26.11.15
22:05
Само тази седмица ще има 2 тренировки по-малко т.е. общо 4 тренировки (2хА и 2хБ) по женски причини. Иначе си ги държа на 6 седмично. Допълнително преди и след работа ходя пеша между 3 и 7 км.
Колелото го зазимих (u) ;(, за това ще включа кростренажор, може би от следващата седмица, 3 пъти седмично до 60 мин. в дните с трен Б.
Храната е горе-долу о.к. Малко повече горе (dull), отколкото долу, обаче ще го оправя тия дни. Водата и чайчетата си ги държа на 3л./дневно. Добавките си ги пия. Косата ми расте.... цели нови кичури и все по главата :D. Имам тривитаминол за още 3 маски и го спирам. Flexy-то го оставям и става постоянна добавка докато тренирам интензивно.
От известно време не съм се мерила. Като реша да се кача на кантара ще си ъпдейтна мерките. Преди месец си взех два нови панталона, че от миналата зима почти всичко ми е голямо и не мога да го нося вече. Единият вече ми е широк. Как става тоя номер!?
Ще си почина малко от водене на дневника. Времето ми е необходимо за четене, както по заформящото ми се хоби за градинка на село, така и по работа. Като има промяна по тренировките ще запиша по-подробно.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.11.15 22:10.
11.12.15
02:18
10/12 - Четвъртък
Вместо да почивам в неделя стана днес. Сутринта станах късно, защото предната вечер не можах да заспя до 03ч. После на работа до 20ч и уж нямаше да ходя на фирмения коледен купон, но ме навиха и откарах до 01ч.
Храната зле: сутринта сока на 1 малък грейпфрут, ранен обяд в 11ч от свинско шишче с чушка и лук, и салата (айсберг, копър, чушка, 1 авокадо, зелени маслини), следобед капучино, вечерта на фирмения купон преди джагите страшно ядене и пиене - всякакви солени хапки,половин парче пица, свинско шишче, рибени пръстчета, Бушмилс 50 мл. (такъв спирт никога повече), много пастички като хапки, 2 коли.
Добавки: сутринта 1 с.л. хидролизиран колаген в сока от грейпфрут, 10-15 зрънца сушен бъзак, с обяда 2 гр. рибено масло
Водата: 2,5 л.
Свършиха ми витамините. Освен това забравих да купя и кисело мляко. Ще пийвам вечер малко от него - към 50 мл. вместо кефира, който майка ми умори.
Утре/петък- трен Б вечерта след работа. Няма да има време за кростренажор.
В събота - Трен А (контролно снимане)
В неделя - Трен Б (контролно снимане) + кростренажор
ПП. Добавям снимка на пастичките
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.12.15 21:51.
12.12.15
20:41
Това са продукти от пазара на Римската стена купени днес.
Цените са х2 спрямо магазинната мрежа, но мисля че си намерих моите хора - една семейна ферма от с.Михнево, Петричко и едни образи, които имат ресторанче на ул. Раковски. Сандвича от зеленчукови кюфтета, залепени с извара, както и сушените им зеленчукови крекери не съм ги снимала, просто защото ги изядох на връщане.
Пазарът е една дупка. Няма разграничение от къде започват сергиите на прекупвачите и на производителите, които аз търсех, но си ги намерих, де. Малкото бурканче го взех от един англичанин, който говореше български много добре и представлява мармалад от лук с 15 годишен портвайн. Кой знае каква гадост е, но го взех за идеята :D
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 17.12.15 19:16.
казано от Теди Илиева на 12.12.15, 20:41:
Сандвича от зеленчукови кюфтета, залепени с извара, както и сушените им зеленчукови крекери не съм ги снимала, просто защото ги изядох на връщане.
Теди, сандвичът звучи супер вкусно. :) С какво бяха направени зеленчуковите кюфтета?
