22.01.09
05:51
Здравей Бухта,
благодаря ти много за съветите. Права си, наистина харесвам по-силно изразена мускулатура или по-скоро харесвам жени с много нисък процент подкожни мазнини - ЧТ не е толкова “голяма” колко чиста. Уцели ме право в десятката с гърба - това е едно от най-слабите ми места - постиженията ми на клек (50 кг) щяха да са доста по-добри ако гърба ми беше по-силен. Сега, като правя клек не ми е много тежко на задника, но се навеждам напред прекалено много. Другият ми основен проблем е, че имам ужасна стойка - държа си раменете като борец. За да оправя тези две неща правя скрипец с преден захват, чукове и fece-pull. Другата причина поради, която нямам силно изразена V образна форма, е че образно казано талията ми лиспва. Това вече си е структура на тялото и едва ли някога ще мога да имам силно изразена талия. Относно бицепса при 27 см в отпуснато състшяние и 34 в стегнато, мисля че това е достатъчно засега. Като цяло, вече съм започнала периода на чистене и не ми се иска да го спирам - по средата на първия цикъл кътс съм, имам още 1 седмица почивка и още един цикъл 21 дена, след това ще преценя ситуацията и ако имам желание ще поработя за маса. Бих поработила за хипертрофия на коремните мускули обаче, това със сигурност. Много ме впечатляват твоите тренировки! Ще се радвам ако хвърляш по един поглед на моя псевдо-блог и ми даваш насоки от време на време.
Иначем Добро утро на всички. Имам много грозна мускулна треска - на гърба и на задника. Вчера мислех да почивам, но в крайна сметка тренера се обади и ходих да тренирам. Бях доста изморена обаче и ми беше малко криво в залта (гледах лошо)
Тренировката
Клек:
1х5 20 кг
1х5 30 кг
3х5 50 кг
Good Morning
1х5 20 кг
1х5 30 кг
3х5 35 кг
Чукове
1х5 20 кг
4х5 30 кг
Лежанка
1х5 20 кг
4х5 25 кг (лежанката ми е яко слаба)
Повдигане на крака от вис
5х5 10 кг
Yanda
5х10 на страна
Храната не беше много добре абе вчера си беше излагация направо
Закуска 2 яйца+кашкавал+топено сирене
Закуска 2: 3 с.л. сусамово мюсли, кисело мляко
Обед: зелена салата, телешко на скара (120 гр), извара (50 гр) 1 филия хляб вита
Закуска: протеин
Храната ми вчера беше съобразена за нетренировъчен ден. Освен това имах някакво супер скапана и дълга лекция и пропуснах 1 хранене. Преди тренировка се чувствах ужасно гладна и изморена обаче и ударих 2 шоколадчета Merci - това беше около 20 часа 5 мин преди да вляза в залата. Не знам дали е много правилно, дайте мнение
Вечеря:
Пилешко на скара (120 гр), зелена салата, орехи, спанак с извара.
Не съм си смятала нутриентите - мързи ме.
Днес определено ще почивам. Лек ден на всички.
Много странно. На снимката на аватара ти ми изглежда плосък бицепса.Иначе е доста впечатляваща разлика в размерите.
Лега и мен ме мъчи яко. Пробвай преси с дъмбели да видиш как ще ги усетиш.
22.01.09
13:14
На следващите снимки ще снимам бицепса по-добре специално за теб :) Ох днес ми е нещо ужасно смотано, направо не е истина.....
Ох, Венци и на мен ми е много смотано днес, така ме цепи глава.....и кръста пак ме метна. Утре отивам за направление и да предприема нещо :down: щото ми писна вече от моя кръст а....аааа....
Венци, как така смотано? Тия да ги нямаме!!!
Усмихни се, мойто момиче! :-)
И ти Веси.. Я се стегнете. Ние сме номер едно!!! Ясно ли е?!
Мнението беше редактирано от maria на 22.01.09 13:24.
22.01.09
13:47
ами смотано - заспах в 2, станах в 7. И това ми е 3та седмица подред на тази схема (голяма любов голямо нещо....) Имам няква ебати мускулната треска, и днес съм сама на касата (тоест всички луди минават през мен). Не че се оплаквам...хаха. Ще ходя да забъркам едно кисело мляко с извата и орехи току виж ми станало по-добре. Иначе Мария, мерси за окуражаването (хахахаха е тва е думата хахахаха)....
23.01.09
06:00
Добрютрю!
Тази сутрин май съм се понаспала малко повеяе - поне нямам такива сенки под очите. С нетърпение чакам неделя, охххх....
Такам, за вчера:
Закуска: 2 яйца+ кашкавал гауда, пушено сирене, пуешка шунка
10:30 - 1 филия Вита с извара
13:30 - 100 гр пилешко месо, спанак с извара, 1 филия Вита, 50 гр рикота
16:00 - извара, кисело мляко, орехи
18:00 - протеин, още 30 гр гауда, 1 парче пуешка шунка
20:00 - 100 гр пуешко, 150 гр зелен боб, зелена салата, 50 гр сирене халумни
Вчера не тренирах, но за сметка на това, работих сама на каса цял ден и направо ми се еба мамицата, едва успях да ям (доста беве забавно нагъвам извари докато обслужвам клиенти)..... цял ден на крак и търчане нагоре надолу - донеси това, онова, смени това, слез до склада лелееееее в 19:30 бях направо умряла. Днес ще направя един спининг, а защо не и сауна след това.... мдам :) Май така ще стане хихи
Тази седмица ми се пада да почивам и събота и неделя (това си е цяло чудо) и смятам да си опека някакви мъфини с бекон и пълнозърнесто брашно - ще видим какво ще излезе.
Ей това време на деня най-го обичам - пия си кафенцето, хапвам си яйчицата и си попълвам блог-а. Голям кеф - още преди да е започнала лудницата. Единственото нещо, което ми липсва е чаша хубав плодов сок....но пък за сметка на това вече ясно ми се различава горната преса. Мисля, че до май-юни ще постигна това, което съм си набелязала. Не искам да слагам точни срокове обаче, защото за мен това не е нещо, което непременно трябва да се случи в близките 2 месеца - когато стане тогава. Почва да ме притеснява само това, че гърдите ми съвсем ги няма.... ама... голямата работа всъщност.
Хайде лек и успешен ден на всички!
казано от Венцеслава Атилова на 23.01.09, 06:00:
Почва да ме притеснява само това, че гърдите ми съвсем ги няма.... ама... голямата работа всъщност.
Няма идеално щастие, Венци... Едното за сметка на другото :) Да живее този, който е измислил сутиени с твърда чашка, wonderbra и подплънките :-)
Мнението беше редактирано от Limka на 23.01.09 07:12.
24.01.09
15:12
Здравейте на всички,
почвам за вчера
храна
Закуска 07:30 както обикновено 2 яйца, 30 гр гауда, 30 гр пуешка шунка
10:30 3 с.л. сусамово мюсли, 200 гр елена 2%
13:00 120 гр пилешко, 100 гр броколи, 10 гр орехи
15:30 филия вита, 50 гр извара, 2 резена домат (този сандвич е сташно вкусен)
18:00 протеин, 10 гр орехи
20:30 150 гр зелен боб, 100 гр свинка шунка, десерт от 100 гр кис. мляко, 50 гр извара, 10 гр орехи, степче
общо: 1760 кал. 90 гр мазнини 165 гр протеин 60 гр вълг
тренировка 45 мин спининг. Вчера недоспиването взе превес, едва изкарах часа по спининг. Прибрах се, хапнах и заспах в 9 и половина.
Днес до сега:
Закуска - като вчера
10:30 2 с.л. сус. мюсли, 100 гр елена 2%
13:30 - 130 гр пуешко на скара, 2 домата, 100 гр извара, 1 филия вита
16:30 - прореинов бар
тренирах следобеда
сумо тяга
5х5 30 кг
преден клек
5х5 45 кг
Push-pull
5х5 10 кг
коремно избутване с диск 15 кг
3х8
Тук искам да отбележа, че днес за първи път успях да направя коремното избутване. Октомври, когато започнах да тренирам сериозно с тежести (и с настоящия треньор) изобщо не можех да го направя - долният ми корем беше толкова слаб, че не можех да си задържа кръста долепен за пода и се получаваше една ужасна чупка. Много се гордея, това е страхотно лично постижение за мен - че и с дикс 15 кг :) Лека полека всичко си идва на мястото.
хайде лек ден на всички
25.01.09
15:51
Здравейте,
след примерния ден вчера - вечерях със зелена салата, свински пържоли и извара, съвсем примерно изядо 1 ЦЯЛ черен шоколад и изпих 1 чаша вино. При това в 12 през нощта. Имахме гости иии айдеее по пързалката. Нямам някакви особени угризения де. Така или иначе не съм правила нито зареждащ ден нито cheat meal, само ми е тъпом че беше толкова късно вечер (легнах си около 2 часа след това). Такам измерих се днес и :
кг- 58.8 (-1 кг от мин седмица)
т 67 (-1 см от мин седмица)
х 92 (-1 см)
бицепс (26.5)
гърди 83
ИДЕАЛНО се движа. Продължаваме по същата схема значи до пълно унищожение на подкожните мазнини. Утре ми е последния ден на Кътс. Като цяло съм изключително доволна, пресата е вече ясно различима - ще пусна снимки пак тази седмица. Обаче ! Проблем! Някой забелязвал ли е възвръщане на мазнините след спиране на кътс. Тоест аз ще си се храня и тренирам по същата схема, но ме интересува дали ще успея да го запазя или не. Всъщност едва ли е възможно някой да ми каже, аз съм си аз, ще трябва май да се следя още по-стриктно с храната тази седмица пък дано всичко е в ред. Планирам да почина 1 седмица и да направя 2ри цикъл - макар че тренера е против (ама той беше и против почването де).
Хм, общо взето е това, ще пусна довечера храната и тренировката за днес. Днес съм и на масажче- ох нямам търпение да ми размачкат малко месата, че съм яко схваната.
Айди цуни и до после.
26.01.09
12:02
Хопала,
ей ме на! Искам да кажа нещо на тези, които са на път да си вземат котка или куче. НЕДЕЙТЕ. Леле, имам най-бясното 4 месечно коте, което направо ме подлудява. Снощи в 3 часа през нощта реши, че е време за игра и се почна бясно близано, хапане, маукане, търкаляне. Щях да я метна през балкона, честно. Ебати терориста, сега пак съм с ужасни сенки под очите. Довечера отивам на командировка да спя при мама, ще го оставя изрода сам да си прави номерцата, а сега да видим....
Иначе вчера беше симпатичен ден откъм храна и тренировки:
Закуската както винаги (пристрастена съм)
след това 3 сл сусамово мюсли (оттук нататък ще пиша сус.м.)+200 гр кис. мляко
обед: салата от пресен спанак с микс от семчици (тиквени, слънчогледови и кедрови ядки) + 150 гр телешко на скара - купих си някаква страхотна марината за телешко и става АДСКИ вкусно и крехко
2 часа по-късно: филия Вита с извара и домат и поръсена с босилек аъууууууу
последва тренировка комплекси+ масаж на цчло тяло
вечеря: 150 гр филе от пангасиус, 150 гр зелен бобец задушен в зехтин и чесън, зелена салата с домати, 50 гр извара
И блажено заспах... и ме събудиха в 3. Много ми стана недоспиването вече.
Тренировката беше няма такава: продължителност 20 мин
комплекс 1:
pull-up с пудовка 16 кг х 10 повт
веднага след това swing пак с пудовката х 10 повт
10 сек почивка между сериите
10 ДА ДА ДЕСЕТ серии.
Комплекс 2:
подвигане на крака от вис с 10 кг - до отказ
коремни преси на земя със свити колене пак до отказ
3 серии 30 сек почивка между сериите
още 50 swinga
60 ходещи напада с 2 дъмбела по 20 кг
Последва страашен масаж на цялото тяло - заспах даже.
