Дневникът на V :]

Прескочи до:

Да, именно защото съм следяла Венци преди време знам, че тя постигна това: качване на ММ и същевременно сваляне на мазнини. Видяла съм, че не е невъзможно.

Бягане - 4км, без почивка. Темпото все още не е достатъчно добро - бягаме за около 6мин на километър. Целта е да паднем към 5, 5:30. След това веднага 3 кръга от: 5 мин въже, 50 коремни преси. Като всеки път пресите са различни. Към 50 мин всичко.
Не е на гладно, защото се будя гладна и не мога да правя каквото и да било от нерви, че корема ми стърже. Съжалявам, но надали 100гр мляко и малко овес ще ми блокират разграждането на мазнини :)

Храна
Вчера:
-3 малки филии хляб с 50гр сирене
  крос
-домат, краставица, чушка, кашкавал
-3 яйца, извара, домат, краставица, чушка  и още от кашкавала(в два приема, за деня е към 200гр)
-няколко джанки
  2 часа аеробика
-омлет, задушени зеленчуци
-100г извара с домат и 10гр масло

днес:
-има няма 2 лъжици мляко с овес, 2 лъжици сладко и 30гр шоколад
  2 часа аеробика
-3 яйца, 50гр извара, някаква наденица и голяма салата (домат, краставица и чушка)
сигурно ще направим крос като се навали
за вечеря: извара и яйца

тази седмица експериментирам без месо.
до сега карах основно на пилешко и свинско, като понякога закуската ми беше мляко, редувах с яйца или пържоли.

СЪН: лягам към 23.30, спя д 7.20 или 08.00. Дълбок сън, не ставам дори и за тоалетна. НО се събуждам “насила” от алармата, а не от само себе си. Усещам, че бих могла да спя още и често ми се доспива следобед:)

22.07.10
11:48

Можеше да минеш и без овес-а преди кардиото:)

можеше, но не съм преценила че 2 супени лъжици ще са проблема:)))) мойта приятелка например бяга на гладно; убийте ме- не мога, тялото ми изисква да яде след като отворя очи!:)

22.07.10
11:57

Яж, но не въглехидрати :)))

Шоколадче тук, овесче там, филийки хляб, туй онуй и те калориите се трупат (а да не говорим за въглехидратите).

Млечните пък са бъкани с лайна и са силно алергенни.

Аз бих казала да премахнеш млечни и зърнени  и да минеш на много изчистено хранене - meats, nuts and seeds, veggies, some fruit. Палео тоест. ХУбаво е да инвестираш в органични храни, може и нещо от хормоните или е-тата на комерсиалните храни да предизвиква хормонални реакции в тялото ти.

И почвай меткони и комплекси.

22.07.10
12:32

казано от Венцеслава Атилова на 22.07.10, 12:23:

Шоколадче тук, овесче там, филийки хляб, туй онуй и те калориите се трупат (а да не говорим за въглехидратите).

Млечните пък са бъкани с лайна и са силно алергенни.

Аз бих казала да премахнеш млечни и зърнени  и да минеш на много изчистено хранене - meats, nuts and seeds, veggies, some fruit. Палео тоест. ХУбаво е да инвестираш в органични храни, може и нещо от хормоните или е-тата на комерсиалните храни да предизвиква хормонални реакции в тялото ти.

И почвай меткони и комплекси.

Аре пак въглехидратите и калориите...
Наистина ли мислиш, че храната ( в т.ч. въгл.) е много за 80 кг 2-3 разово тренираща жена???

Ви, миличка, търсиш отговор от потребителите на форума, но в действителност отговора го знаеш само ти.
Някъде дълбоко в себе си.
Ние можем да ти повтаряме до припадък какво работи и/или не работи за нас, но твоето тяло си е твоето тяло. То ще реагира различно.
Можеш да пробваш някакво забавно, разнообразно трениране. Нещо различно от това, което правиш всеки ден. Нещо, което да усещаш повече като забава отколкото като тренировка. Мисля, че предложението на Венци за меткони и по-дълги кардио комплекси е много добро. Можеш да ходиш да тренираш и с групата на Раковски...

fire.is.my.nature

22.07.10
12:43

казано от veronique на 22.07.10, 11:33:

Да, именно защото съм следяла Венци преди време знам, че тя постигна това: качване на ММ и същевременно сваляне на мазнини. Видяла съм, че не е невъзможно.

Бягане - 4км, без почивка. Темпото все още не е достатъчно добро - бягаме за около 6мин на километър. Целта е да паднем към 5, 5:30. След това веднага 3 кръга от: 5 мин въже, 50 коремни преси. Като всеки път пресите са различни. Към 50 мин всичко.
Не е на гладно, защото се будя гладна и не мога да правя каквото и да било от нерви, че корема ми стърже. Съжалявам, но надали 100гр мляко и малко овес ще ми блокират разграждането на мазнини :)

Храна
Вчера:
-3 малки филии хляб с 50гр сирене
  крос
-домат, краставица, чушка, кашкавал
-3 яйца, извара, домат, краставица, чушка  и още от кашкавала(в два приема, за деня е към 200гр)
-няколко джанки
  2 часа аеробика
-омлет, задушени зеленчуци
-100г извара с домат и 10гр масло

днес:
-има няма 2 лъжици мляко с овес, 2 лъжици сладко и 30гр шоколад
  2 часа аеробика
-3 яйца, 50гр извара, някаква наденица и голяма салата (домат, краставица и чушка)
сигурно ще направим крос като се навали
за вечеря: извара и яйца

тази седмица експериментирам без месо.
до сега карах основно на пилешко и свинско, като понякога закуската ми беше мляко, редувах с яйца или пържоли.

СЪН: лягам към 23.30, спя д 7.20 или 08.00. Дълбок сън, не ставам дори и за тоалетна. НО се събуждам “насила” от алармата, а не от само себе си. Усещам, че бих могла да спя още и често ми се доспива следобед:)

Това са повече от 400 гр концентрирани млечни на ден + яко яйца , наденици , разни сладки , шокколади . Е какво очакваш ?
+ това от тоя крос освен да огладняваш повече не виждам друг ефект . А , и да задържаш вода от толкова много кардио ...
От млечните да не говорим колко вода се задържа особено когато са с кофти произход ( кашкавалът е много shit ) . Едно палео наистина би задвижило нещата .

22.07.10
12:53

Аз, с риск да досадя, само бих потвърдила съвета на Венци и Fire. Щом има застой, нещо трябва да се промени. И когато тренировките са ОК, остава да погледнеш храната. Поне си заслужава да опиташ :-)

Lim, реално това е 70 килограмова жена с 15 кила мазнина. Мазнината няма нужда от подхранване.
Иначе не, ако количествата написани са достоверни не смятам, че тази храна е достатъчна. Често обаче се наблюдава при хората които пълнеят, че реалните количества храна са различни от това, което те си мислят че са. И това е съвсем несъзнателно в повечето случаи. Но пък оправдание за ядене на хляб, шоколад и овес не виждам. Тези неща не са подходящи за ядене ако ще се отслабва - и толкоз. 30 гр шоколад са си почти 200 кал (а сега гледам има и разни шоколади по 600 кал/100 гр...). СПКЯто неминуемо води до инсулинова резистентност, а с висок инсулин не вярвам да успее да свали освен ако не мине на чайчета и секс.
Та вдигайки си инсулина рано сутрин с въглехидрат, после пък и кортизола с дълго продължително бягане на полугладно.... избор на неподходящи храни, несъобразени количества, фрустрация (което води до повторно качване на кортизола) и ето те нещата лека полека се трупат.

Единственото което вярвам аз е в първият закон на Нютон - който гласи, че енергията не се губи. Ядеш ли повече дебелееш, не ядеш ли отслабваш.

Другото което си мисля е - не знам какво точно представлява сухата “водна аеробика”, но ми се струва, че не е кой знае колко енергоизразходваща и не би следвало да се брои за тренировка. Не знам обаче, тук стрелям слепешката.

И още нещо ми се върти из главата - може да си станала много метаболитно ефективна особено що се касае до тип тренировки които провеждаш дълго време. КОето значи че пък тялото ти не изразходва същото количество енергия за същите ежедневни задачи и тренировки .
Това се променя със стрес - меткони, интервали, подскоци, стълби, IF (intermittent fasting). Идвай на Раковски и без тва сме го обърнали на дебелариум ;)

22.07.10
13:28

Венци,
съгласна, че водната аеробика е...просто работа. За тялото тя е ежедневие...но е повече движение, отколкото седенето, нали?

Зная, че отявлено предпочиташ ВМ хранене пред въглехидратното, но...въгл съществуват в природата...картофи, царевица, киноа, ориз, ядки различни, плодове... И човешкото тяло е направено така, че да може да обработва и едното, и другото (в случай, че достъпът до храна е ограничен и то трябва да има варианти за оцеляване) Да, достъпът до възл е бил по-труден...трябва да ходиш, да обикаляш, да ги събираш и т.н., но ги е имало. Но пък и с мазнините и белтъчините е било същото. Проблемът ни е изобилието. И подобрителите. И консервантите. И хормоните. И пестицидите. А не въгл, мазнини или белт като такива.
Шоколадът колкото пречи, толкова и помога...200 кал на фона на 2000 за целия ден не е кой знае какво...10% джанк...не мисля, че е толкова много. А пък ти е вкусно и ти е гот. Щастлив си...може за няколко секунди, но понякога имаш нужда от това ‘щастие’

Сега..ясно е, че има въгл типове метаболизми и такива, дето не тачат мнг въгл. Вероника многократно е споменавала, че е фен на високо-мазнинното хранене и че в момента експериментира с храната.

Това, което аз имах предвид е, че тя има нужда от свобода. Не от още рестрикции, не от още забранени неща, не от още натягане какво може да помогне или ще навреди. Доказано е, че хората се и лекуват, и разболяват с мислите си. Едно такова ограничително мислене, според мен разболява, не лекува. И те отдалечава от това, от което наистина има нужда организмът ти. А, бога ми, той си казва от какво има нужда. Не вярвах, но повярвах.

Например: когато смятах калории и трябваше да ям вечеря в определна калорийна рамка и си я пресмятах, тази храна не ми стигаше. Будех се през нощта и ядях още. Почти насън. Абсолютно некотролируемо. Спрях да смятам калории, ядях толкова, колкото имам нужда и ми беш егот (често пъти много по-малко калории от предишните пресмятани), спрях да се будя през нощта. Е това не е ли от прекаленото премисляне и пресмятане?
Сега като направя много тежка вечерна тренировка и не ям достатъчно на вечеря, пак се будя през нощта. Що? Щото не ми стига нещо за възстановяване вероятно. Ама вече не е биг дийл и на другия ден не се чувстам толкова виновна, все едно съм убила човек. Щом съм яла, съм имала нужда. Толкова е естествено!

Мнението беше редактирано от Limka на 22.07.10 13:31.

22.07.10
13:29

казано от Венцеслава Атилова на 22.07.10, 12:59:

Другото което си мисля е - не знам какво точно представлява сухата “водна аеробика”, но ми се струва, че не е кой знае колко енергоизразходваща и не би следвало да се брои за тренировка. Не знам обаче, тук стрелям слепешката.

Тук мисля че си абсолюно права. Енергоразхода не би следвало да е голям, тъй като упражненията не са тежки, а когато липсва и водното съпротивление не си струва да се броят като някакво физическо натоварване.

22.07.10
14:08

Венци много ги разбираш нещата ама едно нещо щом работи при теб не значи че работи за всички.Както се вижда до тук на Вероника не и понася този режим.Другото нещо че с тоя овес и мляко,шоколад и сладко преди кардио все едно не правиш нищо.Ако искаш да сваляш наистина трябва да бягаш сутрин на гладно и след бягането също да забравиш за сладкото.Като ти се яде толкова изяж 3 белтъка ноо не и овес с мляко и сладко.Най малкото което ти трябва е да бягаш поне 10 мин за да разградиш приетата храна.И Венци ако всичко беше така просто,да изразходваш повече отколкото приемаш и да отслабваш всички хора щяха да са слаби.

Ето за това го обичам този форум и хубавите спорове.
А още по-интересното е че всеки дава себе си за пример, което пък никой не знае долколко е приложимо към битието на авторката.

Аз се ограничавам. И психически и физически. За мен лично е по-лесно да НЕ ям отколкото да ям 10%. А понякога може и точно тези 10% да са препъни камичето. Честно казано ако си дам зелена светлина на всички храни не мисля че ще се справя. А и НЕ мога да си дам зелена светлина по простата причина, че вече съм достатъчно образована и знам какво има в джънка и как ми се отразява. Все едно - абе тва ме убива/прави дебела/кара ме да се чувствам кофти, ама я да се натъпча. Това е когато съм спокойна, щастлива, не е умрял някой, всичките ми крайници са цели и здрави и като цяло нямам ОГРОМНИ проблеми.
Когато имам сериозен проблем - знаете какво става - зелена светлина и тотална деградация, което пък ме кара да се чувствам още по-зле физически. И да, мой личен проблем си е, че си успокоявам душата с лоша храна (или по-скоро си мисля, че я успокоявам).

Както и да е - въпросът е, че всеки трябва да си знае приоритетите - ето например - аз сега искам да олекна - при мен това става с палео, IF и меткони.
Ти искаш да си в мир със себе си - при теб това става с меки думи, любов и премахване на граници.
И като цяло твоята цел е къде къде по достойна от моята, но....
Това води до малко по-задълбочена филофофия - моята е не ми харесва да съм тежка, впускам се в рестрикция, твоята е - не ми харесват рестрикциите, ще се обичам такава каквато съм.
Ти не си готова да си “на диета”, аз пък не съм готова да съм тежка. И така - в крайна сметка важното е да правим това което ни кара да сме щастливи.

Знам колко плиткоумна и повърхностна цел е да нося определена визия, но мен лично ме товари и то изключително много когато съм нещо различно.
Тоест - мен ми е по-натоварено да не съм на рестрикция, отколкото да съм.

И така - Вероника просто трябва да избере - дали ще се обича с + кг, или ще се отслабва. Ако ще се отслабва - ще трябват рестрикции.

ПП - за метаболитните типове, въглехидратите, консервантите и изобилието съм 100% съгласна

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 22.07.10 14:50.

22.07.10
14:59

Венци, кефиш ме :-)

Чудесна дискусия се получи. И в крайна сметка - каквото и да си говорим, всичко е индивидуално.

Но обратно към фокуса на темата - момичето трябва да обмисли идеята да резне излишните (и според мен) храни. Там овес, мляко, шоколад... В този конкретен случай си е нужно, за да излезе от платото.

22.07.10
15:00

Мдам, така си е Венци...
Говорили сме си, че точно когато спрях да си поставям рестрикции, аз започнах да правя по-здравословни избори. И автоматично изчезна чувството за вина, когато веднъж-два пъти в седмицата пия бира или ям шоколад. Абе, вината е гаден съветник. И е безмислена. И май оттам идва целия проблем - че се чувстваме виновни, като ядем нещо, което класифицираме като джанк? Ама защо се чувстваме виновни? Ми щото е вредно и щото си разваляме формата? А дали пък това мислене не отключва нешо по веригата нататък?

Чертата:
- нито ти, нито аз сме си постигнали ТРАЙНО целите. Така че явно не можем да дадем най-добрия съвет - все пак още експериментираме, лутаме се. Можем само да говорим от позицията на своя ЕКСПЕРИМЕНТАТОРСКИ опит и да си настояваме за последната своя ‘мода’.
Живот и здраве, след година-две-пет, можем пак да си подискураме кой, как, защо и какво мисли по тези въпроси. От позицията на  още опит и експерименти...а може би и малко мъдрост :)

22.07.10
17:19

като щипка мерудия на “спора” ,пак ми се ще да кажа че има огромен прекрасен свят ИЗВЪН  това  кой, какво ,кога и защо яде ,и кой какво и защо вдига.

Такова нещо като Женственост има-свързано е със способността ни да раждаме. ако визиите и маниите ни преебават тази способност ,то ...жени ли сме?
Жени ли сме ,когато обсесивно мислим как да се “смажем” от мускулна работа? ,да се “смажем “от глад? да се “смажем”от травми?
Всъщност не жени-хора ли сме? кое същество проявява форми на автоагресия до степен да се наранява тежко...за удоволствие??!

В.,мислите са всичко.ако там се виждаш не-перфектна ,не-достатъчна ,не-...,не-.....то кое от теб е ДА?  и кога ще стане Да?

(ами явно вероник прави едно и също ,и постига едни и същи резултати.независимо от общоприетите “истини” по въпроса , нейнто същество държи да има...индивидуалност?! ,свое мнение? ,неща извън физиологията?)

със здраве :)

Вярно, но все пак - отгоре чета “Форум за фитнес и здравословен начин на живот”.
И да за момента голяма част от онергията ми отива там.
Когато имам нужда, ще използвам тази енергия по-смислено (надявам се).

Все пак всеки си има мании - стига да не пречат на околните не виждам нищо лошо.

И в крайна сметка - Вероника искаше съвети как свали мазнини. С ядене на шоколад и овес няма да стане, мисля аз.

23.07.10
07:51

казано от Венцеслава Атилова на 23.07.10, 07:50:

И в крайна сметка - Вероника искаше съвети как свали мазнини. С ядене на шоколад и овес няма да стане, мисля аз.

Yep.

Добре, благодаря ви. Съгласна съм ,че храната ми не е 100% чиста, НО вие се хващате за последните дни. не случайно вметнах, че от тази седмица направих този експеримент с млечните. До сега съм яла пиле, свинско, печени кюфтета от свинско и телешко (домашни), а млечните са се свеждали до 2-3 пъти седмично по 200гр кис мл и толкова извара.
Наденицата за този месец ми се случи точно 2 пъти да ям. На ясно съм, че не е добра храна и има в нея какво ли не, но ми се ядеше.
Ще ви кажа още нещо - ужасно много искам да премахна голямо количество мазнини от себе си - сигурна съм, че нито един от вас не предполага колко. НО също толкова много се изморих да мисля храната, да смятам, 3 години (без прекъсване) съм вписвала по часове и минути дори какво ям. Имала съм периоди с кристално “чиста” (защото по дяволите дори и в месото, кеото купуваме не знаем какво има) храна и резултатите не са били кой знае колко задоволителни за мен. Идеята беше да спра да мисля храната, да изчислявам до последно калории и съотношение б:м:в, да се храня по усет и така това да се превърне едва ли не до живот - да нямам периоди на “на диета съм, ограничавам въглехидратите до толкова”, защото винаги когато съм била в силна рестрикция, после се е случвло да се тъпча до припадък. През последните месеци се опитвах (наистина!) да ям супер чисто, дори да не си взимам и един бонбон и издържах максимум седмица. ПРез тази седмица нито бях свалила, нито се чувствах добре.
За това тук там има бонбон, 30гр шоколад, или нещо друго. Да, прави сте, че най-добре е да се премахне, но до кога?
Ето например днес няма никакво желание за джънк, дори ядох и месо.
не се тъпча яко с яйца, миналата седмица не съм хапнала и 1. Така че е различно и вече не помня храната си, не си го и поставям за цел. Стремя се да преобладава хубавата такава и да си отърсвам съзнанието от сметки.

Относно тренировките - до преди две седмици съм влизала всеки ден във водата. От другата седмица също ще го правя. Воденето на сухо не е като вътре - наистина, така е. Но лично аз се натоварвам физически, след всеки час мога да изтискам екипа си и поради тази причина го вписвам към тренировките си. Няма го съпротивлението на водата, но има бягане, има гири, има коремни преси и подскоци. Но съзнавайки, че не е като да си вътре в басейна, сутрин правя крос :)

Наистина чудесна дискусия се получи и ми помага, защото виждам различни мнения и причини къде мога да греша.
Отново ще се постарая да изчистя максимално храната, но дълбоко в себе си не съм сигурна, че ще издържа. Яде ми се сладолед, понякога и хляб със сирене...

Вчера крос следобед
Днес крос сутринта с въже и коремни

Днес 3 часа преход с колела. Беше жестоко! импулсивно решение и нов маршрут, около 50км, планински. На отиване имаше доста спускане, съответно на връщане нанагорно:)
Наядоха ни оводи, на отиване ни гониха кучета, а на връщане от страх бяхме с пръчки в ръцете, но те не се появиха.
Ох такива емоции искам всеки ден:) (без кучетата)

на 85

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.07.10 18:51.

27.07.10
07:06

казано от veronique на 24.07.10, 18:46:

Днес 3 часа преход с колела. Беше жестоко! импулсивно решение и нов маршрут, около 50км, планински. На отиване имаше доста спускане, съответно на връщане нанагорно:)
Наядоха ни оводи, на отиване ни гониха кучета, а на връщане от страх бяхме с пръчки в ръцете, но те не се появиха.
Ох такива емоции искам всеки ден:) (без кучетата)

на 85

на теб май душата ти тежи поече :P Подарявай си повече такива дни

27.07.10
16:36

спри да се мериш и да се снимаш за известно време :)

Спирам:)

Нещо интересно.
Дойде ми (?!?!)

Въпроси:
просто случайно съвпадение ли е, че намалих обема на тренировките и 2 седмици след това ми идва цикълът?
тогава как преди да тренирам интензивно (2007г) имах същите проблеми?
имам чувството, че никога няма да намеря правилния отговор.

28.07.10
07:24

казано от veronique на 28.07.10, 06:08:

Спирам:)

Нещо интересно.
Дойде ми (?!?!)

Въпроси:
просто случайно съвпадение ли е, че намалих обема на тренировките и 2 седмици след това ми идва цикълът?
тогава как преди да тренирам интензивно (2007г) имах същите проблеми?
имам чувството, че никога няма да намеря правилния отговор.

Здрасти Veronique

Някъде споменаваше че си променила храната в последно време, може и от това да е.?.

28.07.10
11:05

не ,не е случайно съвпадение. от един момент натам тялото премахва неважните за оцеляването функции-като например размножаването.въпрос на приоритети-ако визията (моделирана от кой знае къде) ти е приоритет  ,действаш според него.

здравословен начин на живот означава пребиваване  в ,и подобряване на ЗДРАВЕТО. “Здраве” включва физическо ,емоционално ,психическо ...даже социално благополучие. Т.Е. БАЛАНС .

остани си със здраве ,т.е. с цикъл :)

28.07.10
17:19

dennym дава страхотни съвети!

28.07.10
19:25

Мария ,аз съм била в обсесията-зная какво е да се бориш с тялото ,за да го набуташ  измислен калъп. С тази система ,с онази ,о ,ето тази най-после е Истината...глупости.
докато не се приемеш и не се харесаш ,тялото винаги ще ти го начуква-травми , ужасни депресивни периоди с ужасно тъпчене ,после пак тичаш по пистата към 10те % заветни(е кой каза ,че за ТЕБ са верните).
И излязох от това не защото “ме тренира едикойси”-тренирам сама.А защото намерих собствения си баланс-какво включва ,и как да го постигам.

ако отделяте половината си ден за мерене ,мислене за храната ,трениране ,терзания ,дневници ,планиране -и всичко това само заради постигането на телесна ...”цел” да го кажем(независимо дали килограми ,форми ,или крайни силови постижения) ,значи БЯГАТЕ от сериозни други аспекти в живота си.
системното претрениране е ХИПЕРКОМПЕНСАЦИЯ на липси-емоционални ,личностни ,каквито искате. Точно както и системното преяждане ,препиване ,и преЕбаване.
:)

28.07.10
19:49

казано от dennym на 28.07.10, 19:25:

Мария ,аз съм била в обсесията-зная какво е да се бориш с тялото ,за да го набуташ  измислен калъп. С тази система ,с онази ,о ,ето тази най-после е Истината...глупости.
докато не се приемеш и не се харесаш ,тялото винаги ще ти го начуква-травми , ужасни депресивни периоди с ужасно тъпчене ,после пак тичаш по пистата към 10те % заветни(е кой каза ,че за ТЕБ са верните).
И излязох от това не защото “ме тренира едикойси”-тренирам сама.А защото намерих собствения си баланс-какво включва ,и как да го постигам.

ако отделяте половината си ден за мерене ,мислене за храната ,трениране ,терзания ,дневници ,планиране -и всичко това само заради постигането на телесна ...”цел” да го кажем(независимо дали килограми ,форми ,или крайни силови постижения) ,значи БЯГАТЕ от сериозни други аспекти в живота си.
системното претрениране е ХИПЕРКОМПЕНСАЦИЯ на липси-емоционални ,личностни ,каквито искате. Точно както и системното преяждане ,препиване ,и преЕбаване.

Браво dennym, благородно ти завиждам на постигнатия баланс!

29.07.10
06:22

Това е особено валидно, ако приемем теорията, че смисълът на съществуването ни е да се изживеем такива каквито сме вдействителност.

Мнението беше редактирано от maria на 29.07.10 06:23.

29.07.10
06:57

можеш да търсиш най-доброто от себе си , но по пътя е смислено да се радваш и обичаш ,не да се смазваш ,мразиш и да взимаш ТЯЛОТО ТВЪРДЕ СЕРИОЗНО. Така затваряш света си само до АЗ -сепарирано и крайно неефективно дългосрочно.

Това с цикъла ще го разбера един ден. Имам в предвид - кое как му влияе, дали е само намаляването обема на трениране или конкретно силовото. Ще тествам.

Какво се случва с мен,
Миналата седмица бях убедена, че не искам да пипам храната, не искам да я мисля отново и отново. Да, обаче после си казах “Добре, ами ако наистина точно тези неща ми пречат? Ако съм такъв тип метаболизъм, че не мога да си позволявам това и онова?” И реших да опитам, много стриктно. Ако има резултат - храненето е бил проблема. Ако няма - нищо не съм изгубила, защото се чувствам добре.
Започнах палео, вече 4ти ден съм изключително стриктна и не ми се ядат други неща.

Вчера нямаше крос , но правих раздвижване вкъщи:
3х    5 лицеви с крака на легло, 5 кофички на 2 стола, 10 вертикален скрипец с 40кг, 10 скрипец с подхват
3х    5 стандартни лицеви, на комбиниран уред за гърди 10х40кг (избутване), х10 бедрено разгъване, 40кг
3х 30 клека собствено тегло.
нищо особено.
истинските тренировки ми липсват, клека, тягата..... много

+ 3 сухи

29.07.10
12:45

казано от veronique на 29.07.10, 11:27:

Това с цикъла ще го разбера един ден. Имам в предвид - кое как му влияе, дали е само намаляването обема на трениране или конкретно силовото. Ще тествам.

Аз си мислех, че като махна тежестите и ще имам цикъл, но не би. Нито съм недохранена (въглехидрати и мазнини имам МНОГО в менюто си) нито тежести съм пипала от доста време, но тялото ми не иска бебе в момента. То и ние така...

29.07.10
16:10

V ,палеото е приятен формат ,и лесно се поддържа ежедневно.

анелия ,а кардиото от колелото и ниския %мазнини броят ли се ? :) Въпросът не е в тежкото ,а в дозата ;)

29.07.10
16:16

казано от Anelia на 29.07.10, 12:45:

но тялото ми не иска бебе в момента. То и ние така...

Да ти имам оправданието... Това звучеше като едно голямо измъкване от това да разбереш аджаба какво ти е - Това което Вероника поне се опитва да направи.

Мнението беше редактирано от Madboy на 29.07.10 16:16.

Склонна съм и аз да заключа, че не тежестите са проблема, а общото количество тренировки, общия обем. Защото съм говорила с треньора по този въпрос неведнъж. Разказвал ми е, че в активните години на България по вдигане на тежести е имал 5-6 щангистки, които са били състезателки и нито една не е имала проблеми с цикъл. Една от тях поискала да бъде стимулирана по някакъв начин и съответно и се нарушил. Но аз не взимам, нито ще взимам стероиди.
та следващата стъпка е от август почвам тежестите, но ще ги поразредя. няма да има и водна аеробика, съответно ще наблюдавам тялото как реагира. Различни варианти ще правя. Няма и не искам да се примиря с това, че тежестите са проблема, защото не са. Все пак до преди 10 месеца не бях пипвала щанга, а аз тези проблеми ги имам от 11-12ти клас...

палеото наистина е готино :)
вчера 2 сухи, но по-лекичко го давах.
днес също

ПП: Анелия, аз не мога да мирясам, не защото искам или не искам бебе и съответно това ме спъва, а защото точно този хормонален дисбаланс ми пречи - трупам килограми; тялото ми не се чисти. Създадени сме да имаме цикъл всеки месец и отсъствието му не е нормално. Поне така мисля :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.07.10 06:38.

Тея експерименти и почивки ще ми докарат друга депресия.

I’m BACK!
Но далеч от това, което бях. А бях силна. Много.

31.07.10
Клек 1х10-12кг, 1х6-52кг, 4х6-62кг
Лег 1х10-12кг 1х6-32кг 1х3-42кг 2х4-42кг
Тяга 1х10-32кг 1х6-52кг 4х6-72кг

Толкова като за начало. Тежестите са мизерни. Не знам колко време ще ми е необходимо да си възвърна формата; не знам за мускулната памет, но се надявам това да се случи по-скоро. Гадничко си е да усещаш 62кг клек и да знаеш, че до преди месец си клякал със 115, а 60те са ти били за загрявка...
Или си дърпал тяга 125, а сега с мъка би отлепил 100кг.

Обаче е хубаво :)

31.07.10
10:12

До 2 седмици си ти - споко ;)

31.07.10
11:14

виж , ти ис знаеш кое е важно за теб,но:

в предпоследния пост говориш за здавето и хормоналния баланс като за приоритет.
после страдаш по това ,че от почивката клека и тягата ти са “паднали” ,и ще тичаш да гониш някаква илюзорна предишна форма. все едно сме еднакви от ден за ден ,все едно сме СТАТИЧНИ.

Силна ,все по -Силна ,най-Силна
или
Здрава

ако е първото -защо точно ти е /за какво ти е? за какво ти е нужна тази сила? ако не знаеш-преливаш от пусто в празно ,с все по-големи негативи за здравето и психиката си.

ако е второто-тренирай ,тренирай тежко ,но не се съизмервай дори съ себе си ,и еей богу-не се обвинявай .тренирай за кеф , за кефа от всяко движение.

не бих правила 10ки.

Разбира се, че здравето е по-важно.
Но аз писах и по-горе, че ще експериментирам, за да открия какво ми пречи - дали общ обем трениране или конкретно силовите. И за това сега ги включвам. Както и да се погледне веднъж на ден силово и евентуално крос, или само едно от двете + почивни дни е далеч по-малко от всеки ден 1 час водна аеробика, 2 часа подскачане на сухо, 2 часа и половина силов трибой.
Иначе за силата - да,реално погледнато не ми трябва, защото нито съм състезателка, нито имам такива амбиции, макар че не крия- помисляла съм си го. Просто...чувствам се добре като съм преодоляла “голяма” тежест. Винаги съм сравнявала СЕГА с ПРЕДИ. Може би защото в живота ми винаги идват такива периоди, в които съм по-зле от предходни.. като някакъв кръговрат.

ПП: добавям 6km крос, по наклон

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 31.07.10 17:47.

01.08.10
15:40

V,при палеото могат ли да се консумират яйца и картофи?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1