Keep running !

Прескочи до:

04.06.15
11:54

Честит Рожден Ден, Веси (F)! Много щастие, любов, усмивки и сбъднати мечти!

Много здраве и от мен!!!

04.06.15
12:55

Виртуално цветенце и от мен приятелко!
Здраве ,щастие и сила от всяко естество!
Честит Рожден Ден

04.06.15
13:06

Веси, Честит Рожден Ден! (F) Бъди здрава и щастлива!

04.06.15
13:13

Честито и от мен, Веси. Бъди здрава и все така целеустремена и сигурна в себе си.

04.06.15
14:22

Веси, Честит Рожден Ден!

04.06.15
14:32

Честит рожден ден Веси!
Много здраве, радости, любов и сполуки ти пожелавам (F)

04.06.15
14:53

Честит рожден ден и от мен! :)

04.06.15
15:44

Хайде и тук :)
Честит Рожден Ден! Много здрава, силна и обичана!

Теди Илиева

04.06.15
16:27

Една тортичка от мен, Веси (cake)
Весел празник! :)

04.06.15
16:46

Не се познаваме, но ЧРД и от мен!
Желая ти прекрасен ден! (F)

04.06.15
20:12

Честит рожден ден,Веси!

04.06.15
20:13

`ЧъРъДъ.....жива и здрава,железата да олекват ,мускулите да растат и мноого свободно време за любимото ти хоби и любимите ти хора ти пожелавам....:)

04.06.15
21:54

БЛАГОДАРЯ ХОРААА (F) (hug) Страхотни сте, много мили пожелания :)

04/06

Днес деня ми започна още по първи петли, защото след работа беше ясно че няма да мога да спортувам, затова сутринта :
3,200 км. тичане за 21:21 мин.
После у дома след тичането :
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 - лицеви опори, редувани с :
2-4-6-8-10-12-14-16-18-20 клекове СТ

Бягането май ще ме оставя ... много ме стягаше корема днес, понаболяваше ме едно такова като болки на МЦ и доста забавих, вървях и намалих километрите (dull) шубе ме е и това си е, детенцето ми е по-важно от всичкото бягане на света, точка.

Храната :
- 4-5 ч.л.фъстъчено масло, 2 шок.бонбона
- салата домати с натрошено сирене, свинко печено месце
- печени фъстъци, едни солени крекерчета ( това от почерпката в офиса, въздържах се от тортата ;) )
- овчарска салата, запеканка с пилешко, гъби, кашкавал, сирене и яйце, чаша айрян, цедено кисело мляко с течен шоколад ( това вместо торта, това ми се дояде в заведението .... бременна работа :D )

И така протече за днес моя ден мили ми смехурковци :) Сега отмарям пред компа още малко и лягам, че два дни поред съм от 5:30 на крак ...

Хубава и приятна вечер :)

Мнението беше редактирано от Vess на 04.06.15 21:55.

05.06.15
20:51

05/06

Днес ми е едно петъчнооооо (nfun) , но след работа се раздвижих, че днес пак имаше стабилно хапване (blush)

Интервална тренировка, също я намирам за доста подходяща за бременни :)

5 кръга, 30 сек. работа / 30 сек.почивка:
1. Суинг до нивото на очите @ 16 кг. ( средно по 18 )
2. Качване на табуретка с десен крак ( тук по 13 на крак )
3. Същото с ляв крак
4. Тръстър @ 2х7,5 кг. ( средно 13 повторения и тук )
5. Лицеви опори от колене ( около 14 )
6. Клекове СТ ( около 20 )

Храната :
- 3 яйца и 1 банан на тиган, 1 шок.бонбон ( почерка от колежка )
- салата Шопска, 2 свински шишчета
- череши
- шепа печени фъстъци
- салата домати, краставици, лук и магданоз, 4 яйца в масло, резен кашкавал, чаша айрян

Толкова :) Утре няма да ставам рано ( надявам се ) и няма да бягам. Ще видим как ще се чувствам в неделя и може тогава да изляза за нещо като бягане (wasntme)

И те така :)

Мнението беше редактирано от Vess на 05.06.15 20:52.

06.06.15
22:17

06/06

Днес егати вятъра във Варна, отвратително време....обаче, наши приятели ни заведоха на едни Кольови извори, страхотно местенце, заведение огромни поляни с игрища за игра, люлки, пързалка рай за семейства с деца ;) Малкия пощуря от игра, каталяса накрая :) Местенцето е в ниското, заобиколено от гора и беше сравнително по завет, прекарахме си чудесно :)

Като се прибрахме:
Ащанга йога 35 мин. ( Слънчевите поздрави А+В и позите от стоеж ), където се налагаше модифицирах, че тумбака много пречи вече ;)

Храната :
- овесени ядки с кокосови стърготини, стафиди, какао и мъничко мед
- шопска салата, свински мариновани ребърца, чаша айрян
- купичка ягоди
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, 3 яйца бъркани със сиренце, чаша айрян

И отнасям плувката след малко, че тая сутрин пак от 6:45 съм на крак (dull)
Плана за утре беше с дребен в Морската той с колелото а аз да тичам покрай него, но ще го вземат баба му и дядо му да го водят на село, и бягането ми отново остава самотно, само времето да позволи :)

Лека вечер !

Извивки с дъмбели встрани ли представляват Тези наклони в страни с дъмбели за талия ?

07.06.15
13:16

казано от Мариета Иванова на 06.06.15, 23:43:

Извивки с дъмбели встрани ли представляват Тези наклони в страни с дъмбели за талия ?

Мариета, нещо си объркала дневниците май ;) Такова упражнение не правя ;)

07.06.15
20:38

07/06

Днес имаше спорт, но малко по слънцето се получи (sun) добре, че не е така горещо още ;)

Бягане 3,500 км. за 22:34 мин. Корема расте, километрите намаляват (dull)
Веднага след бягането: 100 напада + бицепс/раменна преса @ 7,5 кг. ( напад, като дъмбела минава под крака от едната ръка в другата и после вдигам дъмбела в бицепс + раменна, дано сте ме разбрали :D ) х 50 напада на крак и 50 бицепс/раменна с всяка ръка.

Храната :
- 2 варени яйца, резен сиренце, резен кашкавал, 3 маслини
- зелена салата с домат и корнишон,, няколко маслини, 3 варени яйца
- череши
- салата домати, краставици, лук и магданоз, няколко маслини, скумрия печена на фурна

Друго, домашни работи из нас цял ден, дребен поне го изведоха баба му на въздух, прекарал си е чудесно, каза детето :)
Приятна неделна вечер (blush)

08.06.15
20:39

08/06

Нормален работен понеделник, без спорт днес. На моменти от няколко дни освен подготвителните контракции ми се появяват и болки ниско долу в корема като менструалните. Оказа се, че не са за подценяване и ще намалявам активността, колкото и да не ми се иска (dull) Няма да спра да се движа разбира се, но ще заменя бягането с активно бързо ходене, започвам да включвам все повече йога и така. Тази седмица няма да има бягане, за ходенето и то няма да ми се получи но от другата седмица започвам с дълги бързо-ходещи разходки :)

Храната днес :
- овесени ядки с кисело мляко и стафиди + 3 шок.бонбона
- свинска пържола врат със салата зеле
- малко фъстъци, няколко бисквитки някакви, малко парченце дом.сладкиш с череши ( колежка беше рожденичка )
- салата домати, краставици, лук и магданоз, няколко маслини и резен сирене, скумрия печена на фурна, чаша айрян
- по-късно най вероятно череши

Друго....нищо интересно ;)

10.06.15
08:59

09/06

Вчера, на работа голямо дремене, така ми се спешеееее....и времето предразполагаше, ужас....
Иначе у дома :
Ащанга йога 55 мин. ( Поздрави А+В х 5 ), пози от стоеж и седеж, които позволяват това, че съм с корем с модификации за бременни ;)
След практиката се почувствах доста добре, освежена и заредена :)

Храната :
- 3 яйца и 1 банан на палачинка
- огромна салата от 2 домата с натрошено сирене
- някакви шепа крекерчета, че много прегладнях
- салата домати, краставици, лук, маслини, няколко парченца кашкавал, 4 яйца в масло, чаша айрян, 5 фурми

Това беше мисля :) Корема ми расте със скоростта на светлината (giggle)
Хубав и усмихнат ден (sun)

Мнението беше редактирано от Vess на 10.06.15 09:00.

10.06.15
12:16

казано от Веселина Иванова на 08.06.15, 20:39:

08/06

На моменти от няколко дни освен подготвителните контракции ми се появяват и болки ниско долу в корема като менструалните. Оказа се, че не са за подценяване и ще намалявам активността, колкото и да не ми се иска (dull)

;)

Веси отдавна се каня да пиша, че тези чести болки, които имаш наистина не са за подценяване. Знаеш че не се меся по принцип, но наистина се притеснявам за теб. Подготвителните контракции НЕ болят.  Моля те пази себе си и бебо. Движиш се предостатъчно, храниш се прекрасно, след само 3 месеца ще си върнеш активността.

10.06.15
12:27

казано от Веселина Иванова на 10.06.15, 08:59:

Ащанга йога 55 мин. ( Поздрави А+В х 5 ), пози от стоеж и седеж, които позволяват това, че съм с корем с модификации за бременни ;)

И аз по принцип гелдам да не се меся на бременните, но все пак:
Не знам къде гледаш модификациите за бременни, но въпроса не е само да можеш физически да извършиш движението. Някои пози в йога са категорично забранени, поради факта че предизвикват преждевременно ражане (това не пречи на доста “учители” да ги дават в час за бременни). Както съм писала и преди, Ащанга не е практика за бременни, ако нямаш години осъзната работа зад гърба си.
При положение че си започнала йога практика няколко месеца преди забременяване, не виждам причина да я поддържаш по време на бременността, дори да я правиш спорадично. Аз бих те посъветвала да се обърнеш към учител, който: 1.Е квалифициран; 2. Е раждал. Но дори и в подобен случай,мненията са много различни и противоречиви.
Йога не е шега работа, носи здраве единствено ако се прилага правилно - нещо което 97% от хората, които познавам не правят.

Мнението беше редактирано от Margi на 10.06.15 12:27.

10.06.15
14:10

Благодаря много момичета за мненията :)
Дени, болките ми са съвсем от скоро, може би от седмица. С последното си бягане в неделя сложих край на тази активност, с тежестите може би ще е същото или ще взема леките гири с много бройки нещо за ръце и до там :) Тази седмица нямам никакви болежки ( Слава Богу ) както и подготвителни контракции. Чакам с нетърпение края на седмицата и да се отдам на дълги разходки и повече грижи за себе си :)
Марги под модификации за бременни имам предвид, следното :
- На поздравите отделих едно 30 мин. сигурно. По никакъв начин не мисля, че ще ми се отразят зле или да предизвикат контракции. Права си, не съм се допитвала до учител, но другата седмица мисля да го направя това.
- От позите от стоеж, избегнах усукванията, навежданията правя до колкото корема ми позволява, без никакъв натиск никъде
- От седеж - подобно на тези от стоеж. Доста от позите въобще не правих.
Просто тези, които състоянието ми позволява да правя, и ме карат да се чувствам добре, задържах повече от 5 дишания.

Аз и преди бременността малко бяха нещата, които успявах да правя в Ащанга, но тези които можех и сега мога да правя. ( или аз така си мисля поне (wasntme) ).
Не ме разбирайте погрешно, не го правя с цел само и само да се движа, просто ми доставя удоволствие, със сигурност по никакъв начин не желая да навредя на себе си и детето ми :)

10.06.15
14:29

Веси, аз в последните месеци също имах някакви болки ниско долу на корема след активност / ходене/ дълго стоене права. В никакъв случай не бяха спазми, повече като опъване...Четох /някъде, вече не помня къде/ , че на сухожилията, които държат матката, им натежава. Аз правех стойка на ръце или вдигах крака нависоко от легнало положение и веднага отминаваха...нещо такова да е при теб?

10.06.15
14:45

казано от Limka на 10.06.15, 14:29:

Веси, аз в последните месеци също имах някакви болки ниско долу на корема след активност / ходене/ дълго стоене права. В никакъв случай не бяха спазми, повече като опъване...Четох /някъде, вече не помня къде/ , че на сухожилията, които държат матката, им натежава. Аз правех стойка на ръце или вдигах крака нависоко от легнало положение и веднага отминаваха...нещо такова да е при теб?

Не Мим, при мен бяха точно болки като преди МЦ или първи ден на МЦ, а тези болки не са за подценяване. Мъчи ме ужасно това седене на стол мен, и затова скоро мисля да прекратя това.  Четох а и до доктора си се допитах и каза, че не са за подценяване, това са си точно болки на контракции. Искам да си износя детенце до термин, да ми е живо и здраво пък формата ще я боря после :)

Мнението беше редактирано от Vess на 10.06.15 14:45.

10.06.15
14:45

Поддържам Лимка - аз също имах болки ниско долу, точно като менструалните. През цчлото време ми казваха, че няма нищо страшно. Подготвителната контракция е само стягане, действително не се усеща болка. Болка при мен имаше и точно като при Лимка. Аз също не мисля, че има нещо страшно, но и също мисля, че е време да наблегнеш на дългите разходки :* Без, разбира се, да си натрапвам мнението.

П.П. Аз наистина през цялата бременност, дори не само през последните месеци, имах болки като по време на цикъл. Да, това са конвулсии на матката и трябва да се внимава, но все пак не бива да се панираш :*

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.06.15 14:48.

10.06.15
14:56

Благодаря много момичета :*
Много чакано и желано е и второто ни детенце и със сигурност ще слушам тялото си и ще направя, това което смятам за най-добре за мен и бебето :)

10.06.15
15:23

Надявам се няма да не възприемеш като спам следващото:

Мисля, че за 6 месеца се постара достатъчно да се грижиш добре за себе си и бебето, без да губиш формата си и без да съкращаваш от тренировъчното удоволствие. И си достоен пример е всички бъдещи майки. Сега е време да попочиваш мъничко. Според мен сега трябва да запазиш храната стриктна откъм качество и това ще е достатъчно, за да запазиш формата и през най-тежките месеци. Мисля, че организмът е досаттъчно натоварен със създаващата човек част! От все сърце ти желая прекрасни следващи три месеца, и понеже аз съм вярващ човек, вярвам и, че ние само предполагаме, друг разполага :*

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.06.15 15:23.

10.06.15
20:41

Иги, никакъв спам моля ти се (F)
И аз мисля като теб, направих достатъчно за мен и бебето, и ще продължавам разбира се :)

10/06

Днес сутринта по първи петли :
Слънчеви поздрави А+В х 5 повторения - около 25 мин. ми отне :)

Храната :
- 3 яйца и 1 банан на палачинка
- тиквички с кисело мляко и салата зелена, с домат и сиренце
- череши около 300 - 400 гр.
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, печено пилешко бутче, чаша айрян

Ходихме след работа с мъжо да доплатим остатъка за мебелите за детската стая на баткото. В понеделник ще идват да ни я доставят и сглобят, нямам търпение да изненадаме малчо като го приберем от градинка (inlove) Дано да му хареса :)

Мнението беше редактирано от Vess на 10.06.15 20:42.

11.06.15
20:32

11/06

Рано сутринта :
Слънчеви поздрави А + В х 5 повторение около 30 мин.
След работа :
10 кръга раздвижване около 15 мин. ми отне :
5 лицеви опори
10 тръстъра с 2 х 5,5 кг.
;)

Храната :
- 1 банан с тахан
- салата от два домата със сирене, скумрия на скара, 3 фурми
- 2 праскови
- зелена салата с лук и домати, няколко маслини, печено пилешко бутче
- ще има череши по-късно

Намерих си къде има гимнастика за бременни и йога за бременни и от другата седмица мисля да ги посетя да събера впечатления :)

Мнението беше редактирано от Vess на 11.06.15 20:33.

11.06.15
21:09

казано от Веселина Иванова на 11.06.15, 20:32:

Намерих си къде има гимнастика за бременни и йога за бременни и от другата седмица мисля да ги посетя да събера впечатления :)

Къде? (ако, разбира се,искаш да споделиш)

11.06.15
21:31

казано от Маргарита Манева на 11.06.15, 21:09:

казано от Веселина Иванова на 11.06.15, 20:32:

Къде? (ако, разбира се,искаш да споделиш)

Разбира се :)
Йогата за бременни в студио Ом Шанти  в кв.Чайка. Мисля, че Радост ходи там :)
А гимнастиката в някакво студио, зала за групови тренировки малко след стадион Локомотив, в посока център. Забравих как се казва ... нещо row….
Като се сетя, ще ти пратя Марги :)
Намерих го, Rowers training :)

Мнението беше редактирано от Vess на 11.06.15 21:35.

11.06.15
21:37

За това до Локомотив не мога да коментирам, но пред Ом шанти, бих типрепоръчала Master of Balance в Бриз. Цените не са баш като на “нормалните” йога студиа, но и това което педлагат няма нищо общо. Ако цените или мястото на МБ те притесняват, избери по-скоро гимнастиката пред ом шанти.

Мнението беше редактирано от Margi на 11.06.15 21:38.

12.06.15
21:05

12/06

Днес само на работа, активност у дома нямаше....но утре и в неделя планирам активност :)

Храната :
- 1 бисквита от лимец с белгийски шоколад и малко сусамов тахан
- 2 праскови
- салата домати, краставици и магданоз, свинска пържола на барбекю
- шепа някакви крекерчета приличащи на малки солетки
- салата шопска, маслини, няколко хапки кашкавал, 3 яйца в масло
Ще има и череши :P

Този уикенд трябва да довършим окончателно стаята и понеделник живот и здраве малък Петърчо ще си има нова стаяяяяя. Аз много се вълнувам пък той не знам 8-)

Мнението беше редактирано от Vess на 12.06.15 21:07.

13.06.15
20:45

13/06

Днес рано сутринта :
Ащанга йога 45 мин. ( Поздрави А+В и позите от стоеж ) с модификации, където се налага.
Малко след това, като се събуди дечко, изпихме кой чая, кой кафето, закусихме и газ в Морската :
Динамична разходка 8,700 км. за 1 час и 38 мин.
По някое време срещнахме и Радост с чаровната Рая, та разходката стана още по - приятна :)

Храната :
- палачинка от 3 яйца и 1 банан
- салата домати и краставици, 3 яйца, сиренце, маслинки
- череши около 400 гр. някъде (wasntme)
- салата домати, краставици и лук, резенчета кашкавал, пилешки дробчета със зеленчуци, чаша айрян

Има шоколад в шкафа и май ще го налазя по-късно (blush)
Тази сутрин беше ден за мерки и теглилки. Установих, че съм качила 500 гр., но това било нормално, от сега нататък се качвало по средно 500 гр.  на седмица (wasntme) Така пише в дебелите книги :D Обаче, така ме глождеше любопитството колко вода изхвърлих по време на 8-те км., че пак се качих като се прибрахме ;) и нямаше и помен от половината кило, изхвърлила съм яко вода явно :)
Но, това са бели кахъри, ще се расте още доста до финала, само да сме живи и здрави до тогава :)
Хубава съботна вечер (hug)

Мнението беше редактирано от Vess на 13.06.15 20:46.

14.06.15
21:04

14/06

В 7:00 сутринта :
Ащанга йога 60 мин. ( Поздрави А+В х 5 ) + позите от стоеж и седеж, където мога, без моста и обърнатите.  Вир вода бях накрая, а уж по хладното си правих практиката (dull)

Храната :
- кисело мляко с овесени ядки, стафиди и белен слънчоглед
- салата домати и краставици, пилешки дробчета със зеленчуци
- 3 кайсии, череши около 300 гр.
- 3 фурми с малко тахан
- салата домати, краставици, лук и магданоз, 3-4 маслини, печени на фурна тиквички, 2 варени яйца

Днес открихме сезона и плажче (sun) Никак не ми беше удобно, но....още някой друг плаж ще направя сигурно. То нито по гръб да легнеш, нито по корем....мани мани....на една страна, то ми изтръпва ръката, седнала пак не се задържах много....добре, че не стояхме много (dull)

Хубава и прохладна вечер :)

15.06.15
21:35

15/06

Сутринта при АГ на преглед, бебка е добре, расте и шава :)
После реших да посетя Гимнастика за бременни в една от залите във Варна. Е няма повече, обещавам :D ами аз не успях да усетя никакво движение, не успях да загрея дето се вика, камоли някакво натоварване изобщо :D И за това пари вземат на бременните, срамота значи....Прибрах се у дома и си направих домашните занимания ;)

Слънчеви поздрави А + В х 5 повторения - около 25 мин.
4 кръга :
20 напада + бицепс с леките гири в ръце
20 тръстъра
20 трицепс назад с гирите х 20 на крак )
20 махове в страни за брич

Хапнах :
- салата зелена с 1 домат, 4 варени яйца, 6 маслини
- 5 фурми с малко тахан
- 1 праскова
- салата домати, краставици и лук, пъстърва печена + печени тиквички, чаша айрян
Ще има череши, то е ясно ... 8-)

Стаята на дребен става чудна, доволна съм много, мнооогоооо (inlove)

15.06.15
21:38

Веси, гимастиката за бременни не е за да те измори, натовари и изпоти. Там фокуса е друг. :)

15.06.15
22:21

казано от Маргарита Манева на 15.06.15, 21:38:

Веси, гимастиката за бременни не е за да те измори, натовари и изпоти. Там фокуса е друг. :)

То е ясно Марги, но и някакво раздвижване все пак трябва да имат бременните. Освен това всичко на всичко само на два пъти имаше конкретни неща за бременната по 1 мин.макс. и после пак вдигаме ръцете, сваляме ръцете ... Инструкторката като ме попита дали съм се занимавала с нещо друго преди, тя самата каза , че не съм за там :D
Не е за мен и моята бременност това, определено ;)

Мнението беше редактирано от Vess на 16.06.15 07:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1