30.05.17
22:47
Име: Никола Ботев
Рождена дата: 04/12/1992
Ръст: 181
Тегло (30.05.2017) : 150 кг
Стари контузии: Счупена лява и дясно китка , разтегнати връзки на десен глезен, операция на ляво рамо за премахване на тумор( имам забрана да натоварвам това рамо!).
Хранителен режим (30.05.2017): Пълен безпорядък когато и каквото ми падне.
Движението в ежедневието ми: От нас до спирката 10-15 минути в едната посока и още 10-15 минути от спирката до работа пак в едната посока. През почивния си ден излизам ако мога с приятели на разходка.
Цел: Да сваля колкото се може повече килограми и да върна формата, в която бях преди да ме оперират от тумора.
Дневника е направен след съвет, който получих в ето ТАЗИ тема.
Темата беше редактирана от Nikola Botev на 30.05.17 23:05.
30.05.17
23:00
30.05.2017
Хранене:
Първо хранене: 13:00 - 300-400 грама картофи (пържени) + 100 грама сирене
Второ хранене: 17:45 - 5 Филии с Пастет + Краставица
Трето хранене: 200-300 грама картофи (пържени) + 100-150 грама Шницел( не съм много сигурен за грамажа)
Напитки
Вода: 2 - 2.5 литра
Движение / Тренировка :
Около 30 - 40 минути ходене + Поради проблем на работното място се наложи малко да се натоваря днес : 400-600 метра лек спринт + бързо ходене.
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 01.06.17 21:39.
Здравей, Никола!
Поздравявам те за решението да промениш начина си на живот и да свалиш излишните килограми.
Засега си описал само един ден, но ми правят впечатление 500-те метра спринт и пържените картофи. На това тегло е по-добре да наблегнеш на ходенето пеша, а спринтовете напълно да ги изключиш, защото тези спринтове никак няма да се харесат на коленете ти. Може би вчера е било по изключение.
За вчера си изял 500-700 г пържени картофи и 1 шницел + 5 филии с пастет. По-добре разкарай пърженото от менюто си. Ако държиш на картофите, яж ги варени или печени с 1-2 с.л. мазнина. Зеленчуците са ти малко.
Съветът ми е да започнеш с малки промени. Аз бих процедирала така:
1. Изключваш пърженото;
2. Ядеш по 1 салата на обяд и на вечеря (с малко зехтин) + обяд или вечеря, но нищо пържено;
3. Всеки ден или през ден увеличаваш ходенето с по 5 минути, докато стигнеш 1 час (примерно).
Като минат 2-3 седмици (или повече) и си свикнал с това, въвеждаш нови промени.
Какво беше теглото ти преди да напълнееш? Сам ли си готвиш или ядеш навън/някой ти готви?
Мнението беше редактирано от Елена на 31.05.17 17:01.
31.05.17
22:03
Здрасти!
Много се радвам, че реши да си направиш дневник. 🙂 Съветите, които получи в другата тема са добра отправна точка и спокойно може да тръгнеш от тях.
Искам да те попитам нещо: по скалата от 1 до 10, колко си готов да направиш промени в начина си на хранене?
31.05.17
22:08
31.05.2017
Хранене:
Първо хранене: 12:00 - 100-150 грама варени картофи + 100-150 грама задушени зеленчуци
Второ хранене: 20:30 - 300-400 грама картофи + 100-150 грама шницел ( и една вафла знам че е грешно но сладкото ми е много трудно да го спра)
Трето хранене: 23:00 - Едно кисело Мляко ( 2% )
Напитки:
Вода: 1.5 - 2 литра
Движение / Тренировка :
Около 40 - 60 минути ходене
@Елена
Здравей,
Благодаря за милите думи. Да спринта вчера беше изключение и аз мисля че бягането в това мое състояние е зле за ставите. Точно преди да ми се случат всичките неща който доведоха до това мое състояние бях около 100 ... може би 110 но бях в добра форма тренирах си и се чувствах добре. Най-слаб съм бил около бала си - 98 кг. и се чувствах страхотно. А до колкото до храната зависи работата ми е такава в момента, че някой път обядвам някой път не...някой път сам си правя някой път сме в ресторант, но вечерята винаги аз сам си я приготвям. Благодаря за съвета ще пробвам да изолирам пърженото от храненето си и ще добавям по още няколко минути ходене през няколко дни ( макар че цял ден съм в офис, но имам идея )!
