27.08.15
12:15
Пешо, ти си крив колкото си искаш на тая тяга. Да я беше оправил досега, че да дърпаш 220 за единици :)
27.08.15
12:27
Чай да се обади и другата жена, то се видяло. :)
За мен, тягата допринася с нещо съществено, освен с егото, че си вдигнал нещо тежко от земята, тогава, когато изпълнена със стриктната си техника. Останалото е пънене, което не се знае кога и къде ще избие. Разбирам, че е гот да вдигнеш нещо тежко от земята, да го пуснеш от високо и да погледнеш с един особен поглед останалите..., но един ден, ще ги гледаш от ниско. А в мъжката зала, няма нито един, който да прави стриктна тяга.
Приемам очакваните захранки след мен, но няма да участвам в тях. :)
27.08.15
12:30
Тренер, точно ти не давай акъл кой с каква техника дърпа тяга. Смешно е :)
Всеки я прави леко криво в границите на допустимото. Надали усещаш нещата по-добре от мен...Все пак щанга си видял за първи път там, не някъде другаде ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.08.15 12:31.
казано от James Hinks на 27.08.15, 12:00:
казано от Boby_ на 27.08.15, 10:32:
Трябва нещо да променя при тягата обаче.
Трап бар.
Сигурно две години вече ти го повтарям периодично.
Веднъж пробах тяга с трап бар на Раковски. Резултатът беше най-лошото обостряне на проблемите ми изобщо. Повече не мисля да си правя подбни експерименти.
По-скоро ще погледна към други варианти на тяга - тясна, сумо и широка. Досега всичките ми инциденти са били с класическа тяга.
Тясна и широка правя в по-обемната тренировка. Нищо не пречи да изместя едната като основна в силовата.
27.08.15
13:39
казано от Boby_ на 27.08.15, 12:37:
казано от James Hinks на 27.08.15, 12:00:
казано от Boby_ на 27.08.15, 10:32:
Трябва нещо да променя при тягата обаче.
Трап бар.
Сигурно две години вече ти го повтарям периодично.Веднъж пробах тяга с трап бар на Раковски. Резултатът беше най-лошото обостряне на проблемите ми изобщо. Повече не мисля да си правя подбни експерименти.
По-скоро ще погледна към други варианти на тяга - тясна, сумо и широка. Досега всичките ми инциденти са били с класическа тяга.
Тясна и широка правя в по-обемната тренировка. Нищо не пречи да изместя едната като основна в силовата.
Този случай не е ли след като си мъкнал чували с къртено със съмнителна техника? :Д Аз пък от трап бара нямам проблеми защото са ми къси ръцете, което предразполага за флексия в кръста при конвенционална.
казано от Joe Musashi на 27.08.15, 13:39:
Този случай не е ли след като си мъкнал чували с къртено със съмнителна техника? :Д Аз пък от трап бара нямам проблеми защото са ми къси ръцете, което предразполага за флексия в кръста при конвенционална.
Имаше май нещо такова, да. :) Ама не помня дали беше в същия ден. Старост-нерадост!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.08.15 13:56.
27.08.15
16:27
казано от Boby_ на 27.08.15, 12:37:
Веднъж пробах тяга с трап бар на Раковски. Резултатът беше най-лошото обостряне на проблемите ми изобщо. Повече не мисля да си правя подбни експерименти.
Освен да ти кажа ела до Пловдив, друго не мога да предложа. Много хора са си разрешили проблеми със сила и техника така :). Ти ще си се инатиш, а най-вероятно причината съвсем не е в трап бара, защото той има изключително естествена механика на изпълнение. Само голям талант може да се изкриви на него(но щом от 12 трениращи 4-ма успяват, значи не е толкова до талант май :) ).
