11.08.16
13:50
Кажи моля те, кои автори четеш, Димо? :)
11.08.16
13:56
казано от Queen Cobra на 11.08.16, 13:50:
Колегата Димо не виждам да е писал по темата :D, та предполагам въпросът ти е към мен.
С кое не си съгласна, та се съмняваш в казаното: какво е светлинна година, за теориите-изрично съм упоменал теория, че черните дупки се ползват като космически магистрали или това за Кали Йуга.
- Относно какво е светлинна година, тук просто науката е приела нещо да е по еди какъв си начин и да се изчислява еди как си. Не е някакво субективно мнение.
- Относно черните дупки-теория някаква си, която се вее в нет пространството
- Относно тъмния период според ведите - Предавам просто какво пише там, а дали е истина или не, е отделен въпрос. Аз лично мисля, че не.
11.08.16
14:00
казано от Dydo на 11.08.16, 13:56:
казано от Queen Cobra на 11.08.16, 13:50:
Колегата Димо не виждам да е писал по темата :D, та предполагам въпросът ти е към мен.
С кое не си съгласна, та се съмняваш в казаното: какво е светлинна година, за теориите-изрично съм упоменал теория, че черните дупки се ползват като космически магистрали или това за Кали Йуга.
- Относно какво е светлинна година, тук просто науката е приела нещо да е по еди какъв си начин и да се изчислява еди как си. Не е някакво субективно мнение.
- Относно черните дупки-теория някаква си, която се вее в нет пространството
- Относно тъмния период според ведите - Предавам просто какво пише там, а дали е истина или не, е отделен въпрос. Аз лично мисля, че не.
Аз често казвам колега, в смисъл тренираш. Иначе извинявай - да към теб е, не е хубаво човек да бърка имена.
Питам кои втори и материали четеш - Кали Юга е езотерично понятие. Чел ли си Ведите? Всичките? Целите?
11.08.16
14:06
казано от Queen Cobra на 10.08.16, 19:57:
казано от Ice Mountain на 10.08.16, 19:54:
Пък после някои обясняват, че не произлизаме от маймуните (dull)
Може маймуните да са произлезли от нас! Ти откъде знаеш :) ;)
Еми така си е Кобре!!!Нали има един лаф.........’Какво ме правиш на маймуна...’ :D
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 11.08.16 14:06.
11.08.16
14:11
Значи ясно, въпросът ти касае последната -3 част, т.е. първите две и особено първата за св. г., да ги приемем, че няма какво да се питаме. Там е трудно да се говори за автори, а си е развивана в годините наука.
Та за ведите няма как да не съм ги чел, след като съм техен автор :D :D :D :D :D
Сега сериозно: разбира се, че не съм ги чел всичките, пък дори и една, както се казва от-до. Било ми е интересно просто, един колега имах в стаята на предходната ми работа и той много така в час, та от любопитство. Говоря за писанието, което казва че има тъмни периоди и периоди на възход. Според тези писания в момента сме в тъмен период-на падение и сме едва в началото, като ни чакат още няколкостотин хиляди години до пълния упадък, след което отново ще поемем нагоре. Това е, нищо повече не твърдя, нито пък придавам истинност на нещо написано, особено пророкуващо какво щяло да става.
Сигурен съм обаче, че много от нещата в света и то не малки като обем, в които ни карат да вярваме, са изфабрикувани и абсолютна лъжа. Оказва се, а и уж доказва, че много исторически личности даже може да не са и съществували, а сега ги възнасят и им се кланят. Измислени артефакти, измислени цивилизации, история и какво ли не още.
А за ежедневните лъжи и промиване на мозъци с политически и икономически цели, въобще няма и да ги коментирам.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.08.16 14:12.
11.08.16
14:30
казано от Dydo на 11.08.16, 14:11:
З
Сигурен съм обаче, че много от нещата в света и то не малки като обем, в които ни карат да вярваме, са изфабрикувани и абсолютна лъжа. Оказва се, а и уж доказва, че много исторически личности даже може да не са и съществували, а сега ги възнасят и им се кланят. Измислени артефакти, измислени цивилизации, история и какво ли не още.
А за ежедневните лъжи и промиване на мозъци с политически и икономически цели, въобще няма и да ги коментирам.
Бахти, това във ведите ли го пише?!? (wasntme)
11.08.16
16:36
Цитатът ти е отделен мой пасаж, нямащ нищо общо с горното за ведите. Четете по диагонал явно. Изложеното в този пасаж не е в никаква връзка с горното за ведите, то е очеизвадно. Как стигна до обратен възможен извод, може само да се гадае.
Също така, нищо и никъде не твърдя, че нещо написано приемам за вярно. С риск Н-ти път да се повторя: просто казвам къде какво пише. Демек споделям нещо, което съм чел.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.08.16 16:40.
Dydo, не просветлявай гоите, че ще ти пусна ХААРП-а и ще те натровя с отровена от кемтрейлс вода с лоша памет. Така ще ти разстроя чакрите, че до влизането на Сатурн в трети дом няма да се оправиш!
11.08.16
17:44
казано от CarnalK на 11.08.16, 17:11:
Така ще ти разстроя чакрите, че до влизането на Сатурн в трети дом няма да се оправиш!
демек в следващите 18 часа :д
11.08.16
18:28
Ах, ах, ах.....атаки отсЕкъде :D Човек да не захване някаква по-необичайна тема за разговор, извън ежедневните такива, макар да не отстоява позиция, а просто да споделя налична информация, която е придобил.
За да не се налага да влизам в спорове, то изказванията ми по темата “Лаф моабет”, ако въобще и има такива, ще са на възможно най-ниско махленско ниво. Т.е. общо взето плямпане на глупости. Естествено в рамките на добрия и колегиален тон.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.08.16 18:29.
казано от Dydo на 11.08.16, 18:28:
За да не се налага да влизам в спорове, то изказванията ми по темата “Лаф моабет”, ако въобще и има такива, ще са на възможно най-ниско махленско ниво. Т.е. общо взето плямпане на глупости. Естествено в рамките на добрия и колегиален тон.
Както до сега, а? :P
11.08.16
18:53
казано от CarnalK на 11.08.16, 18:30:
казано от Dydo на 11.08.16, 18:28:
Както до сега, а? :P
Аз и да искам да обидя някой, ползвайки жаргони и епитети, просто няма да мога, тъй като в речника ми няма такива думи-не знам значението им и може да ги употребя не на място. Ще изглеждам смешно. Възпитаван съм в джентълменство, кавалерство и аристократични обноски. Просто нивото ми е такова.
:D :D :D :D :D
11.08.16
19:33
(dull)
12.08.16
09:45
А сега и с допинг скандала, до последната снимка трябва да сложим някаква иконка -спринцовка или нещо друго, ама да е вляво от снимката :D
А пък ние се “врънкаме” за ГМО храни ;)
http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/V-badeshte-samo-GMO-sportisti-shte-chupiat-rekordite_54278.html
12.08.16
17:57
казано от Dydo на 11.08.16, 16:36:
Цитатът ти е отделен мой пасаж, нямащ нищо общо с горното за ведите. Четете по диагонал явно. Изложеното в този пасаж не е в никаква връзка с горното за ведите, то е очеизвадно. Как стигна до обратен възможен извод, може само да се гадае.
Също така, нищо и никъде не твърдя, че нещо написано приемам за вярно. С риск Н-ти път да се повторя: просто казвам къде какво пише. Демек споделям нещо, което съм чел.
Веда на старобългарски означава знание.От кого индусите са го получили е лесно да се досетим. По времето,когато ведите са датирани тогавашна Индия е граничила с държавата на баратите,балагури(българи).Държавата на Благословените т.е Божиите хора, държавата на белите хора мъдреци. Дори в свещенните за индусите епоси Махабхарата и Рамаяна по-късно се говори за голяма междуособна война между два клона на българите живеещи на север.
Та в този ред на мисли,форума е затова, да се споделя и обменя информация и е хубаво да се прави.
12.08.16
18:08
Чел съм и това, Чобанин. Много теории, много нещо е покрай нашия народ или част от него понастоящем. Казвам част, защото и тези, които се имат за етнически българи, повечето сигурно са наследници на смесица от поне три етноса. А казаното за българите кои са и що са, важи за “прабългарите”, не за траки, славяни и т.н. Апропо славяни са наричани всички народи на Изток от основната част на Римската империя или покрайнините й. Общо взето Източна Европа. Русия пък измисля славанската доктрина, въпреки да се оказва, че масата са угро фини или варяги......май.
Друга версия е, че българите преди хиляди години са си били тук, после са поели към Азия и отново след хиляди години част от тях са стъпили отново на родна земя. Уж и доказателства вадят. Кое е истина, нямам нивото да твърдя и да защитавам с аргументи.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 12.08.16 18:12.
12.08.16
18:10
С тези хиляди години натам и хиляди години насам малко се оля :)
12.08.16
18:16
казано от Queen Cobra на 12.08.16, 18:10:
С тези хиляди години натам и хиляди години насам малко се оля :)
Кобре, пак бързаш с изводите. Преди хиляди, например 5 хиляди са били тук. После /разбирай примерно на 4500 пр.н.е./ отиват в Азия. След това....600 г.от н.е. тръгват обратно. Т.е. минали са пак близо 5000 пред да тръгнат обратно. Не хиляди натам и после насам.
12.08.16
18:22
Ок, схванах сметката. Но това са народи, които нямат нищо общо с настоящото население, съвременната нация се е формирала генетично 12-13 век по време на т.нар. византийско робство - направиха се изследвания за това. Другите преди нас са просто местното население, биле те българи или с друго има, не сме “ние”.
По темата се сещам един виц, за двама негри, които емигрирали в България със семействата си и се хванали на бас, кой ще е по-българин след една година. Минало се определеното време и се срещнали.
Първият казал:
- Записах дъщеря си на народни танци, а сутринта ядох шкембе, че не ми е минал махмурлука от ракията снощи. Ти как си?
Вторият отговорил:
- Еб* си майката, мангал!
12.08.16
21:41
https://web.facebook.com/rudy.heyvaert/videos/766287393394156/
Инстинкт, майка!
12.08.16
23:00
тази година туристическия бранш май удря джакпота, а ... шест броя 4 и 5 звездни хотели нямат свободен килер до края на сезона ...
Около 15 милиона според нашите медии са се отказали от Турция заради атентатите. Сигурно няколко хиляди от тях да са дошли у нас.
13.08.16
04:23
Сигурно. Нека има.
Някой, който внимаВателно е прочел темата за Манифесторите, може ли да ми каже....
Кой изпи бирата? :-D
16.08.16
00:23
припадам, няма такава реторика
с достойнство, с оптимизъм и с увереност навлиза в своя трудов семестър:D
16.08.16
00:41
Имаше си страхотни емоции по това време на тези бригади. Хванах последния влак да го изпитам и аз баш преди и по време на прехода. И не само аз де, не малко сигурно и от съфорумниците и милиони млади тогава българи. Тези купони и приключения сега няма вече как да се случат. Колкото и да разказваме сега на младежта, то не може да се опише с думи, трябва да се преживее. Но времето на тези неща е отминало безвъзвратно. Въобще не съжалявам, че съм се родил в период, та да видя и тако и вако.....както е поговорката.
16.08.16
08:20
Много ме е яд, че не съм ходила. Била съм още малка :( Филмчето е безценно!
16.08.16
15:46
казано от Теди Илиева на 16.08.16, 08:20:
Много ме е яд, че не съм ходила. Била съм още малка :( Филмчето е безценно!
Ти се радвай, че не си била, твърде много тежък труд за твърде малко романтика
16.08.16
16:05
Нищо не сме работили, а се чудехме как да се скатаем и къде да се напием. Имаше герои с по 0,40 и 0,70 стотинки заработка за две седмици работа. Така си и остана реколтата на полето по голямата екскурзия.
Виж, за принудителния бригадирски труд по язовирни стени и пътища нещата стоят по различен начин.
16.08.16
16:20
казано от Von Suthaus на 16.08.16, 16:05:
Нищо не сме работили, а се чудехме как да се скатаем и къде да се напием. Имаше герои с по 0,40 и 0,70 стотинки заработка за две седмици работа. Така си и остана реколтата на полето по голямата екскурзия
Общо взето и ние през повечето бригади, т.е. определени хора дето не им бе за някои и друг мизерен лев, също мързелувахме. Една бригада обаче от много тарикатлък го ядохме яко - 20 дни в Севлиево, консервения комбинат. Та имаше миячи, затварячи на буркани и всякакви там се разпределиха, а определена група се цанихме докери -товарене и разтоварване на камиони (puke) Нямаше как да се скатаваме там, защото камионът чака. Избрахме обаче тази дейност, защото за разлика от другите, които от рано сутрин, та до 17.00 ч. поне по цял ден бачкаха, то докерите бяха на смени-едната от 7.30 ч. до към 12.30 ч., а другата като застъпи от обяд, та до тъмно. Та тези които бяхме първата, като приключи работата цял ден после шляене по миячните, дето са жените, пиене, цигарки и така. И ние една група, уж големите гъзари и бабанки се цепим: “Аз, тоя, оня и не знам кой сме първа смяна”. Останалите момчета сведоха глави и се примириха с втората смяна. Иначе работа яко, камион след камион-ужас, ръце не ни останаха. Бре то почти вече взе да идва края на бригадата и си казваме, дай да питаме момчетата от втора смяна, ако искат пък да се сменим малко-може всичко да е, ама е човешко. А онези почнаха, ама нямало нужда и така нататък. Накрая се сменихме и какво установяваме - то камионите идвали и заминавали обикновено до обяд и най-късно до към 15.00 ч. я дойде един камион, я не. Та тия “балъци” за цялата бригада дали са имали 3-4 камиона да разтоварят или натоварят, а ние дето много се правехме на тарикати се прекарахме яко :D
16.08.16
16:24
И аз съм бил веднъж товарач на база на полето. Не исках да виждам после домати това лято. Но пък за седмица изкарах повече от заплатата на баща си - виден юрист :D . Но това е по-скоро изключение.
Да не беше свършил соца, изобщо не ми трябваше да следвам :D .
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 16.08.16 16:25.
16.08.16
16:35
И в казармата го ядох подобен.
Идваше ред нашата рота да е дежурна по столова и мен с още няколко човека ни разпределиха миячно. Тогава бях стар войник, но организацията в поделението и дежурството по столова бяха такива, че когато си дежурен за нещо, няма как да юрнеш новобранците да го свършат. В нашата рота не беше, да дойде например старшината да възложи какво трябва да се направи и старите да юрнат новобранците да го свършат. В 90 % седи до войниците и ги гледа. Често, а даже и нарочно го правеше, да се е случвало стари войници например да мият кенефи, а новобранците да забърсват прах. Както и да е. Та разпределиха ни нас за миячно все стари войни;ци и аз пак така-тариката. Гледам, че има по 800 чинии да се мият горе долу, а тавите например са 10. Викам: “Аз съм на тавите, хайде, от мен да мине”. А те едни загорели, мамата си ..бало, но все пак 10-12 не е като 800. Другите войници ми викат: “Ами добре”. 800, 800, ама като се измият тези чинии, като се яко включат и няколко човека, все работата свършва за 2 часа примерно. А аз тамън измия тавите и някой от кухнята се провикне: “Средна, таваааааа, малка тавааааааа, две големи тавииииии”. Взимат, разбъркват там някакви манджи-правят си смесици разни и ми ги хвърлят обратно. Останалите пък ми ги взимат да пекат и готвят в тях. С две думи, постоянно си бях в миене от сутрин, до вечер (puke). Нямаше празно и почивка, щото иначе се трупаше и затъвах. Та така, каквото повикало, такова се обадило.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 16.08.16 16:36.
17.08.16
10:43
http://olx.bg/ad/toilight-led-osvetlenie-za-toaletna-sas-senzor-za-dvizhenie-8-tsvyata-ID6czNy.html
Ще си взема това - какво ти излизане- дискотека в кенефа! :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.08.16 10:44.
18.08.16
04:33
18.08.16
15:22
Браво на момичето, респект :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече