31.08.14
16:08
Веси, а как си тълкуваш това - “Предназначение: за бягане до 45 мин веднъж седмично по асфалт”, че и аз си взех едни от Декатлон и това го пише и в сайта им и в магазина на рекламното пано?
казано от Златина Цонева на 31.08.14, 16:08:
Веси, а как си тълкуваш това - “Предназначение: за бягане до 45 мин веднъж седмично по асфалт”, че и аз си взех едни от Декатлон и това го пише и в сайта им и в магазина на рекламното пано?
Хехехехе, ами и аз много се смях на това като го прочетох, ами да ти кажа никак не го тълкувам. Колкото ме издържат, толкова. Има се в предвид, че не са за интензивни тренировки, аз затова имам два чифта за да ги редувам :)
01.09.14
22:02
01.09.2014/понеделник
Добро утро в 5:50!
ААА
2 км / за 13:35 / със ср.скорост 8,9км/час
+ 10 совалки на баскетболното игрище, с почивки от около 30 сек между тях
- диня
- 3 варени яйца с шарена сол
- 1 нектарина
- 2 нектарини
- 1 кочан варена царевица
- салата от домати, краставица, зелена пиперка, лук и краве сирене; свински котлети на скара
- диня
Калории ~ 1680. Вода ~ 2,5л.
4км разходка в Морската, с каката, докато малкия плува, с която за деня заформих къмто 10,4км трамбоване.
Зяпахме танцуващи тийнове, кукловоди, някакъв концерт пред ФК-то, един чичка и неговите големи сапунени мехури, хората... много забавно ми беше, само дето тийнейджърката ми все намира за какво да мърмори и да нарежда! :D :D :D
03.09.14
09:34
02.09.2014/вторник
Добро утро в 5:30!
3,07 км / за 21:28 / със ср.скорост 8,6км/час
Депресивен ден...
Ядох глупости от нерви... И не ходих в залата...
Не ми се обяснява...
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.09.14 09:34.
казано от Златина Цонева на 03.09.14, 09:34:
02.09.2014/вторник
3,07 км / за 21:28 / със ср.скорост 8,6км/часДепресивен ден...
Ядох глупости от нерви... И не ходих в залата...
Не ми се обяснява...
Има и такива дни Злати, на всеки се случва (hug)
06.09.14
08:44
Тъй...
- Майка ми лежа три дни в Инфекциозно отделение заради някакъв стомашно-чревен вирус. Вече е ОК и вчера я изписаха.
- Голямата котка откачи и започна да напада децата. Вече е кастрирана и макар и бавно, отношенията се затоплят.
- Мъжо на 17-ти отива в София на някакъв по-специфичен преглед заради сърдечната аритмия. Напрегнат е и аз съм напрегната. Да минава вече, да му правят процедурата и много се моля да му помогне и да се приключи...
В резултат - три дни нищо не съм тренирала, само дето съм си вървяла ежедневното вървене - на 03.09 - 4,7км, на 04.09 - 4,2км, на 05.09 - 8,1км (4км из Морската докато малкия плува). Ни съм теглила храни, ни съм смятала... нямах нерви и за това...
06.09.2014/събота
Добро утро в 6:00!
2,51 км / за 16:54 / със ср.скорост 8,9км/час
Ако има още нещо днес, ще допиша довечера.
07.09.14
19:58
07.09.2014/неделя
Добро утро в 8:00!
Тренировка с Vic и компания в двора на “Богоров”:
Комплекс - колкото можеш повече :D за 20 минути, от:
- 6 бърпита с прескок на въже (сложено на земята), вместо скока на горе и пляскането с длани
- ходещи напади
- 6 руски суинга с пудовка 16кг
- ходещи напади
- 6 лицеви опори от колена
- ходещи напади
- 6 скока на стена
- ходещи напади
- 6 лицеви опори от колена
- ходещи напади
- 6 руски суинга с пудовка 16кг
- ходещи напади
Това е един кръг.