казано от James Hinks на 27.08.15, 16:27:
Освен да ти кажа ела до Пловдив, друго не мога да предложа. Много хора са си разрешили проблеми със сила и техника така :). Ти ще си се инатиш, а най-вероятно причината съвсем не е в трап бара, защото той има изключително естествена механика на изпълнение. Само голям талант може да се изкриви на него(но щом от 12 трениращи 4-ма успяват, значи не е толкова до талант май :) ).
Тази покана няма как да я откажа. :) Кога обаче ще стане това трудно мога да кажа в момента.
Засега като временни мерки ще махна класическата тяга, в силовата тренировка ще дърпам тясна или сумо тяга, а в обемната - вместо две серии тясна и две широка ще станат направо четири широка тяга.
А може да си поръчам трап бар на дядо Коледа... Едното не изключва другото.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.08.15 17:00.
27.08.15
18:54
Аз имах проблем с класическата тяга, когато нямах добра подвижност и гъвкавост, след като ги подобрих няма абсолютно никакъм проблем доскоро. Никога не бях обръщал внимание но се оказва че малко залитам на дигане с крив кръст, което при мен се получава от отпускане рамената напред, което пък доста трибойци го правят но не е за мен. Преди дигане сега локвам назад раменете това те изпъчва повече и става по добре поне при мен.
28.08.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Доста натоварен петък, но без нищо особено за отбелязване в офиса.
Не посмях да тръгна с колелото, затова цял ден без физическа активност.
Храна:
Без алкохол днес, но успях някак да изям 3100 калории, което ми е в повече само от храна.
29.08.2015 г.
Тренировка 42 - Бутащи (Обемна A)
Загрявка:
Раменни преси с пудовки - 8х16 кг (на ръка).
Борчески клек с дискове - 5х40 кг.
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Раменни преси с пудовки от стоеж (двустранно) - 10х32, 8х32 кг (на ръка).
1.2. Борчески клек с дискове - 12х115, 10х115 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 9x110, 8х110.
2.2. Бедрени разгъвания на машина - 13х79½, 12х79½ кг.
3.1. Избутване на дъмбели от лег - 7х52, 6х52 кг (на ръка).
3.2. Бедрени сгъвания на машина - 7х43½, 6х43½.
4.1. Кофички с доп. тежест - 6х50, 5х50 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели - 6х19, 5х19 кг (на ръка).
2. Еднократно:
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 7 х всички плочки.
6. Суингове до вертикала - 18х50 кг.
Обобщение за тренировката:
Доволен съм днес!
Положително:
- Увеличение в обема на всички упражнения в началото. Изравнявам си максималното постижение на раменните с двупудовки - 10 повторения.
Отрицателно:
- В края ми падна батерията.
Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk..
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Сутринта поспах до късно, после оправях аквариум. После тренировка, а след нея седнахме да пийнем по бира с жената. Сега се намествам да гледам “пряко комбинирано предаване” - лека атлетика на запис от следобеда и Ливърпул - Уест Хем на лайвстрийм.
Храна:
Отново твърде много.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.08.15 21:02.
казано от Boby_ на 29.08.15, 16:48:
Сега се намествам да гледам Ливърпул - Уест Хем на лайвстрийм.
Дааааа, и тази година няма да е. :( (headbang)
29.08.15
19:24
8-)
Трябва да се оплача от myprotein.com. Поради факта, че никой друг в ЕС в момента не предлага голяма опаковка Омега 3 (6000 капсули) на прилична цена, преди няколко дни реших да си поръчам от тях. За да спестя разходи от доставката, когато поръчвам от Англия, ползвам услугите на Габко. Само че тъпаците от майпротеин решили, че щом искам поръчката ми да бъде доставена до пощенска кутия в Гилфърд, Съри, а кредитната ми карта е българска, значи съм бандит. Първо директно ми изтриха регистрацията. Реших, че е грешка, затова поръчах пак. На втория опит ми обясниха, че не покривам стандартите им за сигурност. Мамицата им английска! Тия да не се изживяват като някаква международна полиция, като се грижат кой краде номера на български кредитни карти?!?
Бълка, амазон, ибей и кой ли не още не се притеснява да доставя при такива условия, ама тия тръгнали да борят престъпността!
Излишно е да казвам, че това ще ми е първата и последна поръчка от тия малоумници.
Аз последно поръчах 2 кутии по 500 на Нау от iHerb, пратиха ми ги от САЩ и беше чист късмет, че не ми ги конфискуваха на митницата. Оказа се, че бил забранен вносът за лична употреба на всякакви неща с животински произход. Така че, ако нацелиш изгодна схема, сподели :)
Myprotein вече имат представителство и в Румъния. Като гледам скоро магазини тип силата и фитнес1 няма да ги бъде, разбира се, ако не направят цените нормални. Може да пробваш от немския им сайт. Аз друго се чудя - защо германския бълк дава по-ниски цени от английския? По-изгодно е за неща, които не тежат да се поръчват през германския бълк, някак си 30кг пратка пo 3.4лв на кг не излиза особено изгодно :D
П.П. Подобен проблем засега не съм имал, но аз ползвам бълка и гледам да надхвърля 200 лири и да ползвам доставката от 10 паунда, дори последния път нещо се замотаха 2-3 дни и ми дадоха 1000 точки като компенсация, от тях винаги съм оставал доволен, за разлика от спиди.
Мнението беше редактирано от aleks на 29.08.15 23:57.
30.08.15
11:26
казано от aleks на 29.08.15, 23:53:
Myprotein вече имат представителство и в Румъния. Като гледам скоро магазини тип силата и фитнес1 няма да ги бъде, разбира се, ако не направят цените нормални.
Съвсем скоро отварят и в България, с нови условия за доставка. И силно се надявам да си прав и цените най-после да се нормализират и по другите търговци.
Боби, препратих към техен представител оплакването ти, надявам се нямаш нищо против, предполагам че в понеделник ще реагират.
казано от Solomon Kane на 30.08.15, 11:26:
Боби, препратих към техен представител оплакването ти, надявам се нямаш нищо против, предполагам че в понеделник ще реагират.
Нямам против, но вече е малко късно - поръчах от протеинуъркс, макар и на по-висока цена. Но те поне не се направиха на интересни, а ми взеха парите без обяснения.
30.08.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Днес решихме да ходим малко на басейн. Но не плувен, а плажен. :) Като се наканихме, към десет и нещо се замъкнахме до Горна Малина да видим тамошния комплекс Вятърните мелници. Не е лошо - прилични басейни, доста място, езерце с условия за риболов. Но обслужването беше зле, а заведенията - с неоправдано високи цени. Но като цяло изкарахме приятно.
Храна:
Можеше и с по-малко да мина.
31.08.2015 г.
Тренировка 43 - Дърпащи (Обемна A)
Загрявка:
Мъртва тяга с широк хват - 3х70, 3х120 кг.
Придърпване на горен скрипец пред гърди - 6х60 кг.
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 6х145, 3х145 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват - 20, 12.
2.1. Мъртва тяга на машина - 7х190, 7х190 кг.
2.2. Борческо обръщане от вис - 7х75, 6х75 кг.
3.1. Набирания с широк надхват - 10, 9.
3.2. Високо изтегляне от земя - 7х100, 5х100.
4.1. Скотово сгъване с дъмбел - 7х25, 6х25 кг (на ръка).
4.2. Планк с редуващо се повдигане на срещуположни ръка и крак - 40, 40.
След разговора в дневника на Иван реших и аз да си снимам широката тяга:
Иронията е силна - вместо да покажа колко ми е прав гърбът, се ужасих и във втората серия ме достраша да направя планирания брой повторения. :)
Посредствена тренировка след работа.
Положително:
- Не се сещам.
Отрицателно:
- Навсякъде леко отстъпление от предния път.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Много работа, ядове с държавни институции - абе понеделник...
Храна:
Достоен завършек на август.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.09.15 09:14.
Може да пробваш някои корекции и да видиш как ще се получи:
главата и погледа напред по време на цялото движение
много бавно включваш гърба
струва ми се че краката ти са прекалено събрани и не отваряш добре коленете
Ще ти дам едно клипче на мое изхвърляне, мисля че първата тяга отдолу може да ти влезне в помощ. И аз има още много над какво да работя, но смятам че видеото ще ти е полезно.
Алекс, благодаря за клипчето и напътствията - ще са полезни! Ще променя още следващия път позицията на краката и главата.
Мисля обаче, че е трудно да се пренесе директно техниката на изхвърлянето върху широката тяга за целите, за която я правя аз. Основната разлика е в тежестта и скоростта на изпълнение. Аз лично не бих могъл да изхвърля над глава тежестта, с която има смисъл да правя широка тяга, дори с пистолет, опрян в слепоочието. Докато ти правиш цялото движение и целта ти е когато щангата достигне крайната позиция на тягата, тя да има достатъчно инерция и да можеш да продължиш движението й горе. Това изисква различна постановка и е трудно двете да се сравняват директно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.09.15 08:58.
Обобщение за август 2015
Завърши и последният месец без “Р” в името си за тази година. Среднодневният ми калориен прием през месеца е бил 3696 при 4205 за предишния месец - въпреки заканите ми, намалението не е съществено.
Теглото се е увеличило с 1200 грама - от 103,8 кг към 1-ви август до 105,0 към 1-ви септември. Това при 7709 калории за свален/качен килограм ще рече излишък от 9251 калории или около 298 средно на ден за месеца, което прави около 3398 калории за неутрален баланс.
Отново съм далеч от всички сметки по популярните формули - при коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3157 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е вече над изчисления - 3513. Това е в следствие на отпадането на плуването през август, което се надявам да подновя активно през втората половина на септември.
На този етап не мисля да гоня отрицателен баланс, но е добре да започна да внимава, защото тези 2-3 качени килограма от пролетта насам вече си личат в най-проклетата зона от тялото ми, където първо качвам и последно свалям - паласките.
Още едно щангистко клипче,но тук се обръща внимание и на положението на лактите спрямо щангата и влиянието на усукването им към позицията на гърба...първите 10тина минути:
https://www.youtube.com/watch?v=toG0giPE9K8
а и едно състезание по широка тяга....Тяга рывковая)))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=J7QT3NdFUNA
и още техника
https://www.youtube.com/watch?v=uWGX3XKb06Q
Мнението беше редактирано от nervak на 01.09.15 09:35.
01.09.2015 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 07:54 - 7,9 км за 25:31 мин, средна скорост 18,6 км/ч.
- 16:42 - 8,2 км за 29:16 мин, средна скорост 16,8 км/ч.
Днес нещо не бях в кондиция. На прибиране едва се довлякох до нас. Пуснали са бул. “Черни връх” зад Парадайс мола и още сутринта на улицата, по която идвам, беше се оформило километрично задръстване. Наложи се да минавам по тротоара и да се блъскам с пешеходци и ниски клони. Като гледам какво беше и на връщане, май ще трябва да си търся алтернативен маршрут, което никак не е лесна работа - вече гледах на картата и не виждам нищо подходящо. Ще го мисля.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Ужасно натоварен ден.
Храна:
Лек дефицит без бира.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.09.15 20:03.
02.09.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
По план трябваше да тренирам, но след удължения напрегнат работен ден не бях в състояние.
Храна:
Излишък,
03.09.2015 г.
Тренировка 44 - Бутащи (силова)
Загрявка и адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 3х120 кг.
Преден клек - 3х70, 3х100.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.
Работни серии
1. В трисети:
1.1. Избутване на прав лост от лег - 4+1х150, 3x150, 2x150, 2х150 кг.
1.2. Преден клек - 5х130, 5х130, 5х130, 3x130 кг.
1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х72½, 5х72½, 4x72½, 4х72½ кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове до вертикала - пропуснати.
Доста добре днес като за сутрешна тренировка.
Положителни:
- На лега вдигнах тежестта. В първта серия си беше жива петица, но Сашо сложи един пръст на дясната ръка, затова го броя за 4+1.
Отрицателни:
- Не съм с изцяло положителни впечатления от лежанката - от втората серия нататък силата падна рязко, като последните две ги докарах едва до двойки. Но на нова тежест винаги съм така.
- Клекът беше по-плитък от обикновено и доста ми тежеше.
Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Реших да тренирам сутринта, за да не стане тренировката жертва на работата като вчера. След това дълъг и натоварен ден в офиса, а вечерта си доработвах от нас до късно, докато гледах с едно око втория сезон на Silicon Valley. :)
Храна:
Пак стана доста, но нищо драматично.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.09.15 09:12.
04.09.2015 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 08:10 - 8,0 км за 25:16 мин, средна скорост 18,9 км/ч.
- 16:30 - 8,1 км за 23:11 мин, средна скорост 21,0 км/ч.
Сутринта бавничко, но на прибиране свалих над 30 секунди от досегашното си най-добро време, а има още резерв. :)
Явно са регулирали светофара на Черни връх, защото нито сутринта, нито следобед имаше задръстване като онзи ден.
Добавки:
Обобщение за деня:
Много работа, а отгоре на всичко и предиобедно “съвещание”, продължило вместо планирания един час, над два.
За сметка на това след работа минах да си взема новата придобивка - ето го красавецът, още опакован във фолио. :) Още утре ще го изпробвам!
Храна:
Нормалното - излишък с бира.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.09.15 19:47.
05.09.2015 г.
Тренировка 45- Дърпащи (силова)
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с дъмбели - 4х60, 4х102 кг. (за двата)
Набирания с раменен хват - 3.
Работни серии:
1. В трисети:
1.1 Мъртва тяга с дъмбели - 7х144, 3х164 кг. (за двата)
1.2. Набирания с успореден хват (с доп. тежест) - 5х40, 4х40 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 8х72, 3х82 кг. (на ръка)
2. В трисети:
1.1 Мъртва тяга с трап бар - 5х163, 5х163 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 3х82, 3х82 кг. (на ръка)
Ето клипче на втората серия тяга с дъмбели:
Днес малко експериментална тренировка.
Пробвах новия трап бар. Впечатленията ми са отрицателни - използвани са много тънки профили и ще се изкриви много бързо, кобурите не са фи 50, а около 2-3 мм по-тънки, заради което дисковете дрънкат и се разместват, а щипките не стягат. Заради това си прищипах кожата в основата на палеца. Но пък упражненията с него са добри, така че засега не съжалявам за покупката.
Положителни:
- Добри впечатления от тягата с трап бар. Малко ми е непривична и не съм сигурен, че техниката ми е правилна, но ще видим как е. Засега не усещам някакви кой знае какви позитиви за кръста в сравнение с класическата тяга - след тренировката си беше все така напрегнат. Но може би аз нещо греша с изпълнението, а и вече бях натегнал кръста с тягата с дъмбели преди това.
- При набиранията смених надхвата с успореден и едновременно качих на 40 кг допълнителната тежест. Станах доста добре.
- Доволен съм и от гребането - в първата серия направих осмица на 72 кг и реших да вдигна на 82 (няма по-малка стъпка за съжаление).
Отрицателни:
- Тягата с дъмбели не ми хареса никак. В първата серия нагласих дъмбелите с големи дискове, за да ми дадат по-висока стартова позиция. Опитвах се да започвам от позиция двата дъмбела под прав ъгъл един спрямо друг малко пред краката ми и при движението нагоре да ги измествам отстрани на тялото, но дръжките са къси, краката ми не могат да влязат между дисковете и тежестта пак остава далеч от мен в първата фаза на движението.
