Too Little, Too Late

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

15.02.16
19:56

15.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now.
2. По обяд - 1 капсула Tribulus на Now
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 2 капсули L-OptiZinc на Now.

Обобщение за деня:
Поредния шантав понеделник. Сутринта тичах със Зозо по лекари. После лудницата в офиса беше подсилена от отсъствието ми сутринта.

Храна:
Смятах, броих - изкарвам ги под 2400 Звучи невъзможно, но е истина.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.02.16 11:11.

казано от Boby_ на 15.02.16, 19:56:

15.02.2015 г.
Храна:

Смятах, броих - изкарвам ги под 2400 Звучи невъзножно, но е истина.

Нали :)
Аз от години се опитвам да убедя няколко участника във форума, че храната, която поглъщам не е толкова много като калории, колкото те си мислят и че не лъжа в сметките ;)

Бързо възстановяване ви пожелавам и на двамата.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 16.02.16 10:10.

16.02.16
11:27

16.02.2016 г.

Тренировка 25 - Гърди/гръб (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват от 20 см поставки - 5х70, 3х120 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 3х120 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Мъртва тяга с широк хват от 20 см поставки - 3x175, 3x175, 3х175, 3х175 кг. 
  1.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 9, 9, 9, 8.
  1.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х14, 12х14, 12х14, 12х14 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Избутване на прав лост от лег - 3х160, 3x160, 3x160, 2х160 кг. 
  2.2. Избутване на дъмбели от полулег - 9х40, 9х40, 9х40, 9х40 кг.
  2.3. Кофички с тесен хват - 12, 12, 12, 12.

Обобщение за тренировката:
Много здрава тренировка и този път, особено като за сутрешна на гладно! :)

Положително:
- На лега както се бях заканил за 160, така ги сложих, че и направих две чисти тройки.
- На тягата хватът държи добре, макар че днес правих с един почти нов лост, който стои скрит и се ползва само с изричното разрешение на собственика му, така че не е много показателно. :)
- Преди 2-3 тренировки Сашо ми обърна внимание, че на тягата събирам коленете - нещо, което не бях забелязал досега. Днес работих доста по въпроса и нещата се получават все по-добре.
Отрицателно:
- На лега във втората и третата серия пак почнах да вдигам гъза от пейката (особено в последната), но ще го преборя това с привикването към тежестта. Все пак са си 160 кила - отдавна не ги бях слагал на щангата и то за бройка в няколко серии.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now , 2 капсули Herbal Burn на Pure.
2. По обяд - 1 капсула Tribulus на Now.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
4. По време на тренировка - 15 грaма IntraWorkout на Bulk.
5. След тренировка - 45 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
6. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now, 2 капсули L-OptiZinc на Now.

Обобщение за деня:
Наложи се да тренирам сутринта, защото после целият ден ми е зает с разни срещи и “уъркшопи”. Засега няма какво да обобщавам, освен още един безкрайно досаден ден.
Не знам как мина преходът за вас, но аз от комунистическите лозунги навсякъде около мен неусетно преминах през един период на наивен демократичен идеализъм, а от известно време пак съм заобиколен от лозунги - този път корпоративни. Не че има голяма разлика между двата вида, разбира се. “Да завършим петилетката за три години” и “да оптимизираме процесите” принципно са едно и също нещо - в единия случай печели партията, в другия - акционерите. Еднакво високо, еднакво далече, еднакво незаинтересовани от личната ти съдба. 

Благодаря за пожеланията за възстановяване - аз съм си добре. При мен няма какво да се възстанови само по себе си без лягане под ножа. :)
Зозо не е писала в дневника си, защото писането я затруднява доста. Има остра болка във външната част на рамото при определени движения. Според ортопеда и рентгеновата снимка ставната капсула е здрава, а проблемът е микроразкъсвания на сухожилието, което се захваща от външата страна на ставата - имало калцификати там, които показват стари проблеми от същото естество. Засега е на почивка и НСПВС+колаген, другата седмица ще видим как ще се развият нещата.

Храна:
Безобразно малко, но просто не бях гладен.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.02.16 08:18.

Последното изречение от първия абзац на обобщението за деня ми хареса много.

17.02.16
21:28

17.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 2 капсули L-OptiZinc на Now.

Обобщение за деня:
Пак цял ден в обучения... Чувствам се доста тъп - последните 15 години все ме обучават и все има още на какво да ме научат. Уж нещо ново, а то все едно и също. Как да не развие човек цинично отношение към живота, Вселената и всичко останало?

И в съвсем друга връзка отбелязвам с леко примирение, че все още има хора, на които все някой друг им е виновен за проблемите и неуспехите в живота, които мислят, че омразата може да даде дългосрочни решения и в същото време са забравили (а по-скоро никога не са научавали) уроците на историята. Ясно е, че господстващата в Европа политическа парадигма на краен либерализъм (по-скоро либерален социализъм), е почти толкова лоша и неработеща концепция, колкото крайният национализъм и фашизма, но поне не обрича хората според произхода им.
Неонацистки популизъм срещу ляв либерализъм... От 50-те насам Европа се лашна във второто заради грешките на предшественика на първото, сега предстои обратният ход на махалото поради сходни причини. От години се чудя толкова ли са тъпи и заблудени хората, че да не виждат пътя по средата.
В крайна сметка политиката винаги се е свеждала до икономика. Дотогава, докато има икономически ресурси за поделяне, ще има и войни за това. Докато има бедност и пропастта между бедни и богати в световен мащаб се увеличава, ще има напрежение и миграция.
И едно съвсем еретично изказване - докато има религии (не някоя конкретна, а която и да е изобщо) и идеологии, ще има проблеми от естеството на тези, които изпитваме в момента.  За съжаление обаче шимпанзетата разбират прости неща, като “не пипай, щото пари/ще идеш в ада”, но не и абстрактни идеи и концепции. Шипанзетата ли казах? Имах предвид хората.

Храна:
Лек дефицит с няколко чаши вино.

18.02.16
20:19

18.02.2016 г.

Тренировка 26 - Крака, рамо (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Бедрено разгъване на машина с един крак - две серии с малка тежест.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20, 3x70 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Бедрено разгъване на машина с един крак - 5х48, 5x48, 5х48, 6х48 кг. 
  1.2. Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 8х153, 8х153, 8х153, 8x153 кг.
  1.3. Бедрено сгъване на машина - 12х30, 12х30, 12x30, 12x30 кг.
2. Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х85, 4х85, 3х85, 3x85 кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 9х19, 9х19, 9х19, 9x19 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 12х15, 12х15, 12х15, 12x15 кг.

Добре се получи днес, което за тази тренировка е рядкост.

Положително:
- Силна раменна преса (е, относително - като за мен) - 4, 4, 3, 3 повторения.
- Дефицитната тяга с трап бар също много добре. Тежестта не е впечатляваща, но осем повторения от дефицит направо ми спират тока, така че е добре подбрана. Другият път качвам още 5 кг.
- На всичко останало също ОК.

Отрицателно:
- Нищо конкретно.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now , 2 капсули Herbal Burn на Pure.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
5. След тренировка - 45 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
6. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now, 2 капсули L-OptiZinc на Now.

Обобщение за деня:
Доста работа плюс две непредвидени срещи и една отпаднала... Общо взето нищо интересно.

Храна:
Днес умерено и без алкохол. Ако изхождам от формулите, в момента при 1,45 коеф. за физическа активност балансът ми би трябвало да е малко над 3200 ккал, което ще рече, че съм в дефицит, макар и по-малък от този, с които съм си планирал свалянето.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.16 21:41.

18.02.16
21:35

Ъъъъ

казано от Boby_ на 18.02.16, 20:19:

2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х85, 4х85, 3х85, 2x85 кг.

казано от Boby_ на 18.02.16, 20:19:

- Силна раменна преса (е, относително - като за мен) - 4, 4, 3, 3 повторения.

И така и така писах, защо правиш бедреното разгъване с един крак, а сгъването заедно? Нещо свързано с коляното или?

Мнението беше редактирано от Bro на 18.02.16 21:38.

18.02.16
21:40

На фона на всичко изписано и прочетено през последните дни ... дали е лапсус или не ,си е силна преса /според моите виждания де/

18.02.16
21:46

:) Затова дневник във форума е по-интересен от екселски файл с тренировките - винаги има кой да те засече. :)
Тройка си беше и последната серия.  Поправено е.

А разгъването е с един крак, защото за два няма достатъчно тежести на машината за тежка петица. :) Иначе косвено това разгъване е там заради коляното наистина - в момента изобщо не мога да клякам по смислен начин.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.16 21:47.

18.02.16
21:59

Боби,едно,две  неща  ясно помня от тренировките си по копие...Та едното,което тренера ни набиваше в тиквите  беше, да не се пънем на тежко с ръзгъване-било много опасно...скъсване и т.н...ПРавихме винаги от 10повт. нагоре.
Не знам до колко е вярно..просто го споменавам като нещо от моите едновремешни тренировки.

19.02.16
08:26

казано от nervak на 18.02.16, 21:59:

Боби,едно,две  неща  ясно помня от тренировките си по копие...Та едното,което тренера ни набиваше в тиквите  беше, да не се пънем на тежко с ръзгъване-било много опасно...скъсване и т.н...ПРавихме винаги от 10повт. нагоре.
Не знам до колко е вярно..просто го споменавам като нещо от моите едновремешни тренировки.

Може и да има нещо вярно - логика има във всеки случай. На този етап обаче не мисля, че поемам кой знае какъв риск - първо не натискам докрай на това движение. Мога да направя още едно-две повторения във всяка серия. Една от причините е, че подхождам внимателно (даже страхливо) покрай всички проблеми, а втората е, че смятам дефицитната тяга с трап бар за по-същественото упражнение в трисета, въпреки втората й позиция и гледам да имам ресурс за нея. Засега мисля да продължа да го правя внимателно, поне докато не мога да клякам като хората.

19.02.16
19:21

19.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес е 19-ти февруари. Навършват се 143 години от обесването на Васил Левски (е, плюс един ден, но да не издребняваме). Вероятно в образа му има голяма доза идеализация, но въпреки това той остава най-големият национален герой на България. Без него вероятно днес България щеше да съществува, но със сигурност не в този й вид. За щастие поне едно е сигурно за него - за разлика от днешните “националисти”, Левски вместо омраза и разделение, е проповядвал чиста и свята република за всички...
”Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност”
”Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България!”
Не знам как ще стане, но трябва да опазим каквото е останало от родолюбието ни от омразата. В момента някакви самозвани необразовани псевдонационалисти са иззели функцията на родолюбивата общественост, лобират за чужди сили и реват за смърт и кръв. Много лесно забравихме уроците на миналото.

Храна:
Днес все пак е петък. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.02.16 19:31.

20.02.16
19:08

20.02.2016 г.

Тренировка 27 - Гърди/гръб (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Мъртва тяга с широк хват от 20 см поставки - 4x175, 4x175, 3х175, 3х175 кг. 
  1.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 9, 9, 9, 9.
  1.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х14, 12х14, 12х14, 13х14 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Избутване на прав лост от лег - 4х160, 3x160, 2x160, 2х160 кг. 
  2.2. Избутване на дъмбели от полулег - 9х40, 9х40, 9х40, 9х40 кг.
  2.3. Кофички с тесен хват - 12, 12, 12, 12.

Доста добре и днес!

Положително:
- На лега четворка на 160 в първата серия. За чичко като мен бива. :) По-натам и повече, ако чистенето на мазнинки не ме увлече прекалено. :)
- На тягата също увеличих повторенията.
- В другите упражнения също доста добре.
Отрицателно:
- Отново отбелязвам повдигане на задника от пейката при лега след второто повторение. Това е и причината да се огранича до две повторения в последните серии - две, но чисти. Ще трябва да поостана на 160, за да коригирам тази стара грешка.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта се занимавах с аквариума - дежурните чистене на филтри и смяна на вода плюс лек ремонт (подмяна на ротор) и смяна на филтърния пълнеж за един от големите външни филтри. После дойде обяд, малко почивка и след това тренировка. Общо взето дъждовен съботен ден.

Храна:
Ще гледам да не прекалявам, но ще е втори ден с бира. :)

20.02.16
21:09

Боби,какво като отлепяш задника от лежанката?
Това нещо травмоопасно ли е?

20.02.16
21:31

казано от nervak на 20.02.16, 21:09:

Боби,какво като отлепяш задника от лежанката?
Това нещо травмоопасно ли е?

Не, просто ме дразни. :)

22.02.16
09:18

21.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за отеблязване, освен тичане нагоре-надолу по разни задачки.

Храна:
Попрекалих. През седмицата трябва да коригирам малко това, че “зареждащите” дни с лочене на бира пак много зачестиха.

22.02.16
19:43

22.02.2016 г.

Тренировка 28 - Крака, рамо (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 4x63, 4x113 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 5х163, 4х163, 4х163, 4x163 кг. 
  1.2. Бедрено разгъване на машина - 8х79½, 8x79½, 8х79½, 4х79½ кг. 
  1.3. Бедрено сгъване на машина - 12х30, 12х30, 12x30, 12x? кг.
2. Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х85, 3х85, 3х85, 2x85 кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 9х19, 9х19, 9х19, 9x19 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 12х15, 12х15, 12х15, 12x15 кг.

Слабо до безобразие.
Размених местата на първите две упражнения в трисета за “крака”, като забележката на Нервака беше последната капка. Така или иначе разгъванията с един крак с тежко ги усещах много дискомфортно и несигурно, затова тягата на първа позиция, а разгъванията - с целия магазин и с два крака. Да, ама не. В четвъртата серия въжето се скъса и така хубаво се изплющях в диафрагмата и си изкарах въздуха, като че боксьор над посредствено ниво ми вкара ъперкът. Нямаше трайни поражения, освен върху гордостта ми, де. :)

Положително:
- Днес май нищо положително.

Отрицателно:
- На тягата ме позаболя нещо в гръбнака в областта на опашката - там, където имах проблеми последните пъти при класическата тяга. Довърших тренировката, но с едно на ум.
- Раменната доста слаба. И там избутах на инат.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нормален понеделник. Срещи нямах и посвърших доста работа по този повод.

Храна:
Обхванала ме е някаква необоснована честност тия дни, та ето и признание за три понеделнишки бири...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.02.16 21:16.

Как успяваш да пиеш всички тия добавки и то в умопомрачителна последователност? Аз имам един креатин + бета-аланин и редовно ги забравям, витамин Д-то пък съвсем сещам се веднъж на седмица...

23.02.16
11:10

казано от Георги Стефанов на 23.02.16, 11:07:

Как успяваш да пиеш всички тия добавки и то в умопомрачителна последователност? Аз имам един креатин + бета-аланин и редовно ги забравям, витамин Д-то пък съвсем сещам се веднъж на седмица...

Ами подредени са ми в шкафа в кухнята. Всичко ми е пред очите и няма как да забравя нещо. Сутрин като стана, втората ми работа е да си пия добавките, след това приготвям тези за тренировката, ако е тренировъчен ден. Вечер същото. Ако пия нещо на обяд, се случва да го забравя, но сутрин, вечер и около тренировка - не.

казано от Boby_ на 23.02.16, 11:10:

казано от Георги Стефанов на 23.02.16, 11:07:

Ами подредени са ми в шкафа в кухнята. Всичко ми е пред очите и няма как да забравя нещо. Сутрин като стана, втората ми работа е да си пия добавките, след това приготвям тези за тренировката, ако е тренировъчен ден. Вечер същото. Ако пия нещо на обяд, се случва да го забравя, но сутрин, вечер и около тренировка - не.

Как си личи кой е ходил в казарма :D
Сега да не настане война пак, че замина и на Боби дневника ;)

23.02.16
20:24

23.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес ми оцениха годишното представяне. Добре, но по-слабо от очакваното с оглед на това колко от себе си вложих в разни неща в последната година. Абе бате Боби, ти си мъж, ще траеш и ще караш напред...

