казано от BGDN. на 28.11.16, 01:04:
Мисля че не съм споменавала, но напълно набожно следя Формула 1. В този ред на мисли “честит” ни нов шампион. Браво на момчето, но според мен и веднъж му е много. Очаквам с нетърпение развитията в новия сезон.
Повечето фенове предпочитат агресивните и атрактивни пилоти, но истината е, че за да спечелиш титлата в толкова дълъг сезон трябва да си последоватен, постоянен, прецизен, пресметлив и предпазлив. Момчето си свърши работата перфектно.
Мнението беше редактирано от Станимир на 29.11.16 13:24.
казано от Станимир на 29.11.16, 13:23:
казано от BGDN. на 28.11.16, 01:04:
Мисля че не съм споменавала, но напълно набожно следя Формула 1. В този ред на мисли “честит” ни нов шампион. Браво на момчето, но според мен и веднъж му е много. Очаквам с нетърпение развитията в новия сезон.
Повечето фенове предпочитат агресивните и атрактивни пилоти, но истината е, че за да спечелиш титлата в толкова дълъг сезон трябва да си последоватен, постоянен, прецизен, пресметлив и предпазлив. Момчето си свърши работата перфектно.
Каквото и да си говорим, за световна титла при пилотите трябват няколко фактора - достатъчно добра кола (в случая най-добрата), достатъчно добър И постоянен пилот и малко късмет. Розберг е по-слабият във всяко едно отношение пилот на Мерцедес, но беше постоянен, намали глупавите грешки от миналата година, спечели си състезанията, които трябваше и имаше нужната доза късмет Хамилтън да получи повреда при спечелено състезание - тези точки щяха да са достатъчни на Луис да защити титлата си.
С две думи това е моторен спорт - няма как да станеш световен шампион на такова ниво, без да си го заслужил.
Не съм съвсем сигурен, че Нико щеше да загуби последните няколко състезания, ако второто място не го устройваше. Кучето скача според тоягата :) Също както не съм сигурен, че техническите проблеми са 100% лош късмет и не зависят от начина на боравене на пилота с техниката.
P.S. Нека не забравяме “брилянтния” старт на Люис в Япония, както катастрофата в Q3 в Баку, да не говорим как завъртя Нико на първия завой в Канада...После технически дефекти му били виновни. Този сезон определено води по пилотски издънки. Да си много бърз не е достатъчно :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 29.11.16 17:02.
29.11.16
16:54
Именно. Да не говорим, че Хамилтън печели без конкуренция титлата за най-голям противняк от няколко години насам ;) Защото няколко пъти опита безмозъчно да убие хора около себе си по време на състезание (май сега Верстапен се опитва да му отнеме тази титла, но ще трябва да се постарае). Не че не е талантлив, но за мен е зверски прехвален.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.11.16 16:55.
Променливи много, както казах по-горе. Може дори да се спекулира доколко Мерцедес имаха интерес от поне една титла на Нико и дали не са направили нещичко по въпроса. Нико е стабилен пилот, но няма качества за шампион, поне не повече, отколкото имаше например моя любимец Бътън, когато Браун изненадаха всички в гръб и който не трябваше да е най-добрият, а просто по-малко слаб от Баричело. :)
А кой е противен и кой е прехвален е въпрос на личен вкус. За мен Шумахер и Фетел отговарят на тези две определения, но не и Хамилтън. Затова и спортът е интересен - един ти е симпатичен, друг не. Иначе щеше да е скучно.
29.11.16
22:09
Че Шумахер правеше същото в много моменти (прекалената агресия), да, абсолютно. Но да сравняваш Хамилтън с Шумахер си е сравняване на тротинетка с Ламборджини... :) А Фетел и аз не му се кефя особено, но определено не е безразсъден идиот като Хамилтън...
Иначе сегашните пилоти са с класи надолу над Хакинен, Деймън Хил, Шумахер, а за Прост, Сена и т.н. направо няма да говоря, че там сегашните може да не се класират за носачи на вода... :D
Съгласна съм с елементи от мненията и на трима ви, особено с Боби.
Мисля, че доза агресивност е един вид необходимост за успешна Ф1 кариера - Хънт, Сена, Алонсо и Маса в по-близкото минало...
Хамилтън ми е симпатичен и смятам, че в много случаи е показал по-голямо хладнокръвие и умело шофиране в решаващи ситуации и при сходни обстоятелства се е представял по-силно от Нико, и често успешно го поставя под напрежение достатъчно да го накара да сгреши - например Т1 Монца, всяка година кажи-речи. Не съм съгласна с всичките му тактики, но не мога и да отрека, че Абу Даби щеше да е такова блудкаво и безинтересно състезание ако не се беше забъркал със стратегическите игрички накрая - има си чист състезателен стремеж и доза безскруполност, затова ми харесва.
Темата за безхаберници и (само)убийци на пистата не искам и да я отварям, най-голямото ми удоволствие тази година е да не гледам Малдонадо (който освен това е най-мазния противняк в Ф1 историята за мен :D ) - и без това повечето време го изкара в мантинелата.
Фаворит ми е Дани Рикардо, и силно се надявам Ред Бул да успеят да продължат на силната вълна от тази година с новата кола през 2017. Бих искала да видя и развитие при Чеко - смятам, че е страшно недооценен пилот -именно от методичните и съсредоточени, за които Станимир говореше.
С Боби съм пак по повод Фетел - съдра се да мрънка тая година, досаден с елементи на нагъл, honestly… :D
Мнението беше редактирано от BGDN. на 29.11.16 22:28.
казано от Херцог Трън на 29.11.16, 22:09:
Иначе сегашните пилоти са с класи надолу над Хакинен, Деймън Хил, Шумахер, а за Прост, Сена и т.н. направо няма да говоря, че там сегашните може да не се класират за носачи на вода... :D
Различни епохи. Хамилтън не веднъж е казвал че му е трудно да управлява болид като на Сена. През моята призма на щангите - все едно да се сравняват Илин и Варданян, ами несъпоставимо е. Али и Тайсън или да кажем Кличко и Тайсън, различни ери, различни качества.
И малко оффтопик... отчет:
Храна общо: бурито купичка от обичайните, свински бут пържола с едно яйце и аспержи, ябълка, 2 протеинови бара, към 70г свежо сирене и 4 чаши черен чай с мляко.
Тренировка: не, ако не броим един 15 мин крос. 2,5 км.
Храна, накуп: 50г пушена сьомга, 200г пилешки дробчета, 60-70г свежо сирене, салата; 60г кашу, протеинов йогурт; мисо супа с пиле и нуудълс. Към 1500 ккал. 1 час pole и 15 мин крос на връщане. Първият крив и грозен invert е факт, всичко ме боли, но съм горда.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 01.12.16 00:36.
А знаем ли как Сена би управлявал болида на Фетел/Хамилтън? :) Вероятно класите на пилотите биха могли да се сравняват, но не съм сигурна колко такова сравнение между пилоти от различни епохи е меродавно.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.12.16 19:53.
И ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ВАЖНАТА ТЕМА....
Не знам дали съм първата, която разбира, но реакцията ми беше:
МОЛЯЯЯЯЯЯЯ?!
I bet no one saw that coming, eh?
П.п. Знам, че уж трябва да е Верлайн, но ако искате ще отворим залозите кой ще е следващ.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 02.12.16 16:32.
Трудно е да гадаем, не знаем кой какви клаузи има в настоящия си договор. Иначе Верлайн изглежда като вероятен избор, но ми се струва леко зелен за този отбор и ще бъде смачкан от Люис.
казано от BGDN. на 02.12.16, 16:28:
И ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ВАЖНАТА ТЕМА....
Не знам дали съм първата, която разбира, но реакцията ми беше:МОЛЯЯЯЯЯЯЯ?!
I bet no one saw that coming, eh?П.п. Знам, че уж трябва да е Верлайн, но ако искате ще отворим залозите кой ще е следващ.
Това за мен е явно доказателство за факта, че Нико е случайно попаднал в най-добрата кола посредствен пилот, възползвал се от затрудненията на съотборника си. Страх го е дори да се опита да защити титлата си. Нека ми обясни някой дали човек с амбиции като Алонсо, Шумахер, Фетел, Хамилтън би постъпил така? Очевидно не, защото никой от тях не го направи след първата си титла, а напротив - бяха озлобени и гладни за още.
Различни приоритети. Никой от изброените не е спечелил първата си титла на 30+ години, с жена и бебе, което едва успява да види. Немалко спортисти са се отказвали след достигане на спортния връх :)
казано от Станимир на 02.12.16, 19:09:
Различни приоритети. Никой от изброените не е спечелил първата си титла на 30+ години, с жена и бебе, което едва успява да види. Немалко спортисти са се отказвали след достигане на спортния връх :)
Това само доказва твърдението ми, че Нико е попаднал там случайно. Как за цялата си кариера не показа каквито и да било пилотски качества, пък на 31 изведнъж стана голям пилот?
Не знам какво разбираш под “попаднал случайно”. Когато с Шуми започнаха да работят по тази кола, тимът не беше дори в топ 3. Голяма част от успехите на Люис се дължат на тяхната работа.
Мнението беше редактирано от Станимир на 02.12.16 19:50.
казано от Станимир на 02.12.16, 19:50:
Не знам какво разбираш под “попаднал случайно”. Когато с Шуми започнаха да работят по тази кола, тимът не беше дори в топ 3. Голяма част от успехите на Люис се дължат на тяхната работа.
Браунът на Бътън е в основата на тая кола, а не “работата” на Нико. Него го сложиха за фигурант да допълва Пилето. Ролята му беше тази на Баричело или Маса и той така и не я надскочи.
Да не говорим, че ролята на пилота за развитие на колата в съвременната Формула 1 е силно надценявана. Телеметрията дава далеч повече.
казано от Станимир на 02.12.16, 19:09:
Деймън Хил е имал (ползвам това време защото съм гледала само архивни кадри от тези години) пеленаче, в годината на шампионската си титла, но остава още 3 години.
За мен напускането на Росбърг така от нищото, при тези обстоятелства подкрепя началната ми теза, че е по-неустойчив на психическото натоварване.
Нищо не съм броила днес - пица с чоризо и КАРТОФИ... половин кутия Ben and Jerry’s и всичко отдолу. Петък (inlove)(whew)
О, Franziskaner? Това ми е любимата бира!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.12.16 10:04.
казано от Кико Сан на 03.12.16, 10:02:
О, Franziskaner? Това ми е любимата бира!
И на мен определено ми е топ 3. Като цяло вайсът ми е слабост. Майка ми носи Столично Вайс всеки път като ми стане носталгично. :D Нямам търпение да се метнал по разните готини нови места за бира из София.
Пак свободна програма през уикенда. Бири пих, пици ядох, даже и с афогато се наградих. То кой ли чисти през декември. :D
Днес: две Бейбибелчета, пилешко бяло месо с брюкселско зеле, буквално 2 супени лъжици ориз и 4-5 варени кестена, смути банан, ананас, манго и спанак, супа от пащърнак.
Крос - 15 мин до залата за пол, един час пилон. Пуснах ръцете днес за пръв път от invert, ама не го улових на камера. Следващия път. Малко бицепс се обади към края на тренировката и сега RICE-вам.
П.п. завръщам се мощно с шокиращите екипчета :D
Мнението беше редактирано от BGDN. на 06.12.16 00:58.
06.12.16
09:32
Damn, you’re hot, girl :P 8-)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 06.12.16 09:33.
казано от Херцог Трън на 06.12.16, 09:32:
Damn, you’re hot, girl :P 8-)
Damn, thank you stranger ;) :P
казано от Боян Д. на 06.12.16, 09:21:
Уау, излезли са ти синини от тоя пилон. :Д
Висенето надолу с главата на метален прът от най-нежната вътрешна част на бедрата носи рискове. :) Добре, че уроците са само понеделник и сряда, за да може за 4 дена да ми поразминат синините. Първите два пъти бяха ужасни и в сгъвката на коляното точно, от завъртанията.
Всеки път след пол се чувствам заредена и напредваща - всеки път успявам нещо, което преди не съм могла. Помня, когато и в силовите ми се случваше ежеседмично и беше адски мотивиращо усещане, но като че ли съм в моментен застой там. :/ Едно тромаво, тежко и болезнено неуспешно в спортовете дете в мен плаче от радост след всяка тренировка, защото най-накрая съм намерила спорт, за който да не съм твърде нещо - твърде бавна, твърде дървена, твърде едра, което беше лайтмотива на всичките ми детски занимания. Даже напротив, с наличието на повечко сила в горната част напредвам по-бързо от обикновеното.
06.12.16
22:13
Пол денса само за мазни тутманици ли е? Гледам посетителките не са много фит :/
07.12.16
09:43
казано от Кашчей Безсмъртни на 06.12.16, 22:13:
Ей, добре че дойде един български мачо да се изкаже...трябваше да се затвърди репутацията на българските мъже.....тъмни балкански субекти :D Ама много ‘убави, за да могат да раздават етикети :D
казано от Херцог Трън на 07.12.16, 09:43:
Ей, добре че дойде един български мачо да се изкаже...трябваше да се затвърди репутацията на българските мъже.....тъмни балкански субекти :D Ама много ‘убави, за да могат да раздават етикети :D
Що го отразяваш, нека се излага. :)
07.12.16
13:03
казано от BGDN. на 07.12.16, 10:32:
казано от Херцог Трън на 07.12.16, 09:43:
Що го отразяваш, нека се излага. :)
Обади се алергичната ми непоносимост към брутална простотия.....а и напоследък просто наблюдавам не един и два такива примера и ми идва в повече :)
Страшно ме мързи и съм отвратително недисциплинирана. В последния месец съм тренирала, да, но също така преяждам средно 4-5 дена в седмицата. (В класическия смисъл на binge, не някакви си 200ккал... по груби сметки ям 3500 -4500 ккал на ден, но е трудно да проследявам всичко защото просто изключвам когато вляза във фаза и дали са 2 или 3 шоколада, 5 или 7 донъта просто не мога и да уловя )
Трябваше да си кажа, защото ми тежи от седмици и се крия, и си мислех може би ако извадя емоционалната част наяве ще облекча храненето от нейната тежест. Мрън.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 09.12.16 12:15.
казано от BGDN. на 09.12.16, 12:14:
Страшно ме мързи и съм отвратително недисциплинирана. В последния месец съм тренирала, да, но също така преяждам средно 4-5 дена в седмицата. (В класическия смисъл на binge, не някакви си 200ккал... по груби сметки ям 3500 -4500 ккал на ден, но е трудно да проследявам всичко защото просто изключвам когато вляза във фаза и дали са 2 или 3 шоколада, 5 или 7 донъта просто не мога и да уловя )
Трябваше да си кажа, защото ми тежи от седмици и се крия, и си мислех може би ако извадя емоционалната част наяве ще облекча храненето от нейната тежест. Мрън.
Много добре те разбирам... Отпускаш се веднъж и после втори път... А “малките глупости”, които си позволяваш “от време на време” стават ежедневие и се натрупват и калориите си вървят,.... в доста притеснителни числа...
НООО за подкрепа мога само да кажа, че има такива периоди - знам, че звучи като мизерно оправдание - но наистина понякога е въпрос на вътрешна нужда... Човек излиза от релсите за не малко време... Но не сме роботи. Не всичко може да става “по план” и да ти “фитва макросите”, защото понякога именно тази емоционална част, няма къде да “фит-не” :)
Важното е, че си aware. Като наближат пазниците и става страшнооо.... Но мисля си, че след това е важното какво ще се прави :)
Иначе, не знам колко бинджиш, но изглеждаш страхотно! Да, за целта от заглавието от дневника ще трябва кътване, но на настоящата ти физика, не мисля, че даже ще е много (F) готЕна си и не позволявай периодите на кривване да те спират от пътя към целите ти, дори да са те отдалечили леко!
Щом имаш желание, всичко е постижимо!
Много радваш с дневника и с целите, продължаваме напреТ и само горе главата!! Keep it up, girl :P (rock)
Напълно съм съгласна с казаното от Ади и подкрепям на 100% нейното мнение.
Извървяла си дълъг и нелесен път, за да стигнеш дотук. Дай си малко почивка, явно тялото ти има нужда от това. Още повече, че сме в период на празници. Да, това не е оправдание за binge :) , но можеш да си позволиш и да се поглезиш няколко дни с по-калорична храна. Даже според мен този период ще те мотивира, за да си влезеш в режима и да постигнеш още по-хубави резултати. Знаеш по какъв начин да се храниш, какви храни да подбираш, така че смело напред ! ;)
Щом имаш желание, всичко е постижимо!
