Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

Днес беше турнира 3х3. Станахме 3-ти. Много приятен баскетболен празник се получи. Поизпекохме се на слънце :D За малко да забия в игра, ама не се сетих ... После 2-3 мощни забивки след турнира от 1 крак.

Храна - на корем.

Малко снимки ( ако на някой му се гледат повече - страницата на НАЛБ ) :

Днешната сутрешна тренировка, за раздвижване на кръвта. Вчера явно съм се обезводнил, днес получих наченки на схващания и крампи, което съкрати тренировката ( идеята беше да са 5 врътки, но станаха само 3 ).

Загрявка.

3 врътки, без почивки:
20 стрелби с довкарване
совалка с умерено темпо

разтягане доволно

След това леко на лостовете, пирамида от набиране раменен надхват+ кофи : 1+1, 2+2, 3+3, 4+4, 5+5, 4+4, 3+3, 2+2, 1+1

Сега следват още 5-6 часа глад.

И още малко снимки от вчера :

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.07.14 11:26.

21.07.14
14:35

Добрее бе! NYC Rucker Park true gangsta etc.! :D

Храната, след почти 20 часов глад ( не е истина каква еуфория изпитва човек след дълъг глад, докато отваря кутиите с храна :D )

Телешки кебап 200 гр
Боб с лютеница 400 гр
Сирене по шопски 200 гр.
2 люти чушлета
1 кренвирш

лаврак 200 гр
кашкавал 100 гр.
сурови ядки 100 гр.
салата айсберг
бяло вино 250 мл.

Ккал : 2900, Б : 220, В : 150, М : 190

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.07.14 20:00.

Ден за кантар:                   
                    11.05.2014       26.05.2014       22.07.2014 Разлика
Тегло        -        93               94.5             94.5         0
Раменен пояс -  124             129               127       -2
Гърди        -        108             113               111       -2
Ръка          -        38               38                 39         +1
Ханш          -      103               107               104       -3
Бедра        -        63               62                 64       +2
Прасци        -      41               42                 41       -1
Талия        -        95               94                 92       -2
Врат          -        41               42                 42         0

Това веднага след ставане от сън. Бицагата е пораснала с 1 см (tmi), талията е надолу с 2 см, бедрата са пораснали мъничко. Спад в рамене и гърди. Теглото за седмица и малко е паднало, но имам съмнение, че от вчерашното сирене по шопски и другите млечни съм задържал вода - утре пак ще има кантар.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 22.07.14 09:08.

Измервал ли си си вертикалния отскок и пробвал ли си някаква програма специално за отскок ? Спомням си ,че имаше една airalert ,доста ефективна ако ти издържат колената :D

В най-добрите ми години, трябва да е бил по изчисления някъде около метър от 1 крак, това приблизително. Общо взето в топ форма забивах с 2 ръце, от 2 крака на стандартен 305 см кош, а при отскок от 1 крак, ръката ми излизаше до средата на предмишницата над ринга ( от там правя изчисленията ). Това на около 80 кг. лично тегло щека.

С един приятел правихме air alert 1 месец ( тъкмо бяха излезли на мода и той отнякъде беше набарал принтер да я разпечата, даже беше с подвързия :D ), обаче кой знае каква файда нямаше.

Правил съм спринтове по стълби.

Бягал съм с тежести на краката ( голяма глупост ) и в раницата в пресечена местност крос по няколко километра.

Но най-много даде клека - някой беше набарал някаква програма ( сега като се замисля е било клек в 20 повторения ), само че аз я модифицирах и правех по 2 работни серии по 20 повторения.

Отделно от това ежедневно си вървеше баскетбола.

Онзи ден, след турнира, при единия от опитите, чак се изненадах с каква лекота отскочих и колко високо ми излезе ръката. И това на тегло от около 94-5 кг. Затова сега уж напъвам да сваля някое килце, белким ми олекне на ставите, да мога да скачам по-спокойно :D

Като извод, мога да кажа, че силовите тренировки + тренировки за експлозивна сила в зала/на игрището, са най-ефективния метод за повишаване на отскока. Периодизация - примерно 1-2-3 месеца яко силови, след това по 1 силова седмично, и 2-3 за експлозивна сила лично на мен са ми най-ефективни.

Като сваля под 90 кг ( а дано ... ), ще направя един benchmark за отскока :)

22.07.14
11:31

Имам един Vertical jump manual.
Доста полезни неща има там, ние в тренировките правим доста от тях. Сигурен съм, че повечето от тях си ги срещал, но има и разни интересни комбинации, които може да пробваш.
Въпреки, че според мен трябва още малко да нагласиш личното...

Днешната тренировка в залата, на гладно и бцаа:

загрявка, разтягане, а-у

без почивки
4 кръга:    клек атг    тяга  в.преса  набиране  кофи
загряващ :    5х50     5х70   10х20     10хСТ    10хСТ
I             5х100     3х110   5х50       5х25     5х25
II             5х100     3х130   3х55       5х25     5х25
III             5х100     3х130   3х55       5х25     5х25

3 пъти, без почивки:
планк с 25 кг до отказ, преси с дъмбели прав : 5х18кг

На клека, краката свежи-свежи, лоста подскачаше, имах чувството, че спокойно ще клекна със 140. Сега се надявам да нямам кой знае каква мускулна треска, като не съм клякал седмица и половина. Другия път, ако не ме боли коляното - клек със 125.

На тягата - леки 3-ки, тренирах и хвата, със задържане в горно положение.

Военната преса също ме изненада приятно, явно като не се насера с клека и тягата, после остава доста пауър за другите упражнения.

Издразни ме някакъв индивид, който минава покрай мен, и аз го поздравявам ( засичали сме се друг път, даже ме е пазил на лег ), и аз му викам “Здрасти”, той се обръща и ми вика “Дай пари за пасти” едно такова ехидно (punch) Да *ба и звездите у тая зала ... Ще ми падне пердето някой път и ще запукам подред. А по принцип съм по-хрисим и от божа кравичка ...

Сега следва глад няколко часа.

казано от slavko на 22.07.14, 11:31:

Доста полезни неща има там, ние в тренировките правим доста от тях. Сигурен съм, че повечето от тях си ги срещал, но има и разни интересни комбинации, които може да пробваш.

Да, напълно си прав - основното в момента е теглото - най-малкото заради ставите и сухожилията, ако искам да скачам много и за дълго време, трябва да съм по-лек. Иначе ще се скапя за година-две.

Всякаква информация ми е добре дошла ;) Ако имаш някакъв електронен вариант, ще съм ти много благодарен!

Храната от днеска, след 20 часа глад:

извара 250 гр.
авокадо
чушки от буркан
хляб от просо 150 гр.

огретен 250 гр.
сладолед 100 гр.
сурови ядки 100 гр.
бяло вино 250 мл.
салата червено цвекло с моркови
салата краставици

Ккал : 2700, Б : 110, В : 220, М : 150

Днеска слабичко протеин. Утре ще се наваксва с прЪжолки :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 22.07.14 19:26.

Изометрийка леко:

загрявка : малко свински тръс + развъртане на стави

3 пъти без почивки:
висене на лост до отказ + полуклек с опора на гърба х 30-40 сек.

3 пъти без почивки:
висене в полунабрано положение подхват до отказ + бутане на дърво “супермен” по 1 мин.

3 пъти без почивки:
полуклек х 30-40 сек. + изометрия на средата на кофичка до отказ

3 пъти без почивки:
висене в набрано горно положение надхват до отказ + клек атг с пружиниране по 1 мин.

На лостовете срещнах един по-възрастен мъж, който каза, че съм го подсетил, че съществува и изометрия след 30 год. трениране :D То като се замисля, друг не съм виждал да прави подобни неща по лостовете, сигурно изглеждам малко странно ...