На втората серия сложих само малки дискове, за да видя дали има разлика. Стана още по-зле - изобщо не можех да поставя дъмбелите под ъгъл и вървяха успоредно на тялото през цялото време. В добавка няма как да разтворя коленете, а краката ми са близо и заради това при движението нагоре топките ми се притискаха между бедрата. Иначе 82-килограмовите дъмбели изобщо не ми тежаха, но се наложи да спра след третото повторение по описаните вече причини.
Друг голям минус на това упражнение е сглобяването и разглобяването на дъмбелите - адска хамалогия, още повече, че се наложи да го правя два пъти, а и да си нагласям единия дъмбел за гребане между сериите. Сигурно съм загубил 15 минути само заради тва.
Като цяло докато не си намеря дръжки с доста по-дълга ръкохватка, не виждам особен смисъл да се мъча с тези за тяга с дъмбели.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1 доза C4.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Сутринта ходих до Лозен да свърша една работа. После излязохме семейно на пикник в парка. Отметнах тренировката по обяд, а сега малко почивка.
Храна:
Учудващо, но успях да се натъпча като прасе и да подмина неутралния баланс без глътка бира.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.09.15 19:48.
06.09.2015 г.
Тренировка 46 - Бутащи (Обемна A)
Загрявка:
Раменни преси с пудовки - 8х16 кг (на ръка).
Клек с лост тип “кобилица” - 5х30 кг.
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Клек с лост тип “кобилица” - 6х130, 5х150, 5х150 кг.
1.2. Раменни преси с пудовки от стоеж (двустранно) - 10х32, 7х32 кг (на ръка).
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 9x110, 7х110.
2.2. Бедрени разгъвания на машина - 10х79½, 8х79½ кг.
3.1. Избутване на дъмбели от лег - 8х52, 6х52 кг (на ръка).
3.2. Бедрени сгъвания на машина - 7х43½, 7х43½.
4.1. Кофички с доп. тежест - 7х50, 6х50 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели - 6х19, 6х19 кг (на ръка).
2. Еднократно:
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 7 х всички плочки.
6. Суингове до вертикала - пропуснати.
Клипче на (полу)клековете с кобилица:
Днес трябваше да правя другата обемна тренировка, но реших да завъртя още веднъж тази, за да пробвам новите уреди.
Получи се здрава, интензивна тренировка.
Положително:
- Много ми допадна клекът с кобилица! Бедрата гръмнаха, също и гърбът. Общо взето нормален заден клек, но с щадящ гръбнака уред.
- Обемът стана добър на почти всички упражнения, въпреки че тренирам втори ден поред.
Отрицателно:
- Както се вижда от клипа, клекът е всичко друго, но не и дълбок. Мислех, че поне стигнам паралела, но с леко разочарование установих, че не го правя. Имам още няколко сантиметра до безопасната и безболезнена граница на сгъване на лявото коляно, но отдавна не съм клякал с лост на гърба и ще ми трябва малко време да я намеря.
Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Animal Rage на Universal.
Обобщение за деня:
Честит празник на всички! Големите моменти в новата ни история са толкова малко, че трябва да ги помним и ценим високо.
Отделно от това се очертава нормална неделя - сутрешна тренировка, после излизане за по бира на обяд, в ранния следобед оправяне на аквариума, а сега - Формула 1. :)
Храна:
Много дори като за неделя.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.09.15 09:33.
06.09.15
19:02
Боби?? Има вече трап бар и сейфти бар (видях, че си го писал кобилица - не съм го чувал , извинявам се :D ) в Лъкито ли ? ? :O :)
06.09.15
19:16
казано от Decho Tanev на 06.09.15, 19:02:
Боби?? Има вече трап бар и сейфти бар (видях, че си го писал кобилица - не съм го чувал , извинявам се :D ) в Лъкито ли ? ? :O :)
Аз съм говорителката на Боби. :D
(Извинявам се за нахалството ха-ха)
Кобилицата я е занесъл Евгений в залата, а трап-барът е новата покупка на Боби.