Само да ви кажа днес едва мърдкам, дишам и мисля. Ебати тренировката. Чудя се ако не бях отишла на масаж дали щчх да мога да стана от леглото днес? По едно време така ми качи адреналина, че се скарах с треньора. Добре, че ме знае що за стока съм та не се впечатлява особено много. Само ме гледаше с нашмешка как пуфтя с пудовките.
Днес смятам да не тренирам. И ДА СПЯ.
хади, лек ден
Ти ме кефиш! Набирания с 16 кг? Напади с 40 кг? И то в серии...сега ако ми кажеш и че набиранията са с широк хват, ще те призная за моя идол :)
Искам и аз да мога да тренирам така! :smirk:
НЕЧОВЕШКА ТРЕНИРОВКА!!
Аз съм ей така :bug: като прочетох: “60 ходещи напада с 2 дъмбела по 20 кг”..
Мнението беше редактирано от maria на 26.01.09 12:29.
26.01.09
13:07
казано от Limka на 26.01.09, 12:17:
Ти ме кефиш! Набирания с 16 кг? Напади с 40 кг? И то в серии...сега ако ми кажеш и че набиранията са с широк хват, ще те призная за моя идол :)
Искам и аз да мога да тренирам така! :smirk:
Лимка, не набирания, ами pull-up - това е доста по простичко. Хващаш пудовката с две ръце пред тялото, краката са ти разкрачени колене и пръсти сочат настрани. Клякаш и експлозивно се вдигаш нагоре като използваш енерцията и вдигаш с ръце пудовката до нивото на устата. лактите ти във вдигнато положение трябва да сочат настрани. Това е. Нещо от сорта на swing-a, само че пудовката не отива напред ами нагоре и коленете сочат настрани. Много е добро за вътрешно “бидро”. Не, не набирания с 16 кг съм далече още.
А за нападите - много е важно как ги правиш. Когато се изправяш ако буташ тялото нагоре през пети ти се натоварва дупарата най-вече. А моята е много силна станала вече - треньора ме кара да клякам нон стоп. Затова и нападите не ме плашат вече. Да подчертая това е вид кардио тренировка, ако силово правя напади ги правя с около 50 кг щанга (че тежи вече много на ръцете) 5х5 на крак. Обичам тежестите просто :)
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 26.01.09 13:16.
По повод домашния любимец, напълно те разбирам. Имам 5 месечен лабрадор, който всяка сутрин ми скача на главата. Често понятието “сутрин” се отнася за 4-5 ч. сутринта :-) Затова правете една тренир. преди лягане, че иначе няма спасение. ;-P
Мнението беше редактирано от buhtata на 26.01.09 13:33.
26.01.09
19:30
ох, пробвах и това - не става, тя просто към 3 си се буди и айдееееееееее........ то да е куче да го разходя и омаломощя едно хубаво...ама тоя дивак се наспива супер бързо.
храната днес
закуска както винаги
10:30 3 сл. сус.м. 200 гр елена 2%
13:00 150 гр пилешки гърди, салата от пресен спанак с домат, семки микс, 50 гр рикота
16:00 филия вита, 50 гр риба тон от консерва, резен домат
18:00 100 гр кисело мляко, 50 гр извара, 15 гр орехи, степче на вкус
20:00 салата като наобед, 120 гр телешко на скара, около 150 гр тиквички на скара, семки микс, 25 гр извара
днес реших да не пия whey - не знам и аз защо - не тренирах и прецених, че няма да имам нужда от бърз протеин. Общо 1750 кал, 88 гр мазнини, 67 гр въглехидрат, 165 гр протеин. Мисля, че вече дори нямам нужда да си попълвам fitday дневника - просто свикнах и горе долу всеки ден ми излизат едни и същи сметките. Няма да спирам де - за собствена дисциплина ще го продължа. Коремът ми обаче нещо е подут, а и (с извинение) имам трудности с ..... нали се сещате. Странно приемам доста фибри и мазнини, не знам какво става, а хич не ми се пият разхлабителни.
Днес беше последният ден на Кътс. Все още не съм се снимала, чакам сестра ми да се върне, да ме снима. Със сигурност бих препоръчала този продукт.