Дии-дии-дии-дии-диии-ди-дии. Ди-ди-ди-ди-ди-ди-дИИИИ-ди-ди-Диии!
Дълбоко!

Храна:
Поливам случая. Бутилка Амароне (тукашното от Фантастико няма нищо общо с това в Италия при все солената цена), после няколко бири.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.02.16 20:35.

25.02.16
08:23

24.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Втори ден без тренировка. Вечерта изникна непредвидена родителска среща и ми даде така нужното оправдание да отложа тренировката.

Храна:
Лек излишък с 3-4 бири. Нищо драматично.

25.02.16
18:59

25.02.2016 г.

Тренировка 29 - Гърди/гръб (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Мъртва тяга с широк хват от 20 см поставки - 4x175, 3x175, 3х175, 3х175 кг. 
  1.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 9, 8, 8, 8.
  1.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х15, 11х15, 11х15, 11х15 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Избутване на прав лост от лег - 3х160, 3x160, 3x160, 2х160 кг. 
  2.2. Избутване на дъмбели от полулег - 8х40, 8х40, 8х40, 8х40 кг.
  2.3. Кофички с тесен хват - 12, 12, 12, 11.

Дълго, протяжно и слабо.
Нещо взе да ми омръзва тази схема - много е еднообразна само с две тренировки през ден. Май скоро се очертава промяна.

Положително:
- Нищо положително днес.
Отрицателно:
- Нещо ме мързеше през цялото време.

Добавки:
5. След тренировка - 40 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,

Обобщение за деня:
Днес много работа, но без нещо за отбелязване.

Храна:
Не знам още.

Отговарям ти на последното писание от дневника на туриста.
Добре те разбирам какъв е твоя тип хора - каквато е и по-голямата част от туземното население на тази територия. Водите се по земната логика-разбирай го както искаш.Говориш ми за морал-според мен не разбираш напълно какво е това.За втори път бягаш от дискусия на тема, в която участваме двамата. Обвиних те че обиждаш свастиката - свещен за България символ. С това нещо посрами сам себе си.

Теди Илиева

25.02.16
20:33

Вземи се засрами най-накрая,  Бобииии! :D

Между другото чакам с интерес да прочета какво следва в тренировъчен план при теб!

25.02.16
20:42

казано от Див Чобанин на 25.02.16, 20:15:

Отговарям ти на последното писание от дневника на туриста.
Добре те разбирам какъв е твоя тип хора - каквато е и по-голямата част от туземното население на тази територия. Водите се по земната логика-разбирай го както искаш.Говориш ми за морал-според мен не разбираш напълно какво е това.За втори път бягаш от дискусия на тема, в която участваме двамата. Обвиних те че обиждаш свастиката - свещен за България символ. С това нещо посрами сам себе си.

И тук ли цъфна? Ще говориш за морал значи... Добре. Първо самото понятие “свещен” е лишено от съдържание. Светът е студено място и само хора, които нямат вътрешната сила и увереност да се изправят сами срещу него, се нуждаят от свещени символи. Води те страхът, а ти си го пресътворил в омраза, за да го маскираш от себе си и околните. Търсиш утеха в принадлежността към група хора със сходна кауза, колкото и изопачена да е тя. Намираш сила и лекарство за страха си в глутницата. Имаш нужда от напътствия и намираш насоки в окървавена идеология, защото ти липсва собствен морал. Съдиш хората по този недоклатен псевдоморал, без дори да разбираш какво стои зад него и какви са собствените ти мотиви.
Свещен е човешкият живот, свещено е правото на личността да се самоопределя. Всичко друго е прах под обувките ми. Обществото може да налага правилата си по силата на обществения договор. Толкова. Можеш да си завреш свастиката дълбоко във фашисткия задник заедно с всичките си бълнувания за произхода ни като нация. Всеки полуграмотен с достъп до гугъл може да провери откъде произхожда свастиката (от там, откъдето и циганите) и как се е променило значението й през 20-ти век поради добре известни събития.
А ако си говорим за свещени за България символи, наистина имаме нужда от такива, защото нацията ни е слаба не само заради онези, срещу които роптаеш, но и заради такива като теб - ти не си решението на проблема, а си част от него точно колкото и Манго от Столипиново. Нуждаем се от гордостта си, от символи като Левски и самият факт, че сродните ти дребни душици поставят Апостола на едно ниво с убиец и национален предател като Луков, като им организират шествия, маршове и поклонения на равни начала, поругава паметта и образа на Левски.
Хайде сега си вдигни гащите, оправи реверчетата на кафявата ризка и марш от тук.

И само като вметка, направи си справка за етимологията на думата “чобан”, щом си такъв радетел за българското.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.02.16 20:43.

25.02.16
21:19

И за да си оправя вкуса след глупостите, изписани по горе по мой адрес и след това от мен самия, се самопоздравявам с едно жизнеутвърждаващо парче:

Честита ви четвъртъчна вечер! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.02.16 21:19.

Теди Илиева

25.02.16
21:24

Боби, съмнявам се да те разбере. Ограничения мироглед на хора като него не подлежи на промяна с логика и разумни аргументи.  Дори да му сложиш огледало пред него, както направи по-горе, той пак ще види в отражението непоклатима и свята кауза.
Не знам защо Дивия пише във форума. Чела съм негови мнения и нито едно не беше свързано със спорт. Според мен яко троли и не заслужава грам внимание.

Въпреки това се радвам, че написа горния пост. За мен е чест да те познавам! Поздрави на теб и семейството!

26.02.16
20:54

26.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес цял ден не съм вдигнал глава от работа, само мръднах да хапна за 15 минути на обяд. Мислех да плувам след работа, но жената ме дръпна да ходим за някакви столове след работа, после излизахме с децата и нещата отидоха на мързел.

Храна:
Около неутралния баланс ще е днес.

За да няма неясноти - екипът (ще) отстранява мненията на определени потребители от този дневник.
Разбира се - това се случва в резултат на правомощията на автора на дневника.

27.02.16
13:13

казано от Кольо Пияндето на 26.02.16, 23:10:

За да няма неясноти - екипът (ще) отстранява мненията на определени потребители от този дневник.
Разбира се - това се случва в резултат на правомощията на автора на дневника.

Благодаря за което. Аз съм игнорирал въпросния потребител, така че няма да ми се налага да му чета словоблудствата така или иначе, но ако иска право на реплика, да си го търси на друго място във форума. А вие от екипа имате пълното право да прецените дали този индивид допринася с нещо с присъствието си където и да било в бб-тийм.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.02.16 13:13.

27.02.16
19:03

27.02.2016 г.

Тренировка 30 - Крака, рамо (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 4x63, 4x113 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 5х163, 4х163 кг. 
  1.2. Бедрено разгъване на машина - 9х79½, 8x79½ кг. 
  1.3. Бедрено сгъване на машина - 12х30, 12х30 кг.
2. Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 1х85, 4х80 кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 8х19, 8х19 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 12х15, 12х15 кг.

Днес ми беше толкова умряло и тъпо, че завъртях два кръга и приключих.
Време е за смяна. Утре почивам, в понеделник плувам, от вторник почвам нещо друго. Ще мисля днес-утре какво точно.

Завършвам този модифициран вариант на тежко-средно-леко по схемата на Сашо след малко повече от два месеца. Впечатленията ми са много положителни - качих доста сила в упражненията, в които мога да натисна. Основният негатив е досадата. Аз съм много търпелив и последователен човек, но това да въртя шест упражнения през ден ми дойде малко в повече от един момент нататък.
При всички положения обаче това е схема, която смятам да правя за 2-3 месеца годишно.

Положително:
- Тц.

Отрицателно:
- Казах по-горе.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване.

Храна:
Не знам още, но си готвя едно свинско бонфиленце, запържено в зехтин и после задушено с червено вино, гъби, лук и подправки, а накрая залято със сметана, така че ще има излишъци... Само заради сметаната, кърито и кориандъра, не заради бирата.

28.02.16
21:18

28.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Мързелива неделя у дома - оправях аквариум, писахме домашни с малката щерка и общо взето толкова.
Преди малко Ливърпул ми опънаха нервите почти до скъсване и отново загубиха. Пореден сезон без трофей.

