Почивен днес, малко разтегнах и 10-тина километра с колелото. На пет часа сън, толкова.
It’s fine.
Мнението беше редактирано от Splash на 15.06.26 13:13.
Тренировка А
- зерчер 4х4 с 75кг
в сс през 1 минута
- раменна 4х4 с 55кг
- високо изтегляне oт земя 4х4 с 50кг
през 2 минути
- въртене на диск 1х10 на страна с 15кг
- борческо с дъмбели 1х10 на страна с 2 по 15кг
в сс
- бедрено разгъване от 1х70кг дo 10х20кг през 5кг без почивка
- един трисет външна ротация - пъла чаша - ластик пред гърди
Тренировка Б
- тяга 4х4 с 120кг
през 1 минути
- лег 4х4 със 85кг
- набиране 4х4 с 10кг
в сс през 2 минути
- пендлей 1х10 със 60кг
- кофички 1х10 със СТ
Тягата лека и на скорост, ще видя дали да вдигна следващата тренировка. На лег-а върнах малко назад, гз на пейка и с пауза. Нямах време за всичкия пълнеж и приключих на кофичките. Килограмите и талията вървят надолу, бавно но стават нещата без глад и драми. От 108 на 94, не малко, но има още доста до обичайните 84-5.
Мнението беше редактирано от Splash на 17.06.26 13:14.
Колело днес и малко плуване, водата си е студена за повече, пък и идеята е активна почивка, не да се смачквам. Иначе готино като цяло, а и този маршрут преди го взимах на умиране със 140-50 пулс, сега айляк и стабилно 120, краката свежи.
Тренировка А
- зерчер 4х4 с 80кг
в сс през 2 минути
- високо изтегляне oт земя 4х4 с 50кг + 1 обръщане с 50кг + раменна 4х4 с 50кг
през 2 минути
- борческо с дъмбели 1х10 на страна с 2 по 15кг
в сс
Б@си клека, не очаквах, стабилен макар и тежък (като за мене си де). След това, нямаше стойка и след високото изтегляне, обръщане и раменна веднага - голям кеф, може и така да си го правя този интервал. Ще гледам да се наспя и да ям повече, че утре си мисля да си направя тягата сутринта, въпреки плановете за гмуркане за раци с копие през деня... Пиша си тук, ако не съм на 100% да пропусна, да видим :)
Тренировка Б
- тяга 4х4 с 125кг
през 1 минути
- лег с дъмбели 4х6 с 2х25кг
- горен скрипец 4х4 с 95кг
в сс през 2 минути
- пендлей 1х10 със 60кг
- кофички 1х10 със СТ
след минута
- тяга с relatively прави крака 2x10x60кг
На тягата, взеха да ми се отварят ръцете, иначе добре. Пълен фитнес, та импровизирах с отаналите упражнения. Лега с дъмбели, много добре, хубав стреч и пауза горе и долу. Можех и с по-тежко, но нямаше как безопасно да ги взимам и оставям, клинчета навсякъде. Хубава тренировка и то след доста тежък уикенд, от към активна почивка :)
Паури обаче, йок д@йба :)
Днес с колелото само, рано сутринта колкото да раздвижа, че някакви ядове са се натрупали и да ги отметна. Това поне беше идеята, ама не знам защо съм такъв тъпанар и все гоня да се подобрявам, заорах из едни зелки... На 40, паданията не са като на 12, главата поне, си е все още толкова здрава.
Мнението беше редактирано от Splash на 23.06.26 13:13.
Тренировка А
- зерчер до 90кг
в сс през 2 минути
- високо изтегляне oт земя 4х3 с 60кг + 1 обръщане с 60кг + раменна 4х4 с 60кг
през 2 минути
- въртене на диск 2х1х10 на страна с 15кг
- борческо с дъмбели 2х1х10 на страна с 2 по 15кг
в сс
- бедрено разгъване от 2х1х70кг дo 10х20кг през 5кг без почивка
- пълна чаша, странично повдигане, ластик пред гърди х10
Нещо не ми хареса как се държи коляното и клека в 4х4 го прескочих. Може карането или падането, нещо да е прецакало. На двусета обаче, се разцепих. Малко вдигнах и обема на пълнежа.
Мнението беше редактирано от Splash на 27.06.26 18:44.
Мислех да тренирам, ама не тренирах. Поне до офиса минах напряко :) Ще видя, още някакво движение да вкарам и утре в залата, без оправдания.
Тренировка Б
- тяга 2х4;2х3 със 140кг
през 1 минути
- лег 3х4; 1х7 с 80кг
- горен скрипец тесен хват 4х4 с 95кг
в сс през 2 минути
- пендлей 1х10 със 60кг
- кофички 1х10 със СТ
след минута
- бедрено сгъване от 45кг
след минута
- тяга с прави крака 2x10x60кг
На тягата ми се отваряха ръцете и изтървах, брат ми има версагрип и ще пробвам, вместо да се ядосвам на гейския си хват. Лега много контролиран и на последната серия натиснах за моментна макс бройка. Довечера колело, плуване. Събота ден за природа, с или без клек преди това. Храната, бива.
