Just - опитите за набирания ги прави в началото на тренировката, преди кръговете. Започни с това да се научиш да правиш хубавo свиване на гърба и да дърпаш с него в началото на набирането.
Мнението беше редактирано от Боян на 04.01.17 19:39.
04.01.17
19:27
Да, въпрос на комфорт е и предпочитание.
На мен са ми били най-комфортни 6 месечни. Ползвала съм лещи 6-7 год. Не ми са се случвали инциденти, нито съм имала някакъв проблем с хигиената, дори зачервяване не съм имала. А се гримирах като жената вамп- яко черно :) Като леко започнеше да омеква лещата и да губи чашковидната форма, значи им беше време за смяна. Понякога са ми изтрайвали повече от 6 месеца без проблеми.
Честно, не знам как може да си загубиш лещата :D :) Дано не ти се е случвало извън къщи , звучи ужасно.
Така че съм категорично за дълготрайните. Материалът е здрав и плътен и не се къса
п.п. Ползвах лещи PureVision и Разтвор Renu - не са лоши
Всъщност има едногодишни, не съм пробвала. а сегашните дори не се махат - познати ползват такива- слагаш ги и си спиш с тях и така цял месец.
Да, не са за компютър- за парти, разходка, тренировка- определено. Аз съм си взела от лятото, но още нямам повод да ги нося. Навик е просто. Преди не можех без тях, сега съм отвикнала.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 04.01.17 19:35.
04.01.17
19:32
Абе, Кобре, престани да си налагаш кирташкото мислене на всеки във форума. Който иска ще носи очила за 14лв, който иска - за 400лв. Защо пък реномето ти, да зависи от това колко ти струват очилата и съответно, доволно обявяваш, че твоето не било паднало. Търкай си картончета, купувай си най-евтината тоалетна хартия, пери си на ръка, поне да ползваше парите, които пестиш, за някакъв актив...Но наистина е словонно неприятно, как във всеки удобен момент проповядваш мизерния си начин на мисленв. И да уточня, не става дума за абсолютната цена на даваните от теб примери, а за това, че щом някой носи очила за 400лв, задължително бил мегаломан. Ами представи си, причините може да са съвсем различни. Пък и по-добре да си мегаломан, отколкото спихнат и очукан.
Ползвам много хубава тоалетна хартия, мерси за грижата.
А споделям опит от практиката за очилата и лещите, ако имаш -сподели своя или не се меси. На мен също ми е неприятно да чета твоя коментар навсякъде, където вляза- било за чантички, било за очила, било за тренировки, било за качеството на човешкия материал. Но не ти пиша.
Аз не деля хората по цената на аксесоарите и мен не ме преценяват по това. Познавам хората за които говоря и , да, мога да си направя правилен извод, дали са мегаломани.
Ако при теб е така, жалко. :) Бъди здрав.
05.01.17
06:41
Аз не деля хората по цената на аксесоарите и мен не ме преценяват по това. Познавам хората за които говоря и , да, мога да си направя правилен извод, дали са мегаломани.
Ако при теб е така, жалко. :) Бъди здрав.
Не е вярно, никъде не съм и намеквал, че деля хората, според това кой какво има и разбира се, че не е така. От написаното от теб, ясно си личи, че ти точно това правиш - делиш хората и ги определяш, като еди-си-какви според това, колко им струват очилата (пресен пример). Изводите, които си правиш за хората, май са през призмата на комплексите ти. Ясно е, че падаш по гръб, само като ще ти пръскат саксията т.е доста рядко. Бъди каквато искаш - само го пази за себе си.
05.01.17
08:55
Не е вярно, никъде не съм и намеквал, че деля хората, според това кой какво има и разбира се, че не е така. От написаното от теб, ясно си личи, че ти точно това правиш - делиш хората и ги определяш, като еди-си-какви според това, колко им струват очилата (пресен пример). Изводите, които си правиш за хората, май са през призмата на комплексите ти.
Не знам защо цапам дневника на милото момиче, но виждам, че ти също имаш какво да ми кажеш.
