24.08.15
11:11
Тези тренировки А и Б, всеки път едни и същи ли са, като кг и повторения? Не ти ли доскучава.. : )
Веднъж и аз заради Пешо си направих един домашен сладолед с кисело мляко, протеин и ягоди. Обаче направих една кофа. Изядох я и на другия ден болен от гърло :Д
п.с.: сори, че ти изритах тренировката на предишната страница. :д
Мнението беше редактирано от Gogo на 24.08.15 11:12.
24.08.15
13:01
Уж са едни и същи упражнения, но не съвсем. И аз в началото си казах “айде пак същото”, като видях същите по вид упражнения, обаче така са построени, че дават разнообразие. Например различни са интервалите с почивка, сериите, тежестите, бройките и винаги има някакво предизвикателство. Особено интересно става като пише да се понапъна за макс бройки тук или там. Така всеки път преди тренировка се чудя колко ще успея да направя и като излязат повече повторения ми е страшен кеф :) Иде ми да се потупам сама по рамото :)
Мен еднообразието ме убива, но щом се задържах, че даже тренирам с удоволствие, можеш да си представиш.
Сет-а тренировки А и Б се сменя на всеки 3-4 седмици. Тази двойка ще я правя тази и следващата седмица, поне такъв е плана. За после не знам какво ще става. Вече имам пудовка (wasntme)
А за сладоледа ще ти дам още една рецепта, обааааче после да не ме набедиш, че съм ти докарала ангина :)
Дозата е 100гр боровинки, 100гр банан (плодовете предварително замразени) и 200гр заквасена сметана. Може да сгъстиш с малко протеин - аз ползвам на Dymatize Elite Whey с вкус на бисквитки и сметана. Вместо топинг - медец :D Ммммм :)
25.08.15
12:48
Вторник 25/08
Храната: като вчера
Движение:
1.Колело към 15 км (половината без батерия)
2.Тренировка Б сутринта
Не си сметнах времето и излязох рано, рано към фитнеса. След тренировка поседнах в парка на слънце, огладнях и извадих кутията с храната. Нападнаха ме едни гълъби. Това Хичкок пасти да яде.
После гледах снимка на някаква манджа качена във форума. Заприлича ми на еклери, чак после като прочетох били ребърца :D
26.08.15
10:40
Сряда 26/08
Храната за деня: парче диня 150гр, чаша айрян, 4 малки бъркани яйца с масло 10гр и 100гр сирене, домат с 1сл зехтин, за вечеря 200гр готвен боб и салата от печени чушки с 1сл зехтин
Въглехидрати: 67гр
Белтъчини: 63гр
Мазнини: 116гр
Калории: 1465
Движение:
2.Тренировка А от преди малко. Тежестите за долна част са вдигнати от 20кг на 30кг и отново правих повторения до отказ.
Само едно завъртане на следните упражнение с почивка по 3 минути между тях:
1.БГ клек с тежест 30 кг (почивах при смяната на краката) - х 25бр на крак
2.Хип тръст с 30 кг - 26 бр
3.Напади с 30 кг (почивах при смяната на краката) х 30бр на крак
4.Клек с 30 кг - 70 бр.
5.Планк (централен) - 2 мин. 15 сек.
6.Вдигане на краката до 90 градуса ъгъл от положение легнала по гръб (съвсем леко свити в коленете, ръцете под д-то с длани надолу) - 90 бр.
7.Страничен планк на лявата страна -1 минута
8.Планински катерач - 100 бр
9.Страничен планк на дясната страна - 1 минута
10.Планински катерач – 100 бр
Продължителност на тренировката: към 52 мин
На 4 часа сън, толкова.
27.08.15
12:33
Четвъртък 27/08
Храната за деня: закуска не, след тренировка 1 кисело мляко 4% с доза протеин Ever Build Whey, следобед 1 фрапе и 1 корни банан, (сините сливи бяха станали на пюре в раницата), за вечеря 4 малки бъркани яйца с масло 10гр и 100гр сирене, и салата с 1сл зехтин
Въглехидрати: 68,5гр
Белтъчини: 86гр
Мазнини: 113гр
Калории: 1526
Движение:
1.Колело към 15,33 км (половината без батерия)
2.Тренировка Б (ротациите)
Качвам две клипчета ако случайно се види нещо за коригиране:
1. горен скрипец 3х60 кг, 10 пъти през 15 секунди
2. лег 2х40 кг, 8 пъти през 15 секунди (раменен хват)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.08.15 21:53.
27.08.15
13:12
Като съм свикнала да виждам рошавото детенце на снимката вляво , чак ми е странно като видя каква висока здрава жена си. Големи тежести ползваш, няма спор, винаги съм била за тежкото.
Знам, че си имаш тренер, но ще се изкажа :)
Струва ми се , че имаш доста чийтване на скрипеца- това лягане назад и “силово” придърпване. Вярно е, че до преди 3-4 години и аз го правех така, но доста си промених мнението за подобни изпълнения. Можеш ли да дърпаш същата тежест без накланяне назад и без засилка и да я връщаш бавно обратно? Според мен ако не можеш, намали я поне с 5 кг.
Лежанката изглежда добре, може би малко отваряш лактите при избутване.
Силна си, и много издръжлива, да ти кажа адски ме впечатляват обемните ти тренировки - по 30 напада (?! абсурд, не мога ги направи никогаш) по 100 клека, мостове, преси, страшно!
27.08.15
13:36
Благодаря ти!
Ще опитам да не се накланям назад на скрипеца. Друго е като се видят нещата на запис. За лег-а ми е казано лактите да ги държа максимално до тялото и това опитвам. Ще помъча още малко.
ПП. Въобще не съм висока :) Едва 166см. И не съм здрава, а кекава :).
27.08.15
16:21
Лега ОК, поне от този ъгъл.
Скрипеца трагедия. Тялото трябва да не мърда въобще, корема да е стегнат и да държи позицията, гърдите изпъчени и хубаво дърпане с гърба надолу и назад.
27.08.15
17:55
Ще снимам и друг ъгъл на лежанката.
Скрипеца също ще го снимам следващия път вече с корекция на движението, да видим дали съм се справила. До сега никой не ме е поправял на това движение. Все така съм го правила.
28.08.15
10:50
Петък 28/08
Храната за деня: като вчера без корнито и салатата с 2 с.л. зехтин, вместо с 1.
Въглехидрати:30гр
Белтъчини: 82гр
Мазнини: 118гр
Калории: 1404
Движение:
2.Тренировка А от преди малко, само БГ клек-а го направих по 30 вместо по 25бр.
Правих още клипчета от тази сутрин. За сега няма да ги показвам. Отстрани изглежда клек-а ми е прост полуклек :) Чакам присъдата.
28.08.15
11:04
Teди, аз самата намерих много полза да пусна клипчетата си тук и не само, ами и да размисля върху коментарите. Определено не са присъди, нито хейтване.
Чудесно би било да направиш клипове на основните движения, и на краката най-вече, защото там си сама, без инструктор , а е важно да има полза от тренировката , а не вреда и болка. Ако правиш и хоризонтални скрипец по същия начин както горния - с чийтинг и лашкане, е разбираемо защо те е заболял кръстът онзи път. Дори и големите бройки ли правиш така? Мисля, че 30 бройки с по-малка тежест и грешна техника са по-рискови даже.
Не знам защо и как никой от залара не те е поправил в изпълнението на това упражнение. Мислех, че пращаш клипове на тренера и той ти следи изпълнението.
Както и да е, това не е критика. Аз ти се възхищавам на упоритостта и издръжливостта.
28.08.15
11:24
Е точно днес ме е срам. Някой друг път ще кача.
28.08.15
14:02
Такаааа, до тук каквото съм писала като “клек” да се чете “полуклек” :)
Напади и бг клек също не съм ги правила достатъчно дълбоко, така че в понеделник ще имам ново изпълнение с корекции. Съответно бройките подозирам ще паднат. Няма силни все още в този дневник.
29.08.15
10:50
Понеже си е моя дневник, да си напиша мнението по циганския въпрос, за да не спамя по чужди.
Аз се имам за толерантна, отговорна, добре образована, работлива, спазваща закони и порядки. За това, който не иска да се интегрира с мен, да го д*ха.
29.08.15
15:16
Събота 29/08
Храната за деня: 2 смокини, лазаня болонезе, за вечеря зеленчукова мусака
Въглехидрати: 90гр (при цел 70)
Белтъчини: 70гр
Мазнини: 102гр
Калории: 1464 (при цел до 1527)
Движение:
1.Колело 4,98 км (половината без батерия)
2.Тренировка Б (ротациите)
Малко с храната не се получи добре.
Снимала съм нови клипове за корекция. Не ми харесват и няма да ги качвам.
Денят се очертава да мине в подреждане на гардероба и чистене.
31.08.15
12:49
Вчера - почивка, днес не (headbang).
Довечера ще правя тренировка А. През деня съм на 2 кисели млека, след тренировка ще вечерям нещо по-нормално.
П.С. Роднината ми, за който щях да кръводарявам, почина вчера в Пирогов. Загубих много близък човек.
