казано от Златина Цонева на 26.05.14, 22:27:
Ама само вечер да ги омахам всичките - трудна работа.
Злати, с каква цел храната трябва да се приема веднъж дневно? Това не беше ли метод за качване...
27.05.14
05:46
Симо, при мене е с цел да си огранича приетата храна като цяло. Щото както само за три-четири часа мога да изям 1300-1500 ккал, така за цял ден напоследък отивах все къмто 3000. Качих килограми, които започнаха много да ме дразнят, а ям ли през целия ден, съм все гладна и нямам наяждане! (dull) Та така де! Правя си експерименти! :D
P.S.: Подписът ти кефи! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 27.05.14 05:48.
Злати, мисля че банана не се вписва във периода на гладуване при този режим на хранене. Ябълките са ОК.
27.05.14
18:35
Знам за банана Веси. (blush) Ама ми пристърга! Изядох го към 16:15 следобед, така че в него ден прозорецът ми за хранене може да се брои за 5-часов, което пак не е зле! :)
27.05.14
22:17
27.05.2014/вторник
Ставане в 5:30
До 18:30 часа - 2 инки, 2 ябълки, 3 ягоди*
“Физическо”-то
Прозорец за хранене - от 18:30 до 22:00 часа
- 50гр сурови ядки (кашу и бадеми), микс с боровинки и стафиди
- доста пица с типово тесто, краве сирене, царевица, гъби, шунка, маслини, червени пиперки, доматен сос и кашкавал от краве мляко; домати
- няколко чаени лъжички мед, 2 банана
Калории ~ този път много (blush) :D Първобитните хора са в отпуск! :D :D :D
Физическото:
5 рунда от по 3 мин. AMRAР:
- руски суинг с 16кг - 6 бр.
- лицеви опори - 6 бр.
- клек - 9 бр.
с 1 минута почивка между рундовете.
Много бавно и много тежко. (dull)
Тотал:
- 150 суинга
- 41 цели лицеви опори и 107 от колена
- 200 клека
Това е! Пълна липса на сила и издръжливост! Ама то от толкоз скатаване, кво друго?!?
Ае! Лека ви нощ!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 27.05.14 22:18.
01.06.14
22:37
29.05.2014/четвъртък
100 бърпита + 100 руски суинга с 16кг
Време: 16:40
01.06.2014/неделя
Тренировка с Vic и компания в “Богоров”
Игра на карти - квото ти се падне от тестето, докато го извъртиш цялото
Не помня боите, ама имаше лицеви опори, руски суингове с 28кг, скок на стена около 60 санта, а спатиите бяха 30 сек. преден планк от лакти.
Дама, вале и поп - совалки
Совалките ми бяха “извън орбита” :D - бавни и тромави! Всичко друго обаче беше ОК! Лицевите си бяха чисти, като накъсах само финалните 11 броя. Скоковете лесни, суинговете - тежки! :D
И после в къщи мъкнене и пренареждане на мебелировка от едната стая в другата, че почваме ремонт. (dull) Вече не остана място да тренирам у дома, кво ще правя - не знам! :( Наблъскахме всичко, няма къде да стъпи човек. И има един омразен мой диван, дето акъл ми не го побира защо съм си го купила на времето и искам буквално да го метна през терасата, ама много тежък бе. Ако не се намери мераклия купувач, който да е навит да си го изнесе, ще трябва да сформирам кросфитърската агитка, да ми помогнат да го замъкна по стълбите до казаните и да приключа с него веднъж завинаги! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.06.14 22:38.
хм, другия месец ми предстои смяна на квартирата, а е необзаведена... не бързай да го мяташ през терасата твоя диван!
09.06.14
06:42
08.06.2014/неделя
Тренировка с Vic и огромна компания в двора на “Богоров”:
- AMRAP за 16min с пудовка 24 кг
1 Руски суинг + 1 лицева опора с отлепяне на дланите
2 Руски суинг + 2 лицеви опори...
3 Руски суинг + 3 лицеви опори...
Резултат: 16 кръга + 6-7 лицеви опори
- почиваш 16 минути, докато работи партньорът ти по пудовка и следва:
- 6 кръга интервали от по 30 секунди:
-скок на стена
-СТХП с пудовка 24кг
-30сек почивка
Общо бройки от двете упражнения: 111бр
Мислех си, че тренировката е брутална още вчера.
Излезна ми нова ограмна пришка, която съдрах по време на суинговете. Колената ми бяха ужулени яко. А лицевите опори, буквално ми е...... м..... от всякъде. До към 12-13 тия кръг що годе вървеше добре. Накрая ги накъсвах на по 2-3, ама после... После не можех да ги избутам и по две в серия. Тръгвам за втората, стигам по средата и ръцете ми буквално отказват, поддават, огъват се и се връщам долу. Кошмарно! А партньорът ми вика - Давай, можеш, още една, още две... Какво приказваш бе братче? Луда работа! Викам ще правя и от колена (за класически - абсурд). Е - и от колена беше абсурд! (dull) По-кошмарно нещо скоро не бях преживявала. Да се опитваш и да не можеш да се избуташ, защото ръцете ти те предават! (envy)
Скоковете после без проблем, ама СТХП-лът с тия започващи да се одървят ръце, бяха мерудията на манджата. За 30сек със зор вмествах по 6-7 бройки.
Когато се прибрах у дома ме боляха целите длани, дето съм я стискала тая пудовка като за последно! :D И виках щерката да ми помага със събличането, щото не можех да си изпъна ръцете нагоре. (blush)
И споменах, че беше брутално - нали? Можело и по-брутално да е! (devil)
Това да се събудиш посред нощ от болки в трицепсите и да не можеш да се наместиш в леглото, щото не можеш да си изпънеш ръцете е направо яката работа! Как ли не се въртях, не и не. Сутринта като станах, не мога да си сгъна ръцете, очите да си измия. Та се натисках и разтягах, стискайки зъби, белким си върна малко мобилност! (dull) А на работа днес чакаме камион със стока! Да ми е честито! :D
Още не ми е минало, но искам пак! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 09.06.14 06:44.
16.06.14
09:55
Честит рожден ден, Злати :) Много здраве и вдъхновение (cake) (party) (F)
Честит Рожден Ден, Машинке! Много здрава, много обичана и все същия шемет (party)
Честит Рожден Ден, Злати!!!
Желая ти много щастие, късмет, любов и сбъднати мечти!
16.06.14
11:04
Честит рожден ден, Злати ! (cake)
Хайде и тук ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЗЛАТИ (party)
Днес (cake) и (d) и много усмивки :) Весел и незабравим празник !!! За подарък ще ударим по едно рамо за дивана (muscle)
16.06.14
12:36
Честит рожден ден, Злати!!! Бъди здрава и щастлива (F)
16.06.14
14:06
да си жива, здрава и силна ! Не се отказвай от новия ти спортен начин на живот и много успехи в него. Дано да се видим пак-дотогава-умната !
Честит рожден ден и от мен! :) Все така здрава и позитивна!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.06.14 14:55.
17.06.14
21:52
Еха, хора, благодаря ви! Супер сте! :)
Одъртяхме и се вкекнявихме! (blush) :D
И като за човек, който не е стъпвал във фитнеса от 7-ми май, днес го раздавах много, много леко, че...
Физическо-то:
- загряване на ставите
- заден клек - 1х10х20кг/1х8х30кг/1х5х40кг/1х5х45кг/5х5х50кг
- преден клек - 1х5х40кг/1х5х30кг/1х10х20кг
- обръщане - 1х5х20кг/1х5х25кг/1х5х30кг/1х5х35кг
- мъртва тяга - 1х5х30кг/1х5х40кг/1х5х50кг/1х3х60кг/1х3х70кг/1х3х60кг
- опити за раменни преси - 3х3х20кг
- хиперекстензии - 3х10
- наклони в страни с диск 10кг в ръка - 3х10 на всяка страна
- преден планк - 8 интервала 20сек работа/10сек почивка
- около 100-тина скока на въже
Още на клека рамото ми се обади. Реших да пробвам как е на раменните преси - е, никак не е! (dull) Като добавим и това, че буквално нямам никаква сила в ръцете... У дома не можах сутринта и една лицева опора да направя. Повредих се нещо! :(
Скоро не съм се теглила, ама като си гледам апетита и омазненото шкембе - и там работата не е никак розова. Въобще - излагация от всякъде!
Храната:
Фастът ми се провали, че по обяд умирах от глад
- инка
- инка, 2 домата (12:30)
- 100гр сурови ядки (кашу и бадеми) с боровинки (14:30)
- “физическото”
- 130гр малини* (19:00)
- голяма салата от домати, краставици, червени пиперки и червен лук с около 10гр зехтин и 30гр сирене, 190гр свински ребра на скара и 150гр свински котлет на скара, много диня - къмто 720гр (20:00~22:00)
Калории ~ 1690
Това е!
Не съм особено доволна от себе си! (dull)
P.S.: А диванът го ликвидирахме! :D Продадохме го през “продавалника” с опцията да дойдат да си го изнесат! Не, че на ремонтът му се вижда края, ама все пак си е развитие! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 17.06.14 21:54.
казано от Златина Цонева на 17.06.14, 21:52:
P.S.: А диванът го ликвидирахме! :D Продадохме го през “продавалника” с опцията да дойдат да си го изнесат! Не, че на ремонтът му се вижда края, ама все пак си е развитие! :D
Отиде ми диванчето! Ама така, тя Мариела е виновна...
29.06.14
18:44
Така... който не му се четат мрънкания - въобще и да не започва, щото ще мрънкам! Много!
:(
Нали съм супер несериозна откъм тренировки напоследък... Та... след като се надцених на предната групова с Vic на 8.06 и после цяла седмица се налагаше да си мия очите с два пръста и децата да ме събличат и обличат, щото не можех да си сгъна ръцете до главата въобще... реанимацията ми се проточи явно повече от необходимото. Отидох на фитнес чак на 17.06, като не бях стъпвала там повече от месец... Рамото продължаваше да ме боли, а в ръцете - никаква сила. Та... и сътвореното в залата беше “мижи да те лажим!”. (dull)
После съвсем се замотах покрай тоя ремонт и липсата на място поне за тренировки у дома, та стигнах до фазата да не мога вече да се трая! :( Буквално!
Фастът ми и той не е за свяс. Кога не ям, кога ям, прекалявам с плодовете, не ям достатъчно белтъчини... Спрях да меря и да тегля и се освинчих...
С други думи - тотална липса на режим, до степен да ми се реве от слабоволието ми!
Е, реших, че това не може да продължава по тоя начин. Че явно ми трябва някаква промяна, за да изляза от руслото и да ми се върне интереса, та...
Смених си фитнеса. Докато стигна до стария след работа, минаваше много време, докато се прибера след него пеша до нас - още толкова. А и напоследък - не че често ходех де, беше пренаселено и въобще не можех да си следвам програмата. Което пък ме объркваше и затрудняваше допълнително. Та затова - вече съм в по-близък до нас фитнес, до който стигам по-бързо и се прибирам по-бързо. Вчера (на 28.06) отидох за пълви път. Хареса ми. Просторно е, светло е, по-чисто и ново е. Е, и с много машини е, ама не е проблем, щото си има и свободни лостове и стойки. Доста поговорихме с инструктора, приказлив е, което също ми хареса...
И някой да не реши, че съм повлияна от него - никак даже, сама си го реших - но ще изкарам неопределено време на повече повторения с по-малко тежести... Уморена се чувствам и обезверена някак си, да се пъна с моите по 1-2 повторенийца с някакви си никакви килограми. Затова поне ще наблегна на бройките с идеята да поотслабна малко, че коремът ми пак тръгна две крачки пред мен. :( Малко, малко... вече никак не е малко, а станаха има няма десетина килограма. :(
Та за фитнеса - не помня серии и бройки. Първо покляках малко, после мъртва тяга, обръщане + раменна преса, суинг до вертикала с дъмбел, хиперекстензии с 4кг-ва топка, едно за корем, дето седиш на ръбчето на пейката и изпъваш крака и накланяш тяло, а после ги събираш, свивайки корема (ако въобще някой ме разбра) и накрая на едно като лежанка на което се правят крънчове.