Не, не определям хората по статус, а по начинът има разсъждение за базови неща в живота. Твоят ми стана сравнително ясен и доста се различава. И както казах- познавам тези, за които говоря - в примера с очилата- за да мога да определя какво ги мотивира.
Ясно е, че падаш по гръб, само като ще ти пръскат саксията т.е доста рядко.
Мне, и тука не позна :)
Бъди каквато искаш - само го пази за себе си.
Съжалявам, но не мога да се съглася с теб - смятам, че съм прекрасна и стойностна личност и трябва да го споделям с другите.
Ако си мислиш, че някакви коментари във форум ще ме депресират или демотивират да съм такава каквато съм, просто грешиш.
05.01.17
09:49
п.п. Ползвах лещи PureVision и Разтвор Renu - не са лоши
Всъщност има едногодишни, не съм пробвала. а сегашните дори не се махат - познати ползват такива- слагаш ги и си спиш с тях и така цял месец.
Да, не са за компютър- за парти, разходка, тренировка- определено. Аз съм си взела от лятото, но още нямам повод да ги нося. Навик е просто. Преди не можех без тях, сега съм отвикнала.
Принципно нося очила, носил съм преди доста години и лещи, както и това лято също пак пробвах - ставаше дума за едномесечни силикон хидрогел, с които може да се спи, но е хубаво на 5-6 дена да се свалят и почистват. Разочарован съм от Пур Вижън на Бауш енд Ломб-уж голяма фирма ама нещо..............., накрая на деня направо не виждаш. Купър Вижън са много по-добри, или на мен поне така ми понесоха. В крайна сметка ги захвърлих, че дори да дават да се спи с тях, не ми бе комфортно, а и е око все пак. Може и всеки ден да ги сваляш, въпреки да са предназначени да се носят повече дни, но и това ми писна. Сега чат пат си слагам еднодневни Акуа комфорт плюс на Алкон. В пъти по-скъпо излиза с еднодневните, но е и в пъти по-удобно.
@Sanya, @Вероника, @DaffyDuck, @QueenCobra благодаря за споделения опит. Когато му дойде времето ще препрочета съветите, а и ще поговоря с някой от залата, ако носи лещи. :)
————————————
Относно спора на Кобрата и Иван (позволявам да го коментирам понеже е в моя дневник), да, хората не трябва да се определят според цената на вещите им, но не мисля, че Мира го прави. Подкрепям я в това да се самоуважава, защото смятам, че доста често е коментирана по доста неприятен начин. Дори и да прозвучи зле - по принцип съм фен на леко цинични и съркастични забележки, но само, когато се правят с причина.
———————————-
@Боян - да, прав си, и преди тренировката правих опити, но не съм ги написала. Просто си копирам постовете, защото не ми се форматира всеки път :D
Мнението беше редактирано от Ади на 05.01.17 13:33.
Здравейте! :)
Сън:10 1/2ч. +1 1/2
Храна:
-филийки: с авокадо и домат; с авокадо и яйце; с банан и фъстъчено;
-малка чашка прясно мляко, ябълка;
-свинско контра филе, варен картоф, айсебрг със зехтин’;
-извара и мандаринка;
-половин скумрия, червено цвекло с моркови, фпх;
-след тренировка: протеинов бар;
Общо: 2000 -> 180:80:165
Движение:
7.5км.,кик-бокс
Мнението беше редактирано от Ади на 05.01.17 18:37.
Сън:8ч. +1
Храна:
-извара с кисело мляко и овесени ядки; половин портокал;
-малка чашка прясно мляко, ябълка;
-мляно телешко на кюфтенца с кашкавал; домати с чушки и зехтин; фпх;
-половин портокал, малко орехи, шоколадов бонбон;
-половин скумрия, червено цвекло с моркови, фпх; малко туршия;
-след тренировка: банан и протеин;
Общо: 2095 -> 183:85:165
Движение:
3км.,кик-бокс, домашна тренировка;
Сутринта ставам аз, закусвам, и уверено излизам в коридора да се обувам - ще ходя на фитнес. Но баба ми ме спря заради времето. Ама то вярно беше една виелица :D Ta се пораздвижих вкъщи:
клекове; лицеви; коремни; мостчета и 15 минути качване на табуретка с тежест на гърба;
Мнението беше редактирано от Ади на 06.01.17 18:47.
