Keep running !

Прескочи до:

05.10.16
09:00

Добро утрооо 8-)
Слагам очилата обаче, че очите ми са палачинки (dull) Май вади зъб ли какво, пищя на 3 пъти снощи дребната, че се преспивахме, бодърствахме и .... т.н.
Аз скочих още в 7:30 обаче .... ще си доспивам на обед надявам се с нея ;)

04/10

6 ден режимен - успешен!

Иначе повървях доста вчера с детето с количката. Навих си на пръста да сляза до мола големия пеш и така. Купувам си от там от един магазин млякото за дребната и трябваше да ида, пък и разходката си направихме ;)

Разходка 8К с дребосъчка (sun)

А да, и проходи малката прасковка (inlove) Клати се като пате, прави смели крачки и обикаля хола :D Събота и неделя ще ядем питка май ;)

Хайде, ставам :) Чувам я вече, вика ме, наспала се :)

06.10.16
09:49

Добро утро :)

05/10

7 ден режимен - успешен!
Чувствам се ОК. МЦ дойде без грам драми, отдавам го на режима. Жизнена и енергична съм, домашни тренировки са ОК. Ще видим при бягането как ще е. Не съм бягала от понеделник, вчера нямаше кой да гледа децата и отпадна. Мъжо беше на събрание на входа и стана късно след това.
Днес планирам ама да видим ;)

Домашна тренировка вчера :
6 пъти :
5 снача @ 16 кг. дясна ръка
5 с лява
10 лицеви опори
12 динамични напада

+ 4 пъти :
5 лицеви опори
10 планк длани/лакти

Почва якото ходене след дребната :D Като пълзеше добре, ама сега все подире й, че ходи, крачи, пада и хич не й дреме (inlove)
Хубав  есенен четвъртък (F)

07.10.16
09:11

Добро утро (sun)

06/10

8 ден режимен!!!
Държа фронта с храната. Свалих доста вода, около 3 кг. Главоболие имах вчера следобед обаче. По принцип винаги първи ден МЦ си го имам, и сега и от режима, явно се съчетаха нещата..... Днес е добре де :) Сита съм, вкусно ми е. Има ВХ глад, но все още устоявам ...
Бягах също. Трагедия :D Е, не чак толкова де, с 3 мин. някъде изоставане. Не знам, но пак яко ме боляха мускулите на ръцете, бисепсите ми се схванаха и боляха здраво дето си държа ръцете свити от лакътя и ги движа покрай тялото при бягането. Драпах, драпах, прибрах се и легнах на пода и лежах така около 5-10 мин. да се освестя ...... Стига мрън, знам че ще е така.

Бягане 8К за 49:52 мин.

Ставам да си хапна яйцата ;)
Хубав, слънчев петък (sun)

Мнението беше редактирано от Vess на 07.10.16 09:11.

08.10.16
09:24

Добро утрооо :)

9 ден режимен !

И вчера бягах. То едно бягане :D После след бягането 10 мин. не знам къде се намирам.... Абе .... няма да мрънкам, няма ;) Намалих драстично обема за седмицата, но и да искам не мога повече .... Днес ще почивам, утре ще се пробвам пак да бягам.
Иначе хапвам, вкусно ми е, преяжда ми се това онова амааааа .....

07/10

Слънчеви поздрави А+Б 20 мин. (sun)
Бягане 7К за 46:32 мин.

Студена и ветровита ще е съботата, но .... нека е усмихната :)

Мнението беше редактирано от Vess на 08.10.16 14:20.

08.10.16
23:16

казано от Vess на 08.10.16, 09:24:

Добро утрооо :)

9 ден режимен !

И вчера бягах. То едно бягане :D После след бягането 10 мин. не знам къде се намирам.... Абе .... няма да мрънкам, няма ;) Намалих драстично обема за седмицата, но и да искам не мога повече .... Днес ще почивам, утре ще се пробвам пак да бягам.
Иначе хапвам, вкусно ми е, преяжда ми се това онова амааааа .....

07/10

Слънчеви поздрави А+Б 20 мин. (sun)
Бягане 7К за 46:32 мин.

Студена и ветровита ще е съботата, но .... нека е усмихната :)

Веси, защо се тормозиш с ВМ-НВХ. Може и да съм пропуснала , но  все си мисля, че твоето ежедневие ще се скапеш на какъвто и да е режим, пък камо ли без въглехидрати. Представям си как се чувстваш. Ще следя адаптацията ;)

09.10.16
09:45

Ох Дени, какво да ти кажа.....яко крещя вече наум :D ВМ-НВХ е единственото, с което не съм подута, корема ми е прибран ( надувам се супер много от ВХ), абе супер се чувствам, но .... както казваш ти, с моето ежедневие ще видим ... За сега в дневните ми активности все още не виждам да ме тормози режима, но в бягането ..... е там едвам издържам, едвам .... (dull) Ако адаптацията ще я чакам 4 седмици не знам ....

08/10

10 дена режим !

Цял ден основно у дома. Кофти време, готвене, шетане, пазаруване. Късния следобед реших да тренирам нещо леко.
Извадих пудовката.

5 кръгчета :
5 обръщане и пуш преса @ 16 кг. дясна ръка
5 и с лява
10 лицеви опори
15 клека с пудовка 16 кг. на гърба

Ставам да храня дребната, че сме на детски рожден ден с нея т.е. бебешки :D Почнаха и нея вече да я канят :D, та аз съм придружител нали ;)

Хубава и слънчева неделя (sun)

10.10.16
08:43

Тъй, аз бях до тук с адаптации, режими и т.н.
Минавам на план Б. Не бях споменала за него, тъй като го измислих вчера. Както казах, че не ми се отразява на ежедневието този начин на хранене ( или поне не бях забелязала, в стремежа този път да успея с ВМ ), така по обед вчера ми причерня и паднах на терасата (dull)
Категорично реших, че приключвам. Ами ако бях с детето, ами ако бях паднала с него .... :(
План Б мисля да е следния : в дни с бягания, хранене с ВХ, в дни без бягания, само домашни тренировки, хранене стил НВД. Пък каквото - такова :) Най-важното е да съм здрава и пълноценна в грижите си за децата и семейството като цяло.

09/10

Преди обед на детски РД. Пих основно вода и кафе. Близнах само едно от цветенцата от украсата на тортата. Не толкова заради режима ами беше яко боядисана и изкуствена (shake) Рожденика и гостите бяха 5 бебешора на по 1 год. и от всички, само аз не дадох пица на детето си (shake) Не знам, не ги разбирам тия майки, честно (fubar)
След случката на терасата, следобед изядох 2 банана и няколко зрънца бяло грозде. Надвечер излязох да тичам. Долу-горе .... бива, просветна ми заради бананите и тичах доволна.

Бягане 10К за 1 час и 04 мин.

Днес плана е НВД. Бабчето е у дома още, ще я водя днес на инжекция, ще чакаме там с нея. После като се приберат мъжете ще търкаляме питка, че Мария обикаля и шета вече из целия апартамент от една седмица :)

Хубава и спорна седмица от мен (sun)

10.10.16
21:46

Бла, бла, блаа, ти си разсъждаваш самостоятелно. Или аз съм изпуснал или ти никога не си писала тук, на какъв режим минаваш и какви са целите. :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.10.16 21:47.

10.10.16
21:56

казано от kaloyan на 10.10.16, 21:46:

Бла, бла, блаа, ти си разсъждаваш самостоятелно. Или аз съм изпуснал или ти никога не си писала тук, на какъв режим минаваш и какви са целите. :)

И аз се чудех за какъв дявол ти е ВМ НВХ с твоя начин на живот и тренировки.

10.10.16
22:34

казано от Margi на 10.10.16, 21:56:

казано от kaloyan на 10.10.16, 21:46:

И аз се чудех за какъв дявол ти е ВМ НВХ с твоя начин на живот и тренировки.

Пппффффф....имам едни 3-4 кг. дето ми вадят очите и тях уж да боря ;)
Взех си урок аз, докато не тръгна на работа и не седна на бюрото 8 часа нямам нужда от режим явно... И с това проходило бебе ... сега се почва якото шетане, бягане и прибиране у дома :)
Тъй и тъй почнах, да се отчета за днес :)

10/10

Разходка около 3-4 км. докато чакахме бабка.
Храната бива. НВД основно. Търкулнахме  питката. Малката Мария хвана категорично и убедително термометъраа, ще става докторка :) И тъйй както си избра професията, така и вечерта вдигна до 38,7 Т та дадох лекарство :( За първи път давам лекарства от този род...знам, че е много малка, лесно лепва вируси, имунитета те първа ще го каляване, ама ми е едно такова свито, болно и на мен . Ще мине.

Лека вечер!

Мнението беше редактирано от Vess на 10.10.16 22:36.

10.10.16
23:05

Да ти споделя от моя опит. Трябва да си избереш цели. Ако искаш да свалиш и да се очертаеш, с това бягане няма да стане. Минаваш на 2-3 дена тичане до 35-40 минути и другото щанги, тогава с много малко въглехидрати и си ти. Но ако искаш да запазиш големия обем на тичане и малко въглехидрати няма да стане.
Аз бях най-чист на щанги и малко тичане. В момента  който дигнах тичането като обем и въглехидратите съответно без щанги и изглеждам по друг начин. Хората ми казват че съм отслабнал а то е точно обратното.
Примери има много, виж Дани, моите колеги са същите, супер бегачи, обаче мускули йок и там мазнините си ги има макар и малко, на малка мускулна маса си изглеждат доста.

11.10.16
08:58

казано от kaloyan на 10.10.16, 23:05:

Да ти споделя от моя опит. Трябва да си избереш цели. Ако искаш да свалиш и да се очертаеш, с това бягане няма да стане. Минаваш на 2-3 дена тичане до 35-40 минути и другото щанги, тогава с много малко въглехидрати и си ти. Но ако искаш да запазиш големия обем на тичане и малко въглехидрати няма да стане.
Аз бях най-чист на щанги и малко тичане. В момента  който дигнах тичането като обем и въглехидратите съответно без щанги и изглеждам по друг начин. Хората ми казват че съм отслабнал а то е точно обратното.
Примери има много, виж Дани, моите колеги са същите, супер бегачи, обаче мускули йок и там мазнините си ги има макар и малко, на малка мускулна маса си изглеждат доста.

Целите ми са ясни, да задържа и увеличавам обема километри, то е ясно. Щангите ... не ме влекат на този етап. Евентуално като тръгна на работа, може 2 пъти седмично в обедната да ходя, за да си оставям вечерите след работа за бягане, но това още .... има време.
А за щангите, режима и тичането, при мен е обратното. Сега съм по-лека и не се оплаквам от мускули и релеф. Даже искам да намаля малко краката, ама пусто не си отива тая ММ. Просто мен ме мори това подуване и водна задръжка, която ме преследва постоянно, а с ВМ го няма това.........
Виж сега, нали за нещо трябва да се мрънка :D
Всичко ще се нареди, да съм здрава ми е най-голямата цел. Да съм пълноценен родител и пример за децата си :)
Точка по темата ;)

Мнението беше редактирано от Vess на 11.10.16 08:58.

11.10.16
20:56

Калоян е прав.
Няма как да свалиш килограмите, които искаш и същевременно с това да увеличиш натоварване, чиято основна суровина си изключила от менюто си в голяма степен(а и освен мускулите и мозъка се храни с въглехидрати, което е най-важното).
Първо можеш да поработиш за килограмите и след това да започнеш подготовка в бягане, като няма да имаш проблем да задържиш новото тегло. :)
Успех!

12.10.16
09:15

11/10

Спящо ми е много, но събудя ли се веднъж и не мога да заспя отново....такъв модел съм (dull)
Дребосъчка продължава да вдига Т. До 39 е добре, игрива, ходи из къщи, обаче после като се отпусне милото .... и докато я свалим е като дробче :( Нощем е малко по-добре защото спи поне, изпотява се и някак по няма драми и не се мъчи така, както денем. Температурата я успива, но и якото преобличане .... Снощи обаче нещо се разсъни ииииииии бодувахме 1 час, после докато заспя ..... абе .... тежка нощ с две думи.
Ходихме на доктор, нищо друго няма, само вис.Т и лееееко червено гърло. Ще мине. Стига с отклоненията.

След обед като се събуди, хапна и игра из къщи. Аз реших да се раздвижа докато е бодра и немрънкаща. Надвечер и бягах. В дъжда, но не големия де, леко ръмеше. Много е приятно. Храната уж балансирана ;) П/М/В

11 кръгчета :
6 лицеви опори
12 ходещи напада

+ още 3 кръгчета :
10 пуш преса @ 16 кг. дясна ръка
10 и с лявата
20 клека СТ

Бягане 7,100К за 41:53 мин.

Дано днешния ден е без висока Т и без дъжд та да излезем малко на въздух.
Хубава сряда (F)

Мнението беше редактирано от Vess на 12.10.16 09:17.

13.10.16
08:50

12/10

Слънчеви поздрави А+Б х 5, около 20 мин.

Вчерашния ден, нормален ден. Разходка с пазаруване (whew), после у дома занимавка с дребосъчка, лека дрямка по обед, после шетане, готвене и така. Не съм тренирала, само поздрави правих. Детето е доста по - добре, само веднъж вдигна Т по обед и после чак вечерта към 23 часа. Нощес спа спокойно, с едно преобличане след обилно потене.
Храната НВД + 2 парчета турски локум, че много се изкуших (blush)

Усмихнат четвъртък :)

14.10.16
09:05

Добро утро (sun)

13/10

Вчерашния ден премина така :
Разходка с пазаруване с дребосъчка. После у дома, шетане, хранене, лека дрямка. После готвих и тренирах докато спеше Мимка.
Надвечер и бягах.

5 рунда :
10 СДХП @ 16 кг.
12 лицеви опори

+ 4 кръга :
6 лицеви опори
12 скачащи напада

12К бягане за 1 час и 11 мин.

Доволна от тренировката у дома и от бягането ;) Храната балансирана уж, П/М/В Днес ще видим. Ще излезем и после не знам още.
Хубав и ползотворен петък от мен 8-)

15.10.16
09:36

Добро утро (dull)

Недоспала, сърдита, крива и нам си още каква съм |-) 4 часа дали ми се събират сън ... а бях си навила часовника да ставам да бягам .... къде ти, с това неспящо и мрънкащо бебе ... Зъби няколко май са тръгнали наведнъж и снощи беше ад .... от 3:30 до 5:20 преспиване, люляне на кошара, гушкане и какво ли още не .... е няма и няма, не заспива и това е (dull) Как да стана в 6, еми няма как ...
Евентуално утре ако бягам ... щото днес няма как да стане. Мъжо и баткото са на тренировки заедно и аз с дребната. После тръгваме извън града следобед и утре като се приберем ако изляза....

14/10

Вчера разходка на два пъти с количката и дребната. У дома по обед малко йога.
Храната уж НВД трябваше да е ама не бе :P Имаше и банан и малко грозде ( малко наистина ) и малка филия квасен хляб на вечеря с тиквичките.

Йога 40 мин. (sun)

Край на мрънкащия пост, че заспивам докато пиша :D
Слънчева събота :)

Мнението беше редактирано от Vess на 15.10.16 09:36.

16.10.16
18:20

Хоп троп 8-)

15/10

Без грам тренировки ;) Яко недоспала, и през деня не можах да легна, шетане на село, занимавка с децата и деня мина и замина. Нощта поне долу-горе спах, с леки отклонения :D

16/10

Днес сутринта имахме гости за кафе и закуска. После оправяне и приготвяне на багажа и обратно към Варна. И от обед до сега ... ей сега сядам. За малко ще е де :D Пазаруване, шетане, готвене, пранета, мъжо сложи дребната да наня, аз тикнах рибата да се пече и  излязох да тичам (rain) По емотиконката се разбира, че и дъжд ме валя, но леко, по скоро ръмеше. Кофти вятър имаше на връщане...

Бягане 11,200К за 1 час и 03 мин.

Голям кеф на бягането, голямо чудо са тия ВХ ;) Домашния кекс и соленки на любимата ми бабичка правят чудеса ;) Даже май и PR на 10К имам .... На 10-я часовника показа 56:35 мин.
Ноември съм планувала пак две трейл състезания, таааааа....нямам търпение вече (blush)

Приятна и топла неделна вечер (nod)

Мнението беше редактирано от Vess на 16.10.16 21:18.

16.10.16
22:18

Супер, идеално вървиш, особено ако нямаш болки в краката.

16.10.16
22:21

казано от kaloyan на 16.10.16, 22:18:

Супер, идеално вървиш, особено ако нямаш болки в краката.

Тихо, да не чуе дявола, никакви болки нямам. Благодаря :)

17.10.16
22:18

17/10

Добър вечер 8-)
Деня доста динамичен пак :D Първо пазар с количката и бебка, после у дома. Готвене, спортуване, надвечер бягах пак. Храната и тя хубава....мисля. Балансирано П/М/В, изцяло домашно приготвена. Правих и домашни бисквити от овесени ядки, фурми, банан, кокосово масло. Всички ги харесаха, даже и дребосъчка. Свършиха естествено ;)

Движението:
16 мин. ЕМОМ:
3 снача @ 16 кг.
3 обръщане и пуш преса @ 16 кг.
6 клека с пудовка в рак позиция
Смяна на ръцете всяка минута.

+ 4 кръга :
5 пуш преса @ 16 кг. дясна ръка
5 и с лява
10 лицеви опори

Бягане 8К за 44:50 мин. :)

Сега ако не се буди нощес дребната направооооо.....ще преспа от кеф  :D
Хайде, лека и спокойна (wave)

18.10.16
23:51

Кой ме урочаса, кой ???
Снощи пак всичко 3-4 часа сън :( Че и през деня не се получи да дремна

18/10

Без тренировки, без сън... само храна, ама и тя една....

Яко  щъкане с колата и детето, на 100 места имах да ходя ....
Лягам, лека (yawn)

Мнението беше редактирано от Vess на 18.10.16 23:56.

20.10.16
09:08

19/10

Няма да се хваля, някой да не ми завиди, ама тази нощ спах, ама така хубаво спах. Е, защото детето спа де, то е ясно :D Цели 8 часа и половина. Това не се е случвало скоро :) Тя даже още спи милата, нека се наспи, че вчера през деня пък не можа хубаво и тъй.
Иначе само бягах вчера. На пук на малкото сън, на мен ми се бяга ... постоянно ми се бяга :D Този път в Морската тичах. Оставих дребосъчка у баба й и газ.
Храната домашна, хубава. И малко шоколад имаше, но няма се филмирам.

Бягане 11К за 1 час, 03 мин. и 38 сек. (sun)

Охххх, с нетърпение си чакам новите маратонки (inlove) Старите вече крещят от скъсване (nhappy2)
Хубав и слънчев четвъртък (sun)

20.10.16
20:21

Добър вечер 8-)

20/10

Освен, че се наспах снощи, и на обяд успях да дремна 30 мин. направооооо.....преспах от кеф :D
Сутринта на разходка с пазаруване и на площадка с дребната да каталяса и тя малко ;) После у дома, като заспа и аз легнах малко да ми почине главата. После почнах да готвя и докато ми се свари пилето ( домашно и преди печене варя, иначе голямо дъвкане пада :D ) тренирах :

3 пъти интервали 30/30:
30 сек. работа/30 сек. кардио
1. Суинг до горе @ 16 кг.
2. Лицеви опори
3. Качване на табуретка с десен крак + 6 кг.
4. Същото и с ляв крак
5. Планк длани/лакти
( Първи кръг 30 секундното кардио беше високи колена, втори кръг - скачащ джак, на трети последен кръг - скачащ джак с 2х3 кг. в ръце (wasntme) ) Готино стана, яко пот и висок пулс.

Още 3 пъти интервали 30/20 :
1. Планк длани/лакти
2. Централен планк

+ бонус още 3 кръга :
10 лицеви опори
12 гребане @ 16 кг. с редуване на ръце
14 мъртва тяга на един крак ( десен ) @ 16 кг.
12 гребане @ 16 кг. с редуване на ръце
14 мъртва тяга на един крак ( ляв ) @ 16 кг.

Утре е празник у дома. Пораства ми момчето хубаво с още една годинка. Става на 6 :) Голям е вече. Как лети времето само .... Гордостта ми е той (inlove)

Лека вечер драги ми смехурковци :)

Мнението беше редактирано от Vess на 20.10.16 23:35.

21.10.16
20:49

21/10

Днес е празник у дома :) На този ден, преди 6 год.станах майка на прекрасен син. Жив и здрав да ни е само, за другото ще се погрижим с баща му :)

Не съм тренирала. Само разходка 5К с бубка да купим подарък на батко, после шетане у дома и правене на сурова торта :)

21.10.16
21:19

казано от Vess на 21.10.16, 20:49:

21/10

Днес е празник у дома :) На този ден, преди 6 год.станах майка на прекрасен син. Жив и здрав да ни е само, за другото ще се погрижим с баща му :)

Не съм тренирала. Само разходка 5К с бубка да купим подарък на батко, после шетане у дома и правене на сурова торта :)

Да ти е жив и здрав прекрасния рожденик!(nlove9)

21.10.16
23:12

Да ти е жив и здрав рожденикът, Веси, и все така усмихнат :) (F)

П.С.: И ако може да споделиш каква е тортата, че изглежда много вкусна :)

Мнението беше редактирано от Роси на 21.10.16 23:12.

22.10.16
09:10

Благодаря много за пожеланията :) Здрав и щастлив да е.

Роси, тортата е сурова.
Блата:
- 20 фурми
-1 банан
- 100 гр.натрошени бадеми
- кокосови стърготини на око
Глазурата:
- кокосово масло разтопено
- какао
- малко мед
Разтилаш блата равномерно, заливаш с глазурата a окрасата е каквото имаш ;) Аз сложих бадеми и отстрани банан. Малко в хладилника да стегне и воала :)

Мнението беше редактирано от Vess на 25.10.16 21:02.

23.10.16
10:31

22/10

Привет :)
Вчера отново ден с празненство. Този път на детски кът с куп деца. Много подаръци, много емоции, много игри. Страхотно  се забавляваха децата и най-важното, рожденика супер доволен (inlove)
На обед излязох да тичам, защото си знаех, че торта ще има ;)

12К бягане за 1 час и 10 мин. (sun)

И малко снимки от партито вчера :)
Хубава неделя !

23.10.16
18:51

Честито на адашчето, много да ви радва, а вие много да го слушате ;) А малката все по-голям бонбон става! :)

24.10.16
09:40

Енев, благодаря!

23/10

Трябваше да бягам, обаче не бягах .... Сутринта в неделя се събудих с адския гърлобол, едвам преглъщах. После през деня що годе биваше, обаче вечерта ме събори и като легнах....ужас. Яко ме втриса, с две блузи, одеало и пак ми е студено.....Вдигнах Т ... абе кофти работа. Децата само да опазя :(
За тренировки не мога да кажа кога ще има....искам да се вдигна и тогава. Кожата, мускулите, всичко ме боли. Искам да идва студа, щото тая есен не ме кефи, хич ама .... най-сополивото и болно време (dull)

Хубава седмица на всички :)
Ще пиша когато има тренировка, качествена :)

25.10.16
22:22

Добър вечер :)

Положението с моето боледуване никак не е розово. Имам си налепи по сливиците и два дни жабуря с лайка и сода, мажа с мед и сода. Температура не съм вдигала от неделя вечер, имам енергия през деня, върша си обичайните домашни неща, но гърлото продължава да боли (dull)
Бяга ми се много, утре! Днес раздвижих у дома, щото не ме свърта вече.... Скромно :)

25/10

7 пъти :
6 лицеви опори
12 динамични (скачащи) напада

+ 5 пъти :
5 лицеви опори
10 скачащи клека

Уж нищо, само раздвижване ... пък завъртях 67 лицеви за 20 мин. :)
Нямам търпение утре да изляза да тичам (blush)

26.10.16
06:17

Веси, ще споделя мама как ме лекуваше от налепи по гърлото. Компрес от сварен белтък, захар и черен пипер връзваш на гърлото за през нощта. Тя слагаше кърпа върху нея вестник, памук и сместта.
Ако ти се пробват такива неща...  ;)
Скорошно оздравяване!

26.10.16
08:49

казано от Sanya на 26.10.16, 06:17:

Веси, ще споделя мама как ме лекуваше от налепи по гърлото. Компрес от сварен белтък, захар и черен пипер връзваш на гърлото за през нощта. Тя слагаше кърпа върху нея вестник, памук и сместта.
Ако ти се пробват такива неща...  ;)
Скорошно оздравяване!

Благодаря, Саня! Положението се влошава вместо да се подобрява. Ще се ходи на доктор днес (dull) Лявата се е уголемила и все по-силно боли :(
Бягането е под въпрос днес ....

26.10.16
09:25

Вес, аз имах съвсем същото преди година-две и писах в дневника си. Не бива да се пипа възпаленото гърло, нито да се гаргара или маже,  особено пък със толкова груб материал като сода. Няма никакъв ефект да се налагаш външно с каквито щеш боклуци- белтъци, извари и пр. . Това са нормални стрептококи и нищо страшно.  Ще ти изпишат антибиотик за 5 дни , сиропче за гърлото и толкова.
В крайна сметка обаче имунната система сама се справя с инфекцията за около седмица - десет дни и без антибиотик.

26.10.16
09:29

казано от Queen Cobra на 26.10.16, 09:25:

Вес, аз имах съвсем същото преди година-две и писах в дневника си. Не бива да се пипа възпаленото гърло, нито да се гаргара или маже,  особено пък със толкова груб материал като сода. Няма никакъв ефект да се налагаш външно с каквито щеш боклуци- белтъци, извари и пр. . Това са нормални стрептококи и нищо страшно.  Ще ти изпишат антибиотик за 5 дни , сиропче за гърлото и толкова.
В крайна сметка обаче имунната система сама се справя с инфекцията за около седмица - десет дни и без антибиотик.

Благодаря, Мира и на теб за включването. Знам, че ще мине .... Просто не  помня от кога не съм пила такава отрова и .... едно ми е странно. Но понякога без АБ не става, или става но трябва да си го изтърпя.

26.10.16
09:36

Айде сега- отрова било. Ако не бяха антибиотиците, 80% от нас във форума нямаше да ни има въобще. Благодарение на антисептиката и още някои други неща сме живи и съществуваме, само до преди 70-100 години някакви банални днес бактерии и следродилни инфекции са убивали огромна част от майките и новородените и си е било късмет да доживееш пълнолетие.
Вземаш си още сега пробиотик, защото АБ е много агресивен към чревната флора(изпитах го на гърба си) и всичко ще е ок.

26.10.16
09:41

казано от Queen Cobra на 26.10.16, 09:36:

Айде сега- отрова било. Ако не бяха антибиотиците, 80% от нас във форума нямаше да ни има въобще. Благодарение на антисептиката и още някои други неща сме живи и съществуваме, само до преди 70-100 години някакви банални днес бактерии и следродилни инфекции са убивали огромна част от майките и новородените и си е било късмет да доживееш пълнолетие.
Вземаш си още сега пробиотик, защото АБ е много агресивен към чревната флора(изпитах го на гърба си) и всичко ще е ок.

:* добре дееее , малко пресилих изказването :P

27.10.16
09:58

Здравейте!
От 7 съм станала днес и без малко да си забравя отчета :D

26/10

Първо на патерички да честитя на всички именници вчера. Здрави да сте!
Сутринта минахме през доктора. Изписа ми АБ както и очаквах. Лявата сливица е особено зле, отива болката и към ухото вече (dull) Вит.Ц и В-комплекс каза също да пия.
По обяд обаче заведох дребосъчка у баба й и бягах в Морската. Ми не се стърпях ....

Бягане 9К за 53:47 мин. :)

Храната си е както преди. Аз не съм човек, който може да спазва някакви рамки (wasntme) Ще си хапвам и ще си тренирам. Точка.
Хубав четвъртък (F)
Любимия ми :)

Мнението беше редактирано от Vess на 27.10.16 09:59.

27.10.16
13:06

казано от Queen Cobra на 26.10.16, 09:25:

Аз като съм бил много малък са ме водили на една жена народен лечител, която ги маже с едни мазила, ефекта е че никога повече не съм имал проблеми с гърлото, а преди това постояно съм имал проблеми.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1