Дневникът на V :]

Прескочи до:
Teddy

03.03.15
16:06

Здравей, Рони :) Следя ти хранетето понеже знам че се храниш без глутен и ми харсва разнообразието ти (опитвам се да взимам пример от теб за последното :D ).
Но ми е интересно как си разпределяш храната през деня,това което пишеш на колко хранения го делиш, гледаш ли да е разделно,закусваш ли задължително и такива неща? Понеже мен разделянето на храната на интервали през деня много ме мъчи, а знам че не е добре да практикувам фастването като начин на живот коооолкото и да ми се иска, и се опитвам да намеря компромисен вариант.
Пиша тук умишлено, защото може да е полезно и за някой друг :) Поздрави!

Мнението беше редактирано от Teddy на 03.03.15 16:06.

Здрасти и благодаря! :)

Разнообразието е следствие от имунната диета и хранителни алергии. Радвам се, че спрях да цикля на едни и същи храни.
Сега е по-вкусно, пълноценно и полезно. :)

Колкото за другото - умишлено не пиша разпределението, защото не съм точно за пример. Храня се по 6 пъти на ден, което при доста хора е излишно.
На всяко хранене се пада да имам 80 г месо, 300-350 г зеленчук, 7-10 мл мазнина.
Въглехидратите ми са около 100-120 г и ги ям на закуска. Между тях и тренировката с тежести имам 6-7 часа. Други хранения с въглехидрати нямам (изключвам чат-пат по някой плод).

Държа да отбележа, че храненето ми е съобразено не само с тези тренировки, но и с водната аеробика. Имам дни с по 5 часа тренировки общо + ходене пеш и наистина имам нужда от по-често хранене, че иначе откачам. :)
Ям през 3 часа горе-долу.

;)

Сряда! Ден за плуване. :)

1.2 км (60 х 20 м) за 42 мин.
- 5 кръга ( 20 дължини) от: 20 м бруст, 40 м кроул, 20 м гръб
- 10 х 20 м бруст
- 10 х 20 м кроул
- 10 х 20 м бруст
- 10 х 20 м гръб (половината - само крака)

Треньорката ме похвали, че много съм изчистила техниката и си личи, че се старая. Много ми е гот! Ооо йеее! :) Много обичам да съм добра във всичко, което правя. Не обичам посредствени неща. Може да ми коства много, но не претупвам, колкото да отбия номера.
В днешния случай - краката ми са раздробени. Как ще ги тренирам утре..само аз си знам. :D

500 г патешко в йенско; глава червено зеле, връзка целина, 50 мл оризово олио, варени картофи на пюре + зелени подправки (към 400 г), джинджифил.

За вчера имам и една зелена салата с риба тон и чери домати (300 г всичко)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.03.15 15:03.

Днес стават 329 дни без млечни, без глутен и без яйца.
Скоро ще направя година на имунна диета. :)

По принцип си имам малко тефтерче, в което си записвам дните и храните. Днес обърнах внимание на бройката.
Какво следва като направя година?
- нов тест, за да видя кои от алергиите съм успяла да елиминирам;
- със сигурност няма да ям глутен и млечни;
- нямам търпение да въведа яйцата!
- продължавам да се храня по този начин - 4-дневна ротация на храни, която ми допада много и не ме затруднява по никакъв начин. :0)

По повода, че съм така стриктна и изпълнителна, си купих личи. :)))))))
Взех 4 бр (около 50 гр и близо 70 стотинки). Оказа се много вкусно нещо (освен че е красиво), но няма да присъства често в менюто ми с тези 12.99 лв/кг (пък то ядливата част е тооолкова мъничко).

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.03.15 17:21.

