Лаф моабет - том първи

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.03.10
15:05

казано от Иван Шишманов на 10.03.10, 14:35:

казано от fanfan на 10.03.10, 14:26:

PR ! кажи им да те повишат

Не съм сигурен, но според мен PR и говорител, са две коренно различни неща.
За повишаване възможностите вече са крайно изчерпани.

еми “говорител” всъщност се съдържа в ПР
но зависи за какъв говорител  става въпрос,в случая е - пъблик рилейшънс

казано от emzo на 10.03.10, 14:57:

Ставаш, все едно гледам репортаж по новините :lol:

Нормално по новините дават само лошите работи, къде кой няма ток, с колко искали да скача, каква такса искали да слагат,  но не и, че са инвестирани стотици милиони, нито, че загубите в Столипиново да речем са паднали с 90% за три години, не и колко милиарда данъци внасят ЕРП-тата, не и как бе обменен автопарка, колко пъти са ни откраднали части от съоръженията, колко пъти пияни Багеристи удрят кабели и оставят без захранване цели квартали  и т.н.. Пък и друго си е да заемеш най гледаното време с Каубойко, Пицаря и Агент Пъпчивко.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.03.10 15:27.

10.03.10
16:36

Спред мен проблемите в Столипиново могат да се решат за няколко месеца,стига да има политическа воля.Но уви такава няма и гадните цигани правят квото си искат и вече някой почнаха да си въобразяват,че са недостижими и,че всичко им е позволено(ох как ги обичам тях)!

казано от gigitas на 10.03.10, 16:36:

Спред мен проблемите в Столипиново могат да се решат за няколко месеца

Могат, но не и законно. В последните години циганите се научиха да си плащат тока и това е факт, в това съм сигурен виждам го. Щом Енергото може да пречупи статуквото то и другите фирми и дори държавата може, но ...

10.03.10
16:47

казано от Иван Шишманов на 10.03.10, 16:39:

казано от gigitas на 10.03.10, 16:36:

Спред мен проблемите в Столипиново могат да се решат за няколко месеца

Могат, но не и законно. В последните години циганите се научиха да си плащат тока и това е факт, в това съм сигурен виждам го. Щом Енергото може да пречупи статуквото то и другите фирми и дори държавата може, но ...

Bярно е,че решението ще наруши доста закони.НО нима те не ги нарушават.Помня преди време екипите на енергото колко проблеми имаха с това Столипиново когато имаше режим на тока и трябваше да влизат в махалата заедно с полицията.Все едно влизахме в Ирак на мисия :-)

Специално столипиновските цигини са 1:1 с маймуните.Приличат на хора,миришат,падат си по лъскави неща,крадат,нахални са и са големи тарикати.И от там извода,че щом маймуните подлежат на дресировка значи и циганите могат,иска се само воля.

Мнението беше редактирано от Judo на 10.03.10 17:02.

Специално закона за Енергетика и прилежащите му наредби е добре устроен от към ЕРП-тата спрямо некоректните платци. Освен това тези Дружества като ЕВН които инвестираха в нови електромерни табла изнасяне на меренето, дистанционни електромери, прекъсват некоректните платци лесно и безпроблемно.
Защо ти трябва полиция, пращаш SMS на електромера на некоректния и веднага му спира тока без да си ходил.
И какво излиза, закон и до сега е имало, но е нямало кой да го спазва.

ПИ

10.03.10
19:22

Ей, кажете как да направя така, че песен на ПП (power point) да свири изцяло по време на презентацията?

10.03.10
19:38

Искам да си купя нов фотоапарат. Максимумът е 600лв, а моделът, който преследвам е Panasonic DMC-TZ7. Неговата цена е именно 600лв. Идеята ми е, ако някой знае къде може да се намери за 550-560лв, за да мога с останалите 40лв да си купя памет.
Приемам и предложения за други марки (за Никон знам), ако параметрите са същите или по-добри :Р

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.03.10 19:42.

За такава цена на апарата би трябвало да има подарък - карта памет.

10.03.10
20:01

казано от Миsh0 на 10.03.10, 19:59:

тц, няма :(

10.03.10
22:41

казано от Стоянчо на 10.03.10, 20:01:

казано от Миsh0 на 10.03.10, 19:59:

тц, няма :(

ebay ,дори и по-евтино

10.03.10
22:50

http://www.snotr.com/video/3503

...знам ,че го знаете ,но...

11.03.10
08:07

казано от Стоянчо на 10.03.10, 19:38:

Искам да си купя нов фотоапарат. Максимумът е 600лв, а моделът, който преследвам е Panasonic DMC-TZ7. Неговата цена е именно 600лв. Идеята ми е, ако някой знае къде може да се намери за 550-560лв, за да мога с останалите 40лв да си купя памет.
Приемам и предложения за други марки (за Никон знам), ако параметрите са същите или по-добри :Р

Погледни този  http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=4717&show=additional#slides-pane-1

Подобен е на Панасоника, но мисля че като цветове Канона е по-добър!
и този не е лош http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=6620&show=additional#slides-pane-0

Мнението беше редактирано от gorskia на 11.03.10 08:11.

11.03.10
08:28

казано от gorskia на 11.03.10, 08:07:

Погледни този  http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=4717&show=additional#slides-pane-1

и този не е лош http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=6620&show=additional#slides-pane-0

В поста си имах предвид, че знам за Канон-а, а съм объркал името с Никон. :) Да, Канонът е със идентични характеристики, но при включване светкавицата автоматично изскача отгоре (т.е. не е с пружина). Мисля, че това може да се преглътне предвид подаръка карта + калъфче :) Виж, Никон-а не го бях мяркал. С 10х зуум е, но и това е ОК. Мерси за сайта! Виждам, че и панасоник-а е с подарък 4гб карта.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.03.10 08:34.

11.03.10
11:05

Колеги искам да ви попитам има ли сред вас някой, който да е бил излъган и ощетен от фирма “Нов Век”- Пловдив ?
снощи гледах репортаж по “Господари на ефира” за измамени гурбетчии и съм силно разстревожен, понеже и аз си подадох документи за кандидатстване там миналата седмица.

СА

11.03.10
22:52

Ако е същата фирма като тази от “Господари на ефира” кофти, надявам се всичко да е ок около документите и фирмата.

Айде лека нощ, мушмороци!
А
й
д
е

л
е
к
а

н
о
щ
,

м
у
ш
м
о
р
о
ц
и
!

казано от Стоянчо на 11.03.10, 08:28:

казано от gorskia на 11.03.10, 08:07:

В поста си имах предвид, че знам за Канон-а, а съм объркал името с Никон. :) Да, Канонът е със идентични характеристики, но при включване светкавицата автоматично изскача отгоре (т.е. не е с пружина). Мисля, че това може да се преглътне предвид подаръка карта + калъфче :) Виж, Никон-а не го бях мяркал. С 10х зуум е, но и това е ОК. Мерси за сайта! Виждам, че и панасоник-а е с подарък 4гб карта.

От около година имам канона брат и горещо ти го препоръчвам, нищо не прави панасоника пред него. Снимките са невероятни, увеличението е невероятно, видеото му е HD. На компа ми с 27 инча екран е като видео направо. Даже когат ого купувах нямаше черен та моят е син.
Направо и казвам ,не се колебай, навил си ис панасоника, ама аз съм го гледал... Канон е фирмата за такъв тип фотография.
Даже аз ги сравнявах двата и моето мнение е че оптиката наПанасоника е малко ментак. Една и съща табела в магазина различно ми я увеличават. То китайска работа.....
Не знам защо си мислиш че изскачащата светкавица е проблем. Тя пак сама се прибира и при включе н апарат, а ако ти пречи даже лек допир я прибира обратно... Без да говорим че такъв тип фотоапарати не мисля че ще ги държиш много на дисплей за да ти харчат батерията.
Батерията е невероятна, 9 дена бех на Мармарис, като това го разбирайте че бех из цела Турция, включително и Истанбул, убих се да щракам, хиляди снимки.... Едно 40 минутно видео. Заредих два пъти. Не защото имаше нужда. А защото се забивах в горите и се опасявах да не стане нужда.

12.03.10
11:21

И досега ме е яд, че си купих Панасоник пред Канон. Многоооо.
Предния ми цифров фотоапарат беше Канон, купих си го 2003 година. Тогава почти никой нямаше цифров фотоапарат.
Сега съм го дала на детето да си играе (прави снимки с него).

Та, като бях в магазина избора беше между Канон и Панасоник. Канона беше със 150 лв по-скъп от Панасоника.
Заради това, заради мнението на мъжа ми, заради съвет от брат ми ииии айде Панасоник.
Вътрешно обаче исках Канон. И сега някакси ми е все тая за тоя фотоапарат.
Не че нещо му има, снима, хахаха, нооо Канон си е Канон!!!!

Все едно да избираш между NOKIA и Самсунг. NOKIA-та си е NOKIA ;) .

Това ми беше за урок, като не послушах себе си, а другите, нека да ме е яд сега  :) .

Мнението беше редактирано от maria на 12.03.10 11:25.

Направила си грешка определено. Дори по-нисък клас да е, но трябваше Канон да вземеш. А най-добрият вариант може би е Nikon.

12.03.10
15:02

Искам да се изповядам.

Дълъг е поста. Сами избирате ще четете ли, или не, но едно ще кажа на по-младите вдигачи - не глупаво, ами не знам какво да се повтарят чужди грешки отново и отново. Това са моите размисли и страсти. Както казах - това не е TED talks, не е урок по житейски опит. Това е една.. “изповед”. Ако можете да си вземете поука от нея, радвам се.

От днес нататък ще се променя и не за друго, ами защото нямам избор - научих нещо за себе си, което не може да бъде игнорирано. Така да се каже, видях очевидното, което отдавна трябваше да видя.

До преди няколко месеца приемах тренировките като нещо много важно. Независимо какви са те, за мен бе важно да ги има и да бъда фокусиран върху тях. Когато започнах да тренирам го направих защото приятелите ми ме накараха да ходим на фитнес само и само да правим нещо заедно. В последствие ми хареса и продължих известно време.

А с времето се увлякох толкова много, но не защото съм филмиран, комплексиран, социопат, който няма място в света на хората или друго coño, ами защото по едно време миналата година се бях замислял какво ли щеше да бъде, ако фитнес залите не съществуваха. С огорчение разбрах, че нямаше да имам много.. Не, няма да лъжа - нямаше да имам нищо. Само едни щанги си имах, един World of Warcraft, една майка, с която сме като непознати и едни съученици, които ме надценяват повече и повече с всеки изминал ден.

Затова и фокусирах цялата си физическа и психическа енергия, целите си финанси и цялото си внимание върху това. Все пак е разбираемо - смятах, че това е всичко, което имам. Очевидното, за което аз бях сляп досега беше, че все още мога да бъда “машина”, “животно” (както и всички онези останали комплименти, които невежите ми нищо неподозиращи съученици и изобщо познати ми подмятат) в залата и пак да си прогресирам така, както бих прогресирал и ако бях филмиран и надъхан както много от вас тук са, и пак да бъда по-свободен от всяка гледна точка на думата.

Мога да имам това физическо развитие и в същото време да бъда... по-нормален. През тия 200 часа, в които не съм тренирал се усетих, че фитнеса може да бъде моя втора природа без да се превръща в моя свят. Мога да съм “як” и “нацепен” батко и в същото време да съм по-емоционален, разговорлив, добър с хората и т.н. - с две думи по-жив, от колкото съм бил след който и да е нов личен рекорд в залата, или който и да е друг момент в залата, който по един или друг начин е погалил егото ми.

Не знам защо го казвам. Когато на мен ми го повтаряха, аз не слушах. Защо да вярвам, че вие ще слушате мен? Та аз едва имам опит в тази област. Аз съм едва на 17 години. Аз не мога да сравнявам тялото и силата си с мнозина тук. Не съм пример, не съм образец. Въпреки това се надявам, че не сте като мен, защото ако сте - горко ви. Все пак, трябва ли всички да повтаряме едни и същи грешки на хора, които са ходили в тези обувки много преди нас и са ни предупреждавали не веднъж?

