Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:
ДЕ

05.05.19
22:29

казано от Bart Simpson на 05.05.19, 22:26:

ПичоУе, тук в Еире, 3:30 за маратон е за домакините с пенюара.

За обикновена домакиня с пенюар в ЕЙРЕ, да избяга 42 км за 3 часа и половина е нещо елементарно, тъй ли 🤔

05.05.19
22:30

казано от kaloyan на 05.05.19, 22:23:

А на блажка човека, дето уж културист, а като чета има повече участия на маратони за 1 година отколкото аз за 10. Е и тук е бягал 42 км за 3:34 🙂

Димо Бенев бяга много сериозно,при това и мускулите му си стоят 😄 След месец и нещо на Витоша100 го виждам в първите 10-15 с време около 10 часа.

Мнението беше редактирано от Дидо на 05.05.19 22:32.

05.05.19
22:39

казано от Деян на 05.05.19, 22:29:

За обикновена домакиня с пенюар в ЕЙРЕ, да избяга 42 км за 3 часа и половина е нещо елементарно, тъй ли 🤔

Стига ся са връзва и ти.

05.05.19
22:43

казано от old_man на 05.05.19, 22:30:

А на блажка човека, дето уж културист, а като чета има повече участия на маратони за 1 година отколкото аз за 10. Е и тук е бягал 42 км за 3:34 🙂

Димо Бенев бяга много сериозно,при това и мускулите му си стоят 😄 След месец и нещо на Витоша100 го виждам в първите 10-15 с време около 10 часа.

Ако почна да зобя, а и да сваля 10-15 кила, сигурно и аз ще бягам по много. А и изобщо ме се притеснявам че ще ми изчезнат мускулите, те не са ми самоцел. Но в тоя ред на мисли и времето за което бягам маратон не ми е самоцел, та де да знам...

Имаше яки бягащи батки и каки и днес в Пловдив.

А една мацка, която бягаше сууупер странно и не приличаше нито на щангистка, нито на бегачка, имаше най-хубавото дупе за Маратон Пловдив 2019 😄

Bart Simpson

05.05.19
22:47

Майна, тук бягането е другото ходене.

05.05.19
22:51

казано от Bart Simpson на 05.05.19, 22:47:

Майна, тук бягането е другото ходене.

Тия домакините ги разправяй на някой друг. Нали ги гледах във феникс парка докато си тренирам, едвам ходеха. Тези които си бягат са сериозни. Но то и това идва от америка, после ирландия и европа и после България, като модна тенденция е 🙂

Bart Simpson

05.05.19
22:53

Малко го натиснах, ама иначе всички бягат, знаеш.

05.05.19
22:55

Димо, редовното бягане е яко психарска работа. Не съм сигурен дали има други подобни дейности. Започнеш ли един път, веднага се зомбираш. Аз съм тичал и спирал няколко пъти. В момента в който започна даго правя редовно и не мога да се спра. По добре не го и мисли 🙂🙂

Мнението беше редактирано от kaloyan на 05.05.19 22:56.

05.05.19
22:58

казано от Bart Simpson на 05.05.19, 22:53:

Малко го натиснах, ама иначе всички бягат, знаеш.

Така е 🙂 ама да направим сметка процентно колко са от тези които виждаш да се опикават петък вечер по кръчмите и тук говоря за жени. Мъжете са ясни 🙂

05.05.19
23:04

казано от old_man на 05.05.19, 22:30:

Като гледам как бяга, съвсем скоро такива обемисти мускули няма да има. Ще се изпили и ще заприлича на истински бегач 🙂

ДЕ

11.05.19
09:04

ЧРД, Димо. Жив и здрав, и много позитивни преживявания желая.

11.05.19
10:13

Че-ре-де,Димас 🙂 Жив и по-здрав!

11.05.19
13:09

Жив и здрав!

11.05.19
13:17

Много здраве и късмет!

11.05.19
14:46

Честит Рожден Ден, Димо!
Много здраве и щастие, другото е лесно 🙂

Честит Рожден Ден, Димо 🙂 Жив и здрав!

11.05.19
15:52

Честит Рожден Ден, Димо! 🍷

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 11.05.19 15:52.

11.05.19
16:32

Честит рожден ден,Димо!Здраве и късмет!

11.05.19
17:01

Честит Рожден Ден Димо!

11.05.19
17:25

Честит рожден ден, Димо!
Жив и здрав и все така любознателен!

Bart Simpson

11.05.19
17:49

Честит рожден на любимата ми майна.

Carbohydrate

11.05.19
17:51

Честит Рожден Ден! Да не спираш да следваш целите си!

11.05.19
21:14

Честит празник, Димо!
Здрав и щастлив! Весел празник 🍷

11.05.19
22:16

Честит рожден ден, Димо! 😊🎉 Много здраве и щастливи дни! 🍀☀

11.05.19
22:26

Честит рожден ден и от мен! Много здраве за теб и всичките ти близки!

12.05.19
20:38

Благодаря ви мили другарчета, за хубавите пожелания.

Аз чак сега се връщам към света на живите. Уж нищо нищо, ама цял ден посрещах и изпращах вчера гости и ядене и пиене и днес малко по-спокойно и реанимирам 😄 Втори пореден ден без фитнес ми се очертава. Първи такъв случай за годината.

Имах идея да черпя в парка на барбекютата, но от общината ми развалиха плановете - имаше фолклорен събор. Иначе си имаше класическата фитнес-торта със само 220 Ккал за голямо парче.

Т. Тодорова

12.05.19
20:47

ВЪЙЙЙЙЙ, от там ли се чува тая дандания чак до нас?! Ако да, не ми се мисли какво е в блоковете около Лаута 😃

Иначе, класическа фитнес торта за класически фитнесджия 😅

🍻

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.05.19 20:48.

12.05.19
20:51

казано от Т. Тодорова на 12.05.19, 20:47:

ВЪЙЙЙЙЙ, от там ли се чува тая дандания чак до нас?! Ако да, не ми се мисли какво е в блоковете около Лаута 😃

Иначе, класическа фитнес торта за класически фитнесджия 😅

🍻

Това е нищо , Manowar като си правеха саундчека в Каварна се чуваше в целия град.
🙂

13.05.19
11:57

Честит рожден ден, Димо! Наздраве!

П. П. По-добре късно, отколкото никога - уикенда почти не поглеждам форума.

08.07.19
10:19

Гледам голяма концентрация на форумци е имало в Лозенец, и аз бях там за дълъг уикенд 😄 Ай да сложа и аз една мазна снимка - то бива ядене, пиене, ама т’ва като се събереш с други хора на морето е ад.

08.07.19
10:23

Исках също да разсея една за мен доскоро мистерия. Защо в популярната фейсбук група “Тренировки, правилно хранене и мотивация за спортисти” на Aestethic by science и Stanislav Chakarov (Станислав Чакъров), която обсъждахме наскоро как се поддържа, никой не си е признал че зоби. Всеки път има постове: “Ама защо никога не си признавате?” А те хората си признавали, просто веднага се трият целите теми барабар с всички коментари ако някой си каже. Просто аз днес станах участник/свидетел на една преди да я изтрият. И така не остава нито една тема в която под натиска на другите потребители или просто от глупава честност, някой да си признае че се зоби.

ДЕ

08.07.19
10:27

Ами сигурно за да се насърчават подрастващите трениращи, а и не само, да тренират натурално ;-)))))) Защото като видят, че всеки малко по-добре оформен е на хапове, си казват, че инак не става ;-) Демек добро дело правят админите на групата......или пък не?

Мнението беше редактирано от Деян на 08.07.19 10:27.

08.07.19
10:28

казано от Димо на 08.07.19, 10:19:

...Ай да сложа и аз една мазна снимка - то бива ядене, пиене, ама т’ва като се събереш с други хора на морето е ад.

Е то къде да се събере спортен форум, по масите 😄

Добре де, кво означава да зобиш?

09.07.19
09:02

Да зобиш означава да ползваш анаболни стероиди или други забранени за спортисти вещества с цел да си повишиш постиженията и да си подобриш физиката. Понятието идва предполагам по аналогия със селскостопанските животни, на които се дава зоб - това са силно калорични храни като пшеница, царевица или смески, с които животните наддават живо тегло много по-бързо и лесно от тези, които разчитат само на паша - трева, сено и т.н. Назобаните животни са видимо по-големи, здрави и охранени от тези на паша.

09.07.19
09:23

Проблема със зобенето идва от там, че освен да ти повишава мускулната маса и силата и издръжливостта, тези препарати  в известна степен потенциално увреждат здравето. Черния дроб,  сърцето, жлези с вътрешна секреция и хормони и още сигурно безброй органи и системи. Затова от спортните организации са решили да ги забранят за да не се превръща стремежа за спорт в състезание кой колко спринцовки ще си забие в задника и на кой ще му издържи повече сърцето преди да се пръсне.

И тук идва вече елемента на “нечестност”, защото който зоби почти винаги ще има предимство пред някой, което е натурален (или “natty” както му викат). Човешкото тяло си има предели колко тестостерон и други хормони, които отговарят за растежа и силата може естествено да произвежда, затова натурално хората могат да изглеждат и да са силни до определена степен независимо как тренираш или се храниш - има генетични късметлии, които са много над нормалните хора - например 1 на 1 000 000, но дори и те не могат да се мерят с обикновен фитнес батка, който за няколкостотин лева си накупува зоб и си надупчва задника.

Затова го има негативния елемент някой като покаже постижение - било то какво тяло е направил, било то какви спортни резултати има - ако го е постигнал с помощта на зоб, това омаловажава постижението им. А тези пък, които са направили постижението съответно искат да изглеждат герои и необикновени в очите на околните (женските да си мислят че тези мъжки имат необикновено добри гени и да искат деца от тях, които да наследят тези добри гени, а мъжете да са респектирани от тях) и затова скриват факта че са си помогнали със зоб.

Последно - само със зоб не става, иска си и трениране, но за да придобиеш представа кое колко влияе, ще ти цитирам по памет едно изследване.

Група млади мъже ги разделят на четири. Първите пият плацебо и лежат по цял ден на дивана. Втората група пият плацебо и тренират по зверска трибойска програма. Третата група зобят и само лежат на дивана, а четвъртата група и зобят, и тренират по зверската трибойска програма. Накрая на периода (2-3 месеца май беше) резултатите са следните:
- групата с плацебото и мързелуването разбираемо не качили никакви мускули.
- групата с плацебото и тренировките качили 3 кг мускули
- групата със стероидите и тренировките разбира се качили най-много - цели 9 килограма мускули
но най-поразителното за мен бяха резултатите на групата които пиели стероиди и само се излежавали 3 месеца. Те качили цели 6 кг мускулна маса.

“женските да си мислят че тези мъжки имат необикновено добри гени и да искат деца от тях, които да наследят тези добри гени, а мъжете да са респектирани от тях”

Силно изказване. 😁

09.07.19
10:25

В залите дори царува мнение, че натуралното трениране е безмислено.
То май е точно така, като се замисля 🙂

09.07.19
10:35

Със сигурност не е безсмислено. По-скоро от гледна точка на постижения е пропиляно време и възможност. Но като тегля чертата накрая - за мен дори няма дилема дали да тренирам натурално или да зобя, нищо че все се шегувам че чакам да стана на 60 и да почне да не ми става редовно, та спокойно да почна TRT 😄

ДЕ

09.07.19
10:59

Аз също не го намирам за безмислено, тъй като усетих ползи в здравословен аспект. Дори само това да е, не е малко. Но зависи и от целите-ако за някой основната е очевидно да замяза на бодибилдър, а не просто якичко момче, а с времето не му се получава въпреки наистина правилните тренировки, хранене и т.н., ще намери за безмислено да влага толкоз усилия.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1