Дневникът на V :]

Прескочи до:

В, да ти кажа честно, и аз като си сметна ОКБ-то ми излиза около 2000 кал. На 2000 кал обаче аз само поддържам. на 1500-1600 свалям. Тези формули са само ориентир. Експериментирай.

Мила

04.09.09
09:17

казано от Венцеслава Атилова на 04.09.09, 09:11:

В, да ти кажа честно, и аз като си сметна ОКБ-то ми излиза около 2000 кал. На 2000 кал обаче аз само поддържам. на 1500-1600 свалям. Тези формули са само ориентир. Експериментирай.

И аз съм така на 2000 ккал,според мен трябва да си поне около 1800…а ако си изпаднала в нещо като плато,едно от решенията(поне при мен се получава тази методика) е да развърташ ккал,смисъл днес ако си на 1600,после 1800,после 1400,после 2000,но като цяло ккал-те ти за цялата седмица да са равни на 7х1800
Както Венци каза,експериментирай

04.09.09
09:20

казано от veronique на 04.09.09, 08:54:

Другото: правиха ми кардиограма. След физическо натоварване (караха ме да клякам) сърцето ми е като на спортист - всичко в нормата, перфектни удари в минута. НО!!! в спокойно състояние имам забаване сърдечна дейност. Нормата е около 50 удара, а аз съм едва 37.

Принципно в спокойно състояние и моят е 50 даже малко под 50 понякога...случвало ми се е периодично да ми пада на 30 и нещо,ама честно да ти кажа единият път ми беше 33 и ми беше мнооооого зле...направи си това с 24 часовия холтер и ще се види дали е било инцидентно или не :) Успех:)

04.09.09
09:29

V :] И моето ОКБ е 2000, ама ако не падна под 1700-1800 ккал, не мърдам...
С цикленето на калории е добра идеята, пробвай (ако досега не си :), ама ще трябва малко да посмяташ, за да се получи)
За сърцето: не се вкарвай във филми предварително, отиди при кардиолог и виж какво ще кажат там.

П.П. - 5 кг си е страхотно!!!

Мнението беше редактирано от Limka на 04.09.09 09:30.

Ейй благодаря ви за съветите. Така ще направя - ще поддържам около 1600, като понякога ще вдигам на 1800 :)
Значи основното ми меню без допълнителните глезотийки като сметана и кашкавал - за 1600ккал. Да видим какво ще излезне! Предполагам ще си покаже за 2-3 седмици.
Явно и аз съм като вас - около 2000 поддържам.

ПП:
Днес
04.09.09
бях едно истинско прасе:)
до 16:00 всичко беше ОК, но след това имаше много, много въглехидрати под формата на шоколад, сладолед, меденки и дори хляб. Не разбирам какво ми стана - съзнавах, че не ми трябва и е глупаво, но ядях. Странно. Не съм вярвала, че ще ми се случи. + че сега ми е много зле на стомаха от тия буклуци. Язък значи. Не тренирах. Чийт дей отвсякъде. Вероятно имам 4500ккал хъх.

От утре почвам въртене на калориите; и мда- без такива дни. Не ми се беше случвало от година.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.09.09 16:36.

04.09.09
18:21

Тези формули са пълен майтап. Изобщо не ги гледай. Всичко е толкова индивидуално - метаболизъм, поносимаст към определени храни, емоционално състояние, стрес и т.н. Как ще го сметнат това калкулаторите? Слушай тялото си. Ако имаш съмнение че хапваш повечко просто намали малко храната или редувай дни с малко и дни с повечко храна, както те съветват девойките. Или пък смени режима за известно време.
П.П Добре дошла в отбора на преялите...Всички се отчетохме напоследък %-P

Да сменя режима не искам и да си помислям:) Толкова ми е вкусно, с огромно желание чакам закуската, например. Но определено ще пробвам въртенето на калориите, днес си сметнах горе долу какво да добавям махам. Естествено не съм включвала зеленчуците в сметката:Д
А за преяждането - благодаря, но определено не исках да влизам в този отбор:) Нищо лично, но сега се чувствам като бременна и ми е тежко, гузно на съвестта. Какъв дявол ме облада... не знам :D :D
Но наистина напоследък в доста дамски дневници има преяли, като някакъв вирус е!!!

04.09.09
18:40

казано от veronique на 04.09.09, 18:36:

А за преяждането - благодаря, но определено не исках да влизам в този отбор:) Нищо лично, но сега се чувствам като бременна и ми е тежко, гузно на съвестта. Какъв дявол ме облада... не знам :D :D
Но наистина напоследък в доста дамски дневници има преяли, като някакъв вирус е!!!

Аз се пошегувах мила, просто за да не си го слагаш толкова на сърце. Определено е гадно чувството, но се случва на повечкото от нас както се забелязва из отчетите

Знам, че се пошегува, даже се развеселих много по този повод:) Просто сега си мисля, че това ядене веднага ще ми се лепне. То нормално де, психиката почва да играе много.
Трябва да си направим клуб “никога повече няма да правя така” ((:

ПП: Лекарят има съмнение за синусова брадикардия:

Синусовата брадикардия същестува при възрастни когато синусовия възел генерира ритъм генерира ритъм под 60 удара в минута.

Р вълните имат нормален контур и предшестват всеки камерен комплекс,  обикновено с константен Р-R интервал по голям от 120 милисекунди.

Синусовата брадикардия можа да се развие поради повишен вагален тонус или намален симпатиков такъв, като последствие от медикаменти или анатомични промени в синусовия възел. В повечето случаи синусовата брадикардия е в резултат от свръхприем на медикаменти (дигиталис, бета блокери, амиодарон, парасимпатикомиметици, литий, пропафенон или калциеви антагонисти).

Асимптоматичната синусова брадикардия се наблюдава често при млади атлети и намаля с напредването на възрастта.

По време на сън нормалната сърдечна честота е 35-40 удара/минута. - аз съм 37

Очна хирургия, коронарна артериография, менингит, интракраниални тумори, увеличено интракраниално налягане, цервикални и медиастинални тумори и някои заболявания като: тежка хипоксия, микседем, хипотермия, фибродегенеративни промени, грам негативен сепсис, реконвалесцения от тежки инфекции и ментална депресия могат да предизвикат синусова брадикардия. Синусова брадикардия се наблюдава по време на повръщане или вазовагален синкоп.

Синусовата брадикардия се наблюдава при 10-15% от пациентите с миокарден инфаркт.

Синусовата брадикардия след кардиопулмонална регургитация е свързана с лоша прогноза.

В повечето случаи синусовата брадикардия е бенигнена аритмия, но може да протече и със синкоп.
________
общо взето това е една непозната за мен област, не съм се интересувала особено, любопитмо ми е какви ще са изследванията. От тук изброените неща не виждам какво може да го е предизвикало - не съм приемала медикаменти; нямам оплаквания, чувствам се добре...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.09.09 19:07.

05.09.09 около 1400ккал (без зеленчуците)

07:00 - 3 яйца, 10 масло, 30 кашкавал, краставица
  >~09:00 - Тренировка:
          Michael - леко видоизменена
    3 кръга от:
-900м (оригинала е 800м)
-50 back extensions (правих ги на земя)
-50 sit-us (къси, не се вдигам плътно до колената)
  за време: 19:35:08
След което направих:
1500м крос + 1км колело. тях не съм засичала

!!!За първи път правя нещо подобно, не съм наясно добро ли е времето. Vic, Limka, Венци (и останали CrossFit-ери,ако четат)-как ви се струва?

12:00 - омлет от: 3 яйца, 100г извара, малко мазнина от тавата със свинското :) + 1/2 краставица, чушка
16:30 - чушка, 50г извара
  >Тренировка 2: 5км крос, половината срещу наклон, 30мин
20:00 - омлет като този от 12:00 + салата от краставица и камби

Днес беше приятен ден - натренирах се и се чувствам супер; а допълнително ходихме семейно на вилата да чистим. На мен ми връчиха зъбачето. Позабавлявахме се, последни хубави горещи дни ;р

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.09.09 15:46.

05.09.09
07:08

V, при кросфит всичко е строго индивидуално :) Освен това 1ят път, когато правиш комлекс, не се представяш на макс. Ако след 2 седмици го направиш пак, ще паднеш поне с 3-4 мин :)

Страхотно е, че си опитала кросфит най-после! Как ти се стори? Да се престрашавашпо-честичко ;)

Определено можех още, сега поне ще имам ориентир какво да подобрявам. А накрая можех да направя + още 1500м, но мисля и довечера да тичам така че не се изсилих.
Как ми се стори? Много ми хареса :)))) Съсредоточен си изцяло, но в същото време ти се струва кратко. Забавно е, дишах силно хахах. Аз цяла сутрин гледах списъците и се чудех какво да си избера. Но тъй като нямам тежести, пудовки, не мога да се набирам, се ориентирах към комплексите с бягане. Определено ще гледам по-често да разнообразявам така.

05.09.09
07:58

казано от veronique на 05.09.09, 06:55:

...
Michael - леко видоизменена
    3 кръга от:
-900м (оригинала е 800м)
-50 back extensions (правих ги на земя)
-50 sit-us (къси, не се вдигам плътно до колената)
  за време: 19:35:08
......
!!!За първи път правя нещо подобно, не съм наясно добро ли е времето. Vic, Limka, Венци (и останали CrossFit-ери,ако четат)-как ви се струва?

Добре дошла в клуба!  :coolsmile:

Тъй като не съм правил Michael, разрових в youtube.com. Там имаше клип, в който разултатите варираха около 25 мин, с пълни екстензии на стойка и пълни situps. Мисля, че твоето време е добро. Със сигурност си можела по-бързо, имайки предвид, че явно не си дала 100% (щом са ти останали сили за крос и колело след това  ;-P )

Зачетох се в “сърдечните проблеми”. Не си го слагай на сърце (даже игра на думи се получи!). Всеки има отклонения от средно статистическата “норма”, която обичайно е за нетрениращи. Ти спортуваш здраво, нормално е сърдечния ритъм да е по-нисък в покой. След като не чувстваш проблем, не си създавай такъв. Сигурен съм, че се тревожиш, а това е не защото се чувстваш зле, а защото доктора е казал, че не е нормално...

За пример ще ти дам себе си. Имам “прекъснат десен блок” по рождение, което преведено от докторски означава, че трябва да избягвам спорта. Е, предполагам имаш някаква идея на какви натоварвания се подлагам, нали  :coolgrin: ? И така, цял живот. Включително състезания, шампионска титла, нац. отбор и т.н. и т.н.

Сега се сещам, че Кенет Купър (”Нова аеробика”) имаше пулс около 40. И него ли ще го лекуват? Всеки човек е уникален. По-силното сърце помпи по-голямо количество кръв с по-бавен ритъм. И както съм цитирал често - повечето доктори разбират от болно тяло, не от здраво.

Успокои ме с тези примери, включително и себе си. Имам идея на какво се подлагаш и направо ми е странна препоръката на докторите.
Вчера бая се бях разтревожила, рових из интернет за информация, чудех се къде ли е проблема. Да ти кажа, ако зависи от мен-няма да ходя да ми слагат холтер, ама и майка ми се притесни, тъй че ще го направя.
Най-важният показател е, че се чувствам добре :) Ще пиша за резултатите.
Благодаря;)

05.09.09
08:39

Без да съм доктор, мисля ( а и доктори са ми го казвали) че при хора активно занимаващи се със спорт сърдечния ритъм в покой се забавя. Не е нищо нито страшно, нито лошо.
ПП: И при мен е така

Мнението беше редактирано от Margi на 05.09.09 08:50.

казано от Margaritka на 05.09.09, 08:39:

Без да съм доктор, мисля ( а и доктори са ми го казвали) че при хора активно санимаващи се със спорт сърдечния ритъм в покой се забавя. Не е нищо нито страшно, нито лошо.

Да,и аз го знам това.

05.09.09
08:48

И аз съм така - казвали са ми, че имам “спортно сърце” - малко по-голямо и със забавен ритъм.

06.09.09 към 1600ккал(без зеленчуците)
08:00 - омлет: 3 яйца, 50г извара, 2х домат
  >10:20 - 5км крос, половината срещу наклон, 29мин
11:45 - 200гр свинско, 30гр кашкавал, салата: чушки, камби, лук
16:00 - омлет: 2 яйца, 70 извара, сушени зеленчуци(наистина са страхотни, откраднах ги от Тони;) )
Следва:
21:00 - 100 свинско, 100 извара, лен семе, чушка

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.09.09 14:54.

Отчета за днес, всичко е ясно вече:)

07.09.09 - калории (без зеленчуци в сметките): 1442 (б 129,5/ м 98,2/ в 5,7)
07:30 - 3 яйца, чушка
  >09:30 - ва
13:00 - 200 гр свинско от бут, салата(250г чери домати, чушка краставица)
16:30 - 100г извара, 2 яйца, 10г масло, чушка
  >19:15 - ва(сухо)
21:30 - 100г свинско бут, 100г извара, краставица, ленено семе

утре съм на 2000:) ще има сметанаа

ПП: ужасно време, подтиска ме...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.09.09 13:30.

08.09.09 ~1979ккал ( м 142,3 / б 146,1/ в 20,6) - смятано без зеленчуците и кафе+мляко
07:30 - 3 яйца, 10г масло, 200г котидж
09:00 - кафе с мляко и 15г мед (леле тия 15г са 11 въглени хаха)
13:00 - 150 свинско от бут, 10г масло, салата: 200г чери домати, чушка, краставица, 25г синьо сирене, 50г сметана
следва:
15:002 яйца, 50г сметана
21:00 - 150г свинско, 10г масло, краставица, лен семе, 100г извара

идеалка: ) ако има промяна ще допиша, вероятно ще направим и едно кросче следобед с най-добрата ми приятелка:)в парка..ама какъв е стуууд...
ПП: крос нямаше, заваля:)

!!!Ходих на консултация с кардиолог, след като ме видя +  ЕКГ-то, се очуди, че изобщо са ме пратили за по-задълбочени изследвания. Каза, че имам здраво спортно сърце, показателите са отлични и няма за какво да се тревожа. Супер :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.09.09 18:32.

Мила

08.09.09
10:54

Никога не разбирам какво означава  ‘’>19:15 - ва(сухо) ‘’....всеки път го чета и не мога да се сетя кво е....Ако приемаш съветче към храната си,храни се малко по изчистено. :) Смисъл не,че ядеш нещо което е от забранените храни,просто не виждам смисъл от свинско+извара,доста протеин на веднъж,който няма да се усвои.

Мнението беше редактирано от Мила на 08.09.09 10:54.

08.09.09
11:00

казано от veronique на 08.09.09, 10:38:

!!!Ходих на консултация с кардиолог, след като ме видя +  ЕКГ-то, се очуди, че изобщо са ме пратили за по-задълбочени изследвания. Каза, че имам здраво спортно сърце, показателите са отлични и няма за какво да се тревожа. Супер :)

Браво! Чудесна новина!  :coolsmile:

Да, аз само веднъж или два пъти съм описвала какво значи и съответно си е останало назад по страниците:)
ва(сухо)=водна аеробика(сухо), което ще рече, че водя час, показвам упражнения и правя всичко, което трябва да се изпълнява от спортуващите В басейна, само че отгоре(на сухо) - скачане, тичане, ножички, коремни преси, упражнения с гири и т.н.

За храната приемам съвета (а и не само за нея) - знам го това, по принцип изварата трябва да ми е преди лягане, но вечерям много късно (21:30, а си лягам в 22:30-23:00) и за това ги обединих, да ме заситят. Пък каквото се усвои. Така се храня от има-няма 3-4 месеца. Не знам, може да се опитам да я махна, но наистина ме засища и с лененото семе (1 ч.л.) ми е супер вкусно :Д

ПП: Vic, наистина е чудесно! Една грижа по-малко:) Оказа се прав, както и не само ти. Излишно се психясвах :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.09.09 11:02.

Мила

08.09.09
11:10

Хахахах,аз пък си милех,че е някаква храна в сухо състояние...хахахха...кой каквото го влече, извинявай,че пак трябваше да пбясняваш,знаех,че водиш такива часове,ама не знаех,че така го съкращаваш.
Добре де, не ти ли е подут стомаха,сутрин,ако вечерта си яла извара?Имам чувството,че само с мен е така :blank:

Мнението беше редактирано от Мила на 08.09.09 11:10.

Няма какво да се извиняваш, наистина си е написано неразбираемо:) но просто ми е много дълго всеки път да го правя:D, за това слагам отпред знак “>” (така отделям тренировките от хранителния режим).

За стомаха - истината е, че сутринта изглеждам и се чувствам най-добре! Никаква подутост, а точно обратното. За пръв път чувам, че някой се подува от изварата. Знаеш ли, изяждала съм 400гр наведнъж и нищо ми нямаше; очевидно си е до организъм и си нагаждаш всичко според собствената си машина (може да се отклонява в пъти от общоприетите ‘правила’) :)

09.09.09 - 1590ккал (м 114,6/ б 129,5/ в 5,7) - смятано без зеленчуците
07:30 - 3 яйца, 10 масло
12:15 - 150г свинско, 10 масло, салата от краставица, чушка, домати (чери+обикновен),лук
следва:
16:00 - 100г извара, 2 яйца, 10г масло, чушка
21:30 - свинско,масло,извара,краставица,ленено семе

Напоследък слагам доста повече подправки, отколкото обикновено:)Много копър, босилек, супер вкусно в бъркоча от извара, яйца и сметана :D

Хубав ден ;)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.09.09 12:57.

Привет:)
Днес за първи път в живота си измерих % мазнини. Ходих в Spider Sport.
Резултатите:

TBM 71,5kg
LBM 59,5kg (активно тегло)
Fat % 16,8

Сега си имам още един ориентир:) Беше ми много интересно. За мойта височина трябва да съм 53кг активно тегло.
Според Милко ми е била много храницата, когато съм държала 2000ккал, таванът ми трябва да е 1800. Ще въртя межу 1400-1800, най-често ще съм на 1600. Вече седмица въртя калориите, -500грама съм. Нищожно е, но все пак е в правилната посока!
Днес,
10.09.09
храната: същата като вчера + 100г сметана 20% и едно кафе с мляко и 15г мед
тренировка: в 09:30 - водна аеробика

Хубав ден :)

10.09.09
13:25

16.8% мисля, че е много добър резултат, поздравеления :) Ти смяташ ли да ставаш 53кг или?

Мнението беше редактирано от Lenks на 10.09.09 13:26.

10.09.09
13:40

казано от veronique на 10.09.09, 13:19:

Вече седмица въртя калориите, -500грама съм. Нищожно е, но все пак е в правилната посока!

Хич не е нищожно, а и сигурно са 500 г фатс, браво, на магистралата си. А и сега след консултацията с Милко, нещата са по-ясни. И аз някой ден ще ида да си измеря процентите. Така приоритетите се променят и целта също, тоест намаляване на мазнините с максимално запазване на мускулната маса. Друго си е да знаеш какво е ‘положението’ вътре в тялото ти  :) .

Мнението беше редактирано от maria на 10.09.09 13:41.

10.09.09
14:12

Ехе, кви сме мускулести тук :)))
Никак не са ти много мазнинките, то се и вижда де :)
И наистина си на магистралата ;)

10.09.09
15:07

Браво, браво, аз, ако докарам 60 кг.  активно тегло, ще подскачам до тавана, още веднъж браво, Верка.Трябва да си доволна от себе си, ама като гледам, ще искаш да сваляш мускули май...Мазнините си личи, че не са ти много и на външен вид.

Да, доволна съм - тъй като никога не съм знаела колко са ми мазнините, се молех да не са повече от 20%,а  то се оказаха бая надолу :)
Радвам се, но в същото време не смея много, защото миналата година по това време почнах да пълнея. Тогава разбира се и храненето ми беше ужасно...
Наистина есен/зима са гадни сезони - да си заминават бързо. Тоест, ще се опитам на първо време тези месеци да си задържа резултатите (да не мърдам нагоре); ако успея да сваля още - ще е чудесно. Не искам да свалям мускули :) Да си ходи главно мазното хаха..
Lenks, честно казано не мисля да свалям до 53кг активно тегло;не съм сигурна дали може да стане тази работа:Д а иначе като цяло най-ниските ми кг са били 62, но не знам колко от тях са били активни

Добавям за днес
>18:50 - 36 мин крос в парка:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.09.09 06:45.

11.09.09 - 1598ккал ( б 134/ м 112,3/ в 9,3)-без зеленчуците
08:45 - 3 яйца, 10 масло, 70 свинско, чушка
12:30 - 150гр ВМ-НВД пица без брашно (публикувах я в “рецепти”), 50г свинско; чушка, краставица, домат
15:00 - 100г извара, 50г гъби, 15г луканка, 20г кашкавал
  >16:00 - тренировка вкъщи
20:30 - омлет 3 яйца, 10 масло, 100г извара + краставица
01:00 - 50 извара(няма я в сметките)

Бях запланувала тичане, но не ми се излизаше в това време, а и вчера ми беше двуразов ден; не се чувствам напълно възстановена. Раздвижих се малко у нас.
#Загрявка 5-7 мин тичане по стълбите
#3 кръга от:
свободен клек х20
напади х 20 /на крак
плие х20 / с туба 10л
кофички х10
лицеви х10 /колянна опора
страничен планк х20 сек / на ръка, правки крака, другата ръка вдигната нагоре
лакътен планк 5х20сек
преден планк с вдигнат крак 2х10сек / на крак, с две ръце в опора
1ви кръг завърших с янда х 20 / натиск на стъпалата в пода
2ри кръг - х20 V-преси
3ти кръг - х30 вдигане на прави крака от лег

Голямо съм кюфте в ръцете; слаба работа хаха :)

!!! Днес ми взимаха кръв - изследвали са холестерол, глюкоза, триглицериди:
глюкоза: 3,96326 / референтна стойност веноз от 3,8 до 6,1; капилярна от 3,5 до 5,5
холестерол - общ: 7,01005 / реф. ст.: СЗО до 5,5 Бълг. до 6,0
холестерол - HDL: 1,32650 / реф.ст.: над 1.0
Триглицериди: 0,50034 / реф.ст.: до 2,3

Все още не съм ги занесла на лич. лекар, но в лабораторията са казали,че са завишени стойностите на общия холестерол. Чела съм, че нормалното съдържание на общ холестерол може да достигне до 7,76 mmol/l. Има ли място за притеснения?

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.09.09 22:03.

Не :) Нали си наясно, че холестерола изобщо не е това, което хората си мислят, че е?! Лекарите нарочно прокламират хипотезата, че новото на холестерола води до сърдечносъдови проблеми и предписват диета бедна на мазнини както и лекарства за понижаване на холестерола. Всичко това е една доста грозна лъжа, маркетингова стратегия финансираща огромната индустрия от лекари, фармацевти, “експерти”, производители на диетични храни и тн. Хващам се на бас, че сега като отидеш на лекар, той ще ти обясни колко си зле и как трябва да минеш на плодове/чайчета и тн.

виж тук www.targetedbodysystems.com

Венци, напълно наясно съм ! Знам, че холестерола, които приемаме с нашия режим изобщо не влияе на количеството му в организма/или мноого минимално/. Но тези лекари просто умеят да те шашнат и вкарат в паника.
Тя майка ми е ходила да вземе резултатите и вика: “Май трябва да намалиш яйцата и свинското” - та и обесних и четохме в интернет. Но исках да чуя още мнения върху резултатите ми.
Благодаря ти:)

ПП: сайта го знам

о, представям си аз ако си изследвам моя какво ще стане :) Мани, лекарите само гледат как да те набутат с лекарства - това им е работата все пак.

11.09.09
15:01

Не ти е толкова голяма разликата с референтните стойности - но ако лекарят поиска промяна в храненето, нищо няма да ти стане, ако понамалиш яйцата и свинското - най-вече заради майка ти, пък и за собствено успокоение.

Тази вечер съвсем случайно открих, че съм направила снимка на гърба си на една и съща дата в разстояние от 5 месеца. Макар и да не са еднакви, разлика се вижда. Април месец съм си била едно голямо праси :)
Пускам ги, за да ми е систематизиран дневника - веднага след меренето на % мазнини > нагледно резултатът при 6,5 свалени килограма за този период

09 АПРИЛ 2009 - 78кг
09 СЕПТЕМВРИ 2009 - 71,5кг
(4 от тези месеци съм се хранила ВМ, стартирах от май; резултатите започнаха тогава. Каквото искат да ми говорят лекарите, аз начина си на хранене няма да сменя :] )

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.09.09 21:06.

11.09.09
21:22

Здравей Вери ;) и аз ти погледнах изследванията - разглеждай на холестерола като основен материал за хормоналният баланс, храненето и клетките и е нормално да ти е по-висок ако си активно спортуващ. Аз съм срещал за жени дори и към 8. Според мен е по-важно как ти е кръвната захар ... която с ВМ-НВХ от сега трябва да ти е наясно каква е.

11.09.09
23:21

Освен това, нямаш база за сравнение от преди, тъй като не си си правила изследвания, преди да минеш на такова хранене. Може цял живот да ти е бил такъв. Но ще е интересно, ако си промениш храненето и се окаже, че холестерола ти не мърда.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1