13.12.15
20:48
Спанак, коприва, пащърнак, слънчогледови семки, елда и други не ги запомних всичките. Беше комбиниран сандвич т.е. двете кюфтенца бяха различни. Едното беше червено и го бяха докарали като кюфте от месо. Изварата по средата също беше овкусена. Много приятен и засищащ. Ресторантчето (тип закусвалня) е точно до операта, ул. Раковски 113.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.12.15 21:07.
13.12.15
21:02
Идеи за зеленчукови ястия можеш да гребеш с шепи от сайтовете за веган и вегетарианска кухня. Много се стараят и им се получават вкусни. Аз понякога взимам идеи от тези образи, защото ги познавам и съм ходила при тях, като бяха все още на Св. Влас.
Последно ми допадна идеята им да се съчетаят кестени с ориз басмати, но брюкселско зеле вътре по-скоро няма да ми хареса и ще го заменя със слънчогледови семки и магданоз. Ще видя.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.12.15 21:03.
Кестените и оризът са ми малко встрани от комбинацията на храни - въглени :) Определено ще пробвам рецептата.
14.12.15
15:07
Днес и утре имам проверка на максове на почти всички движения.
Храната е зле.
Страх ме е да се кача на кантара... и за това няма да се кача.
16.12.15
22:49
Оправих техниката на изпълняваните упражнения. Вече са о.к.
И новото е, че тренировките от понеделник насам са променени.
Понеделник 14/12
Тренировка А
-всичко правих с пудовката от 20 кг.
-почивки при смяната на упражненията по 2,5 мин.
-1 серия от упражненията по-долу, като правих максимален брой повторения до пилешки отказ
1. суинг - 40 бр.
2. бг клек - х20 бр. на крак (почивах при смяната между ляв и десен)
3. напади - х21 бр. на крак (почивах при смяната между ляв и десен)
4. клек - 30 бр.
5. хип тръст на един крак - 13 на крак (почивах при смяната между ляв и десен)
Чувствах се изморена в този ден. Не се храня балансирано от две седмици и това, в комбинация с недостатъчното сън ме изтощи.
Вторник 15/12
Тренировка Б
-почивки колкото да се преместя от единия до другия уред и да се доредя - по около 2 мин.
-1 серия от упражненията по-долу, като правих максимален брой повторения до пилешки отказ
1. Лег 40 кг. - 10 бр.
2. Горен скрипец тесен подхват 40 кг. - 20 бр.
3. Гребане на машина 70 кг. - 11 бр.
4. Раменна преса с 10 кг. - лява 9 бр., дясна 15 бр.
Храната и състоянието пак така.
16.12.15
22:58
Сряда 16/12
Тренировка А - успях малко да надградя на някои бройки
1. суинг - 44 бр.
2. бг клек - х 20 бр. на крак (почивах при смяната между ляв и десен)
3. напади - х23 бр. на крак (почивах при смяната между ляв и десен)
4. клек - 34 бр.
5. хип тръст на един крак - 13 на крак (почивах при смяната между ляв и десен)
Тази седмица съм първа смяна на работа и приключвам рано в 16 ч. След работа хапнах (предимно въглехидрати) и заспах. Събудих се свежарка в 21ч и си направих раздвижването. От утре си оправям храната (месо, яйца, зеленчук, извара, рядко плод и много нарядко ядки). Най-много внимание отделям на тази част от целия процес, а вместо да е добре, най-зле ми върви. Иска си постоянен контрол.
19.12.15
15:30
Четвъртък 17/12 - Тренировка Б (затвърдих бройките от предния път)
Петък 18/12 - Тренировка А (без промяна от предишния път)
Събота 19/12 - Тренировка Б - вдигнах някои бройки
1. Лег 40 кг. - 11 бр.
2. Горен скрипец тесен подхват 40 кг. - 22 бр.
3. Гребане на машина 70 кг. - 11 бр.
4. Раменна преса с 10 кг. - лява 10 бр., дясна 13 бр.
Храната малко по-добре, вече не е на +. Сега трябва да мина леко на минус (да падна на BMR-a) и да изключа пак сладкото, че още не ми се получава.
Стреса от работата е на макс. Не си спомням да е било по-зле за последните 7-8 години. Отлив на кадърни хора, смяна на ръководството и други хубавини. От нова година ще имам нов колега, стига да не го задържат още в съседния екип, че и там състава оредя. Много свястно момче. Веднъж само да започне и ще го въведа в работата за да ми помага.
Утре, неделя, ще почивам. Малко домашна работа и ще кача дърва за камината.
Чета тука кой какви сериали гледа и отпочнах и аз един. Барабар Петко с мъжете 8-). Става въпрос за този сериал по книга на Филип К. Дик. На средата съм и не мога да кажа, че нещо кой знае какво. Книгата беше по-добра или поне като бях в пубертета ми хареса. То тогава и други странни неща ми харесваха, като метъла, ама това е друга тема :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.12.15 15:31.
24.12.15
17:44
Имам нови тренировки А и Б, които ще ги започна от утре (петък 25/12). Ще ги правя 2 месеца.
Тези дни (най-вероятно от събота) трябва да мина на кетогенна диета за 4 седмици. Сега имам да посмятам малко и да си направя примерни менюта.
ПП. Днес видях цяла банда Дядо Коледовци :) Весел празник на всички!
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 24.12.15 17:46.
25.12.15
22:30
25/12/2015
От преди малко новата Тренировка А:
1. суинг - 4х30
2. бг клек - 2х15 (на крак)
3. напади - 2х15 (на крак)
4. клек - 4х20
5. хип тръст на един крак - 4х10
6. планк 2 пъти макс време (с триста зора успях 2х45 сек.)
7. страничен планк 2 пъти макс време (едва 2х35 сек.)
8. планински катерач 2 пъти макс бройка (2х75 бр., което е за около 30 секунди)
Продължителност: 45 мин.
Почивките между сериите са по 1 минута. Всички упражнения без планк-а и катерача ги правя с пудовка от 20кг.
Ей, вир водичка станах! От известно време не съм правила планк и доста ми е паднало времето. Тук си притрепервах на упражнението от самото начало, защото преди това краката станаха на олово с тия напади и клекове. Сега душ, магнезиево олио, лягам и умирам.
Храната днес: дълъг обилен обяд от 3 печени кюфтета (свинско и телешко месо), свинска вратна пържола с гъби, млечна баница, парче тиквеник. Чувам как ми растат бузите и паласките.
Водата малко: 2л.
Добавки: мултивитамини Doppelherz, 1/2 лимон, 1с.л. Флекси, 2 гр. рибено масло, 1 табл. витамини В комплекс
ПП. Най-важното забравих. Светъл празник на всички!
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 25.12.15 22:32.
26.12.15
17:27
От вчера съм забравила да напиша - имам и 1 чашка вино розе.
Днес съм с прилична мускулна треска на краката и д-то. Имам и малко на гърба от суинговете.
26/12/2015
От преди малко новата Тренировка Б:
1. Лег 4х8 с 40 кг.
2. Горен скрипец тесен подхват 50 кг 2х10 и 2х8 (трябваше да са 4х10)
3. Гребане на машина 70 кг. 4х8
4. Раменна преса с 10 кг. 4х8 на ръка (само последната серия на лява ръка беше 6 повторения)
Продължителност: към 20 мин.
Почивките между сериите са по 1 минута.
Лег-а беше зор. На горния скрипец не можах да дръпна всичко. При раменната преса не правих почивка между лява и дясна ръка. Вероятно за това при последната серия на лява ръка спрях на 6-то повторение. Другия път ще направя почивка за да видя дали ще успея да бутна пълната бройка.
А фитнесът беше пълен с гузни и преяли от предния ден :D
След тренировка масаж и сауна. Масажистката ми разплиташе някакви възли по гърба, а на краката вих от болка.
