Коронавирус в България

Прескочи до:

26.05.21
12:57

Преди има няма 10тина години по-лесно се общуваше. Не само във форума, но и извън него.
Съвсем сте си загубили и чувството за хумор, и уменията за добра комуникация, и приемане на различни гледни точки. (Нямате право на мнение, защото вашето е различно от нашето?!?! И нямате право на мнение когато са въпроси касаещи вашето лично здраве и това на децата ви?!?)
Помня го, защото и моето ЕГН започва със 7.м

Мнението беше редактирано от Margi на 26.05.21 13:09.

26.05.21
12:59

казано от Margi на 26.05.21, 12:57:

Преди има няма 10тина години по-лесно се общуваше. Не само във форума, но и извън него.
Съвсем сте си загубили и чувството за хумор, и уменията за добра комуникация, и приемане на различни гледни точки.
Помня го, защото и моето ЕГН започва със 7.

И понеже и ти май от изброените от Боян критерии си само с едната си 7-ца, сигурно и теб заради това някои не те харесват :-))))

26.05.21
13:14

казано от Brown Bomber на 26.05.21, 12:49:

казано от nervak на 26.05.21, 12:47:

казано от Brown Bomber на 26.05.21, 12:44:

Нежеланието ми да съм сред първите (опитни мишки) ваксинирали се срещу Ковид-19 прави ли ме антиваксър?

Да.

Поредното ти Пут(к)инско изказване.

Е...изказване,а не поведение като твоето.

26.05.21
13:17

Да не са те задължили да се ваксинираш от службата, а сега да се изтъкваш като най-големия ваксър?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 26.05.21 13:20.

26.05.21
13:42

Не е проблем да ти започва ЕГН-то с 5, 6, 7, 8, 9 или 0, за да пише човек където иска, казах го образно, проблемът идва като иначе интелигентни хора си налагат мнението по неприятен начин.
Всъщност решението е просто, бутонът за изтриване на дневника, профила и готово.
От някакъв сантимент и навик отварям бб-тийм, а реално смисъл няма нито да описвам, нито да споря.

Който иска да се ваксинира - да го прави, останалите и ние сме хора, има си харта с правата на човека, която трябва да се спазва, ако не искате да живеем в средновековието, дотук я нарушиха N брой пъти.

26.05.21
14:08

Да Бояне, не съм следил и аз форума, по принцип всеки има право на решение относно това. Така или иначе не е задължително и е нормално да има варианти някой да се ваксинира и друг не. Въпроса е по възможност да не се разпространява дезинформация, било волно и неволно, обикновено това се случва като практика, например от youtube i google и това е причината да се трият някои неща и това не е заради различната гледна точка, а за разпространяване на невярна и непроверена информация, особено по таква световно обществено важна тема.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.05.21 14:09.

26.05.21
14:13

Моите пък колеги са ваксинирани, обаче си поддържат мнението за изкуствено създадения вирус и разпространението му. Събрали се световните лидери и решили пълна редукция на населението с времето. Днес корона, утре друго и така, докато не се поочисти малко.
Всъщност дори да няма такова нещо-де да знае човек......пак нали някакви конспирации, но ако не сега, в един момент май взимането на такова решение ще е неизбежно. Освен ако планетата сама не се погрижи за себе си. Това нарастване в един момент няма да може да продължава, колкото и да говорят как имало вариант всички да се изхранят и съжителстват. Ама до колко милиарда- 20, 30, 50. Няма как да няма лимит- около. Дори някакви реорганизации, падане на граници и т.н. да се направят, не може да е безконечно това нарастване, ако не се овладее. Дори с хуманни способи, като макс брой деца в семейство и т.н.

Мнението беше редактирано от Dydo на 26.05.21 14:16.

Значи от една страна “световния елит” иска света да е глобализиран, за да бъде един огромен пазар, където да си продава продуктите, т.е. трябват му консуматори.
От друга страна, същия тоя “елит” е измислил вирус, с който да намали населението на света, т.е. да си утепе консуматорите.