@Вероника Налбатска
Здравей,
Аз се радвам че има хора който искат да помогнат! Ако трябва да съм честен желанието ми е голямо може би 8 - 9 от 10 но волята ми е малко....слаба а и + това нямам на разположение много средства така че някакви диети по 30 - 40 лева на ден не ме устройват. Така че бих казал 5 от 10 за сега пък...после може и повече.
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 01.06.17 21:38.
Според мен е нормално да определяш волята си като слаба, защото вероятно си мислиш, че трябва наведнъж да промениш коренно навиците си, а такава промяна е по силите на много малко хора. Важното е, че имаш желание. Още веднъж ти казвам: въвеждай малки промени и прави нещата със собствените си темпове. Дай си време. Има вероятност след две-три години да си в по-добра форма от преди напълняването. Само трябва да си постоянен. И аз преди година и нещо си мислех, че волята ми е под нулата, и аз започнах от доста килограми. Най-важното е да не се отказваш, каквото и да става. Успех!
01.06.17
21:35
01.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 14:00 - 4 - 5 топченца брюкселско зеле задушено + 100 - 125 грама ориз + 3 кюфтета + 1 питка черна
Второ хранене: 19:30 -150 грама снежанка + 100-150 грама шницел ( + 1 крайшник черен хляб)
Трето хранене: 23:00 - Едно кисело Мляко ( 2 % )
Напитки:
Портокалов сок: 1 литър
Движение / Тренировка :
Около 40 - 60 минути ходене
@Елена
Благодаря!
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 01.06.17 21:41.
01.06.17
21:58
казано от Nikola Botev на 31.05.17, 22:08:
Аз се радвам че има хора който искат да помогнат! Ако трябва да съм честен желанието ми е голямо може би 8 - 9 от 10 но волята ми е малко....слаба а и + това нямам на разположение много средства така че някакви диети по 30 - 40 лева на ден не ме устройват. Така че бих казал 5 от 10 за сега пък...после може и повече.
Затова сме тук. 🙂
Не знам защо си останал с впечатление, че да се храниш по-пълноценно означава да оставяш 30-40 лв в магазина. Да, вероятно има хора, които го правят, но съвсем не е вярно, че не можеш да се храниш добре и за доста по-малка сума. Въпрос на планиране, познаване на продукти, проучване на пазар, опит.
Добре, започваме с 5 от 10 и ще се борим за повече. 🙂
Като за начало, можеш ли да замениш пържените храни с печени/варени такива и на основните хранения да ядеш повече зеленчуци?
Както и вместо пастет/сирене да си правиш яйца/риба?
Давам пример на база последните ти две менюта (просто като идея, има различни варианти, количествата също са на прима виста):
казано от Nikola Botev на 30.05.17, 23:00:
Първо хранене: 13:00 - 300-400 грама картофи (пържени) + 100 грама сирене
Второ хранене: 17:45 - 5 Филии с Пастет + Краставица
Трето хранене: 200-300 грама картофи (пържени) + 100-150 грама Шницел( не съм много сигурен за грамажа)
-> 1-во: 300 г печен картоф + 3 яйца + домат, краставица, 2-3 маслини
-> 2-ро: 1 филия, скумрия, краставица (скумрията не е скъпа и ще те засити много повече от пастета, дори не можем да ги сравняваме, няма да имаш нужда и от толкова много хляб)
-> трето: 200 г печени или варени картофи + 2-3 печени кюфтета + салата със зеленчуци по избор
ПП: намали и портокаловия сок, например с 40-50%, увеличи водата 🙂
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.06.17 22:00.
02.06.17
22:34
02.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 20:00 - 2 кюфтета + 1/2 кебапче ( по 60 грама 1то) + 2 домата + 1/2 краставица + 3 филии
Второ хранене: 23:00 - 1 кисело мляко ( 2% )
Напитки
Движение / Тренировка :
Около 60 минути ходене
@Вероника Налбатска
Благодаря за помощта, ще го пробвам само за рибата малко...ще ми е зор защото не харесвам риба но ще се пробвам! 🙂
П.П. 1рвото ядне е в 20:00 защото нямах време на работа да обядвам днес.
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 02.06.17 22:35.
03.06.17
00:40
Здравей!
Преди всичко три и последният ден дори две хранения дневно са крайно недостатъчни. Минимумът в случая е поне пет. Може да изглежда трудно за едно ежедневие с дефицит на време, но всъщност бързо ще стане рутина, а под едно хранене не се има предвид пет филии с пастет а например една ябълка с една лъжица мед за закуска. Зеленчуците не е добре да бъдат задушени или варени - в момента е отличен сезон да наблегнеш на листните зеленчуци - при по-основните хранения може да изядеш неограничени количества маруля/зеле/зелен лук под формата на салата с малко зехтин/олио. През деня не е много удачно, но на вечеря не пропускай да изядеш колкото можеш чесън; ползвай за салатите и хубав ябълков оцет. Щом ти е трудно да избегнеш сладкото, замести тези вафли с лъжичка мед - най- добре сутрин. Рибата е добра храна на теория, но вече практически е невъзможно да консумираш риба без да се затлачиш с тежки метали. Ако имаш възможност вместо това би било добре да си вземеш пречистено Омега3 като добавка - най- вече заради сърцето при тези килограми, но само ако нямаш и форма на сърдечна недостатъчност. Вместо това вкарай в менюто си червени меса.
Водата също е крайно недостатъчно. Ще трябва да опиташ да пиеш поне около 7 - 8 литра дневно. Ако ти изглежда много - това е просто една малка бутилка на всеки час. Това може да ти е решаващо, за да накараш организма да работи непрекъснато и да отвежда мазнините. С тоалетната е досадно, но това че работиш в офис е добре - мисля че няма да имаш проблеми /по- друго би било ако си шофьор на тир например 🙂 /.
60 минути ходене дневно е отлично, но в почивните дни може да ги превърнеш в 60 минути /или колкото ти е максимумът/ поход в планината, а идеалното в твоя случай би било плуването /не знам дали рамото го позволява/ и упражненията във вода - ако можеш да посещаваш басейн всеки ден би било идеално, ако не - поне през почивните дни. Когато смъкнеш 30 тина килограма ще може да започнеш и по- интензивни тренировки на сухо. Между впрочем точно тези 20-30 килограма ще може да отхвърлиш сравнително бързо, само имай кураж!
Ако имаш възможност би било добре да ползваш като добавки конюгирана линолова киселина с л-карнитин - но влиянието им става по осезателно след поне 3 месеца заедно с диета с отрицателен калориен баланс.
Не се предавай - скоро ще дойдат първите резултати, които ще те окуражат и дадат повече воля занапред! Заедно с натоварванията организмът ще започне сам да се отвращава от неподходящите храни и диетата няма да ти представлява проблем. Помни, че при тези килограми не става въпрос за самочувствието или външният вид - борбата е ДЕЙСТВИТЕЛНО на живот и смърт!
03.06.17
22:02
03.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - домат + 1/2 краставица + 1 филия + 50тина грама сирене (нямах яйце, но днес си взех и утре ще имам)
Второ хранене: 13:00 - домати + краставици ( нз точно колко но си взех една доста голяма чиния ) + печено пилешко месо + 100тина грама ориз
Трето Хранене: 20:10 - пилешка пържола 150 - 200 грама + домат + 1/2 краставица + 2 филии
Напитки
Вода: 3 + литра
Движение / Тренировка :
4 + часа вървене. Днес доста се разходих из града че имах да свърша доста работа но доста добре се почуствах 🙂
@Деян Странски
Първо благодаря за отделеното време и съвет. Имам един въпрос. Защо да трябва да пия по 7 до 8 литра вода? Това няма ли да ми натовари много сърцето което вече е натоварено достатъчно. А до колкото до някакви заболявания на сърцето не мисля, последния път преди химиотрапията ми гледаха сърцето и черния дроб и сърцето ми беше доста добре, нямах никакви мазнини по него и беше перфектно, но черния дроб е с доста тежка форма на стеатоза което ме води до другия проблем. Не искам да взимам никакви добавки и химикали и тн. за да не го натоварвам допълнително.
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 03.06.17 22:03.
04.06.17
23:40
04.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - домат + 1/2 краставица + 1 яйце
Второ хранене: 13:00 - домати + краставици + печено свинско месо
Трето Хранене: 20:00 - 1 кебапче + 2 кюфтета + 2 домата
Напитки
Движение / Тренировка :
60 - 80 минути ходене
05.06.17
00:34
Здравей,първо искам да те поздравя за волята,желанието и смелостта,с които влизаш в това предизвикателство.
