Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.03.15
18:36

Ще ме прощаваш, че пак се меся, но мисля, че коефицента ти 1,75 е доста висок. За подобни фитнес тренировки, били и те 5-6 пъти седмично , не бих си дала повече от 1.375, максимум 1,55 и то само за дните в които имаш максове клек и тяга. Според мен този висок коефицент за енергоразход не отговаря на средностатистическото фитнес ниво (и твоето и моето). Бих го сложила примерно на трибоеца (гаджето ми :) ) с условието че тренира клек, тяга и гребания във всичките им варианти и то на 80-90% от макса  по 5-6 пъти на седмица.
+ освободи съзнанието си от напрежението. Kолкото по-бавно, по-качествено. Щом толкова се разболяваш, явно организмът ти е в стрес- физически от намалените калории или липсата на някои вещества или психически- семейство, работа и пр. Давай го по-леко :)

06.03.15
18:58

Твоята кухня ми се струва доста опасно място - кръвопролития, експлозии.... :D :D :D

Виж в храненето какво можеш да бутнеш за да подсилиш имунитета. Тревички, коренчета, гъбки. :)

Теди Илиева

06.03.15
19:19

Марги, към салатките ще заложа на кълнове. Благодаря за подсещането и идейките!
Кобре, най-вероятно си права. Ще намаля коефициента на 1,55.

По принцип 4-те силови седмично с тренера са мор! Минимум продължителност от 1час и 15 мин. Обичайно клонящи към 1ч 30мин. Случвало се да имам и по 2 часа. Мускулна треска почти след всяко посещение. Максове и постоянно надграждане на килограмите. Уплашила съм мъжете в залата :P Ама то са и едни мъжееее...., нищо общо с алфа мъжкарите от форума. Малко по-нагоре в дневника се бях усетила, че прекалявам (началото на февруари) и броя тежки тренировки с тренера съм планирала да намаля наполовина. В момента разглеждам и търся някакви готови по-леки и кратки комплекси. Може да започна да преповтарям мои стари готови тренировки като им пипна само килограмите. Ще видя.
А 2-те кардио тренировки седмично са монотонно на кростренажор или ходене с подтичване на пътечка по 60 мин., но държа пулс около 140 почти през цялото време. Те са ми за почивка между силовите.

06.03.15
19:37

Е, добре тогава.
Но това ми звучи като претоварване, а на минимални калории. Пипни храната и съня, ако има накъде да се подобряват. :)
Кълнове най-добре си прави сама, тези в магазините са боклук.

06.03.15
19:44

казано от Queen Cobra на 06.03.15, 19:37:

Кълнове най-добре си прави сама, тези в магазините са боклук.

Защо? Кълновете би трябвало да са си кълнове...само вода им трябва, мисля че дори тези от магазина са ок, стига да не са престарели. :)
...освен ако вкъщи не ги премиваш с изворна вода. ;)

ПП: И аз предпочитам домашните де, нали сама съм си ги отгледала. :))))

Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.15 19:46.

06.03.15
19:55

Именно защото поне тук при мен, са престарели и направо умрели :)
Пък и понеже имам някакво наблюдение над хранителната ни индустрия (включително био такава :) ) покрай работата, по-добре домашни :) Опаковат се в газова среда, сигурно и ги обработват с нещо за консервация. А бе има трикове, дето по-добре да не ги знаем.
Наскоро четох, че  било много полезно бобовите да се оставят да покълнат преди готвене- унищожавала се фитиновата киселина + се повишават активните вещества вътре. Мисля да пробвам какво ще стане.
Аз имам опит само с пшеница и лимец. Пшеницата се получава добре. Лимецът се оказа костелив  в буквалния смисъл -  6-7 дни не покълна, пробвах с малко, пробвах с много вода, по-скоро щеше да стане на бира  и след 1 седмица го сварих, да не отиде зян. Майка ми обаче си купува някакви пакетчета грухан лимец, който само се запарвал с гореща вода. А де? :)

Теди Илиева

06.03.15
20:00

Аз най-често покълвам белени слънчогледови семки. Сега, обаче ще пробвам с леща, че ставало лесно и вкусно.

06.03.15
20:38

казано от Queen Cobra на 06.03.15, 19:55:

...