Аз направих 4-ри цели кръга + първите ходещи напади. Не знам обаче колко метра са тия напади (като цяло минавахме тясната страна на футболното игрище + още може би около 5 метра, в едната и в другата посока), а и не си ги броих.
После интревално преден планк на лакти - 20сек работа/10сек почивка, 8 интервала.
И 3 обиколки на стадиончето (х200м) с колелото на мъжо. :D Ама много ми е високо и тръгвам и спирам на бордюрчето, подби ми се гъзо и ме заболяха ръцете да ги протягам към кормилото. Голям съм лилипут! :D
+ за деня - около 5км трамбоване.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 07.09.14 21:32.
08.09.14
19:59
08.09.2014/понеделник
Добро утро в 5:30! Със сериозна мускулна треска на д-то от вчерашните напади. :D
2,02 км :D/ за 19:29 / със ср.скорост 6,3км/час
Мнооооооооооого бавно... щото мноооооооооого болезнено! :D :D :D
Дори не си направих совалките... (blush)
Ммм, да!
За деня - 5,6км изкрачени. :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 09.09.14 22:00.
09.09.14
21:59
09.09.2014/вторник
ВВВ
5 рунда от:
1 Преден клек x 45 кг
10 DL High Pull x 30 кг
1 Преден клек x 45 кг
10 Руско усукване x 15 кг (по 10 на всяка страна)
1 Преден клек x 45 кг
10 Лицеви опори от колена
1 Преден клек x 45 кг
10 Lat Pull Down с 41кг
1 Преден клек x 45 кг
10 Планински катерач (по 10 на всеки крак)
Пак са разместили лостовете в тая зала и не бях сигурна с кой клякам... Ама то и без това краците и гъзягата ме болят, та и с 45 кг бива. А за липсата на набирания... (blush)... ми... срам мА е да се пъна и нищо да не мога да направя, докато залата е пълна с хора... Изтрещях, това е... Като ми тежи гъзА и не мога да го изтегля, така ще е... Като поотслабна, ще се пъна отново...
Общо за деня ходом 5,5км.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 09.09.14 22:00.
10.09.14
10:51
може ли да се включа? :)
пробвай хоризонталните набирания-споделям личен опит- много полезно нещо. напомпва много добре перките до мускулна треска :).
правих ги вкъщи като нямах лост-в залата на смит машината най-добре, у вас- слагаш лоста за щангата между 1 маси/ шкафове, но поне 1 метър високи и здрави. и краката на стол за по-трудно. по 8-10 бройки различни хватове- надхват, смесен(като за тяга), подхват- изтръпва ми гърба.
ей така:
http://stronglifts.com/how-to-do-inverted-rows/
п. с. добър преден клек-мен много ме мъчи- ще ме катурнат 40 кила :)
10.09.14
20:53
Ооооо, Кобре! Разбира се, че може да се включиш! И благодаря за идеите.
То хубаво да го правя у дома, ама не всички си имаме лост! :D
Но виж, на смит машината може да опитам. Аз се притеснявах да не изкъртя тоя лост от закачалките му, ама явно няма такъв проблем. (wasntme)
10.09.2014/сряда
3,39 км / за 26:17 / със ср.скорост 7,8км/час
Другия път мога да се понапъна за 4-ри километра. Само дето съм много бавна и времето ме притиска. Хич не знм като тръгнат лапетата на даскало как ще насмогвам. Сигурно ще трябва да ставам в 5. Ама то и сега няма жив човек по улицата ( освен мен :D ) по това време, пък зимата в тъмницата кви ли ще ги дялкам... к`вот съм шубе... :D
Ходом - 6,2км
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.09.14 20:55.
10.09.14
21:43
Аз редовно си отпускам цялата скромна тежест на Смита -няма да го изкъртиш. Иначе аз ползвам и стойката за клека. Пробвай на един крак или с крака на топка.