Месец 3. Седмица 4/14

Тренировка 3: квадрицепс, глутеус

Квадрицепс

4 кръга от:
клек на смит машина 4х 40 36 36 34 кг добавени
хакен клек 8 х 70 кг добавени
лег екстензия 15 х 15 кг

4 кръга от:
Преден клек на смит 4 х 24 кг добавени
лег преса 8 х 160 кг
аддуктор 15 х всички плочки

Глутеус

4 кръга от:
Лег преса широк разкрач 4х180 кг добавени
клек плие с дъмбел 8 х 30 кг
глутеус мост с крака на пейка 15 х собствено тегло със задържане

4 кръга от:
Лег преса широк разкрач 4х 170 кг добавени
клек на смит с широк разкрач 8 х 20 кг добавени
магарешки ритници на уред за хиперекстензии в първите 2 трисета (15 х собствено тегло) / абдуктор в останалите 2 трисета ( 15 х всички плочки)

15 мин пътека, наклон, ходене, пулс 135

500 г свинско с джинджифил, 260 г гречков кекс, 40 мл мазнина,2 глави айсберг, ябълка, кафе

Сега мисля да направя една сауна и да се размажа за известно време. После ще се стегна пак, че в 20ч имам още една тренировка на басейна. :D (няма да влизам във водата)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.03.15 16:15.

05.03.15
16:47

Така описана на отделни редове  тренировката е супер удобна за четене. Все се мъчех да ти следя сетовете, изброени на 1 ред ;)

От миналата година откакто то спомена, гледам тия тестове, че са около 200 лв.  за 46 храни/групи храни, а в един друг център предлагат пакет хранителни и поленови, както и друг с хранителни, животински и поленови алергени. Понеже не ми се рови 1 година назад , ти какво изследваш? + Чудя доколко са ефективни и не показват ли само моментно състояние на организма. (макар и мен лично да ме гони хипохондрията, мисля, по-скоро , че майка ми трябва да си направи)
В коя лаборатория се изследваш? (повечето имат “клонове” в провинцията, така че може и тук да я има)

Първоначално, когато реших да тествам програмата, седнах пред компютъра и си измислих сплита, записан на word. Не знам защо го записах на един ред. Вероятно съм била концентрирана в мислене.
После си го качих на телефона и всеки път след тренировка - copy->paste, и така си остана на един ред.
Ще променя целия файл скоро и ще е по-четливо:D

Относно теста - този, който си правих е кръвен тест (обширен анализ, който определя високи нива на IgG антитела към дадена храна) и се нарича ImuPro за хранителни алергии тип III.
Ходя в София, Detox Center, но самото изследване става в Германия (пращат пробите).
Изследвах си 270 храни (вкл. билки и подправки).
Тестът е уникален и си изплати вложеното. Цената е доста по-висока от тази, която си написала (1000+ лв).
Наистина е една инвестиция и трябва да се спазва стриктно, за да има смисъл. В началото се противих (заради високата цена), но сега се радвам, че го направихме.
Оказа се много полезно нещо и лично на мен ми помогна в няколко направления. :)

ПП: има и по-евтини опции - ако тестваш 100 храни е 480 лв. Май излиза горе долу като твоята цена.. като се замислиш, не е голяма разликата. Зависи от броя храни.

/използвам този пост, за да отбележа, че днес правих и 2 упражнения за корем - с тежести на машина, на римско столче с тежест/

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.03.15 18:37.

05.03.15
19:00

казано от Вероника Налбатска на 05.03.15, 18:27:

Първоначално, когато реших да тествам програмата, седнах пред компютъра и си измислих сплита, записан на word.

Програма се прави само в Excel - спретнато и подредено.  Упражненията по редове, сериите, повторенията и времето (ако е нужно време) по колонки. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.15 19:00.

Carbohydrate

05.03.15
19:03

аз пък нямам вече празни листи на Word, всички ми са изписани

Боби, не ми се смей, но не ме бива по тази част. :)
А и аз винаги пиша тренировките си през телефона.. по-лесно ми е така.

Ако предлагаш курсове по ексел, ще се запиша първа! :)

ПП: Прочетох втори път мнението ти. Това МОГА да го правя! :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.03.15 19:08.

05.03.15
19:21

Не е въпрос на умения, а на просто структуриране - чисто визуално. Ето пример аз как записвам програми с два варианта - с цял лист за записване и само описателно:

Пробвах Тежко-Средно-Леко страхотна програма, но за жалост няма да мога да я практикувам :(. Ходя на фитнес към 17:30 и тогава е лудница (пълно е с хора)

Боби, не за първи път ще кажа, но наистина ме впечатлява подредеността ти! :)
Благодаря, че сподели вариантите.

Станимир, наистина е кофти, когато можеш да тренираш само в натоварен час. В 14-15 ч е яко. Рядко ме ядосва някой. :)))))

казано от Станимир на 05.03.15, 19:27:

Пробвах Тежко-Средно-Леко страхотна програма, но за жалост няма да мога да я практикувам :(. Ходя на фитнес към 17:30 и тогава е лудница (пълно е с хора)

Това се оказва един от малкото недостатъци на този тренировъчен подход... иска се терен просто, няма друг начин. Когато тренирах по този начин правих всякакви гимнастики да ходя в залата когато няма хора (за човек със стандартно работно време това е сериозно предизвикателство).

05.03.15
20:15

Ясно, Рони, мерси за инфото.  Ще ин разгледам сайта на Imu Pro.
Все пак тук сме провинция и предлагат доста по-малки пакети- не повече от 50 бр храни, но предполагам принципът е същият. Като гледам цените, явно всичко е в обхвата. Мисля, че малкият пакет все пак не е крайно лош вариант, особено като се замисля, че аз едва ли ям всички храни и подправки, които се изследват.

Месец 3. Седмица 4/14

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 4 серии странични наведи с диск за косите мускули

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели, стоеж: 4 х 14 кг
вертолет: 8 х 26 24 24 24 кг
задно рамо от наклон напред, разтваряне с дъмбели: 15 х 4 кг

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 15 20 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 7 7 7 кг
вертолет отзад, дискове, седеж 15 х 2 х 5 кг

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг
скотово с крив лост: 8 х лост + 14 14 12 12 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 4 4 4 кг

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 44 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 35 кг
горен скрипец - разгъване с V-ръкохватка: 15 х 10 кг

2 пъстърви (600 г с глави и кости), 1 кг броколи до тук (ще има и още зеленчуци), 40 мл мазнина, 120 г оризовки, супа от коприва с малко ориз за сгъстяване

Тъй като другата седмица е deloading, реших да я направя малко по-различна.
Обмислям вместо 4 тренировки с тежести да имам 2, в които да тренирам цялото тяло; вместо 1 тренировка по плуване - да имам 3.:)

Ще стане:
понеделник - плуване
вторник - тежести
сряда - плуване
четвъртък - тежести
петък - плуване

Искам да отпусна повечко. :)

Храната днес:
560 г пилешко бон филе в йенско стъкло с подправки; 150 г царевично брашно под формата на мини кексчета с какао, протеин, кокосово мляко, стевия; 2 кг китайско зеле, мазнина

Честит празник на всички жени!
Бъдете здрави, обичани и обичащи, даващи и получаващи добро!
Бъдете активни. :)

Днес: събудих се кисела, защото станах от гласове. Можех да поспя още поне час. Разбира се, достатъчно спах - 9 часа и половина, но съм изключителен темерут, когато някой ми секне съня.
Както и да е - бързо се оправих, защото се излежавах, успях да си свърша част от проектите за деня, а и Роско беше толкова мил и обичащ ме, както винаги. :)
В бонус - получих 1 натурален шоколад със стевия и 3 сурови десертчета с какао, мака, годжи бери, шипка (по 30 гр всяко).
Изядох си ги всичките + чаша червено вино.

Останалата храна е: 500 гр телешко (ама си беше баш дърто говедо, лъжци), 2 малки глави червено зеле на пара, маруля, олио, 400 гр картофи (сварени и намачкани).

08.03.15
16:26

Честит празник!
Продължавай да бъдеш все така женствена и олицетворение за силна жена!
Както и вдъхновение за всички ни!
(F) (nlove9)

Мнението беше редактирано от S.R. на 08.03.15 16:27.

08.03.15
16:29

Честит празник, Рони! Бъде все така жизнена и пълна с енергия (F)

И аз желая на всички само хубави неща. :)

Седмица 15, deloading

Плуване: 1.2 км за 38 мин
60 х 20 м дължини (30 бруст и 30 кроул, редувани през 10)

Храна: 500 г пуешко, 1 глава карфиол, половин глава от това красиво зеле на снимката (то си е подобно на карфиола), 50 мл ленено масло, 100 г оризовки

09.03.15
17:46

Мен ще ми е жал да ям такава красотЪ :) Как се казва?