Нещо някъде издиша :D

Впрочем, населението няма да расте постоянно - вижда се, че при достигане на някакъв етап на развитие на дадено общество, започват обратни процеси - за справка Китай, Япония, Корея, дори България от преди няколко десетилетия.
Сега инерцияата е в Африка и в следващите 50-на години те ще се мнозинството на планетата, но и при тях ще секне прираста рано или късно.

26.05.21
14:23

казано от Dydo на 26.05.21, 14:13:

Моите пък колеги са ваксинирани, обаче си поддържат мнението за изкуствено създадения вирус и разпространението му. Събрали се световните лидери и решили пълна редукция на населението с времето. Днес корона, утре друго и така, докато не се поочисти малко.

Това нещо и до ден днешен акъла ми не може да го побере и разбере ... какво точно е значението дали е естествено възникнал или изкуствено създаден вируса, при положение, че хора се разболяват и умират ... умувам го и пак не го разбирам, може проблема да е в моя телевизор.

26.05.21
14:36

казано от MotoRRhead на 26.05.21, 14:23:

Това нещо и до ден днешен акъла ми не може да го побере и разбере ... какво точно е значението дали е естествено възникнал или изкуствено създаден вируса, при положение, че хора се разболяват и умират ... умувам го и пак не го разбирам, може проблема да е в моя телевизор.

Значението е, че винаги някъде има гадини, които ако могат ще затрият доста неща. Дали в случая е така, не знам.
За мен е без значение как е, ако ваксината ще помогне-ваксинирах се с първата, живот и здраве с втората доза и така. А и аз не застъпвам теории, просто упоменавам какво мислят много хора.

Кръстев, казаното от теб е вярно, но според мен интерес там ще има за хората, които могат да извадят пари. Ако си производител на коли от по 30 000 евра нагоре, на шоколади от по 5 лв. единия и т.н. и т.н., все тая ще ти е дали населението на Централна Африка ще спадне от 500 млн. на 200. Според мен има логика, но относно увеличаване на платежоспособното население, което е и големият консуматор. А там където е неплатежоспособно и много, като намалее, ресурсите от тази територия няма да отиват за изхранването му, а ще остават в излишък, за да бъдат смукани и от други. Дори и срещу заплащане естествено. Да, всеки е някакъв консуматор, дори и супер бедняка, но не е същото. Ако си производител на горните неща, мислиш ли, че ще има голяма разлика в оборота ти, ако населението на Сомалия например е нараснало с 5-6 млн. Може и да бъркам, но моята логика е тази.

26.05.21
14:36

Всъщност дори да няма такова нещо-де да знае човек......пак нали някакви конспирации, но ако не сега, в един момент май взимането на такова решение ще е неизбежно. Освен ако планетата сама не се погрижи за себе си. Това нарастване в един момент няма да може да продължава, колкото и да говорят как имало вариант всички да се изхранят и съжителстват. Ама до колко милиарда- 20, 30, 50. Няма как да няма лимит- около. Дори някакви реорганизации, падане на граници и т.н. да се направят, не може да е безконечно това нарастване, ако не се овладее. Дори с хуманни способи, като макс брой деца в семейство и т.н.

Дидо, ти да не си последовател на Томас Малтус ?
Прочети за мишия експеримент , Вселена 25 . Провеждан е много пъти , на различни места , за да се елиминират грешки при проучването , накрая винаги резултата е еднакъв .
https://iskamdaznam.com/eksperimentat-vselena-25-kak-rajat-se-prevarna-v-ad/

26.05.21
14:39

казано от drakkar на 26.05.21, 14:36:

Дидо, ти да не си последовател на Томас Малтус ?
Прочети за мишия експеримент , Вселена 25 . Провеждан е много пъти , на различни места , за да се елиминират грешки при проучването , накрая винаги резултата е еднакъв .
https://iskamdaznam.com/eksperimentat-vselena-25-kak-rajat-se-prevarna-v-ad/

Явно не си прочел това:

казано от Dydo на 26.05.21, 14:36:

А и аз не застъпвам теории, просто упоменавам какво мислят много хора.

26.05.21
14:48

Е как- ако е изкуствено създаден всъщност не вируса е опасен, а ваксините- те са истинското оръжие за масово поразяване.

26.05.21
14:52

казано от Любомир на 26.05.21, 14:48:

Е как- ако е изкуствено създаден всъщност не вируса е опасен, а ваксините- те са истинското оръжие за масово поразяване.

Някои сигурно за това не искат да се ваксинират :-) Иначе и такива неща се защитават като теория. Който развие рак, развие казват.
Де да знае вече човек на какво и на кого да вярва, особено когато редица наистина уважавани и наложили се с годините учени имат коренно противоположни мнения по конкретен въпрос.

26.05.21
15:12

казано от Любомир на 26.05.21, 14:48:

You, sir, have a point there. 😄

26.05.21
15:30

Със сигурност има неща за SARS-CoV-2, които никога няма да станат известни на обществото...Както и със сигурност има две, да ги наречем области, в които природните ресурси са в изобилие и от тях се използват едва около 30% - Сибир и Африка.
И аз съм от “антиваксърите”, няма да си сложа таква ваксина, поне не и в обозримо бъдеще.

казано от James Hinks на 26.05.21, 15:30:

Както и със сигурност има две, да ги наречем области, в които природните ресурси са в изобилие и от тях се използват едва около 30% - Сибир и Африка.

Случайно или не, те китайците отдавна имат “интерес” тъкмо в тези две области :)

26.05.21
22:46

Всъщност дори да няма такова нещо-де да знае човек......пак нали някакви конспирации, но ако не сега, в един момент май взимането на такова решение ще е неизбежно. ...колкото и да говорят как имало вариант всички да се изхранят и съжителстват. Ама до колко милиарда- 20, 30, 50. Няма как да няма лимит- около. Дори някакви реорганизации, падане на граници и т.н. да се направят, не може да е безконечно това нарастване, ако не се овладее...

Нещо не мога да хвана тънката логика на твоите колеги. Значи, първо решават световните лидери да намалят населението. Пръскат милиарди за вирус, който убива хората и ще реши демографския проблем на планетата.

А след това същите тези лидери харчат нови милиарди, за ваксина. Която ще противодейства на вируса и ще спаси хората от умирачка. Ей, богу, нищо не мога да разбера.

Все едно, ти решаваш да запалиш колата или апартамента на съседа си. Заливаш с бензин, драскаш клечката. А сетне...вадиш пожарогасител и започваш да гасиш огъня запален от теб самия. Искаш да застреляш някой твой противник. промъкваш се зад гърба му. Иии...гърмиш високо над главата му. Е къв е смисъла от цялата работа?

Да не говорим пък за други неща, които наистина издишат в теорията. “събрали се световните лидери...” Де да беше така. Няколко пъти Путин не беше поканен на срещата Г-7. Други световни лидери също отсъстват от подобни сбирки.

Те едвам се понасят световните лидери, камо ли да вземат някви решения единодушно. При противоположните интереси на различните държави. И не знам коя държава (примерно Индия, Китай, Пакистан), която е воювала с комшиите си ще иска населението й да намалее и стане уязвима лесна плячка на съседите си.

А за лимита на населението. Какъв лимит? Просто като станат много хората, когато се качи много потреблението се качват и цените. Настъпва една скъпотия и глад  между неплатежоспособните слоеве от населението. Иии проблемът се решава по финансов път от пазарната икономика. Елементарно!

26.05.21
23:01

Ами обясни го на тях и на такива като тях, това както казах не е моя теза 😎

28.05.21
09:36

казано от Dydo на 26.05.21, 14:36:

Според мен има логика, но относно увеличаване на платежоспособното население, което е и големият консуматор. А там където е неплатежоспособно и много, като намалее, ресурсите от тази територия няма да отиват за изхранването му, а ще остават в излишък, за да бъдат смукани и от други. Дори и срещу заплащане естествено. Да, всеки е някакъв консуматор, дори и супер бедняка, но не е същото. Ако си производител на горните неща, мислиш ли, че ще има голяма разлика в оборота ти, ако населението на Сомалия например е нараснало с 5-6 млн. Може и да бъркам, но моята логика е тази.

