Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

11 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), семена от чиа (15 g), 2 яйца, 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - 1 Corny, кафе с наистина доста мляко
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на скара, шопска салата, чаша айран
1.4. Следобедна закуска - 1 доза матричен протеин, семена от чиа (15 g), чаша айран
[тренировка]
1.5. Вечеря - печен свински джолан (250 g), леща, 1 яйце, салата домати, малко кашкавал и малко шам-фъстък
1.6. Преди лягане - пропускам

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки - витамини, мака и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - бях в движение и затова междинните ми хранения са странни.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - като цяло - добър тонус. Тренировката не беше особено тежка, но въпреки това се натоварихме добре. Поддържах мощност през цялото време, което всъщност има значение на този етап.

12 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), семена от чиа (15 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - плескавица с кашкавал
1.3. Обяд - свински стек на тиган (200 g), печени картофи (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 2 яйца, свинско филе (60-70 g), малко кашкавал, малко шам-фъстък, малка чепка грозде
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган (200 g), печени картофи (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - следобедната закуска ще я допиша после, защото не е ясно как точно ще ми дойде денят.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - сънлив съм, отпуснато ми е. За тренировката, обаче, влязох в час. Технически все още не съм на ниво, но физически ми е доста комфортно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.09.11 21:50.

13 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 супени лъжици мед, 2 яйца
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (50 g), семена от чиа (15 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин
1.3. Обяд - огромна овчарска салата, пилешки дробчета в масло, айран
1.4. Следобедна закуска - SubWay - малък сандвич (черно хлебче с овесени ядки, пилешко + допълнително телешко, домат, маслини, лук)
1.5. Вечеря - таратор, пиле с ориз и гъби, малка пилешка пържола на скара

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки - витамини, ВСАА, мака и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - прилично.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отличен тонус. Направих доста обемна тренировка във фитнеса, просто имах доста сили. Малко по-дългичко дойде натоварването, ама го направих с кеф.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.09.11 01:42.

13.09.11
19:58

Честа практика ти стана закуската ти да не превишава 200 калории. С каква цел е това? Веднага тръгваш и нямаш време за по-сериозно хранене или?

Чак честа практика... :) В тези случи просто ходя много рано сутрин на фитнес - ставам в 6:00, хапвам веднага и в 7:00 съм във фитнеса. Нямам време за стабилно хранене (все пак няма нужда да ставам посред нощ само за да ям), а категорично не ми е комфортно да тренирам на гладно. Това е...  :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.09.11 01:44.

14 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), семена от чиа (15 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - свинско каре на скара (около 150 g), салата, Burger King троен Whopper с бекон, 3-4 панирани пилешки хапки
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 2 овесени курабийки
[тренировка]
1.5. Вечеря - огромна овчарска салата, пилешка пържола със зеленчуци, айран

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки - витамини, мака, Purple Wraath и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - втората закуска я пропуснах, защото спах до по-късно. Обядът - почти junk food :D

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус като цяло. Тренировката - чудесна. След загрявката правихме едно доста тежко упражнение за защита. Доволен съм, защото ми трябваше много мощност за продължителна игра в защита и я имах. Накрая направихме един гейм игра. Много добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.09.11 23:47.

15 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), семена от чиа (15 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин, 1/2 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешки крилца (около 200 g), печени картофи (200 g)
1.4. Следобедна закуска - 2 яйца, свинско филе (около 100 g), малко кашкавал, 1 домат, 1 курабийка (ядки, мед и тахан)
1.5. Вечеря - салата (краставици, домати, боб, грах, царевица, морков, яйце, филе), спагети (бекон, филе, кашкавал), айран

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки - витамини, мака и бета аланин. Започнах да пия и продукт на Now за стави и сухожиия.

4. Общо мнение за храненето днес - прилично, но не съвсем идеално.Май повечко дойде енергията за дне, но лошо няма.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - пълна почивка. Чувствам се екстра!

16 септември 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - свински стек на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 лъжица овесени трици, свинско филе (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган (200 g), царевица (140 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - втората закуска я пропуснах, защото спах до по-късно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус като цяло, но на обяд ми се доспа нечовешки.

Снимах си химията... :)

Имам още няколко дози MyoFusion и малко Xtend…

17 септември 2011

1. Хранене
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (50 g), семена от чиа (15 g), 2 яйца, 1 доза матричен протеин
- по никое време - сладолед (около 150 g)
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара (250 g), печени картофи (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 доза матричен протеин, 1 супена лъжица овесени трици, айран (около 500 ml)
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (250 g), печени картофи (250 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки - витамини, ВСАА, мака и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу прилично. Май белтъчините са повечко, че и въглехидратите са по-простички, ама...

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отличен тонус. Отново малко увеличих тежестите и натоварването като цяло във фитнеса. Натоварвам се много комфортно.

18 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), семена от чиа (15 g), пушен свински врат (100 g), 1 доза матричен протеин
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (250 g), печени картофи (200 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 доза матричен протеин, 1 супена лъжица овесени трици, 5-6 бисквити belVita
[тренировка]
1.5. Вечеря - 2 свински шишчета на скара, 1 яйце, малко кашкавал (около 50 g), грах (250 g), салата домати

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - втората закуска я пропуснах, защото спах до по-късно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, през първата част на деня се чувствам неестествено енергичен. Тренирах със страхотен тонус. Не съм много доволен от посрещането си, но бях по-зле (т.е. има подобрение на техниката). Физически, обаче, се чувствам много комфортно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.09.11 21:28.

19 септември 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), грах (180 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), грах (180 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кашкавал Едам (около 45 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, няма умора. Снощи тренировката беше малко по-лека, но все пак. Нямам търпение да тренирам днес... Странно, тренировката не се получи добре. Загубих ритъм и концентрация, съответно свърших посредствено поставената ми основна задача. Не съм доволен от себе си. Хич...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.09.11 23:11.

20 септември 2011

1. Хранене
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (50 g), семена от чиа (15 g), 2 яйца, 1 доза матричен протеин
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), кашкавал Едам (около 45 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 2 супени лъжици овесени трици, 2 супени лъжици ленено семе
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), кашкавал Едам (около 45 g)

2. Тренировка - фитнес

5. Общо мнение за физическото състояние днес - нещо не успях да се разбудя. Отидох рано във фитнеса и направих прилична тренировка, но не успях да поддържам интензивността, която ми се искаше. В крайна сметка се получи добра тренировка, направих упражненията така, както бях планувал, но за малко повече време. Останах си леко сънен до края на деня...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.09.11 18:47.

21 септември 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g), кашкавал Едам (около 45 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кашкавал Едам (около 45 g)

2. Тренировка - волейбол

5. Общо мнение за физическото състояние днес - снощи си легнах по-рано и днес се чувствам по-различно от вчера - разсъних се, свеж и бодър съм.

21.09.11
10:05

Г-н Пиянде, семената от чиа как точно ги консумирате? Овесена питка, каша... шейк?

казано от Силвия Морова на 21.09.11, 10:05:

Г-н Пиянде, семената от чиа как точно ги консумирате? Овесена питка, каша... шейк?

Ами... вечер накисвам чиа-та и овеса в купичка. Сутрин разбивам дозата протеин в друг съд (понякога му слагам какао и/или канела) и след това прибавям получения шейк към накиснатите чиа и овес, слагам слънчогледа и voilla - закуската е готова! (sun) Та по-скоро за овесена каша говорим... сутрин не ми се занимава с котлони и клепане на тигани с цел питки, гледам да е нещо технически по-простичко. :)

21.09.11
14:19

бат Кольо...мака-та харесва ли ти...и аз си купих, ама още не съм я почнал...

аз толкова неща си накупих, че се чудя кое да пия...и затова си пия бета-аланина и рибеното и до там:)

Славе, пия маката почти 2 седмици... малко ми е трудно да преценя що за чудо е все още. Чувствам се добре, определено - енергия, тонус - имам си всичко, но ми се струва рано да го запиша като полза от мака-та, тъй като няма кога да се понатрупа умора и напрежение. Идеята ми е да я пия 100 дни, вероятно около първия месец ще си проличи, знам ли... Тогава очаквам да се усети и промяната на ритъма - от 3-4 тренировки седмично през лятото към 6 тренировки от началото на септември. От 40-тия ден нататък пускам и родиолата, пък каквото сабя покаже... Билките са ми интересен експеримент.

Сработи ли бета аланинът при теб?

Между другото - през последните няколко дни огладнявам повечко... ако това се запази и в следващите, от другата седмица ще пипна храната леко нагоре.

21.09.11
14:47

Да да...въпреки че го забравям в някои дни си се усеща...
Хубава добавка, а и на доста места в нета(не в бг. сайтове разбира се), зачитам че я дават като една от действащите и добре усвоими продукти...

В моите очи бета аланинът е тих работник и добавка за търпеливи опитни хора. Работи си доста добре във всички случаи, когато физическата издържливост е фактор. Няма явното очеизваждащо и моментално действие на по-силните предтренировъчни продукти, но ако човек му даде време, ще направи разлика във физическата производителност на мускулатурата. Действа тихо, без ритник и някак в сянка... но работи и ако човек сравни два периода, които се различават само по приема на бета аланин, разликата ще я има. Начинаещите едва ли ще могат да усетят и разграничат ефекта му, защото те не познават тялото си и реакциите му към натоварване. По тази причина вероятно при неопитен човек бета аланинът ще попадне незаслужено в групата на неработещите добавки, просто ефектът му ще бъде маскиран от адаптацията и характерния бърз напредък.

21.09.11
16:36

казано от Кольо Пияндето на 21.09.11, 13:20:

Ами... вечер накисвам чиа-та и овеса в купичка. Сутрин разбивам дозата протеин в друг съд (понякога му слагам какао и/или канела) и след това прибавям получения шейк към накиснатите чиа и овес, слагам слънчогледа и voilla - закуската е готова! (sun) Та по-скоро за овесена каша говорим... сутрин не ми се занимава с котлони и клепане на тигани с цел питки, гледам да е нещо технически по-простичко. :)

Питката може и на микровълнова. Става с по-малко хлепане, но пак поне една стъклена йена??? се оцапва :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.09.11 16:42.

Гледам да минимизирам микровълновата обработка на храната. Да, вечер си топля вечерята точно по този начин, но все пак... А питката на микровълнова фурна става с доста различен (разбирай по-лош за мен) вкус в сравнение с тигана. От друга страна от един шоколадов протеин правя няколко вкуса - млечен шоколад (без добавки, чистия вкус на продукта), натурален шоколад (добавям какао), канела, канела + какао... ако човек се сдобие и с малко нес-кафе, комбинациите се увеличават още.

22 септември 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - свински стек на тиган (250 g), печени картофи (250 g), 1 домат, малко грозде
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 2 супени лъжици овесени трици, суров белен слънчоглед (20 g), 2 яйца, малко грозде
1.5. Вечеря - свински стек на тиган (250 g), печени картофи (250 g), 1 домат

2. Тренировка - почивка

4. Общо мнение за храненето днес - храната е малко повечко днес, съвсем умишлено. Искам малко да позаредя батериите. Пропуснах втората закуска, понеже спах до по-късно. Картофите са купешки (купих ги готови). Киселото мляко в следобедната закуска е MyDay 4% - казвам го, защото за първи път си купувам такова. Според производителя съдържа краве мляко, сметана и млечно-кисела закваска. На вкус и консистенция е доста добре, поне според моите разбирания. Взех си 1 kg фантастично грозде и мисля методично да го унищожавам! :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - чувствам се добре, разсъних се лесничко. Мисля, обаче, да направя нагъл опит да проспя целия ден... :) Нямам представа кога пак ще имам тази възможност.

P.S. Съвсем реално спах почти целия ден... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.09.11 22:45.

казано от Кольо Пияндето на 22.09.11, 13:15:

семена от чиа (15 g)

Откъде ги взе и каква им е цената? :) Също така - как ги приготвяш? :)

казано от rogertaylor на 22.09.11, 13:42:

Откъде ги взе и каква им е цената? :) Също така - как ги приготвяш? :)

Чиа-та я купих от био-магазин ‘Слънце Луна’ (този до 7-мо СОУ), цената е около 43 лева за 1 kg (нямам точен спомен). Как приготвям семената - обяснил съм това мъничко по-нагоре, в мнение 1504… 8-)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.09.11 16:22.

23 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), семена от чиа (15 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин, малко грозде
1.3. Обяд - пилешки крилца (около 200 g месо), печени картофи (250 g), 1 домат, малко грозде
1.4. Следобедна закуска - сандвич (пълнозърнест земел, 100 g свинско филе), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - печено пилешко филе с топено сирене и кашкавал, задушени картофи с масло, салата домати, шам-фъстък (около 50 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - обичайно за почивни дни пропускам втората закуска заради малко по-късно ставане от сън.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, с екстра тонус! Тренировката - екстра, въпреки че беше малко по-тежка, ама то щом като аз я водя няма начин да е мотане... :) Правихме упражнения за защита, в които бяха включени силови елементи. Повече сервис и посрещане. Доволен съм, добре се получи и добре се чувствах.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.09.11 22:47.

24 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - малко грозде, 2 яйца
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (50 g), семена от чиа (15 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин
1.3. Обяд - пилешки крилца (около 200 g месо), печени картофи (250 g), кашкавал Едам (около 50-60 g)
1.4. Следобедна закуска - свинско филе (100 g), кашкавал Едам (100 g), малко грозде
1.5. Вечеря - печено пилешко филе, малко наденички, салата чери домати и моцарела, 1 сравнително малко парче домашна шоколадова торта

2. Тренировка - фитнес

4. Общо мнение за храненето днес - малко повече е храната и в днешния ден. Вечерта бях на гости и тортата във вечерята не беше особено планирана, но се оказа една малка фантазия и нямаше как да я пропусна.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - тренирах страхотно! Получи се тренировка с доста приличен обем, при сравнително висока интензивност. Практически изравних работните тежести от времето преди лятната почивка. Мисля да работя с тях в следващия месец (по преценка и самочувствие може и леко да ги увелича, но не е задължително) и малко преди началото на мачовете ще ги намаля (както винаги) наполовина.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.09.11 10:07.

24.09.11
18:47

Маката във вид на някакви капсули ли я приемаш? Ако е така изпускаш много - в прахообразно състояние придава невероятен привкус на шейкове и десерти :)
От чиа-та имаш ли вече впечатления? (уж гледах, но не видях да си споменал...извини ме ако пропуска е мой ;) )

Маката е на капсули, да - ето тази. Дори не съм се сещал да я търся като храна. В интерес на истината капсулите имат много специфична, но приятна миризма. Като нищо може да пробвам, само да не направя поразия с дозировката! :)

Колкото до чиа-та - не съм давал мнение, но като цяло съм доволен. След добавянето на чиа към закуската, това хранене стана по-засищащо, без да бъде по-тежко. Трудно мога да разгранича специален енергетичен ефект, но е факт, че тази стабилна закуска ми дава силен старт на деня. Всъщност аз заместих част от овесените ядки с чиа. Доволен съм, като храна определено си струва. Единственият недостатък в моите очи е цената й (не е съвсем “удобна” за продължителна ежедневна употреба). Категорично е много подходящ компонент от храната в периоди на по-стабилно физическо натоварване. Определено мисля да заложа на нея като “походна храна”, вместо овесени ядки. Когато пътувам и се налага да хапвам в крачка, доза протеин с чиа за мен е по-добър вариант от протеин и овес.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.09.11 10:35.

25 септември 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - свински гювеч, 1 яйце, 1 домат, шепа ядки
1.4. Следобедна закуска - 100 g свинско филе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (200 g), печени картофи (250 g), 1 домат

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - приключих с MyoFusion, от утре съм на Whey Shake.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - започнах тренировката колебливо, но после се раздвижих както трябва. Започнаха да се пявяват проблясъци в техниката. На рядко са, но ги има... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.09.11 20:44.

25.09.11
16:23

казано от Кольо Пияндето на 25.09.11, 10:25:

Маката е на капсули, да - ето тази. Дори не съм се сещал да я търся като храна. В интерес на истината капсулите имат много специфична, но приятна миризма. Като нищо може да пробвам, само да не направя поразия с дозировката! :)

Колкото до чиа-та - не съм давал мнение, но като цяло съм доволен. След добавянето на чиа към закуската, това хранене стана по-засищащо, без да бъде по-тежко. Трудно мога да разгранича специален енергетичен ефект, но е факт, че тази стабилна закуска ми дава силен старт на деня. Всъщност аз заместих част от овесените ядки с чиа. Доволен съм, като храна определено си струва. Единственият недостатък в моите очи е цената й (не е съвсем “удобна” за продължителна ежедневна употреба). Категорично е много подходящ компонент от храната в периоди на по-стабилно физическо натоварване. Определено мисля да заложа на нея като “походна храна”, вместо овесени ядки. Когато пътувам и се налага да хапвам в крачка, доза протеин с чиа за мен е по-добър вариант от протеин и овес.

Аз пък не знаех че я има като добавка (маката), но се усъмних, когато видях, че я изреждаш с останалите такива ;) Има специфична миразма, нещо средно между ряпа и карамел :D Аз за момента я приемам по около супена лъжица на ден.
Четох, че добре се комбинира с DHEA и разни други добавки.
Цената на чиата наистина не е особено удобна за редовна употреба. То всъщност и маката е на подобна цена, и какаото, и доста от храните, които ми се ще да ползвам редовно, гледам обаче да ги редувам (с изключение на какаото - без него не оставам :) )

казано от Margaritka на 25.09.11, 16:23:

Аз пък не знаех че я има като добавка (маката), но се усъмних, когато видях, че я изреждаш с останалите такива ;) Има специфична миразма, нещо средно между ряпа и карамел :D

Да, странен е ароматът на мака, но определено приятен и го удря към карамел... :)

Смяташ ли, че ще има някакъв проблем, ако хапвам чия след краткотрайно “накисване”?

25.09.11
16:30

Ако ще я накисваш за кратко време, гледай да е в по-топла вова за да се разпукат обвивките на семената по-бързо. Би трябвало за 10-15 минути да е готова :)

26 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров сушен кокос (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган (200 g), грах (180 g), кашкавал Едам (около 20-25 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (200 g), грах (180 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - Whey Shake ванилия е чудесен на вкус! За да изпреваря учудените погледи от тези 20-25 g кашкавал на обяд - нарязан е на тънки филийки и се ориентирам по общото му количество за теглото на една от филийките. Това кашкавалче чудесно се комбинира с пилешката мръвка... Леко подсилвам с въглехидрати следобедната закуска (т.е. храненето преди тренировка). В сутрешната закуска трябваше овесът да е малко по-малко, ама се отплеснах, утре ще коригирам. Вчера си взех малко кокос (суров, сушен, на парченца) - просто страхотен.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - малко трудно се събудих днес. Чувствам се добре, няма умора, въпреки че снощи добре поиграхме. Тренирах с отличен тонус, натоварих се доста. Доволен съм... техниката също се подобрява.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.09.11 22:44.

27 септември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 яйца, 2 супени лъжици мед
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (50 g), 2 яйца, сушен кокос (20 g), 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - супа леща, пилешка пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), кашкавал Едам (около 20-25 g), айран (500 ml)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 2 супени лъжици овесени ядки
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (20 g)

2. Тренировка - фитнес

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се бързо и лесно, с много добър тонус. Направих страхотно сутрешно фитнесче! Много сила, много настроение, много добро усещане! Тренировката вървеше с отлична интензивност и се съблазних да я направя и с по-сериозен обем. Ето какво правих:

(1) Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения (25-30-30-30 kg)
в суперсерия с
(2) Придърпване на долен скрипец с тесен хват - 4 серии по 8 повторения (55-65-75-75 kg)

(3) Набиране с широк надхват - 4 серии по 5 повторения с допълнителна тежест ( + 5, + 10, +15, +15 kg)
в суперсерия с
(4) Кофички - 4 серии по 10 повторения (първата серия със собствено тегло, следващите с 5 kg допълнителна тежест)

(5) Флайс с дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения с 20 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
(6) Придърпване на горен скрипец с тесен подхват - 4 серии по 10 повторения (55-65-75-75 kg)

(7) Сгъване за бицепс с EZ-лост  - 4 серии по 8 повторения (15-20-25-25 kg)
в суперсерия с
(8) Разгъване за трицепс на скрипец с въже - 4 серии по 10 повторения (50-55-60-60 kg)

(9) Сгъване за бицепс с дъмбели - 4 серии по 8 повторения за всяка ръка с 15 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
(10) Кофички за трицепс на пейка - 4 серии по 15 повторения със собствено тегло

(11) Коремни преси на наклонена пейка - 4 серии по 20 повторения
в суперсерия с
(12) Повдигане на крака от стенд (прави крака) - 4 серии по 10 повторения

(13) “Молитва” - 4 серии по 10 повторения (65-75-75-75 kg)
в суперселия с
(14) “Чайник” - 4 серии по 10 повторения за всяка страна с 20 kg-ов дъмбел

Изключително съм доволен от онези червеничките числа. 30 kg-ови дъмбели не съм хващал отдавна на наклонената лежанка, а такова набиране с 15 kg допълнителна тежест не съм правил никога. Много съм доволен, защото въпреки по-тежичките железа тялото реагираше с готовност и не се случи да правя компромиси с техниката. Още 2 седмици натискам по-сериозни тежести в залата за фитнес, след това (както винаги) ще ги намаля наполовина, за да оставя почти всичките си сили за волейбола.

Първенството в моята група започва на 22 октомври и първите 3 мача сме домакини.
Поканени са... всички! (sun)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.10.11 06:24.

27.09.11
17:32

Преди малко, малко поизчаткала и вдъхновена от “червеничките числа” , се метнах на лоста и реших да се пробвам и аз да се набера с тежест ;) Получи се следното: 3бр./надхват с пудовка 12кг., овесена на десния крак, 3бр. същите, ама на левия крак и по едничко с 16кг :)
Благодаря за вдъхновението :)

Мнението беше редактирано от Diddlina на 27.09.11 17:34.

Пореден впечатляващ резултат, Diddlina, брависимо! (sun)

Всъщност това лято установих две неща:
- физическите ми възможности (явно) винаги са в състояние да ме изненадат приятно
- кросфитът е МНОГО солидна кондиционна основа (рядко съм бил в подобно състояние)

27.09.11
20:11

Коле, на бууткемпа не се ли набра с повечко или понеже беше подхват го отбелязваш сега, като рекорд?

Мнението беше редактирано от Бойко на 27.09.11 20:11.

На този лагер постигнах 3 набирания с 35 kg допълнителна тежест, но беше с подхват. Още ме е яд малко, защото тогава не ми достигнаха едни гърчави 5-6 cm, за да изкарам брадичката над лоста при третото повторение с 40 kg… ама здраве да е, друг път ще я гътна тази тежест. При широк надхват не съм слагал повече от 10 kg на това движение. Разграничавам хвата, защото има доста сериозна разлика между тях. От друга страна през август почивах 3 седмици и съответно трябваше доста внимателно и спокойно да подхождам с тежестите след това, защото нямам нито време, нито право на контузии. :)

27.09.11
20:39

Разбрах те : )

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1