И ми се появи мускулна треска на едно място на бедрата, където никога до сега съм нямала.
И си купих карта, за да не се откажа както правя напоследък... дано...
Днес се завлякох на тренировката на Vic пеша, с идеята да ми се поотпуснат краката. Е горе-долу се отпуснаха. Обаче толкова се изложих, че ме е срам и ме е яд на мене си ужасно много! ;(
Комплексът беше 400 метра ходещи напади, като на всеки 6 напада (3+3), правиш три лицеви опори. Еми, направих само една обиколка. Правих лицевите си опори от колена още от самото начало... По-точно се опитвах да правя лицеви опори, защото не ми се получават въобще... ;( ;( ;( От оня злополучен 8 юни, не мога да направя нито една чиста лицева опора... нито една... Гледах девойките днес и им завиждах... искам си старото аз... Защото и аз можех, по дяволите, а сега не мога да спусна тялото си надолу. Стигам до едно никакво ниво (доста високо) и после ръцете ми започват да се тресат и хлътвам надолу, извивайки се в едната или в другата страна. Хлътвам до буквално пльосване долу, като после пък не мога да се избутам нагоре. Дори от колена са ми адски трудни. Все едно никога през живота си не съм правила лицеви опори...
И не знам какво да правя и къде може да е причината... Някакви идеи и съвети... Да се опитвам да правя дори и минимални бройки от колена с надеждата старото състояние да се върне, или?
Въобще... много ми стана криво днес. Буквално ми се дорева. И ми беше уморено, и ми се спеше, но в къщи продължихме да мъкнем мебели от стая в стая, да ги мия и да нареждам...
Краката ме болят, криво ми е... Мразя да става така... :(
29.06.14
19:53
Злати, докато не си повярваш няма как да потръгнат нещата! Ти си същата от преди, само ти липсва увереността че можеш (hug)
Злати, ти си сериозен човек, трябва ти малко повече мотивация, това е. Намирай повече време за себе си, ако трябва пренебрегвай нещо незначително домашно задължение, но не пренебрегвай себе си :)
Отделяй 3 пъти седмично по 1 час лично за теб, за спорт и нещата ще потръгнат, ще видиш (hug)
30.06.14
07:22
....
Проблемът ми е, не толкова в липсата на мотивация. Не мисля, че съм я загубила чак в такава степен (иначе хич нямаше и да стъпя вчера на тренировката). Притесних се, че ми има нещо физически, заради тия лицеви опори. То, не че разбирам много от мускули и тяхното възстановяване, но вече 3 седмици да не мога и една лицева опора, при положение, че преди стигах до десеттина... И аз не знам какво да си мисля... Затова и не знам как да постъпя - да мъча тези от колена (защото в момента дори те ми костват доста усилия и странни усещания) или...? Иначе и на фитнес тръгнах отново, и малко повечко време за сън ще имам, откакто децата са във ваканция, и храната ще гледам да оправя...
Абе, с други думи, успокойте ме, че нищо ми няма и съм се филмирала нещо! (blush)
Нищо ти няма, сладур, случват се чат-пат такива “битови” (да се чете като такива без фатални последици, но с известно количество нерви) аварии и много бързо преминават. Дишай и прави, каквото ти се прави, без угризения и самообвинения и ще видиш как много скоро и мотивацията, и положителният заряд ще те напънат много яко !
Мнението беше редактирано от cocobutt на 30.06.14 08:01.
Първо се успокой. После помисли колко неща ти се струпаха на главата. Не е проблем да си върнеш формата, по-важното е да успееш да се отпуснеш и да възстановиш истински. Блокажът не е на физическо ниво.
Да разчупиш тотално програмата може и да е правилното решение за теб в момента. Прави каквото ти се прави - ако усетиш, че те влече нещо различно, не се противи.
01.07.14
22:05
01.07.2014/вторник
Храната:
1 ябълка, 100гр сурови ядки микс (бадеми, кашу, боровинки), 1 печено пилешко бутче, домати с мъничко зехтин, печено бяло пилешко месо, фурми, 3 инки ~ 1900ккал (без доматите)
Тренировката:
1.Гребане с щанга - 1х15х15кг/1х15х20кг/6х15х25кг
2.Гребане с дъмбел - 5х15х12,5кг за всяка ръка
3.Вертикален скрипец - 2х10х35кг/5х15х29кг
4.Избутване на дъмбели за гърди, на лежанка с 45 градуса наклон - 1х10х7,5кг/2х8х10кг/2х7х10кг/1х8х7,5кг
5.Флайс+пулоувър с дъмбели на хоризонтална лежанка - 5х15 с 2х3кг
6.Някакви коремни преси - на лежанката, сядам на ръба, по дължина, краката ми са си стъпали долу, лягам назад и се изправям с ръце на ушите - 4х15
7.И някакво извиване в страни с диск 10кг - стоя права, държа диска пред корема с две ръце свити към тялото, таза и главата да са максимално неподвижни, а тялото се завърта в кръста на ляво и дясно - 2х15/2х10 на страна
Това е!
Лека ви вечер!
04.07.14
21:21
03.07.2014/сряда
Тренировката:
1.Заден клек - 1х15х15кг/1х15х20кг/1х15х25кг/4х15х30кг
2.СС Leg extension+Sit leg curl - 5х15+15х23кг
3.Плие - 3х15х15кг дъмбел
4.Напади с редуване на краката - 5х30(л-д-л-д...)
5.Някакво качване на лежанка с височина около коляното - качвам с левия крак с рязко изтегляне нагоре-стъпвам и с десния на лежанката-слизам с левия-слизам и с десния - една серия от 15 повторения с десния, после 1 една с левия и така по 5 серии на крак
6.Някакво странно клякане - десният крак стъпал на нещо с височина около 30 санта, левия изпънат малко назад, клякам опитвайки се да докосна пода (колкото мога де) с коляното на левия крак, като се опитвам да движа тялото си нагоре-надолу държейки го максимално отвесно, без да се навеждам напред - 4х12 за всеки крак. Нещо като обратен БГ-клек! :D
7.Римска тяга - 5х15х25кг
Някой знае ли как всъщност се казват 5-то и 6-то упражнение?
06.07.14
08:00
05.07.2014/събота
Тренировката:
1.Велоергометър, ама от оня странния, дето педалите и краката ти са опънати напред, а не са под тялото - 30мин, на програма, в която се редуват по-леки и по-тежки цикли - колко пот пролях на това чудо, просто не е истина.
2.Хоризонтална лежанка с щанга - 1х15х15кг/4х15х25кг - тука толкова, щото дясното рамо започна да се обажда и да пари.
3.Избутване на дъмбели за гърди, на лежанка с 45 градуса наклон - 1х10х с 2х7,5кг/3х8х с 2х7,5кг - голям зор, въобще това бутане от наклонена позиция ми е много трудно.
4.Флайс с дъмбели на лежанка с 45 градуса наклон - 5х15 с 2х4кг
5.Хоризонтален скрипец - 6х15 с 17кг - тука можех и с по-голяма тежест, ама за да оправя техниката, тоя път така.
6.Вертикален скрипец с надхват, но без опора над краката - 6х15 с 23кг - и тук ми беше сравнително леко.
7.Коремни преси на римско столче, но наопаки - краката са ми стъпали на земята, а главата ми е по-нависоко, изправям тялото и го спускам назад на лежанката, която е около 45 градуса - 3х50 - очаквах да ме хване мускулна на корема, ама за сега не.
Това е!
06.07.14
21:31
06.07.2014/неделя
Тренировката:
Тренировка с Vic и компания в “Богоров”
Комлексът беше по двойки. За 20 минути, максимален брой кръгове от 6 суинга до вертикала + 3 бърпи с набиране.
Аз и партньорката ми направихме по 18 пълни кръга, т.е. ми се събират 108 суинга до вертикала с 19кг пудовка и 54 бърпита с набиране. Бърпитата ми си бяха с пльоскане... Но да се похваля - по време на загрявката направих една чиста лицева опора! :)
...
Баси, срамотията, хората се кефят на някакви големи спортни постижения, а аз се кефя като първолак на мизерната си лицева опора! (blush) :D
09.07.14
07:03
08.07.2014/вторник
Тренировката:
1.Обикновения велоергометър - 10 минути на 5-та степен - 5 км
2.Клек с дъмбел, като съм стъпала на две единични степ-платформи, разположени малко като буквата V, за да спускам дъмбела по-ниско от стъпалата ми. Държа дъмбела с две ръце, пред тялото и го спускам между краката ми при клека - 1х20 с 15кг/4х20 с 20кг
3.После на единична степ-платформа се качвам с единия крак, а другия сгънат в коляното изнасям със сила и бързо към гърдите, като стягам корема Все едно искам да ритна някой с коляно, като държа малка щанга на гърба си. Слизам обратно и се качвам с другия крак и така. - 5х40 (броя общо за двата крака) с щанга около 12кг
4.Обръщане, с щанга - 5х15 с 25кг
5.Тяга с прави крака, с щанга - 4х15 с 25кг
6.Странното вело, дето педалите и краката ти са опънати напред, а не са под тялото - 20мин, на програма, в която се редуват по-леки и по-тежки цикли.
Бях се припотила още на първия велоергометър! :D А накрая буквално можех да си изстискам потника! :D :D :D
казано от Златина Цонева на 09.07.14, 07:03:
...
3.После на единична степ-платформа се качвам с единия крак, а другия сгънат в коляното изнасям със сила и бързо към гърдите, като стягам корема Все едно искам да ритна някой с коляно, като държа малка щанга на гърба си. Слизам обратно и се качвам с другия крак и така. - 5х40 (броя общо за двата крака) с щанга около 12кг
...
Хм...това... ъъъ нещо... как ти хрумна да го правиш? Някой ти го показа или си го виждала на клип?
09.07.14
21:56
Ми... инструкторът в залата ми казва кое как и след кое да правя...
Нещо подобно е -като това, но тежеста в случая е малък лост с 2 диска от 2,5кг.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.07.14 07:14.
10.07.14
22:10
10.07.2014/четвъртък
Тренировката:
1.Странният велоергометър - 20минути
2.Избутване на дъмбели за гърди, на лежанка с 45 градуса наклон - 1х10 с 2х5кг/1х10 с 2х7,5кг/1х10 с 2х10кг/4х8 с 2х10кг
3.Флайс с дъмбели на лежанка с 45 градуса наклон - 5х10 с 2х5кг
4.Избутване на дъмбели за гърди, на хоризонтална лежанка - 5х10 с 2х10кг
5.Lat pull down (така пише на машината, не е скрипец) - 1х15х23кг/5х15х29кг
6.Хоризонтален скрипец - 1х12х17кг/5х12х23кг
7.Флайс+пулоувър с дъмбели на хоризонтална лежанка - 4х15 с 2х4кг
8.Кормни преси на римско столче с 2,5кг диск зад врата - 5х15
9.Още едни коремни преси, при които седя на ръба на лежанката, с опора на ръцете -свивам колена към корема, после изпъвам краката - 5х15
12.07.14
21:27
12.07.2014/събота
Тренировката:
1.Раздвижване на ставите и вело - 10минути
2.Напади без тежест - 5х15 за всеки крак, със смяна на краката
3.Пак напади, ама наобратно - изнасям единия крак назад, като го кръстосвам зад другия и после връщам обратно - 5х15 за всеки крак, със смяна на краката
4.Преден клек с 15кг лост - 5х15 - с кръстосани ръце, странно, за първи път клякам така
5.Заден клек с 25кг - 4х50 - като чух, бях WTF (fubar), после вече бях само F, F, F, F!!!! :D До 15-20-ти клек - ОК, после вече със спиране и раздишване, през 5, през 5, ама без да свалям щангата. От лактите ми капеше пот по пода! :D Много брутално!
6.Step-up на лежанка с височина до коляното, ама без да редувам краката, а първо серията с десния, после с левия и така - 1х10 за всеки крак, 1х12 за всеки крак, 2х15 за всеки крак - след клека, буквално ми трепереха краката при слизането
7.Едно нещо, дето не го знам как се вика, ама прилича на тяга с прави крака, само че петите ми са малко повдигнати, върху един диск и дърпам дъмбел 10кг, без обаче да изправям напълно тялото до горе. Стремя се да изнасям дупето колкото мога назад при спускането - 5х15 - абе, странно нещо.
8.Една смесица от три упражнения - 1.кик с крак назад и нагоре, от опора на лежанка-подпирам се на другия крак, свит в коляното и с две ръце - по 20 за всеки крак + коремна преса-седя на ръба на лежанката, опряна на ръце отзад, свивам колена към гърдите и после изпъвам крака - по 15 + наклони в страни от стоеж, с два дъмбела по 7,5кг в ръцете - по 20 на страна, с редуване на страните - тая тройка упражнения се повтаря 5 пъти
Пролях литри пот и много се уморих! Спеше ми се като на куче, когато се прибрах! :D
Привет Злати, абе тия упражнения, бройки и т.н. кой ти ги казва, треньора в залата ли (tmi) Изобщо с треньор ли тренираш ???
12.07.14
21:57
ще ме прощаваш, ама много кифленска тренировка. какви са тия флайсове с 5 кг, я се стегни! :)
14.07.14
07:25
Тъй, по ред да карам:
- Флайсове с повече не мога да правя и никога не съм можела, защото буквално чувам и усещам как ми прищраква дясното рамо (с което си имам проблеми). Все едно ми се вади костта от ямката и пак се връща в нея.
- И да, инструкторът в залата ми казва от кое по колко да правя. Не тренирам за сила в момента. Идеята е да сваля малко мазнини, че доста качих напоследак - има няма 10 кила, които не ми пречат като показания на кантара, но визиуално си личат доста, особено в областта на талията.
Може би и затова тренировката ми по-скоро отива към кардо - с повече повторения и серии, а с по-ниски килограми... За да се лее пот...
А и пред переспективата да не правя нищо, щото стимулът ми се е изпарил и ми е поомръзнало все едно и също, и да съм отново в залата (без значение одобряват ли всички това, което правя или - не!), предпочитам второто! Пък ще видим как ще се развият нещата занапред и тогава ще му мислим!
Това е!
Хубав ден!
14.07.14
11:24
ооо, пази си тогава рамената и си прави някакви “рехабилитационни упражнения ” за тях- тук има компетентни какви да са.Явно те боли и е некомфортно, защото 5 кг не би трябвало дори да ги усещаш като тежест. Така че по-добре избягвай изобщо, докато не се оправиш.
Кога качи 10 кила?!!! Лелелее ;)
Гледам, че тия упражнение може да си ги правиш и в къщи-в смисъл да не се охарчваш за треньор ми е мисълта ;) Важното е да си активна-както ти харесва.
само да не тръгнеш на зумба ;)
15.07.14
21:43
Ето ме отново с поредната кифленска тренировка с гирички 3 кила! Моля, яките мадами да не припадат от потрес! :D За сега е това и ще ме търпите в цялата ми “прелест”! 8-)
15.07.2014/вторник
Тренировката:
1. Загряване на ставите + кростренажор 15мин на степен 3
2. Въртолет с лост 15кг - 5х15
3. Изнасяне на дъмбели от стоеж встрани и напред - 3х15 с 2х3кг/3х15 с 2х3,5кг
4. Арнолд преси от седеж - 5х12 с 2х3кг
5. Разтваряне за задно рамо с дъмбели от седеж - 5х12 с 2х3кг
6. Разгъване за трицепс на скрипец - 1х12х17кг/4х12х23кг
7. Cable Bent-over Triceps Extension (не му намерих името на български, сори!) - 5х12х17кг
8. Бицепсово сгъване на долен скрипец - 5х12х17кг
9. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж, едновременно с двете ръце - 5х12х5кг
Май нямаше друго...
Не скачайте веднага на 3 кг-овите ми гирички, защото макар и малки като тежест, на мен си ми тежаха. Раменете и ръцете като цяло са ми слаби... То кое ли ми е силно напоследък, де... ама...
А и след особено близката ми среща с един стомашно-чревен вирус в неделя, заради която два дни бях като сопол... колкото - толкова!