1. прави ми впечатление,че се храниш изключително неправилно и недостатъчно.Честно казано твоят хранителен режим е подходящ за човек..мм..може би 60-70 килограма(да не кажа и по-малко),който има за цел да запази или свали някой друг килограм.Просто яж чисти храни - чисто месо(не колбаси с голям % мазнини,кренвирши и др.),риба - всякаква,яйца,ориз,картофи,пълнозърнести макарони;източници на мазнини - ядки(без сол),риба(примерно сьомга - протеин+Омеги)
2.Ето моите препоръки към хранителния режим вкарани в един примерен хранителен режим:
- Закуска: 5-6 яйца(пр. 5 белтъка + 2 жълтъка)+ 2 филийки пълнозърнест хляб,гарнирани със зеленчуци + грейпфрут.(пак е малко,но знам,че няма да приемеш повече като съвет).
+ Вариант 2(закуска) - 100-150 гр. извара + зеленчуци + 2 филийки пълнозърнест хляб
+Вариант 3(закуска) - 150 гр. овесени ядки или трици с нискомаслено прясно или кисело мляко + грейпфрут
- Обед : задължително някакъв източник на протеини(белтъчини) - чисти меса,риба,яйца,извара: пример - 300 грама чисто месо + голяма салата + 200 гр. варени картофи(или пък защо не картофена салата) или ориз.
Вариант 2 - риба + салата///
Вариант 3 - пълнозърнеста паста(спагети) + месо
- Следобедно хранене - тук можеш да добавиш плод или 2 + източник на протеин/на прах/ или извара,също така сандвич(направен от теб - пълнозърнест хляб(Бонус,Финес и др) с чиста шунка или пък извара.
Вечеря - 300 гр.чисто месо + 150 гр. картофи(да не са пържени) + салата
—————————————————————————————————————————————————————————————
Това естествено е съвсем отгоре,примерен ‘режим’,който да те държи сит и същевременно да те лишава от бързи въглехидрати и трансмазнини.
3.Бих ти препоръчал при първа възможност да се обърнеш към специалист(доказан),който може да ти отдели време - да обсъдите всичко и т.н.
Относно физическата активност бих казал,че за момента е добре,но както казаха останлите опитай в събота и неделя да я увеличаваш.
Никога,ама никога не оставай гладен!В такива моменти всеки яде каквото му падне,а това е пагубно!Относно метаболизма ти - колкото по-често ядеш(малки порции храна) и повече се движиш,толкова по - бърз става той.
В началото ще имаш много добри резултати,след време може да вкараш фитнес и повече движение.
Мнението беше редактирано от Lucifer Threesix на 05.06.17 00:35.
И от мен поздравления за волята да излезеш на светло и да правиш стъпки да се промениш.
Не прочетох всички съвети, които ти дават, но видях и в дова, което прочетох видях доста бро- сайънс. Например за:
казано от Lucifer Threesix на 05.06.17, 00:34:
Относно метаболизма ти - колкото по-често ядеш(малки порции храна) ...толкова по - бърз става той.
няма нито научни, нито емпирични доказателства.
05.06.17
22:15
05.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - домат + 1/2 краставица + 1 яйце + 50тина грама сирене
Второ хранене: 13:00 - салата + печено пилешко месо
Трето Хранене: 20:00 - 1 скумрия ( 250 - 300 грама) + 1 домат + 1/2 краставица
Напитки
Вода: 1.5 - 2 литра
Движение / Тренировка :
60 - 80 мин движение
@Lucifer Threesix
Благодаря за мнението и добрите думи, ще извлека максимално колкото мога повече информация от поста 🙂
@Димо
Благодаря за информацията ще се опитам да филтрирам информацията с малко рисърч 🙂
Днес имам един въпрос към вас. Добра идея ли е да спра хляба напълно ? Или е хубаво да ям поне малко?
П.П Мисля че е време да кача 1 снимка с дата и след месец да видим разликата евентуално хахаха . Надявам се да е добра идея 🙂 Добра идея ли е ? И ако да...как да се снимам...(ппц се срамувам и не искам без тениска ама така най-добре ще си личи)?
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 05.06.17 22:26.
И спирането на хляба и качването на снимка/и са отлични идеи. Снимай се фас и профил. Изрежи или си задраскай лицето, така вече голяма част от личното ти отношение към снимката изчезва. А и ще можеш да погледнеш на текущото си състояние по- обективно. И да го ползваш за източник на допълнителна мотивация.
Мнението беше редактирано от Димо на 06.06.17 00:51.
06.06.17
11:49
Здравей Никола,
Пиша ти, защото и аз съм горе долу в твоята ситуация.
По принцип имам доста познания върху фитнес и най-вече отслабване, но ми куца постоянството.
Ако искаш може да организираме някакъв спорт заедно защото така борбата е 2 пъти по-лесна. Пиши тук или на лично, ако се интересуваш.
Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 06.06.17 11:50.
06.06.17
22:46
Димо можеше да се ‘заядеш’ за други работи в по-горния ми пост,но точно за метаболизма е много меко казано смешно 🙂 😄 😄 😄 😄
Да твърдиш,че физическите натоварвания не влиаят на него,е все едно да ти кажа,че при ходене до тоалетна не изхвърляш токсини(примерно) 😄 😄 😄 😄
Ето ти откъс от една интересна научна статия посветена на диабета,обмяната на въглехидратите и позитивното въздействие на физическите натоварвания върху човешкото тяло:
The effects of 12 wk of physical training in addition to hypocaloric diet (DPT group, N = 10) on body composition, carbohydrate (CHO) tolerance, and insulin secretion and action were compared with the effects of diet therapy alone (D group, N = 8) in CHO-intolerant and non-insulin-dependent diabetic subjects.
Fat mass, fat-free mass (FFM), mean fasting plasma glucose, serum C-peptide, and insulin concentrations decreased similarly in both groups. The mean plasma glucose response to a mixed meal decreased approximately 20% in both treatment groups, and, after i.v. glucose, decreased 12% in the D group (P < 0.05), but did not change in the DPT group (NS between groups). The acute serum insulin response (0–6 min) after IG increased significantly in the DPT group only (NS between groups).
http://diabetes.diabetesjournals.org/content/33/4/311
Всъщност това беше първия резултат,който ми попадна 🙂
Ако трябва да разсъждавам още върху това,какво следва от твоето твърдение:
а) Метаболизма се забавя от спорт
б) Остава не променен
в) Хората,които ядат фаст-фууд 2 пъти дневно и са по 9 часа в офиса,а после директно в колата и на дивана пред телевизора се радват на изключително бърз метаболизъм и страхотна физика?
Иначе идеята ти за снимките е доста добра.Освен това мисля,че момчето ще има страшен резултат в началото и то само от изхвърлянето на излишната вода.Предполагам на всеки се е случвало(лично на мен поне 2 пъти) да ‘задържи ’ вода и да усеща тежест при движение и ‘дискомфорт’ от тялото си.Дерзайте момчета,ще успеете 🙂 Сигурен съм в това.Създайте това усещане във вас самите,което ще ви прави щастливи от това,което правите.Само помислете за ползите,които ви чакат от другата страна.Помислете как лошото и нездравословно хранене пречи на милиони хора по света да бъдат здрави,витални и да се радват на живота 🙂 Успех
Мнението беше редактирано от Lucifer Threesix на 06.06.17 22:53.
Като ще се афектираш, да беше прочел кое твое твърдение наричам бросайънс, а именно яденето на малки порции и много често.
07.06.17
10:20
Здравей отново, Никола!
Имаш чудесен напредък при това само за няколко дни. Започнал си да ядеш много по-питателни храни и си увеличил ходенето си през деня двойно!
Получил си и някои наистина добри съвети. За съжаление си получил и някои съвсем неправилни.
Неправилните са били смятани за правилни, но преди доста време и през последните години твърдения от рода, че трябва да се яде по 6 пъти на ден и това забързва метаболизма или че трябва да пиеш по 8 литра вода на ден са напълно отречени от науката.
За да не се подвеждаш от подобни съвети и да можеш да преценяваш сам за себи си как да постъпваш, силно ти препоръчвам да отделяш всеки ден и да прочиташ по 1-2 статии от изданието ни. Повечето отнемат не повече от 5-10 минути, но пък ще ти помогнат изключително много. Отделно всичко, за което пишем в екипа ни, се стремим да е максимално подкрепено от научна гледна точка... поне към момента на писането на статията.
Виждам, че са ти дадени и чудесни съвети относно храненето ти, като тук съветът ми е да гледаш на тях просто като ориентир.
Основната идея на всичко е постепенно да обърнеш съотношение на храни без особена стойност за организма към такива с висока стойност от например 80%:20%, на 20%:80%.
Това обаче не значи, че задължително трябва да изключваш напълно храни (например хляба) или пък да има такива, които задължително да присъстват в менюто ти. Ако не харесваш риба и не ти понася - не я яж. Макар да е наистина полезна, да ядеш нещо, което те натоварва психически и физически не е успешна стратегия в дългосрочен план.
Ако ти се яде хляб и си от хората, които не могат без него - включвай по 1-2-3 филиики през деня. Идеята е да не са 10. Или както написах - да преобладават питателните храни, но не е необходимо да са на 100%. Няма причина никога повече в живота си да не ядеш пържени картофи, хляб, шоколад и прочие.
Важното е да следваш такъв начин на хранене, който същевременно е богат на полезни хранителни вещества, но също така трябва да можеш да следваш в дългосрочен план, без това да те натоварва. В противен случай крайният резултат може да се предрече още в самото начало и определено няма да е положителен.
Имам и едно въпросче. Имаш ли някаква информация какво е хормоналното ти състояние в момента? Визирам най-вече тестостерон, естроген, кортизол, инсулин, щитовидни хормони.
Също ако имаш и друга, по-обща информация, например за кръвната ти захар, липиден профил, витамин Д и други ще е чудесно ако можеш да ги споделиш.
Причината да питам е впечатлението, с което оставам за сериозна разлика между количеството храна, което приемаш и теглото, което поддържаш. На теория, при твоето тегло и ежедневие би трябвало да изразходваш около 3000 калории (съвсем грубо), но по мои сметки (също толкова грубо сметнати) едва ли приемаш повече от 1500-2000 на ден.
Има две основни причини, за които се сещам и вероятно и двете имат принос, но е сравнително важно да се знае коя от тях доминира - дали и колко сериозен хормонален дисбаланс имаш и колко сериозна е адаптацията на организма ти към този калориен дефицит, в който би следвало да си.
П.П.1: Снимката е чудесна идея. Димо ти даде много добър съвет, ако се срамуваш да изрежеш главата, но аз ще ти дам и друг такъв - снимай се, но си пази снимката за себе си. Ще я качиш след време, заедно с всички останали, които си правиш през идните месеци. 🙂
П.П.2: Продължавай с тази активност засега. В твоя случай е напълно достатъчно, но ако ти се ходи повече, не се органичавай. 🙂
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.06.17 10:23.
07.06.17
21:46
06.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - домат + 1/2 краставица + 2 яйцa + 50тина грама сирене
Второ хранене: 13:00 - салата от маруля + пилешко месо
Междинка 17:00 - 1 праскова
Трето Хранене: 23:00 - Beikrols + 1 вафла ( прибрах се мн късно и нямах нищо за ядене и импровизирах )
Напитки
Вода: 2 литра
Движение / Тренировка :
2 часа +
@Антон Димитров
Благодаря но ще пропусна тъй като графика ми е много променлив и нямам едно определено време в което да се разберем примерно всеки ден да спортуваме + това се и чувствам по добре като съм сам и спортувам. Но благодаря за предложението и ти желая късмет и кураж в борбата с килограмите.
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 07.06.17 23:32.
07.06.17
21:47
07.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - 250 грама кисело мляко
Второ хранене: 13:00 - картофено пюре 300 грама + 3 кюфтета бяха леко алангле
Трето Хранене: 20:00 - Печено пилешко месо филе ( 200 грама ) + 1/2 краставица + 1 домат
+ Днес се изкуших че от мн време не бях ял и си взех 1 Прингълс и мисля да го хапна по някое време вечерта 🙂
Напитки
Вода: 2 + литра
Движение / Тренировка :
2 часа +
@Тихомир Велев
Благодаря за съвета и благодаря за информацията и за насърчителните думи.Нямам информация за нивото на хормоните ми и нз кога ще имам възможност да ида да видя какви са но когато го направя ще ги напиша. А до колкото до това с движението и поемането на калории това е от може би месец 2 преди това бях в по-застоял начин на живот от лекции до общежитието и ако изляза с приятели да се разхождам което се случваше от време на време хахаха 😄 А за рибата не ме натоварва но не ми е любимата храна но мисля да ям поне 1 път в седмицата ако мога. Кръвна захар и др неща също ще гледам да си направя 1 профил и ще ги напиша.Снимката мисля да я кача за да се види какво е състоянието ми и мисля да задраскам лицето си.
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 08.06.17 15:44.
08.06.17
22:21
08.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - 2 яйца + 1 домат + 1/2 краставица + 50 грама сирене
Второ хранене: 13:00 - 2 Кюфтета + салата ( домати + краставици )
Трето Хранене: 20:00 - Печена скумрия ( 250 грама ) + 1 домат + 1/2 краставица
Четвърто Хранене: 22:30 - 400 грама череши
Напитки
Вода: 2 + литра
Движение / Тренировка :
2 часа +
П.П И да качих снимките ....
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 08.06.17 23:46.
10.06.17
23:03
09.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - 250 грама кисело мляко
Второ хранене: 13:00 - Ориз + спанак + 3 кебапчета
Трето Хранене: 20:00 - Пилешка пържола ( 150 грама ) + 1 домат + 1/2 краставица
Четвърто Хранене: 22:30 - 400 грама череши
Напитки
Движение / Тренировка :
1 часа +
10.06.17
23:06
10.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 20:00 - 2 банички
Напитки
Вода: 3 + литра + 1 чокофредо
Движение / Тренировка :
5 часа +
Днес почивах и цял ден бях вън по задачи и нямах време да ям хахах това ми е яденето верно не е това което трябва но пък не съм ял друго...и да доста се разходих + снимка от разходката хаха 🙂
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 10.06.17 23:48.
11.06.17
22:35
11.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - яйце + домат + 1/2 краставица
Второ хранене: 12:45 - бяло пилешко месо с гъбен сос + ориз със зеленчуци
Трето хранене: 19:45 - 2 домата + краставица + малко сирене (50тина 100 грама)
Напитки
+ 1 Хел
Движение / Тренировка :
1 час +
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 12.06.17 22:35.
12.06.17
09:25
На закуска само едно яйце? Ако се случи пак, добави още протеин - или още яйца, или нещо друго. 🙂
На вечеря бих намалила сиренето (ако е 100) и бих добавила отново месо, както при обяда.
Все по-добре се справяш, личи си, че се стараеш. 🙂
12.06.17
22:35
12.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - пропуснах защото се успах за работа
Второ хранене: 12:45 - 2 кюфтета + 1 пилешка хапка панирана + домати и краставици салата
Трето хранене: 20:00 - 300 грама череши + 100 грама малини + 1 праскова (нз дали добре направих като ядох 1рво плода..май не...)
Четвърто хранене: 22:00 - 1 скумрия + салата от маруля и краставици
Напитки
+ 1 Хел ( защото се успах пак...маи трябва да го заменя с кафе....)
Движение / Тренировка :
2 часа +
П.П. Мисля да инвестирам в 1 малко кантарче да мога да си меря храната хахаха 🙂
А и исках да попитам някой да знае някакъв сайт който е изпитан с кулинарни идеи за моя тип хранене
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 12.06.17 23:37.
казано от Nikola Botev на 12.06.17, 22:35:
П.П. Мисля да инвестирам в 1 малко кантарче да мога да си меря храната хахаха
Най- добре инвестираните двайсетина лева за някой, който се опитва да отслабва.
13.06.17
18:16
На въпроса ти за плодовете - да, добре си направил.
За рецептите - защо не разгледаш какво имаме като налично в раздела?
Съобрази се с предпочитанията си.
Ето например идея за едно основно хранене:
гнезда от свинска кайма + яйце + салата със зеленчуци по избор. Ако искаш да се заиграеш някой път, достави си удоволствие и на очите: цък
или
протеинови чушки, отново със салата
13.06.17
22:05
Успех и от мен! Много работа те чака! Не се отказвай, най-трудната крачка си я направил, а именно осъзнаването и решението за промяна.
14.06.17
20:16
13.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - яйце + домат + 1/2 краставица
Второ хранене: 12:45 - 1/2 печена на скара наденица + салата от домати и краставици
Трето хранене: 19:45 - 1 хот-дог (бях на летището да посрещаме клиенти и да...беше вече 9 а пък не бях ял и да...хахах вторниците ми са винаги така )
Напитки
Движение / Тренировка :
2 часа +
14.06.17
20:19
14.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 08:45 - 2 филии хляб (вита) + 1 домат + 50 грама сирене...(може би сто...в почивния ден ще търся кантарче )
Второ хранене: 12:45 - Дюнер без картофки само месо и зеленчуци
Трето хранене: 19:45 - Скумрия печена 280 грама + 1 голям домат розов
Напитки
Движение / Тренировка :
1 час и 30тина минути + според Samsung Health App
П.П. Края на месеца ще ходя на контролен преглед и там ще ме измерят като килограми и ще мога да кажа дали има промяна. Благодаря на всички който ми помогнаха и продължават да ми помагат а и на всички други които просто следят темата ми. БЛАГОДАРЯ!
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 15.06.17 22:01.
14.06.17
21:46
Опитай се лека-полека да извадиш от ежедневното си меню дюнери ( макар и без картофки) , сандвичи и т.н.
15.06.17
12:51
Беше дюнер, защото нямах време да ида до ресторанта в който ходя ппц да ям на обяд и единственото нещо което беше бързо и близко беше Дюнера
16.06.17
23:26
15.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - 200 грама сурови ядки микс
Второ хранене: 12:45 - Салата + 1 наденица
Трето хранене: 19:45 - Кюфте + кебапче + салата (зеле моркови )
Напитки
Кафе 1 чаша
Движение / Тренировка :
1 час според Samsung Health App
16.06.17
23:35
16.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 07:45 - 1 голяма зелена ябълка (голяма грешка на гладно ябълка едвам издържах до обяд )
Второ хранене: 12:45 - Ориз с зеленчуци + 2 карначета
Трето хранене: 19:45 - Супа от горски гъби брани от мен и семейството ( нз как са сготвени защото не ги готвих аз а ми бяха пратени готови )
Напитки
1 чай лате
Движение / Тренировка :
1 час и 30 минути според Samsung Health App
17.06.17
14:54
17.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 13:00 - 1 Активия
Второ хранене: 16:45 -
Трето хранене: 19:45 - НЗ какво ще се яде довечера но съм на Рожден ден така че няма да е здравословно хахахха
Напитки
Вода: 1 литър за сега ( 14:52)
Планирам и да пия бира довечера на рождения ден
Движение / Тренировка :
1 час
П.П Като има такива неща като празници Рождени дни и тн. вие как процедирате защото довечера ще има адски много неща като пица чипс и алкохол...?
20.06.17
10:17
казано от Nikola Botev на 17.06.17, 14:54:
П.П Като има такива неща като празници Рождени дни и тн. вие как процедирате защото довечера ще има адски много неща като пица чипс и алкохол...?
Отиваш, ядеш, пиеш и се забавляваш както ти е кеф. Една крачка назад е нищо в сравнение със следващите 100, които ще направиш напред. 🙂
20.06.17
23:13
Съжалявам че не съм писал последните няколко дни но просто бях залят от задачи на работа и лични и тн.
20.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 13:00 - 1 домат + 50тина грама сирене
Второ хранене: 14:00 - Наденица + домати и краставици салата + 1 кюфте (по скоро беше месо за бургер...но беше на скара поне)
Трето хранене: 23:00 - Пиле с зеле 1 купичка...мисля че 300…400 грама...нещо такова трябва да е
Напитки
Вода: 2 литра +
Движение / Тренировка :
2 часа +
П.П Утре вечерта пътувам към Турция за преглед и най-вероятно няма да пиша но сиг няма и да ям много там заради изследванията и тн. Благодаря на всички пак за подкрепата и позитивните отговори и съвети !!!
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 25.06.17 18:26.
25.06.17
17:28
25.06.2017
Хранене:
Първо хранене: 09:00 - Омлет с 4 яйца сирене и малко салам
Второ хранене: 15:00 - Пиле с моцарела (гледах да се въздържа от хляба заради моцарелата )
Трето хранене: 22:00 - 1 Активия
Напитки
Вода: 2 литра +
Движение / Тренировка :
1 час
П.П Всичко мина ок в Турция резултатите са ми добри и всичко е ок, даже повече от ок имах едно малко петно на рамото с размер 10х9 милиметра и е намаляло на 9х7 милиметра.
Направих си и кръвни ще кача снимките от тях след малко за хората които ги интересува. Като храна нека да каже че се опитах да спазя максимално това което можех защото бях в хотел все пак и бях на Half Board или закуска и вечеря. Само деня след изследването като ми казаха добрите новини се почерпих с 1 чипс и 1 тутки хахаха..хората се черпят с алкохол аз с вредна храна....To each their own i guess….и така...А да ... в момента съм 144.4 отслабнал съм с 5.6 килограма аз лично не го усещам освен че се чувствам малко по-лек...или не е точно това думата, преди бях по-подут...сега се чувствам по-добре . Благодаря пак !!!
П.П сори за снимките че са обърнати нз защо ги качва така?
Мнението беше редактирано от Nikola Botev на 25.06.17 22:32.