Храната след 20 часа глад :

250 гр. извара
150 гр. хляб от просо
чушки от буркан

телешки кюфтета 500 гр.
моцарела 100 гр.
домати 400 гр.
сурови ядки 100 гр.

бяло вино

Ккал : 2600, Б : 250, В : 140, М : 130

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.07.14 19:47.

Малко мотивиращо видео, за един от най-добрите играчи ever, доста недооценен и донякъде останал в сянка :

Скоти Пипън беше част от един велик чикагски отбор, наистина... на пръв поглед оставаше в сянката на MJ, но само за хората, които само гледат баскетбол, без да го виждат и четат. За мен неговият принос към успехите на биковете през 90-те години не е кой знае колко по-малък от този на Големия Майк... :)

23.07.14
17:28

Абе добре си беше оценен той, ама и ти да играеш в един отбор с Мишо Йорданов, и ти ще си “в сянка” :)

Едит: Баси пъргавите волейболисти... ;)

Мнението беше редактирано от Владо на 23.07.14 17:29.

Бърза кардио трен. вкъщи след работа :

5 пъти без почивка:
20 лицеви опори
суинг с 12 кг. дъмбел по 10 на ръка
колелце от колене х 10

Тренировка на гладно и бцаа, на игрището:

100 стрелби от средно и далечно разстояние, с довкарване

яко разтягане

4-5 смешни забивки от 1 крак

няколко серии подскоци към ринга от 2 крака, редувани със совалки леко темпо, малко движение встрани в защитен стоеж

пак разтягане

малко набирания. Доста малко, понеже ме заболяха лактите нещо и спрях.

Днеска нещо не се чувствах в кондиция.

Лек и успешен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 24.07.14 10:18.

Съвсем лек прогрес на отскока от 2 крака - при няколко от отскоците, ръката ми излизаше до под мазолите на дланта, което е някъде около 1.5 см прогрес :D Пак е нещо.

Още малко мотивация :

Пича е на 42!!! години!!! И е натиснал да тренира малко преди да навърши 40!

Храната днес, след 20 часа глад :

2 телешки кюфтета
200 гр. огретен
100 гр. моцарела
2 филии ПЗХ
100 гр. фъстъци

шопска салата със 100 гр. сирене
5 яйца на очи
бира
чаша бяло вино
литър айрян

Ккал : 2800, Б : 160, В : 130, М : 130

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 24.07.14 20:34.

Вчера след работа :
малко над 60 набирания в серии по 7-8. Заболяха ме лактите и спрях.

Днес, на гладно и бцаа:

Обръщане от земя : 5х40, 5х60, 3х72, 3х72
Клек атг : 10х50, 5х80, 3х100, 3х110, 3х120, 3х120
Скок на кутия 0.5м, с 2 дъмбела по  10кг : 5, 5, 5
Прескок на кутия 0.5м : 5, 5, 5
Изометрия на клек с 50 кг, по около 30 сек.  на : 45*, 90*, 120*
Планк с 25 кг : 3 пъти до отказ

Клека много стабилен, чисто, без навеждане и клатене, много експлозивно изправяне, не знам дали е от изометриите, плиометрията или нещо друго, но тези 120 мога да кажа, че вече почти не тежат. Единствено ме притеснява коляното, че като напъна по-големи тежести, няма да държи много. Днес пак пукаше кофти на някои от клековете.

Мисля да почина от по-сериозни тренировки за горната част за около 2 седмици. Болят ме лактите напоследък, особено левия, искам да им дам малко почивка. И при кофи, и при лицеви опори, и при набирания, една тъпа неприятна болка ( то коя ли болка е приятна де ).

Другата седмица ще наблегна на баскетбола, след това 1 седмица на моренце, мисля да наблегна на подобряване на плувните ми умения :D Тъкмо малко и коленете да починат.

Те това е!

Лек и приятен летен ( най-после! ) ден на всички!

Храната, след 20 часа глад:

100 гр. бадеми
2 консерви риба тон със айсберг
кофичка овче кисело мляко с 1 лъжица мед

80 гр. суровия ядки
дългозърнест ориз
шопска салата
малка мента

Ккал : 2600, Б : 140, В : 120, М : 120

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.07.14 08:22.

Лек ъпдейт от уикенда :

храна - не съм мерил и броил, 2 яко зареждащи дни ( сладоледи, пици, дюнери, баници, спагети и т.н. благинки ) , но пък почти без алкохол. И почивка до Неделя следобед.

В Неделя следобед - яко баскетбол. Направо се размазах. Сутринта на плаж в Бургас, след това 3 часа по магистралата и направо на игрището, само минах през вкъщи да се преоблека и да си разтворя една доза бцаа :D 5-6 игри се раздадох на макс, то пък все биехме и съответно не почивахме и накрая просто ми паднаха батериите. Стрелба и защита днеска - почти без грешка. Много доволен от себе си, много рядко ми се случва.

На загрявката останах изключително приятно изненадан, че 3-4 пъти почти успях да забия от 2 крака! Цялата ми ръка излизаше отгоре, просто мъъъъниичко техника не ми достигна, топката все удряше “ръб” и излизаше :) Но напредък има.

Карам си аз по магистралата и по едно време ме изпреварва кола на НСО, отзад една Тойота Тундра с буркан. След половин час, същия кортеж пак ме изпреварва - викам си, това трябва е Бойко Борисов - само той може толкова бързо да обиколи земята и да ме настигне отново :D

Утре ще се меря, но не мисля, че ще е точен кантара, предвид якото обезводняване днес следобеда на баскетбола. Може би Вторник ще е деня за кантар.

Поздрави и лека вечер!

28.07.14
10:47

Бойко Борисов не ходи. Той движи Земята.:)

Загрявка : 10 км с кололото из Софето

Изометрия :

3 пъти без почивки:
висене на лост до отказ
полуклек с опора на гърба х 40 сек.

3 пъти без почивки:
бутане на дърво “супермен” х 1 мин.
полу-клек х 40 сек.

3 пъти без почивки:
висене в полунабрано положение подхват, L-sit до отказ
клек гъз до пети х 1 мин.

3 пъти:
висене в набрано положение надхват до отказ

Пропуснах изометрията на кофичка заради лактите.
Реших да разнообразя и усложня висенето в полунабрано положение и вдигнах краката на L-sit. Накрая ще стана и аз като лординов един лостаджия хехе :)

Сега чакам да мине още малко време и съвсем да озверея от глад.

Менюто днеска след 20 часов глад, по план е:

1 кг домати
125 гр. моцарела
200 гр. бекон, барабар със кожата

0.5 кг. картофи
0.5 кг свинска плешка
люти чушлета

Ккал : 2600, Б : 160, В : 144, М : 155

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 28.07.14 14:57.

Трен. на глад и бцаа:

Колело до залата, малко чики-рики разтягания ала Von Suthaus :D

4 кръга, без почивки:

Клек атг  Тяга  В.Преса  Набиране  Кофи

Загряващ  5х90     3х120   10х20     10хСТ  10хСТ
I               3х120     3х140   5х50       5х30    5х30
II             3х120     3х140   5х50       4х30     5х30
III             3х120     3х140   5х50       4х30     3х30

3 кръга, без почивки:
Преси с дъмбели прав 5х19 на ръка
Широка тяга : 3х120
Планк с 25кг, до отказ

Точно 1 час.

Клека - много добре, не ми тежеше, вече почти си удрям петите в гъза с прав гръб - изометриите и упражненията за мобилност помагат доста.

На военната сефте правя 5-ци и в трите кръга, може би е време да кача на 55 или 60. Това трябва да е ефект от допълнителните преси с дъмбели.

Сефте правя и 5 набирания с 30 кг. Лактите не боляха днес, но пък за сметка на това се обажда рамото. Следващата седмица ще е тотален релакс на всичко.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.07.14 11:13.

И сега малко размисли относно хранителния режим.

Днес сутринта на гладно кантара показа 93.5. Това прави малко над 2 кг. свалени за 2 седмици.
Това при 5 дни с около 20 часови периоди на глад, и 2 дни плюскане на корем. И 4-5 тренировки седмично.

От днес мисля да смятам и бцаа-то, щото от там идват едни 100-на калории на ден, не че са много, ама и те имат ефект някакъв.

Може да намаля още мъничко калориите, до около 2500 на ден, тъй като другата седмица ще е почти без физическо натоварване.

Лек и успешен ден на всички!

Интервю с проф. Павел Добрев, което прочетох на 1 дъх, което мисля всеки трябва да прочете и осмисли :) Споделям го тук, да си го имам.

И храната от днеска, след 20 часа глад :

250 гр. ( сурова ) леща
100 гр. сирене
3 люти чушлета

500 гр. извара
1 авокадо
1 кг. домати
100 гр. сирене
100 гр. тиквени семки

Ккал : 2800, Б : 210, В : 230, М : 140

Туй то.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.07.14 20:16.

Днеска сутринта ходих малко да поцъкам преди работа. Краката не са добре възстановени от вчера, не се чувствах в топ кондиция, но въпреки това поскачах малко ас :) Имаше 1-2-3 успешни опита ( в края на клипчето ).

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.07.14 12:35.

Малко screen-shots :

Днес след работа - баскетбол около час и половина, почти без почивка. От една луканка, дето я ядох следобеда нещо корема ми не се почувства добре, освен това нещо обезводнен се чувствах, последната игра почнах да получавам крампи в единия прасец и реших да прекратя овреме. Иначе доволно тичане стана.

Храната днеска :
150 гр. ( сурова ) леща
200 гр. луканка някаква
3 люти чушлета

1 кг. диня
100 гр. моцарела
3 яйца
2 кисели млека, разбити на айрян, за хидратация
1 сок капи пълпи, веднага след баскета

Ккал : 3000, Б : 170, В : 230, М : 150

Днес малко повечко калорийки, но предвид тичането, не мисля, че е проблем.

30.07.14
21:43

казано от Alexander Krastev на 22.07.14, 11:43:

казано от slavko на 22.07.14, 11:31:

Да, напълно си прав - основното в момента е теглото - най-малкото заради ставите и сухожилията, ако искам да скачам много и за дълго време, трябва да съм по-лек. Иначе ще се скапя за година-две.

Всякаква информация ми е добре дошла ;) Ако имаш някакъв електронен вариант, ще съм ти много благодарен!

Нямаше ме известно време, че ни напъват на работа във Фонда. Тия дни ще ти пратя линка.

30.07.14
21:46

казано от Alexander Krastev на 30.07.14, 11:43:

Днеска сутринта ходих малко да поцъкам преди работа. Краката не са добре възстановени от вчера, не се чувствах в топ кондиция, но въпреки това поскачах малко ас :) Имаше 1-2-3 успешни опита ( в края на клипчето ).

Ай си говорим малко.
Глезените са слаби, реакцията ти от земята е мудна и слаба...просто загледай как движението ти започва когато глезените ти са разгънати и инерцията ти идва от бедрата.
Не знам дали ме разбра.
Трябва ти целенасочена работа за глезени и експлозвиност.
Най-добронамерен пост и настроение. Виждам, че много се стараеш. И аз съм така на пистата:)

Ей сега си поиграх да направя 2 от клипчетата на забавен кадър, за да си гледам техниката при отскачане и ( опит за ) забиване.

От един крак:

От 2 крака:

Така, като гледам, височината ми стига горе-долу. Едни 5-6 см няма да са излишни, за да е успешен почти всеки опит. Малко отдалече отскачам. Може би 10-15 см. по-близо, отколкото сега, особено от 2 крака. На бавния кадър се вижда как скачам хем на височина, хем на дълго, за да стигна до ринга, вместо само нагоре.

Специално при отскока от 1 крак, трябва повече да вдигам дясното коляно, за да използвам момента му като допълнителна засилка.

Още съм тежък - тежко отскачам, усещам се, че не съм толкова експлозивен, колкото ми се иска. Гледам и днеска на игрището момчетата - аз съм почти като мечка, в сравнение с повечето от тях. Около 7-8-10 кг. разлика. Ся, вярно, че днес сутринта краката не бяха
много свежи. След почивката пак ще поскачам някой ден.

Лека вечер!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.07.14 21:54.

казано от slavko на 30.07.14, 21:46:

казано от Alexander Krastev на 30.07.14, 11:43:

Ай си говорим малко.
Глезените са слаби, реакцията ти от земята е мудна и слаба...просто загледай как движението ти започва когато глезените ти са разгънати и инерцията ти идва от бедрата.
Не знам дали ме разбра.
Трябва ти целенасочена работа за глезени и експлозвиност.
Най-добронамерен пост и настроение. Виждам, че много се стараеш. И аз съм така на пистата:)

О, аз с удоволствие приемам всякаква градивна критика, особено от по-опитни ;)

Да, много си прав. Не съм се замислял над това. Предполагам имаш предвид, че ми трябва още малко стартова сила от към прасците ? Засега там не правя нищо. Никога не съм и правил целенасочено, освен навремето разни подскоци на стълбички и повдигания на пръсти тук-там.

Ще потърся упражнения за експлозивност в глезените. Засега правя единствено обръщания и отскоци, но явно не е достатъчно. Предполагам някакви допълнителни отскачания, повдигания на пръсти, малко тренировки за прасец и т.н.

Друго, което си мисля, че може да оказва някакво влияние е падналия свод на ходилата, който се оказа, че имам от наднорменото тегло и механиката на скачането ми да е променена заради това.

Почвам да тренирам и прасци и глезени усилено!

Благодаря за забележката - наистина е много ценно, когато някой опитен човек ти покаже грешките и слабостите!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.07.14 22:22.

Утре е ден за експлозивна тренировка в залата по план. Ще добавя следните упражнения :

Повдигане на пръсти от стоеж/седеж. С лост с тежести, прав.

Латерален отскок над конус

Ще гледам да отделя някой лев да си купя ластик за Спринт от място с ластик. Дотогава, трябва да възобновя спринтовете на стадиона.

31.07.14
10:47

Пробвай леко да подскачаш с щанга на гърба-примерно 30-40кг., с акцент върху работата на глезените. Обирай леко натиска на лоста със сгъване на коленете, но в активната част мисли как мощно да тласкаш с глезените. 14-15 повторения в серия са достатъчни.
Подскоци на един крак също са много подходящи, със собствена тежест.

Измервал ли си скоро, колко ти е скока на дължина от място.

Доскоро правех такива подскоци с тежест, но като се замисля, основно тласъка идваше от разгъване на коленете, почти без участието на глезените. Ще ги подновя, с акцент върху глезените, в тренировката за експлозивност.

Днес правих и подскоци на 1 крак от платформа, като отскачам само от пръстите на единия крак, също и тези латералните подскоци на пръсти, като гледах да отскачам предимно от глезени и прасец.

При тренировките на открито ще вкарам и бягане с отскок от 1 крак на всеки 3 крачки, пак с акцент на глезените.

Като се замисля, аз откакто се засилих да тренирам наново, тренирам само “мечешката”, почти нищо за експлозивност на целия крак, само сила от бедрата :D

Скоро не съм мерил отскока на дълго, следващата седмица май няма да мога, понеже от днеска заминавам и за 10-на дена няма да тренирам, но след това ще премеря.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 31.07.14 11:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1