29.06.12
14:50
Обмислям и аз да си предпиша магнезий, ама само магнезий, други добавки не искам. :D
Вечеря - шопска салата, салата миди, бял амур на туч, 50 гр. гроздова с айрян (blush)
Не знам до кога ще издържа без да тренирам......много ми е кофти да чета какви тренировки сте си спретнали Вие, а аз ;( си ближа раните......
Утре ще имаме гости цял ден и цяла вечер, и задачки имам за вършене...тежък ще е деня ;) хе хе
Мнението беше редактирано от Vess на 29.06.12 22:21.
Много ми е зле хора, спрях да тренирам за да мине болежката, а то....още по-кофти се чувствам....днес пропуснах и тренировката с групата на ВИК, много ми е кофти, но едно че имах гости с преспиваме, едно че стояхме до късно снощи и днес поспахме повече, и капака е че цял ден съм като парцал, не ми се яде, не ми се пие, имах срещи очи с очи с тоалетната чиния снощи (puke), какво стана не разбрах.....вирус ли лепнах не знам, но само ми се лежи, сили нямам, даже и кафе не съм пила, че не знам какво ще се случи.....от него....преди малко хапнах няколко домашни кайсии, да видим дали ще има последствия....(dull) не съм яла нищо а вече е пости 14 часа, това не е било никога.....
Заспа дребното преди малко, изпратих гостите и се просвам из да лежа....цял ден май това ще правя......
Преди да ми е заминал на втора страничка дневника да си напиша за днес ;)
02.07.2012 понеделник
На работа, след дълго отсъствие....тъпо ми беше, странно ми беше, чувствах се като аутсайдер...... :(
закуска - 3 кайсии, мед, тахан, ленено семе, какао и сурови бадеми
обяд - пилешка пържола бут, зеле, салата гръцка
следобед - остатъците от закуската тъй като не я изядох цялата, която си бях приготвила
вечеря - шопска салата, 2 яйца на тиган в масло и резени кашкавал за подложка ;)
Геритамин
Магнезий
Тренирах днес......ми то все ме боли, и да почивам и да не почивам все тая.....аааааааааа......сядам да чета сега за този прищипан нерв какво да го правя..... :@
тренировката :
5 рунда от :
Бърпи - 15
Клек СТ - 10
Лицеви опори - 5
60 сек. почивка между рундовете
време - 13:53 мин.
Оригиналния комплекс е 10 рунда за време, аз направих само 5.
5 рунда от :
Тръстър @ 16 кг. - 10
Кофички на стол - 10
Мъртва тяга хай пул @ 16 кг. - 10
Време - 11:06 мин.
Общо тренировка - 24:59 мин.
Ами бива.....на тръстърите и хай пул нямах проблем с тежестта, нямаше болка, но имах проблеми на лицевите опори.....там силата е паднала и затова реших да прекратя комплекса на 5 рунда и да заменя с други упражнения.
Мнението беше редактирано от Vess на 03.07.12 13:00.
03,07,2012г вторник :
кафе, кайсии, мед с какао, ленено семе, тахан и бадеми
паниран кашкавал ( тук се изложих, обядвах на заведение...) зелена салата с ролца от раци
кафе, кайсии, мед с какао, ленено семе, тахан и бадеми
Чудя се още дали да тренирам, може да се поразкърша у дома, за сега съм ОК, това мойто се оказа не травма от изхвърлянията с 14-ката а от течение от климатика на работа, работя в оупън спейс, и климатичната ни инсталация е кофти, цял ден съм със жилетка облечена (dull), така гадно го завърта и ме блъска точно в ляво..... и като чух колко колежки се оплакват от същото.......:(
Мен ме лъхна така на тренирвка зимата и оттогава постоянно си слагам суичер и за 1 мин да седна, сега на тези температури си ходя със суичер, когато другите са по потници.
Отиди на лекар, дори и общопрактикуващ, да те изпука, да прецени како може да е.
За една седмица ще ти предпише лечение, което ще ти помогне много, но след това трябва да внимаваш с тежестите.
Казвам ти го неслучайно, ако оставиш нещата така и мислиш, че като си почиваш няколко дни или седмица, ще се оправи, може да се наложи да преминеш и по-болезнени процедури, ако искаш да продължаваш да тренираш, както си тренираш досега.
В моя дневник пише подробно на какво се подлагам, когато се наложи, друго вече не ми помага. Но подобрението от процедурите се усеща и се надявам до края на тази година да съм приключила с тази травма.
казано от Puppy на 03.07.12, 14:59:
Мен ме лъхна така на тренирвка зимата и оттогава постоянно си слагам суичер и за 1 мин да седна, сега на тези температури си ходя със суичер, когато другите са по потници.
Отиди на лекар, дори и общопрактикуващ, да те изпука, да прецени како може да е.
За една седмица ще ти предпише лечение, което ще ти помогне много, но след това трябва да внимаваш с тежестите.
Казвам ти го неслучайно, ако оставиш нещата така и мислиш, че като си почиваш няколко дни или седмица, ще се оправи, може да се наложи да преминеш и по-болезнени процедури, ако искаш да продължаваш да тренираш, както си тренираш досега.
В моя дневник пише подробно на какво се подлагам, когато се наложи, друго вече не ми помага. Но подобрението от процедурите се усеща и се надявам до края на тази година да съм приключила с тази травма.
Да, много е кофти това с климатиците. Аз ходих още миналата седмица на ДЖП-то, и той каза, че е невралгия. Изписа ми болкоуспокояващи и каза почивка. Е, почивах ама все същото, странното е, че болката се мини, докато преди беше отзад на лопатката, сега премина под мишницата....много странно....и вчера докато тренирах, ме болеше на лицевите опори, направя нямах сили да се вдигна, а на тръстърите и на хай-пула нямах никаква болка....
Явно ще трябва да отида пак и да искам направление за специалист.....
03.07.12
15:39
Страшно мразя климатиците, дори и зимата, но са навсякъде. Според мен ти трябва повече почивка и мазане. Ако това е нещо като “схващане”, на мен ми бяха изписвали и някакви хапчета да пия преди една-две години /беше ми се схванал врата/. Дано не е нещо по-сериозно.
Така, значи същата история. Какво ти изписа? Миллгама и фламексин?
Най-вероятно е плексит по описането, същото като моето, при мен болката достигна и до рамото и в един момент можех да си дигна ръката само до 30 градуса.
Съветвам те да поискаш направление ( ако дават такива) за рехабилитатор или дори ортопед, на невролозите им нямам много вяра. Аз тогава ходих и си спомням, че ме караше да вървя напред назад, да си мърдам ръцете, да си пипам носа и накрая ми каза: Няма причина за притеснение, до няколко дни ще се оправиш ( Да, ама не..)
Не, лекарствата които ми изписа са съвсем други, на всички известните Немизил ( казва, че е противовъзпалително ) и Беналгин, и да мажа с Дийп Релийв. Абе май ще ходя за направление, по принцип дава, ако си поискам.
А относно лекарствата то нашето ДЖП дава за всичко Немизил, универсалното лекарство :D
На скоро като бях с налепи в гърлото, освен антибиотик, изписа ми и Немизил, после за болежките - Немизил, мъжа ми го е лепнал нещо летния вирус - Немизил :D за всичко Немизил......
Това да не се чете като реклама хора, аз съм такъв противник на хапове и подобни, че.... (muscle)
03.07.12
15:56
казано от Vessi-barabesi на 03.07.12, 15:47:
аз съм такъв противник на хапове и подобни, че.... (muscle)
Също! (y)
...дописвам...
тренировка :
За време
30 ходещи напада
21 набирания, 21 коремни преси
30 ходещи напада
18 набирания, 18 коремни преси
30 ходещи напада
15 набирания, 15 коремни преси
30 ходещи напада
12 набирания, 12 коремни преси
30 ходещи напада
9 набирания, 9 коремни преси
30 ходещи напада
6 набирания, 6 коремни преси
30 ходещи напада
3 набирания, 3 коремни преси
време - 19:53 мин.
след това :
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
лицеви опори от колене - гърди до пода
кофички
време - 08:09 мин.
вечеря - салата краставица и домат, сирене, 4 яйца на тиган в масло
Забележка : по средата някъде 20 от нападите бяха с 13 кг. дечко на ръце ;) хе хе, а самите напади бяха на място, тъй като тренировката я правих у дома :)
03.07.12
22:41
Много ни помагат тия деца - само да сме се оплакали. Търчим след тях, тренираме с тях - как да надебелееш :D.
Ха ха ха, точно :) ако лоста ми беше по-нависоко и набиранията щях да правя с него на гръб хе хе...
03.07.12
22:55
Нямаш грешка, ама се щади, че с тия болежки не е добре. ;)
04,07,2012 сряда :)
храна :
- кафе, сливи - 4 - 5, мед с тахан, ленено семе, какао и бадеми
- пиле със сметана, гъби, шопска салата
- кафе, остатъка от мед с тахан, ленено семе, какао и бадеми
-достатъчно вода
- геритамин
- магнезий
Днес движение ще има според зависи :D
След работа ще ходим към плажа с едни приятели с децата ;) и не знам дали ще успея да се поразкърша, замислила съм да си взема пудовката, но поне ще си напълня най-накрая торбата за трениране с пясък ;)
Към 18.00 часа има още доста хора по плажа и....може и да не успея да размахам едни 14 или 16 кг.....ще видим де ;)
И още нещо да кажа, започвам да усещам, че нещата с болежките ми се нареждат....май е трябвало да се раздвижа, и лека полека ще мине. ДАНО (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 04.07.12 15:14.
04.07.12
15:20
В какви пропорции ти е закуската, че ти и остава? По колко лъжици от всичко :D.
казано от Deskameska на 04.07.12, 15:20:
В какви пропорции ти е закуската, че ти и остава? По колко лъжици от всичко :D.
Ами пълня си едно бурканче, което е около 200 гр. и го ям на два пъти, че ми идва тежко :)
Закуската - мед, тахан, ленено семе, какао и бадеми, всичко това е смесено под формата на смес :)
..........
тренировка нямаше, има много хора още по плажа и не извадих пудовката, но поне си напълних БГ-торбата с пясък ;) и сега
чакам предложения от Вас, как да си я уплътня, че да не ми се сипе пясъка ??? излиза там където е ципа...кофти работа.....
Инъче, тежи 14 кг. още можеше да събере, но дръжките взеха да се разпарят и затова не я пълних повече.....
Струва ми се че този дънков плат ще дойде много слаб за тези килограми пясък :(
Вечерях : шопска салата, печена риба скумрия и (beer)
Мнението беше редактирано от Vess на 04.07.12 22:22.
04.07.12
22:27
Сложи пясъка в торбички и тогава напълни торбата. Друго не се сещам :)
казано от Deskameska на 04.07.12, 22:27:
Сложи пясъка в торбички и тогава напълни торбата. Друго не се сещам :)
Може, ще ги завържа и така ще ги сложа в торбата хе хе :)
04.07.12
22:35
Така даже ще можеш да махаш и да добавяш - за по-леко и по-тежко. ;)
05.07.2012 четвъртък :)
храна :
- кафе, 20 гр. черен шоколад, 3 кайсии, мед с какао, ленено семе, тахан и бадеми
- пилешка пържола бут, тиквички на фурна, зеле салата
Тренировка ще има днес, в домашни условия, пак сме сами с дечко, с пудовките ще е, ще я опиша после, след като я направя ;)
Деси, не каза нищо за количествата ми от закуските дето ме пита :P
Мнението беше редактирано от Vess на 05.07.12 14:30.
05.07.12
14:16
Веси, не каза по колко лъжици слагаш, ама т’ва 200 грама бурканче ме срази - честно! Тахана дето купувам е 300 гр. Ти за два дни го изяждаш :D. Предполагам е доста засищаща закуска. Решила съм да си купя по-голям буркан тахан /има едни по 700 гр/ и ще пробвам един ден. Само кажи по колко от всичко, че не си уточнила. Чудя се и дали след тренировка е добре да го ям тоз сладък и мазен бъркоч или няма да е проблем??? Аз обожавам и една друга комбинация орехи и мед. Ох, глад. :D
казано от Deskameska на 05.07.12, 14:16:
Веси, не каза по колко лъжици слагаш, ама т’ва 200 грама бурканче ме срази - честно! Тахана дето купувам е 300 гр. Ти за два дни го изяждаш :D. Предполагам е доста засищаща закуска. Решила съм да си купя по-голям буркан тахан /има едни по 700 гр/ и ще пробвам един ден. Само кажи по колко от всичко, че не си уточнила. Чудя се и дали след тренировка е добре да го ям тоз сладък и мазен бъркоч или няма да е проблем??? Аз обожавам и една друга комбинация орехи и мед. Ох, глад. :D
Ооооооо, чакай малко, спри, спри, спри :D
Това 200 гр. не е само тахана бре жена....ха ха, не че не мога ама.....
Това 200 гр. е всичко. Значи, обяснявам - правя си сместа, която вкл. 200 гр. тахан, 3-4 с.л.мед, около 200 гр. смлени ядки, какаото е на око, около 200 гр. смяно ленено семе и това с миксера. После от него си сипвам всяка сутрин в това бурканче и така. В една порция колко тахан, мед и другото да има ???
Нали ме разбра ???
Мнението беше редактирано от Vess на 05.07.12 14:22.
05.07.12
15:10
Разбрах, чудна мазна закусчица. Значи ти се падат около 100 гр на ядене от целия бъркоч. Абсолютно достатъчно, де. Много вкусно ми звучи. Ще го пробвам.
казано от Deskameska на 05.07.12, 15:10:
Разбрах, чудна мазна закусчица. Значи ти се падат около 100 гр на ядене от целия бъркоч. Абсолютно достатъчно, де. Много вкусно ми звучи. Ще го пробвам.
Мхм, даже сегашния бъркоч, лененото семе май е в повече и е доста сухичко ;) хе хе
05.07.12
15:27
Консистенцията предполагам е като кексово тесто. Лененото като постои и сгъстява. Тая комбинация трябва доста да засища. Добре ли е да се яде след тернировка - как мислиш?
казано от Deskameska на 05.07.12, 15:27:
Консистенцията предполагам е като кексово тесто. Лененото като постои и сгъстява. Тая комбинация трябва доста да засища. Добре ли е да се яде след тернировка - как мислиш?
Не, по суха ми е консистенцията, не е баш като за кекс......малко ми е тахана явно :D
Според мен става за след тренировка, нали тогава точно от това имат нужда мускулите ти, но имаше не отдавна дебат за сладкото след тренировка и не знам, аз често и след тренировка си хапвам от баркоча и не ми пречи, не качвам, напротив, мускулите ми са по явно изразени, което и искам де :) Но пак ти казвам, всичко си правиш на око, ти си решаваш колко мед да сложиш и колко сладко да стане, моето не е много сладко, някой път го правя по-сладко, зависи как ми се яде ;)
05.07.12
15:46
След тренировка не е ли по-добре порция белтъци, т’ва е мазнина? Или пак зависи от режима. Аз като съм на никакъв режим и вече се омотвам съсвсем.
казано от Deskameska на 05.07.12, 15:46:
След тренировка не е ли по-добре порция белтъци, т’ва е мазнина? Или пак зависи от режима. Аз като съм на никакъв режим и вече се омотвам съсвсем.
Точно, права си, че белтъка е по - добрия вариант за след тренировка, но нали и аз не съм в момента на никакъв режим, та.....хапвам си :)
Да се поФаляяяяя, нямам болежки вече, май е било време да се поразкърша с тренировки и всичко се нареди, но трябва много да се пазя вече, със жилетка на работа и така 8-)
....дописвам.....
следобед - шепа сурови ядки микс, малко от закуската
18.30 часа - тренировка
вечеря - шопска салата, печено пилешко бутче на фурна, малко пилешка шунка
Тренировка на деня Веси :)
3 рунда с около 2 мин. почивка между тях
11 интервали 45 / 15 от следното :
1. Тръстъри и напад десен крак @ 14 кг. - 8, 8, 7
2. Тръстъри и напад с ляв крак @ 14 кг. - 7, 7, 7 ( тук не крака ми е по слаб, ами вече изтървах пудовката, изплъзва ми се от ръцете )
3. Бърпи / хай пул - 9, 10, 9
4. Скачащи клека - 25, 20, 20
5. Планк на лакти/на длани/лицева опора = 1 повторение - 10, 8, 10
6. Гребане лява ръка @ 14 кг. - 16, 16, 16
7. Гребане дясна ръка - 16, 16, 16
8. Степ ъп на стол ляв крак @ 14 кг. в лява ръка - 12, 13, 13
9. Степ ъп на стол с десен крак @ 14 кг. в дясна ръка - 12, 13, 13
10. Суинг до вертикала @ 14 кг. - 17, 18, 15
11. Лицеви опори на колене - 20, 20, 21
Общо време около 39 - 40 мин. всичко :)
Болка изпитвах единствено на лицевите опори.....нито на гребането, нито на суингове на нищо, само на лицевите, затова последните ги правих на колене, така не ме боли.
Току-що изядох 40 гр. черен горчив шоколад, много ми се ядеше нещо сладко, ужас значи......голямо плюскане.......
грух....грух....
Мнението беше редактирано от Vess на 05.07.12 22:02.
05.07.12
22:58
Тая вечер нещо ни става пак. И аз оплесках нещата със сладолед. Поне повечето беше домашен. Ужас - глад. Месото нещо не ме наяжда мен. :D Повредена съм :D
казано от Deskameska на 05.07.12, 22:58:
Тая вечер нещо ни става пак. И аз оплесках нещата със сладолед. Поне повечето беше домашен. Ужас - глад. Месото нещо не ме наяжда мен. :D Повредена съм :D
Хе хе, и аз съм повредена значи......ми не знам яде ми се, ям....като чета как другите нямат апетит, при мен това се случва толкова рядко, да не кажа никога :P
06.07.2012 петък :)
До момента само папуууу :)
- кафе, бъркоч от тахан, мед, какао, лешници и ленено семе
- печена риба скумрия на скара, гарнитура зеле с моркови, салата шопска, ред черен шоколад
- в момента кафе, и няколко кайсии и шепа сурови ядки микс :)
....ще се дописва ...
Мнението беше редактирано от Vess на 06.07.12 15:47.
....
вечерях - шопска салата, кашкавал, печено пиле бут
и преди малко мааааалко сладолед (blush)
Не успях да тренирам днес, нямаше как, но утре се каня да съм в залата, че отдавна не съм се навъртала там... :x
06.07.12
23:00
Какво ли ме чака на морето :( всички ще ме изкушават :(
06.07.12
23:05
Deskameska, ще те изкушават, ако ти им позволиш ;)
казано от Deskameska на 06.07.12, 23:00:
(dull) ???
Това ни най-малко не го рабрах...какво ни е на нас “на морето”?
казано от Deskameska на 06.07.12, 23:00:
Това и аз не го разбрах ??? Какво искаше да кажеш Дес ?