The Only Easy Day Was Yesterday

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.10.13
10:15

казано от metalex на 21.10.13, 20:26:

Това си е почти АТГ клек бре! (bow)

Да, много хубаво кляка - много ниско и стабилно. Само Цоньо(TMP) кляка по-добре от него в нашата зала.

казано от metalex на 21.10.13, 20:26:

Навсякъде чета,че пишете набиране на въже.Къде го правите,не видях въже никъде?Или може би правите това,което ние навремето правехме за предмишници,и наричахме “набиране на тухла”?

То е около 3 метра и е сгънато на 2, увито е около изолираните тръби, които се виждат под тавана.
Има го снимано в на Гого дневника.

22.10.13
11:08

Аз ли съм единствения,който смята,че и на 3те работи адски много му помагаш.Лега дори не е до долу...на тръстъра щеше да се пребие,а на клека,ако не беше му помогнал с дясната ръка изсипваше щангата в дясно...

22.10.13
11:15

казано от ddd на 22.10.13, 11:08:

Аз ли съм единствения,който смята,че и на 3те работи адски много му помагаш.Лега дори не е до долу...на тръстъра щеше да се пребие,а на клека,ако не беше му помогнал с дясната ръка изсипваше щангата в дясно...

:D

22.10.13
12:03

С кое ми е помогнал? С това, че ми пази баланс на големите кила ли?! Кажи чесно, колко ще ми помогне на 170 клек, а?!

22.10.13
12:06

Много си як брат,извинявай,объркал съм се ;)
От уважение към бате Сашо,не мисля да коментирам повече.

Мнението беше редактирано от ddd на 22.10.13 12:07.

22.10.13
12:09

казано от ddd на 22.10.13, 12:06:

Много си як брат,извинявай,объркал съм се ;)
От уважение към бате Сашо,не мисля да коментирам повече.

:D :D :D

22.10.13
12:41

Единствено на второто повторение на тръстъра подпрях леко от дясно, защото ръката му изпусна - изкриви ли се, каква стана...
Не гледай, че си държа ръцете на лоста на лега или пък под неговите на клека - не помагам, само чакам ако стане нещо.
Нямам чак толкова сила във върховете на пръстите, че да мога да окажа влияние върху повторение, което не може да бъде направено без помощ ;)
Заповядай някой път да ги пробваш нещата, които прави той “с помощ” и “без помощ” - ако намериш разлика те черпя каквото и където кажеш :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.10.13 13:08.

Gogo

22.10.13
13:01

Мнението беше редактирано от Gogo на 22.10.13 13:04.

22.10.13
13:04

Моля ?

Gogo

22.10.13
13:16

Влагам хумор. :) ..., не че нямаше достатъчно до сега.
Не искам да говоря, за да не стане така, да се скараме за такива глупости.

22.10.13
13:25

Хумориста, айде в твоя дневник, ако обичаш :)

Георги Милев

22.10.13
15:17

Здравей, Кръстев. Искам да те поздравя за резултатите, които си постигнал за толкова кратко време.

Може ли един въпрос? Защо никъде не си посочил, че тези повторения са с помощ? Защото пише клек 170, а съм сигурен, че ако Бате Сашо не е зад теб и не те подпре(поне на мен така ми се видя)/помогне няма да ги станеш. За лега няма да коментирам, че нито едно повторение не ти пипа гърдите.

П.П Горният коментар може да ми коства съветите на Бате Сашо в дългосрочен план,но имах вътрешна нужда се изкажа.

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 22.10.13 15:20.

22.10.13
15:25

Почнахте да ми писвате на кура...
Няма помощ, нали аз съм бил зад него и ви казвам - подпрял съм единствено на второто повторение на тръстърите.
Винаги съм му спотър, независимо дали има нужда или няма нужда, не е необходимо да получи форумното одобрение, а да тренира безтравмено защото гони голяма цел, която е и обвързана с времеви срок. Така че да ви е ясно - на всяко движение, където има макар и минимална вероятност от нещо рисковано съм спотър. Дали ги уважавете или не - ваша си работа. Викам първо да ги направите вие, че май тука от толкова разбирачи в целия фроум това е 5-тия човек, който може да направи повторения със 100 кг тръстър ;)
И да - не ме търсете за акъл, явно, че почнхате да не уважавате чуждия труд.

22.10.13
15:33

казано от Георги Милев на 22.10.13, 15:17:

Защо никъде не си посочил, че тези повторения са с помощ? Защото пише клек 170, а съм сигурен, че ако Бате Сашо не е зад теб и не те подпре(поне на мен така ми се видя)/помогне няма да ги станеш.

Ти къде виджаш помощ, о велики философе ?
Гледай внимателно къде са ми ръцете, подпират ли нещо, дланите хванали ли са нещо, моято тяло прави ли някакво усилие ?

22.10.13
15:40

клека си е абсолютно чист. каква помощ виждате? Тръстъра и той. Лежанката и там - вярно е, че не опира лоста в гърдите, но и не виждам Сашо да тегли.
Помощ само психологическа - знаеш, че има кой да те пази, ако откажеш.

22.10.13
15:42

Единствено на второто повторения на тръстъра дясната ръка на Хинкс леко помага, колкото да балансира.

Съвсем чисто и нормално пазене, а не помагане. Помагането е, че с подобен спотър може да се раздадеш наистина колкото можеш и да си спокоен.

А и честно казано изобщо не разбирам смисълът на забележките!!!

Карнал ме е изпреварил с малко :)

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 22.10.13 15:43.

22.10.13
15:42

За клека няма помощ, ти не гледай Сашо, а на момчето движението...сгъна го малко в средата, но той се събра и компенсира.

На тръстърите колко да му помогне с такъв захват:))))

3х100 кила тръстър за момчето(всъщност аз май го видях един път в Пловдив, НИКАК не ми се стори, че може дори да извади 100 кила на гърди, а сега ги тласка в серии) си е страшно постижение!

Продължавай в същия дух и се опази здрав.

22.10.13
15:43

Това, което прави Сашо, действа  на психиката и много лесно се дърпа така.Ако някой, някога е вдигал по този начин и зад него и имало човек, който си знае работата, ще ме разбере какво имам предвид.Друг бонус е, че ако в даден момент поддаде, веднага може да се реагира. . .все пак повторенията са на предела на моментните възможности.
Трудно е да се работи извън комфортната зона САМ, повечето хора (включително и аз) винаги спират, въпреки, че имат доста аванс.
Гледайте обективно на нещата, разсъждавайте малко и чак тогава пишете.

Георги Милев

22.10.13
15:50

Видеото с клека го гледах поне 5 пъти преди да пиша. За да го пиша, значи така ми се струва.

И аз да кажа браво за постиженията. Имам само едно въпросче, в момента какво ти е личното тегло :) да си направя малко справка за себе си :)

22.10.13
15:59

казано от slavko на 22.10.13, 15:42:

За клека няма помощ, ти не гледай Сашо, а на момчето движението...сгъна го малко в средата, но той се събра и компенсира.

Сгънаха го и рискувах и го оставих да ги стане сам.

На тръстърите колко да му помогне с такъв захват:))))

С върховете на разперените пръсти знаеш ли колко съм силен :D

3х100 кила тръстър за момчето(всъщност аз май го видях един път в Пловдив, НИКАК не ми се стори, че може дори да извади 100 кила на гърди, а сега ги тласка в серии) си е страшно постижение!

Точно него видя пролетта, обаче някъде по това време имаше вече 2х132 кг борцов клек. Всъщност тогава заден клек не бяхме и почнали да правим въобще.
Илия и Тодорка са го виждали и на месец тренировки - да ти каже тогава как Тодорка въобще не вярваше, че ще може нещо, а той - че ще може да изяде Купър-а ;) Обаче е факт, че ми е бягал километър за 3.40 без да се напъва на около 6-7 месеца тренировки.

Продължавай в същия дух и се опази здрав.

Дано !
Дано всички сме така - и криви, и прави, и критици, и умници :)

казано от Станимир на 22.10.13, 15:53:

И аз да кажа браво за постиженията. Имам само едно въпросче, в момента какво ти е личното тегло :) да си направя малко справка за себе си :)

Вчера каза, че в неделя е бил 88 килограма.
Вместо него ти отговарям защото май вече е на работа.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.10.13 16:01.

22.10.13
16:03

Това е сериозно бягане за аматьор!

