Lifting The Dream *Intuitive eating & Girly Gains**

Прескочи до:
KA

13.10.15
00:08

:) за първото имаш да за второто не :) само че няма да навлизам в подробности, успех с тренировките.

13.10.15
05:48

казано от kaloyan на 13.10.15, 00:08:

:) за първото имаш да за второто не :)

Добре де, ако имаш предвид че по-скоро е като бехерова чаша с дръжка, което аз му викам канче по простата причина, че предимно съм ползвала пластмасово и то да си сипя вода или спирт... :D Благодаря иначе! И хубав Вторник (sun)

П.П. Добавям от снощи една чаша бяло вино, в отчаян опит да ми мине главата и 5 бадема докато говоря по телефона с една приятелка в Англия. Като цяло вчера излязох малко от тези 1400ккал към които се стремя. Плюс от програмата, на която си изчислявам храната (MyFitnessPal) видях, че предните дни въглехидратите ми се оказват пак повече от протеините (dull) като изключим вчерашния ден , където всичко е по равно...Значи трябва да взимам вчерашния ден за пример (blush)

Мнението беше редактирано от Sanya на 13.10.15 06:59.

13.10.15
08:40

Как може да станеш толкова рано хахах във форума да няма някаква скрита аларма която те събужда и приканва за пост :). Добро утро :)

13.10.15
08:43

Щом главата не ти минава с една чаша вино, то пробвай с две :D

13.10.15
09:13

Хахаха в моя защита ставам толкова рано, защото съм на работа от 6:30, а пиша по това време, защото закусвам и си цъкам докато го правя (giggle) Въпреки че днес се замотах и накрая се наложи да побягам за трамвая, но го хванах!!! :D 8-)

Енев, съгласна съм за двете чаши вино, тя моята беше сипана като за две (wasntme)

KA

13.10.15
12:27

Така е, химик като ти каже чаша бяло вино ... :) можеш да си представиш празни бутилки търкалящи се по пода :))) и хора нападали по земята. :)

13.10.15
12:48

В духа на разговора... (d)

14.10.15
15:21

Хора, ако знаете как се подредих...Вчера всичко си тръгна нормално, - ставане в 5ч, на работа до 15ч, после имах малко ангажименти и прибирайки се малко ми беше лошо...По принцип съм свикнала с това, защото ми е малко ниско кръвното. Викам си ще си почина малко и ще ида да тренирам. Отивам аз на фитнес и на средата на тренировката ми се догади страшно! Едва се добрах до в къщи...Виеше ми се свят, повръщах, втрисаше ме брутално без да имам температура. Абе беше най-кошмарната вечер...в 5 сутринта ходих за Деган (puke)
Съответно днес не съм на работа (и в следващите 2 дни), ям тука няколко гевречета, колкото да не умра от глад иначе хич не ми се яде, лежа и спа постоянно...Докато не ми мине нито ще тренирам, нито ще се храня нормално. А вчера тъкмо се почувствах като Батман (снимката долу) |-)

14.10.15
15:58

Да само Робин ти липсва. Скорошно оздравяване, много хора около мен са с същите симптоми втрисане и гадене без температура явно е от рязката температурна разлика.

16.10.15
18:22

Хейй аз съм тук! Предните дни много зле, никакво ядене, още ми се гадеше, никакво движение, само спах и лежах. Днес обаче се чувствам по-добре и апетита ми дойде. Съответно менюто днес:
Закуска: 9:30 -  няколко гевречета, със страх да не ми се догади пак; чай от джоджен
Обяд: 12:30 - 200гр ориз със зеленчуци, 50гр пушени пил. гърди, 20-30гр. кашкавал
Следобед: капучино  без захар,  няколко лъжици кисело мляко (домашно)
Вечеря: ще бъде към 7 -  печено пилешко на фурна с картофи, може би някаква салата.
Забравих да спомена, че съм на гости на родителите ми, понеже баща ми ще празнува 50 годишен юбилей и сега си хапвам вкусна домашна храна на 80% собствено производство :)
Тренировка няма поради състоянието ми до вчера, но утре може да се раздвижа в домашна обстановка ;)

18.10.15
11:44

Привет банда! Трябва да се отчета и за вчерашния ден (17.10.2015), въпреки че като съм на гости на нашите трудно мога да спазвам някаква структурираност. Въпреки това времето, прекарано със семейството е глътка свеж въздух :)
Закуска: крем супа от картофи, моркови и броколи с препечена  филийка пълнозърнест хляб
Обяд: 230гр пиле с картофи, карфиол и сини сливи
Междинно: 150гр кисело мляко с няколко бадема и чаена лъжичка мед
Вечеря: малко салата, малко ядки печени, малко пилешко роле, малко торта -  мешена “скара” беше общо взето. Празненството на баща ми послучай юбилея.
Движение за деня предимно разходки, танци и нищо по-сериозно, плана за раздвижване в домашни условия пропадна.
Сега се прибирам заредена към София и очаквам началото на работната седмица...
Отчета за днес -  по-късно! ;)

Мнението беше редактирано от Sanya на 18.10.15 18:31.

19.10.15
17:45

Намерих малко време да опиша вчерашния ден. Та ето го:
18.10.2015
Закуска: 10:00 - 2 пр.филийки хляб от лимец с масълце, 50гр кашкавал, 50гр пастърма, 1 зелена чушка
Обяд: 13:30 - пилешка супа с картофи, моркови, чушка (незастроена) 1 пр.филия бял хляб
Следобед: Кафе; 1 круша
Вечеря: 18:30 - омлет от 3 яйца размер ХS :D (домашни) + 2 пълнозърнести сухара; ~150гр салата зеле с моркови + зехтин
По-късно - 2 канелени бисквитки със стафиди от брашно от лимец 

Тренировка: Нямаше :( Но днес да, за нея после...

П.П. Още ми е малко трудно с храната, порциите са ми намалени, понеже ми е свит стомаха. Но малко по малко влизам в ритъм. Започнах нова фитнес програма, да видим как ще я усетя и дали ще се чувствам ок с нея. Хайде банда, до по-късно!

19.10.15
18:34

Сподели програмата де (че дружно да я разкритикуваме :P )

19.10.15
19:41

Става въпрос за тази програма, но предвид НеНаличните ми уреди замених някои упражнения с други ;)
1Ден - Гърди + Бицепс:
Изтласкване на дъмбели от полулег - 4х 10
Флайс с дъмбели - 4х 12
Повдигане на щанга от лег - 4х 8
Бицепсово сгъване с дъмбели с успореден хват - 4х 8
Концентрично бицепсово сгъване - 4х 10
2Ден - Почивка
3Ден - Рамене + Трапецовидни мускули + Корем
Повдигане на ръце напред - 4х10
Подвигане на ръце в страни - 4х 12
Повдигане на дъмбели в страни при наклон напред - 4х 12
Повдигане на рамене с лост - 4х 15
Коремни преси 4х 20-30
4Ден - Почивка
5Ден - Гръб
Гребане с дъмбел - 3х 10
Гребане със щанга от наклон напред - 3х 10
Римска тяга - 3х 12
Хиперкестензии - 3х15
Разгъване на дъмбел зад глава - 4х10
Кик-бек - 4х10
6Ден - Бедра + Корем
Клек - 3х15
Напади - 3х15
Глутеус ритник - 3х20 (всеки крак)
Глутеус мост - 3х20
Повдигане за прасец - 4х20-25
Коремни преси - 3х20-30

Туй то! Давайте, критикувайте :D
П.П. Днес започнах с ден1 - Гръди + Бицепс

Така така съм тръгнала да опиша и храната за днес, като мисля да спра да пиша часове. Няма смисъл, храня се през 3-4 часа.
Закуска: 3 пълнозърнести сухата с котидж сирене отгоре; 170гр грозде; кафе
2 часа по-късно тренирах в Служебния фитнес :D
Обяд: в стола 1/2 порция пилешки дробчета с 1/2 от 200гр салата червено цвекло, ряпа, морков
Междинно: 1 круша
Вечеря: по-ранна другата половина от обяда + 1 спаначено кюфте с лъжица кис.мляко
По-късно 1 круша, няколко бадема, чай зелен
Възможност по-късно и за чаша вино ;)

Мнението беше редактирано от Sanya на 19.10.15 19:46.

19.10.15
19:58

В деня за гръб замени едното гребане с вертикален скрипец като за начало, а ако можеш набирания. Или като натрупаш опит със скрипеца може да почнеш да мъчиш набиранията

19.10.15
20:01

Няма ли да е по-добре да сложи на първо място по-базовите упражнения, а след това второ и третостепенните?

19.10.15
20:02

Абе, то много зависи това гребане какво представлява. Ако лактите са навън, то си се товарят точно широките гръбни ;)

19.10.15
20:05

казано от Decho Tanev на 19.10.15, 20:01:

Няма ли да е по-добре да сложи на първо място по-базовите упражнения, а след това второ и третостепенните?

Съгласен съм с теб, аз за гребането имах предвид, че има два вида гребане, а нито едно упражнение като набиране ако може, а ако не вертикален скрипец. Това беше най-набиващото ми се на очи и според мен задължително подлежащо на корекция, а иначе още доста неща може да се променят, но човек с повечко опит от мен би бил по-полезен.

19.10.15
20:10

Ама в програмата има придърпване на вертикален скрипец, но тя е написала, че я променя, заради НЕналичие на уреди, т.е. отпада тоя вариант ;)

казано от DSMHY на 19.10.15, 20:10:

Ама в програмата има придърпване на вертикален скрипец, но тя е написала, че я променя, заради НЕналичие на уреди, т.е. отпада тоя вариант ;)

Затова ще я хвърлим в дълбокото и ще я пратим директно да се набира как мислиш не е ли по-добре :)

19.10.15
20:12

Да, точно че в служебния фитнес си нямаме Вертикален скрипец или какъвто и да е скрипец :D Но пък може да пробвам да се набирам, колкото мога и с времето ще увеличавам. Приемам още критика (корекция) , защото съм заменяла упражнения по моя логика, която не казвам че е най-правилната :)

19.10.15
20:21

казано от DSMHY на 19.10.15, 20:02:

Абе, то много зависи това гребане какво представлява. Ако лактите са навън, то си се товарят точно широките гръбни ;)

Едното гребане е с лактите навън, да :) Него си го ползвам по принцип в тренировките до сега.

Мнението беше редактирано от Sanya на 19.10.15 20:22.

19.10.15
20:26

Според мен в деня за гърди премести лежанката като първо , в деня за рамена предполагам -> Повдигане на рамене с лост - 4х 15 <- е военна преса с лост (може и с дъмбели), може да го сложиш като първо, в деня за гръб може да правиш мъртва тяга, ако не ти се занимава с нея - набирания, а ако не можеш да ги правиш (смисъл поне 3-4) - тогава мисля, че ще е удачно да сложиш гребането с щанга като първо. Деня за краката е добре като можеш да вкараш лег преса , ако има възможност разбира се , някъде или да я въртиш с едно от другите упражнения просто :)
(нека да изчакаме Сашо :D )

П.П. - идеята е да поставиш многоставните упражнения на първо място и постепенно следващите ти упражнения да са целенасочени към даден мускул - да речем за рамена - военна преса с лост или с дъмбел, различни разтваряния - напред, настрани, наведена и т.н. и накрая нещо като придърпване на въже към лицето (фейспулл, видях , че няма скрипци , но просто го давам като вариант) :) Ако бъркам някаде нещо - и мен коригирайте , за това сме тук :D :)

Мнението беше редактирано от Decho Tanev на 19.10.15 20:30.

19.10.15
20:29

Е, той ще каже да махне 99% от упражненията, да добави други 10 упражнения/по възможност най-мъчителните/и да прави 5 кръга без почивка, последвано от 50км преход с 25кг раница и накравя 1л ракия за отпускане на мускулите ;) :D

19.10.15
20:31

Щом имаш щанга, почвай първо от базовите упражнения. В деня за гърди - с нормалната лежанка. В деня за рамене с раменната преса. Ако ти е тежко да правиш раменна преса с щанга, прави я с дъмбели, но задължително я прави, тя е в пъти по-ефективна от всякакви размятвания на ръце напред и встрани.  За гръб си прави стандартна тяга, тази с прави крака се прави основно, за да се акцентира на задното бедро. Хубаво си се насочила и към клека вместо към бедрените сгъвания и разгъвания, само че вместо 3х15 прави нещо от сорта на 4х6-8. Същото важи и за другите основни упражнения - лежанка, тяга и раменна преса.

Иначе по мое лично мнение, много по-добре е, щом ще са 4 тренировки седмично, програмата да е горна и долна част и да ги редуваш.

Мнението беше редактирано от Енев на 19.10.15 20:33.

