13.08.10
19:42
лега е по-специфично упражнение и при него не се качва така лесно. понякога може и едва с 1-2 кг. факт е
тая програма и аз я искам:)
Те всъщност са 2 програми за лег и 1 за клек и тяга, тази за клека и тягата трае 4 месеца. Само дето не знам как да кача файла, пишете ми на ЛС.
Разбирам,че 10кг за месец е добре, но когато вече съм в средата на 2рия месец и все още съм на тези килограми не е много добре.Иначе и аз бих се възползвал от програмата @famous имаш лс
16.08.10
17:49
казано от pluvecat на 31.07.10, 11:24:
Здравейте прочетох доста от мненията за да не пускам нова тема, ще си задам въпроса тук . Плувец съм имам важно Републиканско състезание чак март месец, може ли да почна програмата от 10-ти август със Протеин, Амино 6500 scitec и някакъв креатин за атлети със който не се задържа вода.
Накратко : Ще има ли ефект във водата
Моля без СПАМ !!!
На 15 Години съм 95 набор
тежа 64 Кг
Ходи играй Warcraft 3.
Стига с тез креатини, протеини...
само неможах да разбера за
(понеделник)Асистиращи (нисък обем трицепс и преса) колко серии с колко повторения и кои са упражненията.Както и за
(сряда)Асистиращи (нисък обем бицепс и преса)
(петък)Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)
Мнението беше редактирано от a4o_a4kin на 16.08.10 19:55.
казано от a4o_a4kin на 16.08.10, 19:54:
само неможах да разбера за
(понеделник)Асистиращи (нисък обем трицепс и преса) колко серии с колко повторения и кои са упражненията.Както и за
(сряда)Асистиращи (нисък обем бицепс и преса)
(петък)Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)
Разгледай темата по-подробно, има отговор на въпроса ти.
знаех,че ще го има някъде но като видях колко страници са и с колко коментара на страница ме отказа
все пак го намерих мерси
Нисък обем ще рече 3х6 или 3х8 повторения за трицепс и бицес и нещо от порядъка на 3х20 за корем.Като цяло не са задължителни да се правят, например ако си много изморен и пропуснеш някое от асистиращите за деня не е фатално.Относно упражненията сам си избери какво работи най-добре за теб.Аз лично за трицепса правя кофички и на следващата тренировка френско прав с дъмбела над глава, а за бицепс едната седмица прав с прав лост като редувам със сгъване на дъмбели пак прав.Да не пускам нов пост има ли някакъв начин да си направя кофичките по трудни при положение, че във фитнеса ми няма възможност да се използва допълнителна тежест?
казано от kipidun на 18.08.10, 10:02:
Нисък обем ще рече 3х6 или 3х8 повторения за трицепс и бицес и нещо от порядъка на 3х20 за корем.Като цяло не са задължителни да се правят, например ако си много изморен и пропуснеш някое от асистиращите за деня не е фатално.Относно упражненията сам си избери какво работи най-добре за теб.Аз лично за трицепса правя кофички и на следващата тренировка френско прав с дъмбела над глава, а за бицепс едната седмица прав с прав лост като редувам със сгъване на дъмбели пак прав.Да не пускам нов пост има ли някакъв начин да си направя кофичките по трудни при положение, че във фитнеса ми няма възможност да се използва допълнителна тежест?
Ако става въпрос за кофички на пейка,защо да няма как.Слагаш допълнителната тежест върху бедрата или караш някой да седне върху краката ти :).При кофичките на успоредка можеш да си сложиш дъмбел между краката.
Някой получи ли я тази тайна програма ? :D
казано от fam0us на 16.08.10, 15:29:
Те всъщност са 2 програми за лег и 1 за клек и тяга, тази за клека и тягата трае 4 месеца. Само дето не знам как да кача файла, пишете ми на ЛС.
Copy и Paste няма ли ?
http://dox.abv.bg/files/listtree
Само да кажа, че се падат по 3 тренировки лег, 2-3 клек и 1 тяга.
Мнението беше редактирано от fam0us на 19.08.10 07:35.
За по-мързеливите:).
Не ми е много ясна на мен тази програма.., но предполагам някой ще я напише по-разбираемо.
Отстрани си пише “1”, “2” и т.н.. това са дните, какво толкова неясно има, просто трябва да пресметнеш килограмите, другото е написано.
fam0us - Защо ли тези програми са сметнати точно с моите мах-ове от преди месец горе долу ? :D :D
Иначе програмата е ок, ама голямо смятане пада, а и при мен са малко залите позволяващи такава стъпка в тежестите.
казано от Madboy на 19.08.10, 09:38:
fam0us - Защо ли тези програми са сметнати точно с моите мах-ове от преди месец горе долу ? :D :D
Иначе програмата е ок, ама голямо смятане пада, а и при мен са малко залите позволяващи такава стъпка в тежестите.
От къде да знам, на мен ми я даде 1 човек от гохард, не съм я пробвал, но той каза че 100% ще кача 10кг. на лег-а и за 4 месеца около 40-50кг. на клек и тяга, не знам колко е вярно, но ми се струва, че не лъже.
Ivan пак ти е вкарал филма :D Той има тоя навик, няа се плашиш.
Колко ще качиш зависи много от нивото ти към момента в който започваш програмата :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 19.08.10 10:11.
Между другото кое смятате? Таблицата е с формула и само трябва да смените първата цифра ..
Мнението беше редактирано от TheRunawy на 19.08.10 10:17.
Да видяхме, че се сменя само първата цифра. Проблема е, ако искаш да си максимално точен по тази програма - спазването на точните проценти с тежестите. Аз до сега не съм тренирал в зала, която да има възможност да се поставят 82.8, 86.4кг и т.н. В най-добрия случай имат няколко 1.25кг и 2.5кг. Аз поне като я пробвам ще закръглям до най-близките, които мога да постигна с наличните тежести.
Както и да е като приключа с 5х5 и ще направя 1 месец леки кръгови тренировки и ще я пробвам. Да видим как се качва 10кг за 1 месец.
На мен не ми е ясна информацията в колонките, където на System 1 в първи ден пише 2х4 и в жълтата графа 2х2.
Би трябвало да значи 2 серии по 4 повт. и след това 2 серии по 2 повторения ?
Тогава във втори ден имаме 2 повторения на 92%, 2 повторения на 96% и след това 2 серии по 5 на 84% и 2 серии по 2 на 80% ?
Което е доста странно..
А за самото качване, както казва Madboy има голямо значение какво ти е нивото в момента, както и как се храниш и възстановяваш...
famous, И един съвет - не спори за неща, които поне не си пробвал сам.
ПС: Може би е добре всичко да се отдели в една отделна тема.., че много се отклонихме от 5х5 ?
20.08.10
20:40
Виждам я като тежка програма за човек на чисто.
Ак оискаш да качиш десет, и повече кила на месец, максималните двойки е твоята програма, па кв гохард могат да ти я дадат.
Тази има твърде много максимални опити. Ама твърде.
И въобще.
Другия вариант е да се тренира по нарядко, но по принцип силовата тренировка за сила има една особеност: върш иработа по - начесто, нарядко - не...
Относно асистиращото упражнение за трицепс и преса в Понеделник и Петък то едно и също ли трябва да е ?
22.08.10
15:06
казано от a4o_a4kin на 22.08.10, 14:58:
Относно асистиращото упражнение за трицепс и преса в Понеделник и Петък то едно и също ли трябва да е ?
По избор.
моля кажете упражнение за Трицепс но да не е френско защото съм го правил вече 3-4 месеца и трябва да се разнообрази,но да не и на лежанката с тесен хват защото имах проблеми с китката и ся пак ще се отвори.Също така Oranje казва ,че не е хубаво да правиш на машини ако не искаш да очертаваш.
Разгъване на скрипец. Не е машина, и не, не е за “очертаване” (изпреварвам въпросите ти).
Друго - разгъване с два дъмбела от лег, разгъване с една ръка зад главата, разгъване с две ръце зад главата. Трицепсови кофички.
казано от Петко К на 23.08.10, 20:38:
Разгъване на скрипец. Не е машина, и не, не е за “очертаване” (изпреварвам въпросите ти).
Друго - разгъване с два дъмбела от лег, разгъване с една ръка зад главата, разгъване с две ръце зад главата. Трицепсови кофички.
избрах си кофичките,хем и гърдите ще вкарам малко от малко
забравих да попитам по колко мин. да са почивките между сериите 5x5 ( не асистиращите мускули )
Мнението беше редактирано от a4o_a4kin на 27.08.10 14:55.
Имам въпрос - ако не карам точно по оригиналната програма , а карам по моя и имам 5х5 лег , ефекта същият ли ще е както при оригиналната (само при лега да вдигна силата обаче ? ) ?
Тренировката ми за гърди примерно имам :
1) Хоризонт. лег - 5х5@72кг
2) Полулег с дъмбели - хххххх
3) Флайс с дъмбели - хххххх
Благодаря предварително :)
казано от Гoshko96 на 30.08.10, 15:29:
Имам въпрос - ако не карам точно по оригиналната програма , а карам по моя и имам 5х5 лег , ефекта същият ли ще е както при оригиналната (само при лега да вдигна силата обаче ? ) ?
Тренировката ми за гърди примерно имам :
1) Хоризонт. лег - 5х5@72кг
2) Полулег с дъмбели - хххххх
3) Флайс с дъмбели - ххххххБлагодаря предварително :)
Ами нали пак ще спазваш главното, като направиш 5 повторения в 5-те серии, вдигаш килата. :)
казано от a4o_a4kin на 23.08.10, 20:59:
казано от Петко К на 23.08.10, 20:38:
Друго - разгъване с два дъмбела от лег, разгъване с една ръка зад главата, разгъване с две ръце зад главата. Трицепсови кофички.избрах си кофичките,хем и гърдите ще вкарам малко от малко
забравих да попитам по колко мин. да са почивките между сериите 5x5 ( не асистиращите мускули )
Почивките нямат значение, но да не са 10 минути.
@fam0us , благодаря за отговора :) Значи продължавам да си правя 5х5 докато не стигна 1@110кг на лега :P тогава ще започна с изчистването на мазнините :)
казано от a4o_a4kin на 01.09.10, 16:55:
Колко мин да са почивките междъ 5x5 сериите ?
Отговорих ти. Ти си решаваш кога дали си готов за следващата серия, ако се чувстваш слаб слагаш още малко почивка.
Правил сам два пьти ситемата 5х5 и двата пьти имам добри резултати последния пьт качих 7 кила.Единия паьт я правих в пирамида а другиа не.Сега на вьпроса чуда се дали да не я пусна още ведньж проблема е че не искам да правя гребане и тяга имам лек проблем с крьста и си мисля за набиранета знам че не е сащото ама друго не се сещам искам нещо базово за грьб но да не товари крьста.Вяпроса ми е с набиранета става ли?Мога да правя гребане с дьмбел но не го осещам така анаболно както е с щанга но пак с щанга вече ме е страх кво да правя?Можеби е наи добре да редувам набиране и гребане с дьмбел.Всякакви идеи са добре дошли . :D
А гребане от седеж как го чувстваш? Или с Т-щанга (има машини с опора на кръста).
Иначе, с дъмбела може да е доста “анаболно”, ако го правиш с големи тежести ;)
Имаме една машина в залата седнал си и дьрпаш кам теб като гьрдите са опрене с това мога да права ама незнам дали набиране с тежест не е по добре.А гребане с дьмбел мога да правя в чистиа вариант без голям чиитинг то няма и много голями думбели.Това са вариантите кои да избера?
10.09.10
08:17
Може ли да попитам има ли вариант на 5x5 без тяга и клек :)
казано от stoyanskiqq на 10.09.10, 08:17:
Може ли да попитам има ли вариант на 5x5 без тяга и клек :)
Има, обикновен сплит с машини.
10.09.10
08:56
.
Мнението беше редактирано от stoyanskiqq на 10.09.10 11:34.