31.08.15
12:58
П.С. Роднината ми, за който щях да кръводарявам, почина вчера в Пирогов. Загубих много близък човек.
Моите съболезнования, Теди !
31.08.15
21:49
В неделя и понеделник хапнах повече въглехидрати. Не съм ги смятала.
Вчера доста: някакви курабии 200гр, на обяд пилешка супа, картофи със сирене, дробчета в масло, пърленка, вечерта зеленчуков гювеч (пресолен, щото аз съм го правила).
Днес храната по-леко: 2 кисели млека 2%, крем супа от тиквички и моркови, пълнозърнесто хлебче с квас (90-100гр), малко зеленчуков гювеч.
От няколко дни пия недостатъчно вода. Уж по два литра, но все съм жадна. Корема ми е щръкнал. Изморена съм, косата ми никога не е била толкова рядка. Трябва да се заема с това, защото започва да се превръща в проблем. Ще погледна дали приемам нужните елементи и количества с мултивитамините. Ако не, ще си взема нещо.
Поднових приема от тази сутрин на сока от 1 лимон с 1чл MSM . Също удвоих от 2 табл на 4 табл. мултивитамините (Orange Triad).Рибеното масло от 2гр дневно не съм го спирала. Ще огранича до минимум сладко и плодове. Чувствам се тежка. Ако започна да свалям от утре по 1кг седмично може и да успея с основната цел за годината и да сваля 15-20 камъка от гърба до края на декември.
31.08.15
21:53
Движението днес:
1.Колело 16,34 км (на батерия)
2.Тренировка А от преди малко (с максимална амплитуда на движенията)
Само едно завъртане на следните упражнение с почивка по 3 минути между тях:
1.БГ клек с тежест 30 кг (почивах при смяната на краката) - х 11 бр на крак (коляното на задния крак стига почти до пода)
2.Хип тръст с 30 кг - 26 бр
3.Напади с 30 кг (почивах при смяната на краката) х 15 бр на крак (коляното на задния крак опира в пода)
4.Клек с 30 кг - 30 бр. (една табуретка ми помагаше с мерника)
5.Планк (централен) - 2 мин.
6.Вдигане на краката до 90 градуса ъгъл от положение легнала по гръб (съвсем леко свити в коленете, ръцете под д-то с длани надолу) - 90 бр.
7.Страничен планк на лявата страна -1 минута
8.Планински катерач - 100 бр
9.Страничен планк на дясната страна - 1 минута
10.Планински катерач – 100 бр
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 31.08.15 21:53.
01.09.15
11:26
Благодаря на всички. Много мила подкрепа.
Чудех се дали да го логвам, въобще. Не искам да ви товаря, но това се случи и ми се отразява на ежедневие, състояние и т.н. Сякаш спорта ме държи и вкарва в релси.
Днес съм ок. Нямам мускулна треска от вчерашната тренировка за долна част, въпреки че уж правих максове. Сега чакам да разбера дали съм се справила с формата на напади, клекове и т.н. и тогава започвам да надграждам с бройките.
Днес следобед ще коригирам техниката ми на горен скрипец.
01.09.15
19:28
Вторник 01/09
Храната за деня: 2 кисели млека 2%, половин фокача, таратор, омлет в масло от 4 малки яйца, зеленчукова мусака (тиквички, патладжан, чушки, лук, магданоз, чесън, масло и лека заливка)
Въглехидрати:81,3гр
Белтъчини: 61гр
Мазнини: 94,4гр
Калории: 1317
Движение:
1.Колело 16,3 км (половината без батерия)
2.Тренировка Б (ротациите) - само горен скрипец правих на 40кг, вместо на 60кг. Останалото е без промяна.
02.09.15
23:35
Сряда 02/09
Храната за деня: 2 кисели млека 2%, 40 гр. сурови бадеми, кафе с мляко, сандвич с крема сирене, яйце и чушка (с пълнозърнест хляб 50 гр.), салата с 3 с.л. зехтин
Добавките да не забравя този път да ги напиша: 4 табл. витамини Orange triad разделени на два приема, 2 гр. рибено масло, сока на 1 лимон с 1 ч.л. MSM, 50 мл. кефир
Въглехидрати:71 гр. (цел до 70)
Белтъчини: 54 гр.
Мазнини: 112,6 гр.
Калории: 1395 (цел до 1527)
Движение:
1. Колело 15 км (на батерия)
2. Тренировка А – леко променена
Едно завъртане на упражненията с почивка по 3 минути между тях. Всички бройки до пилешки отказ:
1. БГ клек с тежест 30 кг. (почивах при смяната на краката) - х 12 бр. на крак (коляното на задния крак стига почти до пода)
2. Хип тръст с 30 кг - 26 бр.
