Много особена ситуация - добра скорост и форма на 65 иии на 70 не можа : ))) ама ще стане
И днес тренирах :)
Обръщане 3х7 @ 30
Клек 5х3 @ 40
Военна преса 3х8 @ 20
Гребане с щанга 3х5 @ 40
Отново тренирах в нова за мен зала. Мой приятел се е върнал за празниците и потренирахме заедно. Много странна зала - най-малката тежест беше 5 кг. :@ Тренировката мина бавно, с повечко лафче и видеозаснемане. Ето и клип на клека с 40 кг.
Мнението беше редактирано от Яни на 12.02.14 14:00.
може и да е от видеото, но ми се струва, че щангата ти бяга напред.
Първото повторение слезе много добре надолу, но после те смачка напред и щангата ти дойде над пръстите. Второто и третото бяха същите.
Евентуално може да опиташ да държиш щангата малко по-ниско на трапеца.
Тренировката днес:
Изхвърляне 6х3 @ 25
Мъртва тяга 3х3@60, 3х4@60 (II хват)
Гребане с щанга 4х5 @ 40
Лежанка 4х5 @ 30
Хиперекстензии 3х10 @ 5
Тренировката днес:
Обръщане (от вис) 3,4,4,3,3 @ 35
Преден клек 4,4,4,3,3 @ 35
Кофички 4,4,4,3,3
Набиране (II тесен хват) 4,3,3,3 (отново последните повторения от сериите половинчати :))
Лицеви 3х10
Лицеви от колене 2х10
И днес качвам клипче на обръщането. Това е едно от упражненията, за който съм най-несигурна за техниката си, така че ще се радвам, ако споделите мнение ;).
Мнението беше редактирано от Яни на 18.02.14 15:13.
казано от Яница на 28.12.13, 17:43:
...
И днес качвам клипче на обръщането. Това е едно от упражненията, за който съм най-несигурна за техниката си, така че ще се радвам, ако споделите мнение ;).
Хареса ми.
50 кг ще обърнеш без особено напъване. За повечко ще ти трябва малко допълнителни настройки :)
Мерси, Вик :)!
Надявам се скоро да успея да обърна 50 кг. (все пак това е собственото ми тегло). Но след като знам, че техниката ми не е зле, по-спокойно ще качвам килограмите.
Честита Нова Година! С пожелания за една по-здрава, по-силна и по-успешна година, изпълнена с много приятни емоции и усмивки :)
Да отбележа и първата тренировка за тази година. Оказа се по-успешна от очакваното ;).
Изхвърляне 5х3 @ 27.5 (party)
Мъртва тяга 5х5 @ 60 (party) - само последната серия беше II хват
Военна преса 7,6,7 @ 22.5
Гребане с дъмбел 3х8 @ 14
Лицеви опори 3х10
Скоци на въже 4х80
Днес тренировка в Богоров (sun):
Комплексът Момо:
5 х 15 м. Напади
5х
7 Лицеви (от колене)
8 Суинга @ 16 кг.
4 х 15 м. Напади
4х
7 Лицеви (от колене)
8 Суинга @ 16 кг.
.....
1 х 15 м. Напади
1х
7 Лицеви (от колене)
8 Суинга @ 16 кг.
Време: 20.24 мин.
* Нападите трябваше да са борчески подскоци, но още на 20я метър разбрах че нямам достатъчно сила в крачетата и бяха заменени с напади.
Мнението беше редактирано от Яни на 05.01.14 16:41.
Малко се обърках - 15 кръга от 15 м напади + 7 лицеви + 8 суинга или правиш 5 пъти по 15 метра напади + 5х 7 лицеви + 5х 8 суинга и след това 4 х и т.н.
казано от Маданеца на 05.01.14, 18:32:
Малко се обърках - 15 кръга от 15 м напади + 7 лицеви + 8 суинга или правиш 5 пъти по 15 метра напади + 5х 7 лицеви + 5х 8 суинга и след това 4 х и т.н.
Това : 5 пъти по 15 метра напади + 5х 7 лицеви + 5х 8 суинга и след това 4 х 15 м. + 4х7 лицеви + 4х8 суинга и така до 1
Мнението беше редактирано от Vess на 05.01.14 18:49.
А така не е ли 75 метра напади + 35 лицеви + 40 суинга... или се прави задължителна пауза между сериите.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 05.01.14 18:51.
казано от Маданеца на 05.01.14, 18:50:
А така не е ли 75 метра напади + 35 лицеви + 40 суинга... или се прави задължителна пауза между сериите.
Комплекса е за време, ако искаш прави пауза :)
Нападите ( в оригинал е борчески скокове ) са 5х15м. последвани от
5 рунда :
7 лицеви
8 суинга
после 4х15м. последвани от :
4 рунда :
7 лицеви
8 суинга
и т.н. до 1х15м. последвани от :
1 рунд :
7 лицеви
8 суинга
И край :)
Нападите ( скоковете ) бяха като совалка, затова се броят 5х15м. и 4х15м. и т.н. а не 75м. напади, после 60 м. напади и т.н.
Яни, сори за спама :)
Мнението беше редактирано от Vess на 05.01.14 18:57.
казано от Маданеца на 05.01.14, 18:32:
Веси го е обяснила вече, но ето го и тук, пълно разписан.
Тренировката днес:
Обръщане от вис 3@35, 4х3@37.5, 2х5@35 (последните две от земята)
Клек 5х4@40 - мнооого измъчен клек, но с тази МТ и на това се радвам
Гребане с щанга 5х5@40
Кофички 5,4,4,4
Хиперекстензии 1х15 + 5 кг., 2х8 + 10 кг. (тежестта пред гърдите)
Скоци на въже 4х100
:) в странната зала има и по малки тежести от 5 килограмовите просто не си ги видяла :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 08.01.14 00:52.
Явно така се е получило, Мавро :). Но и тези, които видях, ми свършиха работа ;).
Днес:
Изхвърляне 3,3,4,3,4,4 @ 27.5
Тяга 2@60, 1@65, 4х1@70, 3@65, 2@65, 4@60
Лежанка 5х5 @ 30
Набиране надхват 5,3,3
* (party) Успях да дръпна 70 на тягата и то не веднъж! Две от повторенията са ми нормален, две успореден хват. На нормалния хват определено много натежава. Може би, ако хвата беше само успореден, щях да успея да дръпна още 1-2 единички.
** Днес имам много странно напрежение в мускула между рамото и бицепса на дясната ръка. Чувствам го, дори и като седя. Но на изхвърлянето и лежанката се чувствах доста некомфортно. Дано до следващата тренировка да отмине.
09.01.14
09:45
Скъпа,Яница ! В залата има дискове по 2,5 и по 1,25 кг,но явно си била заета с лафче и видеозаснемането за да ги забележиш ! Странно нали?
Обръщане 3х7 @ 30
Клек 5х3 @ 40
Военна преса 3х8 @ 20
Гребане с щанга 3х5 @ 40
Отново тренирах в нова за мен зала. Мой приятел се е върнал за празниците и потренирахме заедно. Много странна зала - най-малката тежест беше 5 кг. :@ Тренировката мина бавно, с повечко лафче и видеозаснемане. Ето и клип на клека с 40 кг.
http://www.youtube.com/watch?v=V1jkuEFMz1s
Извинявам се, Калоян, явно много съм ви обидила, след като специално за тези два реда сте си направили регистрация в сайта. Следващият път ще гледам по-добре и няма да си говоря и позирам за пред камерата ;).
Мнението беше редактирано от Яни на 09.01.14 11:08.
казано от kaloyan genchev на 09.01.14, 09:45:
Скъпа,Яница ! В залата има дискове по 2,5 и по 1,25 кг,но явно си била заета с лафче и видеозаснемането за да ги забележиш ! Странно нали?
...
И се регистрира в бб-тийм само за да се скараш на Яничка, че не е намерила малките дискове?! (wasntme)
Тренировката днес:
Обръщане 6х3 @ 37.5
Преден клек 5х4 @ 35
Военна преса 8,8,6 @ 22.5
Гребане с дъмбел 3х8 @ 14
Лицеви опори 3х10
Скоци на въже 4х100
* На обръщането имам само една серия от вис, всички останали са от земята. Не съм много сигурна в техниката си, понеже до сега само от вис съм обръщала. Забелязах, че серията от вис ми натежаваше повече, отколкото като обръщам от земята. Нормално ли е това?
казано от Яница на 10.01.14, 15:10:
Забелязах, че серията от вис ми натежаваше повече, отколкото като обръщам от земята. Нормално ли е това?
Аз мисля, че точно така трябва да бъде :)
Тренировката днес:
Изхвърляне (от вис) 3,3,4,4,4,3 @ 27.5
Клек 4,5,5,5 @ 40
Пуш-преса 3х6 @ 27.5
Гребане с щанга 3х8 @ 35
*Тази нощ не успях да спя добре и това много ми се отрази на тренировката. Всичко ми тежеше и още след клека бях готова да си тръгна. На инат направих още две упражнения, но с по-малки кила, серии, бройки.... Трябваше да имам и още две упражнения, но за тях вече нямах настроение. Май май трябва да попроменя нещо в програмата си, но така или иначе скоро ми се очертават две седмици, в които няма да имам възможност да тренирам, така че тогава ще го мисля.
Днес:
Обръщане 5х5 @ 35
Тяга (всички надхват) 4,4,4,3,3 @ 65
Лежанка 5х5 @ 30
Набиране (успореден тесен хват) 4,4,3,3
План 6х 20/10
И малко скоци на въже
* Много изнервяща тренировка. Отидох към 4 ч. и беше лудница, едвам се вредих за стойка. Докато правих тяга, на съседната стойка едно момче също правеше тяга. Накрая дойде и ме поздрави за килограмите, каза ми че рядко е виждам някой да прави тяга с толкова килограми :). Явно не е засича Весито :). Това момче съм го засичала и друг път, един от малкото, които правят обръщане, тяга, клек и подобни и то с добра техника.
Мнението беше редактирано от Яни на 16.01.14 17:46.
казано от Яница на 16.01.14, 17:45:
... Това момче съм го засичала и друг път, един от малкото, които правят обръщане, тяга, клек и подобни и то с добра техника.
Покани го да дойде на тренировката в неделя :)
16.01.14
18:13
казано от Vic на 16.01.14, 18:00:
... Това момче съм го засичала и друг път, един от малкото, които правят обръщане, тяга, клек и подобни и то с добра техника.
Пришълци от други региони приемате ли? ^^ Информативно само:D
Мислех си го, Вик, но за съжаление следващите две недели ще пропусна тренировките.... Ако утре пак го засека, ще му кажа да погледне групата във ФБ и ако му е интересно, да отиде :).
16.01.14
19:57
казано от Тала-съм на 16.01.14, 18:13:
Пришълци от други региони приемате ли? ^^ Информативно само:D
Редовно :))
Бек ту риалити :)
Все едно ме е нямало месеци, не можах да повярвам в каква виелица кацнах в Букурещ... Особено като се има предвид, че в Букурещ кацнах на -8 градуса, а три часа по-рано в Барселона температурата беше +21 градуса :D.
Отново записвам две седмици без никаква физическа активност и с кофти храна (както всеки път, когато отида при мъжа си). Като цяло храната при него вече е на добро ниво, но аз се разболях, докато бях при него и единствените неща, които ми се ядяха, бяха препечени филийки и пица. Не помня въобще някога да съм карала толкова тежък грип като този. Но понеже бях отишла да се видя с мъжо, бях съгласна на абсолютно всичко, предписано от доктора. Та пих някакъв антибиотик на 24 часа, още някакви прахчета от рода на фервекс и въпреки това 5 дена температурата ми не падна под 38 градуса, дори два пъти ми надупчиха гъзо, за да ми я смъкнат. И въпреки, че последния антибиотик го пих преди 5-6 дена, все още имам много гадна кашлица и хрема. Чувствам се все още кекава и затова смятам в неделя да пропусна тренировката с Вик :( (а комплекса изглежда мнооого обещаващ). Следващата седмица смятам да навестя личната лекарка, да ми препоръча някакви витамини или имуностимуланти. А ако някой е пил някакви, от които е доволен, ще се радвам да сподели :).
Относно тренировките - първата съм я замислила да е в неделя. Имах дълго време да размишлявам какво ми харесва да правя, какво не, на кои упражнения трябва да наблягам и т.н. И за себе си стигнах до следните изводи (те не са нещо ново, но да си ги драсна черно на бяло) - краката и гъзъ ми са много слаби (и физически и визуално), гърбът доста добре ми върви, коремът никак (но аз и нищо и не правя по въпроса :D), а ръцете ми са започнали да стават огромни за моите килограми. Смятам да продължа да си тренирам три пъти в седмицата във фитнеса и когато успея да стана - четвъртата ми тренировка да е при Вик. Ще наблегна малко повече на упражненията за крака, ще намаля упражненията за гръб (че малко ми остава да заприличам на гребец), ще вкарам няколко упражнения за ръце - бицепс, трицепс, рамо с “розовите гирички”, т.е няколко серии с много повторения (с надеждата да се изчистят и да им се намали обиколката) и също мисля поне веднъж в седмицата да включа 20-30 мин. бягане на пътеката в края на тренировката.