Вероятно си права за обработката. Аз най-обичам да си покълвам семки от броколи. Бавно покълват, но стават много приятни. Със слънчогледа приключих още преди около година, когато пътувах лятото из цялата страна и навсякъде имаше слънчогледови полета докъдето погледа стига без нито една тревичка между посевите...айде няма нужда. ;)
Преди покълвах нахута преди да го направя на хумус, но през лятото много ми вкисваха и престанах. :(

Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.15 20:46.

Теди Илиева

18.03.15
23:26

Прикачвам обобщените ми неволи за първото тримесечие. Не искам повече чертички!
Подновила съм тренировките, макар и не в пълния им блясък и храната е под контрол. Ще запиша резултати в края на месеца, а по-подробно водене на дневника ще има от април.

19.03.15
21:11

Нов аватар ти намерих http://i.imgur.com/hEo9YSO.gif :D

Теди Илиева

19.03.15
23:27

казано от Pavel D на 19.03.15, 21:11:

Нов аватар ти намерих http://i.imgur.com/hEo9YSO.gif :D

(nhappy2)  (nfun) сериозно го обмислям, така да знаеш!

20.03.15
09:25

Положителният калориен баланс не е нещо лошо. Без него сме погинали. Виж , боледуването е проблем и може да е свързан с отрицателния калориен баланс и стреса. :) По-здрава и успешна!!!

Теди Илиева

29.03.15
22:11

Така. Последните 14 дни спазих НВД-то като имах само две залитания. - този петък (домашен чийзкейк + шоко бонбони) и днес-неделя (оризово-кокосов кекс). Тренировките за тези 2 седмици бяха общо 6 силови (слабички) и 4 само кардио (от 30 мин до 60 мин). Днес за първи път от много време насам правих и стречинг. Все още имам ограничение в движението при навеждане напред. Усещам придърпване на кръста и за това не насилвам.
Утре ще се претегля, включително ще измеря обиколки да видим какви са пораженията. Смело напред и нагоре :).

Прикачвам малко истинско изкуство за настроение.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.03.15 22:11.

Теди Илиева

30.03.15
08:08

Пораженията след първите 3 месеца в цифри:
Килограми: 88,8 (+4,5кг от 84,3)
Талия: 90 (+5см от 85)
Бедро: 54 (+1см от 53)
Ханш: 110 (+ 3см от 107)
Няма промяна на останалите (мишница, предмишница, гръден кош, прасец, врат, китка и глезен).
С една дума: буренце. Ще ми трябва поне месец за да наваксам.

Теди Илиева

30.03.15
08:17

30.03.2015, Понеделник

Предните дни се отядох на броколи- сварени и след това задушени с малко масло, сол, черен пипер и босилек. Обаче свършиха.

За днес храната е следната: доза протеинов шейк на Dymatize, 400гр. салата от морков и бяла ряпа, 200гр. варено пилешко месо, 1 яйце, 2 с.л. зехтин, 6 оризовки с масло, 5 чери доматчета.
kcal: към 1450
BMR: 1585
Коефициент на активност: слагам 1,55
Баланс: отрицателен на - 1007 kcal

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 40-50мл кефир, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, 1 с.л. пчелен прашец
След малко излизам за тренировката с моя мъчител. Днес e ръце (мин 1час). Последно в петък едва стигнах до 3 серии х 7-9 набирания с помощ. Да видим дали ще успея да направя някакъв прогрес. На лоста вкъщи все още и 1 бройка не мога да направя сама, обаче това ще се промени. Излизам по-рано за да имам време за едни допълнителни за 20-30мин кардио (кростренажор). Тичането все още е мираж.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 06:50.

Теди Илиева

31.03.15
21:43

31.03.2015, Вторник

За днес храната: доза протеинов шейк на Dymatize, 200гр. салата от морков и бяла ряпа, 200гр. задушени броколи с масло, 100гр. пилешко роле, 100гр. телешки кюфтенца, 1 яйце, 1 с.л. зехтин, 4 оризовки, 100гр сурови чушки.
kcal: към 1432
Баланс: отрицателен на - 1025 kcal

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 40-50мл кефир, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, 1 с.л. пчелен прашец

Тренировката - крака (1ч 20мин), клоняща предимно към максимуса. Преди нея направих 20 мин кардио (кростренажор, най-ниска степен, висока скорост). Да си отбележа за вчера - при набиранията направих 3 серии х10-12-8 повторения с помощ.

Взела съм някаква кайма. Утре ще пробвам да сготвя тази подлютена манджа.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 06:52.

Теди Илиева

01.04.15
21:53

01.04.2015, Сряда

Храната:
Закуска -доза протеинов шейк на Dymatize
След тренировка - 100гр чери доматчета
Обяд - 200гр. салата (кълнове от слънчоглед и леща, китайско зеле, чушки, зелени маслини), 100гр. печени телешки кюфтенца, 1 с.л. шарлан, 2 оризовки
Следобед - 1 яйце, 
В работата имахме Великденски благотворителен базар и развалих малко нещата: 200гр. маслени сладки. За да компенсирам калорийния прием за вечеря си изядох само телешките кюфтенца – 100гр.
kcal: към 1717
Баланс: отрицателен на – 740 kcal

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 40-50мл кефир, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, (забравих  пчелния прашец).

Тренировката: 60 мин ходене с подтичване на пътека без наклон, стречинг и сауна. За малко да открия вело сезона, обаче пак вали.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 06:54.

Теди Илиева

02.04.15
22:19

02.04.2015, Четвъртък

Храната:доза протеинов шейк на Dymatize, 100гр домат, 400гр. салата (кълнове от слънчоглед и леща, китайско зеле, чушки, зелени маслини), 200гр. печени кюфтенца (60% свинска и 40% телешка кайма), 2 с.л. шарлан, 2 оризовки с масло, 1 яйце
kcal: към 1487
Баланс: отрицателен на –  970 kcal

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 40-50мл кефир, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, 1 с.л.  пчелен прашец.

Тренировка: ръце с тренера 1ч 30мин. без рекорди и постижения. Доста потренирах корема. Поспах малко повече и за това не можах да отида по-рано за кардио.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 06:55.

Теди Илиева

03.04.15
23:09

03.04.2015, Петък

Храната и добавките са точно като вчера, няма нужда да ги преписвам.
kcal: към 1487
Баланс: отрицателен на –  970 kcal

Тренировка: крака с тренера 1ч 20мин. Много напади клекове, машини.... Преди тренировка правих допълнително кардио 20 мин на кростренажор.

Днес пак кюфтета, а не люта манджа по независещи от мен причини. Готвенето остава за почивните дни. Вечерта бях на работа до 20ч и от преумора си забравих ключовете там. Наложи се да се връщам с такси за да ги взема иначе нямаше как да си вляза в нас. За това вечерята стана доста късно – в 22:30ч.
Качвам една стара снимка от миналата есен на градската ни джунгла. Едната палма я откраднаха няколко дни след като я щракнах с телефона. Готина е, нали :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 06:56.

Теди Илиева

04.04.15
17:23

04.04.2015, Събота

Храната: 1 шоко бонбон 10гр. (след тренировка), 400гр. зелена салата (марула, зелен лук, краставица, чушка, морков, доматче, слънчоглед, 1 с.л. балсамов оцет), 200гр. агнешки чревца на фурна с гъби и зелен лук, 300мл чорба с агнешки чревца (като шкембе чорба но с агнешко), 4 оризовки с масло

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 40-50мл кефир

kcal: към 1222
Баланс: отрицателен на – 1235 kcal
Тренировка: общо 40 мин само кардио (10 мин пътека бързо ходене без наклон и 30 мин на велоергометър), сауна и стречинг. Имам и към 4 километра пеша, позагубих се в ж.к. Борово докато намеря един ресторант.

Шефчето на фитнеса имаше рожден ден и от там е шоко бонбона. Агнешкото е от заведението на един познат от фитнеса. За вкъщи ми опакова порции телешки и свински дроб, които съм ги заделила за утре и вдруги ден. Мнооого вкусно. С такова удоволствие сърбах чорбата, че накрая не ми даде да платя.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 06:57.

05.04.15
01:17

Здравей, Теди! (sun)
Мен ме нямаше няколко месеца, но от миналата година по това време до средата на лятото ти следях дневника почти всеки ден. Много ми стана готино да видя, че още си тук и имаш ъпдейт от скоро! Обаче постовете ти ме натъжават, защото виждам, че си в положение, в подобно, на което бях и аз. Първи път: всички тези числа, сметки и лутане между режими (puke) - бас ловя, че по цял ден мислиш за храна и само за това какво ще ядеш, кога ще си го сготвиш и как да си нагласиш калориите и нутриентите - това натоварва психически ужасно много и направо ме депресира, лично мен. Втори път: когато спрях да виждам прогреса от моите диети, имах чувството, че съм си похабила времето и нервите за нищо, едва ли не, щом не се движа с такава скорост, с каквато ми се иска. Много негативни мисли и думи отправях срещу самата себе си (което виждам и при теб - “по дяволите”, “спирам”, “спирам”, “заклевам се”, “буренце”), не след дълго ми се появиха и здравословните проблеми. Мислите и думите, които отправяме към себе си и околните оказват много по-голямо влияние, от колкото някакви цифрички, там, изчислена разлика. Ти си живо същество - най-сложното и велико сътворение на природата! Не си робот, не се определяш от цифрички, в теб има дух и чувства, които сама нараняваш. Колкото и недобре да се приеме това, което мисля да напиша - истината е, че психическия стрес и калорийния дефицит, всъщност те разболяват и добрата идея, здравословното, полезното започва да става по-опасно за здравето ти от безгрижното ядене, т.е. начина, по който си се хранила преди. Трябва да седнеш и да си помислиш в момента щастлива ли си, по удовлетворена ли си от живота си, повече или по-малко грижи имаш? Твоят път е дълъг и нелек, лесно е да се говори от позицията на някой, който с години тренира и поддържа тегло, че не трябва да се отказваш. А защо да не си вземеш безсрочна почивка? Без кантар, без таблици, без строг режим...  (не безкрайна - безсрочна, т.е. не да имаш 1 седмица почивка, през която да се натъпкваш, всеки път, когато се сетиш, че след точно 7 дни ти ще трябва да ядеш по точно n-броя калории с n-грама протеин, въглехидрати и мазнини, в точно 5 хранения, а просто когато почувстваш, че си готова пак да се върнеш към активното отслабване) Да си подариш малко спокойствие! Сигурна съм, че здравето и настроението ти ще се подобри даже и без пчелен прашец и специални витамини. Понякога физическото и психическо натоварване не стигат. Аз, например, точно след многото здравословни проблеми и стрес, започнах работа като детски аниматор, която многократно надминаваше физическата ми активност преди това, т.е. по цял ден (10 часа) бях на крак, а вечер по 2 часа не спирах да танцувам като обезумяла на детската дискотека. Такива мускули на краката направих, дето с кривите ми клекове след 5-6 години можеше да докарам, евентуално. Толкова се изтощавах, че понякога заспивах в самия детски кът, докато се преобличам вечер, последните няколко седмици и умишлено, защото просто знаех, че не мога да измина разстоянието до квартирата. Човек ще реши, че при такова натоварване ще се стопя. Да, ама не. Толкова бях стресирана и изморена, че ако не ме зареждаше самата работа с деца, които безкрайно обичам, сигурно щях да вляза в болница, не просто да хвана всичките вируси, които съществуват около мен. През това време, освен всичко друго, се чувствах и много зле, защото качените ми килограми си стояха и ми пречеха, и ме натъжаваха. Когато свърши сезона и се прибрах през септември исках просто да си почина. Диетите и фитнеса ми бяха последен приоритет, исках просто почивка и спокойствие. За 2 месеца 3-4 килограма си отидоха от никъде, просто неусетно. И с такова облекчение и радост започнах да се гледам в огледалото. Трябвало ми е просто спокойствие и обич към самата мен, не яд и упреци. Разбира се, сигурно веднага някой ще каже, че е различно, защото съм на 18, хормони, не знам какво си, по-малко килограми имам за сваляне и т.н. Бях 54 кг., качих до 57кг., опитвах се да свалям с много стрес и все там стоях, че даже и качвах, чак до 62-3кг., а в момента съм 60 (това са +6кг. спрямо “перфектното ми тяло”) и се чувствам добре, с малко повече извивки, с целулит по разни места, но се чувствам в пъти по-щастлива от когато бях 54 кг. и не спях нощем от мисли за храна. Замисли се колко жалко е живота ти да се върти около тъпата храна. Преди няклко дни почувствах, че съм готова да се върна във форума и да обмислям по-добре (или по-скоро изобщо) това, което ям, но с много по-позитивно отношение и цел - здраве и пълноценен живот. Не знам дали ще можеш да разбереш какво опитвам да ти кажа, но не е пораженческо да направиш стъпка назад в името на това да продължиш ЗДРАВА и ЩАСТЛИВА по-късно. Всичко губи смисъл, ако не изпитваш удоволствие от живота си. Иска ми се треитя път, в който виждам сходство между нас да е, когато ти сложиш щастието по-напраед в приоритетите си, както направих и аз и то проработи за теб така, както проработи за мен.

