09.08.13
07:59
За мен това беше една много приятна среща!
А на морето какво толкова му харесвате - слънце,пясък навсякъде,водата солена и ........бирата СТУДЕНА.......ххахахаха....хубавото бързо свършва!
Искам пак да ми е толкова зле, както на морето, Ивчо :) :)
Петък - Кондиция със собствено тегло + разходка из местността над гара Бов. Много приятно място... Намерих уникален гущер с ярко синя (ама наистина ЯРКО) глава и електриково зелено тяло :)
Събота и неделя - Почивка от почивката
Понеделник - Разтягане, мачкане, мостове, махове - сутринта. Тренировката вечерта ми отпадна, защото се прибрах късно и заспах.
С една дума - айляк
казано от Atom на 13.08.13, 12:52:
разходка из местността над гара Бов. Много приятно място...
леле, ако знаеш откога съм й се заканила на тази местност!!! (sun) Как стигнахте дотам - с кола или с влак?
Иги, с влакче :) Има много редовно пътнически, човек може да си пие биричка.. и още на излизане от София става много красиво :)
Пак ще се ходи, но не знам точно кога :)
казано от Atom на 13.08.13, 15:37:
Иги, с влакче :) Има много редовно пътнически, човек може да си пие биричка.. и още на излизане от София става много красиво :)
Пак ще се ходи, но не знам точно кога :)
Даааа, в тази посока е уникално красиво, задължително сигнализирайте. Аз се чудех като се слезе на гарата, оттам накъде да захванем и дали някой може да ни ориентира. НО задължително ще се ходи, другия или по-другия уикенд, за това място съм слушала ужааасно много!
Днес 45 набирания (9х5 - с отскок обаче, ей така - за кардио :Д) и другото - планкове, стойки на ръце, разтяжки за бедрата и д-то.
И малко народна храна (giggle)
- Шкембе чорба
- Боб чорба, сланинка, печени чушки
- Салатка от домати и чушки, бира
В събота пътувах няколко часа с пътнически влак и се бях разпльокала на седалката, в резултат на което целия уикенд ме стягаше кръста.
На работа съм замъкнала възглавници и се подпирам отвсякъде, а си причинявам болежки в почивните дни..:Д Висш интелект (sun) Та съботата не съм тренирала, само пих.
В неделя - леко и внимателно раздвижване с 10 кг диск и лост - тръстъри, клекове, раменни преси и лежанка с крака качени на пейката (много облекчава болките в областта на опашката) и малко набирания на халки.
Мерих се ония ден, общо взето от април насам не съм мръднала като мерки, освен малко на тумбачето, ама не знам дали да го броя - бях яла 2 праскови + половин литър вода :Д
Между другото, в неделя ходихме на това.
Интересно беше, вече съм по-наясно с някои мускули, артерии и черва :D
Много високи цени са сложили, но за мен си струва. Поне месец ще си обмислям впечатленията, преди да реша какви са точно...
Отиди ;)
Всеки ден излизам в 8 и се прибирам в 22, та не тренирам...
Снощи се прибрах малко по-рано и успях да се пораздвижа с пудовките:
Малко ролване и ротации
3 кръга:
Тяга/Раменни преси
3 кръга:
Обръщане/Едностранно гребане/Напади
Добавките напоследък:
Сутрин Вигантол няколко капки
Вечер Герикапс и Вит Е /по съвет на Сашо/
По 1 гр вит Ц
И това е :)
Вчера:
3 кръга от
Едни подскоци
Раменна преса зад и пред врат х10 с лост /лек/
Лицеви с много тесни лакти/на по-височко ми бяха ръцете
Едностранно обръщане с дъмбел + пуш преса - на 12,5 и 15 кг (на 15 кг само обръщане, не можах да ги пушна...) - неизвестни повторения
Овърхед клек с лост
И малко висене по халките
Припомних си някои движения, които от много време не съм правила.. Нямах сила, ама то логично.
:) Тези дни не съм тренирала, имах болни колеги в кокошарника и по мен прескочи вирусче. Като че ли физическата част сравнително бързо отшумя, но психически се чувствам много гадно, явно съм хванала някаква специална мутация.
Вече достинекса го пия в много малка доза - половин на 10 дни. Не знам дали заради промяната в схемата така се чувствам... скапано. Другия път ще предложа на ендокринолога да ми изпише ЛСД ... или това хихи
Довечера Роджър Уотърс (nrespect), уикенда тренировки.
Знаех си, че идеята ще ви хареса хихи :)
Ще си едитна и тук попълването за уикендa:
Събота - лежерна разходка из Витоша
Неделя - домашно с пудовките и гиричките: менмейкъри, обръщане+пуш преса, тяга, едностранно гребане и малко разтягане.
Over and out.
Мнението беше редактирано от Atom на 02.09.13 20:40.
Няколко съвета от готвенето преди малко:
Свински дроб на фурна - не! Стана горчив и с консистенция на подметка :D
Свински контрафилета (от Карфур - не ходя често, но май им е добро месото) - след 24 часа киснене във вино и подправки, стават чудесно крехки - най-добре да се пържи в свинска мас, уникално стана. Бях приготвила 3 - уж да си нося утре за работа... Но ги доизяждам в момента :Д С домашни доматки...
Тренировки за жалост няма, миналата седмица беше много трудна и взимах екзистенциални решения (напуснах работа (mooning) ), а събота и неделя имах жесток ПМС, гърдите ме боляха до гръкляна - незаменимо ... :D Пихме бири (Мила пи ракия (giggle) ) със съфорумци, нЕмаше нито един въздържател :Д
Най-доброто предстои... надявам се.
Черния дроб се нарязва на парчета малки или големи, каквито устата желае и се залива с прясно мляко. 2 часа в хладилник, после отцеждаш, печеш и ядеш. Кеф ти на тава кеф ти на скара!
Бегай за кило дроб и пробвай пак :)
09.09.13
21:05
казано от Atom на 09.09.13, 19:58:
нЕмаше нито един въздържател :Д
Да, всички пихме и ядохме по нещо, ама така казано ще излезне че и аз, и Невена, и Витан, и Катето - всички сме джаснали по една бира.
Нормално ли е да ти е тежко ПМСто?
А за телешкото може да пробваш:
1 част балсамов оцет, 1 част соев сос, 2 части вода + кеф ти чесън, кеф ти други подправки, само не слага сол, че в соевия има. Пак за минимум 2 часа в хладилника.
Става и за пилешко. Виното е само за пиене! :)
Дидо, мерси за идеите (d) Не съм много фен на соев сос, може да го заменя с горчица :)
Цецо, после се сетих, че имаше и сокчета. И все пак... средно на човек се падат по 2-3 бири. Не вини мен, а статистиката, като наука :Д :Д :Д
Относно ПМС-то, обикновено нямам такова или е леко. Тоя месец ме помъчи, но като гледам женската част от населението около мен, явно е нормално. От смяната на сезоните викат :)
Сапун от разтопен на водна баня “Бочко” с разни подръчни добавки, няма да навлизам в подробностти :D Но му жулнах доста зехтин, стана по-мекичък и почти невъзможен за адекватно ползване... ама кожата е страхотна след измиване :)
Формите са от силиконовите ми тавички за мъфини, а една колежка-рускиня от работата ми даде 2 форми от Русия.
Иначе, тренирам (макар и не особено стабилно), доработвам на старата работа - последни дни; и като цяло се чудя къде се намирам и какво се случва, но тва е твърде екзистенциално :Д А и винаги е било такова, ‘начи всичко е наред.
Понеже ми е скучно (не съм свикнала да имам “свободно време” и в момента ми е объркано какво точно да го правя :D), реших да правя - освен нормалните тренировки - и това.
Елизабет го е препоръчала на Файърчето, и ми се стори много подходящо за безделници :D
Почвам го, а след няколко дни и нова работа почвам, но се надявам да си го довърша въпреки това :)
Понеже съм в Пловдив, за снимките “before” се наложи да ползвам едни шорти, дето са ми от 5-6ти клас сигурно, ама “лъскавите” клинчета са в София :Д
Евентуално - след 30 дни ще постна “after”... :)
Мнението беше редактирано от Atom на 17.10.13 16:15.
17.10.13
14:53
Като си в Пловдив защо не се обадиш да направиш някоя тренировка ?
Защото ме е страх :ДДД
Шегувам се.. просто съм транзит, утре пак пътувам и не мога да се организирам.
Домашната мафия ме хвана да готвя и да пробвам новото вино.. знаеш как е :D
17.10.13
17:20
Това е уважителна причина :)
17.10.13
18:17
казано от Atom на 09.09.13, 19:58:
Няколко съвета от готвенето преди малко:
Свински дроб на фурна - не! Стана горчив и с консистенция на подметка :D
Свински дроб на фурна - да!
В йенска тенджера, с много лук, с домати, с много подправки & с малко вино...и с мАсълцИ :P
Ако се прежалиш да му сложиш малко прясно мляко - на половин кг дроб, примерно 100мл, в което да постои час-два (след това го разкарваш), ще стане още по-мек, ама аз избягвам.
:)
казано от Atom на 17.10.13, 14:49:
реших да правя ... и това.
Елизабет го е препоръчала на Файърчето :D
Почвам го...
Добре, щом сте рекли, почва се. Аз пък и без това като цяло не знам какво точно правя с тренировките си :D Изглежда като добра “да не е без хич” отправна точка :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.10.13 18:57.
Тодорова, ще направя още един опит, само защото много те уважавам :ДД
Иначе, аз съм най-доволна от дроб на скара, щото е бързо.
Карфи, малко е скучно предизвикателството.. аз даже си помислих да го префасонирам и ще направя цялото за 1 ден :Д Кво, най-много да си разместя капачките на коленете и някой-друг прешлен, ама поне ще е предизвикателство наистина ... и ще свърши бързо :Д :)
След като изпуснах форумната среща в началото на месеца, успях и успешно да пропусна Димитър Димитров Classics :( :( :( Все заради пътувания. А много ми се идваше...
Иначе поне имаше есенно обикаляне из планини и гори.
Ооо, разцепих се от ядене - за няколко дни от 45 и нещо - на 48кг ;ДДД Дойде ми и сила, и ентусиазъм, и всичко :) Взех си някакви витамини на Допелхерц и като че ли от тях, от липсата на стрес, от това, че всичко е приготвено и само чака да го изям - имам страхотен апетит (wasntme)
Правя само “предизвикателството” за дупе и набирания на домашния лост; малко се изсилих с приказките, че може да се направи (предизвикателството) за един ден /не бях обърнала внимание, че бройките доста скачат с времето/...
Малко ми липсват пудовките, но скоро ще си ги гушна :D
Направих нещо като план за бъдещето - искам да имам достатъчно пари, че да си позволя да имам 3 кучета коргита и един бобтейл :Д И лостове на двора, заедно със стойка за клек.
22.10.13
15:13
казано от Atom на 22.10.13, 15:10:
Направих нещо като план за бъдещето - искам да имам достатъчно пари, че да си позволя да имам 3 кучета коргита и един бобтейл :Д И лостове на двора, заедно със стойка за клек.
Ти като кралица Елизабет :)
Само къде не знам тя има ли стойка за клек и лост на двора :D
Лоши хора от бб-тийм, защо никой не ми каза, че целите зърна какао са кисели, стипцави и горчиви :D :D :D
казано от Atom на 03.11.13, 09:58:
Лоши хора от бб-тийм, защо никой не ми каза, че целите зърна какао са кисели, стипцави и горчиви :D :D :D
Нали не очакваше да имат вкус на шоколад милка? :P
Шока от вкуса им е само в началото, ако си по-настоятелна, дори ще ти станат вкусни. :)
03.11.13
18:49
казано от Atom на 03.11.13, 09:58:
Не си ми чела редовно дневника значи :D
Първия път от лакомия налапах 3-4 наведнъж, ама с шлюпките, щото не знаех, че се белят :D и сега в душата ми има траен белег :D
Ама пък Маргюрит е права - свиква се и са много яки в последствие :) Слагай си ги в тахана, в някои смутита, тук-таме :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.11.13 18:50.
Марги, всъщност малко очаквах наистина да са като бонбони (wasntme) Или поне да са с нещо като приятен вкус :Д Но ще им намеря приложения :) (sun)
Кокобътче, мерси че сподели :D :*
Тодорова, разбира се, че ти чета дневника, даже си препрочитам определени абзаци, щото ме кефят.. ама това съм го пропуснала - в някои периоди не влизам много - ето, че ми е донесло негативи (giggle)
Тренирам през ден (muscle) (с леко нарушаване на схемата последните дни заради някакви неразположения).
Мина ми едномесечното гъзно “предизвикателство”. Не бях стриктна, защото от 2-3 седмици вечер получавам някакво сърцебиене и ми прескача сърцето. Не при натоварване, а започва точно след като сладко съм заспала. Засега пия билки само. Предполагам, че сърцето ми е здраво, а проблемът е на ниво щитовидна жлеза.. тъй като тя е пряка корелация с другите ми “проблемчета”. Но чайчетата като че ли помогнаха и сега няма да го мисля :)
Та, стараех в дните, в които не ми е до предизвикателството, да правя все пак с една идея повече упражнения за долна част.
Не ми беше до снимки, но понеже обещах се снимах.. То пък се получи :)
18.11.13
13:13
(y) ;)
Вдъхнових се (меко казано) от пържолите в на Маданеца дневника и днес реших да правя и аз :)
С налични продукти: значи пържоли, запържени много бързо от двете страни на много висока температура, да се “запечатат” и при печенето собствените им сосове да не изтекат. Та, тези пържоли - в тава върху канапе от моркови, домашен грах, лук, сушени домати с каперси и кафяви манатарки. Подправки - вино, хималайска сол, малко риган, чесън, черен и червен пипер, сминдух.
Много е ароматно, в момента се пече... Аз изхрупах половин кило моркови докато чакам :ДДД
Мнението беше редактирано от Atom на 18.11.13 19:43.
Последните 2 седмици - тренировки сутрин по 20-25 мин и вечер пак по толкова, някои от дните пропусках. Само вкъщи със собствено тегло, стената и с пудовките. Заради разкопаванията в Младост не мога вече да ходя на работа пеша, което автоматично означава МИНУС 1 час движение на ден (dull) (dull) Разликата е осезаема.
Доспива ми се рано, и спя най-отговорно и редовно по 9 часа :) Това малко ми изяжда свободното време, но ...определено е по-добре така, отколкото безсъние - за щастие безсънният период мина.
Ходя редовно да гледам един футболен турнир на балоните в Младост 1, и освен това гледахме и Колето в събота - добър волейболен мач направиха и победиха (party) Публиката беше малко.. като от детски рожден ден :Д:Д Колективните спортове са си психологическа игра :)
До края на деня ще гледам филми и ще пия вино, не може само за спорт да се мисли :Д
Ако ви е хрумнал някой въпрос, може да го отправите към мен (sun)
Само да не е много сложен :Д
09.12.13
19:30
Атомче, “пращиш” :Д Имам предвид в един много добър смисъл. Сега ти видях снимките (последните) и си много готина мацка :)
С нетърпение чакам интервюто с теб :)
Много хубаво не е на хубаво... (dull) Снощи вечерта направих още една тренировка, уж всичко наред.. После цяла нощ спах зле (повече няма да се хваля публично със здрав сън), сънувах брутални кошмари и тъпотии и отидох на работа бледа и сърдита. Следобеда ми стана много зле на корема, тръгнах си по-рано и сега ще ме сцепи главата от болка. Направо ми се плаче и повръща едновременно, и виждам на кръгчета и квадратчета... петна... А по принцип не мрънкам, държа да отбележа :Д
(dull) (dull) Дано мине с горещи вани с морска сол, много вит Ц и пилешка супа.
Мрън ;( ;( ;(