Относно храната - ще се опитам отново да си я описвам. Искам малко да поизчистя мазнинките по тялото, а знам че най-голямо влияние за това оказва храната. Тук ще ми е много трудно, понеже много обичам въглехидрати, с месото не сме много добри приятели в последно време, а само при мисълта за яйца и ми се (puke). Но все пак ще се опитам да вкарам малко повече мръвка и риба в менюто си и първоначално поне на вечеря ще гледам да изключа въглехидратите. И яйца ще се опитам да вкарам по някакъв начин - затова който се чуди защо ям 1-2 цели яйца + няколко белтъка от сега да си кажа - правя го не защото съм чула, че не е хубаво да е ядат повече от 3 жълтъка на година, а защото не обичам яйца и това е единствения вариант, по който мога да ги включа в менюто си.
По-късно ще опиша и храната от днес, макар че сега съм си при мама и тук хапвам каквото тя ми сготви.
Ха, какъв роман се получи :) Явно доста ми е липсвало воденето на дневника :)
31.01.14
19:19
казано от Яница на 31.01.14, 19:05:
Бек ту риалити :)
Следващата седмица смятам да навестя личната лекарка, да ми препоръча някакви витамини или имуностимуланти. А ако някой е пил някакви, от които е доволен, ще се радвам да сподели :).
Бързо оздравяване, Янии :) Аз сум доволна от Изопринозин (Isoprinosine). Пила съм го 2 пъти. Сега ми изписаха Биозин (Biozin), пак е имуностимулатор, но уж по-лек от изопринозина. Поне така твърди моята лекарка :) Пила съм ги и сега ще пия, защото много ми излизат херпеси, при настинка и то на кофти места, като око и нос :)
Мнението беше редактирано от Наталия на 31.01.14 19:19.
Благодаря за бързия отговор, Натали :)!
Хайде да започна с описването на храната от днес:
сън - 11 ч., ставане - 11:30 ч.
(явно още не съм се възстановила и затова спинкам повече)
- две пълнозърнести филийки с кр. масло, луканка и кашкавал; кафе с мляко
- зелена салата със зелен лук, домашна наденича на тиган (доста малка), две бисквити Мираж
- банан
- зелена салата + 20 гр. ракия; бяла риба на скара, картофи на фурна + чаша домашно вино
Вода - около 2 л.
Още един глас за Изопринозина.
+ чай от джинджифил с черен пипер, лимон и мед; + витамин Ц в големи дози; + зелен чай; + ако имаш желание да се снабдиш с медицински гъби
31.01.14
23:00
Марги, според теб в какъв вид е най-удачно да се приема вит. C?
Яничка, добре завърнала се (hug)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 31.01.14 23:04.
Витамин D има дори по-голям ефект върху имунната система от витамин C. 2000-3000 IU на ден за десетина дни например.
казано от Radost_nezemnA на 31.01.14, 23:00:
Марги, според теб в какъв вид е най-удачно да се приема вит. C?
Яничка, добре завърнала се (hug)
Ами, аз лично приемам витамин Ц, който във формулата си има и биофлавоноиди и растителни екстракти. Гледай в състава да не пише просто “аскорбинова киселина”.
Боби, за витамин Д си много прав, но проблема с добавките витамин Д3 е че нямат всички качества, които притежава този, който е набавен от слънцето, така че и ползата от него е само частична.
казано от Маргарита Манева на 01.02.14, 09:34:
Боби, за витамин Д си много прав, но проблема с добавките витамин Д3 е че нямат всички качества, които притежава този, който е набавен от слънцето, така че и ползата от него е само частична.
Еее, разбира се, че не могат да се сравняват изобщо нещата. Но сега зимно време е по-добре от нищо.
Храната вчера:
- домашна баница, кафе със сметана
- супа топчета, 1/2 свинска пържола, печени картофи, зелена салата с лук
- 50-60 гр. печени лешници
- 2 яйца + 2 белтъка с масло и сирене (изядох само половината), няколко резена суджук, дом. лютеница
* Положението с месото и яйцата става все по-зле и по-зле. А като не ми се яде, не искам да се мъча на сила да ям...ще направя още няколко опита, пък а видим.
02.02.2014 г.
Храната:
- домашна баница
- пилешка супа, остатъка от снощните яйца, шепа печени лешници
- домашна баница
- и след малко отивам на РД (tmi) (d)
Тренировката:
А1: Обръщане 1х5@30, 4,5,4,5@32.5
Б1: Клек 4,3,4,4 @ 35
Б2: Набиране (II тесен хват) 4х2
В1: Напади 3х7 @ 16 (2 гири х 8 кг.)
В2: Военна преса 3х7 @ 20
Водата за сега е 1 л., най-вероятно ще е под 2 л. днес
* За тренировката имах само около 40 мин. Уж отидох само да пораздвижа, но всичко ми тежеше и със сигурност утре ще ми е много тежък ден :).