Храната: на картинка. Първи опит за доближаване до кетогенен режим. Още уточнявам какви проценти трябва да доближа, че не ми е много ясно.
Водата: 3л.
Добавки: мултивитамини Doppelherz, 1/2 лимон, 1с.л. Флекси, 5 гр. рибено масло, 1 табл. витамини В комплекс
Утре почивам. Храната ще е същата.
Тези две тренировките ще редувам до февруари в последователност А, Б, почивка, А, Б почивка и т.н.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.12.15 17:28.
28.12.15
18:34
28/12/2015, Понеделник
Тренировка: по план трябваше да е Тренировка А, но мускулната треска на краката е все още мнооого силна.
След малко излизам до фитнеса за кростренажор (целя 60 мин. раздвижване) и сауна.
Храната: на картинка
Вода и чай: още малко и стигам 3л
Получих насоки какво да коригирам по кетогенния режим и от утре ще е по-точно менюто. Първия ден от общо 4-те седмици, които трябва да направя, започвам да броя от утре.
28.12.15
20:53
Супер ти е храненето! Браво!
Аз бях кето, може би малко повече от година, с въглени около 5% .Толкова енергия не съм имала никога преди в живота си и мозъкът ми работеше на 200%.
Обаче много отслабнах и заприличах на момченце и затова започнах да ям банани, авокадо и сладки картофи и така качих пронецта въглехидрати и леко килограмите. Сега приличам на жена хаха. Пак се храня ВМНВ и имам кето дни, ама те просто се случват без да е целенасочено.
Единственото, което ме притеснява в новото ти хранене са калориите. 1500 не са ли твърде малко? Аз средно поемам 1800-2000 кал. за да поддържам 50 кг.
Евала за волята ти и страхотен дневник!
Следя те с удоволствие.
29.12.15
00:21
Благодаря за хубавите думи :)
Тепърва започвам такова хранене. През годината смених не малко съотношения между белтъчини/мазнини/въглехидрати. Кетото изглежда обещаващо, да видим как ще го понеса. Последните 3 седмици се бях отпуснала - тук сладко, там тестено....срам! Това ми е допълнителен стимул да обърна тенденцията.
Радвам се, че от режима има ефект и толкова добре си се чувствала, друго си е да го чуя от някой, който го е прилагал толкова време, а не само да чета суха теория по темата.
Относно калориите - дава ми ги една формула за BMR. Тази цифра я проследявам повече от половин година и определено е близка до нулевия ми баланс. Като смъкна на 1200-1300 започвам бавно и сигурно да свалям. Ако съм на 1500 с малко бавни въглехидрати, задържам. Ако вдигна приема на прости въглехидрати над 70 гр., въпреки че съм на нулевия баланс от 1500, започвам да качвам бавно и нямам предвид само да задържам течности, а направо си трупам мастна тъкан. Тази ниска цифра си я обяснявам с никаквата ми активност през деня. Като изключим тренировките, които Сашо ми пише, движението ми е доста слабо - цял ден седене на бюро, а в нас мързел, книжка, телевизия.... Като е топло времето ходя с колело на работа и това помага да ми се забърза метаболизма, но сега през зимния период си седя в трамвая. Известно време компенсирах липсата на колело с кростренажор във фитнес залата, но сега се налага да спра за малко. Новите тренировки са ми в пъти по-тежки и трябва да мине период на адаптация преди да подновя кардиото.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.12.15 00:23.
29.12.15
01:14
Да, сега разбирам за калориите. Аз ги сравних с моите, но не правих сметка, че може би не се движиш толкова и затова ги изчисляваш така. Аз съм точно обратното, цяла сутрин, цял ден и цяла вечер съм на крак. Само в ресторанта на натоварена вечер сигурно навъртам 8-10 километра много бързо ходене. Спя максимум 5 часа.
Много се радвам, че ще пробваш този начин на хранене. Позитивите му са изключително много. И най-вече гарантира чиста непреработена храна.
Аз малко залитах с млечните и яйцата, после изцяло ги махнах , но това а друга тема на разговор.
Един съвет, ако в началото ти става лошо и ти се вие свят ( не е задължително) пий вода с хималайска сол.
Успех и са надявам да се чувстваш поне толкова добре, колкото и аз.х
29.12.15
14:30
Да внеса малко ясно защо положението е такова :
1. Теди имаше странни разбирания за КБ, коефициентите, които си слагаше според активността явно я подлъгваха и не отразяваха действителните нужди на организма.
2. Двигателната и култура беше лоша, механиката и на изпълнение на движенията - зле.
Тези две неща бяха отправната точка, от която тръгнахме. За баланса беше важно тя самата да усети как да подбира храната, а за активността и изпълнението на движенията си искаше време за свикване, натрупване на някаква база и опит. Сега тепърва започваме със сериозните натоварвания и рестрикции към храни, като крайната цел е каквото свали да го свали е завинаги и това да се случва с такива темпове, които да не натоварват и стресират тялото и психиката. С времето доста неща в храненето и тренирането ще се променят, но смятам това да става плавно и на етапи за да дойде момента, в който да може да се справя с тези неща самостоятелно.
29.12.15
23:12
29/12/2015, Вторник
Тренировка А, с леки промени:
Клека го правих без допълнителна тежест. Пробвах с пудовката, но дори 1 повторение не успях, толкова ме болят бедрените мускули.
Централния планк го вдигнах леко до 1 мин.
Катерача също увеличих на 110бр. за 45 сек.
Всичко друго по тренировката съм го правила без промяна от предния път.
Храната е идеална. Утре ще кача картинка, че лаптопа ми е на профилактика.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.12.15 18:56.
30.12.15
19:16
30/12/2015, Сряда
След работа правих Тренировка Б
Всичко е като предния път, включително окапването на лява ръка при раменната преса. Само на горния скрипец успях да вдигна малко бройката: 2х10 бр и 2х9 бр при цел 4х10.
Храната на картинка. Вода и чай (зелен и ройбос) 3,5л.
Утре почивам. Ще си спазвам диетата, харесва ми!
31.12.15
18:58
31/12/2015, Четвъртък
Спах до 10 ч., о йе!
Днес почивам, но не попречи да направя 10 курса до мазето за дърва.
Храната на картинка. Вечерта имаше и парче баница с късмети - по-точно щрудел с ябълки, канела и орехи и ми прецака режима.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 02.01.16 17:12.
31.12.15
19:03
Едно малко обобщение за изминалата 2015 г.
Тази година за себе си мога да обобщя като тежка, както в личен така и в професионален план. Завършвам я с едни 20 кг. излишен багаж на гърба ми. Все едно постоянно си разнасям пудовката нагоре-надолу с мен. Догодина ще им видя сметката!
През годината имах леки промени нагоре и надолу в теглото, но като тегля чертата успях да задържа постигнатото от 2014 г. и станах по-силна от когато и да било с напътствията от новия ми тренер :)
За мен лично фокуса през годината се преобърна през февруари, когато се завърна със страшна сила травма на кръста и от там тръгна едно възстановяване и борба с болката. Въпреки това се стремях да спортувам редовно, да се храня здравословно и колкото ми е възможно да съм активна.
Няма да правя обобщение на броя тренировки, сантиметри и т.н. Единствено ще запиша едно любопитно число: Километри навъртени с колелото: 2 139,82 км.
На всички, с които се подкрепяхме взаимно през годината, пожелавам новата 2016 г. да ви донесе здраве, късмет и хубави моменти с любимите хора! Весело посрещане на новата година :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 01.01.16 02:34.
02.01.16
17:10
01/01/2016, Петък
Тренировка А:
1. суинг - 4х30
2. бг клек - 2х15 (на крак)
3. напади - 2х15 (на крак)
4. клек - 4х20
5. хип тръст на един крак - 4х10
6. планк 2 пъти макс време (2х 1 мин.)