Много радваш с дневника и с целите, продължаваме напреТ и само горе главата!!
(y)
Момичета, 4500 калории (и то не като изключение, ами системно) е ужасно много. И авторката на дневника е напълно наясно мисля.
Не съм съгласна с теорията за празниците, отпускането на края и тн :(
Мисля, че решение за излизане от подобно status-quo e някаква промяна, нещо което трудно би му хрумнало на човек. Знам ли, например 5 дни - ама по цял ден - физически труд... old school с копане и вадене на дънери :)
Само вметка и мнение, всеки си знае :)
Вероятно състоянието се дължи на някакъв стрес.
След като момичето си даде сметка какво я притеснява, вероятно няма да и е много трудно да се завърне отново към предишния си начин на хранене.
Благодаря на всички за включванията, на Ади и LeSourire за милите думи и на Атомче за отрезвителното казване на нещата, правичката така... Има елементи във всички съвети, с които съм съгласна.
Макар, че храненето ми е доста свободно или по-скоро “гъвкаво” - дефицитът си е дефицит и тялото ми активно се бунтува. Въпреки, че не ограничавам видовете храна, като всеки друг случай на отрицателен калориен баланс и на мен ми се случва често да си остана гладна, което е изморително психически и физически в дългосрочен план.
Нямам нищо против да се трийтвам, независимо от сезонът, празниците, целите и обстоятелствата. Никога, ама НИКОГА, повече няма да съм човека, който ще каже ‘не’ на парче торта на кафе с приятели (И без това рядко ми се случва), на 1-2 бири в бара с шефа в петък след тежка седмица или на баница и ошав на Коледа, ’ щото видиш ли преси, калории, бричове и некви такива шашми. Това обаче не е ситуацията. Сиуацията ми напомня на 2012 преди да се запиша на терапия за пръв път - седя и се тъпча трети час през болка и спазми, я сама, я полу-скришно, прилежно изхвърлям опаковките преди Мат да ги намери, не защото ще ми се кара, а защото ме е срам. Нито ми носи спокойствие, нито удоволствие, само вина, физически дискомфорт, без да споменавам реалната вреда върху тялото ми.
Нещата започнаха така безразборно с тежък ПМС миналият месец и сега съм точно пак във същата фаза, дано се успокоят нещата след това.
Надявам се отпуската да ме презареди.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 11.12.16 11:36.
Така се рестартирах.... без да казвам голяма дума, май се натрових с кофти алкохол. Не мисля, че пих толкова много, че да почувствам толкова зле, но може и да съм. Както и да е. В петък вечерта се прибрах в 1.30, повръщах, спах до 11, повръщах, закъснях за работа, където оцелях само 45 мин, повърнах, прибрах се в 12, повърнах, спах до 5, повърнах, отидох на служебна вечеря защото просто трябваше, беше ми лошо, издържах един час (с повръщания) прибрах се в 19.30, легнах и спах до 8 тази сутрин .... за целия ден имам 4 глътки вода и една коричка от препечен хляб, но не можах да ги задържа и тях. След всяка глътка вода- директно в тоалетната. Не знам какво ми се случи.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 11.12.16 15:59.
Храна - предимно прилична и относително подходящи количества. Пиле със зеленчуци и нуудълс с бульон, сандвич със кашкавал и салата, 2 бисквити, 2 реда шоколад, кюфте от телешка кайма 5% и супа от пащърнак.
1 час пол. Последно преди България и затова доволно нови неща днес. видео
Днес трябваше да вместя последната силова тренировка но не ми се получи.ще опитам преди да тръгна утре. След работа опаковах и дорисувах последни коледни подаръци и поръчки и понеже не мога да се похваля в нито една социална мрежа преди Коледа поне тук ще се изтипосам :D утре ме чакат 4 часа път до Манчестър и нощен полет. Сюрреалистично ми е леко Коледа в България, 4 години минаха.
Това на втората картичка Мат ли е :D Страхотни са, обожавам ръчно изработените подаръци, личи си че човек е вложил сърце в това (sun)