В началото,преди да имам вкъщи лост,съм правила хоризонтални набирания на точилка между два стола.Точилка,от онея едновремешните,тънките.Била съм 53-55 кила,не се счупи. Ако имаш такава,може да пробваш.
11.09.14
10:11
Juls има предвид това
https://www.youtube.com/watch?v=-ymRTZS6zw4
обаче 1. сегашните точилки са лабави, по-добре да не рискува. Аз напънах една да я ползвам за лост за тежести-когато нямах още и на 20 кг почна да се цепи. 2.И със столовете нямах късмет-обръщат се.
и 3. ако си с крака на пода добре - тежестта е доста по малко, но с крака нависоко натежаваш бая-бе едно 45кг ( пробвах с кантар ;) ) от 60кг тегло ти увисва на лоста.
тоя показва едни https://www.youtube.com/watch?v=OYUxXMGVuuU но малко ме съмнява стабилността на масите ни.
по-добре опитай някоя здрава дръжка-от метла, лопата, брадва и подобни- не се шегувам-много са здрави. Бях останала с впечатление, че имаш тежести вкъщи.
11.09.14
12:09
Виждала съм/правила съм импровизация на врата, но по-здрава и тежка трябва да е. Взимаш кърпа или някакво парче плат, което заобикаля бравата от двете и страни, а краищата остават да висят. Прекрачваш вратата и се закотвяш с пети на пода, хващаш се за висящите краища на кърпата... и гребеш. Честно казано не е зле, но бързо го “израстваш” и става леко.
12.09.14
09:19
11.09.2014/четвъртък
Благодаря за включването момичета! :)
ССС
1.Bench Press 3-3-3-3-3 с 45кг
2.Pullups 1-1-1-1-1 от пръсти, със задържане в горно положение и бавно спускане и с оня странен успореден хват
3.AMRAP 12 мин от:
3 Deadlift с 60кг
3 Truster с 30кг (всяка серия започваше с обръщане от земя)
Направих 14 кръга
Много ми беше нефелно днес и хич не ми се тренираше, ама... постарах се колкото можах... (blush)
12.09.14
18:17
11.09.2014/петък
DDD
1.10 рунда от:
20 сек преден планк на лакти
20 сек Isometric Squat
2. 300 руски суинга с пудовка 16 кг, за време - 14:38.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 12.09.14 18:19.
14.09.14
21:55
14.09.2014/неделя
Тренировка с Vik и този път много скромна компания! Ако не бях помъкнала хлапетата, щяхме да сме трима! :)
Комплексът:
Общо 20 минути, като всяка минута започва с:
- 5 скока на стена 60-65 см
- 6 руски суинга с пудовка 24 кг
- 7 лицеви опори от колена
До края на минутата почиваш и отново.
Направих 11 стриктни рунда, после 1 почивах, още 3 рунда, пак един почивах и за финал 4 рунда.
Май би трябвало да се изпише като: 11 от 18.
От 2 дни се храня доста по-разумно - по малко, на често, все с полезности. :)
Сериозно ще продължа така, докато достигна формата, която желая. В тренировките също ще има промени, пак заради пустата визия. :)
Това е!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 14.09.14 21:57.
17.09.14
21:56
15.09.2014/понеделник
Тренировката: почивен ден
Храната:
яйца, риба на скара, зеленчуци, сурови бадеми, грейпфрут, авокадо, маслини, фъстъчено масло, зехтин, балсамов оцет
16.09.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб + 30мин монотонно кардио на пътека под наклон (в залата)
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, варено пуешко и пилешко месо (домашни), яйца, киноа, пълнозърнести спагети, зеленчуци, сурови бадеми
17.09.2014/сряда
Тренировката: Кардио, корем, глутеус (у дома, сутрин на гладно)
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, варено пилешко месо (домашно), печено телешко, яйца, киноа, зеленчуци, сурови бадеми
Тюююююююю, почти седмица нямах нет и направо издивях да се мъча да ви следя през телефона! :D
Е, Марина ти е дала да си слагаш стевияяя - ЩАСТЛИВКА :D
Аз като и казах, че пия по 4 литра чай със стевия и това ми е единствената радост, тя каза - “Супер за чая, махни стевията :)” :D :D :D
Успех ти пожелавам и на теб, чакаме снимки ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.09.14 13:12.
^ Защо, какво й е лошото на стевията? Нали няма въглища, все едно още една подправка в чая добавяш?
Дайте идеи откъде да купя добра? И евтина :D
Довършвам една на таблетки, но производителя е с лоша репутация (Sweetly) и се чудя каква да взема. Самото растение достатъчно сладко ли е, лесно ли се стрива на прах? Трябва ли да се вари (shake)
Гледай на Био Щандовете, във Фантастико има богат избор.
Не, не е лошо, просто моят режим беше състезателен и се отказах от всичко, което по някакъв начин може да повлияе на инсулиновите ми рецептори, да качи инсулина и да затрудни подготовката, иначе си е ок да подслаждаш със стевия, сега в момента такъв чай пия :D
18.09.14
14:03
аз да си призная си купих от Кауфланд 2 течни- от 12 лв беше намалена на 2 лв :) и една кутия с прахчета . едната опаковка течна вече 8-9 месеца не мога да я свърша. но къде ще намериш такава далавера вече не знам :)
http://www.aptekar.bg/index.php?route=product/product&product_id=502 ето такава, не знам дали се води качествена
18.09.14
17:15
Аз съм си взела от тая от един био-магазин, уж за да е по-натурална. Фин зеленикаво-кафяв прах е, от стрити листа. И като, че ли не е чак толкова сладка, като течната или тази дето е на кристали в пакетчетата. Ама на мен ми харесва. Обаче е е по- скъпичка.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.09.14 17:20.
Мда, 50гр - 6.50лв. Иначе точно щом е само от стрити листа, би трябвало да е най-здравословния вариант, поне на теория. Колко бързо се харчи? Колко ч.л. слагаш на една порция овесени ядки горе-долу?
19.09.14
08:12
На 50гр овесени ядки слагам една кафяна лъжичка - от онези най-мъничките лъжички (не чаените, дето са по-големи), с не много голям куп и ми е достатъчно сладко. Така, че стига за доста пъти.
19.09.14
22:04
18.09.2014/четвъртък
Тренировката: Рамене, ръце + 30мин монотонно кардио на пътека под наклон (във фитнеса)
Храната:
варени яйца, печено пилешко филе, киноа, зеленчуци - домат, пиперка, зеле, зехтин, оцет, сурови бадеми и орехи, грейпфрут
19.09.2014/петък
Тренировката: Кардио, корем, глутеус (у дома, сутринта на гладно)
Храната:
варени яйца, печено пилешко филе, печена сьомгова пъстърва, зеленчуци - зеле, домати, печен червен пипер, зехтин, оцет, авокадо, сурово кашу и орехи, грейпфрут
20.09.14
22:09
20.09.2014/събота
Тренировката: Долна част - сгъване за задно бедро, широк клек, тяга с прави крака, два вида напади, екстензии, абдуктор и аддуктор, повдигане на пръсти + 30 минути кростренажор
Храната:
За деня: варени яйца, сьомгова пъстърва на скара, печено телешко на фурна, зеленчуци - домати, пиперки сурови и печени, краставица, лук, маслини, зехтин, оцет, сурови орехи, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут
И вече имам мускулна треска на дупето! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.09.14 22:10.
21.09.14
21:49
21.09.2014/неделя
Тренировката: с Vic и голяма компания в “Богоров”
Комплексът: 100 набирания + 100 руски суинга с пудовка + 200м бърпи със скок напред
Работихме отборно, по двама, така, че на човек му се пада половината от комплекса.
Редувахме 5 повторения единия съотборник, 5 другия и така, докато извъртим всички нужни бройки.
Моите набирания бяха подхват и с отскок, а суинговете - с пудовка 24кг.
Добре, че бях в отбор с Ивето, щото много скача това дете. Нейния един скок на бърпитата е колкото моите 2. :D Като нищо тя е извъртяла 2/3 от обиколката с бърпитата! (wasntme)
Храната:
варени яйца, печено телешко на фурна, зеленчуци - домати, краставица, пиперки сурови и печени, лук, маслини, зехтин, оцет, сурови орехи и кайсиеви ядки, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут
На тренировката бяхме много хора. Готино!
Едни се озорихме, други “владееха силата”! :D
А аз успях да направя почти чист руски суинг с петдесятката! (party)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 21.09.14 21:51.
22.09.14
21:53
22.09.2014/понеделник
Храната:
За деня: варени яйца, сьомга на скара, печено телешко на фурна, зеленчуци - домати, сурова пиперка, краставица, лук, 5 маслини, домашна лютеница, зехтин, оцет, сурови кайсиеви ядки, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут
Днес - почивка. Спах до 9, а следобед се разходихме семейно из Морската.
Дори в хапването имаше малко ларж - няколко лъжици от лютеницата на мама. (inlove)
И огризах всички хрущялчета и крайчетата на кокалчетата на домашното пиле, което варих, ама тях ще си ги пиша като добавка за ставите! :D :D :D
23.09.14
20:57
23.09.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб - лицеви опори от колене, хоризонтална лежанка с лост, пек-дек, вертикален скрипец, пулоувър, гребане с дъмбели, хоризонтален скрипец, хиперекстензии + 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0 (в залата)
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, варено пилешко месо (домашно), пържоли от пил.бутчета на скара, варени яйца, кафяв ориз, пълнозърнести спагети, зеленчуци - брюкселско зеле, 1 домат, сурови кайсиеви ядки
Много съм зле значи! :D Хем си нося листче с упражненията и въпреки това пропуснах наклонената лежанка с дъмбелите. Де блея и аз не знам! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 23.09.14 21:03.
25.09.14
21:53
24.09.2014/сряда
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома, сутрин на гладно) - 30 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; разни видове крънчове; коремни лакет-коляно; повдигане на краката; кикове; махове
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, пържоли от пилешки бутчета (без кожата), варени яйца, кафяв ориз, зеленчуци - домати, китайско зеле, оцет, сурови кайсиеви ядки
25.09.2014/четвъртък
Тренировката:
Рамене, ръце - раменни преси, разтваряния с дъмбели, повдигане на диск напред, бицепсови сгъвания, кофички на пейка, трицепс на скрипец + 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0 (в залата)
Храната:
варени яйца, пържоли от пилешки бутчета (без кожата), кафяв ориз, зеленчуци - домат, краставица, лук, зехтин, сурови кайсиеви ядки, 1 грейпфрут
Тююююю, толкоз кашони примъкнахме към и от склада днес през деня, че накрая в залата тренирах с някакви мизерни дъмбелчета! :D :D :D
26.09.14
21:32
26.09.2014/петък
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома) - 45 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; разни видове крънчове; коремни лакет-коляно; повдигане на краката; кикове и махове с крака
Храната:
варени яйца, пържоли от пилешки бутчета (без кожата), зеленчуци - домати, краставици, лук, зехтин, оцет, 1 авокадо, сурови слънчогледови семки, 1/2 грейпфрут
Тренировката трябваше да е сутринта на гладно, ама нещо не ми се получи. :D Станах в 5 сутринта... излязох в коридора... почесах се... и си легнах в 5:05. :D :D :D Ужасно ми се спеше и въобще не можах да си се представя възседнала велото толкова рано!
Затова и тренирах вечерта, като се върнах от работа.
Тююю, лесно беше когато детитата бях във ваканция. Макар, че и тогава ставах в 6 без нещо, за да тичам в училищния двор... Абе, луда работа! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.09.14 23:12.
27.09.14
21:20
27.09.2014/събота
Тренировката:
Долна част - сгъване за задно бедро, широк клек, тяга с прави крака, два вида напади, екстензии, абдуктор и аддуктор, повдигане на пръсти + 30 минути кростренажор
Храната:
За деня: варени яйца, пиле на грил, зеленчуци - домати, краставица, лук, брюкселско зеле, 2-3 лъжици домашна лютеница, 5 маслини, зехтин, оцет, суров слънчоглед, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут
И грях ми на душата - начос с лют сос в киното! :D (blush) Две седмици режим и накрая - осерация! :D Ама нищо де! Спестих си 2 варени яйца и 1 с.л. зехтин от редовното меню. Не, че това компенсира издънката, ама... (wasntme) Утре, пак с мярка!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 27.09.14 21:20.
28.09.14
21:50
29.09.2014/неделя
Тренировката: у дома
100 бърпита + 100 руски суинга с пудовка 16 кг, за време - 14:40
Интервален преден планк - 8 интервала, 20 сек работа/10 сек почивка
Храната:
варени яйца, пиле на грил, агнешка плешка на фурна, зеленчуци - домати, зеле, 5 маслини, зехтин, оцет, сурови бадеми, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут
Спах до по-късно днес, до 8. :D Следобед мръднахме семейно до Добрич, да се разходим из парка им, ама сви такъв студ и ветрилник, че не се задържахме много-много. Обаче ни хареса и ще се ходи пак, като се стопли. :D
И цял ден си мисля, че като го няма Vic и небрежно ще скатая тренировката (wasntme), ама надвечер ме хвана срама и преди вечеря си размятах малко пудовката, да не е без хич.
Агнешкото за вечеря не ми беше в “разписанието”, ама с риск мъжО да мърмори, му изчистих всичкото мазно преди да го изпека и е бял кахър! :)
И... бягайте хора! :D Така тоалетните са по-близо! :D :D :D
29.09.14
21:58
29.09.2014/понеделник
Храната:
За деня: варени яйца, пилешко филе на скара, зеленчуци - зеле, домат, краставица, печен червен пипер, лук, 5 маслини, зехтин, оцет, 50гр сурови бадеми, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 грейпфрут
Това е!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 29.09.14 21:58.
01.10.14
06:54
30.09.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб - лицеви опори от колене, хоризонтална лежанка с лост, наклонена лежанка с дъмбели, пек-дек, вертикален скрипец, пулоувър, гребане с дъмбели, хоризонтален скрипец, хиперекстензии + 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0 (в залата)
Храната:
50гр овесени ядки със стевия и канела, 500гр пилешки гърди на скара, варени яйца, 50гр кафяв ориз, 40гр пълнозърнести спагети, зеленчуци - зеле, 1 домат, краставица, 2 печени червени пиперки, 2 резена червено цвекло, 30гр сурови бадеми
Триста пъти ми се развърза гуменката на тая пътека. Спирах, почвах, спирах, почвах - голям ужас! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.10.14 21:09.
01.10.14
21:08
01.10.2014/сряда
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома, сутрин на гладно) - 30 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; разни видове крънчове; коремни лакет-коляно; повдигане на краката; кикове; махове
Храната:
50гр овесени ядки с вода, стевия и канела, 280гр пилешко филе на скара, 200гр сьомгова пъстърва на скара, 4 белтъка варени, 50гр кафяв ориз, зеленчуци - домати, печени червени пиперки, 30гр сурови бадеми
(грамовете на храните са в сурово състояние)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.10.14 22:14.
01.10.14
21:35
Ти си на диета? :)
01.10.14
22:15
Ахаххахахахххахаахх!!! Невероятно, но факт! :D :D :D
Поне докато не ми се върне отново зверският апетит! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.10.14 22:18.