барбитата напрАвиха г*ове от клекове :D
Мнението беше редактирано от Vess на 09.07.13 16:29.
И шкембета започват да заформят. ;)
От фруктозния сироп и трансмазнините ще да е. ;)
Сериозна дискусия се заформи пак :) Споко де, меда още си го ям :P и никога не съм се и съмнявала в качествата му за имунната с-ма и т.н.
09/07
Днес без особенно движение, само малко набирания у дома след работа. Колкото пъти минавах “под” лоста, го уважавах :D
Набирания подхват - 5, 2, 4, 3, 3, 4
Тотал - 21 (rock)
После малко :
поздрави, 2 шпагата ( с левия водещ ок, ама с десен крак никакъв го няма (dull) )
3 моста и задържане така
йога клек
хапнах :
- палачинка от 2 яйца* и овесени ядки в кокосово масло*
- 2 домата, маслини, скумрия на скара, 4 фурми* с какаови зърна*
- 1 банан с какаови зърна*
- 2-3 бисквити РК
- салата домати, краставици, лук, магданоз, скумрия на скара, кафяв ориз*
- по-късно ще има диня :)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.07.13 21:05.
Пчелният мед, наред с други пчелни продукти е квалифициран като “суперхрана” поради многобройните му ползи за организма, прилаган вътрешно И външно. Мисля че е голяма загуба цлелнасочено да се отбягва подобна храна.
От личен опит ще споделя и ползите от външното прилагане. Наскоро така стабилно се пребих, опитвайки се да видя кой минава по улицата от челна стойка (blush) , че коленете ми бяха трагична гледка (сложно е за обяснение как точно тях ги смазах, но това няма значение)... То беше кръв, беше чудо... Само измих раните и 3 поредни дни (и нощи) си правих компреси с мед. Резултат- никакъв оток, никакви синини, никакъв белег! (sun)
казано от Sunny S. на 10.07.13, 08:48:
От личен опит ще споделя и ползите от външното прилагане. Наскоро така стабилно се пребих, опитвайки се да видя кой минава по улицата от челна стойка (blush) , че коленете ми бяха трагична гледка (сложно е за обяснение как точно тях ги смазах, но това няма значение)... То беше кръв, беше чудо... Само измих раните и 3 поредни дни (и нощи) си правих компреси с мед. Резултат- никакъв оток, никакви синини, никакъв белег! (sun)
Аз съм си лекувала успешно синузит с мед, да не говорим за ефекта върху кожата ( а и не само) от медения масаж. :)
казано от Маргарита Манева на 10.07.13, 09:17:
...
Аз съм си лекувала успешно синузит с мед...
Заинтригува ме - ще споделиш ли опит, моля? :)
Малка бучка захаросан мед се поставя във всяка ноздра. От топлината се разтапя и изтича навътре (главата трябва да е леко наклонена назад, така че да не изтича навън). Изключително болезнено е, но след 10-тина минути си забравил за запушените синуси. Много по-ефикасно от всичките илачи които съм опитвала, и от антибиотиците. :)