Снощи разчиствах библиотеката и намерих 80-тарско издание на Робърт Хайнлайн и както като дете я изчетох за една вечер. Та да сменя името на дневника :)
Мнението беше редактирано от Splash на 26.06.26 12:34.
Тренировка А
- зерчер 4х4 с 80кг
в сс през 2 минути
- високо изтегляне oт земя 4х3 с 62,5кг + 1 обръщане с 62,5кг + раменна 1х4;3х3 с 62,5кг
през 2 минути
- борческо с дъмбели 1х10 на страна с 2 по 17,5кг
в сс
2,5 повече, а тежаха като 15 ... та оставам на тази тежест за сега на раменната. След тренировка, гмуркане на Иракли сън и сега мисля да изляза за час-два с колелото ... Храната до момента е кило и половина пилешко, два розови домата и половин шоколад. Няколко безалкохолни бири ама квото. Килограмите, почти 85.
Мнението беше редактирано от Splash на 27.06.26 20:10.
Днес само почивка, краката не са възстановени и с мускулни и реших да пусна още един ден и то пълна. Туй де, скатавам :)
Тренировка Б
- тяга 4х4 със 140кг
през 1 минути
- лег 4х4 с 80кг
- набиране на халки с педалски грип
в сс през 2 минути
- пендлей 1х10 със 60кг
- кофички 1х10 със СТ
след минута
след минута
Пробвах с фитили, ама нещо не успях да се наглася и ги махнах. Тягата на фаланги към края, но пък си завърших четворките. Останалото, протоколно. Плаж, колело, йога, айляк.
Мнението беше редактирано от Splash на 30.06.26 11:55.
Тренировка А
- зерчер 4х4 с 80кг
в сс през 2 минути
- високо изтегляне oт земя с грипове 3х4 с 50кг + раменна с грипове 3х4 с 60кг
през 2 минути
- борческо с дъмбели с грипове 1х10 на страна с 2 по 15кг
в сс
Внимателно на клека, но си направих 4-ките.
Реших да направя нещо за хвата, вместо да мрънкам, та с грипове суперсериите и ми се еб@ мамата. Нямат нищо общо с оригиналните, ама като за начало стават. Поръчах и две неща да ми направи един приятел, по снимки от гюлето. Та се захващам.
Сутринта с колелото, леко да раздвижа, довечера планирам плуване.
Началото на седмица се наложи да ям навън и за порция миди, пържени картофи, една салата, таратор и две безалкохолни бири платих 40 евро. И то полувготови метровски като качество, с малки тайни на всичко и тази мазнина, която мирише на крака. Та реших да видя, какво мога да нарпавя с този бюджет. За 39 евро, това от снимката (без виното). Не знам, аз ли нещо не схващам или ...
Мнението беше редактирано от Splash на 02.07.26 13:41.
И аз така чух - таратор по морето - 9 евро. Предстои да видим другата седмица. В Белгия вече е по-евтино със сигурност.
казано от Svetoslav на 02.07.26, 13:55:
И аз така чух - таратор по морето - 9 евро. Предстои да видим другата седмица. В Белгия вече е по-евтино със сигурност.
Не знам, това дори не е “по морето” а квартално заведение срещу морската в Бургас (не на Карибите д@йба:)). Ял съм къде ли не, но съотношението цена/качество напоследък ме изненадва, меко казано, а заведенията са пълни. Може и аз да съм в грешка.
П.П. За 27м2 квадратни метра стаичка в центъра на Царево уикенда, плащам три пъти повече на вечер, спрямо 95м2 къща на брега на морето на остров в Гърция.
Мнението беше редактирано от Splash на 02.07.26 14:06.
Ами не си в грешка, цените са такива каквито са, в Пловдив, като излезем с жената и малкия, всичко е пълно, ако случайно не сме гладни и жадни отиват 70-80 евро, ако сме- повече. Явно в последните години си отгледахме някаква средна класа/за съжаление държавата е работодател на по-голямата и част/, а заведенията са в същото количество, както в предишните по-бедни години- повишено търсене и фиксирано предлагане :D :D
казано от Любомир на 02.07.26, 15:45:
../за съжаление държавата е работодател на по-голямата и част/...
Дам, в комбинация с ниско финансово образование и още няколко фактора, картинката е такава. Пред всяка панелка, мерцедес :)
Ама ме дразни де и отказвам да участвам.
Мнението беше редактирано от Splash на 02.07.26 15:59.
Елате в Царево
Аз се наяждам със скариди,калмари ,миди ,зарган топ качество ,съпругата и тя...плюс две бири и две узо
Точно 33 евро
П.с узото са големи.
Таратор на обяд беше 3 евро
Мнението беше редактирано от nervak на 02.07.26 21:19.
Моето наблюдение е, че цените в БГ са почти еднакви навсякъде. Бях и в Пловдив и в Бургас миналия месец и в интерес на истината най-скъпата пържола, която ядох, беше в Пловдив - 30 евро, свински стек и не беше с грамажа и гарнитурата на “динозавърския стек” в Crea-та в Бургас, Splash, за теб го казвам, защото познаваш Бургаските заведения. Най-евтино е в заведенията на “домакините”, където си настанен, ако са малки частници със собствена кухня, “затворена” за гостите. Мърдаш 50 метра към центъра и всичко е Х2-3 в същото населено място. Миналата година дигнаха цените навсякъде, а в тази, просто написаха “евро” вместо “лв.”. Не помня от както минахме на евро да съм оставил някъде под 30 евро за нормална вечеря, като не говоря за “стискане” и “броене на стотинки”, а за същото, за което миналата година съм оставял 30 лева. А обикалям цялата страна заради служебните си командировки.
казано от nervak на 02.07.26, 21:18:
Елате в Царево
Аз се наяждам със скариди,калмари ,миди ,зарган топ качество ,съпругата и тя...плюс две бири и две узо
Точно 33 евро
П.с узото са големи.
Таратор на обяд беше 3 евро
Утре :)
Тренировка Б
- тяга 4х3 със 145кг
през 1 минути
- лег 4х4 с 85кг
- набиране на халки с педалски грип
в сс през 2 минути
- пендлей 1х10 със 60кг
- кофички 1х10 със СТ
след минута
Понатиснах, това е може би най-добрата ми тяга от доста време. Утре клек сутринта и после два дена яко почивка (до колко ще е и размазване, ще си покаже)... може и три, да видим как ще тръгне.
Мнението беше редактирано от Splash на 03.07.26 11:22.
Тренировка А
- зерчер 4х4 с 80кг
в сс през 2 минути
- високо изтегляне oт земя с грипове 3х4 с 50кг + раменна с грипове 3х4 с 60кг
през 2 минути
в сс
Петък завърших деня с 60км с колелото, съответно в събота кляках сутринта с целия си акъл. Та перфектното оправдание да се освиня сега и да го пиша възстановяване. Иначе много ми хареса в Нестинарка, от компанията до настаняването, та ще останем още два дни :) Утре ще видя как са краката и ще се наритам на тренировка де...
Мнението беше редактирано от Splash на 05.07.26 18:21.
Май няма да тренирам докато сме тук, та ще е съвсем пасивна почивка. Клека оставям за четвъртък, петък тяга и събота към връх Ком и може малко до Гърция вечерта. Иначе щерката е на седмото небе и компания си има :)
Мнението беше редактирано от Splash на 06.07.26 17:14.
Тренировка А
зерчер до 97.5кг
- зерчер 4х4 с 80кг
в сс през 2 минути
- високо изтегляне oт земя с грипове 3х4 с 55кг + раменна с грипове 3х4 с 55кг
през 2 минути
- пълна чаша, разтваряне в страни, ластик пред гърди 2х10
Хем се убих от ядене последните дни, хем се прибрах с две кила надолу. Его лифт в началото на тренировката, но наспан и отпочинал, нямаше как да не се пробвам. Килата под 85 и въпреки че все още изглеждам доста дебел, има разлика с от преди няколко месеца (качвам си снимка, да се гледам какъв катамаран съм бил ако реша пак да скатавам).
Мнението беше редактирано от Splash на 09.07.26 12:07.
Крака и гз са на сол, явно клека ме е натиснал повече от очакванот. 30-тина км с колелото, сега малко плаж и това ще е за днес. Тягата остава за утре, за Ком и Ксанти, ще видим. И малко храна за цвят.
Мнението беше редактирано от Splash на 10.07.26 07:44.
Много натоварен уикенд, направих си и две тренировки в залата като махнах, клека и тягата. Имах нужда краката ми да са свежи за събота, а в неделя просто нямаше как. 😄
Въпреки това неделята се получи почти перфектна. Започнах с тренировка сутринта, след което хапнах и поспах два часа. След това 15 км с колелото до плажа, още един час сън, плуване и гмуркане. Успях дори да подремна още веднъж, преди да поема обратно с още 15 км. Вечерта йога и тия три неща.
tldr: Днес почивен и утре вече отварям с клек.
Мнението беше редактирано от Splash на 13.07.26 11:49.
Тренировка Б
- тяга 4х3 със 140кг
през 1 минути
- лег 4х4 с 85кг
- набиране на скрипец 4х4 с 95кг
в сс през 2 минути
след минута
- тяга с прави крака 1x10x60кг
Пълна зала и никакъв умпф. Избутах колкото да се каже че, съм тренирал. Иначе по едно време се появи една гола девойка, със зверски красиви ... та пак като не се претрепах.
Днес ще я карам на сандвичи и ще натисна да изтикам максимум работа, че се заформя план за интересен уикенд.