3. Напади с 30 кг (почивах при смяната на краката) х 15 бр. на крак (коляното на задния крак опира в пода)
5. Планк (централен) – 2,5 мин.
6. Вдигане на краката до 90 градуса ъгъл от положение легнала по гръб (съвсем леко свити в коленете, ръцете под д-то с длани надолу) - 100 бр.
7. Страничен планк на лявата страна -1 минута
8. Планински катерач - 100 бр.
9. Страничен планк на дясната страна - 1 минута
10. Планински катерач – 100 бр.
Промяната е, че в края на тренировката отиде четвъртото упражнение:
4. Клек без допълнителна тежест: 20 серии по 10 клека с 10 секунди почивка между сериите (максимално клякане до долу, без каквато и да е опора/табуретка)
Засякох продължителност, защото в този вид тренировка А ще я правя 1 седмица: 58 мин.
Тъй като клекът отиде последен имах малко повече силички на някои от движенията - с удебелен шрифт са. Следващите пъти планирам катерача да го увелича до предишните ми напъни от 130 бр.
В края на тренировката се повлачих малко по корем и лява буза на пода за да стигна до една чаша с вода .... така де, това ми идеше да направя, много ожаднях :)
03.09.15
18:13
Четвъртък 03/09
Храната за деня: 1 кисело мляко 2% разбъркано с доза протеин, капучино, сръбска питка с подправки 80гр,, свинска плескавица 200гр, зеленчуци с 1 с.л. зехтин
Въглехидрати: 67,5 гр. (цел до 70)
Белтъчини: 112,5 гр.
Мазнини: 89 гр.
Калории: 1438 (цел до 1527)
Движение:
1.Колело 15,3 км (половината без батерия)
2.Тренировка Б (ротациите) - само горен скрипец правих на 45 кг. Останалото е без промяна.
Днес ми се прецакаха плановете да стана богата баба-рентиерка с лилава коса и пинчер.
Днес ми се прецакаха плановете да стана богата баба-рентиерка с лилава коса и пинчер.
Е, като махнеш “богата” и “рентиерка”, другото е напълно постижимо!
03.09.15
18:59
Идеята беше като си взема пинчерче на старини, да го разхождам на Малдивите. Сега ще трябва да го мъча животинчето по столичните градинки...пуууу...
04.09.15
08:33
Една колежка ме светна и за по-готин начин за прекарване на старините. И модела куче не е пинчер :)
04.09.15
12:26
понеже е петък
05.09.15
12:17
Петък 04/09
Храната за деня: 1 кисело мляко 2%, за обяд суров десерт, вечеря 4 бъркани яйца с 40гр кашкавал и 5гр масло, салата с 1сл зехтин
Обедният десерт (несполучлив!): 8 гр. чиа (1сл), 6 гр. кокосови стърготини (2сл), 7 гр. какаови зърна (5 зърна смлени), 5гр сусам (1сл), 20 гр. цели лешници, 40 гр. лешников тахан (2сл), доза протеин с вкус на шоколадов сладолед на Ever Build Whey, 50 мл. оризово кокосова напитка – бръм и във фризера увито във фолио.
Добавките: 4табл витамини Orange triad разделени на два приема, 2гр рибено масло, сока на 1 лимон с 1 чл MSM, 50мл кефир
Въглехидрати: 71гр
Белтъчини: 85 гр
Мазнини: 114 гр
Калории: 1512
Движение:
1. Колело 16,2 км (половината без батерия)
2. Тренировка - не
По план трябваше да правя тренировка А, но се захванах да си пренасям стаята, защото в неделя предстои циклене на паркета, латекси, чистене...
Събота 05/09
Храната за деня: след тренировката диня, обяд 4 яйца и 100гр кашкавал, следобед 30гр сладко от рози, вечеря салата чушки, магданоз, 1сл шарлан и 40гр печен слънчоглед
Движение:
3. Колело 2,7 км (на батерия)
4. Тренировка А
Въглехидрати: 68гр
Белтъчини: 67 гр
Мазнини: 117 гр
Калории: 1470
Повторенията на трен А са точно като предния път. Само стана един лек инцидент. На БГ клека тръгнах с фал старт и паднах на дясно коляно. Нищо ми няма, разминах се с една синка и продължих.
От стаята ми остана да изнеса още 1 шкаф, телевизор, леглото и сваляне на пердета. После прахосмукачка и всичко е готово за офанзивата утре.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.09.15 19:02.
05.09.15
12:29
Предната вечер сънувах, че се набирам - 20 пъти подхват без въобще да се уморя :).
06.09.15
00:11
Еее, и аз се набирах вчера насън- по 10 пъти на една ръка (giggle).
06.09.15
20:10
С или без допълнителна тежест? :D
Неделя 06/09
Храната за деня: 220гр домашен празничен сладолед (сметана, протеин, пъпеш), обяд 3 яйца, 100гр телешка саздърма и домат, вечеря салата с 1сл шарлан и 40 гр. печен слънчоглед
Добавките: същите като вчера
Въглехидрати: 44,5гр
Белтъчини: 61,5 гр
Мазнини: 126 гр
Калории: 1426
Движение:
1. Колело 6,51 км (половината без батерия)
2. Тренировка Б
Всичко е като предния път, единствено горен скрипец правих с 50кг. Много трудно пазя добрата форма на тези килограми.
06.09.15
21:39
Чета си аз по една, колкото стара, толкова и актуална тема във форума и колкото повече чета, толкова по-малко разбирам. Оплела съм се като пате в кълчища. Ще трябва да препрочитам втори и трети път.
07.09.15
21:00
Понеделник 07/09
Храната за деня: закуска-не, обяд пилешки дробчета със зеленчуци на фурна, следобед 1 кисело мляко 2% с доза протеин, вечеря салата с 2 сл зехтин, 40гр печен слънчоглед и 1 препечена филия хляб
Въглехидрати: 59,5гр
Белтъчини: 101 гр
Мазнини: 96,5 гр
Калории: 1407
Движение:
1. Колело 15,02 км (всичко на батерия)
2. Тренировка А
Увеличих единствено планинския катерач 2х110бр., останалото е същото.
Колелото на връщане от работа го карах на батерия, защото бързах, че майстора трябваше да сложи трета ръка с лак на паркета. Утре вечер имам да боядисвам цяла стая. Едва ли ще успея всичко да свърша и ще имам да довършвам и на следващата сутрин. Ще комбинирам криво-ляво с тренировките. Трябва четвъртък сутрин най-късно да съм върнала мебелите в стаята за да не докарам инфаркт на майка ми като се върне от екскурзията :) Нищо не знае.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.09.15 21:01.
08.09.15
13:41
Вторник 08/09
Храната: като вчера + едно капучино
Движение:
1. Колело към 15 км (половината без батерия)
2. Тренировка Б
Всичко е като предния път, единствено на горен скрипец добавих още една плочка и правих с 55кг. На последните 3-4 серии/подхода, третото повторение стигаше с триста зора до главата, останалите не мога да ги издърпам хубаво до гърдите и едва стигат до брадичката. Иначе не се облягам назад и държа тялото изправенно, корема стегнат, обаче не ми достига сила да дръпна хубаво. Ще снимам следващия път на тези килограми, че много обяснения станаха.
08.09.15
13:45
Всичко е като предния път, единствено на горен скрипец добавих още една плочка и правих с 55кг. На последните 3-4 серии/подхода, третото повторение стигаше с триста зора до главата, останалите не мога да ги издърпам хубаво до гърдите и едва стигат до брадичката. Иначе не се облягам назад и държа тялото изправенно, корема стегнат, обаче не ми достига сила да дръпна хубаво..
Не знам защо се мъчиш да се кривиш и напъваш като ти липсва сила, която от своя страна няма да дойде с 3-4 тренировки.
Както казах след оня клип - 20 кила отдолу и почваш съвсем леко да покачваш тежестта докато стигнеш тази, която е пределна без разваляне на форма и амплитуда...
08.09.15
13:46
Teди, щеше да пускаш клипове на другите упражнения, защо се отказа? Виждам, че на всяка тренировка качваш тежестта с 5 кг, защо го правиш? Ако 45 са идеални като изпълнение, не виждам защо да бързаш толкова до следващата тежест. Да качиш чиста сила от 5 кг на едно движение отнема време и много тренировки, дай си поне 1-2 месеца.
Тренерът ти ме е изпреварил :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.09.15 13:47.
08.09.15
13:47
Сашо, аз така правих. Покачвах с по една плочка за да видим до къде развалям формата. В такъв случай свалям на 50кг и съм до там за сега.
@ Мира, изпълнявам програма, не си измислям нищо и не правя своеволия.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.09.15 13:48.
08.09.15
13:52
Teди, щеше да пускаш клипове на другите упражнения, защо се отказа?
Правих и ги пратих само на тренера. Форумът е пълен със записи на какви ли не изпълнения. Щеше ми се, ако качвам нещо да ме гледат всички, поне да е правилно изпълнено.