Да, доста е удобно за оползотворяване на дроб по бързата процедура 🙂
Важно е и да има хубаво хлебче... И може би порто 😍 Гурме-вариантът на Барт е супер.
Малко оффтопик... Днес говорих с близка колежка, случват се някакви революции на работата, мноооого стрес, много задължения, пътувания, таргети, презентации. Направо не ми се мисли за догодина, като айлякът ми свърши 😑😪😒
Наистина имам нужда от порто в момента, че ми стана меко казано гадно като се сетих как изцежда работата 😯
Ама това е животът.
Днес
Тяга с пудовка 5х5@32кг
Тяга с пудовки 3х5@2х20кг
Обърната лег преса 5х20
Едностранно гребане с пудовка 5х5@12
Военна преса 15@10кг; 7,6@15кг
Военната е разочароваща, но мисля, че бързо ще дръпне.
Вчера ситуацията беше - много исках да тренирам, ама немАх желание 😪
Не успях да излезна от мързеливото настроение и само загрях: обърната лег преса, преден клек с 10 кг лост и лежанка с 20 кг, няколко серии. Хубавото е, че лежанката не ми натежа изобщо (както е и редно с 20 кила лост 😂).
Няколко дни подред ми се доспива страшно рано... 🐻
#хибернацияftw
Така, имам една неописана тренировка със собствено тегло, но не си я спомням дословно.
Коремни преси тип лакът/коляно
Глутеус мост
Лицеви опори от колене
Изометричен клек
...?
Нещо съм си прецакала дясната ръка и ме боли от китката до лакътя при въртеливи движения.
Излизам боса по снега на терасата😎💗
Допи ми се червено вино... По принцип не пия и тотално съм се откъснала от технологията, тенденциите, не знам кои са добрите вина вече. Сипвам си по 30-40 грама вечер😂
Днес набързо, без загрявка и без разтягане засега:
Преден клек - 3х4@20кг
Лежанка @20 - 4,5,5,5,6
Военна преса @20 - 2,2,1 мноооого тесен хват
Едностранно гребане - 3х8@12
Не спах добре и бих изпила едно късо, ароматно еспресо, оммммммм, ама.... Съдба 😳☕
Днес айляшки горна част
Лицеви от колене - 4х10
Раменни преси - 4х12@2х4кг
Трицепс с гиричка - 4х7@4кг
Стойка на ръце - 2х...
Планк - 3х...
Вакуумки
Ядох протеинова вафла, много ми се ядеше сладко. Вероятно от скука 😂 все си мисля, че една гофрета би била по-добър вариант, ама тези, които съ8м набелязала, са далечко (Vitosha downtown bar and dinner e мястото).
Пак има прясно домашно телешко, така че останалите 90% храна са добре.
Мнението беше редактирано от Atom на 04.12.17 10:35.
Опитвам се да настивам (не знам как стана това, изнежила съм се нещо). Затова днес гледах да не се задъхвам (т.е без клек)
Тяга с пудовка - 4х10@12
Тяга на един крак - 4х10 на крак@12
Балетен клек 4х15
Лицеви от колене 3х10
За проба: пуш преса едностранно @12 - по 5 повт.
Вакуумки
Глутеус мост със задържане, на един крак, вариации
Ако утре ми е по-добре, клек и/или тръстъри.
Без тренировки, отпаднало ми беше тия дни. И мнооого студено, на 20-21 градуса стоя навлечена като зелка (ама нямам температура).
Снощи заспах в 20.28ч... След миг се събудих ииии вече беше 6 и нещо. Та днес ми е по-добре.
Правих много приятни сурови трюфели, част от тях - розови (оваляни в сушено цвекло) 👯💞
Домашен хляб с поръска от черен кимион 😍😍😍
И за другото ми изневерява паметта.
Ядох като змей (както винаги, когато съм болна), адски апетит.
Това ми е първо боледуване от мнннннооооого време насам, дано тая хрема е последна за сезона 😷
Днес набързо, без почивки (е имаше там по 5-6-7 секунди, на тръстърите повече)
Едностранно тръстър @12 - 4х7
Тяга на един крак @12 - 4х10
Лицеви от колене - 4х10
Бързи полуклекчета @2х4 - 4х10
Планк, вакуумки, ритник назад няколко вида
Правих сурови бонбони от какаова паста, мед и лешници. В част от тях сложих мака, опитвам се да свикна с аромата 😂 Доста лесно и удовлетворяващо за правене, много яки станаха на външен вид. Не съм ги опитала още.
Оф и нещо, което пропускам да напиша от доста време. Бях се оплакала, че усещането в корема ми е нетипично и че ми няма плочките (голяма болка 😂😂😂).
Като че ли от месец - два нещата си идват много осезаемо на мястото, мога да правя контролирано вакуумки, имам плочки 🙊, абе пак си се чувствам себе си. Единствено някакъв участък около пъпа ми е още леко чужд. Ма като казвам леко, значи 0.025% 😁
Скромно
Вчера
Плие @12 - 5х10
БГ клек - 5х10
Лицеви на стол - 4х10
Днес
Плие @12 - 5х10
Тяга на 1 крак - 4х10
Гоблет клек - 4х10
Привечер планирам глутеус мост + крънч, планкове, вакуумки и ако си намеря ластика, сгъване за задна верига.
Не знам от къде го извадихме тоя късмет, но бебето спи от 21 без нещо до 9 сутринта с едно кратко разбуждане между 5.30 и 6.30 (хваля се).
През деня също подремва на 2-3-4 пъти, изобщо абсолютен пор. Като мен,защото и аз спя наопаки на всеобщото схващане, че трябва да изкукундрясам, за да съм добра майка 😁
И два зъба излезнаха без да усетим (порева един следобед, но нищо грандиозно).
Ш’си вържа червен конец след толкова хвалби 💆
То с тая “тренировка” (с гиричките) или без нея е все тая, но да я впиша все пак:
Лицеви от колене 3х10
Сгъване за бицепс 4х10
Раменни преси 4х10
Плие 4х10
Обърнати коремни преси 4х10
Планк, вакуумки
Мързи ме, хапват ми се филии с масло и шоколад 🐽, няма да станат така нещата.
казано от Atom на 18.12.17, 17:58:
Мързи ме, хапват ми се филии с масло и шоколад , няма да станат така нещата.
Зависи 😁 If it fits, it sits 😉
Хихи, Саня, а аз си мислех, че си мило и добро момиче 😢😂
За протокола, филЮите ВСЕ ОЩЕ не са се отразили, но живея в страх 😑
Днес само разтягане и нещо като “ресторативни упражнения” - през моята непретенциозна и неразбираща призма.
19.12.17
17:31
казано от Atom на 19.12.17, 16:51:
Хихи, Саня, а аз си мислех, че си мило и добро момиче
То така казват обикновено и съседите на серийните убийци: “Не може да бъде, той бе толкова тихо, добро и мило момче. А и от апартамента му гък не се чуваше” 😄
Това естествено няма никаква аналогия със Саня 😉
Днес:
Едностранно раменна преса @12 (в скоби е допълнителна бройка с пуш):
Дясна 5(+2), 4(+1), 4 (+1)
Лява 3 (+2), 2 (+3), 2(+3)
Лицеви от колене - 2х12, 3х10
Едностранно гребане @12 - 1х8, 3х10
Кофички пейка 4х10
Гоблет @8.5 - 4х10
Плие @12 - 4х15
Евентуално по-късно разтягане и планкове.
Снощи хванах светлина (с 300 зора и напъване и стойки 😂😂😂)
#pardonmyпижама
Мнението беше редактирано от Atom на 20.12.17 13:42.
Днес
Преден клек 10@10, 2х10@15, 2х10@20 (обръщането от земя)
БГ клек @2х3кг - 3х10 на крак
Обърната лег преса 4х15
Степ ъп- 4х 10 на крак
Привечер разтягане и “ресторативни” ще се постарая да има.
Гладната фаза мина, сега съм в безапетитната 🐰
Вчера кофти ден, беше ми се събрало безсъние и то двудневно (фирмено парти, рожден ден...). И двата пъти съм се прибирала относително навреме и съм пила по 1/2 чаша вино, а на сутринта съм дроб сарма, егати?!!?
И не ми се получиха сладкишите, което е гадно. Единият е много вкусен, но грозен :(
Иначе съдържа брашно от лешници, яйца, сурова какаова паста, течна сметана, банани... Добър замисъл 🍰
24.12.17
11:44
Никой няма да гледа външния вид, Силве! 🙂
V, не си права, ами инстаграм?!🐇
Пфу, днес и едни бисквити ПАК ГРОЗНИ! Дано поне бобът и постният ориз се получат. И питката.
