100 дни

Прескочи до:

Вчера все пак си откраднах 30 мин. за една тренировка :

27.08.2017

клек гръб 5х5х140 - раменна преса 5х5х70
обръщане 3х5х100

Карбо, това за циклите на 28-те дни е интересно, предполагам, че е условен този интервал, но на няколко места забелязвам горе-долу такива числа, когато става дума за пийкване - блъскаш 3 седмици, 4-тата почиваш (делоуд) и след това или макс, или нов цикъл с по-големи тежести. Явно това е разумният подход, който е различен от моя подход ( всеки път на макс 😄 ).

Barberian

28.08.17
11:20

И аз забелязах в залата, че не правят максове всеки ден. Няколко пъти чух инструкциите на треньорите към състезателите за седмицата и представляваха нещо такова: Днеска преден клек, утре заден, скачане на трупчета, Бла Бла, един ден винаги е много лек( коремни, шведска стена и др) нещо като делоуд явно и накрая казват ” И еди кога искам от тебе една хубава тежка щанга” 🙂
На мен примерно ми разписа 3 месечна програма, без никакви максове. След нея щеше да е друга с която до Нова година трябваше да изхвърля 20 кила отгоре, но аз не искам да тренирам по щангистки схеми и да гоня максове. Силата ми се покачва прилично и с интервалите.

казано от Carbohydrate на 27.08.17, 14:54:

Има една система, която се нарича “Лунен цикъл”...това е по въпроса за тренировъчното правене на максове....период от 28 дни..
Една седмица почивка се прави, когато си минал 4 седмичен пиков цикъл (това се прави преди състезание). В края на цикъла си зареден до козирката и си на прага на бездната (можеш да прегориш, ако направиш още няколко тренировки)...През тази седмица, организма почива и не само се възстановява, но и минава в свръх производство....Това трябва да се прави опитно, защото за всеки е различно и зависи от индивида и миналото натоварване....
П.П. Пиша, защото се чувствам зареден и може би днес ще правя макс, ако не затворят залата, до като се прибера))...

Тук ще се съглася с теб. Само забележка - хубаво е да се направи някакво минимално раздвижване в тази седмица - на 50% от макса, колкото да се маркира движението/движенията. И също така е важно как точно се възстановяваш (храна, почивка, масажи и други процедури) - тези дребни детайли могат както да обърнат каруцата, така и да й дадат допълнителна сила 🙂

28.08.2017

тръстър с двупудовките 5х(2х32) - набиране 10; 5 пъти
тяга 5х70, 120, 170, 2х200

29.08.2017

изхвърляне 5х2х70
обръщане 3х5х100
клек гърди 5х5х100
широка щангистка тяга от трупче 3х5х100

Кръстът още напомня за себе си, така че го давам по-леко. Сега поне мога да наблягам на техника 😄
Широка тяга от трупче е много яко! То си е направо клек това 😄

30.08.2017

въртене на 20кг диск 10 на страна - изхвърляне с лост 10; 2 пъти
лег 5х110 - набиране 5х(+25); 5 пъти
кофички 20 - гребане с лост от земя 8х100 - сгъване за бицепс с дъмбел 5х25(на ръка)
кофички 18 - гребане с лост от земя 8х100 - сгъване за бицепс с дъмбел 5х25(на ръка)

От 25-ти Септ. почва новият сезон в аматьорската лига, трябва да подновявам полека беговите тренировки, ама не е туй задача лесна 😄

Баси, как се променят нещата - железата ги почнах като допълващи за баскетбола, пък сега ми се е отщяло да играя баскетбол и само ми се блъска в залата 😄

ДЕ

30.08.17
14:03

Хаха, щом баскетболистите вдигат по толкоз и то ей така, да се занимават с нещо, представям си какво трябва да се очаква от тези, които претендират, че тренират бодибилдинг или силово :-)
По повод на това се сетих за хората, дето вдигаха в залата, която посещавах миналата година. Иначе така издокарали се там с по 44-45 ръце на около 90 кг. тегло, обаче на клековете с 80-90 кг. слагат колани, пуфтят, крещят.........а и не хващат даже паралела, както се казва тук. А във форума мадами с изваяни фигури клякат спокойно и както си трябва с повече килограми.

Мнението беше редактирано от Деян на 30.08.17 14:04.

