Дневникът на V :]

Прескочи до:

27.06.14
21:30

казано от veronique на 27.06.14, 21:26:

Много моля - изключете звука на видеата:))))

Все едно ни каза ” Гледайте задължително със звук! ” :D

Знам, че така излиза, но наистина пъшкам прекалено силно, а музикален фон почти не се чува. Не е много приятно. Губи се фокуса от упражнението:)

28.06.14
13:35

И аз съм правил на машината за прасец от първото клипче към края - стори ми се най-ужасното упражнение на света :D

28.06.14
20:32

Къв фокус ,къв музикален фон бе Рони ... и аз имам резеда тениска (95кг) :D

Да питам и тук :)
Някой има ли представа от къде в София мога да намеря мъжки еспадрили (46 номер). С конопена подметка - такава, че стъпалото да стъпва върху коноп..
Обикалях много, но има само гумени имитации.
Може и на лично, за да не правим реклама :)

Намерихме един сайт (по-скоро страница във фейсбук) за испански еспадрили по поръчка. Ще ги видим. На снимките изглеждат супер.

От началото на седмицата започнах да пия кре-алкалин, прахообразна форма.
Та наборът ми от добавки: глутамин, аргинин, кре-алкалин

Пия по 1 г витамин C. Криловото масло свърши, трябва да възобновим запасите :)

Росен се запали много по джинджифил и започна да си прави коктейли - настърган и изстискан джинджър + лимонов сок.
На мен ми е малко хард така, но със стевия е супер :)))
Може да ми се смеете, но много ми харесва настърган джинджър и объркан с тахан (кукууу :)
Опитахме и портокал + джинджър, добро е :)

Включих към храните и амарант (моят ценен диамант) и си правим шоколадово кремче от него.

Друго ново за храна и добавки няма.

За тренировките - поддържам си същия сплит. Допада ми. Просто сменям методики :)

07.07.14
10:06

казано от veronique на 04.07.14, 20:10:

Росен се запали много по джинджифил и започна да си прави коктейли - настърган и изстискан джинджър + лимонов сок.
На мен ми е малко хард така, но със стевия е супер :)))
Може да ми се смеете, но много ми харесва настърган джинджър и объркан с тахан (кукууу :)
Опитахме и портокал + джинджър, добро е :)

Ако се изчерпате откъм идеи с джинджифил, обадете се - ние го ползваме от години в много различни варианти. ;)

Оооооооо жестоко:))
Като че ли повече клоним към напитки:) и като цяло - суров джинджифил. Ще се радвам и ще съм благодарна, ако споделиш някой коктейл;)

Оооооооо жестоко:))
Като че ли повече клоним към напитки:) и като цяло - суров джинджифил. Ще се радвам и ще съм благодарна, ако споделиш някой коктейл;)

07.07.14
19:03

Настърган пресен джинджифил слагам към ориза, докато го варя, а в последно време добавям и прясна куркума.
Имам си любим чай, който зимата гони грипа, а лятото изстудявам и става доста освежителна напитка - сварявам настърган джинджифил с малко черен пипер, като поизстине добавям сок от лимон и мед.
Ако изцедиш сока от пресния джинджифил и го смесиш с лимон и мед, можеш да добавиш газирана вода и да си направиш лимонада. Със сок от ябълка също се смесва много добре.
Обичам да слагам малко и в топло какао. :)
Не бих го комбинирала обаче със стевия - на мен ми е доста противна на вкус.

Уау! Марги!
Пробвах какаото със сок от джинджифил.
ЕХААААА!
Много ми харесва!!!
Благодарна съм :)
Толкова обичам какао, а сега ще е още по-приятно. Не мога да повярвам колко яко се получи

След като гледам какви ги прави наша Блажка и как спокойно си разцъква лежанката с 60 кг и горни гърди с 2х20 кг, се питам къде отивам аз?
:) :) :)
Пъна се на някакви 2ки на 60 кг и то със зор.

Блаже, ти си опасна за самочувствието на Колман :)

__
Колкото и да няма лято, все пак вече има дни с по-високи температури. Това се отразява и на басейните - въздухът е горещ и влажен; когато си извън водата усещаш изпаренията от хлор. След три часа водене на водна аеробика, усещам рязък спад на сила и много умора. А за съжаление точно тогава имам време за зала.
Не ми се е отразило негативно върху постиженията, но нямам и прогрес. А с моето трибойско его, все искам да качвам тежести :)

Така е може би от седмица. Надявам се да се адаптирам бързо. Все пак зад гърба си имам 6 лета по този начин :)

Хубавото е, че се възстановявам добре - след един хубав сън. Ето защо, когато имам възможност изключвам всичко и.. спя.

ПП: От както Марги ми каза за какао със сок от джинджифил......................... много е добро!!!!!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.07.14 22:48.

12.07.14
00:40

И ако ме пуснеш в басейн, където не усещам дъното, ще се удавя :D Като един истински камък ще си потъна най-отговорно, даже няма да се опитам да се спася :D

От два месеца не бях плувала.
Имах по-сериозни проблеми с дясното око - доста време се лекувах, после пък ме беше страх и така времето излетя.
Ноооо :) миналата седмица влизах за малко, а днес - за повече.
Позагубила съм малко форма, но бързо ще наваксам.
Хубаво е да си във вода, но този хлор... :(

Слагам ви една снимка с превръзка - така ходих известно време. Снимката без превръзка ще ви спестя:)

Много е хубаво да имаш дневник и да вписваш основни моменти.
В лежерния съботен следобед се върнах назад във времето.
Не толкова отдавна, но все пак значим период - от 2009 година насам.
Не е истина колко се променя човек, колко може да научи, колко опит може да натрупа.
Колко грешки, колко позитиви (ако съумее правилно да анализира причината за грешките), колко знания, колко приложение в практиката.
И като виждаш какво се случва за толкова малко време, се чудиш какво може да стане след още толкова :)

Искам да благодаря на всеки един от форума на bb-team, който ми е помогнал през годините - със съвети, насоки и т.н. И да благодаря за бъдещите съвети, защото се учим непрекъснато и винаги има нещо ново, което да ни обогати.

Прегледах няколко страници от началото на дневника ми. Сега с просто око си виждам грешки, за които тогава съм водила дъъълги дебати “каква може да е причината” :)
Виждам промяната, която съм извървяла - къде със спадове, къде с пикове. Важното е, че това е моят път и всяко камъче от него е дало своя принос.

Е, живи и здрави. Да видим на къде:)

Благодаря, BB-TEAM общност!

Ще си впиша някоя друга тренировка. Да си ги имам.
Предстои ми разтоварващ период и е хубаво да си имам черно на бяло нещата :)

Днес: гръб в суперсерии с корем; задно бедро

Лат машина/ широк надхват 3х2х120 lbs; 1x3x160 lbs, 1x12x110 lbs, 1x20x60 lbs (темпо на последната серия 4-4-4);
-> последните три серии от гърба в СС с повдигане на прави крака от вис/лакътна опора

Гребане с щанга/ надхват 1х12х50 кг, 1х6х60 кг, 1х4х70 кг
-> в СС с коремни преси от обратен наклон

Лат PullDown/ подхват, тесен 1х12х60 кг, 1х10х70кг, 1х6х80 кг (тежестта е само на дисковете)
-> странични наведи за корем 3х15х25 кг на страна

Гребане с щанга от хоризонтален наклон на торса и много широк надхват - самостоятелни две серии за плътност на горната част

Хиперекстензии с акцент върху задни бедра 1х20хСобствено тегло, 2х15х10 кг
-> в смесена серия с бедрено сгъване от седеж 1х15х130 lbs, 1x15x140 lbs, 1x10x150 lbs

Бедрено сгъване от лицев лег 3х15-10х30, 36кг

15 мин кардио на стълби/ интервали 1:1 мин на 13:15 ниво

За деня: 4 часа водене на водна аеробика

ХРАНАТА:
500г свински бут с черен пипер, морска сол и куркума
2кг тиквички (половината сурови с чесън и копър; другата половина печени с червен пипер) + хималайска сол, зехтин
1 купа амарант с какао, рожков и стевия

Кафе
Вода (до 15ч 3 литра, после спирам да броя)

Глутамин, аргинин, диоскорея, витамин C

22.07.14
15:37

Абе, хора, как успявате да изпиете толкова водя!? Едвам приключвам деня на 2,5-3 литра, и то се старая много!

22.07.14
15:39

Пия по 8, ама става с насилване, имам един шейкър, пълен с чай - 700мл, правя си чай през около 40 мин, отделно имам едно шише вода литър и половина и на 20 минути се наливам...  ако не са до мен, няма как да се сетя да пия.
Наложила съм си го, гледам часа и пия :D

Не забравяйте, че работя на басейни, закрити (задух, влага) и предимно аеробна дейност.
Пия толкова, колкото ми се пие. Днес засякох колко пъти си пълних шишето до 15ч :)
Основните тренировки минаха и сигурно вече ще намалява и жаждата :)

22.07.14
15:45

Май и аз ще трябва да си правя чай. Не става само с вода, човек. Седи до мен чашата с шишето, сипвам, сипвам, накрая на работния ден едва съм изпила 1,5л. Сутрин, докато пътувам с метрото, докато стигна до работа изпивам още 0,5л, и каквото пия вечерта... Само с наливане става, щото и т’ва дето го пия - не ми се пие :D

22.07.14
15:46

Именно, чая е супер, сурин пия билков, после сменям на зелен с червени боровинки, ройбос, горски плодове, и днес си взех един много хубав - сини боровинки с ванилия (inlove)

Карфиче, при теб е наложително (да не кажа задължително) да пийваш повече.
Чай, лимон, измисли вариант :))))
Росен по време на подготовка (преди) си правеше промишлени количества чай. Нещо като Блажка, но двойно :Д

22.07.14
16:01

казано от veronique на 22.07.14, 15:48:

Карфиче, при теб е наложително (да не кажа задължително) да пийваш повече.

Даааа, аз точно за товаа! Преди доста си правех чай на работа. Сега ще възстановя тази практика. Лошото е с ходенето до тоалетната, аз така прекарвам половината работен ден там, а ако увелича дозите :D Ще почнат да ми плащат половин заплата :D

А изобщо няма да обсъждаме началото на бременността, когато не можех д а близна чиста вода (headbang)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.07.14 16:02.

Днес: 30 мин плуване/ бруст
1 час водене на водна аеробика

ХРАНА:
2 пъстърви (600гр), печени във фурна с подправки
много краставици
1 купа (около 300 гр) картофено пюре, тиквено масло
какао с джиджифил

вода - обичайното
добавки - и те

Днес рамо, бицепс, трицепс

Раменни преси с дъмбели/седеж, вертикален наклон3х2х12 кг 1х3х16кг 1х8х12 кг 1х20х7 кг(темпо 4-4-4)
Раменни преси на машина с успореден хват 1х12,10,10х23 кг
Разтваряне в страни с дъмбели/стоеж 3х10х7 кг
Разтваряне от обратен наклон с дъмбели 3х12х4 кг на ръка
Задно рамо/седеж верт наклон - 3х12х5 кг диск на ръка
Задно рамо машина/обратен пек-дек 1х12,10,10х40 кг

Бицепс/стоеж, облегната на стената прав лост 1х12,8,8х15,20,20 кг
->в СС с лежанка тесен хват 1х12,8,8х 30,35,35 кг

Бицепс/скрипец, въжена ръкохватка 1х12,10,10х23 кг
-> в СС с трицепс на скрипец V- ръкохв 1х12,10,8х36, 41, 41 кг

2 суперсерии на машини

кардио 20 мин стълби 1.20 мин интервали, 10то и 12то ниво

4 часа водене на водна аеробика

ХРАНА
500 г телешко/ йенско стъкло, задушаване на бавен огън за 2 часа
царевичен кекс с кокосово мляко, оризово олио и кора от лимон /около 260г
1 портокал
1.5кг броколи/пара
айсберг, 2 моркова

кафе
вода и добавки - обичайните

Днес: квадрицепс, глутеус

лег екстензия 1х20х30,36,43 кг
-> в СС с лег преса 1х20х130 кг 1х15х145кг 1х10х180 кг /тежест на дисковете

2 суперсерии от преден клек (10х50кг) и хакен клек на машина (15 повторения само с тежестта на машината)

Малко модифициран БГ клек 3х15 на крак

Клек с широк разкрач на машина 3х15-20х40 кг/тежест само на дисковете

глутеус ритници на машина 3х10 на крак с 25,30,35 кг

по 3 серии абдуктор и аддуктор

кардио 15 мин на стълби, 15 секундни интервали на 13то ниво

2 часа водене на водна аеробика

ХРАНА

500 г пилешко на пара с червен пипер
карфиол на пара
1 пакет оризовки
Зехтин, планирам и тахан

цикория, билков чай

добавки и вода - обичайните

25.07.14
12:01

казано от karfi4ka на 22.07.14, 15:37:

Абе, хора, как успявате да изпиете толкова водя!? Едвам приключвам деня на 2,5-3 литра, и то се старая много!

Aз лично гледам до 12:00 да съм ударил двата литра. Когато видя шишето удрям по една капитанска глътка и се получава. Като се имам предвид къде си държа шишетата не е много трудно.

Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 25.07.14 12:28.

Днес: 1 час водене на водна аеробика
30 мин плуване/ бруст + крака гръб; стречинг във водата

Планирана храна:
500г свинско месо с черен пипер и хималайска сол
2.2 кг тиквички/ сурови и печени + копър и зехтин
1 купа гречка с канела и стевия/ сварена и пасирана

Сигурно ще има и още нещо (някоя друга джанка или зеленчук:)) )
За вчера имам слънчо тахан и малко кашу.

Аз “кифла” + манджата ми ПРЕДИ фурната :) така готвя аз. Пестя време и ток :))))

Вписвам и 4-тата тренировка от моя сплит

Гърди и прасец

Лежанка: 3 загряващи серии, 1х3х50,52.5, 55 кг; 1х11х40 кг, 1х20х30-20 кг (темпо 4,4,4) /надцених се и по време на серията, след 9-тото повторение трябваше бързо да ми разтоварят щангата. Това темпо е много убийствено :)/

Полулег с щанга: загрявка с лост; 3х10-8х30 кг

Обратен лег с дъмбели: 1х10х14 кг, 1х8х16 кг, 1х8х18 кг

Избутване на машина със свободни тежести (30 кг дискове + тежестта на машината) с по-тесен хват 3х10

Прасец: 3 големи серии от: лег преса (100,125 кг) + повдигане от стоеж на машина + избутване на машина с акцент на вътрешна глава

Кардио: 30 мин на стълба, различни интервали - от 30-секундни през минута, та до 2 мин.

1 час водене на водна аеробика

ХРАНА:
550 гр телешко (кюфтета)
айсберг (3 бр), 1 домат, 1 морков, 1/2 авокадо;
5 бр оризовки + оризово олио
Какао с джинджифил и стевия

Вода  и добавки - обичайните.

Вчера беше почивка и преядох с джанки; чак ми стана лошо. Но как да им откажеш... Домашни, хубави, зрели; катериш се на гаража, спомняш си за детските години, береш и ядеш:)

Повече тренировки няма да вписвам. Може би след някой друг месец пак. Просто имам доста неща под мишници и не искам да се ангажирам с помнене на конкретни тренировки :) Всеки път е различна; стигнала съм до такова ниво, че на място преценявам какво и как ще правя.
В момента експериментирам с един нов (нов за мен, за първи път го тествам) принцип, за който ще пиша скоро. Мисля, че дава резултат :)

Материалът излезе: Хипертрофия с холистичен принцип
За сега имам прекрасни впечатления и се радвам като малко дете насред поле с цветни балони.
Е, разбира се, имам си нов-стар приятел - зверската мускулна треска.
Но с всяка следваща тренировка се адаптирам по-добре.

Ще споделям периодично резултати, особено, когато стана Рониборг :)

Прекрасна статия :)

С Роско бяхме на море:)
Избрахме Турция, но няма да повторим.
Просто ние не сме техните туристи :D

Храната: до голяма степен си се придържахме към изградените навици. Ако на някой му се чете, може да види премеждията ни в блога

Тренировки: бях решила, че ще е по-разтоварваща седмица. Тренирах, но на по-ниски обороти. За 6 дни имам 4 тренировки фитнес (1 долна част, 2 горна, 1 само кардио), почти всеки ден плуване (бруст) и елементи от водна аеробика (крака и корем), веднъж крос на плажа; упражнения в и извън басейна :)

Сега следва още една седмица, но нашето моренце. Храната ще я приготвям аз основно, а тренировките - ще преценя на място. Нямам представа какви възможности ще имам :)

Малко снимки.
Тъй като това беше първото ми летене със самолет, се впечатлих повече от гледките от птичи поглед. Невероятно е!

Приключи и седмицата на нашето моренце :)
Бях с брат ми и избрахме Балчик заради Тузлата и калните процедури.
Основно заради него (ревматоиден артрит), но опитах и аз.
Само от 3 процедури имах реакция - обостри се синузита, изкарах каквото имаше като секрет и сега съм супер.
Имаше отражение и върху водната задръжка.
Както казах, догодина с 14 процедури и ще излезна нафибрена :)

Сега сериозно - калните процедури с лиманна кал (каквато е в Тузлата), се препоръчват освен за ревматични проблеми и заболявания на костната система, и за кожни болести, гинекологични проблеми и метаболитни проблеми (регулира белтъчна, липидна и въглехидратна обмяна).
Интересно е и те първа ще разучавам.

При брат ми имаше много остра реакция и сега чакаме да отшуми и да видим дали ще се чувства по-добре.

Балчик ми хареса много. Искам къща там. Просто ми пасна. :)
А и времето, прекарано с брат ми, допринесе много.

Храната: много сурови зеленчуци и ядки, 3 вида оризовки, царевични блокчета, варена царевица, зелен боб, грах, пилешко, свинско, скумрия, телешки протеин. Адски много вода изпихме двамата. Всеки ден купувах туба 11 литра. Ядохме и малко плодове - диня и ябълки :)

Спорт: 2 тренировки с по 10х50м спринта,  табата с клекове, напади, лицеви и кофички на терасата, каране на колело, 2 кроса (един от които беше в друга дестинация - от с. Емона до плаж Иракли), съвсем малко плуване.

Е. От тази вечер се завръщам в София... от части с тъга :)
Но много повече с радост, защото Роско ми липсва.

А от днес възобнових фитнес манията :Д утре съм в моята си зала и нямам търпение!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.08.14 16:54.

Завърших си седмичния сплит и се завърнах към стриктната ротация на храни :)
Колкото и да се стараех по време на отпуската, друго си е да си готвиш на 100% сам храната... както и да имаш голям хладилник и да не се притесняваш, че нещо ще остане извън него :)

Колкото до тренировките, насилих се да го раздавам по-леко и да вработя :)

Може и да си внушавам (всъщност - не, не си внушавам), но 2 седмици покрай морето ставах всяка сутрин между 6.30 и 7ч - свежа и бодра (лягах към 22.30, заспивах към 23-23.15).
От както съм в София (от понеделник вечерта) заспивам пак по същото време, но едвам отлепям сутрин в 10ч (и то с аларма). Днес трябваше да стана в 6.30 за работа. Не се получи - Роско ме събуди в 6.50 и за 10 минути се принудих да се облека и закуся (не обичам да бързам).
Събуждам се подута; усещам всякакви аромати във въздуха и имам дразнение в гърлото.

Просто съм създадена да живея на морето. Имам шесто чувство :))))))))))))
Шегата на страна, огромно значение имат въздухът и околната среда за качеството на съня. Дай Боже, един ден в къща, далеч от хора:D

Вчера бях на Благотворителен турнир “Да помогнем на Николетка”
Апелирам към всички хора, които не присъстваха, но искат да помогнат - да го направят по банков път.
Наистина едно много усмихнато и красиво момиченце :)

Турнирът беше добре организиран и с много познати (и не толкова) лица от силовите спортове на България.
Честно, върнах се във времето преди 2 години, когато тръпнех преди опитите си :)
За съжаление нямаше толкова хора, колкото очаквах, но пък събраната сума е доста прилична - близо 3000 лв.

Имаше и изненада за мен - още с влизането Димо (Бенев) ме подхвана да се запиша да участвам, защото нямало жени (единствено Блага се била записала предварително, а в деня на състезанието убедили второто момиче - Ивета, след което и мен). И така - от вратата та за щангата.
Между влизането ми на басейна и първия ми опит минаха не повече от 5 минути :)
Бях малко ошашавена, незагряла, с мускулни трески в раменете. Изобщо не исках да рискувам и за това започнах с 50 кг на лега.
Третият опит беше на 60 кг. Първо мислех да сложа 57.5 и ги бях заявила, но Юлия ме разубеди и каза да сложа поне 60 (Още веднъж ти благодаря) :) Послушах я и се радвам, защото и те бяха леки. Не знам защо тази лежанка напоследък ме плаши така. Може би защото на тренировки не слагам повече от 60.

Класирах се на 2ро място. Но това няма значение, по-важното е, че изпитах емоциите, когато се състезавах за Картел и всичко се въртеше около трибойските тренировки :)

Блага е много яка: не стига, че е на някакви нули и двуразови кардио сесии, ами и 80 кила на лежанката бута. Ц Ц Ц
Тя и Марина показаха завидни форми :) Разходиха се по бански на плажа.

Който дошъл, дошъл. Който не дошъл - изпуснал :)

31.08.14
17:51

Обичам да мотивирам хората и се справям добре,а и на теб ти трябваха точно 2 думи,за да си повярваш! :)
Натискай на лежанка,че е срамота аз да бутам повече от теб! :P

Оле..нямам снимка с теб..:(

Мнението беше редактирано от Juls на 31.08.14 17:52.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1