09.03.15
17:48

казано от Queen Cobra на 09.03.15, 17:46:

Броколи. :)

09.03.15
17:49

Изглежда като украса за аквариум :D

09.03.15
17:59

казано от Маргарита Манева на 09.03.15, 17:48:

казано от Queen Cobra на 09.03.15, 17:46:

Броколи. :)

Аз защо ям едно много по-грозно? :)
http://gotvach.bg/n7-32928-Броколи_романеско
Няма го в наше село, въй, въй ...

И на мен ми беше жал, защото наистина е съвършена красота. :)
Да, романеско е името, на вкус е точно като карфиол. Листата, които обгръщат главата са същите като на карфиола, а и разклоненията са подобни.

Среща се под името: romanesco broccoli, romanesque cauliflower или само romanesco/ романеско/.
Те са от едно семейство, така че е нормално да си приличат.
(Колето ще потвърди дали е така, защото за първи път опитвам и аз това зеле и не съм задълбавала, но мисля че е към Brassica oleracea)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.03.15 18:10.

Deloading седмица 15

Тренировка 1

Горна част:

Гърди/гръб
3 суперсерии от
- горен скрипец, широк надхват 12 10 8 @ 35 40 45 кг
- лег с дъмбели 12 10 8 @ 14 16 18 кг

3 суперсерии от
- гребане с щанга 12 10 8 @ 40 50 кг
- полулег с дъмбели 12 10 8 @ 12 14 16 кг

Рамо/корем, 3 суперсерии от
- раменна преса с съмбели от седеж и вертикален наклон на облегалката 10 8 8 @ 10 12 12 кг
- вдигане на прави крака от лег до свещ и бавно спускане

Бицепс/трицепс, 3 суперсерии от
- сгъване с щанга от стоеж 10 @ 14 кг
- разгъване на горен скрипец с въжена ръкохватка 10 @ 20 кг

Долна част:

2 серии едностранно лег екстензия 15х5 кг

3 смесени серии от
- лег екстензия с 2 крака 15 @ 15 кг
- лег преса 15 @ 70 кг добавени

2 гигантски серии от
- добро утро 30х14 кг
- тяга с прави крака 30 х14 кг
- бедрено сгъване от лицев лег 30х15 кг
- хиперекстензии с акцент върху задно бедро 20@ собствено тегло

20 мин пътека, ходене, пулс 136-140

Без почивки, съвсем лекичко... колкото да раздвижим кръвта :)

Храна: 500 г патешко в йенско стъкло с подправки (страхотно е това месо!), 1 кг броколи на пара, 2 моркова, 260 г гречков кекс с канела, 50 г суров десерт с какаови зърна, 10 мл мазнина, кафе

10.03.15
15:51

казано от Вероника Налбатска на 10.03.15, 15:27:

Храна: 500 г патешко в йенско стъкло с подправки (страхотно е това месо!), 1 кг броколи на пара, 2 моркова, 260 г гречков кекс с канела, 50 г суров десерт с какаови зърна, 10 мл мазнина, кафе

Рони, дай, моля те, рецепта за кекса да направя за децата, че купих миналата седмица и се чудя още какво да я правя :)

Ако почакаш още малко, скоро ще публикуваме рецептата на кекса, който ям напоследък.
Иначе вече съм споделяла една сходна рецепта, виж тук:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37435/P2880#p-1115192

:)))

Плуванеееее :)

1.2 км за 40 мин
60 х 20 м
По 10 дължини от: бруст - кроул - бруст - кроул - гръб - смесено 2 бруст/2 кроул

2 пъстърви (600 г с глави и кости), 2 кг китайско зеле, 40 мл ленено масло +

Мега-гига-тера курабийката на Рони:
150 г царевично брашно, 100 мл кокосово мляко, 1.5 с.л рожково брашно, есенция ванилия, течна стевия, малко вода, по 1/2 ч.л. лимонена киселина и сода.
От съставките се прави смес, която се изсипва в намазнена и загрята тава с по-голям диаметър, така че да стане като тънка палачинка. Посипва се с 30 г стафиди и се мята на 180 градуса.
Бързо става готово, защото е тънко. Може би около 20 мин - зависи от дебелината и фурната.

