казано от Веселина Иванова на 28.11.13, 14:48:
Яни, как така гребеш със 40кг. а клякаш с 35кг. (wasntme) По мое виждане трябва да клякаш с повече от колкото гребеш :P
И при мен горе-долу така се получаваше преди...краката ми бяха слаби на фона на горната част на тялото, и никакви клекове (вкл. и Смолов) не можаха да променят това. ;)
Веси, има голяма вероятност нещо в техниката и на двете упражнения да ми куца. Но във фитнеса хората, които клякат или гребат са дефицит, така че нямам и към кого да се обърна за насоки. Но също така и краката ми са много слаби. Всички упражнения за крака ме мачкат - нещат и нещат да вдига повече и това е.
01.12.2013 г.
Тренировка в Богоров:
5 кръга за максимален брой повторения:
3 мин. работа:
3 набирания
6 лицеви опори
9 клека
12 суинга
1 мин. почивка
* Първите два кръга бяха добре, но на третия направих една врътка от упражненията и ми прилоша. До края на 4тата минута се чудих дали въобще да продължавам. Все пак реших да си изкарам и другите два кръга, но по-лекичко. Вчера ми беше първия ден от МЦто, та предполагам това е повлияло на състоянието ми. Бройките не съм сигурна точно колко са, но сигурно са около 300-320 :D.
04.12.2013 г.
Обръщане 1х5@30, 1х3@32.5, 3х4@32.5, 1х5@30
Клек 1х3@30, 5х3@35, 1х3@30
Военна преса 1х8@20, 3х5@22.5, 1х4@22.5, 1х5@20
Напади 2х10@12
Гребане с дъмбел 3х8@12
Колене към лакти 3х8
06.12.2013 г.
Тръстъри 2х3@30, 2х2@32.5, 2х3@30
Мъртва тяга 1х5@55, 3х3@60, 1х5@55
Кофички 3,3,3,2,2,2
Набиране (надхват) 3,3,2,2,2
Хиперекстензии 3х10@5
Клек СТ 15, 20, 25 (в почивките на хиперекстензиите)
Ето едно клипче на Тягата 3@60
https://www.youtube.com/watch?v=r0YcHCPsZNA
казано от Яница на 06.12.13, 14:17:
Тягата 3@60
https://www.youtube.com/watch?v=r0YcHCPsZNA
Яни, моля ти се, спокойно можеш да сложиш 70кг. мен ако питаш ;) Или още 3 повторения на 60 кг. :) най-малко :)
Ехеее, за 70 кг. има още време :). За сега макса ми е единичка на 65 кг. и неуспешен опит на 67.5 кг. Честно казано третата серия на 60 кг. ми беше доста тежичка (на клипа е втората), но следващия път ще се опитам да увелича поне бройките ;).
Аз бих казала ,че доста се подценяваш.Поне 80 ги дърпаш,само да се настроиш и стегнеш :)
Честит празник, Яни - да ти е жив и здрав моряка. Като бивш такъв, всяка година се чувствам длъжна да отчета празника и аз. :)
08.12.2013 г.
Тренировка в Богоров (sun):
Разиграхме едно тесте карти ето така:
Купа - набирания (с подскок)
Каро - лицеви опори (ту стриктни, ту от колене)
Спатия - 30 сек. планк
Пика - клек СТ
Вале, Дама, Поп червени (каро и купа) - 10 руски суинга с пудовка 16 кг.
Вале, Дама, Поп черни (пика и спатия) - 10 СДХП с пудовка 16 кг.
и това не е всичко (inlove) + два жокера
първи жокер: 400 м. бягане
втори жокер: 40 бр. скок в/у кутия
Утре ще съм като Робокоп :D
казано от Яница на 08.12.13, 13:40:
08.12.2013 г.
Разиграхме едно тесте карти ето така:
Купа - набирания (с подскок)
Каро - лицеви опори (ту стриктни, ту от колене)
Спатия - 30 сек. планк
Пика - клек СТ
Вале, Дама, Поп червени (каро и купа) - 10 руски суинга с пудовка 16 кг.
Вале, Дама, Поп черни (пика и спатия) - 10 СДХП с пудовка 16 кг.
и това не е всичко (inlove) + два жокера
първи жокер: 400 м. бягане
втори жокер: 40 бр. скок в/у кутияУтре ще съм като Робокоп :D
(rock)
10.12.2013 г.