Аз няма да спра да тренирам. Няма и да забравя за основите в хранителния режим. Просто ще тренирам по-неангажиращо - нещо като 25 метода, за да мога да си позволявам да пропускам тренировки когато се налага да обърна внимание на нещо не толкова егоистично и нещо, което всъщност има значение. Ще ям всичко, което ми се яде. Ще си пуша цигарките, ще си пия биричката и бидейки наясно, че с това леко разхайтване ще получа леко разхайтени резултати, ще продължа да го правя, защото е много по-леко и благо за душата, от колкото каквото и да е било постижение в залата.

Чудя се как, аджеба, аз - човек, който никога не казва пред другите собствената си себеоценка, но за себе си знае, че е умен и що годе разумен, не съм видял това, което виждам сега. Как не съм завиждал на хора като Петко К., Oranje, STALKER и т.н.?

п.п. Искам да благодаря на RogerF, чийто размисли и страсти в неговия дневник накараха и мен да спра да се лутам из поредното нещо, което ми е хрумнало (почивката от залата) и да започна наистина да разсъждавам върху постъпките в живота си. Искам да благодаря и на Oranje главно, задето неведнъж ми казваше кратко, точно и ясно това, което аз едва сега осъзнах. Както и да благодаря на всички останали, които малко или много са ми подмятали тази идея, или направо са сядали да ми я обясняват, макар и да не съм ви слушал тогава.

п.п.2 Няма нищо по-добро за оправяне на настроението от малко Боб Дилън, или Джими Хендрикс, или Слаш, или друг:
http://www.youtube.com/watch?v=OqutXNkBD3o&feature=PlayList&p=BED8D563B92AE854&index=0

Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.03.10 15:14.

12.03.10
15:24

Thrash - само ще ти кажа, че аз на 17 години - тоест твоите години в момента, изглеждах мнооооого зле. Да не говорим, че силата ми беше константа, нищо че уж се водеше, че тренирам от 8ми клас.
Всъщност резултати при мен дойдоха след 20тата годишнина, но мисълта ми е, че когато съм бил на твоито години ме интересуваше само петъчните купони с приятелите от квартала, мацките, кафетата и цигарите.... Живей си живота СЕГА, за да не съжаляваш утре. Радвам се, че си го осъзнал.

HE

12.03.10
16:59

Траш радват ме разсъжденията ти! От известно време насам повтарям доста често на твои връстници, на момчета тук във форума, че живота не е само “Железа” и хранителни режими, а ти си успял сам да стигнеш до извода - моите уважения за което. Трябва да се радваш на живота, обръщай внимание на близките си и хората важни за теб, прекарвай повече време с тях. Всеки е минал по този път, вманиачавал се е малко или много в тренировки или други неща и ти не си изключение. Имаш много още да постигаш в живота и не загърбвай всички успехи, които ти предстоят в името на “20 кг. мускули повече” и други такива. Вижда се, че си умно момче.
Интересно ми е какво те провокира да напишеш този пост? Ако не искаш да пишеш тук дай на ЛС.

п.п. В момента съм на 30, а започнах с фитнеса доста по-късно от повечего хора тук - на 22.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 12.03.10 17:00.

Абе какво им става на мъжете тия дни :)
Първо Десо сега и Thrashmetal
Споко човече аз съм 83 и дори още не съм почнал фитнеса  :lol:

Гошо е прав, в залите е пълно с полудели по фитнеса пичове тъпчещи инжекции и хапчета и пропилявайки най хубавите години в живота си в не толкова важни неща.

12.03.10
17:10

казано от Aleksandar Marinov на 12.03.10, 15:24:

Thrash - само ще ти кажа, че аз на 17 години - тоест твоите години в момента, изглеждах мнооооого зле. Да не говорим, че силата ми беше константа, нищо че уж се водеше, че тренирам от 8ми клас.
Всъщност резултати при мен дойдоха след 20тата годишнина, но мисълта ми е, че когато съм бил на твоито години ме интересуваше само петъчните купони с приятелите от квартала, мацките, кафетата и цигарите.... Живей си живота СЕГА, за да не съжаляваш утре. Радвам се, че си го осъзнал.

Аз съм на 21 и до голяма степен и мен това ми е в главата, но не ми пречи по никакъв начин на фитнеса или обратното. Всяка крайност носи сериозен риск за психиката на всеки човек, пък камо ли 17 годишен. Излизам си, блъскам си и си живея живота :)

ПИ

12.03.10
17:12

Траш, евала!

Хахаа, на какво попаднах ;д

казано от Иван Шишманов на 12.03.10, 17:03:

Гошо е прав, в залите е пълно с полудели по фитнеса пичове тъпчещи инжекции и хапчета и пропилявайки най хубавите години в живота си в не толкова важни неща.

Има и такива, които пропиляват живота си в хленчене...

12.03.10
17:27

казано от head_hunter на 12.03.10, 16:59:

Интересно ми е какво те провокира да напишеш този пост? Ако не искаш да пишеш тук дай на ЛС.

BB-team е място, където няма да бъда отхвърлен когато говоря на такава тема, докато занимавайки хора, чийто свят се ограничава с други, още по-дребни от егоизма неща, ще бъда дарен с имена на какъв ли не. Докато тук малцина са ми на сърцето, но от мнозина ще бъда разбран. Това ме улеснява много, а познатите физиономии ме карат да се чувствам удобно да бъда искрен.

Иначе както всички мои идеи, и това дойде “без да искам” докато си гледах ежедневието. Просто ми трябваше около седмица да го осмисля и синтезирам така, че да го проумея сам за себе си.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.03.10 17:34.

Аве как да ти кажа... В поста ти не видях много философия.
Намляваш тренировките, за да пушиш цигарки и да пиеш биричка и да си по общителен с хората... На 17 си...

Ами аз бих казал, обърни се към себе си.
Защо с иго правил? За да ти обърнат внимание и да изглеждаш някой в очите на връстниците си? За да хванеш гаджета? За да лекуваш комплекси?

Това, което променяш, какво променя всъщност??? В него няма философия, то просто руши режима и дисциплината. Как точно фитнесът ти е пречил да си емоционален и разговорлив? Сега като го спреш емоционален и разговорлив ли ще станеш?
Верният отговор е не... Според мен по скоро изпадаш в някаква от многото кризи на възрастта. Ок, намали фитнеса. Не е правилно той да те обзема. Но се позамисли върху истинските проблеми. Те не са породени от фитнеса. По скоро даже фитнесът може да е бил някакъв ... непропорционален опит за решаването им, нещо в което си се вторачил като спасение, па не е излязло така и сега си разочарован.

Помисли си. ТОва е моят съвет към теб. Потърси истинския проблем. Щото лично за мен ти имаш друг проблем и независимо дали ще ти кажа ,евала че си спрял фитнеса, или пък у, разпънете го..... Това не е решението.
Вече като намериш решението тогава решавай, дали многото фитнес е грешка, дали малкото фитнес е грешка....
Щоо и в момента на практика нищо не правиш. Просто па кпрехвърляш вината на нещо друго ,в случая фитнеса...

Поздрави!

12.03.10
17:55

ДЗВЕР, защо трябва да има философия? Не съм добър в това да се изказвам кратко и точно, затова невинаги ставя ясно какво искам да кажа, но ще опитам.

Задълбочеността във фитнеса ми пречеше. Хем не правех кой знае какво, хем се бях взел на сериозно.

Сега нито намалявам тренировките, нито ги спирам. Просто вече имам друго отношение към тях, а драмата бе в това, че колкото по-сериозно гледах на фитнеса, толкова повече се отдалечавах от центъра на света извън спортния център. С промяната на отношението се променя и поведението.

Ти сигурно си много уравновесен и рационален. Е, не всички сме такива. Това си е моята тихичка борба, която споделих тук, защото нямам къде другаде да го направя.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.03.10 17:58.