19.10.15
20:47

Благодарско! Ще взема в предвид съветите ви и ще се опитам да я оптимизирам напълно. До сега тренирах по 3-4 пъти седмично цяло тяло, последните може би 4 месеца, преди това пък тренирах един ден горна един - долна. Просто искам да си вкарвам някво разнообразие в типа тренировки, тъй като в самите упражнения нямам кой знае колко опции при липсата на някои уреди :)
Основно във фитнеса ни има лежанка, дъмбели, лост, крив лост, стенд, пейка за коремни, крос-тренажор, пътека и две колелета, въже и туй то :) Но мисля че успявам да сглобя една прилична тренировка с наличното. Единствено уикенда използвам фитнеса до вкъщи, където си има всичко, но то тогава май ми се пада деня за крака :D

19.10.15
20:53

Абе кво си говорим, намерих си фитнес програма (giggle)
Новият ми фитнес режим

20.10.15
00:24

Пипъл, намерих си последния “прогрес”, но последната снимка е от преди 9 месеца...През живота си съм имала две такива сваляния на килограми, но само второто е документирано. Сега съм плюс 1-2 килограма и малко по-развита мускулатура ;)

20.10.15
08:33

Старото огледало да не се счупи от много снимки :P

20.10.15
09:31

казано от Енев на 20.10.15, 08:33:

Старото огледало да не се счупи от много снимки :P

Ахахахахах, може би, огледала не едно съм чупила. Като цяло ако поговорката “Счупеното носи щастие” наистина важи - аз съм най-щастливото момиче :D

20.10.15
18:26

Последно време съм се зачудила за хранителни добавки и в момента умувам какво точно ми е необходимо. Хвърлила съм око тук на един стак - фетбърнър Black Fire + BCAA… Та чудя се и аз какво й трябва на една тренираща жена в най-голяма степен ... Хелп ми плийз :)

20.10.15
20:36

Тудей! Готин ден, някак бях в голямо настроение. Не мисля че се дължи на нещо конкретно ама има дни, в които просто се радваш че се случват... без причина (sun)

Закуска: 300гр кисело мляко 3,6% (Маджаров) + 3с.л. фини овесени ядки + 1с.л. чиа + 6бр кашу + 1с.л. мед; малко по-късно кафе
Обяд: 3 сухара с крема сирене + 50-тина гр грозде
Междинно: няколко ядки кашу; зелен чай
Вечеря: на стол, ранна - супа от гъби (с ориз, 200мл) ; от вкъщи пилешка гърда ( :D ) 200гр на тиган без мазнина с доматен сос; вафла (35гр - 154 ккал) без захар СЪС СТЕВИЯ И ФИБРИ - тей това вече е нещо ново, просто трябваше да го пробвам хаха
2ч30мин по-късно 3 блокчета шоколад 65%; чай зелен

Тренировка днес нямаше, защото е почивен :)
Съответно преди работа успях да си приготвя вечеря, да се лакирам, че и да се наспя (giggle)
П.П. И ако още не сте разбрали аз много обичам да пия вино така че.... (снимка)

Мнението беше редактирано от Sanya на 20.10.15 20:41.

казано от Саня Кисьова на 20.10.15, 18:26:

Последно време съм се зачудила за хранителни добавки и в момента умувам какво точно ми е необходимо. Хвърлила съм око тук на един стак - фетбърнър Black Fire + BCAA… Та чудя се и аз какво й трябва на една тренираща жена в най-голяма степен ... Хелп ми плийз :)

Ако целта ти е да чистиш ..това е сравнително добър избор. Можеш да пробваш и стак л-карнитин ,синефрин и инозин.

21.10.15
17:39

Днес бе ден за Рамо! Явно добре съм потренирала щом след това на работа не можех да си задържа една минута вдигната ръката, направо си ми пареше рамото :D Ама аз съм си явно мазохист - хареса ми! Тренировката си я направих 3 часа след ставане около 2 часа след закуска.

Тренировка ден 3 - Рамо + Трапец + Корем
Загрявка 7мин под наклон на пътека + разгряване на стави
1. Военна преса - 4х15х15кг
2. Повдигане на ръце напред - 4х8х4кг (във всяка ръка)
3. Повдигане на ръце в страни - 4х8х4кг (във всяка ръка)
4. Повдигане на ръце в страни при наклон напред седнало положение  (с лакти навън) - 4х10х5кг (във всяка ръка) - кажете ми че има по-кратко име на това!?
5. Коремни преси (3 упражнения х3 серии всяко) -  на пейка; повдигане на краката хоризонтално от вис (висях си буквално); туистове в страни с 10кг
Разтягане.

Храна
Закуска: овесена палачинка от 2 мини яйца + 3 с.л. овесени ядки + ч.л. тахан с какао + семки + малко мед намазан отгоре + 100гр кис.мляко + няколко зърна грозде - това удоволствие сутринта почти стигна 500 ккал. :D
Обяд: на стол - Свинка вратна пържола с гъбен сос и кръгчета топено сирене + гарнитура варени картофи (от пържолата всичко на всичко 100-тина грама защото доста я орязах от мазно и жили).
Междинно: зелен чай; 3 блокчета Своге 65%.
Вечеря: ранна (тази седмица ще е така, че съм втора смяна) - 170гр киноа със зеленчуци (от вкъщи) + 40гр сирене + 1/2 гърдА пилешка на скара.
Късна вечеря: предвидено е към 300гр кисело мляко; зелен чай.

Към вчерашния ден след работа имам да добавям 2 чаши бяло вино и около лъжица тахан с мед и какао (giggle) (wasntme)
Туй то! И реших - поръчала съм си протеин , че да си го добавям в разни сладкиши, шейкове и да имам опции за нещо междинно ;)

Мнението беше редактирано от Sanya на 21.10.15 17:40.

22.10.15
23:07

Йее днес се добра до нормална зала :) С моя човек си тренирахме заедно. По принцип ми беше ден за почивка, но утре няма да мога да отида. Некви интервюта некви чудесни.
Тренировка -  Гръб + Трицепс

1. Придърпване  на вертикален скрипец - 3х10х25кг
2. Гребане с дъмбел (6кг) -  3х10 всяка ръка
3. Мъртва тяга -  3х12х16кг
4. Придърпване на долен скрипец -  4х12х20кг
5. Хиперекстензии -  4х20х5кг
6. Трицепс -  зад врат с дъмбел (5кг) -  4х10 всяка ръка
7. Кик-бек -  4х10х4кг всяка ръка
И докато изчаквах моя човек:
Коремни преси 3х20
Планк -  1мин15сек
Плюс загрявка , раздвижване и накрая разтягане

Храна
Закуска: 250гр кисело мляко + с.л. чиа  + лъжица какао, малко семки и 15гр кашу + с.л. Мед; кафе
Междинно: 3 маслени бисквитки
Обяд: довърших киноата от вчера (200гр) и другата половинка пил. гърда
Следобед: малко грозде, 2 часа преди тренировка две сварени яйца
Вечеря: салата с телешки късчета и зелении + си разделихме порция спагети карбонара.
Бърз отчет и си лягам ;)

Мнението беше редактирано от Sanya на 23.10.15 12:53.

23.10.15
17:38

С известна доза срам (аради кифленския характер на снимките) прилагам тези снимки на шкембенцето, снимани в тоалетната  и то на работа и то с работно облекло, което е като нощница :D Но хванах добра светлина, че вкъщи е тъмница.Просто мисля, че има някъв напредък... Не целя да слагам фаянса, но ще е хубаво да се случи някакъв релеф ;) Само че май ще трябва да се намалят още въглехидратите в менюто май, че изчислено пак са малко  повече от белтъчините и мазнините. Хем съм ги ограничила доста и никак не ми се иска да се лишавам и от малкото останали...За сега като гледам В/М/Б са или по равно или В е малко повечко. Доколкото мога да разчитам на MyFitnessPal разбира се....

Мнението беше редактирано от Sanya на 23.10.15 17:39.

23.10.15
18:08

На мен ми прилича на леко спортно облекло “униформата” ти :D иначе виждат се лееки зачатъци на преса , но изглеждаш добре. Продължавай по същия начин с тренировките и храненето и то всичко се нарежда с времето!
По-здрави! :)

23.10.15
18:24

Добре че не се вижда тениската, която е на дупки, прогорена тук там :D Ами на мен ми е доста комфортно да работя с тази “униформа”... е имам и престилка отгоре, но в случая не. Аз се чувствам все едно съм с нощница хахах

23.10.15
20:07

Аз не съм виждал химик с ненадупчена тениска или престилка. На един приятел, стар инженер-химик, ръкавите му имат повече дупки отколкото плат :)
Иначе, с тренирането очевидно доста добре ти се получават нещата, така че продължавай в същия дух ;)

23.10.15
20:37

Хубаво е човек да чува и чуждото мнение, защото много често сме перфекционисти и не оценяваме собствения си труд. Осъзнала съм, че човек може да бъде много строг със себе си и да не вижда промяната, докато някой друг не му отвори очите. Случи ми се скоро двама човека индивидуално да ми кажат, че доста съм отслабнала, след като не бяха ме виждали няколко месеца. А хора, които са всеки ден с мен не мисля, че биха хванали разликата... Мотивиращо е (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1