Изхвърляне (от вис) 3@25, 3х3@27,5, 2х4@25
Клек 4@35, 5@35, 5@37,5, 4@37,5, 3х5@35
Пуш-преса 7@25, 3х5@27,5, 7@25
Гребане с щанга 3х5@40, 2х5@35
Лицеви опори 10,10,8
* На последните 2 тренировки имам доста сила. Днескашната тренировка първите три упражнения ги правя за първи път с такива тежести. Явно когато реша да си правя клипчета се мобилизирам :). Ще взема по-често да се снимам, докато тренирам ;).
Хайде сега и малко клипчета:
Клек 5@35
http://www.youtube.com/watch?v=RXu4zFmueKQ&feature=youtu.be
Клек 5@37.5
http://www.youtube.com/watch?v=5oZhrgiub1w&feature=youtu.be
Гребане 5@40
http://www.youtube.com/watch?v=Idu3aQSZu0k&feature=youtu.be
11.12.13
19:46
Изправянето е само на последните й повторения и защото е с маратонки с равна подметка.Но с интерес чакам да ми обясниш какви са негативите от това - ако може и за седа или така наречения динамичен полуклек(ако не си го виждала - изправянето на пръсти е след всяко повторение).Има различни видове клек,не само лоу бар.
И ти като каква се изказваш и даваш оценки на Яница,предвид че до преди няколко месеца се снимаше в хола как правиш клекове и тяги и искаше съвети от момичетата във форума ? Ама кофтито е,че това се разпространява и много станахте съветниците и треньорите вече.Разбирам,че е готино да разбираш от хранене,тренировки,възстановяване,техника на упражненията и така нататък,но понякога е просто по-добре да си замълчиш ако не си сигурен в това,което говориш.Последното не се отнася към теб конкретно.Съжалявам,ако съм те обидил и се извинявам за спама.
казано от Intolerante на 11.12.13, 19:46:
Изправянето е само на последните й повторения и защото е с маратонки с равна подметка.Но с интерес чакам да ми обясниш какви са негативите от това - ако може и за седа или така наречения динамичен полуклек(ако не си го виждала - изправянето на пръсти е след всяко повторение).Има различни видове клек,не само лоу бар.
И ти като каква се изказваш и даваш оценки на Яница,предвид че до преди няколко месеца се снимаше в хола как правиш клекове и тяги и искаше съвети от момичетата във форума ? Ама кофтито е,че това се разпространява и много станахте съветниците и треньорите вече.Разбирам,че е готино да разбираш от хранене,тренировки,възстановяване,техника на упражненията и така нататък,но понякога е просто по-добре да си замълчиш ако не си сигурен в това,което говориш.Последното не се отнася към теб конкретно.Съжалявам,ако съм те обидил и се извинявам за спама.
Петите й се отлепят,макар и по-малко,дори и в най-долната точка :) Колене,менискуси? Връзки? На тази тежест вероятно няма кой знае каква опастност,но защо да свиква така,ако може да се поправи.
Тренирала съм у дома,защото съм имала малко бебе,което все още кърмех :) Не виждам нищо лошо в това. Както и не виждам нищо лошо в това,че съм искала съвети от съфорумците : )) Не съм била перфектна нито в началото,нито сега.Не можем всички да сме : ))
Много як клек : )) Супер е
и гребането също, може да пробваш Пендлей гребането, на което тялото е почти паралелно на пода.
12.12.2013 г.
Обръщане (от вис) 5х4 @ 32.5
Мъртва тяга 5х3 @ 60
Лежанка 7,7,6,6 @ 27,5
Набиране (надхват) 3х3, 3х2 (последните бройки от сериите бяха по-скоро половинки :))
Клек СТ 5х20
Планк - мислех да го направя 4 мин. табата, но нямах толкова сила и се получи ето това: 40/20, 40/20, 30/30, 30/30
Докато си чакам хапването да се опече, да си опиша тренировката :)
Т-800
Възможно повече рундове за 19 минути от:
12 суинга до хоризонтала с пудовка 19 кг.
5 бърпита със скок върху кутия
84 скока на въже
Резултат:
7 рунда + 12 суинга + 2 бърпи скок
.....трагедия :x
Резултатът хич не ми харесва. В последно време нямам никаква издръжливост.