Бе то и аз съм един баскетболист...

31.08.2017

“Тренировка”

клек на гръб 2х5х150 и до там. Кръста взе да ме боли, явно не е минало разтежението, пък на мен ми се напъва и се сговнясаха пак нещата. Иначе леки тия кила на краката д*ба, да ги подхвърлям. Трябва да мисля някаква друга генерална схема поне за месец, да го оставя да се оправи напълно :(

ДЕ

31.08.17
14:13

казано от Alexander Krastev на 31.08.17, 14:10:

Бе то и аз съм един баскетболист..

Всъщност, както се казва, нищо чудно да си най-добър и то в две неща. Най-добрият силовак от баскетболистите и най-добрият баскетболист от силоваците ;-)

Мнението беше редактирано от Деян на 31.08.17 14:13.

31.08.17
14:19

казано от Deyan на 31.08.17, 14:13:

Бе то и аз съм един баскетболист..

Всъщност, както се казва, нищо чудно да си най-добър и то в две неща. Най-добрият силовак от баскетболистите и най-добрият баскетболист от силоваците ;-)

Malo hic esse primus quam Romae secundus

Да се направя и аз на образован, че днес не съм. 🙂

31.08.17
14:31

. Кръста взе да ме боли, явно не е минало разтежението, пък на мен ми се напъва и се сговнясаха пак нещата.

Ей...деа ,мислех да ти пиша-сега да не почнеш да клякаш над 80-100кг макс до 15тина дена....щот така се пре...ах и аз...
Ама си викам,кво  да се правя пред хора дет са къде пред мен...

31.08.17
15:17

Не забиваш ли погледа твърде надолу?

По принцип се старая да държа главата и погледа неутрални. Може би малко по-надолу, отколкото трябва гледам надолу - още нагласям движението.

Вчера раздвижих на лостовете с 50 набирания, 50 кофички и 50 бг клека ( на крак ). ДО АЙ ИВЪН ЛИФТ ?!?

Тези дни ми бяха адски натоварени и покрай контузията и целия стрес хич не съм и тренирал. Само кафета, цигари и напрежение :(

Днес стигнах до залата и бях като мекица. Кръста не бе боли, но пък има нещо натегнато отстрани, като глутеус медиус или де да го знам какво е, което още повече се натегна след трен. Утре съм при Цецо Недев да каже какво да мачкам, какво да разтягам, какво да правя и какво да не правя.

Нейсе, “тренировката” беше смешна, като виц:

клек гръб (хб)  1х100 - обръщане от земя 1х70; 10 пъти без почивка
раменна преса 1х60 - набиране 1х(+20); 10 пъти без почивка
гръбни екстензии 10 - планк до отказ; 2 пъти

13.09.17
08:56

Тия контузии са част от играта - трябва да се научим да ги приемаме без драми и да почиваме, когато се налага...

Това го казвам колкото на теб, толкова и на себе си. 🙂

13.09.17
10:00

казано от Boby_ на 13.09.17, 08:56:

Тия контузии са част от играта - трябва да се научим да ги приемаме без драми и да почиваме, когато се налага...

Това го казвам колкото на теб, толкова и на себе си.

Ослушвайки се аз...чета)))

Стоян Стаматов ти е човекът. Освен ако нямаш предвид Цецо Василев

13.09.17
11:03

доц.д-р Здравко Стефанов от :
http://artromedica.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=2
е истината...
Може да прочетеш къде още работи,кои спортисти е лекувал и тн.
За спортни травми в София ,няма по-добър към когото да се обърнеш.

Благодаря за насоките. Така или иначе днес имам уговорен час с Цветан Недев, да видим какво ще каже той, но ще имам предвид и другите предложения 🙂

13.09.2017

широка тяга 1х120 - тясна тяга 1х120 - лег 1х110; 10 пъти без почивка
кофички 20 - гребане с дъмбел с опора 5х45 (на ръка); 2 пъти
кофички 15 - гребане с дъмбел с опора 5х45 (на ръка)
въртене на 20кг торба 5 на страна; 3 пъти
упражнения за корем - няколко серии, различни видове

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.09.17 16:54.

IV

13.09.17
18:00

Като имаш достъп до БГ торба,защо не тренираш по редовно с нея ?

Ами а де, що не я въртя по-често и аз нямам отговор 😄

Вчера бях в друга зала и имаше торба, та докато чаках Цецо я повъртях. В залата на Ефо има торби, ама големите са скъсани и един път като я въртях торбата и изтече пясък. Иначе за загрявка преди лежанка, като въртя диск и много добре раздвижва раменете.

Тренировката вчера :

15.09.2017

клек гръб 1х120 - обръщане от вис 1х90; 10 пъти без почивка
раменна преса 1х70 - набиране 1х(+40); 10 пъти без почивка

Откраднах си 20 мин. и потренирах. Заради недоглеждане от моя страна, се оказа, че ми изтича шофьорската книжка и сега 1 месец ще съм пешеходец, та ще се наложи да тренирам в друга зала. До работа има едно подземие, има стойка за клек, лежанка, лост за набиране, криви китайски лостове и тежести, но поне ми е на 5 мин. пеша. Изкарах си месечна карта.

17.09.2017

клек гръб 5х5х120
обръщане от земя 3х5х100
широка тяга 2х5х130
малко планкове, обратни коремни, “умряла буба”

Днес жената ме закара при Ефо, та пообръщах. Кръста се понатегна малко, но по-скоро щото е отслабнал.

19.09.2017

5х5
лег 100
набиране +20
тясна тяга 100

гръбни екстензии, коремни преси, палоф преса

Оня ден след клека пак ме стегна кръста. Има нещо, дето яко се натяга от определени движения. Ще карам много полека засега, че хич не е гот да не моа си нахлузя обувките сам...

Горе-долу си сглобих програма за известно време, съставена от неща, от които не ме боли нищо:

А.
5х5 в трисети
лег
набиране
тясна тяга

Б.
5х5 в трисети
раменна преса
набиране
бг клек с тежест

Ще редувам А-почивка-Б-почивка, пък ако се чувствам възстановен може и всеки ден да ги въртя, то и без туй с тия смешни тежести няма какво много-много да почивам.
Всяка тренировка ще завършва с няколко упражнения за корем и пояс, без много зор, колкото да се балансират нещата.

21.09.2017

5 кръга:
раменна преса 60 5 5 5 5 5
набиране +20 5 5 5 5 5
бг клек с 2х20 дъмбели 5 5 5 5 5
тясна тяга 100 5 5 5 5 5

палоф преса, планкове.

Начи, определено нещо свързано с работата на ядрото има - като прая тясна тяга, бг клек и планкове усещам как всичко работи като хората и всякакви напрежения изчезват.

24.09.2017

лег 5,5,5,5,5х105 - набиране 5,5,5,5,5х(+20)
кофички 20, 15, 10 - обръщане от вис 5,5,5х80
палоф преса

3 деня как мускулна треска влача,
а утеха няма и ми се реве, кат’ са разкрача.

Д*ба и болката, от бг клека онзи ден, днес тръгнах да загрявам и на всяко приклякване имах чувството, че ще скъсам нещо - толкова натегнати, схванати и болезнени задни бедра. Затуй - само горна част, по-така културистично.
Ся пих 2 паматона, ще се мажа с магнезиево олио и дано се поотуснат най-накрая. Поне като ме болят краката, не усещам кръста 😄

25.09.2017

Мечка страх, мен не страх 😄 Днес се престраших да клякам на гръб.

клек на гръб, хай бар с темпо 5,5,5,5,5х100 - тясна тяга 5,5,5,5,5х120
планкове, палоф преса, обратни коремни преси

Много бавно и контролирано, кръста добре, ама тая крампа в задното бедро бе голяма мъка. Дано да мине скоро.

Някъф бастун бе окупирал стойката за клек, да прай “тяга”. Като го питах дали ползва стойката, той ме гледа и пита - А ти какво ще правиш на нея? Викам “Ми кво - клек най-вероятно д*ба. Няма да се набирам я”. Имаше и още бисери, ама тя направо банална беше цялата работа...

25.09.17
16:11

И на мен редовно ми се случва да пренареждам тренировката заради всякакви екземпляри около стойката за клек, но няма какво да се направи по въпроса, и те са хора.. 😄 Поне тези с гребането или раменната преса се сещат да се преместят, когато ги “помоля” да се въртим 😄 😄

Бе аз доста лошо ги гледам, да ти кажа - на този направо му казах да си прай тягата на земя. Каква е тая тяга на стойка за клек ?!? Че и с 50 кЕла я правеше. Жалка история. Иначе чупки, стойки, а-у.

Единствено за раменна преса и клек съм склонен да деля стойката. Другите да се оправят 😄

IV

25.09.17
16:28

Има едни чекии дето правят бицепс,на стойката за клек и то с 40 кила ! Направо им махах щангата преди,без обяснения. Сега го нямам този проблем,щото си тренирам у наЗе .......

Carbohydrate

25.09.17
22:32

казано от Ivaylo на 25.09.17, 16:28:

Има едни чекии дето правят бицепс,на стойката за клек и то с 40 кила ! Направо им махах щангата преди,без обяснения. Сега го нямам този проблем,щото си тренирам у наЗе .......

ами ела в нашата зала и ще ти избият зъбите))..няма да обяснявам защо..защото си мислиш за фактор, а при нас в Бургас това не върви)))..защото селяните не им пука кой си и с колко клякаш))(ще те изгърмят с дъмбел из от зад и толкоз.....ама незнам, дали са прави..щото ти подхождаш от позицията на някой си..Кой си?..къв си?...трябва ли да ни пука?! каквото си направиш, брат))))....
Лично за мен...аз изчаквам хората да си направят тягата с 50 кг...Мисля, че това е правилно. А, ако някой, като теб дойде и ми вземе щангата...ще му счупя зъбките, ако не разбере от думи първо...Спорта трябва да учи на нещо, според мен, и то е не на насилие 🙂

ДЕ

25.09.17
23:12

Карбо, не съм съгласен. В случая кой е по-нагъл....този който е махнал щанга дето не й е там мястото или този, който не се съобразява с никой и ебава тренировките на останалите. Тук не иде реч, някой да ти разтовари щангата на лежанката, докато още правиш серии, а да ползва уреди по направо смешен начин, пречейки на другите. И в крайна сметка, насилие ще прояви този, който посегне с дъмбела в гръб без да каже каквото има да казва и да се разберат като хора.

25.09.17
23:22

казано от Alexander Krastev на 31.08.17, 15:57:

По принцип се старая да държа главата и погледа неутрални. Може би малко по-надолу, отколкото трябва гледам надолу - още нагласям движението.

Какво да му нагласяш на движението.

Eто - хората са го нагласили и обяснили, защо се опитвате да откривате топлата вода...

Относно стойката за клек - по добре да правят бицепс там, от колкото да си слагат лоста по пейките и да покъсат всичко в залата 🙂

Bart Simpson

25.09.17
23:27

казано от Deyan на 25.09.17, 23:12:

Карбо, не съм съгласен. В случая кой е по-нагъл....този който е махнал щанга дето не й е там мястото или този, който не се съобразява с никой и ебава тренировките на останалите. Тук не иде реч, някой да ти разтовари щангата на лежанката, докато още правиш серии, а да ползва уреди по направо смешен начин, пречейки на другите. И в крайна сметка, насилие ще прояви този, който посегне с дъмбела в гръб без да каже каквото има да казва и да се разберат като хора.

Фитнес залата е обществено място с право на ползване от хора заплатили една и съща цена и имат право(ако не в разрез с правилата за безопастност)да ползват всички уреди по начин,който е удобен, познат и удачен за самите тях.
Малко се държите като хокеисти на свободна пързалка, хората се учат там, а те им рият лед в лицата защото тренират там.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.09.17 23:29.

Bart Simpson

25.09.17
23:29

Карбо,аз си мислех, че сте по-благи ‘ора в Бургас, ВА.

Bart Simpson

25.09.17
23:32

казано от Madboy на 25.09.17, 23:22:

казано от Alexander Krastev на 31.08.17, 15:57:

Какво да му нагласяш на движението.

Eто - хората са го нагласили и обяснили, защо се опитвате да откривате топлата вода...

Относно стойката за клек - по добре да правят бицепс там, от колкото да си слагат лоста по пейките и да покъсат всичко в залата

Тоя пич с оранжевата тениска и Ицо Стоичков в един клас са учили английски, май.

25.09.17
23:37

Това няма значение в случая, имат си преводач 🙂

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1