Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.09.15
13:53

Програмата ти е с разписан прогрес? Може да качваш и с по-малко от 5 кг- с една гира 2-3 кг сложена върху магазина.  5 кг са огромен процент за скок между 2 тренировки. Какво ще каже тренера?

Теди Илиева

08.09.15
13:57

Ей, не ми закачайте тренера! Мой си е :D

P.S. 45кг на горен скрипец са ми леки. 50кг са ми тамън на формата, която трябва да държа. На 55кг днес се оказа, че се кривя. Стига толкова сме го чекнали тоя въпрос.

08.09.15
13:58

Да, но както каза вече тя - до тежестта, на която не се разваля формата.
Аз я върнах на 45(или 40) на тоя скрипец...

Теди Илиева

09.09.15
13:26

Сряда 09/09

Храната: като вчера + няколко солети (цяла тава дробчета със зеленчуци има да я ям още известно време)
Добавките: същите

Движение:
1. Колело към 17 км (половината без батерия)
2. Тренировка - не

Снощи боядисвах с латекс таван, стени и отцепвах ъгли до 01:30ч. Тази сутрин довършвах втора ръка и после на работа. Извод: съседите ми са много търпеливи хора. Втори извод: мазане със сухо мече е чиста загуба на време. Трети извод: боядисва се от горе надолу.

Довечера имам чистене на целия апартамент и местене обратно на мебели в готовата стая, съответно няма как да вместя тренировка А. Утре също е под въпрос дали ще тренирам. Направо оставям А и Б за петък и събота. И без това съм много изморена - клекни, стани, качи се по стълбата 100 пъти, слез....  Ръцете също са ми умалели, а имам още работа. Хубавото е, че в момента в службата е спокойно и ще мога да си почина, а и нямам никаква мускулна треска.

Доволна съм, че успях да покрия “веселото оранжево” от стените, което ми бодеше очите и паркета вече е в приличен вид, обаче това не е женска работа. Тоя гърч е предназначен за мъжете.

Gogo

09.09.15
18:44

казано от Теди Илиева на 09.09.15, 13:26:

Трети извод: боядисва се от горе надолу.

:Д И аз така като боядисвах, боядисах първо стените, така да ми светне, да видя по-бързо резултата от работата : ))) ...иииии после се наложи да пусна найлони по стените, за да мога да боядисам и тавана със замах, без да му треперя.. Нали, с различен цвят са... Аз и един друг извод си направих - когато искаш определен нюанс боя, купува се готова, не се бърка на ръка и на око в кофата :>

Теди Илиева

09.09.15
19:09

казано от Gogo на 09.09.15, 18:44:

Аз и един друг извод си направих - когато искаш определен нюанс боя, купува се готова, не се бърка на ръка и на око в кофата :>

хахаха, това е извод 4! Забравих го :)

Не ми харесаха готовите цветове и смело си взех бяло + отделно оцветител. Отцепвах ъглите и боядисах половината с цвят “мръсно бяло”. Да, обаче свърши боята и забърках друга, естествено стана различен цвят “смотано капучино”, който намазах на останалата половина. Тази сутрин чаках да отвори магазина и докупувах бял латекс. Целия го разбърках за да докарам един трети цвят за втората ръка и да замажа положението (giggle). Утре сутрин ще видя крайния резултат. Важното е, че вече не е оранжево!!!

Теди Илиева

11.09.15
12:52

Вчера - 10/09
Храната зле: закуска-не, обяд-пица и сладолед, следобед 2 шоко бонбона, вечеря - доядох зеленчуковия гювеч с дробчета
Колело - не, валеше
Тренировка - не, нямаше време и сили
Добавки: сока на лимон, 1 ч.л. MSM, витамини-допих последните 2 таблетки на Orange triad, 2гр рибено масло, забравих кефира

Днес - 11/09
Храната: закуска-не, ранен обяд-салата от 2 домата с магданоз, 2сл шарлан, 40гр печен слънчоглед и към 150гр сирене, от преди малко една сусамка и кафе с мляко, за вечеря не знам-ще допиша, трябва да се вместя до неутралния баланс (дописвам малко свинско с лук)
Колело: към 15км (половината без батерия)
Тренировка А: ще я правя довечера след 21ч, защото сутринта не можах да се излюпя до късно
Добавки: 3 табл. Eve на Now Foods , 2гр. рибено масло, за довечера 50 мл. кефир

По дрехите си виждам, че съм се свила още малко. Ще се претегля и измеря контролно идния понеделник.