15.12.13
14:54
казано от Яница на 15.12.13, 12:46:
Ако искаш почни да си пишеш храната и съня. тук може някой да има идея на какво се дължи това.
казано от Radost_nezemnA на 15.12.13, 14:54:
казано от Яница на 15.12.13, 12:46:
Ако искаш почни да си пишеш храната и съня. тук може някой да има идея на какво се дължи това.
(y)
И аз си мисля, че точно от там идва проблема. Последните три седмици хич не се наспивам. И проблема не е, че нямам време (все пак в момента съм безработна), а че вечер не мога да заспя. Въртя се поне до 2.30-3.00 ч. А сутрин, дори да имам желание да спя до късно, няма начин. Слънцето блесва право на възглавницата ми най-късно в 9.30 ч. А относно храната.....е не ям джънк, но има на къде да се подобрява. Проблема е, че много обичам въглехидрати и сладичко и не мога без тях (blush). Но си права за описването и ще взема да те послушам ;).
15.12.13
17:07
Гледай да си максимално активна през деня, за да се измориш по-добре и да ти се доспи на време. Явно тялото ти е свикнало на по-голям енергоразход и сега щом не работиш се “зазимява” :)
Друга е причината, Радостче. Безсънието ми е свързано си празното място в леглото :). Всеки път Мишо като е на рейс съм така, без значение дали работя или не. И първите седмици, след като се прибере, спя по 10-11 ч. :D
Мнението беше редактирано от Яни на 16.12.13 18:09.
казано от Vic на 05.11.12, 11:28:
Неделя, 04.11.2012
Резултати на варненската група за тренировки на открито:
5. Яница - 6 рунда + 12 суинга + 5 бълпи бокс скок + 23 скока, 12 кг
Oт положителна страна обаче- има напредък :) И не е малък ;) Браво :)
Мнението беше редактирано от Йонито на 15.12.13 21:22.
15.12.13
17:49
Е да.. това си е причина (nlove8)
казано от Йонито на 15.12.13, 17:49:
Неделя, 04.11.2012
02.12.2012 г.
Т-800
Резултат:
8 рунда + 12 суинга
Ето с този резултат обаче, няма напредък ;).
Хайде да започна да си описвам храната (а може понякога и съня), пък да видим кога пак ще ми писне.
15.12.2013 г.
- една филийка и половина хляб Вита с масло и кашкавал
- тренировка
- карфиол на фурна (с яйца, заквасена сметана, извара, топено сирене и кашкавал), маслини
- сурови семки, сушени смокини
- зелена салата с краставичка, карфиол на фурна, маслини, няколко резена прошуто + две чаши червено вино
Лягане - 12.15 ч., заспиване - 1.30-2.00 ч.
16.12.2013 г.
- две филийки и половина хляб Вита с масло, кашкавал и пушено месо
- карфиол на фурна, кисели краставички
- няколко сушени смокини
- зеле с краставичка, карфиол на фурна (уффф, последна порция), пастърма + чаша червено вино
Лягане - 12.15 ч., заспиване - около 2.00 ч.
Ей затова не обичам да готвя, когато съм сама: като си сготвя нещо и толкова пъти го ям, че чак ми втръсва... А уж гледах да е малък карфиола. За утре все още нямам муза какво да спретна, но има време :).
Мнението беше редактирано от Яни на 17.12.13 21:21.
казано от Яница на 16.12.13, 17:55:
казано от Йонито на 15.12.13, 17:49:
Неделя, 04.11.2012
02.12.2012 г.
Т-800
Резултат:
8 рунда + 12 суингаЕто с този резултат обаче, няма напредък ;).
Пудовките тогава са били по-леки ;) Сега размяташ 19ки :) Не се подценявай и се надпреварвай със себе си :) И скоро няма да спиш самичка (F)
17.12.13
19:40
Чудееесна храна! (y)
казано от Radost_nezemnA на 17.12.13, 19:40:
Чудееесна храна! (y)
Случват се и такива дни :D.
Днес отново само храна (dull)
- две филийка и половина хляб Вита с масло, кашкавал и прошуто
- свинска плескавица, няколко хапки от нещо “пълнозърнесто”, зеле, домати, краставици, зелена салата
- някаква сладка напитка от Страбъгс
- три варени яйца, пастърма, дом. кисели краставички, дом. лютеница
- и сега си сипах чаша червено винце и ще си пускам някое филмче :)
Днес трябваше да е тренирам, но на моя близка приятелка й се наложи да пътува до Бургас и ме помоли да я закарам. Докато я чаках, отидох до един от Моловете да убия времето и да похапна. Но явно не бях попаднала в правилния Мол, понеже единствените заведения за хранене бяха: Макдоналдс, КФС, Събуей и Сръбска скара. Избрах си хапването от последното - надявам се най-малкото зло. На излизане фокосирах Старбъгс (а нали във Варна си нямаме). Навя ми много приятни спомени от бригадите ми в Щатите и нямаше как да не си купя нещо от там :).
Мнението беше редактирано от Яни на 17.12.13 21:33.
Храната за днес:
- две филийки и половина хляб Вита с масло, кашкавал и прошуто
- тренировка
- няколко сушени плодове, шепа сурови семки, няколко лъжички извара
- след малко трябва да ми стане лещичката :)))
и редакция за остатъка:
- сникърс
- салата моркови с копър, леща и няколко резена мезета
- чаша вино :)
Мнението беше редактирано от Яни на 19.12.13 17:09.
Тренировка
Обръщане 4х4@32.5, 2х5@32.5
Клек 3х4@37.5, 3х3@ 37.5
Кофички 4,4,3,3,3 (не особено плитки)
Хоризонтален скрипец 10@35, 2х7@40, 8@35
Лицеви опори 10,8,8
Лицеви от колене 2х10
Днес отново само храна
- две филийки и половина Вита с масло и кашкавал
- леща онли
- три мандарини, шепа сурови семки
- салата домати и краставици, три бъркани яйца със сирене, сметана и кисели краставички, пушени гърди
И след малко ще се събираме на Монополи (party), така че може да има някакви добавки към храната.
Храната за днес:
- три филийки Вита с масло, кашкавал и пушени гърди
- тренировка
- пълнозърнести макарони със сметана, топено сирене и кашкавал
и ще дописвам...
По принцип почти не ям млечни, но в последно време като се замисля какво да си готвя все ястия със сметана ми се въртят в главата. За утре обяда ще е като днескашния, но смятам че вече си начесах крастата и ще си почина от сметановите ястия ;).
Днес си пуснах и някакви основни изследвания. Долу-горе всичко ми е в норма, освен холестерола?!? На последните годишни профилактични прегледи (които си ги правих преди 2 или 3 години) отново ми беше завишен, но не си пазя резултатите и не мога да ги сравня. Утре ще ходя до личната да ми разшифрова цялото изследване. Ето това са ми резултатите за холестерола:
Холестерол - общ 6.16 mmol/l препоръчителен до 5.0
Триглицериди 0.61 mmol/l до 1.7
Холестерол - HDL 2.11 mmol/l мъже > 1.0; жени >1.2
Холестерол - LDL 3.8 mmol/l до 3.0
Холестерол-VLDL 0.3 mmol/l—-
А ето я и тренировката
Тръстър 6х3 @ 30
Мъртва тяга 3х60, 0х65, 1х62.5, 1х65 (II хват), 2х65 (с фитили), 0х70, 3х60, 2х60, 3х60 (II хват)
Лежанка 4х7 @ 27.5
Набиране 3х3, 2х2
Хиперекстензии 3х10 @ 5
Планк 3х
Днес тренирах в друга зала и всичко ми тежеше. Не вярвам лоста да е по-тежък от този в Класика, така че най-вероятно трябва да се настроя към новата обстановка :). На тягата много ми се изплъзва лоста, затова е и този успореден хват. За съжаление 70-те дори не успях да ги отлепя от земята, така че имам още време, докато ги дръпна.
казано от Яница на 20.12.13, 16:10:
Днес тренирах в друга зала и всичко ми тежеше. Не вярвам лоста да е по-тежък от този в Класика, така че най-вероятно трябва да се настроя към новата обстановка :). На тягата много ми се изплъзва лоста, затова е и този успореден хват. За съжаление 70-те дори не успях да ги отлепя от земята, така че имам още време, докато ги дръпна.
Напълно е възможно и лоста и дисковете да тежат различно. Аз преди като тренирах във фитнеса до нас ставах по-яка отколкото във фитнеса на работа. :D Всички работни килограми се покачваха значително. Накрая претеглих лоста на кантара им и се оказа към 18кг. За дисковете не знам, но и те бяха съмнителни. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.13 16:46.