Keep running !

Прескочи до:

19.02.15
09:15

18/02

Движение :
Поздрави А+В х 5 всеки
5 кръга :
15 СДХП @ 16 кг.
20 Суинг до нивото на очите @ 16 кг.
25 клека СТ

Скромно, но раздвижих кръвта и живнах малко.
Храната :
- овесени ядки с чиа, банан, какао и мед
- салата зеле с краставица, 2 кюфтенца от мляно месо, 2 фх Вита
- портокал, 1 киви
- зелена салата с лук и домат, изкиснато овче сирене, грах яхния с 2 кюфтенца като обедните, 1 фпх с квас, бананово-какаов крем ( намачкан банан, какао, мед и кокосови стърготини)

Много съм притеснена :( От 6 часа сутринта сме будни и малчо не спира да плаче....боли го ушенце и гърло. Ще се побъркам, докторката е на смяна от 13 часа чак, сложих капки Отипакс, но.....кога ще подействат не знам.....давам и за гърлото Тонзилотрен, но.....хленчи, реве....не спира :( милото ми ;(

Мнението беше редактирано от Vess на 19.02.15 13:20.

19.02.15
16:41

Веси, моето момче за съжаление често страда от ушенцата. Колкото и да не ми се иска, давам Нурофен, когато го боли - освен болкоуспокояващо има и противовъзпалително действие. Нашия УНГ препоръчва 2-3 дни по 2 пъти на ден да се дава при възпаление, дори болката да отшуми.
И за Отипакса да кажа - не смея да капя вече нищо без доктора да каже, защото веднъж за малко да направя голяма беля! Прирева посред нощ дребния от ушенце и аз докато притопля в ръце Отипакс-а, тъпанчето му се самоперфорира и изтече събралата се течност. Щях да направя голяма грешка, ако бях му сложила капките.
Съжалявам, че минавате през това, изключително е неприятно! Дано се оправи бързо юначето.

Мнението беше редактирано от Светлето на 19.02.15 16:41.

19.02.15
18:26

казано от Светлето на 19.02.15, 16:41:

Веси, моето момче за съжаление често страда от ушенцата. Колкото и да не ми се иска, давам Нурофен, когато го боли - освен болкоуспокояващо има и противовъзпалително действие. Нашия УНГ препоръчва 2-3 дни по 2 пъти на ден да се дава при възпаление, дори болката да отшуми.
И за Отипакса да кажа - не смея да капя вече нищо без доктора да каже, защото веднъж за малко да направя голяма беля! Прирева посред нощ дребния от ушенце и аз докато притопля в ръце Отипакс-а, тъпанчето му се самоперфорира и изтече събралата се течност. Щях да направя голяма грешка, ако бях му сложила капките.
Съжалявам, че минавате през това, изключително е неприятно! Дано се оправи бързо юначето.

Благодаря Светле, ходихме до докторката, прегледа го и за сега каза, че не е за АБ. Няма Т, хрема, кашлица нищо. Само зачервено гърло, и сливицата от която страна е болното ушенце е леко набъбнала. Внимателно го гледа жената и каза, че няма още нужда от АБ.
Да капя Отипакс 3х2 капки и така, ако не минава да отиваме пак. Но ние доста си поспахме днес и дали от капките, но живна детето и в момента си играе и вече се усмихва :) Той за първи път страда от ухо и явно е притеснен от усещането, непознато му е,  а всеки който е минал през това, знае колко е неприятно ... Ще мине, юнак ми е той (inlove)

Мнението беше редактирано от Vess на 19.02.15 18:27.

20.02.15
20:02

19/02

Вчера успях да направя една кратка йога следобед :)
Ащанга йога - 45 мин.

20/02

Движението днес - волна програма :D
Загрявка 10 мин.
Отпади + ритник напред - 5х10 със всеки крак
4 кръга с леките дъмбелите у дома:
бицепс
трицепс
разтваряне в страни
повдигане на пред дъмбели
раменна преса
широк клек
Всичко х 20 повторения заради леките гири (wasntme)
На земя, колянна опора :
Махове в страни 3х20 със всеки крак
Назад за седалище 3х20 всеки крак
Кардио подскоци, ритници, високи колена, скокове напред, скок от клек - общо само кардиото 20 мин.

Доста странна за мен тренировка, но въпреки това доволна останах :)
Утре вече се надявам вятъра да се успокои, крайно време е и да изляза да бягам. То и сега не е толкова студено, но на мен от известно време ми е все студено, постоянно студено :D и у дома като се застоя седнала и пак ми става студено а е топло, не е като да не е. Хормоните ми са в пауър 8-)

Храната :
- овесени ядки със стафиди, банан, какао и мед
- киви и портокал
- 1 домат, маслини, 3 фх Вита от малките запечени с масло и кашкавал
- 3 фурми с какаови зърна
- няколко резена ябълка
- зелена салата с лук и домат, 2-3 маслини, готвено кисело зеле с ориз (inlove) и пилешко филе, 1 фпх с квас

Мнението беше редактирано от Vess на 20.02.15 20:03.

21.02.15
20:41

21/02

Ооооооо да, днес бягах 8-)
5 км. в Морската градина за 28:11 мин. Планирах пак около 30 мин. и се изненадах от времето си, уж бавно бягах ;) няма лошо разбира се.

После душ у дома и пак в Морската този път с мъжете (inlove) 3 часа отидоха в разходка, Зоологическа градина и пазар за слънчеви очила в Декатлона 8-)
След кратка почивка у дома нещо се вдъхнових и метнах едни страхотни овесено-кокосови бисквити и разбира се съботния домашен хляб от лимец с натурална закваска. Снимала съм си произведенията, ще кача снимки :)

Храната :
- овесени ядки с банан, чиа, стафиди, какао и мед
- салата домати и краставици, 3 яйца на очи, 2 фх Вита
- 4 - 5 фурми с какаови зърна
- 1 от овесените бисквити за дегустация ;)
- салата домати, краставици и много зелен лук и магданоз, готвено кисело зеле с ориз и пилешко филе, 1 филия от домашния хляб
- по късно сигурно ще си хапна 2 от бисквитките

Прекалих с храната днес (tmi)
Моля, почерпете се :)

Наталия

21.02.15
23:38

Олеееее Весииии ии ти ли.....вие със Силвето ще ме накарате пак да ходя да ям :D Охх как обичам тестено..... (inlove)

Мнението беше редактирано от Наталия на 21.02.15 23:38.

22.02.15
00:10

казано от Веселина Иванова на 21.02.15, 20:41:

След кратка почивка у дома нещо се вдъхнових и метнах едни страхотни овесено-кокосови бисквити и разбира се съботния домашен хляб от лимец с натурална закваска.

Знам откъде си взела рецептите :D

22.02.15
20:54

22/02

Днес движението - около 3 часа из Морската градина (sun) Дечко каталяса накрая, но си прекарахме чудесно :)

Храната :
- 3 - 4 от овесените курабийки с кафе
- резен кашкавал със бяло зеле
- салата домат и краставица, пилешко филе
- портокал и киви
- шопска салата, 2 яйца бъркани със сирене, няколко хапки от печените картофки, тахан халва

Сега отивам да лягам, умирам за сън....нямам наспиване нещо в последно време, отивам да си почина от почивните дни :D
Приятна и спокойна нощ :)

Ако с нещо някого съм наранила, простете ми моля, не е със зла умисъл (blush)

Мнението беше редактирано от Vess на 22.02.15 21:02.

казано от Веселина Иванова на 22.02.15, 20:54:

Ако с нещо някого съм наранила, простете ми моля, не е със зла умисъл (blush)

Мен много ме нараняват тия виртуални почерпки. Като ще се черпим, нека да е нещо истинско, а не снимано :P

25.02.15
11:21

Веси,здравей. Покрай новата си болежка намерих твоя дневник. Болка в лявата  тазобедрена става ,която минава  през коляното,раменната става (схванат врат от месец насам) ,че и коляното. -всичко от лавата страна. На доктор съм другата седмица .Два дни съм така,а снощи не можах и да спя . Сложи отгоре и настинката и...като бабка на 70г. съм  :(  Как се справи ти ? Благодаря предварително.

25.02.15
12:17

казано от inabambina на 25.02.15, 11:21:

... Болка в лявата  тазобедрена става ,която минава  през коляното,раменната става (схванат врат от месец насам) ,че и коляното. -всичко от лавата страна. ... Сложи отгоре и настинката и...

Всяко от изброените неща може да доведе до останалите (дори настинката). Задачката ти е да разбереш откъде тръгват нещата и да елиминираш първоначалната причина, а симптомите ще отзвучат от самосебе си. Може да е грешна стойка, грешна моторика, слаби стабилизатори, блокаж на плешка заради настинката, наранени ставни връзки, липса на мобилност, твърде голяма мобилност съчетана с нисък мускулен тонус... Безброй опции.

Мнението беше редактирано от Vic на 25.02.15 12:17.

25.02.15
14:01

Инабамбина, Вик ти е казал много важни неща. Аз в първия момент като ти прочетох поста и се зачудих защо се обръщаш към мен точно ??? И после се сетих, че имах болки по едно време, но беше толкова отдавна, че съм забравила за тях :D
При мен се оказа несрастване на някакви дъги на таза, не им знам точно наименованието, изписаха ми някакво мазило, пазех се известно време и болката от тогава не се е появявала. За мое щастие от тогава нищо няма....има поне 5-6 години от тогава.
С друго не мога да помогна, съжалявам, обърни внимание на това, което Вик ти е посочил :)

25.02.15
15:00

Охооо от кога не съм давала отчет ;)

23/02

Само храна, пак почивен от към спорт (dull)
- банан с тахан
- 1 домат, 3 яйца бъркани със сирене, резен кашкавал
- 2 от овесените бисквити, съвршиха
- зелена салата с чесън и краставица, сиренце, пиле печено, горчица

24/02

Тук след работа леко бягане тип ” джогинг ” :D - 4,800 км. за 30:27 мин. Ужасно се тътрех, никаква сила в краката, но за сметка на това пък що вода изтече от меееееннн (whew)

Храната :
- овесена питка със сирене
- 1 домат, свинско печено, 1 фх Вита, ред бял шоколад
- след бягането ми пречерня, падна ми захарта явно, та изядох 3 хапки тахан халва
- салата домати, краставица, лук и сирене, пиле печено, малко печени картофки

Напоследък сигурно сте забелязали колко по-рядко и по-леко тренирам. Нямам сили, спи ми се постоянно, хормоните ми скачат насам-натам като бълхи на животинка :D домашните са се побъркали с моите менящи настроения (devil), подута съм като плондер, задържам вода, сутрин съм ОК, но следобед не ме търсете (tmi) Обаче, толкова много ми се спи, че в момента ми е непосилно да стана и да тренирам сутрин....невъзможно просто, заспивам преди детето, до 1:30 - 2.00 съм се наспала и се почва едно кокорене, дремене абе.......бременна съм до мозъка на костите си :D Тъй тъй, с Дива ще бутаме количка на есен заедно ;) Не се шегувам, хубаво прочетохте, бременна съм (makeup) Влязох в 3-ти месец, миниатюрното човече си мърда вече и сърчицето му бие здраво (inlove)
Днес пак бях на преглед и се консултирах с доктора за тренировки, каза че може но доста по леки и при усещане на неразположение, веднага да спра. Аз така и правя, стига да имам сили да ми се тренира (dull)
Та по този повод, някой ако има ненужни някъде събиращи прах дъмбели от 5 или 7,5 кг., може и по 10кг. може да ми услужи за някакъв период, ще си плащам наем ;) Не ми се купуват и после да се чудя какво да ги правя. Мятам още пудовките от време на време, но много се изморявам и ще почне да ме е шубе след определено време (wasntme)
Друго, друго....мисля да наблягам на леки кардио тренировки, поне сега това ми се прави, после ... знам ли :D но на това не обръщайте внимание, бременния ми мозък е....мармалад в момента :)

25.02.15
15:11

Ехаааа!!!
Честито Веси! Лека и спортна бременност ти пожелавам (hug)

25.02.15
15:14

Имам 3.5кг ли са 4-ри ли бяха забрвил съм. Гледам морската пишеш ... ако е Варненската .... с кеф ти ги подарявам даже :)

25.02.15
15:20

казано от MartiG на 25.02.15, 15:14:

Имам 3.5кг ли са 4-ри ли бяха забрвил съм. Гледам морската пишеш ... ако е Варненската .... с кеф ти ги подарявам даже :)

Хе хе, благодаря, такива и аз имам :) ще си тренирам с тях и с пудовките, благодаря много все пак :)

25.02.15
15:20

Хайде вече официално: Честито и лека бременност! (hug) (sun)

25.02.15
15:48

Веси, честито! (F) Това е супер новина :) Много лека бременност ти пожелавам и само хубави емоции

Мнението беше редактирано от Zozo на 25.02.15 15:49.

25.02.15
16:44

Честито!
Безпроблемна бременност ти желая и много радост занапред да ти носят дечицата!

Ама колко хубавооооооооооооооооооооооооооооооооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))

25.02.15
17:31

Честито, Веси (F)

25.02.15
17:49

Честито и от мен, пълноценна и безаварийна бременност :)!