7. страничен планк 2 пъти макс време (2х 40 сек. )
8. планински катерач 2 пъти макс бройка (2х110 бр.)
Почивките между сериите са по 1 минута. Всички упражнения без планк-а и катерача ги правя с пудовка от 20кг.
Увеличените бройки/време съм ги маркирала с удебелен шрифт. Хубавото е, че клека успях да го направя с пудовката, за разлика от предишния път, когато бях скована от мускулна треска. Държа ме седмица, сега вече мога да си тренирам нормално.
02/01/2016, Събота
Тренировка Б:
1. Лег 4х8 с 40 кг.
2. Горен скрипец тесен подхват 50 кг 2х10 и 2х9 (като предишния път, но трябва да стигна 4х10)
4. Раменна преса с 10 кг. 4х8 на ръка (за разлика от предишните пъти, успях пълната бройка с лявата ръка)
————————-
Храната от двата дни: на картинка.
Водата: 3л.
Добавки: мултивитамини Doppelherz, 1/2 лимон, 1с.л. Флекси, 2 гр. рибено масло, 1 табл. витамини В комплекс
На 31-ви отиде едно парче баница с късмети, за това нулирам брояча с кетогенния режим от 01/01. Тъкмо е по-лесно за помнене.
05.01.16
21:58
03/01/2016, Неделя
Почивка. Храната за този ден и следващите два на картинка.
Вода и чай ги държа на 3л.... 3л и малко.
Добавки: 1 табл. мултивитамини Doppelherz, 1/2 лимон, 1 с.л. Флекси, 2 гр. рибено масло, 1 табл. витамини В комплекс на Now
04/01/2016, Понеделник
Тренировка А
Вдигнах нищожни секунди на планка. Централен от 1 мин на 1 мин и 10 сек. Страничен от 40 сек. на 45 сек.
Останалото си е същото. Една идея по-малко утрепана се чувствах след тренировката.
05/01/2016, Вторник
Тренировка Б - ще я разпиша
1. Лег 3х8 и 1х5 с 40 кг.
2. Горен скрипец тесен подхват 50 кг 4х10 (успях най-накрая)
4. Раменна преса с 10 кг. 4х8 на дясна ръка и 1х8 + 3х7 на лявата
Като тръгнах към фитнеса към 9 и нещо се хванах първо да изрина снега пред входа, че са се свършили мъжете и после тренировката ми беше измъчена на някои движения.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.01.16 21:59.
08.01.16
22:40
06/01/2016, Сряда
Беше ден за почивка.
Храната за този и следващите два на картинка. Започнах да се чувствам на моменти леко замаяна, но ще повиша солта да видя дали ще има ефект. Не ми пречи по никакъв начин и концентрацията ми е отлична. Не съм гладна, хапвам си доста добре.
Вода и чай 2,5л. само днес. В дните с тренировка ги държа на 3л - 3 и нещо.
Добавки: 1 табл. мултивитамини Doppelherz, 1/2 лимон, 1 с.л. Флекси, 2 гр. рибено масло, 1 табл. витамини В комплекс на Now
07/01/2016, Четвъртък
Тренировка А
Задържах постиженията от предишния път. Единствено на катерача последната серия спрях на 92 бр. (при 110 предния път).
Друго за деня...много Ивановци, ве ...... Трябва да го гласуват за национален празник! Събрах всички бонбони от почерпките и си ги прибрах в шкафчето на бюрото :) Ще ги папкам някой друг път, когато съм заслужила.
08/01/2016, Петък
Тренировка Б
Успях да си вдигна и избутам всичко, обаче забравих да снимам. Следващия понеделник ще я свърша тази работа.
Бях доста разсеяна, защото днес имах много хубава новина, но е рано за споделяне. Като стане направо ще черпя.
10.01.16
21:55
09/01/2016, Събота - почивка.
За деня само един масаж и много сън. Щях и една сауна да направя, но беше претъпкано. Уцелих час пик.
Храната на картинка. Вода 2,5л.
Обичайните добавки всеки ден: 1 табл. мултивитамини Doppelherz, 1/2 лимон, 1 с.л. Флекси, 2 гр. рибено масло, 1 табл. витамини В комплекс на Now
10/01/2016, Неделя
Тренировка А
Вдигнах леко централния планк до 2х1 мин 15 сек и планинския катерач до 2х120 бр. Следващия път ще гледам да забързам темпото на катерача, а не толкова да вдигам повторенията.
Храната е малко по-различна от събота - на втората картинка. Вода 3л.
Харесах си кола. Във вторник съм на оглед.
11.01.16
21:46
11/01/2016, Понеделник
Тренировка Б - ще я разпиша
1. Лег 2х8 1х7 и 1х5 с 40 кг. (трябваше 4х8)
2. Горен скрипец тесен подхват 50 кг 4х10
4. Раменна преса с 10 кг. 4х8 на всяка ръка
На успях на лежанката. Какво стана, не знам.
Затвърдих бройката на горен скрипец, остава да разбера дали го изпълнявам добре.
Раменната преса и гребането - стабилни.
Храната днес и утре - на картинка. Добавките и водата ясни.
Днес изненадващо се оказа, че съм спечелила търга за една кола. Много съм доволна! Голяма беше изненадата, защото участвах преди месец и я бях отписала. На обстойния оглед преди да внеса парите заведох четирима разбирачи и всички единодушно казаха да я взимам. Завъртях едно кръгче на паркинга - става. Преди това съм карала едно Форд Ка 5 години и сега ще трябва само да посвикна с габаритите на новата, но щом паркирах на задна без проблеми, няма драма. Не е кой знае какво, но ще ми върши работа и е евтина - Opel Astra Classic 2008 г, 4 врати, 1,4, бензин, пробег 149 хил. реални, конете май бяха 70, пълна сервизна история за 3770 лв. Напълно изправна с дребни козметични забележки. В службата всяка година обновяват автопарка и този път за сефте участвах. Колегите казаха, че ще ми подарят само една синя лампа и ще минавам през центъра за 10 мин :D
Има приличен багажник, а като паднат седалките ще мога и повече неща да пренасям. Точно за това ми трябваше - да ходя с нея до селото и да мъкна лопата, кирка, разсад :D. В града ще си карам колелото.
Естествено, колата, която харесах от мобилето в неделя отпада - Citroen C5.
12/01/2016, Вторник - ще е почивка
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.01.16 00:08.
Ееееее как замени С 5-цата за Опел Астра Теди ???
Мнението беше редактирано от Vess на 11.01.16 21:48.
11.01.16
22:59
Веси, така се случи. Едно планирах, друго стана. Търсих си евтина кола с която да пътувам до селото (35 км в едната посока) и да пренасям багаж. В същото време, ако ми се наложи да направя кръгче в града, да не ме е срам :)
Много бях навита на Ситроена защото дава прекрасно удобство, което се забелязва осезаемо на дълъг път и е достатъчно просторна да ми събере багажа, даже ми се виждаше красива. Обаче е 7 години по-стара от Астрата, на незнайно колко километри (въпреки видимите на таблото 179хил). Проверих, че за нейните 140 коня данъка излиза към 140 лв. - неоправдано много. А и с лошата слава на френските коли рискувах постоянно да кисна по сервизи.
Астрата ми се стори по-надеждна, реално съм втори собственик, много запазена и гледана фирмена кола, познавам колегата който я е карал и е доста спокоен (предполагам и като шофьор). По-нова е от Ситроена и цената е наполовина на пазарната. Немската стерилност никога не ми е допадала, но надеждността спечели. Има по-малък шанс да ме остави на пътя. Евтина поддръжка и всички разбират от немски коли. Пък и като общ обем на багажника става. Ако стане нещо да не мога да я дишам даже с печалба ще се разделя с нея.
Преди това гледах разни комбита и ванове - Opеl Zafira, Mazda Premacy, VW Passat и други..., но установих, че линейка не ми се кара.
Още по-преди това, пък, се заглеждах по малки сладки джипчета (Suzuki Jimny), обаче не са евтини, имат скъпа поддръжка и гуми, а реално нямаше нужда защото пътят до селото е като стъкло. Само в последните 2 км. има 3-4 дупки за заобикаляне.
Мисля че направих практичен избор в случая. Дано съм уцелила, че това с колите втора употреба си е хазарт.
Предишната кола си я избрах на външен вид (имаше много хубав лилав цвят ( (makeup) (giggle) ) и брах сериозни ядове със сервизи. За това сега загърбих емоционалния избор.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.01.16 23:01.
Честита ти нова кола! Да си я караш безаварийно и да не се изкушаваш на пролет да замениш с нея колелото. ;)
14.01.16
18:52
Благодаря, Боби! От утре бръм, бръм по малко :)
14.01.16
19:01
13/01/2016, Сряда
Без тренировка, че бях утрепана от работа и даже съм заспала на запалена лампа и телевизор.
Храната - на картинка. Добавките и водата ясни.
14/01/2016, Четвъртък
И днес пропуснах тренировка, защото имах случка и беше по-разумно да си почивам.
Храната -> развалих режима. Като калории за деня, обаче е прилично: общо имам 70 гр. печени бадеми със сол, в Хепито 2 кюфтета на скара, половин картоф, към 2 с.л. лютеница, парче френска селска торта, следобед половин шоколад с цели лешници, за вечеря баничка.
След работа походих пеша към 3 км. да се освежа.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.01.16 19:02.
18.01.16
19:13
15/01/2016, Петък
Трен А. Централния планк стигна 1мин. 15 сек., а катерача 120 бр. за 42 сек.
Храната - екстра. Добавките и водата ясни.
Картинка не мога да кача, че лаптопа ми остана без захранване. От следващия понеделник ще има разбивка.
16/01/2016, Събота
Трен Б. Всичко нормално.
17/01/2016, Неделя
Почивка, уж.
Сауна, масаж, прибрах се и после.... 7 курса за дърва до мазето и откопаване на колата от снега. Накрая се довърших с чистене на снега пред входа. Дойдоха да ми помагат от съседния, че в нашия определено мъже няма.
Храната и водата-> екстра.
18.01.16
19:32
18/01/2016, Понеделник
Трен А малко по-късно, че току що вечерях.
Цялата седмица съм на обучение и ще обядвам на заведение. Студентски град е станал неузнаваем. Отдавна не бях ходила.
Храната днес:
закуска- палачинка от 1 яйце, доза суроватъчен протеин, 10 гр. масло
обяд-пилешка супа и омлет със сирене
вечеря- свинска вратна пържола, салата от треволяци, няколко маслини и 2 с.л. зехтин
19.01.16
18:17
19/01/2016, Вторник
Без тренировка, боли ме корема.
Храната днес:
закуска- палачинка от 2 яйца, доза суроватъчен протеин, 10 гр. масло
обяд-пилешка супа и солена палачинка с кашкавал, шунка, кис. краставички.
вечеря- сьомга котлет, салата от треволяци, авокадо и 1 с.л. зехтин
Минах през съседния подлез.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.01.16 18:18.
Някои автори на графити са наистина много добри. Ако пък беше чист подлезът... цена нямаше да има. :)
Тук, във Фрибург, се организират конкурси за графити - има специални места, цели улици, на които художниците могат спокойно да се изявяват.
Мнението беше редактирано от Елена на 19.01.16 18:42.
19.01.16
18:50
Специално този подлез до неотдавна беше зловещ. Хората пресичаха булеварда с риск да ги прегазят , само да не минават през него. Сега красивите графити сякаш го пазят от омаскаряване. Усещането е съвсем различно.