29/09
Днес набързичко в залата :
3 кръга :
3 набирания
6 лицеви опори
9 клека
преден клек :
8х20кг., 5х40кг., 5х50кг., 3х55кг., 3х3х60кг., 5х50кг.
раменна преса :
8х20кг., 5х25кг., пуш : 5х35кг., 3х3х40кг., раменна : 5х30кг.
15 - 10 - 5 за финал
Бърпи + набиране комбо
Напади @ 20 кг.
Готина тренировка, добре се раздвижих :)
Нападите - бройките са на крак съответно бяха 30-20-10. Страхотно нещо са нападите, много ги уважавам като упражнение :)
Вчера не съм тренирала, почивах. Но за сметка на това вечерта имаше торта (blush) баба ми беше юбилярка, нямаше как да не я уважа :)
30/09
Днес пак тренирах :)
1. 10 рунда без засичане, но с минимални почивки:
1 х Power Clean @ 50 кг.
1 x Back Squat @ 5 рунда х 60кг. и 5 рунда х 65 кг.
2. Bench Press - 4х3х45кг 5х40кг.
3. 3 x “Knees-to-elbows” до отказ
Страхотна тренировка :)
В началото вработих с по ниски килограми, като започнах само с лоста и покачвах.
На клека не знам защо не сложих директно 65 кг., следващия път като правя тази тренировка, така ще направя.
Хайде, лека и спокойна :)
30.09.13
20:57
Тцтцтц, на клек още се мъча с 20кг, да не говорим да Bench, където едвам вдигам 30 :D :D :D да видим до месец дали ще вдигна клека на 30 кг....поне :)
Днес, 01/10 ПОЧИВКА :)
След като взех дребен от градина, пазаруване, готвене, обичайните домашни задължения :) Направих и домашни сусамови труфели (inlove), дребен изяде 2, но преди да ги овалям в какаото :) и така му харесахааа (blush)
Храната : овес, мед*, скумрия на скара, салата Шопска без сирене, яйца*, пак салата Шопска без сирене, сусамов тахан 2 л. и след малко ще си хапна и аз от сусамовите туфели :P
Лека и топла вечер, че тук е егати студа :@ утре щяло да бъде 8 градуса максимални за Варна, каза Хр.Балинска (dull)
Мараба (wave)
Днес имам да се хваля (muscle) ама и да се оплаквам (envy)
02/10
Бърпи - 3х10 да се стопля, че в новата зала където ходя е....ббббррр.....
Набиране подхват - 5х3
Кофи - 4х5
Тяга - 3х60кг., 3х70кг., 3х80кг., 3х85кг., 2х1х90кг. ЛР 2х85кг., 3х80кг.
Клек - 5х5х60кг.
Планк преден - 4 интервала 40/20
Първо ще се хваля, че съм подобрила леееекинко издръжливостта си ;) имам доста въздух на бърпитата, което си е супер постижение, изкарах ги почти на един дъх :) с минимална почивка между 10-ките.
После както сте забелязали, ще се хваля и за тягата. Днес реших да си повярвам, както Вик, Юлия и другите вярват че МОГА. Обаче след 80 кг. сложих колан и тръгнах супер уверено. И се получи. Това ми е било пречката явно, винаги много съм се притеснявала за кръста си, а и ми е слабо място и не искам да се скопосам, та затова. Но колана ми даде някаква гаранция, че всичко ще е ОК, и така си беше :) Освен това без никакви поставки и дискове отдолу, а директно от земя, с малките дискове, което ме навежда на мисълта че ще дръпна и 100кг. ама в залата на Вик с готините дискове ;) хехехехе
Сега ще се оплаквам (dull) И тук не закъсня намесата на големите разбирковци ;) наблюдава ме един, и по едно време идва ( това като кляках ) бях сложила 60 кг. и си направих 5-ца. Казва ми, че са ми тежки тия килограми, защо съм клякала до долу, до 90 градуса на коляното било достатъчно, само щангистите клякали до долу, клякала съм с по-прибрани крака ( но аз така си клякам) и т.н. и т.н. бисери. С колана бях толкова уверена, че бях решила да вдигам килата и на клека на 70кг., но тоя ми секна ентусиазма :( и си завъртях едни бързи 5х5 и после планковете. Даже ми казва, че и 50кг. ми били тежки :D ох...ще падна. Казах му 3 пъти благодаря за съветите с идеята да си замине, но не и не (dull)
И те така, ама съм супер хепи за тягата (muscle)
И на мен днес ми обясняваха как клякам много дълбоко и не трябвало така. Аз обаче съм упорита и взех да обяснявам защо е полезно и един успя да попие нещо от материала ;D
казано от Веселина Иванова на 02.10.13, 21:46:
... И тук не закъсня намесата на големите разбирковци ;) ... Казва ми, че са ми тежки...
Очевидно си клякала по-тежко от него :)
Браво, момиче! (rock)
Привет (wave)
Днес 03/10 ПОЧИВКА от тренировки.
Трицепса, рамената, гърба са ми на модерното сега ” салата ” :D и още съм в еуфория от вчерашната тяга 8-) хе хе
Днес пазаруване и готвене след работа, и храната ми е за пример и ще я опиша (makeup)
- тахан*, мед* и какао
- салата зеле с моркови, пъстърва цяла на скара
- 2 ябълки*
- салата червено цвекло с много магданоз, зехтин и сок от лимон, карфиол на пара с 2 кюфтета от свински бут
И такаааа :)
Мнението беше редактирано от Vess на 03.10.13 21:25.
04/10
КФ тренировка :
вработване :
сначове @ 14 кг. и 16 кг.
лицеви опори с отлепяне на длани в долното положение
Кораба Радецки http://www.bb-team.org/crossfit/4312_korabat-radecki
11 пълни рунда + 18 изхвърляния ( 9 дясна и 9 лява ръка )
пудовка 16 кг.
По 75 снача на ръка и 66 лицеви опори (rock)
За справка :
на 03.06.2012г.
13 пълни рунда + 9 изхвърляния
пудовка 8 кг.
С 2 рунда по-малко, но тежестта е двойна ;)
Добре е мисля :)
Доста е трудно да правиш такъв комлекс у дома, пускането на пудовката след всяко изхвърляне си е .... опасно за паркета ;) трябва доста контрол и там губех от силата, можех и още...но ако бях навън примерно :)
После преден планк 4 интервала 40/20
(wave)
Мнението беше редактирано от Vess на 04.10.13 22:03.
04.10.13
22:26
казано от Веселина Иванова на 04.10.13, 21:38:
Доста е трудно да правиш такъв комлекс у дома, пускането на пудовката след всяко изхвърляне си е .... опасно за паркета ;) трябва доста контрол и там губех от силата, можех и още...но ако бях навън примерно :)
Аз имам едни квадратни възглавнички, които по предназначение са за седене на пода или върху стол, но са достатъчно дебели, че да не трябва толкова да се внимава с пудовката, а и са плоски, което не кара пудовката да ти скача върху краката след като я оставиш.
казано от Цветан Василев на 04.10.13, 22:26:
казано от Веселина Иванова на 04.10.13, 21:38:
Аз имам едни квадратни възглавнички, които по предназначение са за седене на пода или върху стол, но са достатъчно дебели, че да не трябва толкова да се внимава с пудовката, а и са плоски, което не кара пудовката да ти скача върху краката след като я оставиш.
Мммммм как не съм се сетила, имаме такива у дома. Следващия път :) Аз не пусках директно на паркета, имаме мокет, но все пак доста внимавах (wasntme)
05/10
Привет (wave)
Много сначове тия дни, много нещо ;) След вчерашния Радецки нещо ми дойде желание за изхвърляния, та днес в залата пак :)
Та тренировката беше следната :
Да се стопля, че голям кучан в залата (dull)
Бърпи + набиране - 3х5
Power Snatches + OHS - много повторения с лоста 20 кг. може и да имаше 20 - 25 повторения
Тяга :
5х50кг. 5х70кг. 3х80кг. 2х90кг. 2х3х80кг. 5х70кг.
Клек :
8х20кг. 5х40кг. 5х50кг. 3х5х60кг. 8х50кг.
Power Snatches + OHS @ 30 кг. - много пъти, не броих, основно техника. Имаше и 2х35кг. само сначове
Имаше и само Power Snatches @ 30кг.