И как вирус, който убива основно възрастни (платежеспособни) жители на развитите страни (щото в неразвитите възрастните са си умрели сами преди да достигнат старост и съпътстващи заболявания) ще помогне за редуцирането на бедните от Африка? Аз съм бил в Англия и Германия за повечко и там младите или карат колелета, или карат раздрънкани фиестички. Скъпите возила от твоя пример ги карат тея от рисковата група - пенсионери поддържани с лекарства. И къде отиде логиката? Защо лошите в сянка ще създадат вирус, който да им убива най-добрите клиенти?

Мнението беше редактирано от Димо на 28.05.21 09:37.

И аз да вляза в теорията на конспирацията - ако въобще има изкустввен произход този вирус, то съдаването му не било с цел директно да заличи някакъв процент от световната популация, а по чисто икономически причини, т.е. като част от икономическата война, която се води. Болните и починалите са колатерални жертви.
Пилците се броят наесен, както се казва, почва да си личи кой се възползва най-много от съдалата се ситуация.
Подсказка - европейците най-много се насрахме от всички :D

28.05.21
14:58

Като сте заговорили за конспирации, ето една по-различна. :)

28.05.21
15:07

казано от Boby_ на 28.05.21, 14:58:

Като сте заговорили за конспирации, ето една по-различна. :)

За същия случай на английски:
https://arstechnica.com/science/2021/05/russia-suspected-of-peddling-anti-pfizer-vaccine-lies-to-french-bloggers/

30.05.21
22:05

И да е с изкуствен произход вируса, най-вероятно е “изтърван” случайно. Никой няма да го пусне баш там, дето са го отгледали. Вируси винаги са се изследвали и ще се изследват, но не е лошо да се пазят по-добре

16.06.21
13:01

казано от kaloyan на 26.05.21, 08:03:

Нищо не усетих, все едно не съм слагал ваксина. То предполагам това е нормалното, но всеки се оплакваше от някакви неразположения и тн ... поне тези които познавам.

Вчера си сложих и втора доза на Файзер. Малко по различно беше от първата, докато там не усетих нищо. Този път след 16.00 ми стана едно такова поспаливо и отпуснато, отделно на това през ноща ми се възпали ротатора от инжекцията и сега още имам малко затруднения с някои движения, но без някаква особена болка. Затова реших днес да не правя тренировка и я отложих за утре.

25.06.21
22:54

Спряха да тръбят за коронавируса, но интересното е, че тук във Варна се вихри друг вирус, минава за няколко дни само с отпадналост, главоболие и най-често болки в гърлото и загуба на гласа. Вкъщи засега само аз не съм го изкарал, а познатите ми масово се разболяват.
Как е в останалите градове?

25.06.21
23:46

казано от Brown Bomber на 25.06.21, 22:54:

Спряха да тръбят за коронавируса, но интересното е, че тук във Варна се вихри друг вирус, минава за няколко дни само с отпадналост, главоболие и най-често болки в гърлото и загуба на гласа. Вкъщи засега само аз не съм го изкарал, а познатите ми масово се разболяват.

Делта вариантът протича така - значително по-леко при хората, които го карат без усложнения. Не мога да спекулирам дали това е, което върви във Варна, но има и такава вероятност.

26.06.21
00:15

Понеделник ще си правя поредния PCR тест, ще видим.

26.06.21
00:21

Гледам в Израел има бум на заразените и връщат маските. Ваксини, а-у ...

26.06.21
09:44

Ако имаше проблем с ваксините американците и евреите нямаше да бързат да си ваксинират населението масово. Те щяха да са последни. Ваксината може да не предпазва от разболяване, но поне създава имунитет, достатъчен за да не свършиш с тръба в гърлото в болницата.
А щом бързат с ваксинациите значи се очакват още доста вълни, за които засега нищо не са ни казали.

26.06.21
09:44

И в детските градини се вихри нещо странно за сезона, от 25 деца, 20-22 болни.
Малкият и той се зарази, уж нищо особено (сополи, някаква температура).
По принцип не му давам религиозно нурофен и подобни, наблюдавам го. Ма тоя път вдигна 40.9 😳 Пи нурофен два пъти, спа три - четири дена и се оправи.
Досега с тая стратегия вирусите минават и не хваща нищо бактериално.
По-опитните майки в групата се изказват, че в супер странно в тоя сезон да има баш такъв вирус... Ще видим наесен какво ще е.

26.06.21
10:07

казано от Brown Bomber на 25.06.21, 22:54:

Първо жената, после аз- лека отпадналост и болки в гърлото, мина ми за два дни  и още два имаше остатъчна кашлица сутрин и вечер.

26.06.21
10:09

казано от Atom на 26.06.21, 09:44:

Малкият и той се зарази, уж нищо особено (сополи, някаква температура).

И при нас е така, 12 от 18 болни. Тръгнахме със сополи, последва висока температура и нещата се усложниха, като не се размина без антибиотици. Малката за първи път се разболява, б@си стреса...

26.06.21
10:26

Значи го има навсякъде и може би е летен вирус, но е странно да броят и обявяват шестимата болни от коронавирус, а да мълчат за сезонния.

Теорията за ваксинацията и тръбата ми звучи отчаяно.

26.06.21
16:22

казано от Brown Bomber на 26.06.21, 00:21:

Гледам в Израел има бум на заразените и връщат маските. Ваксини, а-у ...

Къде го гледаш това за бума в Израел?
Тук всичко си изглежда под контрол.

Има по 150-200 нови случая на ден, но това не е бум при положение, че Делта е с 40-50% по-заразен от основния вариант и ефективността на ваксините е по-ниска, така че това се очаква. По-интересно ще е след две-три седмици дали ще се отрази на броя хоспитализации и смъртни случаи - там вече ще е видима ползата от масовата ваксинация.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.21 16:24.

26.06.21
17:50

Гледах го снощи по новините.
Защо връщат маските?

26.06.21
21:41

казано от Brown Bomber на 26.06.21, 17:50:

Гледах го снощи по новините.
Защо връщат маските?

От страх? За всеки случай? Не знам. Може и да очакват нещо, което ние не знаем. Може да поставят под съмнение данните за ефективността на Comirnaty (предимно с нея ваксинираха там) срещу Делта варианта. Нямам идея. Следя с интерес нещата и ще видим какво ще стане. Ще е ранна индикация какво да очакваме и другаде.

27.06.21
17:24

Гледам и в UK затягат положението, а там се ваксинираха с АЗ. Пак ще кажа - ваксинация, а-у и сега старата песен на нов глас.

27.06.21
18:38

казано от Brown Bomber на 27.06.21, 17:24:

Гледам и в UK затягат положението, а там се ваксинираха с АЗ. Пак ще кажа - ваксинация, а-у и сега старата песен на нов глас.

Не са затягали нищо. Уж все още сме по план и на 19ти падат всички ограничения. Както каза Боби, сега всички чакат с притаен дъх да видят ще скочат ли починалите. Съответно ако скочат да се види ваксинирани ли са били. Оня ден дадоха статистика, че 90% от всички заразени са с делта и почти всички са млади и неваксинирани или стари, които не са пожелали ваксина.
Надявам се и в Израел просто да си връзват гащите.
Мен точно това вързване на гащи много ме дразни. Слагат неработещи мерки, като тези които описах в дневника. Или ги отваряйте тези барове или ги затваряйте, не правете хората на маймуни. При нас е същото. Подстригвам те с маска ама ако имаш и брада не ти трябва маска. В малките ни салони където няма много място сме ги обградили с прегради, а те са 10 човека набутани в 20 квадрата ама видиш ли има прегради между тях.

Мнението беше редактирано от Nev на 27.06.21 18:41.

27.06.21
19:14

Делта или гама, все тая. Дано не затягат повече, но не го вярвам.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1