Двойно бицепсово разтягане от стоеж

Двойно бицепсово разтягане от стоеж

Standing Biceps Stretch

Двойното бицепсово разтягане от стоеж е стречинг техника, която Ви позволява бързо и лесно да разтегнете бицепсите си. За да изпълните упражнението, не се нуждаете от специални умения, контрол на специалист или някакви пособия. Дълбочината на бицепсовото разтягане зависи и тонуса на гърдите и раменете. Ако сте сковани в гръдно-раменната мускулатура може да използвате упражнението с двойно предназначение.

Мускулите, разтягани в тази стречинг техника, са:

Целеви мускули

  • Двуглави мишнични мускули - Biceps brachii.

Други разтягани мускули

  • Предни раменни глави - Deltoid anterior
  • Големи гръдни мускули, горни и долни глави - Pectoralis major, both heads

Според позицията на тялото

  • Разтягане в позиция на изправен стоеж със сключени ръце: този вариант дава възможност за бързо базово разтягане;
  • Разтягане от изправен стоеж без сключване на ръцете: Ръцете са изпънати назад и леко встрани, дланите сочат назад с изпънати пръсти перпендикулярно на пода. Това е по-труден за усвояване от начинаещи вариант, понеже няма ограничаващ контрол. Тук рискът от преразтягане е по-нисък, но шансът да се сбърка техниката, което да доведе до липса на реален ефект е многократно по-висок в сравнение с предходната техника;
  • Разтягане в позиция на наведен напред: подходяща техника за напреднало разтягане, поради по-ниското съпротивление, което оказват гръдно-раменната мускулатура при наведена (изгърбена) позиция. Успешното разтягане от наклон напред се предхожда от заемане на позиция в изправен стоеж.

Техника на разтягане от изправен стоеж

  • Изправете се и хванете дланите зад гърба си: опрете длан в длан и кръстосайте пръсти.
  • Завъртете китки навътре и надолу, като обърнете дланите с посока към пода.
  • Опънете ръце и задръжте 15-20 секунди.

Двойното бицепсово разтягане от стоеж е техника, която можете с успех да приложите в бодибилдинг/фитнес тренировката си за бицепси. Използвайте техниката в началото веднага след разгрявката, за да подготвите мускулите за работа. Ако целите допълнителен био-механичен стрес с цел по-големи стимули за свръх възстановяване, то използвайте разтягането между сериите на последното оформящо (напомпващо) упражнение в програмата си за бицепси. Така ще увеличите микроразкъсванията във вече свръхтонизираните мускули.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1