19.04.15
15:13
19.04.2015/неделя
Тренировката: с Vic и компания, в локвите :D в двора на “Богоров”
Комплексът - колкото рунда можеш да вместиш в 20 минути
Един рунд представлява:
- 6 бърпита ( моите с пльоскане ) със скок в страни
- ходещи напади до другата база ( аз по 9 броя )
- 6 руски суинга с пудовка 32кг ( наредила се бях до 19-ката, ма Vic ме изгони :D )
- ходещи напади до другата база ( отново по 9 броя )
- 6 чисти лицеви опори
- ходещи напади до другата база ( тука по повечко - по 12 броя )
- 6 скока на стена около 65см ( само първия кръг скачах, после качвах по 3 с единия и по 3 с другия крак )
- ходещи напади по пътя назад ( 12 броя)
- 6 чисти лицеви опори
- ходещи напади ( 9 броя )
- 6 руски суинга с пудовка 32кг
- ходещи напади ( 9 броя )
Това е един кръг. После почваш отначало.
Аз избутах 4 цели кръга + 9 напада + 6 суинга.
Т.е. - общо 249 напада, 30 бърпита, 54 суинга, 48 лицеви опори, 6 скока + 18 качвания
Така се бях задъхала, че забравих че ме болят крака, лакти, пръсти. :D
Тегаво ми беше като цяло. Че и студено ми беше. Вчера вечерта валя голям дъжд със светкавици и гръмотевици и от жегата в събота не остана и помен. На нападите кракът се държа съвсем прилично. На скоковете обаче - едно, че след толкова напади нямах никаква сила, друго, че глупавите наколенки ми стискаха, а и честно казано, реших да не си насилвам късмета. Пудовката ми тежеше, ма с тренер спори ли се... безнадеждна работа! :D Подгизнахме да се тръшкаме и да газиме из локвите, ма поне даде време и не валя.
Обаче, обаче... Весито е най-готината и яка бременна мама, която съм познавала! В срахотна форма е. Стегната, силна, бърза! Шапка й свалям!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 19.04.15 15:25.
19.04.15
21:03
P.S.:
Храната:
- 150гр(г) печен лаврак на скара, 160гр(г) печени свински котлети на скара, 5 белтъка
- 50гр овесени ядки с канела, 135гр оризовки
- 1 жълтък, 30гр фъстъчено масло
- 1 грейпфрут, 2 ябълки
- сварено брюкселско зеле, кисели краставички, кисели камби
Общо ~ 1815 ккал (без да броя зеленчуците)
Добавките:
- рибено масло от сьомга - 2000mg
- вит. С - 40mg
- вит. Е - 20mg
- вит. D - 3mkg
- вит. В6 - 38mg
- вит. В12 - 20 µg
- вит. В1 - 14mg
- калций - 377mg
- магнезий - 144mg
- цинк - 8mg
- мед - 0,2mg
- глюкозамин сулфат - 700mg
- хондроитин сулфат - 100mg
Реално са само 5-6 хапа, ма туй им е уж сумираното съдържание. Нали съм дрътла и ме боли тук-там, викам да глътна и аз нещичко. :D
Моля, ако нещо ви дразни (от типа на прекалено много, прекалено малко или пък напълно ненужно), споделете, та да корегирам нещата. Благодаря предварително! (F)
P.S.: И една фотка на две шепи любов! (inlove)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 19.04.15 21:36.
19.04.15
21:34
Витамин Д-то ти е безкрайно малко. В този комбинирания препарат има 120IU(3mcg), а е добре да приемаш поне 2000IU.
Браво, браво .. откакто те предизвика Вик всеки ден нов рекорд :)
П.С. Ма пък не си написала нищо за мотаенето в Декатлона :P
П.С.2 Много яки котИта
Мнението беше редактирано от MartiG на 20.04.15 09:07.
казано от Radost_nezemnA на 19.04.15, 21:34:
Витамин Д-то ти е безкрайно малко. В този комбинирания препарат има 120IU(3mcg), а е добре да приемаш поне 2000IU.
Същото важи и за витамин C и магнезий - това са нищожни количества.
20.04.15
21:29
казано от MartiG на 20.04.15, 09:05:
E те сега те ут`епах! (swear)
Видял си ме, разпознал си ме, а не си се обадил! `Що?
Иииии... не само се мотах... тенис на маса играх! :D
казано от Boby_ на 20.04.15, 11:21:
Същото важи и за витамин C и магнезий - това са нищожни количества.
Боби, а колко трябва да са?... Ако отговорът ти е готов, де! Не карам никой да търси и чете, `щото е редно аз да си го свърша! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.04.15 21:31.
20.04.15
22:12
Досега никакви витамини ли не си пила? Това е по-добре от нищо, но даже не покрива препоръчителните дневни дози, които са минималните ефективни.
Има си наредба за изискванията за съдържание, повярвайте по закон НЕ МОЖЕ да слагат повече, от определено максимално количество примерно 600мг за вит. Ц или 250 мг магнезии. Продуктите с по-високо съдържание, вече минават към лекарствата .... или не са регистрирани :)
рибено масло от сьомга - 2000mg- ок
- вит. С - 40mg - мин. доза е 60-100мг, но вземай поне 3-4 пъти повече, някои вземат от грам до 4-5 гр. на ден, но аз не обичам да прекалявам. В крайна сметка излишното се ... изпикава. :)
- вит. Е - 20mg по принцип се мери на МЕ и не знам колко е това :)
- вит. D - 3mkg - мин. 400 МЕ май около 5 мкг но хората вземат стократно повече.
- вит. В6 - 38mg тука не ми е ясно, защото дозата е 2 мг
- вит. В12 - 20 µg - 6мкг
- вит. В1 - 14mg от 3-6
- калций - 377mg - поне 1000мг и то усвояващ се, а не карбонат(тебешир :) )
- магнезий - 144mg - поне 2-3 пъти повече мин, доза е 400мг
- цинк - 8mg мин. доза е 15мг значи поне двойно на това
- мед - 0,2mg амиии. 2мг, а не 0.2
- глюкозамин сулфат - 700mg терапевтично поне двойно- тройно повече
- хондроитин сулфат - 100m тука се излагат направо.
И за да довърша картинката, калцият пречи на усвояването на магнезия и двете не трябва да се приемат заедно, а с разлика поне няколко часа, като количеството трябва да е в полза на магнезия, защото ако калцият е повече, измества магнезия от тъканите и създава дефицит.
21.04.15
09:31
И аз да добавя към казаното от Боби: общо-взето от суплементиране на Калций почти няма нужда, ако хапваш тук-таме млечни.
21.04.15
09:35
Tогава защо правят комбинация Калций и магнезий, както и калций, магнезий и цинк?
Ето защо:
http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view=article&id=1956:magnezii-mg-osnoven-mineral&catid=20:naturalni-terapii&Itemid=34
Има и други статии, тази описва добре.
Връзката магнезий- калций
Съотношението между магнезий и калций е много важно, когато се търси причината за редица заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, сърдечни заболявания и високо кръвно налягане. Усвояването и метаболизма на магнезия зависи от приема на калций и обратно. Следователно, балансът между тези два минерали е особено важен. С оглед на голямата полза от магнезия, традиционното съотношение 2 части калций към 1 част магнезий, трябва да бъде преразгледано. Идеалното съотношение за нуждите на повечето хора е равни количества калций и магнезий. Ако приемате повече калций, то следва да приемате и повече магнезий. Тъй като калцият и магнезият зависят един от друг, за да се усвоят в тялото, никога не трябва да се приемат самостоятелно. Млякото има съотношение от около 8:1 калций/ магнезий, което създава проблем на пиещите мляко. Високият прием на калций може да доведе до недостиг на магнезий, което влошава здравето.
Магнезият регулира навлизането и използването на калция в клетките. Без магнезий, калцият в организма остава неизползван. Това ще завърши с калциеви отлагания в ставите (което утежнява артрита), камъни в жлъчката, камъни в бъбреците и в крайни случаи, калцификация на мозъка и други органи на тялото. Това от своя страна, води до загуба на паметта, както и загуба на способността да се мисли и в крайна сметка, край на живота ви. Всички тези състояния, както е известно, изчезват, след като се допълни магнезий.
Отново, пропорцията калций- магнезий трябва да се спазва, в противен случай, калцият става замърсител в организма! Повече калций- истински проблем! Повече магнезий, от друга страна, е невъзможно! Повече калций и малко магнезий ще създаде остеопороза и чупливи кости. Недостигът на магнезий може да варира от лека до много тежка форма и тялото ще ви сигнализира, че сте в б
еда.
Мира, тази статия съдържа отговора в себе си. Човек си набавя лесно предостатъчно калций чрез храната, особено ако консумира млечни. В същото време калцият и магнезият се конкурират за усвояване и това лесно води до дефицит на магнезий. И накрая излишъкът на магнезий не е проблем за сметка на дефицита - магнезият участва в стотици процеси в човешкото тяло от предаването на нервни импулси и регулирането на сърдечния ритъм до възстановяването на АТФ.
Ето и една статия за дефицита на магнезий, в която се цитира конкуренцията с калция при абсорбиране:
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/magnesium_-_treating_a_deficiency
21.04.15
10:06
Боби, не оспорвам доказани факти. Даже днес научих доста нови неща, докато се разравях за информация.
Основната ми мисъл е срещу твърдението, че не трябва да се приемат заедно. Оставам с впечатление, че е точно обратното- за да регулират взаимно, трябва да се приемат заедно в подходящо съотношение в полза на магнезия. Ти как преценяваш?
Освен хората , които не приемат млечни продукти и имат проблем с балансирането на диетата си, би трябвало да приемат добавки с калций, защото може да получат недостиг.
Когато е в излишък, калцият измества магнезия от тъканите. Ако беше само това, щеше да е приемливо да се пият заедно.
Но има и още нещо. Нямам време да търся източници, но калцият се усвоява с приоритет пред магнезия още при попадането в стомашно-чревния тракт. Когато се приемат заедно, това забавя усвояването на магнезия и води до изхвърляне на голяма част от него.
А фактът, че много фирми предлагат добавки, съдържащи и двете, говори за коректността им по подобие на това, че същите тези фирми предлагат мултивитамини с мастноразтворими витамини в състава на разтварящи се във вода ефервесцентни таблетки например. Технически погледнато един такъв продукт може и да съдържа витамин Д3 или А например, но няма начин да го усвоиш. Не разчитай на твърденията на производители на добавки. Единствено продукт, регистриран като лекарствено средство, може да има претенции за достоверност на ефект, дозировка и странични действия.
21.04.15
10:29
казано от Boby_ на 21.04.15, 10:14:
но калцият се усвоява с приоритет пред магнезия още при попадането в стомашно-чревния тракт. Когато се приемат заедно, това забавя усвояването на магнезия и води до изхвърляне на голяма част от него.
Tова не го знам. Интересно.
Според информацията, калцият се усвоява в тънките черва и само до 30% от приетия с храната.
Какво ще кажете за магнезиевото олио/гелове? Струва ли си приложението?
Злати, малко дискусия в дневника ти , но мисля, че не е излишна :)
казано от Queen Cobra на 21.04.15, 10:29:
Какво ще кажете за магнезиевото олио/гелове? Струва ли си приложението?
Злати, малко дискусия в дневника ти , но мисля, че не е излишна :)
Смятам, че си заслужават, да, стига да си готова да приемеш неудобствата им. :). Магнезият се усвоява много добре през кожата.
21.04.15
10:38
казано от Boby_ на 21.04.15, 10:36:
Смятам, че си заслужават, да, стига да си готова да приемеш неудобствата им. :).
Които са? ;)
казано от Queen Cobra на 21.04.15, 10:38:
казано от Boby_ на 21.04.15, 10:36:
Смятам, че си заслужават, да, стига да си готова да приемеш неудобствата им. :).
Които са? ;)
Досаден сърбеж (който намалява с времето), самият процес на мазане, после чакането да попие, след това следите по кожата, които започват да се люпят, след като олиото/гелът изсъхне. :) Ей таквиа дребни неволи.
казано от Златина Цонева на 20.04.15, 21:29:
казано от MartiG на 20.04.15, 09:05:
E те сега те ут`епах! (swear)
Видял си ме, разпознал си ме, а не си се обадил! `Що?
Иииии... не само се мотах... тенис на маса играх! :D
Е па не обичам да се насаждам на хората ... иначе вероятно си играла наистина щото ние излизахме от там вие като влизахте (засякохме се на портата) ходихме на Джъмбо и пак се върнахме и вие бяхте на касата :)
П.С. Ся тотално ме отказа от идване на тренировка след 2-ра заплаха за физическа саморазправа :P
Мнението беше редактирано от MartiG на 21.04.15 10:55.
21.04.15
14:20
Много добър вариант е магнезиевата вана, ако имаш вана. :D За целта се използва най-лесноусвоими та форма - магнезиев хлорид.
А нали знаете как да си определите дозата на магнезия, ако го приемате вътрешно? (giggle)
казано от Radost_nezemnA на 21.04.15, 14:20:
Много добър вариант е магнезиевата вана, ако имаш вана. :D За целта се използва най-лесноусвоими та форма - магнезиев хлорид.
А нали знаете как да си определите дозата на магнезия, ако го приемате вътрешно? (giggle)
кЪк?
21.04.15
14:23
казано от MartiG на 21.04.15, 14:21:
кЪк?
По резултатите на “белия стол” вероятно... ;)
25.04.15
08:31
Така...
Не съм в хармония със себе си...
Затова и не пиша...
Тая седмица не ми е от най-зашеметителните като цяло.
Не съм тренирала от неделя. Във вторник бях на родителска вечерта. В сряда водих малкия на плуване след работа. В четвъртък последният ми се събуди с почти 40 градуса температура, с болки в корема и разтройство. Борихме се с температурата цял ден. За щастие общото му състояние си беше що-годе ОК. Пуснах си два дни отпуска, за да се гледаме у дома. В петък сутринта, така или иначе, го замъкнах на лекар, за да съм спокойна. Сега пием пробиотик, но още не сме се сафирясали съвсем и от време на време вдига температура и клечим в кенефа.
Днес в училището на щерката имат “Отворени врати” с разни презентации, проекти, чудесии, ако състоянието на малкия позволи, смятаме да се поразходим до там, та да позяпаме как ще се представят. Т.е. - днес отново няма да се тренира.... То, не ми се и тренира де, ако трябва да съм честна...
В “черна” дупка съм... И отново не знам какво да правя... (dull)
Безкрайно се кефя на тежките щанги. “Тежки” - за моите разбирания, де! Не за вашите!
Но... Едно, че ми се обадиха болежки тук-там. Тая на крака отшумява, за щастие, но ставите на двете ръце (там където показалците се свързват с дланта) продължават да ме болят както в началото. Търпи се, но е противно и дразнещо... Стара травма на десния лакът също взе да напомня за себе си...
Най-голямата ми мъка обаче е невъзможността ми да си контролирам апетита... По-големите тежести са причината. В това поне съм сигурна. Качих килограми... И - не! Показанията на кантара въобще не са ми мерило, обаче вече никак не ми се нрави това което виждам в огледалото. Коремът ми вече е по-огромен от този на Весито, а тя все пак е бременна. (dull) Дънките започнаха да ми стискат... И не се харесвам, и не съм доволна от себе си, и си се сърдя, че го допускам... И съм в “черна” дупка...
Вероятно отново ще си се върна към “билдърските” тренировки, които правех до скоро. Знам, че тогава много плюхте и мърморихте, но за себе си аз виждах ефект и бях доволна. Нямах проблеми с апетита (поне не толкова неконтролируеми) и визуално изглеждах много по-добре, отколкото в момента...
А тежкото... понякога... ей тъй - за разнообразие...
Нямам нерви за толкова напъване...
То... напоследък май нямам нерви и мерак за нищо...
Както и да е... Не ми се щеше да мърморя (затова и не пишех), ма... Казах си к`вото ми е на сърцето...
P.S.: Веси, благодаря! (F)
25.04.15
08:42
Бързо възстановяване на малкия, Злати!
А за теб..... ти си го знаеш. Прави това, което те кара да се чувстваш добре. Трудна работа е човек да намери и да поддържа баланса си, но ще се справиш, сигурна съм (F)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 25.04.15 08:42.
25.04.15
08:56
Далече си ми, иначе щях да дойда да те издърпам от черната дупка. :)
Ще се оправиш! Решение има, но то със сигурност не е да спреш да тренираш.
Аз лично няма да ти плюя евентуални билдърски начинания :Р Но нали знаеш, че от две билдърски програми може да има разлика от небето до земята.
25.04.15
09:30
А аз като един фен и бивш представител (в моето съзнание) на билдерските програми, ще те подкрепя ;)
Трудно се излиза от черна емоционална дупка, но по-важно е да си намериш баланса, за да си дойде всичко по местата. Казвам го от личен опит, макар че не може винаги да сме в топ форма. То иначе как ще оценим хубавото (sun)
Злати, явно имаш нужда от почивка. Балансът се намира трудно и се губи много лесно, но пък търсенето му си заслужава. Гледай, аз цял дневник съм посветила на това ;) Пожелавам ти по-бързо излизане от черната дупка (F)
Рядко пиша, но съм ти фенка Злати (hug) И това ще мине, нали знаеш :)
Дай си време, малко релакс и по-леки тренировки. Бързо оздравяване на малкия.
Ох, и сега се подсетих в дневника на Веси, котенцата са прекрасни, големи сладурчета. Да ги намачкаш от мен, че съм много далече, иначе щях да дойда сама да го направя :D
Мнението беше редактирано от Лиана на 25.04.15 11:50.
Злати, малко си прегоряла от напъване и стрес. Ще мине! Тренирай, както ти се тренира сега, гледай да ти е приятно в залата и не мисли кой какво ще си помисли.
Дано бързо отшуми вирусчето на малкия!
26.04.15
21:07
Благодаря ви! Много, много... (hug)
Така... реших да спра да пиша... за известно време...
Поговорих си с приятел и той наистина е прав - това пренапъване не е на добре. А и прекалено се вманиачавам в това да бъда оценена високо от околните, в това да се опитвам да доказвам непрекъснато нещо на някой, в това да ме е срам да не напъвам, когато някой ми е казал, че мога и още, че се скатавам и се правя на разсеяна...
Прекалено съм податлива на влиянията на околните и въпреки, че едва ли някой го прави от лоши чувства, аз съм склонна да се втелявам и да издевателствам над себе си, което не е добре...
Ще внимавам с храната, ще тренирам както намеря за добре, ще си записвам нещата в тефтерчето. :)
Като дойда на мене си, когато започна пак да се харесвам и балансирам отново нещата, ще се върна!... Дано да е по-скоро... :)
И, за да не завършвам така тягостно, ще споделя, че вчера, в “Деня на отворените врати” в гимназията на щерката, се почувствах невероятно горда от детето си! :) Овациите и поздравленията, които получи от целия си клас, заради филмчето, което беше спретнала за живота им през годината, буквално ме пометоха като вълна. Устата ми се разчекна, така се бях усмихнала. Не знам на нея какво и е било, но аз просто нямам думи да опиша как се чувствах! :) Всички са прекрасни деца, разбират се прекрасно, веселят се заедно, задружни са, помагат си... Абе - напълниха ми сърцето! (sun)
Като цяло - добре ми започва умиротворяването и пътя към блаженството! :)
Злати, и аз бях така преди време, напъване, какво ще кажат другите, яка ли съм и т.н. но помислих и осъзнах колко по-важни неща има в тоя кратък живот. Тренирам си за здраве, удоволствие и форма пък който иска да одобрява ;)
Ще се справиш, имаш прекрасно семейство и подкрепата им, сигурна съм.
Успех и те чакаме :*
П.п. Ти май беше близнак като мен, нали ? Затова така си приличаме, да знаеш :D
Злато,
я да се стягаш и да намираш правия път :) Толкоз нахилен човек като тебе не му отива да е в такова състояние :)
П.С. Бай дъ вей погледни си личните :)
казано от Веселина Иванова на 26.04.15, 21:37:
Злати, и аз бях така преди време, напъване, какво ще кажат другите, яка ли съм и т.н. но помислих и осъзнах колко по-важни неща има в тоя кратък живот. Тренирам си за здраве, удоволствие и форма пък който иска да одобрява ;)
Ще се справиш, имаш прекрасно семейство и подкрепата им, сигурна съм.
Успех и те чакаме :*
Веси, напълно подкрепям мнението ти. Човек трябва да се чувства добре спрямо самия себе си - здравето и удоволствието са далече по-важни от мнението на околните. Както казваше майка ми - “Човек трябва да е в хармония със себе си”.
Злати, браво за постижението на детето. Това са разкошни моменти, които ни оставят приятен спомен за цял живот. Определено трябва да им се радваме (F)
02.05.15
18:00
Не мога така и това е! (dull) :D :D :D
Все едно да ми залепят устата с тиксо, като ми се говори!
Ще си пиша, пък лудостите ми... че няма лесно да минат - няма, ма поне ще се постарая да не ми се “качват” много на главата!
Тренировките (в сбит вид):
26.04.2015/неделя - с Vic и компания в “Богоров”
Комплексът: 4-ри големи кръга от доста упражнения (20сек работа/20сек почивка между всеки две)
- обратно гребане - лицеви опори на халки - удари с 5кг чук върху гума - редуващи се напади с бг-торба (15-20кг ?) - руски суинг с 32кг пудовка - скокове на стена 70см (скачах първите два кръга, после вече само качване) - някакво подобие на коремни преси на ръбчето на стената - тръстери с лилавия съпротивителен ластик - батъл роуп - преден планк на лакти - скокове на въже - завършваш големия кръг с една допълнителна почивка (т.е. тук почиваш общо 60сек).
28.04.2015/вторник - горна част, в залата
- хоризонтална лежанка - 15х35кг/10х45кг/2х8х45кг
- чисти лицеви опори - 2х8/2х7
- наклонена лежанка с дъмбели 2х10кг - 3х15
- флайс с дъмбели на наклонена лежанка 2х7,5кг - 3х12
- пек-дек машина - 3хх15х26кг
- вертикален скрипец - 2х12х41кг/2х10х41кг
- пулоувър на скрипец - 20х29кг/10х29кг+10х23кг/20х23кг
- едностранно гребане с дъмбел, от колянна опора - 3х10х20кг за всяка ръка
- гребане на оня уред, дето лягам по корем, под наклон - 1х12 с 5кг доб.тежест/1х12 с 10кг добавена тежест/1х12 с 15кг добавена тежест
- хоризонтален скрипец 1х12х29кг/3х12х23кг
- хиперекстензии - 3х15
- пътека с 12% наклон, скорост 6,0 - 20мин
01.05.2015/петък - в новата зала на Vic (inlove)
- заден клек с щанга - 1х3х40кг/1х3х60кг/1х2х80кг/1х1х90кг/0х100кг/0х90кг ( стотачката ме сгъна като хартиено самолетче (dull), после с 90кг опитахме лоу бар, ама ми беше безкрайно терсене, неудобно и много ми убиваше, в резултат - 0! И другия път искам Vic да ме тури в отбора на момичетата, `щото младежите са много яки и ме депресират (dull), а това не е добре за “терапията” ми! :D )
- комплексът: 5 кръга AMRAP - 3мин работа/1мин почивка между тях от 3 обръщания с щанга 35кг/6 лицеви опори/9 клека СТ. Лицевите ми опори бяха чисти 2 кръга и половина, после вече от колена. Резултатът: 4/4/4+2 обръщания/4+2 обръщания/4+3 обръщания
02.05.2015/събота - ва залата на Vic
- загряване и разтягане с Миленка (F) Голямо съм дърво! :D
- пуш преса до няколко серии от двойки и тройки с 45кг щанга ( тренерите твърдят, че мога и с повече :D )
- комплексът: 10-9-8-...-3-2-1 от редуващи се бърпи с набиране с подскок и руски суинг с пудовка 24кг ( това беше комплексът от първата ми среща с Vic (cake) на 31.03.2013г, тююююююю все едно е било преди 100 години :D )
Храната:
От три дни фаствам (тъй май му викахте). Не, че са ми дълги фастовете. Реално почвам да ям около 14-15:00 часа (само днес в 12:30 изядох 2 домата, че бях вече гладна). Целта е да не ми скачат калориите до небето. За сега всичко си е ОК. Не ми е гладно и се застопорявам на около 1600-1700 ккал дневно. Иначе реших да ям “палео”. Знам, че в него няма достатъчно бавни въглехидрати. Но и знам, че точно въглехидратите ми объркват работата и са причина да качвам килограми. Е, от време на време ще си включвам кафяв ориз, оризовки и някой картоф. Иначе - месо, яйца, риба и други водни твари, зеленчуци, плодове, ядки, зехтин и ... тахан, ако се осмеля да си купя! :D :D :D
Иначе - опитвам се да се умиротворя! :) ДетИтата обаче не ми помагат особено! (devil) Малкия се оправи, каката се тръшна. За щастие днес и тя вече е по-добре... Щом успяха да се сбъхтят със синковеца, значи се оправя! :D
Vic вече ни посреща в новата зала, което също много, много ме кефи, и макар, че ми е далече, ще се опитвам да ходя по-честичко. Поне автобусният транспорт до там ми е удобен! Така е - като не се научих да шофирам! (dull)
А котарачетата вече гледат и се боричкат! Големи са таласъми и всяко си има различна физиономия! :D Урудчета! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 02.05.15 18:04.
02.05.15
18:46
E, ДОБРЕ ДОШЛА ОТНОВО!
Доста си се постарала последните дни. :)
Не съм убедена, че палеолитните хора са яли тахан и зехтин, тая работа с палеото е малко отвлечена, не те виждам да стреляш по катерици в Морската и да ровиш грудки пред блока, но щом казваш, че е палео :)
А котетата, аххх, толкова сладки, че исках да ги намачкам през екрана, ма само го омазах с отпечатъци :)
02.05.15
19:00
казано от Queen Cobra на 02.05.15, 18:46:
Не съм убедена, че палеолитните хора са яли тахан и зехтин, тая работа с палеото е малко отвлечена, не те виждам да стреляш по катерици в Морската и да ровиш грудки пред блока, но щом казваш, че е палео :)
Ахахаххаахах, Кобре!
Катериците ги харесвам и никога не бих ги отстреляла! То, нищо живо не бих отстреляла де! Освен някой и друг псевдо хомо-сапиенс! (swear) Пред блока... освен някой котешки тръшкул, заровен в градинката, друго едва ли бих могла да изровя! :D А зехтинът и таханът (евентуално) са само, за да си набавям нужните мазнини. А не само с жълтъци, ядки, риба и авокадо. Тъй де! Не съм първобитен човек, просто ще се опитам да не ям много преработени храни ( ахахах, поне до панаира в Търговище :D ) и да намаля въглехидратите до тези от зеленчуците, плодовете и тук-таме ориз и картоф... Бе, квото стане! :D
02.05.15
20:41
Тюююююююю, сега видях, че съм във форума от 01.05.2012г.
Вчера съм имала годишнина! :D
Айде, да съм здрава, може малко по-силна и дай Боже - много по-спокойна! :D
Честито ти 3 годинки Злати (F)
Радвам се, че отново си тук, липсваше ми да те чета (hug) а и не само на мен :)
03.05.15
21:58
03.05.2015/неделя
Мерси, Веси! (F)
Тренировката: с Vic и компания в “Богоров”. Без малко Vic да ме изгони, че три дни подред много ми било! (grin) :D
- комплексът: 5 кръга от няколко движения - 20 сек работа за всяко, последвани от 20 сек почивка - скокове на стена 60см/преден планк на лакти/алигаторски подскоци/преден планк на лакти/редуващи се напади/преден планк на лакти (това е целият кръг). Vic беше замислил 4-ри кръга, но ние си поискахме и 5-тия! :D А накрая завършихме веднага след нападите с 40 сек планк. Това упражнение “алигаторски подскоци” по-гадно и от бърпитата! Даже кръв ми пусна! :D
- после 1км търчене по стадиончето, че не съм тичала от 100 години. Прилично беше! :D
Храната:
Днес фастът ми беше кратък, че огладнях още в 12:30 :D
- пилешки сърчица на тиган с малко соев сос и чер.пипер, агнешки джолан на фурна, няколко резенчета конска наденица, 1с.л. маслинена паста, 2с.л. сусамов тахан с лен, 2 ябълки, 1 банан, сварено брюкселско зеле, задушени печурки с магданоз и чер.пипер, кисили краставички
Общо ~ 1670ккал
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.05.15 22:05.