12.03.10
17:56

Абе, както писах и в дневника на Десо - да бе, баш фитнеса ви е виновен :lol:

12.03.10
17:59

Хм, Дзвер, как пък реши, че момчето има проблем  ;-P Според мен проблем няма, подкрепям го в това да изпие една бира между другото, вместо да си мисли какъв демидж ще му нанесе.
Хайде като сме тръгнали да споделяме, аз съм почти на 32, влязох в зала на 30 ;)

12.03.10
18:01

Пак ли не го казах като хората ли, какво...

Фитнеса сам по себе си не ми пречи, Петко. Няма нищо общо темата от дневника на Десо с това, което искам да кажа тук (онова с нервната система и превръщането в безсърдечен задник - DeadMan си беше такъв още отдавна).

Десо просто ми даде още малко храна за размисъл.

Пак казвам, фитнеса сам по себе си с нищо не ми е виновен. Виновен съм аз, че в последно време бях филмов герой в залата. Представи си го като гейминга и модата, която настъпи последното десетилетие на Запад - деца, младежи и възрастни хора пристрастени към компютърни игри. Разбираш ли? Превръщат идеята от забавление в живот. Не лайфстайл, не начин на живот, ами буквално живот. Границите на света им са четирите ъгъла на монитора. Свършиха ми идеите за интерпретации на собствените ми думи. Не знам как още да го кажа.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.03.10 18:04.

12.03.10
18:36

Петък вечер е, а ти пак рамишляваш. Ходи пии 3-4 водки свали някоя мадама(пипни нещо различно от желязото ;-) ) разпусни малко (спри да мислиш за тази зала има време за всичко) ;-)
Всичко това в добрия смисъл, какво ли не давам да се върна от 30 на 17 год.

12.03.10
18:48

Нямам пари в момента. :)

12.03.10
18:56

Не  всичко става с пари, в някое приятелче на домашна обстановка. Някога 5-6 човека събирахме стотинки да вземем 1 бутилка коняк с буркан кисели краставици (бяха други времена ) и пак си правехме купона. (не, че те подтиквам към алкохола ;-) )

Мнението беше редактирано от gorskia на 12.03.10 18:56.

12.03.10
18:59

казано от gorskia на 12.03.10, 18:36:

Петък вечер е, а ти пак рамишляваш. Ходи пии 3-4 водки свали някоя мадама(пипни нещо различно от желязото ;-) ) разпусни малко (спри да мислиш за тази зала има време за всичко) ;-)
Всичко това в добрия смисъл, какво ли не давам да се върна от 30 на 17 год.

Че какво ти пречи на теб като си на 30 да пиеш 3-4 водки  :coolsmile: Е, това с мадамата зависи от семейното положение, но и на собствената жена да налетиш, пак не е зле ;)
Щях и аз да пия 2-3 водки вместо да пиша глупости в Спам-темата, но детето е болно и го гледам  :roll: Сега го чакам да се провикне от WC :lol:

12.03.10
19:01

Както сам каза, времената са били други.

12.03.10
19:05

В момента изкъпах малката и това ми попречи ;-) е сега сядам на червено винце с месце ;-) (не ми пречи на водките, пречи на мадамите, жената ще ме бие ;-) ) Дано не чете постовете ;-)
Все пак на 17 ме съмнява да има сериозно семейно положение (не се заробвай толкова рано) ;-)

Свали си някое готино разпускащо филмче и сядай(лягай) да гледаш ;-)  пример Зомбиленд пълна щуротия (първо правило:
кардио, много кардио)

Мнението беше редактирано от gorskia на 12.03.10 19:13.

12.03.10
19:07

Стига пък вие сега, други били времената  :cheese:  Говорите като някакви пенсии “Ехеее, пък едно време какво беше...”
Никога не е късно да си прецакаш съботата с едно пиянско гости тип “дай да съберем по 1 лев и да си купим бутилка”  :lol:
Наздраве тогава :P
Едит: дано не ни анатемосат от форума заради наздравиците  :lol:

Мнението беше редактирано от Anelia на 12.03.10 19:09.

12.03.10
19:08

Окей, стига с темата за пиене.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1