22.10.13
16:05

Питаш ли ме - гледам хронометъра и не вярвам :)
Питам го - колко напъна, и отговора беше - ами не съм напъвал, нали така каза...

Все повече почвам да се замислям за предложението за лагер в Пловдив... :D

Евала за постиженията, клека е много добър, сякаш малко се отпусна, ама ги изяде след това тия 170 :)

22.10.13
16:26

Не, явно е, че не си единствения.
Гледам, че освен Гого, който явно си има някаква си негова заигравка всички, които твърдят, че помагам не са тренирали никога с мен. Даже не са ми виждали и очите на живо.

22.10.13
16:49

“Пазенето” трябва да се изпълнява като човекът стои на /ПОНЕ/ 2 метра зад теб, независимо дали на клек, лежанка и т.н. :Д Само тогава може да си абсолютно сигурен дали ти вдигаш всичко и изцяло сам. Без такива - “придържам само за стабилност”, “не ти барнах лоста дори грам”, “просто стоя отдолу за всеки случай”, “само съм си сложил ръцете на гърдите ти/лоста” и т.н.

п.п шега естестгвено, но барането на лоста /когато мога да вдигна,дори със 120% зор и усилия/ е пагубно и мен /лично/ ме полудява до безкраен предел.

п.п.в цитатите горе ги чувам по залата като някой каже на друг ела ме пази и после го пита що ми пипна лоста.

Мнението беше редактирано от lordinario на 22.10.13 16:50.

22.10.13
16:57

казано от James Hinks на 22.10.13, 15:25:

Почнахте да ми писвате на кура...
Няма помощ, нали аз съм бил зад него и ви казвам - подпрял съм единствено на второто повторение на тръстърите.
Винаги съм му спотър, независимо дали има нужда или няма нужда, не е необходимо да получи форумното одобрение, а да тренира безтравмено защото гони голяма цел, която е и обвързана с времеви срок. Така че да ви е ясно - на всяко движение, където има макар и минимална вероятност от нещо рисковано съм спотър. Дали ги уважавете или не - ваша си работа. Викам първо да ги направите вие, че май тука от толкова разбирачи в целия фроум това е 5-тия човек, който може да направи повторения със 100 кг тръстър ;)
И да - не ме търсете за акъл, явно, че почнхате да не уважавате чуждия труд.

Извинявай,сега това хардкор ли е...Вероятност от какво...все едно ако си държиш ръката не на лоста а на 10 см пред нея, и той пуска до долу ще стане нещо различно.

Мнението беше редактирано от lordinario на 22.10.13 16:57.

Отговора е в предното изречение преди това, което си маркирал в червено :)

П.П. За да разбере някой колко точно помага Сашо, трябва да го пробва от първа ръка :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 22.10.13 17:00.

22.10.13
17:03

Така е, спор няма. Само да кажа, че гледах клиповете на много лошо качество, защото в момента нямам бърз трафик и не мога да говоря конкретно, затова и не визирам никого конкретно. Просто съдя по коментарите по-горе...че моралната подкрепа е важна :Д

22.10.13
17:48

Благодаря на всички за коментарите. Бяхме се “обзаложили” за тези резултати с Гого. Решихме да снимаме, за да ударжа на думата си. Ако Гого бе дошъл - той сам щеше да ме пази - изводите сам можеше да си направи. Тъй като от 10 месеца тренирам и имам определена цел, която смятам да постигна, не мога да си позволя да вдигам големи килограми и да правя повторения без Мастъра да ме пази. Натъртвам на ПАЗИ. Признавам, че клекът не е чист, но сам се поправих, когато се сгънах, но в нито едно от трите упражнения, с изключение на тръстъра (2рото повторение), не съм усетил Сашо да ми е помогнал. Смятам за ненужно да ги коментираме оттук насетне клиповете и постиженията ми. Ще си взема бележка и ще пиша всеки един път, кога Сашо ме пази и кога не. Без лоши чувства (muscle)(mooning)

22.10.13
17:52

В момента съм 89 килограма. Днес се претеглих.

Мнението беше редактирано от Кръстев на 22.10.13 20:08.

казано от Кръстев на 22.10.13, 17:52:

В момента съм 89 килограма.

Браво, аз съм на същите кила и нямам твоите постижения макар, че имам доста повече стаж. Смело напред и се пази от контузии, защото с покачване на килограмите на упражненията се увеличава вероятността от тях. Добре е че има хора които да те наблюдават отстрани.

22.10.13
19:38

За това лично тегло и стаж тежестта на клека е впечатляваща! Техниката не толкова с това събиране на колене и навеждане в средата (вероятно причинено от леко отпускане на корема и кръста), но Сашо си знае как да ги оправи. :)

22.10.13
19:57

казано от James Hinks на 22.10.13, 15:33:

казано от Георги Милев на 22.10.13, 15:17:

Защо никъде не си посочил, че тези повторения са с помощ? Защото пише клек 170, а съм сигурен, че ако Бате Сашо не е зад теб и не те подпре(поне на мен така ми се видя)/помогне няма да ги станеш.

Ти къде виджаш помощ, о велики философе ?
Гледай внимателно къде са ми ръцете, подпират ли нещо, дланите хванали ли са нещо, моято тяло прави ли някакво усилие ?

За мен лично помоща е само психологическа, знаеш че някой достатачно здрав дебне и за миг ще ти помогне. Не мисля че този които “пази” помага, макар че е факт че дясната ръка не се вижда точно в момента когато щангата залита... от мен - към клякащият: - Респект :) Здрав си човече, скала, давай все така :)

23.10.13
14:08

23.10.2013г.

3 завъртания
Обръщане прав + тръстър - 5x 50кг.
Набиране на въже -7/6/5
Кофички - 10/10/10
——————————————————————
2 завъртания
Суинг - 15x 50кг. / 15x50кг.
Набирания надхват - 5/ 5
Стълби високо коляно - 4 качвания
——————————————————————
20 бърпи /20 набирания на въже (5,5,5,5) със смяна на водещата ръка
10 бърпи /10 набирания на въже (5,5) със смяна на водещата ръка

Мнението беше редактирано от Кръстев на 23.10.13 14:57.

25.10.13
15:09

25.10.2013г.

4 завъртания без почивка
Набиране на въже - 7/10/10/10
Лицеви - 25/25/25/25
Борческо с дъмбели - ( 10/9/8/7 )x15кг.
Стълби високо коляно - 4 качвания
Стълби скок 5 стъпала - 2 качвания
——————————————————————-
2 завъртания с почивка
СЕД - 20x170кг./10x200кг.
Лег - 10 x 70кг.(Сашо помагаше -40% поне), 10 x 90кг.(Сашо помагаше -40% поне) :D :D :D
Обръщане прав - 5 x 60кг./5 x 60кг.

Мнението беше редактирано от Кръстев на 25.10.13 18:12.

25.10.13
15:11

Втория лег е с 90 кг, което не е от значение заради помоща де :D
Дай клипа :)

25.10.13
15:48

Поправено :D !

28.10.13
15:09

28.10.2013г.

4 завъртания без почивка

Тръстър - 10 x 70кг./ 10 x 70кг./ 10 x 60кг./ 10 x 60кг.
Набиране на въже със смяна на водещата ръка- 7/ 7/ 6/ 6
—————————————————————————————————
10 завъртания без почивка

Обръщане прав - 5 x 50кг.
Кофички - 5СТ
————————————————————————-
2 завъртания

СЯВ - 10 x 50кг.
Подскоци на място с колена до гърди - 20

30.10.13
15:47

30.10.2013г.

1,2,3,4,5 / 5,4,3,2,1
Нбиране на въже - СТ
Набиране надхват - СТ
Кофички - СТ
Лег - 80кг.(Сашо пазеше/вдигаше вместо мен/)
2 стъбли високо коляно - 1 скокове през 5 тъпала - 2 стъбли високо коляно - 1 скокове през 5 тъпала

Тяга - 1x 170кг.
Набиране на въже - 10 СТ
Набиране надхват - 20 СТ
Кофички - 15 СТ
Лег -10 x 90кг.(Сашо пазеше/вдигаше вместо мен/)
Стълби високо коляно - 4 + 4 качвания
Стълби скок през 5 стъпала - 1+1 качвания
Скок от място с колене до гърди - 10+10

СЯВ - 5 x 50кг.
Сяв - 5 x 82кг.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1