След няколко дни (почти) безпричинен мързел, днес скромно:
Глутеус мост 5х30
Глутеус мост + крънч 4х15
Сгъване за задна верига с ластик 5х15 на крак
Крънч 4х10
Абдуктор с двоен ластик 5х20
Разтягане, вакуумки
Мнението беше редактирано от Atom на 03.01.18 11:22.
Днес
Плие@12 - 4х10
Тяга @12 - 4х10
Сгъване задна верига с ластик - 7х10 на крак
Абдуктор двоен ластик - 4х30
Напади - 4х15 на крак
Кофички на пейка - 4х15
Разтягане
Днес общо
200 клека със собствено тегло (част от тях гоблет с шаващ субект около 9кг)
200 крънча
Планк
Стойка на ръце
Включвам се не толкова, за да отчета тази невероятна тренировка, колкото да отбележа, че ужасният заплес все още не ме е напуснал. Даже става все по-зле. А може би просто толковка си ми е отредила природата и да не драпам за повече... 🙉💭💄
В магазините не помня за какво съм, не помня колко пари давам на касата, не помня дали ми връщат ресто и колко, не знам къде са ми касовите бележки (дадени преди минута)... Изобщо не знам къде се намирам. Добре че имам навици от първи клас да си проверявам портмонето и ключовете по 1566555 пъти на ден...
😳🙍😒
Ако кърмиш, не се чуди защо си заплес 🙂 И аз бях така едно известно време...
Все още да, Роси. Не знам още колко, но няма да е много.
Според една позната е дефицит на Б12, възможно е (преди време го изследвах и не беше турбо оптимален). Но пък е възможно да е и хиляда други неща, така чеееее за момента ще си стоя бльон.
В този ред на мисли, някой знае ли дали има смисъл от не-инжекционна терапия с Б12?
...
Вчера
По 60 напада на крак
60 лицеви на стол
Клекове със ст неизвестен брой
Днес
Стотина клека със ст
По 40 напада
По няколко пистолета на крак
Обърнати коремни преси
Цял живот правя нападите редувайки краката на всяка бройка. Пък то какъв айляк било да си направиш серията за единия крак, пък после за другия 😃😇
Днес малко аеробика 🐌
Американски подскоци 5х10
Клек + бърпи 5 х10
Прескок пейка 5х10
Обърната коремна преса + лицева от колене 3х10
Планк, в почивките планк от колене.
Ако мога нещо подобно да правя всяка сутрин на гладно, ще е много добре.
После може да се разтегна евентуално.
Днес видях, че преди време съм сваляла my fitness pal и ще пробвам да траквам някакви калории, за да видя какво се случва, чисто информативно.
Днес от обяда и закуската са към 1000, като целенасочено не изядох няколко домашни бонбона, които бих изяла, ако не траквах 🐄
Абе голяма досада общо взето😂
Днес
Американски подскоци 6х10
Напади 5х10
Лицеви от колене 5х10
Планински катерач 4х50
Планк
Фрог сренд
Гл мост 5х20
Нападите пак по айляшкия вариант, но пък така не ме болят коленете... Така че вероятно ще ги правя така занапред.
Доста разхвърляни упражненията, но се наложи да е така.
Сега разтягане.
Да ти кажа нападите ги наричаш айляшки, но аз смятам че статични са по-стриктни , защото при редуването на краката аз често губя малко от формата и съответно имам чувството, че не извличам максимума от упражнението.
За мен наистина най-големият плюс на статичните без редуване е, че не ме болят коленете.
Като редувах, винаги ме приболяваха коленете. И винаги започваше една драма със задъхване, а после задължително мускулна треска на Д-то. Нито едно от тези няма да ми липсва....
А, и при “новият” ми вариант мисля, че ще съм доста по стабилна с тежест. Както ти казваш, ще извлека максимума😎
Само дето пак нямам достъп до тежести за неопределено време, има малка надежда в неделя да потренирам, но да видим...
12.01.18
18:27
Aтомче, щом кърмиш, то изобщо не се ограничавай откъм калории. Лактацията е изключително енергоемък процес, доколкото знам ти трябват допълнителни 500 ккал ежедневното ти меню, така че едни 2300-2500 ккал ще са ти ок.
А, аз не се ограничавам 😊 Това с бонбоните беше леко шеговито, така си говоря - често леко иронично, най-вече към себе си.
Иначе точно толкова ги докарвам калориите, 2.3к+. Хубавото е, че протеиът идва предимно от домашни яйца и месо, което за мен е много важно и огромен плюс. Горе-долу ми е ясно, след време като почна да “чистя”, какво и как ще огранича...
Например, за да мога да пия бира, ще махна хляба😂
13.01.18
09:48
Ето, това е човек......махам хляба за да пия бира.
Все едно себе си слушам.
казано от Bart Simpson на 13.01.18, 09:48:
Ето, това е човек......махам хляба за да пия бира.
Все едно себе си слушам.
🙂 Ако не беше бирата, досега да съм като за корицата на Men’s Health. 😄
Днес
Глутеус мост + крънч 4х15
Клек собствено тегло 10х10
Сгъване за задна верига с ластик 5х20на крак
Абдуктор двоен ластик 5х20
Лицеви опори 3,2,3,2,1
Двоен клек със стъпка встрани 4х5
Разтягане доста
Днес
Плие@12 - 4х15
Гоблет - 3х10@9, 2х10@12
Сгъване за задна верига двоен ластик - 4х20
Абдуктор троен ластик - 4х20
Глутеус ритник с ластик - 5х10 на крак
Лицеви опори - 3,2,1 (баси тъпото упражнение 😂 каза човекът с клечави ръце и тежък задник 😄)
Изолиращите много ми харесаха, почувствах се добре 😎🐾
Лицевите, както почти цял живот - epic fail. Поне съм сигурна, че ги правя с добра форма, а не като някои момичета на 800 кал и 41 кг, които са начинаещи, но правят 4х20 лицеви 🐑 (продължавам с хейта 😂).
Към днешната тренировка трябва да отбележа, че след бутане на 27-28 кг количка + пасажер+покупки се прибрах вир-вода, даже и лицето. На места беше срещу наклон поне 25 градуса 💪
16.01.18
18:26
Майка ми питала веднъж един колега дали не може да сложи някакъв мотор на количката, той и отговорил:
-Мога, но ако го направя след това ще искаш и малка рампа, на която да стъпваш. 😁
Да бе, мотор, и да се лиша от интервално кардио без пари 😅
Днес пак имаше, супер е!
Нещо ми се яде сладко. Но много конкретно - който знае мястото, в Пловдив близо до кръстовището на Чайка, до едно старо фото в посока центъра по Х. Ботев, преди 25 години имаше една сладкарница. Е там се продаваха едни пасти-парфета, правоъгълни шоколадови.
Много парфета съм яла и правила, но като тези - никога 😒😔😢😢😢
Та... Понеже не мога да си ги направя, разбърках шоколадово суфле за по-лесно. Не стана лошо, отдавна не бях правила десерт със захар. Препекох го с 30 секунди някъде, или просто си бях направила сместа малки по-гъстичка.
Но го изядох като голям компромис... Няма парфенце 😢
Ехаааа, Атомче направо мотор си имаш вместо количка 🙂 Много бе ... моята я имам за танк с големи гуми, шаси и т.н. и е 14-15 кг. без пасажера. Твоята направо си е товарен автомобил, не лека кола 🙂
Хехе, Веси, количката е 10кг, ама покупките ми бяха доста и затова... Не съм го написала много ясно 🙂
18.01.18
14:26
Ето ти и моета рецепта за шок. пудинг, хората и казват суфле, но не е защото има малко брашно, направил съм я така за да е по-лесна за изпълнение:
350 гр черен шоколад, от 75% какао нагоре.
350 гр масло.
Темперираш ги заедно.
8 жълтъка и 6 яйца разбиваш заедно със 130 гр захар.
С нежно разбъркване смесваш двете смеси, след оеднородняване( не знам има ли такава дума) на сместа прибавяш 80 грама бяло брашно по малко с постоянно бъркане.
Готовата смес оставяш в хладилник за час.
Формите-масло и брашно, пълниш до две трети.
Печеш до пропукване отгоре.
Вв следващи опити ще можеш да прецениш колко да печеш и каква част от ядрото да е течна.
Аз сервирам със сладолед.
В твоя като му гледам текстурата има много брашно и малко яйца, залагай на яйцата да са арматура на структурата, не брашното.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.01.18 14:32.