На втора тренировка тази година сме само аз и треньорите. Честно казано, почнах да схващам идеята с личните треньори. Тези две тренировки ми бяха толкова полезни за техниката... Днес ми обърнаха внимание на комбинацията отклон-кроше. Почна да ми се получава по-добре. (Не казвам, че го правя добре, а че го правя по-добре спрямо предишното си иьпълнение!!!) Проблем ми е, че не влизам досттъчно в боя и не се отпускам. Главно второто. Ама такова съм дърво. Надявам се да успея да го коригирам поне малко.
Някой ако може да даде съвет как да се отпусна, ще съм благодарна. Въпреки че до момента каквото и с който съм говорила - или си отпуснат, или не си...
//Надявам се на коментар от James Hinks, ако не е нагло (blush)
Мнението беше редактирано от Ади на 06.01.17 22:00.
Здравейте! :) Честит имен ден на именниците!
Сън: 9ч.
Храна:
-извара с кисело мляко и овесени ядки; малка ябълка;
-оризовка с тахан и мед, сушени плодове;
-телешко, туршия, фпх с авокадо;
-малка ябълка, шепа ядки;
-яйца със сирене и кашкавал; кисели краставички, фпх с авокадо;
Общо: 1800 146:75:150
EDIT: Добавям още към 50 калории от туршия. Днеска какъв е тоя глад за ферментирал зеленук не знам. Ама да има. За здраве (muscle)
Движение:
14км. <-тва само аз съм толкова побъркана в моя град
Отмениха ми тренировката по кик бокс.... сълза.
Чудя се утре дали да правя нещо. Май ще си го оставя почивен, защото днес върших работа и съм поуморих.. Както се събудя.
Мнението беше редактирано от Ади на 07.01.17 20:15.
@RogueOne Ади, скоро имам едно идване до София, пък може и да се видим, кой знае :D
@Боян Д. Рано ми е на мен за пловдивския магьосник още, но някой ден. :) Всъщност колко горе долу струва една консултация с него?
@Боян Д. Рано ми е на мен за пловдивския магьосник още, но някой ден. :) Всъщност колко горе долу струва една консултация с него?
Един малц. :D
07.01.17
22:01
То малцове много....ти досега носил ли си? :)
Не, чувал съм за сингъл, че трябва да е. Разясни ти. :)
07.01.17
22:17
Има човек, който да разясни и не съм аз...не си и ти. Преди време опитах леко да те емна, ама явно не се усещаш.....
Има човек, който да разясни и не съм аз...не си и ти. Преди време опитах леко да те емна, ама явно не се усещаш.....
Рабрах какво искаш да ми кажеш и ще си взема поука.
Предлагам модераторите да изтрият последните няколко коментара м-у мен и теб, защото се уточнихме с теб, а няма нужда да стоят в дневника на момичето. :)
Ники, не принизявай това, което Сашо прави. Нещата никога не са опирали до малца...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.17 22:43.
07.01.17
22:49
Ники, не принизявай това, което Сашо прави. Нещата никога не са опирали до малца...
Аз не го принизявам, Боби :) Ако прочетеш пак, ще видиш че точно същото опитвам да обясня (+ още нещо, ама то е друга тема :) )
Аз не го принизявам, Боби :) Ако прочетеш пак, ще видиш че точно същото опитвам да обясня (+ още нещо, ама то е друга тема :) )
От друга страна без малц не може...
П. П. Днес отворих един арманяк и имам нужда малко да ебавам някого, а ти носиш... ;)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.17 22:52.
07.01.17
22:51
Боби, опитай да се уточниш, мисля че спориш със себе си :D :D :D :D
Боби, опитай да се уточниш, мисля че спориш със себе си :D :D :D :D
Не споря. Това е вътрешна борба...
07.01.17
23:06
http://whiskystore.bg/manufacturer/25/the-macallan.html
Нещо такова? (Пият го в един сериал, та от там го знам, че адвокатите си поръчват Маккалън 18 годишно :) ) :)
Момчето се опита да покани мацката на среща до Пловдив, а вие тука 3 тона спам изписахте - вискита, мискита... ей, начи :D :D :D :P
(wasntme)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 08.01.17 10:49.
Аз ще подмина абсолютно всички коментари, защото вярно са спам, но ще благодаря на Боби за песента, защото я търся от адски много време. Спомен ми е като малка (т’ва звучи тъпо от устата на 15-годишна, ама говорим за много малка) от касетките на тати в стария касетофон, но все я търся из албумите на Iron Maiden. Moже би заради китарата - силно ми напомнят някои елементи на Aces High… :)
Мнението беше редактирано от Ади на 08.01.17 13:21.
@Димо - ама при вас в София има и вятър ;)
След седмица на предполагаем излишък, даже съм свалила. Чувствам се все едно хабя храната :D Не ми се вдигат още калориите, за това ще пробвам друга стратегия. Ще увелича още малко мазнините и ще намаля леко протеина (25%от калориите за деня). Знам, че при качването е важен, ама пак се получават към 3г. на кг. тегло (при това не активно) и ако пак не покача малко личното тегло, чак тогава ще увеличавам калории.
Вероятно тук таме ще вкарвам малко шоколад или нещо такова, защото ми се прияжда напоследък, пък 90% от храната като е качествена не мисля, че ще е проблем. Отбелязвам да се знае, че не го правя заради калориите.
Не съм и предполагала, че калориите ми за поддръжка са толкова много - 1800 - ок, ама 2000. Не че се оплаквам, като кача сигурно ще стане 2500 ако съм толкова активна :ДД
Сън:9ч.
Храна:
-извара и кисело мляко с овес и ленено семе, половин портокал;
-прясно мляко с протеин, ябълка;
-филийки с кашкавал и извара; домат с орехово масло;
-лъжичка тахан, фъстъчено и мед;
-яйца със сирене и кашкавал, авокадо и микс 4 бобови, кисели краставички;
Общо: 1880->165:83:130
Движение:
6км., кръгова;
Кръгова:
1.Разгрявка на ставите
2. Три кръга от: /
Преден клек 10@30
Тяга 8,10,8@45,40,40 //ужасна техника :ДД
Изтегляне от вис 10@20
Военна 10@15
Лицеви х10
Гребане с дъмбел 10@12.5
Американски подскоци х10
3. Планк, коремни;
Техниката може и да не е била толкова ужасна. Опитах се да снимам и на клиповете изглеждаше много крива. Не издържах, в залата имаше мъж, който видимо си разбираше от тренировките и го помолих за съвет. Каза, че тягата не била толкова крива, въпреки, че той не би пускал лоста до земята всеки път. Пробвах и така наистина се натоварва повече гърба и не си натоварвам кръста толкова. Но май се получава друго упражнение.
НО като оставим тягата ми помогна за гребането с дъмбел, което като се замисля до сега правих доста кошмарно. Коригирано е. Не подлежи на коментар.
Предният клек ми хареса как го изпълнявам, почти идентично е с клиповете, които съм гледала. Научих се и да държа лоста добре.
Мнението беше редактирано от Ади на 08.01.17 19:43.
Добре е, като има кой да те коригира. Поздравления за гребането! И аз греба с толкова. :D Иии поздравления и за песента, една от любимите ми. Жалко, че вече не я изпълняват на концерти.
Оххх, Ади, Ади... Кога викаш ще идваш в София ? :Д
И не го слушай този... прави си тягата земя, както и гребането с дъмбел, щото предполагам и това ти е казал да не правиш от земя.. :Д
09.01.17
14:30
Проблем ми е, че не влизам досттъчно в боя и не се отпускам. Главно второто. Ама такова съм дърво. Надявам се да успея да го коригирам поне малко.