05.04.15
12:04

^ Tя не се лута, резултатите й показват че е уцелила пътя, просто трябва да повърви още по него. Ако се съди по чувството й за хумор, и емоционално си е наред. Когато почне да те настига по килограми, тогава може да си мисли за по-леки режими :)

05.04.15
15:10

Много ме кефи как на 18 години давате категорични мнения по глобални въпроси, а още повече - съвети за живота на хора, които могат да ви бъдат родители.
Теди е много далеч от твоето положение, години, начин на живот, за да можеш да правиш каквито и да е аналогии.

Аз не виждам категорично мнение, а споделяне на собствен опит и опит за помощ на базата на същия. А колкото до годините - “Не питай старило, питай патило”.

05.04.15
16:19

Да, на 18 съм, не знам много неща за живота, нито ще бъда толкова ерудирана в тази сфера, колкото теб - никога, но знам как да се отнасям нормално с хората и съм способна да изпитвам емпатия. Не давам категорично мнение. Според мен, Теди е далече от начина на живот на много хора във форума, но всички и давате съвети на база собствения си опит и чувство. Например, ти няколко страници по-назад и казваш, че нещата не опирали до разширен стомах, а до главата. Окей, да приемем, че е така, нямам достатъчно познания относно това. Но всички се очаква да имат толкова завидно силна психика и контрол над емоциите и мислите си колкото теб ли? Правилно ли е да се прави сравнение между човек като теб, който е посветил живота си на това и една жена с друга професия, живот и положение? Стори ми се, че Теди не общува във форума с никой, който, например, няма толкова силна психика и години опит в спорта, режимите и т.н., нито съм компетентна да и дам съвет за нещата, за които вие я съветвате, нито това съм се опитала да направя. Исках да окажа на Теди емоционална подкрепа и да и напомня, че не всичко е режими и спорт, важно е да се чувстваш щастлив и спокоен.
Мен “ме кефи” как всичките системи за физически и духовни практики не са те направили поне малко по-чувствителна и мила или поне уважителна към другите хора.

05.04.15
16:35

Системите на физически практики, които прилагам в живота си нямат за цел да правят човек по-чувствителен, напротив - стемежа е към безпристрастност и приемане на истината такава, каквато е, а не опити да се “намажат” нещата. Това, че нещо, което е истинно не ти допада,  не означава, че нещото трябва да се промени. Това, че човек не се е посветил на спорта, или други практики, не променя реалността му, както и нуждата от въпросните практики. Отбягването на проблема не го кара да изчезне, а го задълбочава. Бъркаш уважението със съжалението и прихленчването рядом с нещастието, което трябва да бъде преодоляно, а не поощрявано или оплаквано.

Теди Илиева

05.04.15
18:12

Благодаря за загрижеността и споделения опит, Ники.

Връщането назад на килограми, боледуването и впоследствие лошото настроение през първото тримесечие вероятно беше от претрениране и еднообразна диета. Сега нещата са по-добре.

По принцип аз съм от тези хора, които не са получили добър пример в семейството какво е здравословно и нормално като количество и качество на храната. Тази празнина беше запълнена от медийния бълвоч с безкрайни глупости. Хванала съм се за косата и сама се изтеглям от блатото като си превъзпитавам както вкусовите рецептори, така и се опитвам да си обясня нещата. За това, може би ти се е сторило, че се лутам. Точно така си беше, но сега съм доста по-ориентирана. При всяка смяна на подхода с храната е естествено да посмятам малко повече.

Сметките по-горе са моя начин към момента да налагам контрол над това, което внасям в крехкото ми телО :) Налага се, защото за разлика от теб имам още доста килограми да сваля преди да вляза в здравословни норми. Не 3-4кг., а още 20кг, което не става без ограничения и малко зор.

Относно щастието .... наскоро си препрочитах дневника и намерих един доста щастлив период от миналата година, НО през него нямах свалени килограми т.е. намерила съм и идеален балансиран режим за задържане на теглото, просто сега не му е времето. Между другото Марги доста ми помогна да го намеря. В този ред на мисли те съветвам да не бъдеш крайна към хората, защото не знаеш от къде ще дойде това, което ти е необходимо. Марги си е чепат характер и провокира, не винаги е добре разбрана, но мнението ми е, че намеренията й са безкрайно и само добронамерени. Няма идеални хора, има такива които искат и се развиват и такива, които се носят по течението.

Харесва ми да си попълвам дневника, ако понякога хленча моля да ме извините :) Много ясно, че не логвам всичко, което ми се случва. В живота не мисля само за храна, калории и тренировки :)

Общо взето Павката го е обяснил с два реда по-горе.

05.04.15
18:15

Радвам се, че е така тогава! Успех! :)

Теди Илиева

05.04.15
18:57

05.04.2015, Неделя (Цветница) - почивка

(F)Първо, честит празник на всички именици! Да ви е живо и здраво името и вие покрай него! (F)

Храната: доза протеинов шейк на Dymatize; на обяд 330мл айрян, една средна пъстърва на скара (300гр) и 170гр гювече (сирене, яйце, домат), вечеря 300гр. задушени броколи с масло, 4 оризовки намазани с пастет от 50 гр авокадо + 50гр зелени маслини.

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, вечерта 40-50мл кефир

kcal: към 1588
Баланс: отрицателен на – 869 kcal

Сестра ми също празнува днес и по този повод ни направи една изненадваща разходка до Клисурския манастир, Община Вършец. Не пропуснах да купя десертни вина, мед и клеева тинктура от магазинчето им. Между другото имат и онлайн магазин. Нещо ми се дощя отново да имам кола, но не за придвижване в града, а за джиткане през уикенда до близки местности с подобни производства. И друг път съм го мислила, но сега май си го пожелах:)
На връщане минахме да се почерпим в кръчмата „При Сталин“. От там е пъстървата, гювечето и страхотния айрян Огоста. На Петроханския проход ни валя сняг ?!?

Утре мерки и теглилки.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 06:58.

Теди Илиева

06.04.15
07:09

Резултати след първата седмица на април 2015:
Килограми: - 1,2кг (от 88,8 на 87,6)
Отрицателен калориен баланс на седмична база: - 6816 (цел -7709)
Талия: -1см (от 90 на 89)
Ханш: -1см (от 110 на 109)
Мишница -1 (от 33 на 32)
Няма промяна на останалите (бедро, предмишница, гръден кош, прасец, врат, китка и глезен).
Тренировки: 6 (3 силови с тренера+кардио, 1 само силова, 2 само кардио)

В резултат на новите килограми BMR пада от 1585 (изчислен върху 88,8кг Mifflin-St. Jeor) на 1573 (изчислен върху 87,6кг). Ще задържа този коефициент на активност (1,55) до края на месеца, когато ако е необходимо ще го коригирам. Рано е да го променям на базата само на едноседмични резултати. Това може да са някакви води.

ПП. Дръпнах по един edit нагоре в сметките за да ползвам формулата на  Mifflin-St. Jeor, а не на Харис Бенедикт.

Теди Илиева

06.04.15
13:52

Нещо интересно за колоездачи

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.04.15 13:52.

Теди Илиева

06.04.15
20:28

06.04.2015, Понеделник

Храната: доза протеинов шейк на Dymatize; 110гр. чери доматчета, 200гр задушени броколи с масло, 1 яйце, 6 оризовки с масло, 200гр. свински бял дроб на тиган, 200гр. краставица, 2 с.л. зехтин
Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, 1с.л. пчелен прашец, вечерта 40-50мл кефир

kcal: към 1332
BMR: 1573
Баланс: отрицателен на – 1106 kcal

Тренировката: във фитнеса 60мин кардио – кростренажор без съпротивление, изминати 12,2км.

Теди Илиева

09.04.15
22:11

07.04.2015, Вторник  – почивка
Храната: доза протеинов шейк на Dymatize; 110гр. чери доматчета, 2 оризовки, 100гр. телешки бял дроб на скара, 150гр. краставица, 50гр пастет от авокадо и маслини, вечерта на рожден ден –> салати разни към 300гр, ПКС 100гр, 100гр пилешко, към 100гр разни сиренца и кашкавал, крем брюле и 3 чаши бяло вино с аромат на бъз?!?

