Леко раздвижване

Прескочи до:

26.05.21
09:26

Пак мина много време, обаче много движение напред назад, започна и селската работа и работа на работа и работа, работа, работа, както казва буци..

Поне да понапиша нещо да не забравя. Ходя и бягам когато мога по 12-15 километра. А приключих със ските точно на 30ти Април, не си спомням да съм ходил толкова дълго. Тренировките ми другите са стандартните със собствено тегло + пудовката. Малко ми е занижена активноста откъм структура, но движението остава. Утре ще ходя да покатеря малко, лека полека да вдигна формата, че юли месец живот и здраве ще ходя в швейцария, там ще качваме няколко 4000ници около една долина.
Трябва и да вдигна малко километрите на бягането и ходенето, че мисля септември да направя ком-емине, комбинирано бягане+ходене скоростно.
Но както дойде, засега не съм ги вдигнал тези километри, но започвам лека-лека..

Тук покрай ваксината пия една бира на Хайникен 0 процента алкохол, идеална е .. Не знам доколко е полезна/вредна де.

26.05.21
09:31

казано от kaloyan на 26.05.21, 09:26:

Тук покрай ваксината пия една бира на Хайникен 0 процента алкохол, идеална е ..

Пиринско безалкохолно е далеч по-добро.

26.05.21
11:13

казано от nervak на 26.05.21, 09:31:

казано от kaloyan на 26.05.21, 09:26:

Тук покрай ваксината пия една бира на Хайникен 0 процента алкохол, идеална е ..

Пиринско безалкохолно е далеч по-добро.

Ще го пробвам :) мерси.

08.06.21
12:28

Започнах да се готвя за швейцария по един терен, който за 3 км има 600 метра денивелация и имах зверска мускулна треска, после след 2 дни бягах 20 км на по-равно и нямах проблеми ... Сега ми е интересно как ще бъде утре, пак ще мина по този терен, но мускулната треска идва от слизането, понеже е много стръмно и много се натоварват бедрата.

17.06.21
13:15

Така, сложих си фазера втората на 15.06 преди два дни. Вчера ми се спеше целия ден, както писах и ми ср беше възпалил ротатора. Затова реших да не тренирам. Днес си бях приготвил нещата и като станах в 7 ме боляха и двете рамена, както и кръста. Обаче отидох в планината и си направих треноровката с една идея по-бавна, обаче пък по-дълга. Минах 700 метра денивелация за 3 километра и малко, съответно се изпотих много и изкарах всички токсини. Следобяд мисля малко ластици и леки дъмбели за рамената, една рехабилитация. Ако се усетя добре, може и повече…

20.06.21
08:24

Вчера направих едно асфалтово бягане, понеже навсякъде е кал. Малко по-бързо..

Е така се забогатява, с кокошкарски залози :)

30.06.21
11:40

Уж в момента се готвя за Швейцария, живот и здраве между 15ти и 22 юли ще ходим там да качим 5-6 върха по 4000 и нещо метра.

Петък преди работа правих драгалевци - голи връх. Събота бях в рила и разни преходи в ниската част. В неделя направихме едно добро завъртане от хижа Чакъв войвода на целия мусаленски венец. Има много вода и не си спомням скоро по това време леденото езеро да е ледено още . Понеделник почивах, вторник  катерих на Комините, а днес пак направих
Драгалевци - Голи връх и още нагоре. В момента го правя под лифта, като търся най-стръмния и кратък път до Черни връх. До Голи връх засега съм на 1 час и 30 минути, но трасето е много тегаво и трябва време да се свикне. 4 километра и малко при 900 и нещо метра денивелация. Засега до Черни връх съм към 2 часа и 10 минути.
Целта е и се надявам да имам време дотогава да сваля на 2 часа, а вече след алпите ще направя едно контролно. Целта за след тогава е 1:45 - 50 минути, но ако ми остане време да тренирам.

Сега пак няма да съм в София, затова мисля вариант, да направя едно скоростно до Ботев, дано да ми остане време. А другата седмица да продължа пак с тези отсечки до към Черни връх.

И малко снимки да взема да кача, че то друго няма какво.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.06.21 11:41.

04.07.21
21:48

Много стрес от последния пост, ама какво да се прави караме. Днес успях скоростно да отида до Ботев, малко да избия стреса. Типично старопланинско време, много опасно. Качих се за 2 часа и 20 мин от север, а горе бедствие, гъста мъгла и вятър, от който едва се удържах да не литна. Даже нямам снимки. Швейцария може и да я гледам през крив макарон, тъй като единия се е контуЗил.

07.07.21
21:01

Понякога стават и такива “каръшки” неща. На тенис, волейбол и футбол познавам почти всичките мачове.
Утре отивам пак на Ботев, въпреки че малко пих повече днес.

11.07.21
15:28

Пак ходих до Ботев и не можах да си бия времето. А иначе пак мъгла и гадно. Този път реших да не ям абсолютно нищо въобще и се усеща. Така до 2 часа нямам проблем, но после е с една идея по-тегаво. Предния път изядох един банан на тръгване и един на изкачването и не усетих умора.
Ще направя едно изкачване на Черни връх пак така по стръмното и четвъртък вечерта заминавам за щвейцария . Дано всичко е точно, иначе работа много и различни неща, занимавам се с хиляда неща. Уцелих мача на копа америка, ама играя много страхливо.

12.07.21
19:53

Вчера познах италия-англия на точен резултат и за равно , а и на дузпи. Сега съм в София че вчера дойдох да си спретнем един запой с ирландските приятели. Утре ставам в 5.30 и ще ида до черно връх, ама май след тези запои нищо няма да стане. После вечерта заминавам извън софия, че имам работа. Четвъртък се връщам , редя багажа и 17.00 караме към швейцария 24 часа. Добре че навръщане съм със самолет. Та така, едно време си мислех за силови тренировки и зали със щанги, сега това вече го забравих. Може обаче да пробвам зимата, когато няма толкова работа. Важно е човек да си припомня нещата, нищо че не ги прави.

13.07.21
14:26

Днес 2 часа и 20 минути до Черни връх от Драгалевци, бях писал преди дни че целта е около 2 часа, но нещо прекалено много съм се надценил. Има много хляб да изям дотогава. Дори не е ясно тази година дали ще мога да сляза под 2 часа, тъй като след алпите, сменям протокола и започвам да правя обем, тъй като мисля да мина септември ком-емине скоростно, а за там ми трябва обем.

Като цяло обема дори и при тези занимания носи основно неприятности, но няма начин, нямам достатъчно време. Едно време Джеймс беше писал че е много по добре да има баир и интензивност отколкото обем, дори и за бягането, баща ми също каза тази работа.
На мен все не ми се вярваше, но прекаления обем винаги прави проблем, дали били са тежести, собствено тегло, бягане.
Най-хубаво е по-кратко натоварване с повече интензивност, другото прави само проблеми в дългосрочен план.

Даже едното момче, което щеше да прави Матерхорн и се беше подготвил идеално, се върза там на един и минаха 45 км с денивелация и си прецака коленете, та сега няма да има матерхорн.