Някой ако може да даде съвет как да се отпусна, ще съм благодарна. Въпреки че до момента каквото и с който съм говорила - или си отпуснат, или не си...
В смисъл? Не удряш, не играеш активно, а само стоиш или?
Ако е това - коригира се. С много работа атака-защита(или по-сложна, примерно, защита - контра) по двойки. И с много спаринг :)
Ами донякъде, просто се стягам цялата като удрям - ударът става бавен и тромав. Казват ми, че трябва да отпусна раменете, ама нямам идея как да го направя. В момента, в който си кача гарда, съм скована. И то така се получават серии с най-много два удара, което е малко безполезно. :/
09.01.17
14:46
Първо, те два удара, ако са както трябва, са повече от достатъчни в серия. Второ, тая скованост е въпрос на техника и нейното трениране. Нямаш техника - стягаш се да се ссилиш, имаш техника - изпъляваш нещата отпуснато и с фокус.
Ами, значи просто ще тренирам още :D Благодаря за отговора :)
Сън:11ч.
Храна:
-попарени овесени ядки и ленено семе, кисело мляко и ябълка;
-шепа орехи
-пуешко бутче, туршия, фпх;
-2 1/2реда черен шоколад
-лаврак, червено цвекло и морков със зехтин, ръжено-пшеничен квасен хляб (фрх)
-след тренировка: малко протеин със замразени горски плодове;
Общо: 2001->163:80:160
Движение:
6км., кик-бокс;
Мнението беше редактирано от Ади на 09.01.17 18:40.
Сън:9ч.
Храна:
-попарени овесени ядки и ленено семе с прясно мляко и кокосово масло, ябълка;
-след тренировка: малко протеин със замразени горски плодове;
-пуешко бутче /почти цялото/, зеле и моркови със зехтин, фпх с авокадо;
-орехи
-лаврак, червено цвекло и морков със зехтин, ръжено-пшеничен квасен хляб (фрх)
-след тренировка: кисело мляко;
Общо: 2100->163:91:155
Движение:
5км., кик-бокс, кръгова;
Кръгова:
1.Разгрявка на ставите
2.Три кръга от:
Клек 8@35
Тяга 8@40
Военна преса 10@15
Лицеви опори х10
Гребане с дъмбел 10@12.5
Американски подскоци х10
3.Планк, коремни
Мнението беше редактирано от Ади на 10.01.17 18:41.
10.01.17
21:33
Красиво! Въпреки че зимата не е моят сезон. Но се радвам на такива снимки. :)
В началото на февруари ще съм в Стара Загора. Ще се радвам, ако можем да се запознаем.
Ще бъда на държавното първенство по ММА в зала ДЗУ, 4.02, вход свободен :) Ако имаш време и желание, ела. Аз няма да мога да напускам залата (от 9 до 21 ч).
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.01.17 21:36.
Охо, ако имам възможност - непременно! Пък и би ми било интересно да гледам самото първенство, въпреки че не съм голям фен на MMA… :)
Да, зимата е кофти сезон, ама Античния с тези светлини е направо приказен. Дано имаш време да разгледаш града, /примерно да останеш и неделя/ защото залата /ДЗУ/ е в една от най-неприятните му части.
Мнението беше редактирано от Ади на 10.01.17 21:44.
Сън:10ч.
Храна:
-извара с овесени ядки и ленено семе, ябълка
-филийка с крема сирене и авокадо;
-миш-маш (3 яйца, 60г. сирене, ч.л. масло, домати от буркан)
-извара, малка мандаринка, шепа орехи.
-филийки с кашкавал, суров карфиол;
-след тренировка: малко протеин със замразени горски плодове и кисело мляко;
Общо: 2000->163:85:135
Движение:
8км., кик-бокс
Мнението беше редактирано от Ади на 11.01.17 18:28.