Смятах, смятах, но накрая го пиша неутрален баланс. Първи ден МЦ.
kcal: към 2439
Баланс: неутрален

08.04.2015, Сряда – почивка
Храната: 90гр сурови бадеми, 1 Corny ядки, 4 оризовки с масло, 100гр. телешки бял дроб на скара, 300гр. краставица, 100гр пастет от авокадо и маслини, 1 с.л. шарлан
И днес ме болеше корема и налитах на сладко.

kcal: към 1524
BMI: 1573
Баланс: отрицателен на – 914 kcal

Добавките и за двата дни: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, 1с.л. пчелен прашец, вечерта 40-50мл кефир

Теди Илиева

09.04.15
22:32

09.04.2015, Четвъртък

Храната: доза протеинов шейк на Dymatize; 4 яйца, 4 оризовки, 50гр пастет от авокадо и маслини, 200гр печено пилешко бутче, 350гр тиквички на фурна, 150гр печурки с телешка кайма

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 1ч.л. мака на прах в протеиновия шейк, вечерта 100мл кефир

kcal: към 1650
Баланс: отрицателен на –  788 kcal

Тренировката: крака с тренера час и половина. Следващите 2 дни също ще тренирам силово. И днес не ми харесва какво направих с храната. Утре по-добре.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.04.15 22:50.

Теди Илиева

10.04.15
15:25

10.04.2015, Петък

Храната: доза протеинов шейк на Dymatize, 4 оризовки с масло, 130гр печурки с телешка кайма на фурна, 400гр от лютата манджа (направих я с кайма смес, много праз лук, люти чушки и домати), 200гр салата (салата коб,  репички, зелена ябълка и копър), 1 с.л. шарлан

Добавките: сока на 1 лимон, 1с.л. MSM, мултивитамини, 2гр. рибено масло, 10 капки вигантол, 1 ч.л. мака на прах в шейка, вечерта 50мл кефир

kcal: към 1094
Баланс: отрицателен на – 1344 kcal

Тренировката: ръце с тренера час и половина.  Допълнително кардио кростренажор 40 мин. След тази тренировка едва нарязах праза за манджата. За малко да си откажа от готвенето и да си остана гладна :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.04.15 22:51.

10.04.15
18:09

казано от Теди Илиева на 10.04.15, 15:25:

Тренировката: ръце с тренера час и половина.

Със съвсем чиста съвест може да го смениш тоя “тренер”. Час и половина ръце ??? Ти профи билдър ли си ???

Теди Илиева

10.04.15
18:31

Условно го пиша “ръце”. Разделил ми е тренировките на “ръце” и “крака”, но това обхваща всичко. По-скоро е горна и долна част на тялото.
Той е профи билдър и ме тренира по начина, който знае и практикува. Може и да го сменя като стигна някакво ниво на знания и започна да имам собствено мнение по въпроса. За сега такова нямам, щото не разбирам грам.....

Днес специално - много корем, трицепс, бицепс, рамо, гърди, гръб..... е такива работи усетих че тренирам.
Валентин Петков се казва тренера.

Той какво разбира от тренировка на крака? :D Той е категория “мъжка физика”, където крака не тренират :D Както каза Джеймс - сменяй :)

Имам въпрос: предполагам, че му плащаш за персонална тренировка? Когато те тренира, само с теб ли се занимава и през цялото време ли е до теб? :)

Теди Илиева

10.04.15
19:28

А, Верче :) Знам, че не го харесваш. Цяла статия четох от теб кои треньори са добри и кои не. Като за него е писана.
Не смятам да го защитавам въобще. Факт е, че на тренировките в JK слабо ми отделяше внимание. За това и спрях да ходя там.... това и защото последния път някакъв тип ми изгледа тренировката от край до край с отворена уста и се вбесих. Когато тренирам сутрин в Атлетик, обаче, ми отделя достатъчно внимание, защото е тясно и няма на къде да ходи много, много :)
Предимно държи да почивам минимално между кръгчетата и ежеседмично ми надгражда тежестите. Подбира ми и такива упражнения за да пазя кръста, коленете и скапаното рамо. Това за сега ме устройва. Освен това имам резултати - по-силна съм от всякога и обиколките намаляват (когато си пазя диетата, де).

Въпреки, че ми харесва да тренирам с Вальо и ми е голям мотиватор, тренировките с него ги разредих почти наполовина защото усещам претоварване при по-продължителни занимания във времето. Като че ли не ми стига време да се възстановя. Като съм ги разредила тези тренировки през останалото време наблягам на кардио.
Понеже кардиото омръзва чета сама за да включа нещо ново. Идната седмица съм планирала да разчупя с едно кросфитъджийско комплексче - за проба. МНОГО ме блазни идеята да стана клиент на Сашо, но ще го оставя за малко по-натам.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1