26.07.21
20:31

Завърнах се от Швейцария, не знам какво да пиша. Качихме няколко 4000-ка. Глобалното затопляне оказва сериозно влияние върху ледниците и върховете и нещата стават все по-опасни. Там където е нямалко проблем, поради високите температури се стопява и започват да се получават каменопади и какво ли още не. ..
Иначе забравих какво е това заключване. Ключа стоеше от външната страна на вратата и вътре имахме ценни неща оставени за поо няколко дни, докато ние бяхме горе в планината. В самите селца и огради няма, някаква тишина и спокойствие. Хеликоптерното спасяване и превоз е по-добро от автомобилното в цяла европа според мен. Имаше едни хора закъсали на една стена на 4000 метра и за няма и половин час, ги свалиха долу, без проблем, а бяха поне 8 човека, някаква прекалено оптимистична група.
Иначе свалих поне 3 кг и паднах малко под 70 кг, обаче пък не съм отслабнал физически. Днес трябваше да прехвърлям едни чували по 40 кг горе долу и ми бяха сравнително леки, сравенено с друг път.
Следващите дни ще е страшна жега тук и май ще отида до Балкана за 2 дни и там сутрин ще ставам да тренирам рано. Обаче толкова пак ми е динамично, че тепърва ще ги решавам тази вечер нещата. Защото иначе трябваше да ходя на София .

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.07.21 20:41.

13.08.21
17:47

Това което промених след швейцария е че започнах да правя обем и намалих денивелацията, тъй като мисля септември началото като захладнее времето да мина ком-емине или поне част от него скоростно, колкото ми стигне времето.
Обаче за да стане тая работа ми трябва обем и сега правя това . Като идеята до края на август е да мога да бягам поне 2-3 дни поред по 30 километра. Засега градацията ми е такава че имам дни с по 20 и 12 един след друг и засега са ок нещата. Ще гледам и да не избързвам, за да не си причинявам проблеми.
Където имам почивка, ходя да катеря на скали за разнообразие и раздвижване. Правих още някакви неща. Обаче покрай тези тренировки и ранното ставане около 5-6 часа и работата, все ми се спи :) Нищо фатално.
Много ще внимавам докато вдигам обема да не се потроша и ако нещата минат добре и след ком-емине ще имам една стабилна база, да мина на асфалт и да направя скорост и да участвам в Софийския маратон. Но това засега е далечно и по-важното е да не се контузя, ако усетя нещо ... зарязвам всичко. След този маратон, намалявам обема и започвам да правя сила :):) изглежда като план хаха

15.08.21
17:04

Днес избягах 32 километра за 3 часа и половина без спиранията, но ми дойде с една идея повече, тъй като не познавах добре пътекитеи накрая ме хвана и жегата, обаче не можах да “фалирам”. Утре мисля да направя едно бързо бягане и да тренирам и нещо по-силово. Вдруги ден почивка и после 2 дни по 22 км ще правя. Поне това са плановете.

18.08.21
20:09

Така, на следващия ден 16ти избягах 10 км пресечно скоростно. 17-ти беше почивка и доде братовчеда от Германия, малко с пиенето ....

Все пак днес станах и направих 22 км бягане, утре ще е леко. Имам един проблем, който си е лек и хроничен. На силния ми крак се възпалява леко едно от сухожилията, които връзват задника с кръста.. Като цяло там вляво имам и проблем със самия кръст.

Въпроса е че правя и доста рехабилитация, но като цяло пропускам някои неща. Ако е някой от форума, сигурно няма и да обърне внимание. Обаче аз знам, че нещо ако дърпа  никога не е добре и рано или късно ще гръмне.

Утре по скоростно и късно и ще правя повече упражнения и гимнастика ..

И най- важното, добрата профилактика за хора които стоят много на стол , е просто да го избегнат това нещо по възможност.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.08.21 20:10.

20.08.21
11:11

Всъщност след почивния ден във вторник, промених малко в движение програмата и вместо 2х22,  направих сряда 22 км, четвъртък 10 км и днес още 20 , като 10те ги правих бързи около 52 минути, 20-те ги правя около 2 часа.

След едни сесии за разтягане и упражнения, лекия проблем ми се оправи.

Утре почивам и вдруги ден идеята е да направя 40 км по-бавно и вече с раницата, но като тръгна този ден първите 40 минути ако видя че напълно съм възтановил, тогава ще ги правя, ако нещата не са добре, ще оставя едночасово бягане и ще отложа за другия ден. И така ..

22.08.21
18:03

Днес бягах 38 километра с раницата, сравнително леко темпо. Утре може и да почивам или да направя едно леко разпускащо за 30-40 мин.

Дойде момента в който изцяло кондиционно нямам проблеми за дългите дистанции, както и сърдечния ми пулс вече е устойчиво нисък, но вече идва другото по-сериозно препятствие и това е че мускули и сухожилия не издържат.
Може би скоро не съм бил в такава добра форма относно бягането и преди съм стигал този етап и сега задължително трябва да намаля километрите за седмицата, иначе ще се контузя.
И май ще направя това, въпреки че нямам много време още за подготовка.
То не става само с напъване и мерак, трябва и малко акъл в цялата работа, дано да ми е останало поне малко, че понякога се съмнявам. :)

22.08.21
18:03

Днес бягах 38 километра с раницата, сравнително леко темпо. Утре може и да почивам или да направя едно леко разпускащо за 30-40 мин.

Дойде момента в който изцяло кондиционно нямам проблеми за дългите дистанции, както и сърдечния ми пулс вече е устойчиво нисък, но вече идва другото по-сериозно препятствие и това е че мускули и сухожилия не издържат.
Може би скоро не съм бил в такава добра форма относно бягането и преди съм стигал този етап и сега задължително трябва да намаля километрите за седмицата, иначе ще се контузя.
И май ще направя това, въпреки че нямам много време още за подготовка.
То не става само с напъване и мерак, трябва и малко акъл в цялата работа, дано да ми е останало поне малко, че понякога се съмнявам. :)

23.08.21
21:45

Всъщност днес станах в 5.30 че имах работа, излязох по някое време и бягах точно около 40 минути, малко дърпаха краката. Бачках цял ден различни неща, пих и ракийка малко повече, без да се напивам, обаче тя си върви покрай натоварванията без да се усети.
Дефакто след малко си лягам, краката ми се възтановиха, затова че утре ще изляза пак да бягам, като ще направя 20 км, освен ако нещо друго не се случи.
Гледам да правя и офп на лостовете и собствено тегло, ама днес работа и какво офп да правя. Носих на по 200 метра 2 кофти по 17-18 килограма всяка една и то на баир, и се отказах от офп-то другото. То можеше и да не ги нося на ръце, ама нали сме яки и тренираме, да се смеят майсторите :)

казано от kaloyan на 23.08.21, 21:45:

...пих и ракийка малко повече, без да се напивам, обаче тя си върви покрай натоварванията без да се усети.

Ракията си е екстра гориво за натоварванията ти :D И аз напоследък съм влязъл в серия - нема лабаво!
Наздраве!

24.08.21
11:17

казано от Alexander Krastev на 24.08.21, 08:19:

казано от kaloyan на 23.08.21, 21:45:

...пих и ракийка малко повече, без да се напивам, обаче тя си върви покрай натоварванията без да се усети.

Ракията си е екстра гориво за натоварванията ти :D И аз напоследък съм влязъл в серия - нема лабаво!
Наздраве!

Наздраве :)) хаха, сутринта обаче гледам да не пия ..

казано от kaloyan на 24.08.21, 11:17:

казано от Alexander Krastev на 24.08.21, 08:19:

казано от kaloyan на 23.08.21, 21:45:

...пих и ракийка малко повече, без да се напивам, обаче тя си върви покрай натоварванията без да се усети.

Ракията си е екстра гориво за натоварванията ти :D И аз напоследък съм влязъл в серия - нема лабаво!
Наздраве!

Наздраве :)) хаха, сутринта обаче гледам да не пия ..

Е, аз скоро не съм пил от сабалем :D Аз преносно го написах, виж ся как ще ми излезе име на пияница :D

24.08.21
12:54

казано от Alexander Krastev на 24.08.21, 11:42:

Е, аз скоро не съм пил от сабалем

Ми то пиенето казват е от мъка, от радост или от сабалем... Ако ти излезе име, сам си го призна :D

30.08.21
19:09

Да напиша че доста бягах след последното писане, експериментирах различни неща. Понеже вчера дойдох на София и е кално още , направих пак 20-на километра обаче на висок пулс и по-бързо

Мисля утре да стана много рано и да направя нещо преди работа с по тежка раница и по-голям обем, като за последно преди прехода. Вече сряда и четвъртък ги оставам за леки бягания и разпускания. Петък пътувам ..

31.08.21
14:28

Това което направих днес бяха 32 км с 6-7 кг раница и 1200 метра денивелация. 5 часа , комбинирано ходене и бягане. Добре ми понесе, нямах никакви проблеми, но просто с тази тежест, бягането става вече нещо друго. Съответно си правих и почивки и едно междинно хапване, без които няма как да се случат нещата. 135 ми беше пулса. То и не бях в идеална кондиция, не можах да спя добре, още не съм се привикнал към София.
Мисля че все пак успях да се подготвя за натоварването, което ми предстои.

31.08.21
19:26

казано от kaloyan на 31.08.21, 14:28:

Това което направих днес бяха 32 км с 6-7 кг раница и 1200 метра денивелация. 5 часа , комбинирано ходене и бягане. Добре ми понесе, нямах никакви проблеми, но просто с тази тежест, бягането става вече нещо друго. Съответно си правих и почивки и едно междинно хапване, без които няма как да се случат нещата. 135 ми беше пулса. То и не бях в идеална кондиция, не можах да спя добре, още не съм се привикнал към София.
Мисля че все пак успях да се подготвя за натоварването, което ми предстои.

На мен ми е интересно при тези разстояния дето ги правиш в планината и като чета ги правиш доста редовно, колко калории( горе -долу)  на ден приемаш за да поддържаш тегло? Ако изобщо ги следиш калориите .

Мнението беше редактирано от I`M на 31.08.21 19:30.

31.08.21
22:25

С раница е друга бира.
Но не с 6-7 кг.

Гледах някакъв руснак,не можеше да проумее зящо в армията имало нормативи за бягане.
Твърдеше ,че като им сложели 25 -30 кг раница с необходимото обурудване,абсолютно на всички дето се представяли добре на бягането ,ядрото им потдавало и свършвали преходите в поза Г преждевременно.
Склонен съм да се съглася с него.

31.08.21
23:23

казано от doni dimitrov на 31.08.21, 22:25:

С раница е друга бира.
Но не с 6-7 кг.

Гледах някакъв руснак,не можеше да проумее зящо в армията имало нормативи за бягане.
Твърдеше ,че като им сложели 25 -30 кг раница с необходимото обурудване,абсолютно на всички дето се представяли добре на бягането ,ядрото им потдавало и свършвали преходите в поза Г преждевременно.
Склонен съм да се съглася с него.

Да, така е ... но зависи. 6-7 кг раница ако бягаш дълго бягане и то за много дни не е малко. . Аз също съм правил с 20 кг цял ден ходене, но честно казано това не бих си го причинил. Затова и военните са най-яки. Особено като са млади и натренирани, могат да правят такива натоварвания.
Не че не мога да бягам и с повече килограми, но натоварването на стави и сухожилия е много голямо.
Затова че най-добре като има много багаж е ходенето, но мисля че и ти казваш това.

31.08.21
23:28

казано от I`M на 31.08.21, 19:26:

казано от kaloyan на 31.08.21, 14:28:

Това което направих днес бяха 32 км с 6-7 кг раница и 1200 метра денивелация. 5 часа , комбинирано ходене и бягане. Добре ми понесе, нямах никакви проблеми, но просто с тази тежест, бягането става вече нещо друго. Съответно си правих и почивки и едно междинно хапване, без които няма как да се случат нещата. 135 ми беше пулса. То и не бях в идеална кондиция, не можах да спя добре, още не съм се привикнал към София.
Мисля че все пак успях да се подготвя за натоварването, което ми предстои.

На мен ми е интересно при тези разстояния дето ги правиш в планината и като чета ги правиш доста редовно, колко калории( горе -долу)  на ден приемаш за да поддържаш тегло? Ако изобщо ги следиш калориите .

Ами какво да ти кажа. Тези тренировки ги правя сега по специален случай, че се готвя. Иначе с ръка на сърце мога да кажа че са безмислени, понеже много изхабяват, а полза няма почти никаква. Отностно калориите, ми ги смята хиляди. Наваксвам на усет, след едно такова натоварване ям повече, като въобще не правя сметка на храната, ям каквото ми падне. Все пак каквото падне, за мен не значи боклук храна. Съответно килограмите си ги подържам. Обаче ако направя постоянно както мисля ком-емине с много обем, със сигурност за 10 дни ще сваля немалко килограми.

П.С - но все пак аз не съм имал никога проблем с килограмите. Винаги съм бил от сравнително по-слабите. Подържам диапазон 67-74 кг на ръст 174-5

Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.08.21 23:32.

13.09.21
19:57

Отбивам се да спомена нещо за калориите. Аз ходих 6 дни и половина по ком-емине, имах дни с 60 км при 2600 метра денивелация и като слязох долу, накрая се оказа че съм свалил едно кило и половина :) :) Стравата се превъртя да ми дава 4000-5000 калории разход всеки ден ... Това са пълни глупости разбира се :)

Аз си знам храната и няколко дни гладувах бая, затова със сигурност мога да кажа че този енергоразход, който се дава от приложенията е пунта мара. То и преди го знаех това, но да го потвърдя :)

П.С  - според стравата съм изгорил 25 200 калории за 6 дни и половина . Приемал съм не повече от около 2000 на ден х 6 = 12000, което го слагам като абсолютен максимум, според мен са по малко приеманите калории около 1500 на ден, но да го смятаме по 2000. Което значи, 13 200 дефицит, а килограмите са - 1 - 1,5 ..


П.С - абе май може и да се самокоригирам. В толкова добра форма бях влязъл че не съм вдигал пулс повече от 140, което е доста малко, да не говорим, че в повечето пъти беше доста по-нисък..
Май може да се окаже че съм свалил предимно мазнина, мечтата на бодибилдърите :)) .. Но наистина като се гледам, само около корема мазнините съм свалил, мускулна маса почти не е мръднала, щото аз не съм и имал

Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.09.21 20:18.

14.09.21
09:16

казано от kaloyan на 13.09.21, 19:57:

13 200 дефицит, а килограмите са - 1 - 1,5 ..

По моите сметки е доста очакван резултат. 13 200 / 8 000 = 1.65

14.09.21
13:16

казано от Димо на 14.09.21, 09:16:

казано от kaloyan на 13.09.21, 19:57:

13 200 дефицит, а килограмите са - 1 - 1,5 ..

По моите сметки е доста очакван резултат. 13 200 / 8 000 = 1.65

Може би ще трябва да събера по-точна информация и да се образовам малко повече по темата. Все пак не ми се струва реално енергоразход 4000-5000 калории на ден. Някак още не мога да си ги навържа нещата :) ..

14.09.21
16:03

4000 - 5000 е нормално за активен ден. Помисли че дори само за поддържане на телесната ти температура и дишането, перисталтика и другите функции на ден един мъж 80 кила изразходва около 1800-2000 Ккал. И това ако само лежиш на стайна температура. Значи остават 2-3 К да си изгорил. А ти си ходил с денивелация по цял ден, някой път на жега, някой път на студ. Верно че аз съм почти 2 пъти по-тежък от теб, но на мен са ми почти 270 Ккал само да ходя лежерно по равното 1 час. Както и да ги смяташ, 4-5К не е нещо необичайно. Тук идваме на непопулярното ВаВ форОма мнение, която съм застъпвал често - че с нискоинтензивно натоварване на дневна база можеш да изгориш много повече калории, отколкото с най-зверските щанги, просто защото нискоинтензивното можеш да го правиш 12 часа примерно, а щангите колко? час? или 5-10 минути, ако смяташ само активното време в което реално дърпаш/буташ щангата? Как ще се сравни разхода с нещо, което го извършваш сто пъти по-дълго време?

14.09.21
16:16

Димо, хубаво нали, а дали гориш калории само по време на тренировката? А хормоните, имат ли значение при свалянето и дали им се отразяват тежките силови тренировки? И последно, кой има време и нерви да върви всеки ден, с часове - добре изгаряш повече, но не ефективно, според мен. Идеята е за минимум време, да свършиш максимум работа и след това да си седнеш на компа 😂

Мнението беше редактирано от Splash на 14.09.21 16:21.

14.09.21
16:21

Нищо от изброените от теб не съм разглеждал, нито омаловажил. Казвам само, че всеки бай Груй, който има удобни маратонки и достатъчно воля и време да върви по 12 часа на ден, ще изгори много повече калории от всеки щангист. Накрая те и ще изглеждат различно, и ще се чувстват различно, най-вероятно и здравословното им състояние ще е различно, но вървящия ще е изгорил повече калории, съответно и повече мазнини ако целта му е да намали процента подкожни мазнини, отколкото щангиста.

В случая разглеждаме конкретния пример - рто че Калоян е имал времето и желанието да върви по 12 часа на ден с денивелация, пулсомера му показва изгорени 4-5К на ден и аз казвам че не са измислени показанията, ами са съвсем закономерни.

14.09.21
16:37

И още 2 неща да добавя, които могат да се подкрепят с изследвания.
Едното е за адаптацията на натоварване - бях писал за едно племе и изследванията, които правили с тях. Накратко - горят много, защото цял ден обикалят да търсят храна, но като седнат да почиват и горят по-малко за метаболизъм.
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/80038/P2720#p-1305822
Другото е че допреди няколко години широко прокламирания пост-трейн-бърн след силова тренировка не бил чак толкова сериозен, колкото се смяташе доскоро. Не ми се търси за това изследване линка, но го има в моя дневник някъде.

14.09.21
16:41

Димо, съгласен съм че ще изразходва повече калории, но какво от това? Това “горене” е само част от пъзела при сваляне.
Не казвам че, пост бърна е много или малко, просто сръвнявяваш часове и ми се щеше да ти обърна внимание, че не са точни величини, ама хич. С ходенето е същото, как, къде, колко…
Калоян не вярвам да е ходел, за да сваля… и аз мисля, че е нормално :)

Мнението беше редактирано от Splash на 14.09.21 16:43.

14.09.21
16:49

Според мен е очаквал да свали, даже си го беше написал “сигурно ще сваля доста кила” или нещо от сорта.

Само оборвам съществуващия мит че “щангите са топ, тея женски разходки не стават ако искаш да сваляш кила” Иначе съм съгласен че щангите са супер и по принцип и за сваляне на кила.

14.09.21
16:56

казано от Димо на 14.09.21, 16:49:

Само оборвам съществуващия мит че “щангите са топ, тея женски разходки не стават ако искаш да сваляш кила” Иначе съм съгласен че щангите са супер и по принцип и за сваляне на кила.

Не е мит, не са практични и за това не стават, не защото не работят.
Силовите тренировки са топ за сваляне - отнемат сравнително малко време, можеш да дозираш натоварването за да избегнеш адаптация. Качваш мускули, съответно гориш повече в покой и т.н.т.

П.П. Най-тъпото е, че каквото и колкото и да правиш, ако не внимаваш с храната, файда.

Мнението беше редактирано от Splash на 14.09.21 16:58.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1