Me, myself and I

Прескочи до:

Веси, а как си тълкуваш това - “Предназначение: за бягане до 45 мин веднъж седмично по асфалт”, че и аз си взех едни от Декатлон и това го пише и в сайта им и в магазина на рекламното пано?

31.08.14
16:17

казано от Златина Цонева на 31.08.14, 16:08:

Веси, а как си тълкуваш това - “Предназначение: за бягане до 45 мин веднъж седмично по асфалт”, че и аз си взех едни от Декатлон и това го пише и в сайта им и в магазина на рекламното пано?

Хехехехе, ами и аз много се смях на това като го прочетох, ами да ти кажа никак не го тълкувам. Колкото ме издържат, толкова. Има се в предвид, че не са за интензивни тренировки, аз затова имам два чифта за да ги редувам :)

01.09.2014/понеделник
Добро утро в 5:50!
ААА
2 км / за 13:35 / със ср.скорост 8,9км/час
+ 10 совалки на баскетболното игрище, с почивки от около 30 сек между тях

- диня
- 3 варени яйца с шарена сол
- 1 нектарина
- 2 нектарини
- 1 кочан варена царевица
- салата от домати, краставица, зелена пиперка, лук и краве сирене; свински котлети на скара
- диня
Калории ~ 1680. Вода ~ 2,5л.

4км разходка в Морската, с каката, докато малкия плува, с която за деня заформих къмто 10,4км трамбоване.
Зяпахме танцуващи тийнове, кукловоди, някакъв концерт пред ФК-то, един чичка и неговите големи сапунени мехури, хората... много забавно ми беше, само дето тийнейджърката ми все намира за какво да мърмори и да нарежда! :D :D :D

02.09.2014/вторник
Добро утро в 5:30!
3,07 км / за 21:28 / със ср.скорост 8,6км/час

Депресивен ден...
Ядох глупости от нерви... И не ходих в залата...
Не ми се обяснява...

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.09.14 09:34.

03.09.14
10:10

казано от Златина Цонева на 03.09.14, 09:34:

02.09.2014/вторник
3,07 км / за 21:28 / със ср.скорост 8,6км/час

Депресивен ден...
Ядох глупости от нерви... И не ходих в залата...
Не ми се обяснява...

Има и такива дни Злати, на всеки се случва (hug)

Тъй...
- Майка ми лежа три дни в Инфекциозно отделение заради някакъв стомашно-чревен вирус. Вече е ОК и вчера я изписаха.
- Голямата котка откачи и започна да напада децата. Вече е кастрирана и макар и бавно, отношенията се затоплят.
- Мъжо на 17-ти отива в София на някакъв по-специфичен преглед заради сърдечната аритмия. Напрегнат е и аз съм напрегната. Да минава вече, да му правят процедурата и много се моля да му помогне и да се приключи...
В резултат - три дни нищо не съм тренирала, само дето съм си вървяла ежедневното вървене - на 03.09 - 4,7км, на 04.09 - 4,2км, на 05.09 - 8,1км (4км из Морската докато малкия плува). Ни съм теглила храни, ни съм смятала... нямах нерви и за това...

06.09.2014/събота
Добро утро в 6:00!
2,51 км / за 16:54 / със ср.скорост 8,9км/час

Ако има още нещо днес, ще допиша довечера.

07.09.2014/неделя
Добро утро в 8:00!
Тренировка с Vic и компания в двора на “Богоров”:
Комплекс - колкото можеш повече :D за 20 минути, от:
- 6 бърпита с прескок на въже (сложено на земята), вместо скока на горе и пляскането с длани
- ходещи напади
- 6 руски суинга с пудовка 16кг
- ходещи напади
- 6 лицеви опори от колена
- ходещи напади
- 6 скока на стена
- ходещи напади
- 6 лицеви опори от колена
- ходещи напади
- 6 руски суинга с пудовка 16кг
- ходещи напади
Това е един кръг.
Аз направих 4-ри цели кръга + първите ходещи напади. Не знам обаче колко метра са тия напади (като цяло минавахме тясната страна на футболното игрище + още може би около 5 метра, в едната и в другата посока), а и не си ги броих.
После интревално преден планк на лакти - 20сек работа/10сек почивка, 8 интервала.
И 3 обиколки на стадиончето (х200м) с колелото на мъжо. :D Ама много ми е високо и тръгвам и спирам на бордюрчето, подби ми се гъзо и ме заболяха ръцете да ги протягам към кормилото. Голям съм лилипут! :D
+ за деня - около 5км трамбоване.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 07.09.14 21:32.

08.09.2014/понеделник
Добро утро в 5:30! Със сериозна мускулна треска на д-то от вчерашните напади. :D
2,02 км :D/ за 19:29 / със ср.скорост 6,3км/час
Мнооооооооооого бавно... щото мноооооооооого болезнено! :D :D :D
Дори не си направих совалките... (blush)
Ммм, да!
За деня - 5,6км изкрачени. :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 09.09.14 22:00.

09.09.2014/вторник

ВВВ
5 рунда от:
1 Преден клек x 45 кг
10 DL High Pull x 30 кг
1 Преден клек x 45 кг
10 Руско усукване x 15 кг (по 10 на всяка страна)
1 Преден клек x 45 кг
10 Лицеви опори от колена
1 Преден клек x 45 кг
10 Lat Pull Down с 41кг
1 Преден клек x 45 кг
10 Планински катерач (по 10 на всеки крак)

Пак са разместили лостовете в тая зала и не бях сигурна с кой клякам... Ама то и без това краците и гъзягата ме болят, та и с 45 кг бива. А за липсата на набирания... (blush)... ми... срам мА е да се пъна и нищо да не мога да направя, докато залата е пълна с хора... Изтрещях, това е... Като ми тежи гъзА и не мога да го изтегля, така ще е... Като поотслабна, ще се пъна отново...

Общо за деня ходом 5,5км.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 09.09.14 22:00.

10.09.14
10:51

може ли да се включа? :)
пробвай хоризонталните набирания-споделям личен опит- много полезно нещо. напомпва много добре перките до мускулна треска :).
правих ги вкъщи като нямах лост-в залата на смит машината най-добре, у вас- слагаш лоста за щангата между 1 маси/ шкафове, но поне 1 метър високи и здрави. и краката на стол за по-трудно. по 8-10 бройки различни хватове- надхват, смесен(като за тяга), подхват- изтръпва ми гърба.
ей така:
http://stronglifts.com/how-to-do-inverted-rows/
п. с. добър преден клек-мен много ме мъчи- ще ме катурнат 40 кила :)

Ооооо, Кобре! Разбира се, че може да се включиш! И благодаря за идеите.
То хубаво да го правя у дома, ама не всички си имаме лост! :D
Но виж, на смит машината може да опитам. Аз се притеснявах да не изкъртя тоя лост от закачалките му, ама явно няма такъв проблем. (wasntme)

10.09.2014/сряда
3,39 км / за 26:17 / със ср.скорост 7,8км/час

Другия път мога да се понапъна за 4-ри километра. Само дето съм много бавна и времето ме притиска. Хич не знм като тръгнат лапетата на даскало как ще насмогвам. Сигурно ще трябва да ставам в 5. Ама то и сега няма жив човек по улицата ( освен мен :D ) по това време, пък зимата в тъмницата кви ли ще ги дялкам... к`вот съм шубе... :D

Ходом - 6,2км

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.09.14 20:55.

10.09.14
21:43

Аз редовно си отпускам цялата скромна тежест на Смита -няма да го изкъртиш. Иначе аз ползвам и стойката за клека. Пробвай на един крак или с крака на топка.

10.09.14
21:56

В началото,преди да имам вкъщи лост,съм правила хоризонтални набирания на точилка между два стола.Точилка,от онея едновремешните,тънките.Била съм 53-55 кила,не се счупи. Ако имаш такава,може да пробваш.

11.09.14
10:11

Juls има предвид това
https://www.youtube.com/watch?v=-ymRTZS6zw4
обаче 1. сегашните точилки са лабави, по-добре да не рискува. Аз напънах една да я ползвам за лост за тежести-когато нямах още и на 20 кг почна да се цепи. 2.И със столовете нямах късмет-обръщат се.
и 3. ако си с крака на пода добре - тежестта е доста по малко, но с крака нависоко натежаваш бая-бе едно 45кг ( пробвах с кантар ;) ) от 60кг тегло ти увисва на лоста.
тоя показва едни https://www.youtube.com/watch?v=OYUxXMGVuuU но малко ме съмнява стабилността на масите ни.
по-добре опитай някоя здрава дръжка-от метла, лопата, брадва и подобни- не се шегувам-много са здрави. Бях останала с впечатление, че имаш тежести вкъщи.

11.09.14
12:09

Виждала съм/правила съм импровизация на врата, но по-здрава и тежка трябва да е. Взимаш кърпа или някакво парче плат, което заобикаля бравата от двете и страни, а краищата остават да висят. Прекрачваш вратата и се закотвяш с пети на пода, хващаш се за висящите краища на кърпата... и гребеш. Честно казано не е зле, но бързо го “израстваш” и става леко.

11.09.2014/четвъртък
Благодаря за включването момичета! :)

ССС
1.Bench Press 3-3-3-3-3 с 45кг
2.Pullups 1-1-1-1-1 от пръсти, със задържане в горно положение и бавно спускане и с оня странен успореден хват
3.AMRAP 12 мин от:
  3 Deadlift с 60кг
  3 Truster с 30кг (всяка серия започваше с обръщане от земя)
Направих 14 кръга

Много ми беше нефелно днес и хич не ми се тренираше, ама... постарах се колкото можах... (blush)

11.09.2014/петък

DDD
1.10 рунда от:
    20 сек преден планк на лакти
    20 сек Isometric Squat

2. 300 руски суинга с пудовка 16 кг, за време - 14:38.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 12.09.14 18:19.

14.09.2014/неделя
Тренировка с Vik и този път много скромна компания! Ако не бях помъкнала хлапетата, щяхме да сме трима! :)

Комплексът:
Общо 20 минути, като всяка минута започва с:
- 5 скока на стена 60-65 см
- 6 руски суинга с пудовка 24 кг
- 7 лицеви опори от колена
До края на минутата почиваш и отново.
Направих 11 стриктни рунда, после 1 почивах, още 3 рунда, пак един почивах и за финал 4 рунда.
Май би трябвало да се изпише като: 11 от 18.

От 2 дни се храня доста по-разумно - по малко, на често, все с полезности. :)
Сериозно ще продължа така, докато достигна формата, която желая. В тренировките също ще има промени, пак заради пустата визия. :)
Това е!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 14.09.14 21:57.

15.09.2014/понеделник
Тренировката: почивен ден
Храната:
яйца, риба на скара, зеленчуци, сурови бадеми, грейпфрут, авокадо, маслини, фъстъчено масло, зехтин, балсамов оцет

16.09.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб + 30мин монотонно кардио на пътека под наклон (в залата)
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, варено пуешко и пилешко месо (домашни), яйца, киноа, пълнозърнести спагети, зеленчуци, сурови бадеми

17.09.2014/сряда
Тренировката: Кардио, корем, глутеус (у дома, сутрин на гладно)
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, варено пилешко месо (домашно), печено телешко, яйца, киноа, зеленчуци, сурови бадеми

Тюююююююю, почти седмица нямах нет и направо издивях да се мъча да ви следя през телефона! :D

18.09.14
13:11

Е, Марина ти е дала да си слагаш стевияяя - ЩАСТЛИВКА :D
Аз като и казах, че пия по 4 литра чай със стевия и това ми е единствената радост, тя каза - “Супер за чая, махни стевията :)” :D :D :D

Успех ти пожелавам и на теб, чакаме снимки ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.09.14 13:12.

18.09.14
13:30

^ Защо, какво й е лошото на стевията? Нали няма въглища, все едно още една подправка в чая добавяш?

Дайте идеи откъде да купя добра? И евтина :D
Довършвам една на таблетки, но производителя е с лоша репутация (Sweetly) и се чудя каква да взема. Самото растение достатъчно сладко ли е, лесно ли се стрива на прах? Трябва ли да се вари (shake)

18.09.14
13:35

Гледай на Био Щандовете, във Фантастико има богат избор.

Не, не е лошо, просто моят режим беше състезателен и се отказах от всичко, което по някакъв начин може да повлияе на инсулиновите ми рецептори, да качи инсулина и да затрудни подготовката, иначе си е ок да подслаждаш със стевия, сега в момента такъв чай пия :D

18.09.14
14:03

аз да си призная си купих от Кауфланд  2 течни- от 12 лв беше намалена на 2 лв :)  и една кутия с прахчета . едната опаковка течна вече 8-9 месеца не мога да я свърша. но къде ще намериш такава далавера вече не знам :)
http://www.aptekar.bg/index.php?route=product/product&product_id=502 ето такава, не знам дали се води качествена

Аз съм си взела от тая от един био-магазин, уж за да е по-натурална. Фин зеленикаво-кафяв прах е, от стрити листа. И като, че ли не е чак толкова сладка, като течната или тази дето е на кристали в пакетчетата. Ама на мен ми харесва. Обаче е е по- скъпичка.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.09.14 17:20.

18.09.14
17:28

Мда, 50гр - 6.50лв. Иначе точно щом е само от стрити листа, би трябвало да е най-здравословния вариант, поне на теория. Колко бързо се харчи? Колко ч.л. слагаш на една порция овесени ядки горе-долу?

На 50гр овесени ядки слагам една кафяна лъжичка - от онези най-мъничките лъжички (не чаените, дето са по-големи), с не много голям куп и ми е достатъчно сладко. Така, че стига за доста пъти.

18.09.2014/четвъртък
Тренировката: Рамене, ръце + 30мин монотонно кардио на пътека под наклон (във фитнеса)
Храната:
варени яйца, печено пилешко филе, киноа, зеленчуци - домат, пиперка, зеле, зехтин, оцет, сурови бадеми и орехи, грейпфрут

19.09.2014/петък
Тренировката: Кардио, корем, глутеус (у дома, сутринта на гладно)
Храната:
варени яйца, печено пилешко филе, печена сьомгова пъстърва, зеленчуци - зеле, домати, печен червен пипер, зехтин, оцет, авокадо, сурово кашу и орехи, грейпфрут

20.09.2014/събота
Тренировката: Долна част - сгъване за задно бедро, широк клек, тяга с прави крака, два вида напади, екстензии, абдуктор и аддуктор, повдигане на пръсти + 30 минути кростренажор
Храната:
За деня: варени яйца, сьомгова пъстърва на скара, печено телешко на фурна, зеленчуци - домати, пиперки сурови и печени, краставица, лук, маслини, зехтин, оцет, сурови орехи, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут

И вече имам мускулна треска на дупето! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.09.14 22:10.

21.09.2014/неделя
Тренировката: с Vic и голяма компания в “Богоров”
Комплексът: 100 набирания + 100 руски суинга с пудовка + 200м бърпи със скок напред
Работихме отборно, по двама, така, че на човек му се пада половината от комплекса.
Редувахме 5 повторения единия съотборник, 5 другия и така, докато извъртим всички нужни бройки.
Моите набирания бяха подхват и с отскок, а суинговете - с пудовка 24кг.
Добре, че бях в отбор с Ивето, щото много скача това дете. Нейния един скок на бърпитата е колкото моите 2. :D Като нищо тя е извъртяла 2/3 от обиколката с бърпитата! (wasntme)

Храната:
варени яйца, печено телешко на фурна, зеленчуци - домати, краставица, пиперки сурови и печени, лук, маслини, зехтин, оцет, сурови орехи и кайсиеви ядки, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут

На тренировката бяхме много хора. Готино!
Едни се озорихме, други “владееха силата”! :D
А аз успях да направя почти чист руски суинг с петдесятката! (party)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 21.09.14 21:51.

22.09.2014/понеделник
Храната:
За деня: варени яйца, сьомга на скара, печено телешко на фурна, зеленчуци - домати, сурова пиперка, краставица, лук, 5 маслини, домашна лютеница, зехтин, оцет, сурови кайсиеви ядки, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут

Днес - почивка. Спах до 9, а следобед се разходихме семейно из Морската.
Дори в хапването имаше малко ларж - няколко лъжици от лютеницата на мама. (inlove)
И огризах всички хрущялчета и крайчетата на кокалчетата на домашното пиле, което варих, ама тях ще си ги пиша като добавка за ставите! :D :D :D

23.09.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб - лицеви опори от колене, хоризонтална лежанка с лост, пек-дек, вертикален скрипец, пулоувър, гребане с дъмбели, хоризонтален скрипец, хиперекстензии + 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0 (в залата)
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, варено пилешко месо (домашно), пържоли от пил.бутчета на скара, варени яйца, кафяв ориз, пълнозърнести спагети, зеленчуци - брюкселско зеле, 1 домат, сурови кайсиеви ядки

Много съм зле значи! :D Хем си нося листче с упражненията и въпреки това пропуснах наклонената лежанка с дъмбелите. Де блея и аз не знам! :D :D :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 23.09.14 21:03.

24.09.2014/сряда
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома, сутрин на гладно) - 30 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; разни видове крънчове; коремни лакет-коляно; повдигане на краката; кикове; махове
Храната:
овесени ядки със стевия и канела, пържоли от пилешки бутчета (без кожата), варени яйца, кафяв ориз, зеленчуци - домати, китайско зеле, оцет, сурови кайсиеви ядки

25.09.2014/четвъртък
Тренировката:
Рамене, ръце - раменни преси, разтваряния с дъмбели, повдигане на диск напред, бицепсови сгъвания, кофички на пейка, трицепс на скрипец + 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0 (в залата)
Храната:
варени яйца, пържоли от пилешки бутчета (без кожата), кафяв ориз, зеленчуци - домат, краставица, лук, зехтин, сурови кайсиеви ядки, 1 грейпфрут

Тююююю, толкоз кашони примъкнахме към и от склада днес през деня, че накрая в залата тренирах с някакви мизерни дъмбелчета! :D :D :D

26.09.2014/петък
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома) - 45 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; разни видове крънчове; коремни лакет-коляно; повдигане на краката; кикове и махове с крака                 
Храната:
варени яйца, пържоли от пилешки бутчета (без кожата), зеленчуци - домати, краставици, лук, зехтин, оцет, 1 авокадо, сурови слънчогледови семки, 1/2 грейпфрут

Тренировката трябваше да е сутринта на гладно, ама нещо не ми се получи. :D Станах в 5 сутринта... излязох в коридора... почесах се... и си легнах в 5:05. :D :D :D Ужасно ми се спеше и въобще не можах да си се представя възседнала велото толкова рано!
Затова и тренирах вечерта, като се върнах от работа.
Тююю, лесно беше когато детитата бях във ваканция. Макар, че и тогава ставах в 6 без нещо, за да тичам в училищния двор... Абе, луда работа! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.09.14 23:12.

27.09.2014/събота
Тренировката:
Долна част - сгъване за задно бедро, широк клек, тяга с прави крака, два вида напади, екстензии, абдуктор и аддуктор, повдигане на пръсти + 30 минути кростренажор
Храната:
За деня: варени яйца, пиле на грил, зеленчуци - домати, краставица, лук, брюкселско зеле, 2-3 лъжици домашна лютеница, 5 маслини, зехтин, оцет, суров слънчоглед, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут
И грях ми на душата - начос с лют сос в киното! :D (blush) Две седмици режим и накрая - осерация! :D Ама нищо де! Спестих си 2 варени яйца и 1 с.л. зехтин от редовното меню. Не, че това компенсира издънката, ама... (wasntme) Утре, пак с мярка!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 27.09.14 21:20.

29.09.2014/неделя
Тренировката: у дома
100 бърпита + 100 руски суинга с пудовка 16 кг, за време - 14:40
Интервален преден планк - 8 интервала, 20 сек работа/10 сек почивка

Храната:
варени яйца, пиле на грил, агнешка плешка на фурна, зеленчуци - домати, зеле, 5 маслини, зехтин, оцет, сурови бадеми, 1/2 авокадо, 1/2 грейпфрут

Спах до по-късно днес, до 8. :D Следобед мръднахме семейно до Добрич, да се разходим из парка им, ама сви такъв студ и ветрилник, че не се задържахме много-много. Обаче ни хареса и ще се ходи пак, като се стопли. :D
И цял ден си мисля, че като го няма Vic и небрежно ще скатая тренировката (wasntme), ама надвечер ме хвана срама и преди вечеря си размятах малко пудовката, да не е без хич.
Агнешкото за вечеря не ми беше в “разписанието”, ама с риск мъжО да мърмори, му изчистих всичкото мазно преди да го изпека и е бял кахър! :)

И... бягайте хора! :D Така тоалетните са по-близо! :D :D :D

29.09.2014/понеделник
Храната:
За деня: варени яйца, пилешко филе на скара, зеленчуци - зеле, домат, краставица, печен червен пипер, лук, 5 маслини, зехтин, оцет, 50гр сурови бадеми, 1 ч.л. фъстъчено масло, 1/2 грейпфрут

Това е!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 29.09.14 21:58.

30.09.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб - лицеви опори от колене, хоризонтална лежанка с лост, наклонена лежанка с дъмбели, пек-дек, вертикален скрипец, пулоувър, гребане с дъмбели, хоризонтален скрипец, хиперекстензии + 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0 (в залата)
Храната:
50гр овесени ядки със стевия и канела, 500гр пилешки гърди на скара, варени яйца, 50гр кафяв ориз, 40гр пълнозърнести спагети, зеленчуци - зеле, 1 домат, краставица, 2 печени червени пиперки, 2 резена червено цвекло, 30гр сурови бадеми

Триста пъти ми се развърза гуменката на тая пътека. Спирах, почвах, спирах, почвах - голям ужас! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.10.14 21:09.

01.10.2014/сряда
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома, сутрин на гладно) - 30 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; разни видове крънчове; коремни лакет-коляно; повдигане на краката; кикове; махове
Храната:
50гр овесени ядки с вода, стевия и канела, 280гр пилешко филе на скара, 200гр сьомгова пъстърва на скара, 4 белтъка варени, 50гр кафяв ориз, зеленчуци - домати, печени червени пиперки, 30гр сурови бадеми
(грамовете на храните са в сурово състояние)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.10.14 22:14.

01.10.14
21:35

Ти си на диета? :)

Ахаххахахахххахаахх!!! Невероятно, но факт! :D :D :D
Поне докато не ми се върне отново зверският апетит! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.10.14 22:18.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1