Да допиша макросите:
Въглехидрати: 55 гр.
Белтъчини: 91,5 гр.
Мазнини: 118,5 гр.
Общо калории: 1557,5
Тренировка Б бройките са като предния път.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.09.15 00:13.

Теди Илиева

12.09.15
13:06

12/09 Събота

Храната: закуска-не (отново трудно ставане), обяд следтренировъчно в 11ч едно пловдивско шоко брауни на hfd (облизах найлончето :)), за следобед си нося кисело мляко 2% да го разбъркам с протеинов шейк, за вечеря вероятно салата, зехтин и каквото има сготвено до неутралния баланс (дописвам: капучино, свинско с лук и салата)

Добавките: сока на един лимон с 1ч.л. MSM, дневната доза витамини на Now (3 табл.), с вечерята 2гр рибено масло, преди лягане 50мл. кефир

Движението:
Колело:  само 5км, защото спуках гума на площад Гарибалди. Сгънах го, качих се на трамвая и стигнах съвсем навреме на работа.
Тренировка Б сутринта: мина нормално. Горен скрипец правих на 50 кг.

Ще допиша точните макроси довечера.

Дописвам:
Въглехидрати: 80гр  (не е добре)
Мазнини: 79,5 гр.
Белтъчини: 126 гр
Калории: 1449

Днес ще тормозя колеги австрийци, чехи и унгарци да работят извънредно. Само при нас я има тая глупост със съботното отработване, сливане и т.н. на празници, за да им е удобно!?! на някои хора да ходят на екскурзии. Това, плюс лятното часово време са ми два големи дразнителя и не мога да проумея как продължават все още година след година да ни се налагат.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.09.15 21:40.

Тези, които искат да сливат, защо просто не си вземат отпуска в междинните дни, вместо да “отработват” в почивните?  Наистина тази глупост май само в България я има?!

Теди Илиева

12.09.15
13:36

Щото са на ръководни постове...

12.09.15
13:38

И за мен смяната на времето и отработването на дните между празниците са върховна глупост.

Теди Илиева

13.09.15
18:51

Неделя 13/09 - почивка

Храната за деня:
-късна закуска от домашно мюсли с чай (50 гр. овесени ядки, 2 с.л. кокосови стърготини, 2 с.л. сусам, 35 гр. суров белен слънчоглед, канела, мака, 2 с.л. мед, 2 с.л. какао),
-следобед 20 гр. орехи
-вечеря салата с 2 с.л. зехтин, 50 гр. пушена скумрия и 150 гр. консерва риба тон

Добавките: сока на 1 лимон с 1 ч.л. MSM, 3 табл. витамини на Now, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир

Въглехидрати: 72 гр.
Белтъчини: 81 гр.
Мазнини: 95 гр.
Калории: 1355 (отдавна не включвам зеленчука в сметките)

Смених гумата на колелото, напазарувах, маникюр, сега ще си организирам менюто за седмицата и денят се изниза.

Теди Илиева

14.09.15
06:48

Днес сутринта се измерих. Не ми хареса въобще.

Последно измерване: 03 август
Мерки от тогава
Килограми: +3,3кг (от 83,4 на 86,6кг)
Талия: +3см (от 81 на 84)
Ханш: +1см (от 108 на 109)
Бедро: +2см (от 51 на 53)
Прасец: -0,5см (от 36,5 на 36)

Задържани мерки на гръден кош, мишница, предмишница, врат, китка, глезен. Прасеца леко надолу, ключовата талия е нагоре (headbang)

Общо се чувствам по-силна и наистина някои дрехи са започнали да ми се въртят. Да съм качила мускул? Обаче за такъв период само мускул, едва ли. По-скоро не съм в дефицит и качвам. Трябва да си ревизирам приема.

Наистина някои дрехите ми се въртят около корема, а като хвана сантиметъра, талията е нагоре. Странна работа.
Връщам седмичното контролно мерене.

Теди Илиева

14.09.15
20:15

Понеделник 14/09

Храната за деня: сутринта капучино, обяд 60 гр. орехи  и 1 кисело мляко 3,6%, следобед малка круша, вечеря салата с 2 с.л. зехтин и 150 гр. консерва риба тон, 50гр сирене Бри (докато ядох кашкавалчето му изпях два шлагера на В.Найденов за сбогом)

Добавките: 3 табл. витамини на Now, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир

Въглехидрати: 44 гр.
Белтъчини: 69 гр.
Мазнини: 118 гр.
Калории: 1418 (отдавна не включвам зеленчука в сметките)

Движение:
1. Колело 16,25 км (на батерия)
2. Тренировка А – ще я правя след час-два и ще я запиша по-късно.

Ревизираха ми я на мен храната. До тук беше с детската радост, започват киселите бонбонки :) Прогнозата ми е, че много скоро ще стана съсухрена скумрия. Не се оплаквам, желая го с всеки грам наситена мазнина в тялото ми.

P.S. Правила съм нещо подобно на това, което започвам от утре и съм подготвена.

14.09.15
20:24

казано от Теди Илиева на 14.09.15, 20:15:

Ревизираха ми я на мен храната. До тук беше с детската радост, започват киселите бонбонки :) Прогнозата ми е, че много скоро ще стана съсухрена скумрия. Не се оплаквам, желая го с всеки грам наситена мазнина в тялото ми.

P.S. Правила съм нещо подобно на това, което започвам от утре и съм подготвена.

Така, така. Това е логична стъпка във вярната посока.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.09.15 20:26.

Теди Илиева

14.09.15
23:32

Тренировка А от тази вечер

Разликата от миналата е, че вече се уча да клякам правилно с допълнителна тежест от 10кг.

Едно завъртане на упражненията с почивка по 3 минути между тях. Всичко макс бройки (удебеленото са увеличени бройки спрямо предишния път):
1.БГ клек с тежест 30 кг (почивка при смяна на краката) - х 13 бр на крак (коляното на задния крак стига почти до пода) 
2.Хип тръст с 30 кг - 27 бр
3.Напади с 30 кг (почивка при смяна на краката) х 17 бр на крак (коляното на задния крак опира в пода)
5.Планк (централен) – 2,5 мин.
6.Вдигане на краката до 90 градуса ъгъл от положение легнала по гръб (съвсем леко свити в коленете, ръцете под д-то с длани надолу) - 100 бр.
7.Страничен планк на лявата страна -1 минута
8.Планински катерач - 130 бр
9.Страничен планк на дясната страна  - 1 минута 
10.Планински катерач – 130 бр
11.Клек с допълнителна тежест от 10кг. 10 пъти по 10 клека с 30 секунди почивка между сериите (максимално клякане до долу, д-то изнесено назад, чупка в кръста, тялото максимално изправено)

Продължителност на тренировката: 60 мин.

15.09.15
14:56

Здравей, Теди!
Може и да си вметнала някъде в някой пост, но аз явно съм пропуснала - ти ли си измисляш тренировките (упражнения, тежести, повторения и прочие) или я вземаш наготово от някъде :)

Теди Илиева

15.09.15
19:52

Не си в течение на моята сага, значи :)

Винаги съм работила с треньор. Не съм натрупала достатъчно знания и опит за да си построявам сама тренировките, а и не искам да си правя експерименти с и без това изстрадалата ми физика. Ако бях по-малка и с не така обострени проблеми с кръста, можеше и да опитвам сама да измислям топлата вода и да се хвърлям на готови програми от интернет, но сега точно не смея.

От самото начало на воденето на дневника винаги някой друг е писал тренировките ми - първо Еди, инструктор във фитнеса където ходя (13 седмици), после Марги (18 седмици), след това работих 7 месеца с Валентин Петков (абсолютен световен шампион по мъжка физика за 2013 г.), а от месец май насам със Сашо . От всеки научих по нещо и съм благодарна изключително много за помощта. Не се учудвай на смените, нормално е човек да се полута и да опита различни методики докато не намери някаква златна среда лично за себе си.

Не бих казала, че съм мързелива за това, че не правя опити сама да си направя програма. Опитвала съм, но е доста сложно и необятно като материал за четене. Не съм се отказала и продължавам да чета откъслечно коментари, мнения и статии, но доста неструктурирано и без посока. От друга страна, нямам и толкова време.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 15.09.15 19:53.

Теди Илиева

15.09.15
19:59

Вторник 15/09

Храната: закуска 3 бъркани яйца със 100гр извара, обяд 150гр пилешко шишче с куркума (от бяло месо) и 200гр пилешка пържола от бут на скара с гарнитура краставици, вечеря 100гр пушени шпроти и 400гр зеленчук (чушки, краставици, целина, няколко маслини).

Добавките: 3 табл. витамини на Now, с вечерята 3 гр. рибено масло, преди лягане 20 мл. кефир

Въглехидрати: 5,5 гр. (без зеленчука)
Белтъчини: 153,8 гр.
Мазнини: 83 гр.
Калории: 1315 (без зеленчука)

Движението:
1. Колело 15,18 км (половината без батерия)
2. Тренировка Б  - само горен скрипец е на 50 кг.

За деня имам и две кафета. Спирам ги защото са ми излишни и ги пия от скука. Трябва да увелича зеленчука и да намаля още мазнините – по-постни меса ми трябват. Водата е малко над 2л.

16.09.15
11:23

казано от Теди Илиева на 15.09.15, 19:52:

Не си в течение на моята сага, значи :)

Винаги съм работила с треньор. Не съм натрупала достатъчно знания и опит за да си построявам сама тренировките, а и не искам да си правя експерименти с и без това изстрадалата ми физика. Ако бях по-малка и с не така обострени проблеми с кръста, можеше и да опитвам сама да измислям топлата вода и да се хвърлям на готови програми от интернет, но сега точно не смея.

От самото начало на воденето на дневника винаги някой друг е писал тренировките ми - първо Еди, инструктор във фитнеса където ходя (13 седмици), после Марги (18 седмици), след това работих 7 месеца с Валентин Петков (абсолютен световен шампион по мъжка физика за 2013 г.), а от месец май насам със Сашо . От всеки научих по нещо и съм благодарна изключително много за помощта. Не се учудвай на смените, нормално е човек да се полута и да опита различни методики докато не намери някаква златна среда лично за себе си.

Не бих казала, че съм мързелива за това, че не правя опити сама да си направя програма. Опитвала съм, но е доста сложно и необятно като материал за четене. Не съм се отказала и продължавам да чета откъслечно коментари, мнения и статии, но доста неструктурирано и без посока. От друга страна, нямам и толкова време.

Да знам, че през повечето време работеше с треньор и бях запозната, че започна да работиш със Сашо, но явно съм изтървала някъде и не знаех, че продължаваш с него :) Извинявам се, за което.

16.09.15
16:19

казано от Теди Илиева на 15.09.15, 19:52:

Винаги съм работила с треньор

По-интересно е кой от първите двама, с които си работила на живо, е виновен за потресаващата техника на азбучни неща...Не за друго, ами да ти върне парите ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.09.15 16:20.

Главата си залагам за В.П.
Горчивата истина.

16.09.15
16:29

Тва оня, който я караше по час и курус ръце ли да тренира ?
Логично да е било така, какво ли питам и аз...

Не знам дали я е карал да тренира по толкова, но познавам стила му и определено се вписва в тази схема.
И тъй като видях видеото на Теди на скрипеца, преоткривам “техниката” и на самия В. Дори нямам думи да опиша за какво става на въпрос. Всъщност имам, но няма да са красиви слова. Чудя се кога ли ще амортизира всички уреди от неговото хамалско блъскане с потресаваща техника.

В този ред на мисли, Теди, радвам се, че си решила да опитваш различни неща (треньори), защото има такива, които от години си тъпчат там..и все така на едно място си стоят. :)
Също така се радвам, че си снимаш видео на упражненията и ги пращаш на който трябва. Важно е и ще ти е от голяма полза! :)

Теди Илиева

16.09.15
20:07

Здраве да е :) Стоплям бавно като албански реотан. Освен това не бих казала, че съм от най-добрите ученици.

Сряда16/09
Храната: закуска – не, обяд телешка плескавица 200гр и зеленчуци на плоча, вечеря 100 гр пушени шпроти и 1 краставица, малко по-късно пълнени гъби с обезмаслена извара 150гр и 1 яйце

Добавките: 3 табл. витамини на Now, сока на ½ лимон и 1чл MSM, с вечерята 3 гр. рибено масло, преди лягане 20 мл. кефир

Въглехидрати: 6,43 гр. (без зеленчука)
Белтъчини: 96,5 гр.
Мазнини: 45,6 гр.
Калории: 740 (без зеленчука, който е към 1кг, така че с него грубо към 1300 kcal)

Движението:
1. Колело 14,8 км (само на батерия)
2. Тренировка A -  малко по-късно. Ако се получат различни бройки ще напиша допълнително.

Доста работа имах днес и за капак ме ядосаха много. По пътя ме засякоха N на брой пъти, абе крив ден. Готвих малко и се разсеях. Сега ще почета нещо скучно, после тренировка и утре пак с правата лопата на полето.

Храната не я докарах както трябва. Трябваше да закуся, защото после на обяд и вечеря не можах да погълна повече храна.
Вода и черен чай за деня изпих общо към 2л.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.09.15 20:23.

17.09.15
14:47

казано от Теди Илиева на 16.09.15, 20:07:

Здраве да е :) Стоплям бавно като албански реотан. Освен това не бих казала, че съм от най-добрите ученици.

Колкото и бавно да стопляш и да не си добър ученик, при индивидуалните тренировки това се поправя за месец. Максимум за толкова !
По-скоро какъвто учителя, такъв и ученика ;)
Тая вода е ПОД минимума за деня, нали си наясно ?

Теди Илиева

17.09.15
14:52

Да :(
Днес вдигам на 3л.

17.09.15
15:51

Аре бе, не е толкова сложно. За последните два дена имам 14 литра вода. По съвсем друг начин се чувствам в по-интензивни натоварвания като съм добре хидратиран.

Теди Илиева

17.09.15
16:00

Най-много по 4 съм пила и то за две седмици. Не мога... Струва ми се 3 ми е макса. Ще гледам да го задържа поне месец.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 17.09.15 19:07.

Ако ще включваш чая към общото количество течности за деня, то май черният не е най-подходящият вариант ;)
Аз го броя към кафетата,  а ройбоса с чиста съвест си го слагам към водата за деня.

Теди Илиева

17.09.15
19:06

Ройбос, значи :) Много добра идея! Току що изчетох какво съдържа. За разнообразие ще извадя от шкафа и доста сушени билки, които съм брала - липа, риган, бал равнец, мащерка, шипки... Черния по-рядко, въпреки че този който имам ухае невероятно.

Четвъртък 17/09
Храната: закуска 2 варени яйца, обяд зеленчукова мусака със заливка от 1 яйце и 130гр извара, вечеря пилешко месо 350гр и пресни зеленчуци (целина, чушки, краставица)

Добавките: 3 табл. витамини на Now, сока на ½ лимон и 1чл MSM, с вечерята 3 гр. рибено масло, преди лягане 20 мл. кефир

Водата – още една чаша и я докарвам до 3л. Ще се справя.

Въглехидрати: 11,5 гр. (без зеленчука)
Белтъчини: 131,6 гр.
Мазнини: 95 гр.
Калории:  1356 (без зеленчука, който е към 0,8кг)

Движението:
1. Колело 14,5 км (половината без батерия)
2. Тренировка Б

Всичко ми тежеше днес във фитнеса. На горния скрипец последните 2 серии ги свалих от 50кг на 45кг. Защото започнах да се кривя.

Храната ще се задържи такава следващите 6 дена. Само за вечеря ще разнообразявам месото (риби, телешки кюфтета и др.) и салатата като променям грамажа докато ми хареса. Причината е, че съм наготвила една голяма тава зеленчукова мусака. Не е особено сполучлива, но ще се яде. Трябва да прегледам най-накрая рецептите в сайта.... а най-добре дневника на Маданеца :). Маданец, имаш много вкусен дневник :)

Драсвам и плана до края на седмицата, че ми омръзна нещо да пиша:
Петък 18/08 Трен А
Събота 19/09 Трен Б + масаж и сауна
Неделя 20/09 Почивка

В понеделник ще се претегля.

17.09.15
19:37

Ройбос пием вкъщи вече почти 15 год, а може и повече да са станали - откакто го внася Лечител. То изобщо не е чай, нито билка и дори го препоръчват за приготвяне храна на бебета. На мен не ми допада, защото сладни на вкус.
Друг храст, който може да пробваш е Хънибуш.
А защо не пробваш и нещо съвсем ново- бира с Ройбос
http://www.food24.com/News-and-Guides/Features/Worlds-first-Rooibos-Beer-20141113
Патентована, защитено географско наименование :)

Теди Илиева

17.09.15
19:52

хахаха, бира с ройбос :D
По-нататък, че сега не може алкохол. И без това много рядко пия.

17.09.15
21:56

Ако започнеш да добавяш лимонов сок във водата след време ще ти остава един леко стипцав вкус в устата и ще искаш да пиеш още. Важното е да нацелиш количеството. Аз така правя по тази причина, а и ми е по-вкусна водата с лимон. Ако има и лед е рай.

17.09.15
22:20

Не е ли вредно за зъбите, да се пие вода с лимон постоянно?

Мнението беше редактирано от Петър на 17.09.15 22:20.

Faith

17.09.15
22:29

Здравейте, на мен зъболекарят ми ми е казвал, че не е хубаво да си пил сок от цитрусови плодове, както и газирани напитки един, два часа преди да си измиеш зъбите.

17.09.15
23:27

казано от Петър на 17.09.15, 22:20:

Не е ли вредно за зъбите, да се пие вода с лимон постоянно?

Толкова разреден лимоновия сок е доста слабо киселинен. Говорим за 30-ина милилитра на литър.
Емйлът се разгражда от киселини под 5,5 Ph. Ph на водата е 7, а на лимона 2-2,5.
разтвор на 20мл лимонов сок във литър вода има Ph 3,7
разтвор на 50мл  - 3,3

Но ето няколко напитки с Ph под 3,3 - Кола (също фанта, спрайт ~2,5), портокалов сок3,3 , ябълков сок 3,4 (като цяло всички плодови сокове).

Ta чак толкова вредно не е.

Теди Илиева

18.09.15
21:29

Едно парче, което харесвам много, а го бях позабравила

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.09.15 21:29.

Теди Илиева

18.09.15
21:38

и нещо за събуждане, защото имам да правя тренировка сега

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.09.15 22:12.

19.09.15
00:26

казано от Теди Илиева на 18.09.15, 21:29:

Едно парче, което харесвам много, а го бях позабравила
...

Един студентски спомен от преди 11 години :)

Мнението беше редактирано от Енев на 19.09.15 00:26.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1