Храна:
Излишен излишък.

29.02.16
10:41

Мислих, мислих и накрая измъдрих следното - програма тип “пица асорти”. Има две тренировки с основа EDT за сила, последвани от две класически силови, разделени на принципа “бутащи-дърпащи” и след това две обемни тренировки с възможно по-голямо разнообразие от упражнения и ъгли.
Общо взето манджа с грозде, но ми се иска нещо по-разнообразно, че от две еднообразни тренировки през ден ми дойде до гуша.
Искам освен това четирите силово ориентирани тренировки да са по-кратки, за да ми остава малко време за разтягане и мачкане след тях - нещо, което пренебрегвам от години, а е важно.
Схемата ще е както досега - ден тренировка, ден почивка. 
Притесняват ме няколко неща - първо как ще се възстановяват раменете при две съседни тренировки с раменни преси и второ как ще се държат коленете. Второто е лесно за разрешаване - ще клякам с леко и плитко. Това съм го преглътнал отдавна.
Третото е най-важно - дали толкова хаотична постройка ще доведе до някакъв приемлив резултат. Ще си проличи.
Разбира се, както обикновено приемам коментари и критики.

Ето самата програма:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.02.16 13:28.

29.02.16
12:07

При мен с гърдите и рамената  не е имало проблем с възстановяването въпреки напъните през ден...Аз зациклям на краката и гърба -те  изостават с  възстановяването...Пък гледам си наредил тежки тяги  през ден...

Даниел Иванов

29.02.16
12:14

Боби, дай шанс на програмата 2-3 седмици, пък тогава анализирай и прецени дали има нужда от промени.

29.02.16
19:48

Като се заговорихме за разтягания, си отбелязвам ето този хубавец за гърди:

От всички клипове в тубата, които изгледах, само този има идея какво точно се случва с муслулите и раменната става при определени позиции и какво НЕ трябва да се прави при разтягане.
Утре ще ползвам неговите две позиции за пекторалис минор и мажор и ще добавя едно “хлътване” на хамър машина с двете ръце плюс малко висене на лост.

Сега продължавам с ровене за нещо добро за крака и гръб.

29.02.16
20:33

Следя го от доста време и има доста стойностни клипове. Заслужава си да видиш и другите, ако ти трябват. Аз лично съм научил доста.

пп: как го бях написал

Мнението беше редактирано от Fallen на 29.02.16 20:48.

29.02.16
22:17

Разбира се, както обикновено приемам коментари и критики.

За тренировъчния ти план не се наемам да коментирам, защото... ами не съм треньор :D, a и честно казано на мен тези тренировки ми приличат на някаква загрявка. Не бих правил високи повторения с ниска/средна тежест при травмирани стави, особено пък до отказ, груба грешка.

За разтягането и мачкането - не знам с колко време разполагаш за тази дейност, но ето аз как процедирам. Ако разполагам с малко време, около 20 минути - правя една “серия” за горната част (няколко мои си упражнения за рамене, плешки, гърди, китки), вместо да почивам веднага правя една серия за долна част (кръст, задна верига, колене) и така ги редувам няколко пъти, саморазтривам се с ръце, юмруци където мога (най-вече ръце, рамо, кръст, бедра, прасец), не се мачкам с ролери, топки. Оптималното ми разтягане засега е 30-40 минути, тогава не ги въртя, а започвам с долна част като правя 4-5 упражнения. Единият вариант е правя едното упражнение за кратко, почивам, правя го по-дълго, пак почивам, правя го още по-дълго, после същото със следващото и т.н. Другият вариант упражнение 1, 2, 3… ги правя за кратко, после пак по-дълго, после още по-дълго. Впоследствие започнах и да разтягам с тежест (прословутата тяга с прави крака от трупче :D) - хващам една пудовка 16ка или 32ка и с прав кръст и крака пускам докъдето мога и държа така. За горната част използвам стена и пръчка, ако имаш интерес мога да обясня горе-долу какво правя, но според мен упражненията имат хиляди вариации и са според моментните разтегателни способности на човек.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1