06.09.15
19:23
Мерси Рониии :P Стабилно ще се качва сила и маса зимата значи
#гейнстрейн :D
Дечо, гледам, че Вера вече ти е отговорила и то по-изчерпателно, отколкото аз щях да го направя. :)
07.09.15
20:43
Вера ще се включи отново сега, защото утре няма да има възможност да го направи.
А е важно!
Важно е, защото Боби се е постарал да представи изчерпателно гледната си точка по различни актуални теми, свързани с хранителните и спортни добавки.
Оставям тук това четиво и ви желая приятно прекарване с него! :)
07.09.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Цял ден в среща. Имахме планиран за привечер тийм-билдинг под формата на спортна активност. Изборът беше нещо си с маркетинговото име “insanity” или тае бо. Аз избрах да отхвърля няколко спешни задачки, натрупали се заради изгубения ден, като така си пощадя и коленете от подскачането. :)
Денят завърши със служебна вечеря.
Храна:
Събра се доста, макар че можеше и по-зле.
..тийм-билдинг под формата на спортна активност. Изборът беше нещо си с маркетинговото име “insanity” или тае бо..
Това си е проблем с maturity нивото на доста от HR-ите за съжаление. Активности при които 90% от участниците са затворени в собственият си дискомфорт и нарастваща неприязън към цялата работа, трудно се класифицират като тийм-билдинг.
Страшно хубава статия впрочем. (y)
Аз това с тиймбилдинга ейБогу не мога да го разбера...Аз съм отишъл да работя,не да се харесвам(укрепям връзки)
с колегите...Впрочем,не съм чул някой да го кефи...
Никой не го кефи, защото масово българските фирми копират американската идея за тийм билдинг, откъдето е копирана и генералната идея за съществуването му де. Няма как едни и същи неща да подобряват отношенията в колективи от личности, които имат абсолютно различен манталитет. Ако подходът е индивудален към конкретната среда и тийм билдинг активността е съобразена с предпочитанията и възможностите на участващите, нещата стоят по съвсем различен начин.
Аз имам много добри впечатления от различни сплотявания на колектива и смятам, че имат място във всеки екип. Просто самият процес трябва да отговаря на нуждите на личностите в конкретната среда. Даже бих казал, че повечето колективи, в които съм работил нещата са се случвали спонтанно, без да има нужда някой в костюм и с показалка да ни обяснява, че имаме нужда от тийм билдинг. Самият процес на сплотяване винаги ни е идвал като неосъзната и непринудена необходимост, а не като натрапена идеология за подобряване на работната среда.
С други думи, ние още не сме дорасли ( или все още не сме с толкова промити мозъци), че да се наредим в кръг със затворени очи и да се държим за ръце и това, че никой не ни бърка в г*за да повишава доверието ни в екипа.
08.09.15
16:39
Аз не съм съгласен с вас, тим билдинг-а е много хубаво нещо, зависи как подхожда човек към него и какво му е отношението. Идеята е там колегите да се опознаят малко по добре, това винаги помага за по добрата работа. Например ние ходим да кажем за 1-2 дена някъде в планинските курорти, всичко е организирано хотели и тн .. Който иска има занимание, при което хората са събрани по отбори и правят нещо, който не иска си бичи в хотела или където иска и така, ако ще пие друса се, играе карти. В крайна сметка на който не му изнася, винаги може да го пропусне, все пак не може да се угоди на всички.
Но пък не изисква голямо усилие, да направиш някакъв компромис със себе си и да дадеш шанс. Аз лично бих опитал таебо-то без да се замислям.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.09.15 16:41.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече