02.10.10
09:51
Не става колело. Живея в Надежда, работя в Борово, уча в Овча купел.
Разстоянията не ме плашат, навъртала съм 50км наведнъж и не съм имала проблеми, но къде да го карам? Единственото място е по Цар Борис, а то не ми върши работа. Като гледам шофьорите как пазят останалите участници в движението...си е страшно.
А въздухът е без коментар.
Съжалявам, че ще го кажа, понеже тук има родени и живяли цял живот в София, но това е възможно най-кофти град за здравословен живот, отглеждане на деца и е най-сигурния начин да си скапеш нервите! (освен ако работата ти, къщата ти и хранителните магазини не са ти на 10мин пеша, и не живееш в баш в полите на Витоша)
Снощи, загрята след тренировки, съм чакала 30мин трамвай, после 25 мин автобус от Централна гара.
Онзи ден сутринта пътувах 1час и 35мин. до работа.
Преди 2 месеца чаках 60мин автобус вечерта, след което хванах такси, а в последствие от виртуални табла научих, че въпросният автобус е щял да дойде след още 60мин.....
Но всичко е в столицата. И ако държавата ни се управляваше по-добре, може би нещата щяха да са различни. Това е друга тема.. Няма да се отклоняваме.
ДНЕС, абсолютна заслужена почивка и мързел. И много храна :)
02.10.10
09:59
Така като гледам - спокойно можеш да описваш 1/5 от деня като допълнителна тренировка - ходене пеш. А аз исках да идвам да живея там. (shake)
Veronique, движението ти е доста - браво!
Иначе съм напълно съм съгласна - животът в София е ад!
Единственото положително нещо в цялата история е, че човек се принуждава да ходи повече пеша...
Желая ти бързо възстановяване!
02.10.10
10:07
Не искам да ти влияя с моето черногледо отношение :), но последното място, където искам да живея е София.
Ако направиш така, че живееш близко до работата и си на що годе добро място (с по-големи хранителни магазини, парк или поне зелени площи)-да става, но иначе ... :)
Пътувам в градски транспорт 4-4.5 часа дневно(когато имам лекции, иначе са към 3). Чакам на спирки 1-1.5 часа дневно. Ходя пеш около час и половина. Музика просто.
Ям по спирки, раницата ми скъсва гърба от тежест. Бе както вчера ми казваха “ти си си за жал”.
Но ще търпя, няма как иначе. Поне останалите неща ме правят щастлива :)
Да бях спечелила от ТОТО, ама уви.
Love Joy, благодаря ти ! Относно движението - не е хубаво и да е толкова много, защото идват пък редица други проблеми. В момента се старая да намирам баланса и ако делничните дни са били много активни, не спортувам уикендите (както правех до скоро) :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.10.10 10:08.
02.10.10
10:14
V, и аз онзи ден те видях на спирката в Надежда, но съм прекалено захлюпена да се обадя... Верно явно доста време прекарваш по спирките! (Това в кръга на шегата разбира се :)) Това за София си е вярно по принцип, но Надежда в момента е един отвратително недостъпен квартал и ако имаш възможност да се махнеш оттам животът ти ще е с една идея по-лесен.
Но това което всъщност исках да кажа е че наистина изглеждаш чудесно :)
02.10.10
10:29
казано от SDawn на 02.10.10, 10:14:
Но това което всъщност исках да кажа е че наистина изглеждаш чудесно :)
(nod) x2
Разглеждах ти снимките и заявявам категорично, че изглеждаш страхооотно!
02.10.10
11:09
Вероника, да не би и ти да си в НБУ? :)
02.10.10
11:19
Еее, ама какви сте. Обаждайте се;) Ще си правим спирка-ббтийм срещи:)
Денс гърл, за голямо съжаление съм там:) 4ти курс, мода.
02.10.10
11:26
Значи нищо чудно и да се засечем някой път :)
Пишеш, че си там за съжаление - май и ти си разочарована...
04.10.10
11:26
Меко казано разочарована:)
Оказва се, че в понеделник имам максимум 1 час за тежести (заедно с преобличането), така че в тези дни ще съм главно по уредите или ще спретвам кросфит комплекси
Днес
тежести 156
4х6
лег 35кг
хор. скрипец 40кг
лег преса 140кг
бицепс с лост 25,25,20,20кг + кофички на 2 пейки
повдигане на ръце за рамо, 7кг дъмбел
4х10 суинга с ръце догоре, 16кг пудовка
+ 4 аеробики (2х2 сутрин и вечер)
Ходих пеша от Бокар(бул.България, Билла) до НБУ .... инцидентно
повече НЕ:)))))))
Честит рожден ден ! Пожелавам ти здраве , успехи и постигнати цели и мечти ! И да продължаваш с писането в дневника си , за да има какво да чета със сутршното си кафе (без захар) ;)
Хеееепи бъъъърдей тооо юююю.... : ))
Хаха. Честит рожден ден, Рони! Ах.. к’во да ти пожелая.. Всичко ти пожелавам, каквото хубаво нещо ти дойде на акъла, все да ти е в ръчичките. :)
И голяма да порастнеш.. : D
07.10.10
09:05
Честит рожден ден , Верче ! :) Много щастливи моменти и постигнати цели ! :) И здраве разбира се !!!
Честит Рожден Ден! Желая ти от сърце: любов, добри приятели, пари и още много, много рождени дни!
07.10.10
13:13
Мноооого благодаря на всички ви:)))))))
Да ви се връща тъпкано!
:)
В дневника ще пиша разбира се:) утре, другиден и отчети ще има:)
07.10.10
13:36
Честито рождество, пожелавам ти по скоро да достигнеш идеала ми за женско тяло, ако имаш нужда от съвети насреща съм, все пак сме набори и трябва да се подкрепяме.
07.10.10
13:54
Честит Рожден Ден и от Мен!!! Пожелавам ти позитивно настроение .... Здрав дух и Здраво тяло :) : ) :)
Честит Рожден Ден, Рони, Да си Жива Здрава Щастлива с много късмет и сбъднати мечти :)
Модата в Академията е много добра. И Греди много си се грижи за студентите, пробвала ли си там? Сега не е толкова трудно да се влезе.
09.10.10
13:43
За Греди точно не искам и да чувам.
Кандидатствах в Академията. Бях 19та, приеха 12. Пред очите си видях как приеха напълно бездарни хора, или пък такива, чиито родители притежават модна къща и се разбрали да спонсорират учебното заведение.
Иначе исках да съм там, и то много.
05.10
тежести 157
3х3
клек 75кг
лег 40кг
тяга 90кг
5х5 скрипец, бицепс трицепс
06.10
3 сухи
07.10 - 3 сухи
08.10
3х5
клек 70, лег 37, тяга 80
3х10 - гребане със щанга от накл. лежанка, вертикален скрипец, ръце, рамо
+ 3 сухи
Преди седмица две ми беше много тегаво на клека, но вече май влизам в релси. На 80кг съм стабилна. Обаче зависи и кога тренирам. След 3 часа аеробика съм смазана. Случи ми се единя път да съм само на силова и лекции, без аеробика. Е, пращях от енергия. тъй че ако един ден пак започнем да правя максове, определено ще гледам да няма нищо друго през деня:)
Нещо интересно - мерих се, свалила съм още малко. Сега съм около 77-78кг. Как процедирам - когато имам 5 или повече часа спорт + силова, ям повече месо, въглехидрати (от плодове, сушени плодове и ядки) - 2 пъти дневно месо. Когато са по-малко тренировки - веднъж дневно. И в двата случая сутрин и вечер имам доза протеин. Вечерта е само протеин и зеленчуци.
На 7ми бяхме в къщи, с най-добрите ми приятели, да хапнем и пийнем малко за здраве. Пих около 400мл вермут, обожавам го, чудесен вкус + 30гр шоколад и 1-2 вилички от мини тортата ми. Да, беше вкусно, но какво се случи - на другата сутрин се събудих и едвам си отворих очите - бяха подути, както и лицето ми. А гадния вкус в стомаха продължи целия ден.
Днес пък ми е абсурдно гадно - нали знаете вкусът на развалено яйце, когато сте преяли? Нещо подобно.
Не си измислям,нито пък се оправдавам, споделям. Когато дълго време не слагаш алкохол и захар (изключвам плодовете) в устата си, после виждаш какво всъщност правят те на тялото ти.
Краката ми стават мноого добри :) Макар и все така големи. При корема е по-зле положението.
Яйчниците ме наболват тези дни, и уж да ми дойде но май фалшива тревога. Ще видим.
Почнах 2ра опаковка Диоскорея.
12.10.10
16:24
Уф някакъв ужас вирус ме тръшна, болки в корем и разтройство. От петък през нощта, най-ужасно в събота... Вчера бях супер отпаднала, днес уж по-добре, но с храната.... Яла съм на обяд и преди малко, и то със страх.. хаха
Вчера водих 4 часа, но 2 от тях бяха по-скоро маркиране на упражненията, защото наистина не можех да стоя на крака.
Днес реших да ида малко на тежести, но правих леки неща, набързо 40-45мин
4х6
лег 35кг
верт.скрипец 40кг
гребане щанга 45кг
лег преса 150кг
бицепс с лост
трицепс 20кг скрипец
военна преса 20кг
12.10.10
19:57
Е много смешно:)
Виж, че не съм клякала. Пък и 3 дни си почивах :)) Вече май закрепих положението.
15.10.10
08:06
13.10.10 - 3 сухи
14.10.10 - 3 сухи + щанги
4х6
клек 70, лег 35, тяга 80 80 90 90
гребане с Т-щанга, бицепс
Настинката упорства, вчера се събудих с ужасна кашлица. Вечерта не можех да говоря, а през нощта спах с компрес от ракия. Днес е малко по-добре, но се чудя до кога ще ме държи.
Лекарства не съм купувала. Мисля да се преборя така.
Купи си витамин С, по ~2 Грама на ден и си ток :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 15.10.10 08:18.
Рони, чай от бронхолитин + мед и лимони - това е комбинацията, от опит споделям. Това успя да ме вдигне на крак, нищо друго.
15.10.10
18:49
Ще пия чай, но без мед:)
Днес
тежести 161
4х3
клек 80
лег 40
тяга 100
суингове
+ 2 аеробики
като за позаслабнала машина, че и с някакви си вируси, съм доста добре ;)
Почивка днес + хапване на разни странни неща :)
и млечни, и сладко, че и баница.
Е аз казах - когато ми се преяде нещо - ще ям. До тази седмица изобщо не съм изпитвала нужда (вече има няма 2 месеца), но от два дни се заглеждам по магазинчетата за пици, където има картофи с бекон и кашкавал, и все подобни истории. Днес не издържах :)
И малко снимки
16.10.10
19:12
това бях аз, но пак обърках профилите.
брат ми, сори много