Моята курабийка се ронеше доста, но пък беше вкусна и хрупкава, и ГИГА :D

Доволна съм.
Снимките са кофти и не може да се добие добра представа, но трицепсите ми лееека полекаа тръгват да придобиват вид.
По принцип са ми от слабите мускулни групи и никакви ги няма. :)

Задното рамо също дава наченки за развитие.

С две думи - колкото съм яка в краката, толкова съм слаба в горна част и най-малкият прогрес там ме радва изключително. :)

Втората тренировка с тежести от deloading седмицата.

Сходна е с предишната, но смених някои упражнения. Имаше лицеви опори при гърдите, разтваряния с дъмбели встрани за раменете; при долната част наблегнах на едностранни изпълнения и вместо на задно бедро акцентирах на глутеус.

20 мин пътека с пулс 135

Храна: 500 г свинско, 2 малки глави червено зеле на пара, 40 мл масло, 450 - 500 г варени картофи с грах, кафе

Трябваше да плувам, но не го направих.
Събудих се с болки в гърлото и хрема. Реших да не дърпам дявола за опашката. :)

Вместо това, прилагам от тайните похвати на Роско и се надявам утре да съм пушка.

Храната днес: 500 г патешко, 260 г царевичен кекс, глава карфиол (много леко на пара), 1/2 айсберг, 2-3 краставички, 40 мл тиквено масло.

Рони, от къде си взимаш патешко?

От Кауфланд, замразено е обаче. :)

14.03.15
09:49

А не е ли много мазно? Има доста ферми , ако имаш познати, може да ти носят прясно.
На мен колеги (ветеринарите, които работят в кланицата) ми предлагаха за около 6-7 лв килото прясно заклано, но отказах, щото си мисля, че са твърде охранени. Виж, пуешко бих купувала, но пък тях напоследък не ги развъждат много.
Сподели, моля те , как е патешкото, защото не съм пробвала.

Какво визираш под “много мазно”? :D
По-мазно е от пилешко, пуешко, но и зависи коя част от патицата ще ядеш.
Знам, че има хора, които не могат да ядат прекалено мазна храна, защото им става тежко, но според мен патешкото не влиза точно в тази категория.

Домашните патици имат повече мазнини от дивите; месото с кожа и месото от бут имат повече мазнини от бялото месо на патицата - т.е. пак зависи кое точно ще ядеш. Аз ям гърди, които са по-сухи и за това ги правя на бавен огън и дъълго задушаване - стават крехки.
Ако трябва да сравня между пилешки и патешки гърди, то вторите са по-мазни (въпреки че спрямо останалите части на патицата са сухи). :)
Ако ядеш и кожа - тя вече е по-мазна (доста повече от пилешката), но аз лично не купувам с кожа.

Цената, която са ти предложили е много добра. Може да си вземеш, за да опиташ и да прецениш дали ще ти хареса. Аз не бих отказала. :)

За сега нямам познати, които да ми носят прясно, но и на това съм доволна. Предварително го кисна във вода с висока алкалност (11.5 pH) и силно антиоксидантно действие и така месото става дори по-крехко и се готви по-бързо. Ако ми попадне прясно заклано, ще се възползвам.

14.03.15
10:20

Мерси! Под мазно имах предвид като свинското (не че има база за сравнение), но все пак ги гледат заради черния дроб а той е бая мазен, та си мислех дали и месото не е повече сланина. Иначе знам на Кауфланд замразеното е бая скъпичко - над 15 лв мисля и никога не знаеш колко е стояло във фризера (не вярвай на етикета ;) )

Не, в това, което взимам няма сланина. :)
Абсолютно наясно съм с риска от замразени меса/риби. Все пак смятам, че ще усетя, ако на месото му има нещо, след като се размрази. Не знам дали фактът, че пуска доста кръв и почти никаква вода (след размразяване) е добър показател.
Ям го 4-5 пъти в месеца и засега е ОК.

Менюто за днес:
500 г пилешко, 1 кг броколи, моркови, олио от гроздови семки и....

Негово Величество - гречков кекс “Рам и Рон”

/3 парчета/ :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1