Честито, Веси! :)

25.02.15
18:37

Честито, Веси! Много хубава новина (sun)

Ехааааааааа, супер, супер, супер! :)
Така се изкефих, все едно аз ще раждам! :D
Прекрасна новина! Гуш!

25.02.15
18:47

На мен пък ми олекна ... отлагаме бягането за след година :D

Жива и здрава Веси!Радвам се за вас и шест месеца ще стискам палци!

25.02.15
19:08

Олеле, 2 дни ти пропуснах дневника, но какво пропуснах!!! Чудя се аз къде изчезнаха пудовките и набиранията, а то какво било.
Всичко най- хубаво ти желая и без проблеми!
Ти си супер здрав човек, отговорен и постоянен и ще се справиш с всякакви неразположения :)
детенцето ще стане поредният малък юнак на форума :)

25.02.15
19:58

Ех, че хубавооо :)
Честито!

25.02.15
20:03

И от мен официално честито на поредната форумна бъдеща мама. Нямам търпение да дойде момента на разходките на въздух

25.02.15
20:52

Оооххх как ме развълнувахте (blush) Благодаря Ви много, много сте мили (hug)

25/02

Днес само храна :D, поне 3 - 4 тренировки ако правя седмично, ще е добре на този етап :)

Храната :
- овесена домашна питка със сирене
- 2 мандарини
- 2 зелени пиперки, малко свинско печено месце, 2 фх Вита
- банан с тахан
- зелена салата с лук, домат и авокадо, 4 яйца по панагюрски, зелен чесън, 3 - 4 сушени смокини

Едно кафе за деня, сутрин. Пак дремех на работа следобед, едвам изкарвам.....заспивам права направо (dull) Иначе други неразположения почти нямам, леко почва да ми се гади като огладнея, гледам да хапвам по-често и уж по малко :D А сънливостта и това, че нямам сили и съм все отпаднала дано отмине скоро, че.....
Та така :)

П.П. Ааааааа Митак, не си мисли че си се отървал от бягане ;) аз пак си бягам, вярно по-леко но....отказване няма 8-)

казано от Веселина Иванова на 25.02.15, 20:52:

П.П. Ааааааа Митак, не си мисли че си се отървал от бягане ;) аз пак си бягам, вярно по-леко но....отказване няма 8-)

Хъ-хъ-хъ, нека му! :D
И Веси, аз имам два сглобяеми дъмбела с общо тегло (с дръжките) - 14кг. Т.е. по 7,5 кг всеки. Наистина бяха хванали прах, оня ден ги извадих за малко. Ако ще ти вършат работа, кажи!

25.02.15
21:01

Еееееййййй...честито. :) Откога чакам тази новина. :)

25.02.15
21:13

Весииииииииииииииииииииииииииииииии, чеситоооооооооооооооооооооооооо.
Много, много се радвам. Още едно форумно бебе. Да ти е леко и щастливо по време на бременността и да ни доставиш още един здравеняк или здравенячка за отбора. :*

25.02.15
21:15

Хихихихих, големи сте сладурииии (hug) Много, много Ви благодаря :)

25.02.15
22:46

Безпроблемна бременност и здраво дете, Веси !

25.02.15
23:02

Йее, страхотна новина, Веси! Всичко ще бъде наред (F)

26.02.15
09:07

Веси, стискам палци всичко да е наред по време на бременността! :) Честитките после.

Наталия

26.02.15
10:05

Весииии, честито ! (F)  И аз ти желая лека и спокойна бременност :)

26.02.15
21:37

Привет, благодаря още веднъж :)

26/02

Днес след работа :
Поздрави А+В
5 кръга :
5 обръщане + пуш преса @ 16 кг. дясна ръка
5 обръщане + пуш преса @ 16 кг. лява ръка
15 суинга @ 16 кг. до горе
20 отпад + ритник напред - х 10 на крак
Завърших със стойка на глава

Храната :
- овесени ядки с банан, кокосови стърготини, какао и мед
- 1 мандарина, 1 малка ябълка
- салата зеле, скумрия на скара, ред бял шоколад
- 1 бисквита от пълнозърнесто брашно с лешници и рожков
- зелена салата с лук и краставица, купичка боб, 2 малки наденички, 4-5 сушени смокини

Лека и спокойна вечер :)

27.02.15
06:25

Ееее, Веси, радвам се, че ще бременеем заедно :) . Аз съм в четвърти месец. Сега най-редовно ще следя дневника ти.
Можеш да си свалиш тренировките на Трейси Андерсън (https://www.youtube.com/watch?v=QQ97aXM2T1Y), хич не са лоши.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1