Чичо Митко, ще откажеш половината от хората да тренират.
Как ще те опазим от каките, не знам.. :D
Браво! Зашеметяваща форма!
Как ще те опазим от каките, не знам.. :D
Ми може и да ги мотивирам да тренират повече,знам ли?
А пък каките...добре са ми дошли :)
Напротив! Аз много му се радвам на чичо Митко и само мога да се надявам след 15-тина години да изглеждам така. :)
Добре,че преди малко повече от две години се запознах с Мастъра и започнах да тренирам по неговите програми за функционалност!
Благодаря,Сашо!
Напротив! Аз много му се радвам на чичо Митко и само мога да се надявам след 15-тина години да изглеждам така. :)
Именно Боби ;)
Може да постави доста младежи в малкия си джоб !
Тренировката ми днес:
1.Заден клек 130-2,1;100-6 + борческо обръщане 75-4,2;70-5 + борческо въртене с дъмбели 2х21-6,6,6/на ръка/.
2.Мъртва тяга 190-2,2,2 + военна преса 75-2,2,1 + коремни преси с вдигнати над главата дъмбели 2х21-5,4,4.
3.Тесен лег 95-3,2,1 + наиране СТ-10,10,5 + кофи СТ-10,8,6.
Днес нямах сила.Не знам защо,но и няма значение май.Важното е да се тренира,и да съм постоянен в това.
П.П.Днес в залата ме попитаха дали преди не съм се занимавал професионално с тежести.За мен по-добра мотивация от това няма.
Поздрави!
Днес се правех на кросфитър.Тук е момента да помоля кросфитърите да не се смеят...е,може малко да се подхилкват :)
Комплекс на Вик:
Kettlebells at home - Smokey Bear’s KB variation
Every minute on the minute for 20 min (Всяка минута, в рамките на минутата, в продължение на 20 мин):
3 Power Snatch (3 силови изхвърляния)
3 Clean & Press (3 обръщане и преса)
6 Squats (KB in Clean position, supported by the other hand) (6 клека, пудовката в обърнато положение, подкрепяне с другата ръка)
Change the arm every minute (Сменяй ръката на всяка минута)
Пудовка 32 кг.
Тръгнах смело,с двупудовката,но след четвъртата минута вече дишах като парен локомотив.И така,с раздишване и много пот,успях да направя само 10 повторения за 16.25 мин.Сърцето ми щеше да изскочи!С тези мои тренировки за сила сърдечносъдовата издръжливост никаква я няма.
П.П.Заплювам си го този комплекс да го пробвам отново когато порасна.
Мнението беше редактирано от metalex на 15.05.14 16:38.
Днес се правех на кросфитър....
П.П.Заплювам си го този комплекс да го пробвам отново когато порасна.
Ако имаш 24, пробвай с го пак. Друг успешен вариант е да сменяш 32 и 24 на всяка смяна на ръцете - т.е. лява и дясна на 32, после на 24 и така до края. Ако нямаш 24, увеличи интервалите на 1:30 мин.
Не си се изложил въобще, просто комплексчето изглежда измамно леко на хартия.
... Ако нямаш 24, увеличи интервалите на 1:30 мин...
Нямам 24-ка,Вик,и увеличаването на почивката ще ми дойде добре.
Веси,на теб това комплексче ще ти се понрави.Ти имаш въздух,за разлика от мене.От малък си мразя бягането,и ето го резултата.
15.05.14
17:08
Въздух се прави и без бягане ;)
Въздух се прави и без бягане ;)
Знаех си,че ще се обадиш :)
Мастър,смятам докато ми започнат редовните курсове с камиона да редувам една силова тренировка в залата с една кросфит.Добре ли е така?
Веси,на теб това комплексче ще ти се понрави.Ти имаш въздух,за разлика от мене.От малък си мразя бягането,и ето го резултата.
Аз оригиналния Напушен мечок не можах да го изкарам в оригинал, гръмнаха ми предмишниците (tmi) ужасно беше.
Ще видим сега този как ще го усетя. А за въздуха - имам, ама краката ми умират на това бягане, умалявам (dull) И Сашо е прав за въздуха и бягането (y)
Тренировката днес:
1.Заден клек 130-2,2;110-3 + борческо обръщане 75-4,3;70-3 + борческо въртене с дъмбели 2х21-6,5,6.
2.Мъртва тяга 190-1;180-3,3 + военна преса 75-2;70-3,3 + коремни преси с дъмбели 2х21 над глава-7,5,5.
3.Тесен лег 90-3,3,2 + набиране с тежест 30кг,в подхват-3,3;СТ-10 + кофи с тежест 30кг-4,3;СТ-10.
Днес нямах сила.Имам подозрения,че разреждането на типичните ми до скоро тренировки с кросфит такива /през тренировка/, отнема част от макса ми на отделните движения.Не би трябвало да е така,но вече във втора силова тренировка имам това усещане.
П.П.Възможно е всъщност причина за спада да е една настинка,която вече втора седмица не иска да отмине.Снощи трудно заспах,защото гърлото ме дразнеше и кашлях.През нощта се потих...Мрън,мрън,както казва Веси :D
Мнението беше редактирано от metalex на 18.05.14 15:34.
Адаш ,освен от “сила” имаме нужда и от кардио!И аз за две седмици “изтървах козите” и паласките яко пак се залюляха!Няма ли го хийта ,мазалото си е налице!Нека не гоним килограмите на младите ,а се придържаме към потребностите си.Време е за повече движение и по-малко манджа!Лично аз не съм мръднал и грам под 95кгЛТ от три месеца ,а фаствам всеки ден по 15/18 часа!Сила не се губи толкова лесно ,внушаваме си! ;)
18.05.14
19:36
Адаш ,освен от “сила” имаме нужда и от кардио!И аз за две седмици “изтървах козите” и паласките яко пак се залюляха!Няма ли го хийта ,мазалото си е налице!Нека не гоним килограмите на младите ,а се придържаме към потребностите си.Време е за повече движение и по-малко манджа!Лично аз не съм мръднал и грам под 95кгЛТ от три месеца ,а фаствам всеки ден по 15/18 часа!Сила не се губи толкова лесно ,внушаваме си! ;)
Съгласен, сила не се губи и по-малко храна. А за тренировките, ако си тренирал дООста време целенаправлено, то с времето почивката се увеличава неминуемо, ако натоварването е същото)))
Засега ще я карам с тази схема-една тренировка кросфит,една-силова.После,когато започна с всекидневните курсове с камиона,ще опитам пак така да съчетавам тренировките,но този път с пудовки и каквото предложи камионът/канати,чантия и т.н./
Поздрави!
Утре най-вероятно ще съм цял следобед пред фуражния завод Бонмикс в Ловеч.Някой може ли да ми каже зала в Ловеч,която мога да посетя?Благодаря предварително!
Засега ще я карам с тази схема-една тренировка кросфит,една-силова!
Tози сайт ми помага много за тренировките по “кросфит”,надявам се съм ти бил полезен.
http://www.woddrive.com/wods.html
21.05.14
10:35
Засега ще я карам с тази схема-една тренировка кросфит,една-силова.
По-скоро една силова и една обемна с по-леко и повече бройки в кръгове.
Засега ще я карам с тази схема-една тренировка кросфит,една-силова.
По-скоро една силова и една обемна с по-леко и повече бройки в кръгове.
Ето,Мастър.Днес кръгова тренировка от 8 движения,с почивка около 4-5 мин.между кръговете:
1.1 Тръстър с дъмбели 2х28-5,5,3
1.2 Заден клек 100-5,5,3
1.3 Мъртва тяга 160-5,5,3
1.4 Набиране с тежест+20кг-5,5,3
1.5 Кофи с тежест+20кг-5,5,5
1.6 Тесен лег 80-5,5,3
1.7 Набиране СТ-5,5,5
1.8 Лицеви опори 10,10,10.
Май ще започна да харесвам кръговите тренировки.За 30 мин. приключих с тренировката-загряване,вработващи и работни...Дорде почнеш и си свършил,ей такива тренировки обичам.Не знам с какъв пулс съм бил в самите кръгове,но около четвъртата минута след втори кръг си премерих пулса,беше 120.
Тренировката ми днес:
1.Заден клек 130-2,2;100-7 + борческо обръщане 75-5,3,3 + борческо въртене с дъмбели 2х21-5,5,5.
2.Мъртва тяга 190-1;180-4,1 + военна преса 75-2,2,1 + коремни преси с дъмбели 2х21над главата-7,6,6.
3.Тесен лег 95-3,2,2 + набиране с тежест+30,в подхват-3,3,3 + кофи с тежест+30-5,4,3.
4.Лицеви опори с тежест+40-5,5,5.
Лявото рамо ме боли от две седмици,и на някои движения като борческото въртене,ми е трудно.Освен това на третата серия на тягата получих някакво разтежение в задното бедро,та прекратих тягата.Сега ме боли,но се надявам да не е нещо сериозно.
Мнението беше редактирано от metalex на 26.05.14 18:46.
Лявото рамо и бедрото продължават да ме болят.Днес направих опит за тренировка,но не излезе много успешна.
Два кръга без почивка,с почивка между тях около 5 минути.
1.1 Тръстър с дъмбели 2х28-5,5
1.2 Заден клек 100-5,5
1.3 Мъртва тяга 160-3,2
1.4 Набиране с тежест+30,в подхват-3,3
1.5 Кофи с тежест+30-5,4
1.6 Тесен лег 80-5,4
1.7 Набиране СТ,надхват-7,6
1.8 Лицеви опори СТ-13,10.
2.1 Тръстър 2х28-5,5
2.2 Военна преса 60-3,3.
Болката в бедрото ме кара да натискам на тръгване при тягата преимуществено с десния крак,което май е рисково. Изкривявам се и може да си докарам още някоя неприятност.От болката в рамото пък хватът на лявата ръка не издържа,на 160 тръгва да изпуска. А си е женска тежест,все пак.
Ще се оправя,няма де да ида...
Днес тренировката ми беше скалъпвана в движение.Отидох в залата с нагласата за интуитивна тренировка.Изрязах някои от движенията,при които ме болят рамото и бедрото,и включих други.Отпаднаха борческото обръщане,борческото въртене,мъртвата тяга,тесния лег и кофите.
Не знам тази комплектовка и подредба дали е подходяща,тепърва ще я разглеждам по-обстойно.
1.Заден клек 100-7,7,7,7 + раменни преси с дъмбели 2х35,седнал-2,2;2х28-10,10.
2.Набиране с тежест+30,надхват-3,3,3 + военна преса 70-3,2,2 + коремни преси с дъмбели над глава-2х28-1;2х21-3,6,6.
3.Набиране с тежест+30,подхват-3,3,3 + гребане с дъмбел 65кг с една ръка-7+7,7+7,7+7.
4.Нещо като въртене на БГ торба/пудовка 24кг,през дръжката и прекаран колан,и колана се държи с две ръце/-5+4,6+4,6+4.
Който е измислил Диклофенак дуо...е голЕма работа! :)
Пет дена почивка,от които 4 на диклофенак,и от болките почти нищо не усещам.Само на борческото въртене и тесния лег имам силни болки в рамото,които слизат чак до лакътя,затова временно ще спра тези движения.Мъртвата тяга замених с широка тяга,за да вдигам по-малки тежести засега,и да пазя задното бедро.Тесния лег от другата тренировка ще го заменя с лицеви опори с тежест.
1.Заден клек 130-2;120-4,4 + борческо обръщане 70-5,5,5 + борческо въртене с дъмбели 2х16-10,9,9/на ръка/.
2.Широка тяга 130-5,4,4 + военна преса 70-4,4,3 + коремни преси с дъмбели 2х21 над глава-7,7,7.
3.Тесен лег 90-3,2 + набиране с тежест+30,в подхват-3,3,3 + кофи с тежест+30-4,3,3.
4.Лицеви опори с тежест+40-6,8.
06.06.14
12:37
кажи болките как са, 5 дена след като го спреш
Цяла седмица на път,единствените тренировки са ми били раменните преси с двупудовките,и малко суинги с една ръка.
1.Заден клек 130-2,2,1 + борческо обръщане 70-5,5,5.
2.Мъртва тяга 180-3,3,3 + военна преса 75-3,2,2.
3.Лицеви опори с тежест +40-8,6,6 + набиране с тежест+30,в подхват-5,3,3 + кофи с тежест+30-3,3,2 + коремни преси с дъмбели 2х21 над глава-6,6,6.
Рамото след 5 дневно третиране с диклофенак дуо е по-добре,наболява ме,но се трае.Бедрото не боли,а най-учудващото е,че цяла зима ахилеса при счупената пета ме болеше и не можех да тичам,без да понакуцвам,а след диклофенака почти не усещам болка.През седмицата на лечението,когато се усетих,че мога отново да тичам,чак се разсмях от изненада.Не знам дали да не направя още един петдневен курс на диклофенак.Не за друго,ама ми остана...
В понеделник отново на път.
Поради проблеми в склада на товародателя,пътуването ми за тази седмица приключи рано,рано.
Днес кръгова тренировка,без почивка между движенията,с почивка 4-5 мин.между кръговете:
1.1.Тръстър с дъмбели 2х28кг-5,5,5
1.2.Заден клек 100-5,5,5
1.3.Тясна тяга 160-4,4,4
1.4.Набиране с тежест+30,тесен подхват-5,5,4
1.5.Кофи с тежест+30-5,5,3
1.6.Тесен лег 80-4,4,3
1.7.Набиране СТ,раменен надхват-10,4,5
1.8.Лицеви опори СТ-15,10,10
Рамото напомня за себе си на тесния лег,кофите и лицевите опори.От вчера отново съм на петдневно лечение с диклофенак дуо.За всеки случай.
Бърза тренировка в къщи:
Вариант на тежък фран с два дъмбела по 30 кг.:
Тръстър с 60кг + ренегатско гребане с 30кг на ръка-15,12,9 повторения.Времето между 12 и 13 мин.,гледано по часовника.
Качвам го тук,за да го прочета по-късно:
Периартрит на раменна става в спорта
Периартрит на раменна става в спорта - изображение
от дата: 11.11.2012 г.
Еднo от често срещаните заболявания в спорта, засягащо структурите в областта на раменна става, е т. нар. периартрит на раменна става или болест на “ротаторния маншон”. Състоянието, което се отбелязва като периартрит, е дистрофично-дегенративно микротравматично заболяване на меките тъкани около раменната става и се среща най-често в спортове като волейбол, хандбал, гимнастика, акробатика, борба, самбо, плуване и спортове, в които се изисква хвърляне и движения с горни крайници.
Какво е периартрит на раменна става и какви са симптомите?
Биомеханиката на движенията в раменната става е сложен механизъм съчетаващ работата на мускулите на рамото и мускулите на лопатката и се нарича скапуло-хумерален ритъм. “Ротаторния маншон” около раменната става е съставен от мускулите, които извършват въртеливи движения в рамото (ротатори) и по-точно от техните сухожилия, които обръщат главата на рамената кост (като в маншон) и при движение я стабилизират и придържат към лопатката. Бурсите в раменната става представляват две торбички изпълнени с течност, които предпазват “ротаторния маншон” при движение от намиращия се над тях костен израстък на лопатката акромион и обезпечават нормалното и гладко движение в рамото. При периартрит на раменната става се засягат всички нейни структури, ставната капсула, двете серозни торбички (бурсите) на рамото, ставните връзки и сухожилията на “ротаторния маншон”. Една от причините за увреждането на този анатомичен комплекс е, че при нормално повдигане на ръката се осъществява контакт между ротаторния маншон, бурсата и твърдия костен свод на акромиона, при което се създават условия за оток, микрокръвоизливи, възпаление на бурсата и възпаление и задебеляване на сухожилието на мускула над гребена на лопатката (m. Supraspinatus). Понякога процеса води до натрупвания на калциеви отлагания в сухожилието на мускула и накрая - частични или пълни разкъсвания поради претърпяната дегенерация. Когато има хронично задебеляване на сухожилията на “ротаторния маншон” при движение те се притискат от твърдия свод на рамото съпътствано със силна болка, а състоянието се отбелязва като - inpingement syndrom.
При спортистите болката е важен фактор, който води до намаляване на обема, интензивността и влошаване на техниката при тренировка, което е свързано с намаляване на постиженията. При периартрит на раменна става е налице дълготрайна болезненост, която се засилва при движение и в началните стадии намалява при покой, а понякога се появява нощем и нарушава съня. Налице е също прищракване при движение и е много характерна промяна в силата на болката в определена част от движението на ръката нагоре - “болезнена дъга”. При повечето случаи се наблюдава също слабост, схващане и ограничаване на движенията в раменната става от незначителна степен до пълно обездвижване - т.нар. “замръзнало рамо”.
Причини за поява на периартрит на раменната става
Появата на периартрит на раменната става при спортисти се свързва с пренапрежението и хроничната микротравматизация на структурите на “ротаторния маншон” и рамената става. Това касае всички спортове свързани със свръхнатоварване на горните крайници при повдигане, избутване, хвърляне или теглене. Периартрит на раменната става може да се получи и в резултат на системни удари, травми и падания върху твърд терен в спортове като волейбол, хандбал, самбо, акробатика и др.
Освен в микротравматизма, много изследвания показват, че към причините за периартрит на раменната става са включени и други фактори свързани с възрастовите изменения, съпътстващи заболявания и автоимунен компонент, поради което в много от случаите този проблем се появява без конкретна причина и също така изчезва спонтанно.
Оценка и диагностика на периартрит на раменната става
Диагностицирането на периартрит на раменната става въз основа на кличиничната картина и симптомите, като при повечето спортисти те са свързани със силна болка по време на упражняване на дадения вид спорт или движение с горен крайник, а не рядко и болка по време на сън и покои. При палпация се установява локална болка в браздата между делтоидния и пекторалния мускул и болезнено подута субделтоидна и субакромиална бурса, както и уплътнения и скованост на рамото.
Ренгенографията на раменна става не показва ротаторния маншон, но може да разкрие наличие на артрит, шипове в рамото, свободни частици, счупвания от падане, неестествено изместване на раменната кост и сходни проблеми. За по-точната диагностика на периартрит на раменната става може да се използва ЯМР (ядрено магнитен резонанс), който засича възпалението на сухожилията, разкъсаните сухожилия, големината на увреждането, степента на мускулната атрофия и всякакви съпътстващи проблеми.
Лечение на периартрит на раменната става
Лечението на периартрит на раменната става може да е консарвативно, освен когато степента на увредата е твърде голяма и движенията са силно намалени. Класическите методи на лечение включват почивка, промяна на натоварването, нестероидни противовъзпалителни средства, физиотерапия и рехабилитация. Бързото възстановяване и завръщане към спортна дейност е свързано с прилагането системно и комплексно на правилно подбрани към периода на заболяването комплекс от упражнения и физикални средства. От физикалните средства в зависимост периода, могат да се използват криотерапия, топлолечение, ултразвук, а най съвременните тенденции включват лазертерапия, електропунктура, ударновълновата терапия (shock wave therapy).
Медикаментозно могат да се използват нестероидни и обезболяващи средства във фазата на силна болка, а по преценка на лекуващия лекар и кортикостероиди директно в бурсата на рамото. Прилагането на кортикостероиди спомага за успокояването на болката, отока и предотвратява по-нататъшни увреждания, но някои изследвания сочат, че дори 3 инжекции са достатъчни за да се получи руптура (скъсване) на някое от сухожилията на “ротаторния маншон”.
Ако физиотерапевтичната програма и медикаментозното лечение не са ефективни, се прибягва до оперативно лечение, което включва възстановяване на ротаторния маншон, като най-съвременните методики използват артроскопски методи с цел по-малката травматичност и по-бързото възстановяване.
Физиотерапия и рехабилитация
Целите на физиотерапията и рехабилитацията при периартрит на раменна става са свързани с премахване на болката, възстановяване обема на движение, мускулния тонус и силата на засегнатия горен крайник. Програмата по кинезитерапия може да се раздели на няколко периода в зависимост от степента на болката и възпалението.
Остър период - периода на силна болка
През този период се цели намаляване на болката, релаксация на мускулатурата и поддържане обема на движение. Много е важно упражненията в комплекса по кинезитерапия да не причиняват болка, защото това допълнително води до спазъм, което забавя процеса на възстановяване. Използват се махови упражнения от отбременено положение, упражнения за поддържане на обема, леки техники ПИР (пост изометрична релаксация) и мобилизации на раменна става. От физикалните средства се използват криотерапия (плик с натрошен лед в кърпа за 10-15 мин.), а от електролечението TENS, средночестотни токове и нискочестотни токове с обезболяващи параметри.
Подостър период - период на умерена болка
В този период се разгръщат средствата на кинезитерапията, като допълнително се включват упражнения с уреди (тояжки, гирички, леки тежести), упражнения на шведска стена и на уреди, като е добре да се редуват упражнения за обем и сила с релаксиращи упражнения. Много добър вариант е подводната гимнастика с температура на водата 32-34 градуса, заради отбременяването на ръката във водната среда. Упражненията се изпълняват до лека болка като целта в този период е максимално възвръщане на обема на движение в ставата, и постепенно възстановяване на мускулната сила. За релаксиране на мускулатурата се прилага релаксиращ масаж и техники на ПИР. От физикалните средства, освен тези в острия период може и да се използва и УЗ (ултразвук) или фонофореза (въвеждане на лекарства с УЗ) с кортикостероиди или нестероидни противовъзпалителни средства.
Хроничен период - период на възстановяване
В този период се цели максимално бързото възстановяване на функцията на раменната става, като средствата са насочени към противодействие на обездвижването в рамото и възвръщане на силата и обема на движение. При не провеждане на физиотерапия и рехабилитация, много често се стига до пълно обездвижване на рамото “замръзнало рамо”, като тази фаза може да трае няколко месеца. Използват се всички средства на кинезитерапията от предишния период, а от физиотерапевтичните процедури са показни също топлините процедури и балнеолечението.
В Несебър съм от вчера.Днес първа тренировка в залата на Тошко,в западния край на СОУ “Любен Каравелов”.Мъжкарска зала, отрупана със свободни тежести,зала от ония първите,с правените стойки,събирани от тук и там лостове и дискове.Малко пренатрупана,но се намира място,когато ти се тренира.
Трудно можех да правя двусети и трисети.Първо,опипвам кои движения ми носят макар и малка болка в рамото,за да ги избегна,и второ,стойката за клек,мястото за тяга и за военна преса се оказаха точно до местата за бицепсови сгъвания.А те бяха перманентно заети.
1.Заден клек 120-3,3,3,3;100-5 + военна преса 75-2,2;70-4,3.
2.Мъртва тяга 180-3,3,3,3
3.Набиране с тежест +40,успореден хват-2,2,2,2
4.Набиране с тежест +30,надхват-4,4,4,3
5.Бицепсово сгъване/на море съм все пак/ с Z лост 50-6,5;40-8,8,7.
Мнението беше редактирано от metalex на 23.06.14 17:22.
Тренировката днес:
1.”Тежък фран”-15,12,9 повторения.Тръстъра с дъмбели 2х30кг,набиранията с 20кг диск.С накъсвания,времето беше между 12 и 13 мин.,мерено по часовника от телефона,без секундомер.Слабо,но за сега толкова.
2.Военна преса 60кг-6,6,6,6 + гребане с дъмбел/около 40кг,не пишеше нищо/-20,20,20,20/смяна на ръцете през 10/.
3.Разгъване за трицепс на машина/всичките дискове/-6,6,6,6.
много са гадни набиранията на този фран. мен те ме бавят много. Тръстърите вървят доста по-добре.
И при мен беше така.Тръстърите сравнително силни,с по една почивка правех сериите.
Но на набиранията-накрая се наложи да ги накъсвам по 3,по 4,дори последните 2 се наложи също да ги направя след почивка. Направо ми взимаха тока.
Тренировката ми днес:
1.Заден клек 130-2,2,2 + борчески клек 80-5;100-3,5 + набиране с тежест+30,в подхват-5,4,3
2.Широка тяга 140-2,2 + мъртва тяга 180-2,1 + тясна тяга 160-1;140-2
3.Военна преса 75-1;70-4,3 + набиране с тежест+20,в надхват-7,6,5.
На борческия клек ме заболя кръста,усетих го силно при тягата,затова върнах малко тежеста и направих една серия по-малко.Болката в кръста ме спря да правя и коремни преси с тежест.Странно защо,но ме заболяваше,когато от легнало положение тръгвах да ставам.Ако ще продължавам да правя борчески клек,трябва да променя нещо в техниката си.
Вчера лека тренировка до камиона,с двете двупудовки.
Обръщане с 64кг-5,8,8,8,7,7,7.В края на всяка серия на обръщането започвах с раменни преси с 64кг-5,4,4,4,4,3,2.
03.07.14
19:59
Ей, много ще се изкефя, ако те видя докато пътувам. Ей така, да размяташ пудовките в малката си почивка която имаш и решеваш да оползотвориш по този начин, а не по традиционния. По-възрастен си от баща ми, но никак не ти личи. Наистина си пример и мотивация за всички ни тук, млади типове, и трябва да се сещаме, че Чичо Митко в момента тренира до камиона на жегата, а аз не мога да мръдна от леглото от мързел. Наистина се кефя на хора като теб, без никакви оправдания :) Успех.
Тренировката днес отново до камиона,на паркинга на Шел до Шумен.
1.”Терминатор” с 2х32кг
Идеята е за 30 повторения за време,но аз спрях на 20-то за 14 мин.,защото започнах да ги накъсвам.Няма да го описвам,има го в раздела Дъмбели в къщи.
2.Високо изтегляне с 2х 32-50 повторения.