05.05.19
22:29
казано от Bart Simpson на 05.05.19, 22:26:
ПичоУе, тук в Еире, 3:30 за маратон е за домакините с пенюара.
За обикновена домакиня с пенюар в ЕЙРЕ, да избяга 42 км за 3 часа и половина е нещо елементарно, тъй ли 🤔
казано от kaloyan на 05.05.19, 22:23:
А на блажка човека, дето уж културист, а като чета има повече участия на маратони за 1 година отколкото аз за 10. Е и тук е бягал 42 км за 3:34 🙂
Димо Бенев бяга много сериозно,при това и мускулите му си стоят 😄 След месец и нещо на Витоша100 го виждам в първите 10-15 с време около 10 часа.
Мнението беше редактирано от Дидо на 05.05.19 22:32.
казано от Деян на 05.05.19, 22:29:
За обикновена домакиня с пенюар в ЕЙРЕ, да избяга 42 км за 3 часа и половина е нещо елементарно, тъй ли 🤔
Стига ся са връзва и ти.
казано от old_man на 05.05.19, 22:30:
А на блажка човека, дето уж културист, а като чета има повече участия на маратони за 1 година отколкото аз за 10. Е и тук е бягал 42 км за 3:34 🙂
Димо Бенев бяга много сериозно,при това и мускулите му си стоят 😄 След месец и нещо на Витоша100 го виждам в първите 10-15 с време около 10 часа.
Ако почна да зобя, а и да сваля 10-15 кила, сигурно и аз ще бягам по много. А и изобщо ме се притеснявам че ще ми изчезнат мускулите, те не са ми самоцел. Но в тоя ред на мисли и времето за което бягам маратон не ми е самоцел, та де да знам...
Имаше яки бягащи батки и каки и днес в Пловдив.
А една мацка, която бягаше сууупер странно и не приличаше нито на щангистка, нито на бегачка, имаше най-хубавото дупе за Маратон Пловдив 2019 😄
05.05.19
22:47
Майна, тук бягането е другото ходене.
казано от Bart Simpson на 05.05.19, 22:47:
Майна, тук бягането е другото ходене.
Тия домакините ги разправяй на някой друг. Нали ги гледах във феникс парка докато си тренирам, едвам ходеха. Тези които си бягат са сериозни. Но то и това идва от америка, после ирландия и европа и после България, като модна тенденция е 🙂
05.05.19
22:53
Малко го натиснах, ама иначе всички бягат, знаеш.
Димо, редовното бягане е яко психарска работа. Не съм сигурен дали има други подобни дейности. Започнеш ли един път, веднага се зомбираш. Аз съм тичал и спирал няколко пъти. В момента в който започна даго правя редовно и не мога да се спра. По добре не го и мисли 🙂🙂
Мнението беше редактирано от kaloyan на 05.05.19 22:56.
казано от Bart Simpson на 05.05.19, 22:53:
Малко го натиснах, ама иначе всички бягат, знаеш.
Така е 🙂 ама да направим сметка процентно колко са от тези които виждаш да се опикават петък вечер по кръчмите и тук говоря за жени. Мъжете са ясни 🙂
казано от old_man на 05.05.19, 22:30:
Като гледам как бяга, съвсем скоро такива обемисти мускули няма да има. Ще се изпили и ще заприлича на истински бегач 🙂
11.05.19
09:04
ЧРД, Димо. Жив и здрав, и много позитивни преживявания желая.
11.05.19
13:09
Жив и здрав!
11.05.19
15:33
Честит Рожден Ден, Димо 🙂 Жив и здрав!
11.05.19
15:52
Честит Рожден Ден, Димо! 🍷
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 11.05.19 15:52.
11.05.19
17:49
Честит рожден на любимата ми майна.
11.05.19
17:51
Честит Рожден Ден! Да не спираш да следваш целите си!
Благодаря ви мили другарчета, за хубавите пожелания.
Аз чак сега се връщам към света на живите. Уж нищо нищо, ама цял ден посрещах и изпращах вчера гости и ядене и пиене и днес малко по-спокойно и реанимирам 😄 Втори пореден ден без фитнес ми се очертава. Първи такъв случай за годината.
Имах идея да черпя в парка на барбекютата, но от общината ми развалиха плановете - имаше фолклорен събор. Иначе си имаше класическата фитнес-торта със само 220 Ккал за голямо парче.
12.05.19
20:47
ВЪЙЙЙЙЙ, от там ли се чува тая дандания чак до нас?! Ако да, не ми се мисли какво е в блоковете около Лаута 😃
Иначе, класическа фитнес торта за класически фитнесджия 😅
🍻
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.05.19 20:48.
12.05.19
20:51
казано от Т. Тодорова на 12.05.19, 20:47:
ВЪЙЙЙЙЙ, от там ли се чува тая дандания чак до нас?! Ако да, не ми се мисли какво е в блоковете около Лаута 😃
Иначе, класическа фитнес торта за класически фитнесджия 😅
🍻
Това е нищо , Manowar като си правеха саундчека в Каварна се чуваше в целия град.
🙂
Честит рожден ден, Димо! Наздраве!
П. П. По-добре късно, отколкото никога - уикенда почти не поглеждам форума.
Гледам голяма концентрация на форумци е имало в Лозенец, и аз бях там за дълъг уикенд 😄 Ай да сложа и аз една мазна снимка - то бива ядене, пиене, ама т’ва като се събереш с други хора на морето е ад.
Исках също да разсея една за мен доскоро мистерия. Защо в популярната фейсбук група “Тренировки, правилно хранене и мотивация за спортисти” на Aestethic by science и Stanislav Chakarov (Станислав Чакъров), която обсъждахме наскоро как се поддържа, никой не си е признал че зоби. Всеки път има постове: “Ама защо никога не си признавате?” А те хората си признавали, просто веднага се трият целите теми барабар с всички коментари ако някой си каже. Просто аз днес станах участник/свидетел на една преди да я изтрият. И така не остава нито една тема в която под натиска на другите потребители или просто от глупава честност, някой да си признае че се зоби.
08.07.19
10:27
Ами сигурно за да се насърчават подрастващите трениращи, а и не само, да тренират натурално ;-)))))) Защото като видят, че всеки малко по-добре оформен е на хапове, си казват, че инак не става ;-) Демек добро дело правят админите на групата......или пък не?
Мнението беше редактирано от Деян на 08.07.19 10:27.
казано от Димо на 08.07.19, 10:19:
...Ай да сложа и аз една мазна снимка - то бива ядене, пиене, ама т’ва като се събереш с други хора на морето е ад.
Е то къде да се събере спортен форум, по масите 😄
09.07.19
08:49
Добре де, кво означава да зобиш?
Да зобиш означава да ползваш анаболни стероиди или други забранени за спортисти вещества с цел да си повишиш постиженията и да си подобриш физиката. Понятието идва предполагам по аналогия със селскостопанските животни, на които се дава зоб - това са силно калорични храни като пшеница, царевица или смески, с които животните наддават живо тегло много по-бързо и лесно от тези, които разчитат само на паша - трева, сено и т.н. Назобаните животни са видимо по-големи, здрави и охранени от тези на паша.
Проблема със зобенето идва от там, че освен да ти повишава мускулната маса и силата и издръжливостта, тези препарати в известна степен потенциално увреждат здравето. Черния дроб, сърцето, жлези с вътрешна секреция и хормони и още сигурно безброй органи и системи. Затова от спортните организации са решили да ги забранят за да не се превръща стремежа за спорт в състезание кой колко спринцовки ще си забие в задника и на кой ще му издържи повече сърцето преди да се пръсне.
И тук идва вече елемента на “нечестност”, защото който зоби почти винаги ще има предимство пред някой, което е натурален (или “natty” както му викат). Човешкото тяло си има предели колко тестостерон и други хормони, които отговарят за растежа и силата може естествено да произвежда, затова натурално хората могат да изглеждат и да са силни до определена степен независимо как тренираш или се храниш - има генетични късметлии, които са много над нормалните хора - например 1 на 1 000 000, но дори и те не могат да се мерят с обикновен фитнес батка, който за няколкостотин лева си накупува зоб и си надупчва задника.
Затова го има негативния елемент някой като покаже постижение - било то какво тяло е направил, било то какви спортни резултати има - ако го е постигнал с помощта на зоб, това омаловажава постижението им. А тези пък, които са направили постижението съответно искат да изглеждат герои и необикновени в очите на околните (женските да си мислят че тези мъжки имат необикновено добри гени и да искат деца от тях, които да наследят тези добри гени, а мъжете да са респектирани от тях) и затова скриват факта че са си помогнали със зоб.
Последно - само със зоб не става, иска си и трениране, но за да придобиеш представа кое колко влияе, ще ти цитирам по памет едно изследване.
Група млади мъже ги разделят на четири. Първите пият плацебо и лежат по цял ден на дивана. Втората група пият плацебо и тренират по зверска трибойска програма. Третата група зобят и само лежат на дивана, а четвъртата група и зобят, и тренират по зверската трибойска програма. Накрая на периода (2-3 месеца май беше) резултатите са следните:
- групата с плацебото и мързелуването разбираемо не качили никакви мускули.
- групата с плацебото и тренировките качили 3 кг мускули
- групата със стероидите и тренировките разбира се качили най-много - цели 9 килограма мускули
но най-поразителното за мен бяха резултатите на групата които пиели стероиди и само се излежавали 3 месеца. Те качили цели 6 кг мускулна маса.
09.07.19
09:25
“женските да си мислят че тези мъжки имат необикновено добри гени и да искат деца от тях, които да наследят тези добри гени, а мъжете да са респектирани от тях”
Силно изказване. 😁
09.07.19
10:25
В залите дори царува мнение, че натуралното трениране е безмислено.
То май е точно така, като се замисля 🙂
Със сигурност не е безсмислено. По-скоро от гледна точка на постижения е пропиляно време и възможност. Но като тегля чертата накрая - за мен дори няма дилема дали да тренирам натурално или да зобя, нищо че все се шегувам че чакам да стана на 60 и да почне да не ми става редовно, та спокойно да почна TRT 😄
09.07.19
10:59
Аз също не го намирам за безмислено, тъй като усетих ползи в здравословен аспект. Дори само това да е, не е малко. Но зависи и от целите-ако за някой основната е очевидно да замяза на бодибилдър, а не просто якичко момче, а с времето не му се получава въпреки наистина правилните тренировки, хранене и т.н., ще намери за безмислено да влага толкоз усилия.