Дневен план за навициСвали сега 

В света на екзотичната кухня на Бразилия

Страна, примамваща ни с изобилие на цветове, самба, въображение и вкусна храна

В случай че се колебаете какво да обядвате през наближаващия уикенд, най-добре погледнете към кухнята на Бразилия. Характерна нейна особеност е изобилието от тропически плодове, които се използват като гарнитури към рибата и месото. Още нещо, всяка провинция в Бразилия има свое кулинарно течение, което допълва националния облик на страната, така че цял месец можете да експериментирате с храната и то без да се повторите.

Какво ще научиш?

Кухнята на Бразилия

Кухнята на Бразилия - да живее карнавалът!

Най-голямата страна в Латинска Америка, открита от експедицията на Педро Кабрал през 1500 година, превърнала се в символ за бедност и богатство. Бразилия е държава, която остава три века под робството на Португалия и дори днес голяма част от населението използва португалски език. Тъй като португалските колониалисти били добри производители на захарна тръстика, успяли да развият търговията със захар към Европа. Това пък от своя страна довело до засилена търговия с роби, които в продължение на 200 години били транспортирани от Ангола в Бразилия.

Тази страна била една от последните, в които е забранено робството на чернокожите преселници. В следствие на силната употреба на робски труд в миналото, чернокожото население се е увеличило и днес то наброява 11% от населението на Бразилия. Въпреки че днес Бразилия е свободна страна, голяма част от богатството й е собственост на няколко богати фамилии. На пук на това съвременният бразилец е успял да наследи любовта към земята от индианците, метежния дух от негрите и всичко най-добро от всички националности, населяващи Бразилия - италианци, германци, испанци, французи, японци, араби.

При това разнообразие би било много трудно да се опише колоритния свят на бразилската кухня. Специалисти твърдят, че бразилската кухня набляга на сладкия вкус на ястията, дължащ се на ананасите, портокалите и бананите, които внасят елегантност на всяка маса.

В маринатите за месо не се използва алкохол, а сокове от различни сладки плодове. А хлябът им по-скоро прилича на палачинка, силно различен от европейския. Най-популярното бразилско ястие е "Фейжуада", а месото печено на шиш, се ползва с особено уважение.

Фейжуада се приготвя от три вида месо - телешко, свинско и пилешко в равни части. Сладникавият вкус се придава от портокали и банани, гарнирани с черен боб и ориз. Подправките са: лук, черен пипер, джинджифил, босилек. За приготвяне на гозбата се използва растителна мазнина - слънчогледово олио, палмово масло или зехтин.

Най-популярният шиш сред шишовете в страната на самбата се нарича Руло Матомбри. То се състои от свинско филе, бекон и кашкавал. Филето е напълнено с моркови, чушки бекон и кашкавал.

Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow