Коронавирус в България

Прескочи до:

19.10.21
10:24

За да се върнем всички към нормален живот, ама не всички така го разбират.

19.10.21
11:25

А гледахте ли по БТВ драмата с родилката. Тъжна история. От 4000 човека в селото, само кмета ваксиниран 😮
Аз много се надявах в България да не удари лошо. Уж казаха, че сме по- добре от предните вълни. Като гледам, много сме добре...
А иначе за мерките, в Англия случаите нарастват отново. Днес четох, че явно имунитета отслабва и затова. Ще видим до къде ще я докараме. Правителството казва, че не планува да връща мерки.

19.10.21
11:41

казано от Димо на 19.10.21, 10:24:

За да се върнем всички към нормален живот, ама не всички така го разбират.

Приятеля ми за малко се размина след ваксинация !? Какво, точно трябва да разбирам ?
А Нормалния живот вече не е това което беше !! Това днес е нормалния живот , както искате така го приемайте .

19.10.21
12:10

За мен пък живота след ваксинация си тече нормално .

19.10.21
12:17

казано от Христо Атанасов на 19.10.21, 11:41:

казано от Димо на 19.10.21, 10:24:

За да се върнем всички към нормален живот, ама не всички така го разбират.

Приятеля ми за малко се размина след ваксинация !?

Дай подробности де - какво е станало?

19.10.21
12:18

казано от nervak на 19.10.21, 12:10:

За мен пък живота след ваксинация си тече нормално .

Както и за мен, семейството ми и 100% от всичките ми ваксинирани познати и приятели.

19.10.21
12:21

казано от Nev на 19.10.21, 11:25:

Правителството казва, че не планува да връща мерки.

И аз ако бях на правителството и аз нямаше да се занимавам. Има безплатни ваксини, има някаква организация да се лекуват болните, сигурно поне на тях им е по-евтино да лекуват болните и да понасят загубата на данъкоплатци и производители на блага за обществото, отколкото да плащат пълни заплати за половин нация само да седят вкъщи за неясно колко дълъг период от време.

19.10.21
12:42

То да беше само заплати. Колко народ изтегли по 50к паунда ковид кредити и се прибра в България. Ако си самоосигуряващ, кандидатстваш през телефона за 3 минути и ти дават 25% от годишния оборот до 50 000, защитени от правителството. Писаха 200 000 оборот, взеха парите и чал. Четох, че правителството се опитва да прикрие реалните щети от тези гъвкави и бързи кредити. Някакви румънски банди изтеглили милиони.
Сега ми е любопитно дали ще има последствия за тези които се прибраха в България и не плануват да ги плащат. Ако ще е само черен печат си заслужава за 100 000 лв. Има и други страни където можеш да отидеш 😜

19.10.21
12:57

Особено че и след брекзита вече са по-примамливи другите страни.

Още от едно време от студентските бригади 4 интересни случки.

Едната е за един нашенец, който успял да изтегли някаква луда сума кредит и се прибра в България и направи с парите заведение на морето, като го кръсти в чест на банка Баркли хаха... А най-смешното е че след като му фалирало заведението или го проиграл на комар ли кво беше, си купил гръцки паспорт и пак отиде да работи в кралството.

Втората е че заради братушките гастарбайтери промениха процедурата по закриване на дебитни карти в Англия. Кво правеха блядовете? Като знаят че ще си тръгват примерно в понеделник, в събота и неделя обикалят по разни по-забити селски райони и пазаруват яко с дебитните карти. В понеделник с отварянето на банковия клон са на гишето и си закриват сметките преди да са дошли всички записи - поне едно време не бяха на живо синхронизацията от ПОС терминалите, поради някаква причина можеше да дойдат и след няколко дни. И така си изтеглят всички пари и закриват сметката, а като дойдат разписките за покупките след неколко дни - банката да се оправя или да ги хванат да си платят в Харков. В следствие на това, искаха да срежат пластиката поне две седмици преди да ти позволят да си закриеш сметката.

Третата беше, че смениха механизмите и хардуера на почти всички улични телефони на БТ 1999-та година заради нас, защото казахме на блядовете един номер. Имаше начин с 20п да говориш колкото си искаш международно, като прекъсваш разговора на всяка лира и правиш там определено действие и апарата ти връща лирата като ресто.

Четвъртия един руснак го направи - отива сутринта в банковия клон, иска на едното гише да му изплатят всички събрани пари в долари, докато се замотат любезните лели на гишето, оня на друго гише иска да му ги изплатят в паунди и си замина с дубъл :) Как точно го е направил, не знам, но го търсиха с полиция, ама ше му хванат шушоните.

19.10.21
13:56

За след брексита, българите които останаха тук в момента определено си паднаха на оная работа и жънат. И не само те всъщност. Заплатите се вдигнаха и за англичаните. И така като гледам май няма да издържат и ще отпуснат още визи англичаните. Освен ако не решат да спрат помощите (уж го обмислят) и някак си да изкарат хилядите млади търтеи англичани, които живеят само на помощи. Освен това вече разликата между минимална заплата и помощи започна да става осезаема. Преди бяха много по- близки и те не намираха смисъл да работят за минимслна. Сега дори на общите работници, взеха да дават по 11паунда. Кризата за работна ръка е голяма. Фабриките в моя град за нормална смяна 8 часа в събота, плащат двойно на час + 5 паунда бонус на час и пак няма кандидати защото тези, които са на пълно работно време във фабриката, изкарват предостатъчно и предпочитат събота и неделя да си пият ракийката 😊
Понеже съм професионален шофьор, правителството ни прати на всички писмо с оферти за шофьори, ако нямам работа. То направо да се замисли човек. Тези които карат цистерни започнаха да минават 50 000 паунда на година 😮 Фирмите започнаха да предлагат безплатни курсове само и само да си наберат шофьори. Един курс за камион стига до 4 000 паунда.

А иначе ние сме си известни с нашата изобретателност навсякъде. Помня като бях във Виена преди много години, че нашите държаха пазара с месечни карти за трамваите 😂 Струваха 60 евро, българите ги продават 20. Ама аз като я видях, то една хвърчаща хартийка, която можеш да си направиш на нормален принтер. По никакъв начин не беше защитена с някакъв воден знак или печат или нещо друго. По него време нямаше още QR и разни електроники. Явно австрийците са разчитали, че хората не правят такива неща или просто не са, чак толкова много.

Мнението беше редактирано от Nev на 19.10.21 14:13.

19.10.21
14:41

Ами то във великобритания до 2000-2001 да не кажа и до 2003-та, когато идеш при мобилен оператор и им кажеш , че са ти откраднали телефона, без да те питат ти дават нов. Същата работа и с другите подобни неща. И така докато не дойдоха поляците и другата измет от изток, съответно вече няма такива работа. И англичаните станаха по-хитри :)

Но ако погледнете и в България се случва същото. Първо че нямаме достатъчно хора, второ в селското стопанство останахме без работна ръка. Особено за лозови масиви и тн .. да не говорим за животновъдство да си намерите хора. Обаче никой не иска да работи, така като гледам покрай оплакването толкова години, явно и хората са позабогатели.

19.10.21
15:16

И въпреки всичко, нивото на доверие е доста високо. Аз за 6 години не съм влизал в институция и дори нямам електронен подпис. Звъниш по телефона, доказваш, че си ти с няколко тъпи секюрити въпроса и правиш каквото искаш, където си звъннал. Ежедневно някой, който говори английски звъни от името на друг, който не говори и се представя за него за да му свърши работа. Аз не мога да си представя ако в България има такава опция за какви измами ще става въпрос, като реално ти не разбираш какво говори помагача ти с банката примерно.
Ние си купихме къща през телефона- буквално. Не съм виждал, продавача, адвоката, банкера, който ми отпусна една чанта пари, застрахователя и всички други участници в това. Не съм си мръднал задника да ходя абсолютно никъде. И всъщност единствената хартия, която подписах беше договора с продавача, който ми пратиха по куриер и то защото по закон трябва да има още един свидетел, който също се подписва. Всички други документи ги подписах онлайн. Дори сега като пиша и още не ми се вярва 😊

Мнението беше редактирано от Nev на 19.10.21 15:18.

Bart Simpson

19.10.21
17:21

Я приключих с фитнесО.

19.10.21
17:29

казано от Bart Simpson на 19.10.21, 17:21:

Я приключих с фитнесО.

В смисъл, т.е. метафорично казано заради новите мерки или имаш някакъв проблем.

19.10.21
18:17

По случай новите мерки, излезе новият зелен сертификат.

Bart Simpson

19.10.21
18:18

казано от Dydo на 19.10.21, 17:29:

казано от Bart Simpson на 19.10.21, 17:21:

Я приключих с фитнесО.

В смисъл, т.е. метафорично казано заради новите мерки или имаш някакъв проблем.

Мерките имам предвид.

19.10.21
20:11

казано от Bart Simpson на 19.10.21, 18:18:

казано от Dydo на 19.10.21, 17:29:

казано от Bart Simpson на 19.10.21, 17:21:

Я приключих с фитнесО.

В смисъл, т.е. метафорично казано заради новите мерки или имаш някакъв проблем.

Мерките имам предвид.

Не държа да им правя реклама, но знаеш къде работи външната зала. Няма да се повлияе от мерките защото е на открито. Да не говорим и че и стадиона е там.

gggddd

19.10.21
21:53

Аз ще си замразя картата. Ако не може, слагам Х на тая зала.

Интересн ми е и как ще ги проверяват тия сертификати. И дали кат си забиеш една игла, на другия ден ще си със зелен сертификат?!

А и кой ще проверява тия дет са ги пуснали, дали наистина са ги проверили.

Не знам кой ще си гони зорлем клиентите.  И без това се затъжих за парка.  Майната му.

Това с тия сертификати няма да проработи според мен. :>

19.10.21
22:04

Ами ако искат, Гого е елементарно. Влизат от РЗИ с ченгета, хващат изборно 6-7 посетителя на заведение, фитнес и т.н. и им искат да покажат сертификати. Като нямат, бам глоба на фирмата извършваща дейност в обекта. И като дадат няколко репортажа по тв, че вече има много фирми дебело глобени, другите щат не щат ще започнат да спазват. Не съм чел новата заповед, а и принципно подробно предходните, та не знам дали могат да натиснат клиента да показва сертификат. Ма що да не могат: лягай по очи и вади сертификата 😀

gggddd

19.10.21
22:07

Да бе, ама не виждам как ще стане тая работа.
Иначе сега прочетох: “Сертификатът се издава при завършен имунизационен цикъл”
Кх, кой ще се ваксинира, като ще вземе сертификат след два месеца, за когато вече няма да му трябва. :Д
И кво, значи пред свършен факт се поставят всички, които не са се ваксинирали досега. Яката работа. :))))

Bart Simpson

19.10.21
22:14

За всичкото роми, което танцува, да запалим качак.

19.10.21
22:17

Имах един възрастен съсед-завършил беше Семинарията, лека му пръст на човека. Та той навремето размахваше пръст и казваше: ще дойде време, че само който има белега ще може да купува и продава, който не иска да си го сложи, тежко му 😀
Има резон в казаното за заварените положения, ама май за еднократната /ако не я бъркам/ Джонсън, веднага ти издават сертификата.
Та бегом за белега 😎

19.10.21
22:19

Gogo Не е толкова трудно колкото си мислиш. Ние така действаме от 14ти. В казино работя. На рецепция при чекиране се вкарва сертификата  на клиентите към другите му данни след проверка дали не е фалшив, съответно имащите такъв са оцветени в жълто в системата. През последната седмица след 23ч работехме само с клиенти със сертификат. Съответно в 23ч без малко се съобщаваше, че клиентите без сертификат трябва да напуснат залата, рядкост беше да се налага да се гони клиент без зелен сертификат, те сами си тръгваха. Сега ще е още по-лесно, защото още на входа няма да се допускат. Проверката е много лесна, има приложения за мобилен телефон дори, през които се сканира само кода и отчита дали е валиден сертификата. За момента работодателя ни поема антигенните тестове, неудобство е, че са само в един часови диапазон на място.  Никой никого не задължава да се ваксинира, тестовете са вариант, една клечка в носа не е болка за умиране. Другия вариант е отново да ни затворят и да сме без никакъв  доход, поне за нашия бизнес. От както е пандемиата имам 6 неработни месеца, аз лично, ако не се бях ваксинирала предпочитам клечкат в носа, отколкото да стоя вкъщи без доходи.

19.10.21
22:24

казано от Gogo на 19.10.21, 22:07:

Да бе, ама не виждам как ще стане тая работа.
Иначе сега прочетох: “Сертификатът се издава при завършен имунизационен цикъл”
Кх, кой ще се ваксинира, като ще вземе сертификат след два месеца, за когато вече няма да му трябва. :Д
И кво, значи пред свършен факт се поставят всички, които не са се ваксинирали досега. Яката работа. :))))

Абе нали хем имате претенции, хем се пънете, а говорите глупости и сте недочели.

Значи файзер и модерна правиш пълен цикъл за 2 седмици и ти дават документ след още някакви там дни.

П.С - толкова време мина, а не сте си направили труда да прочетете 2 изречения, за около 2 години. То зависи и какво четеш де …

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.10.21 22:26.

19.10.21
22:27

казано от Gogo на 19.10.21, 22:07:

И кво, значи пред свършен факт се поставят всички, които не са се ваксинирали досега.

Който не е ваксиниран или преболедувал, може да си прави тестове. В работата ни вече година се правят тестове всеки понеделник сутринта, и който не си направи, се води неплатен отпуск. Освободени са само ваксинираните и преболедувалите.

gggddd

19.10.21
22:29

Тези клечки нали трябва да са в лаборатории? Иначе ако става с клечка в носа пред залата, супер. Стига да не влизат много де. :Д

Звучи обнадеждаващо. Така фалшиви сертификати няма да минават, което е добре.

Относно преболедувалите... Аз нямам такъв документ. Така че ми остава като алтернатива само паркът. Аз ходя всеки ден на зала. Няма как да си правя постоянно тестове.

Мнението беше редактирано от gggddd на 19.10.21 22:32.

