Keep running !

Прескочи до:

10.01.17
08:59

Добро утро :)

09/01

Нормален понеделник, ама не чак толкова. Случайно видях, че в градината на баткото са се отворили 3 свободни места в яслена група, та се юрнахме да подадем и там, да увеличим шанса да приемат малката прасковка. Та до работа, до НАП за разни нужни бележки, после до градината, заявления и така до 13 часа. Цяла сутрин по улиците с колата и дребната.  Дано я приемат на едно от двете места, където желаем, че края на февруари съм на работа вече.
После основно у дома и йога разбира се (inlove)

Ащанга йога 1 час (nlove5)

Храната :
- 2 варени яйца* с плочка сирене, няколко маслини
- гореща купа дом.пил.супа*, кисело зеле, няколко маслини
- 1 банан и 3 фурми
- зелена салата с лук и розов домат, маслини, резен праз, варена елда със зеленчуци, чаша червено вино
- 20 гр. шоколад

Довечера искам да бягам, но тъй като слушам прогнозите, пак ще има силен вятър (dull) Ще ми се размине май май .....
Йога ще има, но може и някаква кардио дейност да измисля за по-късно (wasntme)
Хубав вторник (F)

11.01.17

Добро утрооо (sun)

10/01

Искам да е лятооооо, само да е лятоооо, ляляляяяяяя (sun) След има-няма 5-6 мес. и това ще стане ;) Сега обаче пълен блокаж у дома. Няма мърдане с това дете. Тя откача пък аз няма Ви казвам..... Днес обаче и баткото го оставихме, че още повече ни затрупа и ще го оставя с нея и ще търча до магазина ;) Да утихне вятъра ще излзем и тримата, ама още фучи край нас (dull)
Вчера излязохме с дребната, нямах избор, няма на кого да я оставя. Сложих я в ерго-раницата и газ. Голям страх брах да не падна с детето, но справихме се. Количката заорава и не мога я бутам в преспите. После йога и малко кардио дейности.

Ащанга йога 1 час (sun)
Скачане на въже 20 мин. (dull) ( искам да бягам пък )

Храната :
- 3 яйца* в масло, 3 стерилизирани краставички, дом. туршия от тиквички с чесън*
- 3 ч.л.тиквен тахан
- парче домашно брауни*
- зелена салата с лук и прясно зеле, маслини, задушени броколи, грах и царевица, чаша червено вино
- още 2 парчета брауни* (nlove5)

Браунито стана повече от превъзходно. Съставките са : кутия фурми, 2 банана, 200 гр. брашно от лимец ( по рецепта е с кокосови стърготини на прах, но нямах ), 1ч.л.сода, 1 ч.л.бакпулвер, 3 ч.л. какао на прах, кокосово масло. Чудно (nlove5)
Дойде и куриера с новата ми книга (nlove5)

Мнението беше редактирано от Vess на 11.01.17 10:13.

12.01.17
08:40

Добро утро в това снежно, бяло утро :)
Моите деца лично, особено баткото не е виждал толкова много сняг никога, сега му се е паднало ;) Някак си така обаче ми е по гот на душичката като пече слънчице (sun)

11/01

Вчера пак цял ден в нас, излязох само малко на пазар и за детската кухня и туй то. Сама като съм не мога да ги изкарам и двамата с шейната, много сняг и няма да мога да ги дърпам заедно .... но тъй като гледам снега ще стои още доооооста ;) Така че, ще има игра в снега :)

Ащанга йога 1 час (sun)

Имам ужасна МТ на прасците от въжето онзи ден :( Като се отъпчи тия дни, ще изляза да тичам, няма стане иначе (shake)
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3-4 мариновани краставички, вратна на фурна, задушени броколи
- няколко парченца мандарина, кафе със сметана и 1 ч.л.мед*
- зелена салата с лук и краставица, маслини, пил.печено, печен пипер*, чаша червено вино
- 1 парче домашно брауни*

Здраво ме е стегнала шапката вече. Днес излизаме с дребната, пппффффф......Баткото го засилихме на градина, че и на него му отесня апартамента вчера :D
Та така ;) Хубав, слънчев четвъртък !
Една от любимите ми пози :)

Мнението беше редактирано от Vess на 12.01.17 08:42.

12.01.17
09:45

казано от Vess на 12.01.17, 08:40:

И аз много я харесвам. Владееш ли я вече? ;) Или правиш опити да я научиш?
Освен нея, много ми се иска да мога да правя стойки на ръце, което ме подсеща да възобновя опитите си, че само с искане няма да стане. :D
Вярвам, че с упоритост ще се получат нещата. ;) И със знание как точно се случват.

Мнението беше редактирано от Диляна на 12.01.17 09:45.

12.01.17
09:49

казано от Диляна на 12.01.17, 09:45:

Освен нея, много ми се иска да мога да правя стойки на ръце, което ме подсеща да възобновя опитите си, че само с искане няма да стане. :D
Вярвам, че с упоритост ще се получат нещата. ;) И със знание как точно се случват.

Владея я, да :) отдавна.
За стойката на ръце бих те посъветвала едно. Следвай първа серия на йогата, и се старай. Не случайно там няма стойка на ръце, а стойка на глава. Нещата вървят последователно. Ти пак прави опити, но според мен е твърде рано за стойка на ръце.
Успех!

12.01.17
10:00

казано от Vess на 12.01.17, 09:49:

казано от Диляна на 12.01.17, 09:45:

Владея я, да :) отдавна.
За стойката на ръце бих те посъветвала едно. Следвай първа серия на йогата, и се старай. Не случайно там няма стойка на ръце, а стойка на глава. Нещата вървят последователно. Ти пак прави опити, но според мен е твърде рано за стойка на ръце.
Успех!

Да, всъщност това имах предвид. :D По-лесният вариант, който засега ми се вижда невероятно труден.
Поздравления за формата, Веси! Възхищавам ти се, че владееш такива йога красоти.

12.01.17
10:02

В сериите на Ащанга виняса, не мисля че изобщо има стойка на ръце като самостоятелна поза. Което съвсем не я прави по-малко важна и по-малко полезна. За да се практикува, трябва да са добре усвоени позите от стоеж, с добра техника и продължителност на задържане. Много помага и Гледащо надолу куче. Позоцията и работата на дланите е особено важна. Имам доста писано по въпроса, ако някой се интетесува, мога да се разровя.
ПП: И да, за да се получи трябва практика. От самосебе си не става. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.01.17 10:03.

12.01.17
10:05

казано от Margi на 12.01.17, 10:02:

В сериите на Ащанга виняса, не мисля че изобщо има стойка на ръце като самостоятелна поза. Което съвсем не я прави по-малко важна и по-малко полезна. За да се практикува, трябва да са добре усвоени позите от стоеж, с добра техника и продължителност на задържане. Много помага и Гледащо надолу куче. Позоцията и работата на дланите е особено важна. Имам доста писано по въпроса, ако някой се интетесува, мога да се разровя.

Ще ти бъда много благодарна, ако се разровиш. (sun) Бях намерила едно клипче на Кино за начинаещи, коио искат да научат да правят стойка на глава. Надявам се, че няма да навреди да правя опити и по него.

Мнението беше редактирано от Диляна на 12.01.17 10:05.

12.01.17
15:24

Моите малки радости :) Доста съм крива сега като се гледам от страни .... много работа има определено.
Абстрахирайте се от заобикалящите ме играчки, столчета и т.н. Като излязат от нас децата ще е подредено, сега така обаче ;)

12.01.17
16:03

казано от Vess на 12.01.17, 15:24:

Моите малки радости :) Доста съм крива сега като се гледам от страни .... много работа има определено.
Абстрахирайте се от заобикалящите ме играчки, столчета и т.н. Като излязат от нас децата ще е подредено, сега така обаче ;)

(bow)  (bow) (bow)  Аз нямам думи!

Koй гледа играчки, столчета :)

12.01.17
16:03

(nlove9)
Хубаво е човек, като се види отстрани и може да забележи неща, кото не усеща иначе, докато изпълнява упражнението/позата. Така например, когато се случи някой вкъщи да ме наблюдава, докато правя йогата, ми посочва някакви разлики, които вижда с това, което е на клипа и веднага се коригирам. Кривини аз не мога да коментирам, но се радвам, че сподели тези снимки. Действат много мотивиращо. ^_^ А колко време (години?) практика и с каква честота, ти отне, за да достигнеш това ниво на изпълнение?
П. П. Предполагам, че и на децата им е интерeсно да гледат мама какви красоти прави. Даже играчките зарязват. ;D И най-вече, даваш им чудесен пример за това колко радост носи движението и не само.

Мнението беше редактирано от Диляна на 12.01.17 16:36.

12.01.17
16:26

Благодаря много!
Това е нищо в сравнение с това, което искам да мога :)
Дили, какво да ти кажа. Почнах в далечната 2014 ноември някъде. После забременях, спрях. По някое време на бременността пак почнах, и така докато родя. После пак прекъснах сериозни занимания. Сега, от ноември 2016 вече по сериозно се занимавам и така.
За децата ... гледам да ппрактикувам сама. Много ме разсейват. Баткото все пита и коментира нещо, дребната пък се вре под мен :D Та гледам да практикувам докато спи малкото чудо по обед. После като тръгна на работа ще ставам и практикувам преди работа. И така.

Мнението беше редактирано от Vess на 12.01.17 20:50.

12.01.17
16:38

Ехее, вижда ми се много кратко време - от 2014 г. досега, и то с прекъсвания. Знам, че е строго индивидуално, но въпреки това ми даваш надежда, че нещата могат да се получат и по-бързо от очакваното. :)

12.01.17
16:52

Веси, браво. :)
Ако ми позволиш само няколко малки (неоптърсени :) ) корекции, които се надявам да намериш за полезни. :)
На първата поза (Падангущхасана), позизията на таза ти е супер, но пробвай да отвориш лактите встрани, за да можеш И да изтеглиш раменете далеч от ушите. Не прибирай главата навътре, остави я да е в линията на гръбнака. :)
Втората (Прасарита Падоттанасана) - същото за раменете - тегли ги към кръста и създавай пространство в раменния пояс.
Снимка 6 (Ардха Бадха Падма Пасчимоттанасана), изравнвай раменете, не оставяй рамото откъм сгънатия крак да изостава. Стягай изпънатия крак, за да се подобри позицията на гръбнака ти и следи таза да е равен.
На последната снимка, събери малко краката, и се стреми да събираш пръстите на краката навътре, за да не се разпадат коленете настрани.
Хануманасана (шпагат) е поза, която изисква много години работа за да се достигне симетричност в таза, затова няма да я коментирам. Въпреки, че сядам на пода, и при мен не се получава това, което се изисква, затова от време на време ползвам блокче, на което да седна, за да мога да подравня таза. Това, че не я можем идеално обаче съвсем не означава да не я правим. :)

ПП: Диляна, ако искаш да ти пратяматериали за четене, дак ми начин за комуникация, където мога да прикача файл, тъй като са писани за платено издание, а няма да е етично да ти го пратя цялото. :)

12.01.17
17:04

казано от Margi на 12.01.17, 16:52:

Веси, браво. :)
Ако ми позволиш само няколко малки (неоптърсени :) ) корекции, които се надявам да намериш за полезни. :)
На първата поза (Падангущхасана), позизията на таза ти е супер, но пробвай да отвориш лактите встрани, за да можеш И да изтеглиш раменете далеч от ушите. Не прибирай главата навътре, остави я да е в линията на гръбнака. :)
Втората (Прасарита Падоттанасана) - същото за раменете - тегли ги към кръста и създавай пространство в раменния пояс.
Снимка 6 (Ардха Бадха Падма Пасчимоттанасана), изравнвай раменете, не оставяй рамото откъм сгънатия крак да изостава. Стягай изпънатия крак, за да се подобри позицията на гръбнака ти и следи таза да е равен.
На последната снимка, събери малко краката, и се стреми да събираш пръстите на краката навътре, за да не се разпадат коленете настрани.
Хануманасана (шпагат) е поза, която изисква много години работа за да се достигне симетричност в таза, затова няма да я коментирам. Въпреки, че сядам на пода, и при мен не се получава това, което се изисква, затова от време на време ползвам блокче, на което да седна, за да мога да подравня таза. Това, че не я можем идеално обаче съвсем не означава да не я правим. :)

ПП: Диляна, ако искаш да ти пратяматериали за четене, дак ми начин за комуникация, където мога да прикача файл, тъй като са писани за платено издание, а няма да е етично да ти го пратя цялото. :)

Ooooo, Марги (nlove5) благодаря много !!!
Аз тайничко се надявах да се включиш точно ти (blush)
Благодаря много за съветите и насоките, ще се старая да ги следвам :) Ценя това, което ми казваш, защото именно само с теб съм правила практика на стадиона на Трявна като бях бременна 2015г. Ние основно си бъбрихме обаче тогава :)  Все още не съм посетила занимания с учител, но планувам. Наистина :)

Диляна, строго индивидуално е според мен, кой за колко време ще постигне успех. Ако го искаш и практикуваш ежедневно, получават се нещата :)

12.01.17
17:17

Забравих да отбележа, че не си толкова крива, колкото си мислиш, всъщност си по-права от някои йога”инструктори”, които съм виждала. :)

12.01.17
17:25

казано от Margi на 12.01.17, 17:17:

Забравих да отбележа, че не си толкова крива, колкото си мислиш, всъщност си по-права от някои йога”инструктори”, които съм виждала. :)

Благодаря, Марги (nlove5) Оценявам го много !
Старая се, наистина.

13.01.17

Добро утро (sun)

12/01

Вчера вече излязохме с дребната. В началото не искаше да върви, странен й се видя снега. Но после й хареса и добре се получи разходката. С 10 хил.падания, но няма как  ;) И като гледам май доста време ще е така, не мога да изляза с количката, другата седмица пак щяло да вали :@ малко ни е щото снега ;) С мрън и без мрън все тая май :D , отчета е на дневен ред.

Ащанга йога 1 час (sun)
Бягане скромните 5К (nlove5)

Трудно бягане, с препятствия, със затъвания, бавно но пък го имаше :) По добре малко от колкото без никакво бягане. Утре пак. В неделя може пак :)

Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3 яйца* в масло, 2 печени пиперки*, 1 кисела краставичка
- 1 банан и купичка кис.мляко със замразени горски плодове, чия* и парченце ябълка
- салата кис.зеле*, маслини, задушен кафяв ориз и елда
- парче домашна овесено-бананова питка* с мед*

Хубав и усмихнат петък (F)

14.01.17

Добро утрооо (sun)

13/01

Вчера чуден петък беше. Първо на пазар с дребната, не ме питайте как без количка (tmi) ...голямата пазарска чанта през рамо, детето на ръце .... едвам се прибрах и я метнах в коридора (muscle) После излязохме още малко да играем в снега, че чудно беше времето. Два часа откарахме навън, каталясахме и аз барабар с дребната ;) Освен това научихме, че е приета в яслената група в градината на баткото. Та, много скоро и тя в матрицата вече :D По обед йога, следобед прахосмукачка цялата къща и каталясах (blush)

Ащанга йога 1 час :)

Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3 яйца*, резен кашкавал, салата кис.зеле*
- 1/2 ябълка, 1/2 банан, 3 ч.л.тиквен тахан
- салата айсберг с лук и краставица, маслини, задушен кафяв ориз с елда и броколи, чаша червено вино
- кремчето на дребната от кухнята с добавено какао и мед*, и парче от домашната овесено-бананова питка* с мед* ( МЦ глад за каквото падне )

Днес ще ходим с Петьо на детски РД. Та ще има торта най-вероятно. Ще си хапна, че отдавна не съм ;)
Мисля и да бягам. Задължително!
Хубава събота (mooning)

15.01.17
09:47

Замотах се нещо тая сутрин ....

14/01

Бягане 5К за 28:34 мин. (rain)

Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3 яйца* в масло, 2 печени пиперки*, плочка сирене
- няколко курабийки със сладко от боровинки, парче торта ( това на детския РД )
- бягането
- салата зеле с розови домати, маслини, миш-маш*, чаша червено вино
- филия малка квасен хляб* с мед* и тахан*

Преди обед с децата навън. Хубаво беше времето. После детския рожден ден. Цели 3 часа там. Като се прибрахме, готвене, бягане, вечеря. И деня мина.
Бягах в дъжда и късно. Днес мисля повече да бягам. Дано ми се получи.

Хубава неделя (F)

16.01.17
09:05

15/01

Ащанга йога 45 мин. ( Без обърнати заради МЦ )
Бягане 10К за 1 час и 02 мин.
:)

Храната :
- кафе с кокосово масло*, банан с тахан* и малкък крайщник с мед* и тахан*
- филия с мед* и тахан*, 3 фурми с тахан
- банан и ябълка
- кисело зеле*, маслини, купичка червена леща с много зеленчуци( картоф, моркови, лук, тиквичка, домат )
- 60 гр. черен шоколад с цели бадеми

Неделя много активна беше. Не можем да се засечем у дома, все някой е нанякъде. Първо станах рано за йога, после като станаха мъжете, заминаха за тренировка на Петьо. После като се върнаха аз тръгнах към Морската да бягам. После аз като се прибрах, мъжо тръгна за неговата тренировка :D
Но голяма грешка, че отидох в Морската. Ужасно беше, супер кишаво, хлъзгаво .... още на 1-я км. наквасих краката и жваках до края (dull) То затова и времето ми такова ... Докато не се стопи напълно снега, ще си бягам до нас по велоалеята, изчистена е идеално ;) И без това губя толкова много време докато ида до градината, паркиране и т.н.
На йогата сутринта пък .... пълно дърво. Все едно не бях аз .... Едвам се събудих, едвам тръгна практиката ....

Хубава и спорна седмица от мен (F)

Мнението беше редактирано от Vess на 16.01.17 10:14.

17.01.17
08:22

16/01

Ащанга йога 1 час ( без обърнати, МЦ )
Бягане 7К за 40:35 мин. (nlove5)

Казвала съм Ви, че обичам да бягам, нали? Много обичам да бягам.

Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3 яйца*, резен кашкавал, кисели краставички
- банан*, кафе с 1 ч.л.мед* и сметана
-салата зеле, репички, краставица, маслини, купа червена леща със зеленчуци, чаша червено вино
- малка филийка с мед* и тахан*, остатъка от черния шоколад с бадеми ( 40 гр. )

Понеделник, като понеделник. До обед по задачки с дребната с колата. После у дома и така. Вечерта излязох пак да бягам, защото днес мъжо ще тренира, утре пък водим Петьо на тренировка и .... най-вероятно чак четвъртък ще бягам :)
Хубав и усмихнат вторник (F)

Мнението беше редактирано от Vess на 17.01.17 08:24.

18.01.17
08:57

Добро утро!

17/01

Ащанга йога 60 мин. (sun)

Храната :
- кафе с кокосово масло*
- плешка печена, салата зеле, краставица и репички
- банан, кафе със сметана и 1ч.л.мед*
- салата розови домати, краставица, лук, маслини, печени картофки с гъби, чаша червено вино
- малък крайщник квасен хляб с мед* и тахан*

Вчера носихме разни чревни изследвания на дребната, после да я запишем в ОДЗ-то, разни документи там и стана обяд. Като подготвим всички изследвания тръгва на ясла. Дано сме здрави и всичко е наред.
Пак едни ветрове, едни чудеса тук .....
Хубава сряда :)

19.01.17
09:14

Добър ден 8-)

18/01

По-рано през деня:
Лицеви опори 5х10
Клекове 5х20

После ранния следобед:
Ащанга йога 40 мин.

Храната :
- кафе с кокосово масло*
- малко от закуската на дребната ( овесени ядки с банан и малко кис.мляко ), остатъка
- 3 яйца* в масло, резен кашкавал, салата зеле
- 1 домашно мини кексче* ( овесени ядки, кис.мляко, яйца, сирене, бакпулвер )
- 1/2 банан* и 1/2 ябълка ( делим си с дребната, че не може да изяде и цял банан и цяла ябълка едновременно )
- зелена салата с лук, репички и краставица, маслини, печ.св.месце, чаша червено вино
- още едно мини кексче*

Вчера преди обед излизахме с колата до моя доктор. Трябва да си пускам Васерман за яслата, та затова ходихме. А и малко въздух да вземем, че пак стана ситуация във Варна и като няма разходки .... така, с колата (dull) После само у дома. Днес вече излизаме 8-)
Хубав четвъртък :)

20.01.17
08:35

Добро утро!

19/01

Пак студен, мразовит ден с много вятър (shake) Размотавам  цял ден дребната с колата. Паля колата за да отида до магазин, който ми е на 10 мин. пеш .... пппфффф ... ама в това време, как да вадя количка (dull) По обед йога, като заспа дребната. Следобед пак излизане с колата. Щях да бягам, но вятъра ме прецака ... Велоалеята, където тичам не е почистена от новия сняг, много се пързалям на снега като бягам, хем съм с трейл обувките, но пак. И направо ми умира желанието за бягане :( ....

Ащанга йога 60 мин. (sun)

Храната :
- кафе с кокосово масло* и сметана
- св.печено месце, салата зеле, 2 кисели краставички, 1 мини кексче* от овесените
- 1/2 банан и 1/2 ябълка, няколко бисквити РК, кафе със сметана и 1ч.л.мед*
- шепа печени фъстъци
- салата зеле с краставица, маслини, запечен кафяв ориз с броколи, чаша червено вино
- кремче домашно* ( намачкан банан, кокосови стърготини, какао и мед*)

Днес пускаме кръв и урина на дребната. Нещо с урината обаче имам спънки....мъча се още, дано успея и бягаме към поликлиниката да даваме кръв на гладно. Вторник, сряда трябва да почвам да я водя по малко да  свиква, че времето напредва.  Ще има рев, драми ....
Хубав и усмихнат петък (F)

20.01.17
10:02

Веси, трейл маратонките съвсем не са като тези за сняг и лед. :)

20.01.17
13:04

казано от Margi на 20.01.17, 10:02:

Веси, трейл маратонките съвсем не са като тези за сняг и лед. :)

Знам, Марги ама сега и за сняг ако трябва да купувам .... ;)
Довечера ще направя опит да изляза да тичам. Поне вятър да няма :)

21.01.17
08:13

Доброооо утро (sun)

Навън е напекло яко (sun) и ми е едно такова топличко. Нищо, че дребната скочи още в 7:20 (dull)
Вчера иначе активен ден. Преди обед на изследвания, после на гости на друго бебе (wasntme), после у дома за обеден сън и йога. Следобед пак до поликлиниката за резултати. Готови сме с всичко, добри са й изследванията. В понеделник оформям комплекта с документи и ги носим, да видим кога ще я водим вече за адаптация. И така :)

20/01

Ащанга йога 40 мин.
Опитвам се да свикна и зауча асаните на кратката практика, че после така ще е през седмицата.
Бягане 8К за 48:03 мин.
Първите 5К много добре по велоалеята. После реших обаче по снега още 3К. Добре беше, но доста предпазливо и стегнато бягах. А на последния км. качването на баира към нас, голям студ стана. Както бях потна, като ме лъхна един студен вятър .... кофти си беше де....

Храната:
- кафе с кокосово масло*
- 1 шок.бисквита, 1 шок.бонбон ( на гостито ) и едно от моите дом.овесени кексчета*
- 3 яйца*, резен кашкавал, салата зеле с краставица
- 5 бисквити РК, нес кафе с мед* и сметана, 1 банан с тахан*
- шепа печ.фъстъци
- салата моркови и магданоз, маслини, задушен кафяв ориз с броколи, 3 яйца*, чаша червено вино
- кремче от кокосови стърготини, кокосово мляко, какао и мед* (inlove)

Хубава и слънчева събота (sun)

Мнението беше редактирано от Vess на 21.01.17 08:14.

22.01.17
10:01

Здравейте :)
Няма добро утро днес ;) спахме чааааак до 8:45 (blush)

21/01

Ащанга йога 60 мин.

Храната :
- кафе с кокосово масло* и сметанка
- банан и няколко фурми с тахан*
- 3 яйца*, туршия, резен кашкавал
- 1/2 ябълка и 1/2 банан
- шепа фъстъци ( свършиха )
- зелена салата с лук и краставица, маслини, скумрия печена, малко варени червени картофи, чаша червено вино
- 50 гр. чер. шоколад с цели бадеми

Нещо стана пак с моя кръст. Откачам :( Вчера по обед ме заболя в дясно, остра болка при определено положение на тялото. Не тъпа и постоянна. После на йогата пак опъваше, но като загрях малко отшумя. Е вечерта направоооо..... не мога да се извия да си събуя чорапите :( Нещо прищипвам ли, какво .... Тая сутрин не мога да стана от леглото, не мога да се обуя, едвам оправих детето с гърнето, после обличане. Болката е само и единствено в дясно, но в определено положение като ме среже, направоооо ....
Днес обаче излизам да бягам, защото няма кога. Хубаво време, мъжо ще гледа дребната, как да изтърва такава възможност :)
После обаче мисля да изчакам да отмине преди занимания спортни, каквито и да са.

Болката е там където пише Internal abdominal oblique m. и червеното кръгче, по средата на двете, там някъде :( само, че в дясно.

22.01.17
10:52

Веси, там където си отбелязала, самоче малко по-дълбоко се намира пириформиса, който е голям гад и често създава проблеми у активни хора, особено които ходят или бягат повечко. Малко почивка, специфично разтягане и масаж (който понякога е доста болезнен, когато мускулът е в спазъм) обикновено помагат. Освен това си вземи масло от арника и масажирай сама мястото. (чистото масло от арника не е много евтино, но за сметка на това се разрежда 70:30 с базово масло, 70% забазовото). Ще ти е полезно за всякакви мускулни и сухожилни болежки от бягането.
ПП: Само ме питай за илачи за травми свързани с бягането, толкова сме експериментирали, че дисертация мога да напиша. ;) Ако имаш нужда, пиши, ще ти дам идеи за разтяжки. На мен също ми е създавал много болки. Предвид че е дълбок мускул, и разтягането му е по-тегаво.
ПП2: Добре е да се има предвид, че в непосредствена близост до пириформиса преминава седалищния нерв, а един вид антагонист му се явява илиопсоаса...Обикновено до раздразването му водят причини като лоша стойка,неправилни движения, дисбаланс между мускулите отговорни за ротацията в таза.

Мнението беше редактирано от Margi на 22.01.17 11:00.

22.01.17
13:26

Благодаря, Марги. Ни най малко съм очаквала,  че може да е травма от бягане. Склона съм обаче да мисля,  че може да е следствие от неправилно движение, дисбаланс в тазовите мускули при ротация.
Много ще съм ти благодарна за специалните движения за разтягане, ако искаш може и на лични.

Мнението беше редактирано от Vess на 22.01.17 13:27.

23.01.17
08:56

22/01

Бягане 10К за 59:03 мин.
Ден без йога, т.е. без пълна практика, а само някои асани, които Марги ми препоръча за моментните ми болежки в кръста (dull) В началото и малко поздрави за да раздвижа кръвта.
Лечебна, възстановителна йога:
Слънчеви поздрави
Бадхаконасана с вертикален гръб
Падмасана ( все още не мога пълен, но с един крак, като първо направих с десен, после с ляв крак отдолу )
Ширшасана
Падмасана пак

Храната :
- 2 печени филийки дом.хляб с квас* с масло и кашкавал
- палачинка от 3 яйца* и 1 банан
- 1/2 ябълка и 1 банан
- ферментирало зеле с червен пипер и зехтин, маслини, скумрия печена, малко варени картофки с лук, чаша червено вино
- 50 гр. черен шоколад с цели бадеми

Голям глад вчера, може би заради бягането преди обед, студа, леда и всичко накуп (wasntme)
Днес пак задачки-закачки с дребната с колата. След малко закуска и се приготвяме да действаме.
Хубав ден Ви желая (makeup)

Мнението беше редактирано от Vess на 23.01.17 08:57.

23.01.17
15:24

казано от Vess на 22.01.17, 13:26:

Благодаря, Марги. Ни най малко съм очаквала,  че може да е травма от бягане. Склона съм обаче да мисля,  че може да е следствие от неправилно движение, дисбаланс в тазовите мускули при ротация.
Много ще съм ти благодарна за специалните движения за разтягане, ако искаш може и на лични.

За съжаление от бягането идват най-извратените болежки. Един от колегите ми имаше подобен проблем, докато го диагностицират и докато започне да прави нещо и да се оправя, мина доста време. След това започна йога и не съм го чувал да се оплаква.
Там точно около таза се появяват всякакви болки при бягането. Аз имах този проблем с ITB и при мен хем коляното, хем горе в таза, бая време мина докато се оправих напълно.

23.01.17
15:55

казано от kaloyan на 23.01.17, 15:24:

За съжаление от бягането идват най-извратените болежки. Един от колегите ми имаше подобен проблем, докато го диагностицират и докато започне да прави нещо и да се оправя, мина доста време. След това започна йога и не съм го чувал да се оплаква.
Там точно около таза се появяват всякакви болки при бягането. Аз имах този проблем с ITB и при мен хем коляното, хем горе в таза, бая време мина докато се оправих напълно.

За съжаление при мен проблема се появи още дооооста назад във времето, когато още не се занимавах нито с бягане, нито фитнес, кросфит и т.н. Тогава ходих единствено на Тае Бо. Когато за първи път започна да ме боли кръста в страни, болката слизаше и към крака надолу. Правиха ми снимка на таза и ми казаха, че имам някакво несрастване на не знам точно какви дъги (blush) ( беше доста отдавна и снимката не е у дома в момента, за да видя точно ). Обясниха ми, че може да е от претоварване, от работата на стол, неправилна стойка и т.н. От тогава ( преди поне 10 - 11 год. ) от време на време се появява болката и отшумява. Появява се понякога и при МЦ, и при вдигане на тежко също, при продължително стоене права.
Ще мине, просто трябва време и почивка :)

Мнението беше редактирано от Vess на 23.01.17 15:59.

24.01.17
08:44

Бърз отчет и ставам, че закуска и после първи ден на дребната на ясла. Само за 1 час ще я оставя, но .... ще ревАААААААА ;( Аз сигурно повече от нея (dull)

23/01

По обяд йога, надвечер пак бягах (blush)
Йога 40 мин. ( поздрави, възстановителни асани, стойка на глава )
Бягане 8К за 46:52 мин.

Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3 яйца* в масло, туршия
- кис.мляко с чиа, 2 с.л.овесени трици, кокосови кубчета и годжита
- банан
- зелена салата с лук, розови домати и риба тон, маслини, варени картофки с лук и подправки, чаша червено вино
- 1/2 кремче от ДК подобрено ;) с какао и мед*

Хубав и усмихнат вторник (F)

25.01.17
06:56

24/01

Вчера ден само с йога. И хубава разходка си направихме с дребната след престоя й в яслата. Поревала си е там ... в началото уж била спокойна.

Ащанга йога 60 Мин.

Храната:
- кафе с кокосово масло*
- палачинка от банан, яйца* и кокос.стърготини
- банан и 1/2 ябълка
- салата бяла ряпа и моркови, маслини, яхния червена леща, 2 кюфтенца от мляно месо, чаша червено вино
- кремче от кокосови стърготини и кокосово мляко, какао и мед*

Хубава сряда от мен :)

Мнението беше редактирано от Vess на 25.01.17 06:57.

Айде ако може не на лични :)
И аз ще съм много благодарен за специалните движения, пък сигурно и някой друг ;)

25.01.17
08:36

Веси, като гледам вчера си имала един кокосов ден :D Май някой е пазарувал от Лидл? Хаха казвам го, защото аз вчера го правих :)

25.01.17
10:05

Хехехехе Маданец, всъщност важно беше да прочета и трите статии за Илиопсоасът. Там е обяснено добре и има показани упражнения ;)
Санчо, не съм пазарувала вчера в Лидл, но сега ти ми напомняш да мина тия дни :*

25.01.17
10:59

казано от kaloyan на 23.01.17, 15:24:

Абсурд ,от бягането не може да има никакви болежки.
90 процента от средностатистическите любители спортисти и не само ,не могат да бягат правилно.
И нямат физика да бягат, стъпалата са им слаби,тежки са, тромави.....
Примерно, в боините изкуства популярния нисък ритник в бедрото ,известен като лоукик изглежда лесен и всеки го рита
и си мисли ,че го може.
Истината е ,че  е изключително труден и изисква много практика, време ,за да се удря бързо,  точно и болезнено за противника ,без ти да си трошиш крака..мога да науча всеки да го прави, стига да иска даааа..... Само че и мен ме е учил как да ритам ,човек със сериозна травма в пищяла и аз съм възприел след сериозна травма в пищяла.
Така и за бягането,нещо толкова естествено за човека. Навремето като младеж, работех в една фирма и след бачкане играехме футбол с колегите.Един път нямахме вратар и сложихме програмиста ,след дълги увещания...на другия ден, освен зверската мускулна треска от която не можа да стане два дена, програмиста си беше травмирал жестоко и кръста.......поздрави

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1