Повдигане на крака от вис - 4х15
Днес реших да затвърждавам 90-те кг. на тягата и да не слагам повече от 60 кг. на клека, тъй като реших да вкарам пак сначовете и ОХС в тренировките си, движенията които не съм правила повече от половин година, да не казвам че ОХС вообще ;)
Рамената ми плачат от толкова изхвърляния, но това е положението. Дано утре в Богоров, Вик не е замислил сначове (dull)
Имам и клипове на изхвърляния + ОХС и силовите изхвърляния. Сега като се гледам, май по-широко трябва да хващам щангата... ама до там ми стигат ръцете (wasntme) ще пробвам следващия път по-широко.
Храната :
Непредвиден 17 часа фаст
- 2 свински кюфтета, варено картофче*, резен червено цвевкло
- 2 домашни мъфини* от овесени ядки, настъргани ябълки, кокосово мляко, масло, яйца и кокосово стърготини :)
- вечерята ще е салата, варени яйца* и кафяв ориз*
и :
П.П. Знам, че тези маратонки не са подходящи, но и да имам излишни 100-150лв. няма да ги дам за щангети. Точка !!!
Мнението беше редактирано от Vess на 06.10.13 10:34.
06/10
ПОЧИВКА ! Тренировката с Вик се отложи, но добре ми дойде почивката....трапеца и рамената са ми не на салата ами....на салата за четерима :D
Утре ще тренирам ;)
Храната добре, все домашна, и сега пека пак овесено-ръжена питка (makeup) Цял ден готвя (makeup) Яйца, риба, салати, овесени мъфини с ябълки и мед и такааа :)
Малко съвети ще дам ас : )))
1. Не прави снача от земя - нека да е над коляно
2. Върни раменете назад. Събери плешките сякаш правиш гребане.
3. Малко като камшик се получава. А трябва подема да я закара горе, а ти малко я суингваш. От таза нагоре ръцете само я придържат и са готови да заключат. Друг знак че я суингваш е че отива след това малко назад след улавянето.
4. Можеш да работиш и пак от вис, но почти до таза - тоест високо над коляното.
5. Рано разгъваш глезените и шръгваш трапеца, трябва да си тренираш синхрона.
Мнението беше редактирано от Valleri на 07.10.13 21:02.
Валери, благодаря за съветите ще ги имам предвид :)
07/10
тренировката :
Докато ми се освободи местенцето, че един младеж клякаше, и забележете - като клякаше, долу повдигаше петата и то само на единия крак....странно....
3 кръга :
3 набиране
5 кофи
8 лицеви опори
12 клека
10 рунда, без засичане на време с минимални почивки, наистина бяха минимални, колкото да престъпя от едната щанга до другата :
1 Power Clean 50 kg.
1 Back Squat 65 kg.
Bench press - 4х5х40кг.
В началото на трите движения вработвах с по-ниски килограми.
И днес отново реших да потренирам техниката на изхвърляне + ОХС.
Power snatch - 8х20кг.+ОХС, 5х25кг.+ОХС, 3х30кг.+ОХС, 5х30кг., 2х5х35кг. 5х30кг.
Ииииии съвсем им разбих представите на трениране на жените на младежите в залата. Горкичките (wasntme), така изумено ме гледаха....ама ще ми свикнат ;) няма начин :) Просто залата ми е супер удобна и искат - не искат това е положението.
Храната :
- овесена домашна питка*
- 5 яйца* в кокосово масло*, 1 домат, 1/2 краставица
- 1 парче домашно тирамису (dull) на РД на колежка
- салата домати, краставици, лук и магданоз, скумрия на фурна, кафяв ориз* и 1 банан с мед* (makeup)
Мнението беше редактирано от Vess на 07.10.13 21:55.
08/10
Нищо интерестно за отбелязване, само храна :
- 3 яйца* с мед*
- пилешко печено бутче + салата червено цвекло, моркови и ябълки
- 1 ябълка*
- салата домати, краставици, лук и магданоз, купичка леща*, 3 варени яйца*, овесено-ръжена домашна питка* с мед*
Дребсана е лепнал пак някаква гад и яко кашля и сополи, в бокса е :( и ми е криво :(
Не знам дали ще мога да отскоча до залата днес след работа.
09/10
Както и предположих, не тренирах снощи....ходих да вземам дребен от свекито, после се прибрахме, пазарене, готвене и стана 100 часа. Не се оправдавам, но и да имах време, нямах настроение (dull) Подозирам, че малкия прави същите асматични пристъпи като мен преди време и много ми е притеснено, много (dull) Дишаше точно, както аз когато имах пристъп....дано греша, дано ...
Тъпото е, че като си имала такива пристъпи и при всяко затруднено дишане на детето ти се стува, че и той прави. А не е задължително хич даже.
Ама как да разбереш кое какво е. На всичкото отгоре смятам, че е абсолютно възможно на дете да му се вмени, че има асма.
казано от StefanR на 10.10.13, 09:09:
Тъпото е, че като си имала такива пристъпи и при всяко затруднено дишане на детето ти се стува, че и той прави. А не е задължително хич даже.
Ама как да разбереш кое какво е. На всичкото отгоре смятам, че е абсолютно възможно на дете да му се вмени, че има асма.
Ужасно е просто като го гледах как дишаше и се сещах какво ми беше на мен, и как сме търчали до спешно и т.н. :(
Пак казвам, дано греша, дано го израсте (dull)
10/10
Днес всичко е нормално вече при детето, слава Богу :) разминахме гадните АБ. И утре ще го гледа свеки, а аз ще поема от другата седмица за още 2-3 дни да се стабилизира напълно.
Дойде ми малко настроение да се раздвижа, но у дома, че имах и други неща да върша :)
3 кръга с 2х16кг. :
10 Сумо тяга с 2х16кг.
10 Пуш преси ( х10 на ръка @ 16кг. )
10 Лицеви опори
10 Преден клек с 2х16кг.
10 Снача ( х10 на ръка @ 16кг. )
10 Бърпи
За време :
50 СДХП @ 16 кг.
50 Суинга до вертикала @ 16 кг.
време - 4:58 мин.
Тук вече ръцете яко се удървиха (muscle)
И малко чупки след трена, подута от първи ден на МЦ амаааа....голям праз ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.10.13 22:31.
Тъъъйййййй :) Като почивам повече през седмицата и работата се скапва (dull) никаква мотивация и сила нямах...чувствах се като дроб (dull), еми как няма...едва 3-та тренировка направих днес за седмицата, не е в мой стил....
12/10
3 кръга да се стопля :
3 набиране
5 кофи
8 клека СТ
тяга :
10х20кг., 5х50кг. 5х70кг. 3х80кг. 2х90кг. 2х3х80кг. 8х70кг.
И след като починах, дето има една приказка барабар Петко с мъжете, та и аз (muscle) на къде без мен :
Thruster / Deadlift за време !!!
10 Тръстър
20 Тяга
8 Тръстър
18 Тяга
6 Тръстър
16 Тяга
4 Тръстър
14 Тяга
2 Тръстър
12 Тяга
На щангата сложих 35 кг.
Време - 7:27 мин. мммммммммм можеше и по-добре....
Преден планк - 4 пъти 40/20
И утре в Богоров :)
П.П. Търся си пудовка 24-ка ;) само казвам, да го имате в предвид :)
Мнението беше редактирано от Vess на 12.10.13 17:47.
13/10
Тренировка в Богоров с Вик и тайфата 8-)
5 кръга :
400 м. бягане
3 пъти :
4 набирания
6 лицеви опори
8 напада ( х4 на крак )
10 Руски суинга @ 19 кг.
време - 31:23 мин.
Тежък комплекс, бягането ме скапваше най-много и ми издиша целия въздух, който имах....а как бягах едно време еееееххххх (dull) Нищо де, пак съм доволна, защото това е първия ми КФ комплекс с изцяло чисти набирания без отскок а чисти кипинг набирания (rock) И като сметнем реално, това са си :
2 км. бягане ( е, къде бягах къде лазих ама са си 2 км. :D)
60 кипинг набиране
90 лицеви опори
120 напада
150 суинга
Не е зле 8-)
Утре заслужена почивка (mooning)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.10.13 17:54.
14/10
ПОЧИВКА от тренировки, ходя като вдървен робокоп из нас (dull) Особено горната част ми е (tmi) отдавна не съм си правила такава МТ....какви чудеса правят едни набирания и лицеви опори за време (wasntme)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.10.13 21:45.
15/10
Днес разпънах домашния фитнес ;)
2х5 повторения от движение за загрявка :
Лицеви опори
СДХП @ 16кг.
Бърпи
Руски суинг @ 16 кг.
Затворническо изправяне http://www.youtube.com/watch?v=I-9ae-vYRW8
И основното комплексче :
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Лицеви опори
СДХП @ 24 кг.
Бърпи
Руски суинг @ 24 кг.
Затворническото
Табата преден планк
24-ката е много яка, многоооо (rock) Дадоха ми я назаем за някой друг месец :) И когато имам възможност ще я използвам :) за сега само суинг и СДХП разбира се ;)
Храната тия дни е : тахан*, яйца*, зеленчуци сурови и готвени, ябълки, мед*, пъстърва на скара, маслини.
Надявам се не изпълняваш затворническото изправяне с позиция на краката както е в клипа. Това поставя коленете ти в двойно неизгодна позиция - веднъж ги усукваш, и втори път поставяш тежест върху тях в усукано положение.
Добрата позиция на краката тук е сходна с турското ставане.
ПП: Това е мое виждане за движението, де.
Мнението беше редактирано от Margi на 15.10.13 19:06.
казано от Маргарита Манева на 15.10.13, 19:05:
Надявам се не изпълняваш затворническото изправяне с позиция на краката както е в клипа. Това поставя коленете ти в двойно неизгодна позиция - веднъж ги усукваш, и втори път поставяш тежест върху тях в усукано положение.
Добрата позиция на краката тук е сходна с турското ставане.
ПП: Това е мое виждане за движението, де.
Марги, постнах клипче за тези, които не знаят какво е затворническото. Не ги кръстосвам така, защото не ми е удобно, слагам краката както при нормален клек и така се изправям, упражнението ми харесва, защото товари освен корема и много добре седалище и бедрата. Поне аз така го усещам :)
15.10.13
21:12
казано от Цветан Василев на 15.10.13, 21:12:
Да, такава ми е позицията на краката при изправянето на затворническото, само дето не се залюлявам така а си тръгвам от нормално легнало положение за коремна преса с ръце зад тила :) Благодаря Цецо :)
Мнението беше редактирано от Vess на 15.10.13 21:52.
16/10
Днес вегетарианско хранене и яка тренировка (muscle)
3 кръга за загрявка :
набиране - 4, 4, 4
кофи - 6, 6, 6
клек СТ - 8, 8, 8
Обръщане и тласкане - 5х30кг. 5х35кг. 5х40кг. 5х45кг. 5х40кг.
Клек на гръб - 5х50кг. 5х55кг. 5х60кг. 5х65кг. 5х60кг.
8-6-4-2 за време :
Обръщане + напад (л+д=1) в рак позиция + пуш преса
Лицеви опори
щанга - 30 кг.
време - безкрайните 7:19 мин. (dull)
Доста бях уморена и не му беше тук мястото на това комплексче, ама.....нали съм яка (muscle) хахахахаха
храната :
- 3 яйца* с манов мед*
- огромна салата зеле с моркови, 80 гр. бразилски орехи
- 1 ябълка
- салата зеле, маслини, 5 яйца* в кокосово масло, варен кафяв ориз с броколи
Мнението беше редактирано от Vess на 17.10.13 10:15.
17/10
Само храна днес и начало на едно предизвикателство....
http://bretcontreras.com/30-day-glute-challenge/ не знам дали ще устискам 30 дена, но ще се пробвам :) и половината да направя, все е нещо ;)
60 клека СТ
60 хип тръста
И от себе си добавих 52 лицеви опори :) последните 2 + 14,400 кг. ( малък Петърчо на гърба ми (makeup) )
храна :
- овесени ядки с мед*, какао*, стафиди и орехи
- салата зеле, скумрия на скара, 2 ч.л.фъстъчено масло*
- 1 ябълка
- салата домати, краставица и ръжени кълнове*, 2 кюфтета свински, броколи на пара, 5-6 фурми*
17.10.13
22:34
Хип тръста-рите с тежест ли ги правиш или не?
казано от Златина Цонева на 17.10.13, 22:34:
Хип тръста-рите с тежест ли ги правиш или не?
Не, всичко е СТ или поне аз така ще ги правя :) По нататък има и БГ клекове, там пак без тежест ще ги правя. Все пак ще си тренирам, това е между другото :)
18/10
Тъй, и днес зала, че утре имам задачки - закачки :)
За днес имам 70 клека и 70 хип-тръста, включих ги в загрявката :
4 пъти :
20 клека СТ
10 лицеви опори
20 хип тръста
Е, малко повече ама...карай ;)
набиране - 7 - 8 единици надхват
тръстър :
8*20кг., 5*30кг. 5*35кг. 5*40кг. 3*3*45кг. (party) 5*40кг.
тяга :
8*40кг. 5*50кг. 5*70кг. 5*80кг. 2-2-1*90кг. 5*80кг.
И малко кардио за време :
12 - 9 - 6
Бърпи
Скачащи напада (л+д=1)
време - потресаващите 4:13 мин. (dull)
храната :
- фъстъчено масло*
- 1 домат, 1/2 краставица, 4 печени пиперки, 2 свински кюфтета от мляно месо
- 1 ябълка
- салата зеле, домат и ръжени кълнове*, 2 свински кюфтета от мляно месо, малко задушени броколи
- домашен крем от смлени ръж.кълнове*, мед*, банан, какао*, кокосово стърготини, малко оризово мляко*, киснати бадеми (inlove) превъзходно просто :)
И така :)
А, и преди малко - 2 лицеви опори + 14.400кг. на гърба ;) и още 5 + 14.400 от колене (makeup)
Мнението беше редактирано от Vess на 18.10.13 21:09.
Дзак (mooning)
19/10
Днес почивка от към спорт, сутринта разходка с хлапето до обяд, пазар за домашни яйчица и тахан* и така. След обед яко чистене, баня, тоалетна, търкане яко (muscle) и така.
От предизвикателството :
80 клека СТ
80 хип тръста
нищо работа....все още ;)
храната :
- сусамов тахан* с 1ч.л. мед*
- 4 яйца* в кокосово масло, 1 домат, 1/2 пфх намазана с мед* (остатъци от детето (dull) )
- 3-4 ч.л.сусамов тахан*
- салата зеле, магданоз и домат, 4 яйца* в кокосово масло, 1 кюфте от мляно месо, малко задушени броколи
Дано си остана с тая храна, чеееее.....пекох питка от финни овесени ядки, и едвам се сдържам да не си намажа едно парче с мед (tmi)
Утре Богоров с Вик и тайфата 8-)
20/10
В Богоров с Вик и тайфата 8-)
10 рунда :
5 скока в/у кутия 61см.
10 лицеви опори
10 совалки с докосване на земя при обръщане на посоката
15 Руски суинга @ 24 кг.
време - 18:23 мин.
След това :
Табата преден планк - 20/10
На раздумка на финала доста кип набирания - много доволна, все повече ги схващам и задобрявам и за награда се сдобих с чисто нови две пришки на ръцете ;)
Ако посмятам малко : 50 скока, 100 лицеви опори чисти всичките, 100 совалки и 150 суинга с 24кг. за 18 и 23 мин. доволна съм много (muscle) Както винаги, страхотна тренировка (sun)
храната :
- на обед 4 яйца* салата зеле
- овесена питка* с мед*
- 1/2 банан
- вечерята след малко : салата червено цвекло с ръжени кълнове*, броколи, варено пиле*, маслини
Цял следобед готвя (dull)
И преди малко от предизвикателството :
х 25 български клека на крак
х 25 хип тръста на крак
20.10.13
21:59
казано от Веселина Иванова на 20.10.13, 19:22:
След това :
Табата преден планк - 20/10
По-правилно е да се каже “преден планк за 8 интервала 20:10”.
Аз пък наистина не разбирам каква е идеята зад Табата протокол на подобни изометрични упражнения, където не търсим интензивност?
21/10
Днес няма спорт, няма предизвикателство :) Малкия ни син Петър става на цели 3 годинки днес (inlove) Да ни е жив и здрав, все така лъчезарен и любопитен. Да расте умно и усмихнато дете (party) (cake)
Имаше торта, домашна сурова, имаше и мъфини от овесени ядки :) Празненството беше у дома с баби и дядовци, скромно но доволно :)
Мнението беше редактирано от Vess на 21.10.13 23:26.