19.10.21
22:38

казано от Gogo на 19.10.21, 22:29:

Тези клечки нали трябва да са в лаборатории? Иначе ако става с клечка в носа пред залата, супер. Стига да не влизат много де. :Д

Звучи обнадеждаващо. Така фалшиви сертификати няма да минават, което е добре.

Пред фитнесите надали ще стане. Плюс, че трябва да има медицинско лице, което да регистрира в системата резултата. Нашата фирма може да си позволи да плаща на лаборанти за тестове в диапазон от 1-2ч на място, но фитнесите за цял ден надали ще си го позволят.

gggddd

19.10.21
22:42

казано от kaloyan на 19.10.21, 22:24:

Абе нали хем имате претенции, хем се пънете, а говорите глупости и сте недочели.

Значи файзер и модерна правиш пълен цикъл за 2 седмици и ти дават документ след още някакви там дни.

П.С - толкова време мина, а не сте си направили труда да прочетете 2 изречения, за около 2 години. То зависи и какво четеш де …

Кое бе за две години не съм прочел. Че на две седмици се слагат ваксините от оня ден ли? Ти четеш ли неща, които не те интересуват? Защо да ги чета, като винаги ще се намери някой ваксър да ми отвори очите, когато ми е нужно.

19.10.21
22:44

Пънете се само...много информирани.
Сега съм в АЕЦа и хранилището...изобщо не знаете какво са мерки...когато нещата могат да излязат от рамките.
Ма ще ги научите.

19.10.21
22:50

Хора за какви лаборатории говорите ? Синът ми в къщи на 12 години сам си прави тест за училище, два пъти в седмицата. Едната чертичка е, че е успешен, две чертички, че имаш ковид. Ако е неуспешен, повтаряш. За всичко си има начини, стига някой да има желание. Като почнем от онези най- отгоре и стигнем до нас.

Bart Simpson

19.10.21
22:52

казано от nervak на 19.10.21, 22:44:

Пънете се само...много информирани.
Сега съм в АЕЦа и хранилището...изобщо не знаете какво са мерки...когато нещата могат да излязат от рамките.
Ма ще ги научите.

Теб тр да те наемат или от Ватикана или от ЦРУ или просто да те подслушват, как пък едно нещо няма дет да не знаеш, да не си пръв или ако не си ти, да е някой от твоето семейство , или да не си на върха на мелбата,мама му стара, човек ако те чете ш каже, че на Атлас топките си подпирАл дееб@.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.10.21 23:13.

19.10.21
22:58

Многознайкото, който уж е чел много, нека първо се информира.

“Ваксините на Pfizer-BioNTech и Moderna срещу COVID-19 се прилагат интрамускулно като серия от две дози с интервал от 21 дни за първата и 28 дни за втората.”

Жалки нацисти 😄

Bart Simpson

19.10.21
23:03

.

19.10.21
23:25

казано от Nev на 19.10.21, 22:50:

Едната чертичка е, че е успешен, две чертички, че имаш ковид.

А ако е 2 пъти последователно с 2 чертички, бременен ли си? :D :D :D :D :D

19.10.21
23:31

казано от Brown Bomber на 19.10.21, 22:58:

Многознайкото, който уж е чел много, нека първо се информира.

“Ваксините на Pfizer-BioNTech и Moderna срещу COVID-19 се прилагат интрамускулно като серия от две дози с интервал от 21 дни за първата и 28 дни за втората.”

Жалки нацисти 😄

Да , явно не са две а 3 седмици. Просто ми се стори много бързо в течение на времето.
Това когато в правих де. И с моите действия съм предпазиш много хора , за разлика от всички лумпени, които се правят на безсмъртни. Не става навъпрос само за ваксината, но и като цяло.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.10.21 23:33.

19.10.21
23:44

Ваксинираните ми роднини се разболяха със всички симптоми и заразиха други хора.
Лумпени са тези, които си мислят, че като са се ваксинирали са предпазили някой друг!

казано от Brown Bomber на 19.10.21, 23:44:

Ваксинираните ми роднини се разболяха със всички симптоми и заразиха други хора.
Лумпени са тези, които си мислят, че като са се ваксинирали са предпазили някой друг!

Не ми е работа да категоризирам роднините ти, но видимо те не са наясно с основните идеи - на ваксините, на ваксинирането и на това да си част от обществото.

За протокола - аз съм си лумпен. Тва ми е нивото...

19.10.21
23:54

Явно си зле с математиката, ако днес се ваксинираш с Модерна ще имаш валиден зелен сертификат след 6 седмици.

19.10.21
23:58

Като чета какви елементарни асоциации правиш - до половин мнение назад, чак се плаша колко дълбоко си вникнал в “основната идея на ваксините”.

Какво ме занимаваш с нивото си...

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 19.10.21 23:59.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1