Лека нощ на всички :)
Аз също имам този проблем с котка, но е доста по възрастна (11г). Реших така или иначе си ме буди към 4 сутринта си викам “дай да заформим едно протеинче” :)
27.01.09
09:36
Аха, ясно, значи оправия няма....
Днес, вече поспала малко повечко се чувствам доста по-добре :) заспах в 21.30 :) и станах в 7:30. Няма такъв сън.
Днес мисля пак да не тренирам - ще си дам тези два дни почивка, след като миналата седмица тренирах 6 пъти .....
Тази сутрин малко смених схемата със закуската - изпих на гладно топла вода с 1 чл мед, и после си направих овесесена каша (овес+прясно мляко сварени около 15тина минути). Сложих и още 1 чл медец. Това беше с цел да пораздвижа малко перисталтиката, че сутринта коремиту беше в още по-непоносимо състояние. И резултатът е налице :). Венциту е доволну. Между другото тази кашица е доста вкусна :)
И така до момента:
7:30 сус. м 3 с.л. + 250 мл прясно мляко 1.5% + 1 сл медец
10:30 протеин + 20 гр кашу
Сега пийвам ментово чайче и чакам да дойде време за обед, че нещо глад ме гони :)
Лек ден на всички
27.01.09
21:03
Хопла, привет дами и господа :)
Значи да продължим с храницата за днес
13:00 часа - 100 гр пуешко месо на скара, салата от пресен спанак (спаначец за сила, ще ставам Попай), 10 гр микс семки, 1 домат
15:30 - 200 гр пършевица 2%, 50 гр извара
18:00 - 100 гр пуешко филе, 50 гр кашкавал
20:30 - 180 гр сьомга на тиган, 100 гр броколи, микс зелена салата и пресен спанак, 10 гр семички, 50 гр извара
днес поразместих храните и нещо.... не можах да си наредя храненето. Мислих, смятах правих комбинации, ама нали съм руса....докарах го до 1620 кал (позорно малко ама айде нетренировъчен ден простено ми е), 175 гр протеин (тук пък направо съм се оляла), 80 гр въглехидрат (на горната граница съм) и 65 гр мазнини (даалееч съм от истината). Туй то. Утре ще си папам яйцата доволно за закуска, дано само нямам проблем с.... пак.... я кажете някои билки за подобряване на храносмилането.
Днес си мислих за сладко. Помечтах си направо. Преди коледа добре си хапвах от време на време следобедно какви ли не сладости (сега тия сладости са ми на корема де) и нещо така ми се хапваше с едно кафенце.... Уф. Сега след първия цикъл Кътс обаче трябва да съм изключително внимателна - иначе рискувам всичко да отде по дяволите и да се върна пак на изходна позиция. Ами това е май, нямам търпение да вляза в залата утре вечер и да разбия жилизатъ.
Лека нощ
казано от Венцеслава Атилова на 27.01.09, 21:03:
Хопла, привет дами и господа :)
. я кажете някои билки за подобряване на храносмилането.
Днес си мислих за сладко. Помечтах си направо.
Аз съм с обратния проблем в момента, но като съвет за теб се сещам за някои трикове които са ми помагали. Сложи малко трици към млякото и ги остави да омекнат, сладък плод на гладно може и ябълка, овесени ядки вместо мюслито, кисело зеле на салата например. Билките не са за препоръчване, една хомеопатка ми каза тьй. Иначе чай от мента или джинджифил помагат на храносмилането. Магнезии в по голямо количество също. Успех с 00
Едит: Аз освен че мислих и ядох сладко днес. Кошмар. Мисля че наближава хоромналното чудовище. Да не би и при теб да това причината за стомашните и захарни проблеми?
Мнението беше редактирано от diva 97 на 27.01.09 22:54.
Ехх, тези стомаси :) На мен най-добре ми действат смески: трици + ленено семе; слагам и овесени ядки за пълнеж напоследък; + кисело мляко.... И понеже белтъка е малко, бухам и извара :-) Виж колко съм горда от бъркоча, който съм си измислила за закуска Хахахаха
Иначе, ябълки, зеле и зелен чай ми действат добре в тази насока ;)
28.01.09
16:16
Абе чудовището е много надалече още, тъй че нямам оправдание за сладкото. Може би проблема е в това, че започнах да пия противозачатъчни този месец и са ми се объркали хормоните. Абе не знам.
WC-to e излекувано, мерси за помощта - аз хапнах някаква овесена кашица вчера, днес сутринта една с.л. зехтин на гладно и всичко е наред :) Освен това пийнах доста чай от мента - смятам и занапред да продължа да го пия, та може би и той е помогнал. МНого е гадно това да ти се обърка стомаха така.... ама вече всичко е в норма да стискаме палци
Храната за днес:
7:00 - 2 яйца, 50 гр кашкавал, 50 гр бекон
10:00 - 3 сл сус м., 100 гр елена 2% (мързеше ме да ходч да си купувам още и затва толкоз малко )
12:30 - 180 гр пилешко на скара, 150 гр зелен боб, зелена салата
15:30 - 1 филия Вита, 50 гр извара, 1 парче пуешка шунка, зелена салата (този сандвич е мнооо добър)
18:00 - 10 гр орехи, протеин
тва е засега, после ще допиша вечерята.... Чака ме приятна силов тренировчица оххх на мама :) :) Довечера избора е между свинко или пилешко пак, май ще заложа на праситу, сега ще видч fitday ко ши кажи.
Вече съм официално отпочинала и наспана :) Мога да започна наново :) Майтапче.
Ей Марияяя, хайде кога ще ходим за дънки, че мойте нещо взеха да ми падаааааааааат :) Ей колко щеше да е хубаво ако всички бяхме от един град и периодично се събирахме ....
Здравей Венци :)
В аптечната мрежа има едни хапчета “Мотилиум” - много добра работа вършат! Предписват ги даже и на бебета с колики ( безвредни са)- вземи си от тях и ги пии при нужда. Аз вече 5 месец ги ползвам и с тяхна помощ успявам да се справя с доста голиямо количество храна, особенно през зареждащите дни.
А пробвала ли си да пиеш ензими..?
”Ей Марияяя, хайде кога ще ходим за дънки, че мойте нещо взеха да ми падаааааааааат Ей колко щеше да е хубаво ако всички бяхме от един град и периодично се събирахме ....”
И аз това си го мислих, че щеше да е супер готино, ако можеше да се организираме и поне 1-2 пъти годишно да се виждаме.. щото сме си като едно семейство..
ВЕНЦИ, ИМАШ ЕДНИ ДЪНКИ ОТ МЕНЕ!!!
Мнението беше редактирано от maria на 29.01.09 06:58.
29.01.09
15:38
Леле, цял ден изпити, чудесии, чак сега се добирам до PC. Да допиша за вчера:
вечеря: 120 гр пиле на скара, 100 гр броколи, зелена салата
преди това: ТРЕНИРОВКАТА НА ТРЕНИРОВКИТЕ
сумо тяга 5х5 50 кг
преден клек 5х5 45 кг
push-pull 5х5 13 кг
коремно избутване с диск 15 кг 5х до отказ
след това 100 swing-a с пудовка 16 кг разделени на 10 серии по 10 с 10 сек почивка между сериите (последва тежко пръхтене и грозни погледи към инструктура)
Днес:
7:00 2 яйца, 50 гр пуешка шунка, 60 гр кашкавал
10;00 протеинов бар
13:00 100 гр пилешко на скара, 120 гр тиквички пак на скара, зелена салата
16:00 сандвич с Вита, 50 гр извара, парче пуешко, чушка
дано успея да се откъсна да отида на спининг днес
Мдам, ще е много яко примерно 2 пъти в годината да се срещаме - така ще можем и да се следим кой надебелял, кой отслабнал, кой качил маса ... :) Мечтииии
30.01.09
05:34
Добро утро :)
За вчера:
Вечеря:
150 гр свинка пържола, зелена салата, извара 50 гр
след това 50 гр рикота + 50 гр извара+ 50 гр кис мляко, кокосови стружки, 10 гр натрошени бадеми
общо за вчера : 1750 кал, 88 гр мазнини, 60 гр въгл, 170 гр протеин
Тренировката - спиниг, добре се позапотих :)
Нещо нямам никакво време напоследък, така че до по-къснооо
30.01.09
10:17
Хопла, да ви се похваля - бях си поръчала от amazon.com книгата The rules of lifting for women - Lift like a man, look lilke a godess
издава се от Lou Schuler, главния редактор на сайта T-nation.com. Книгата е уникааална, има и мъжки вариант, смятам да я поръчам за треньора си - той направо ще откачи като я види. Още на пръв поглед е многообещаваща - има диети, рецепти, тренировъчни програми и мноооого мнооого информация :) Нямам търпение да се примера и да почна да чета :)
Ще поствам най-полезните съвети, дано успея да ви убедя (Мария ;) ) защо трябва да се тренира тежко, с малко повторения и много кг, защо е безмислено продължителното кардио, защо понякога ви се струва, че правите всичко както трябва а резултатите се баавят ли баавят....
Поств-ам и този линк, мисля да приложа написаното
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_diet_mass/the_cheaters_diet
Цуни на всички мамуни :)
31.01.09
15:45
Куку,
да започнем от вчера:
храната:
8:00 2 яйца + 50 гр кашкавал + 80 гр пуешко филе
10:30 овесена каша от 30 гр сус.м. 250 мл мляко 1.5%, 1 доза протеинова пудра, 100 гр ягоди (ах че вкуснооо)
13:00 100 гр пилешко на скара. 150 гр спанак с извара
16:00 филия вита с извара и червена чушка
18:00 50 гр пуешко
21:30 150 гр телешко на скара, 50 гр рикота, зелена салта, 10 гр кашу
Тренировка:
военни преси 5х5 25 кг в суперсерии със скрипец 5х5 33 кг
face-pull 5х8 14 кг
100 swing-a с пудовка 16 кг
повдигане на крака от вис 5х отказ (12, 11, 10, 8, 8) 10 кг
в суперсерии с Yanda преси - 5хотказ на страна ( 30, 25,20, 20, 20)
готина тренировка се получи :)
днес: тренировка няма - получи се нещо като зареждащ ден - не издържах
8:00 - овесена каша от: 3 сл сус.м. +250 мл мляко 1,5% + 100 гр ягоди+ 10 гф кокосови стружки, 2-3 капки есенция бадем
10:30 - филия вита с извара и чушка
тук има огроомна дупка ( имах много работа + трябваше да отида на фризьор )
15:30 - 1 бисквита Слънце и луна от пълнозърнесто брашно, стафиди, бадеми ( без захар - с фруктоза) + 1 парче кекс от кестени (пак от слънце и луна, пак с пълнозърнесто брашно и кафява захар)+ 100 гр конфитюр от праскови (без захар - пак слънце и луна )
17:00 - 400 мл сок Digestion 100% натурален (Слънце и Луна)
не издържах - но съвестта ми е чиста - мога да се закулна в продуктите Слънце и Луна - използват само пълнозърнесто барашно, никога бяла захар, така че се получи добър зареждащ ден в крайна сметка. Смщтам да вечерщм филе от хек + пюре от карфиол :)
Хайде пригответе се за снимки утре :)
казано от Венцеслава Атилова на 30.01.09, 10:17:
Хопла, да ви се похваля - бях си поръчала от amazon.com книгата The rules of lifting for women - Lift like a man, look lilke a godess
издава се от Lou Schuler, главния редактор на сайта T-nation.com. Книгата е уникааална, има и мъжки вариант, смятам да я поръчам за треньора си - той направо ще откачи като я види. Още на пръв поглед е многообещаваща - има диети, рецепти, тренировъчни програми и мноооого мнооого информация :) Нямам търпение да се примера и да почна да чета :)
Ще поствам най-полезните съвети, дано успея да ви убедя (Мария ;) ) защо трябва да се тренира тежко, с малко повторения и много кг, защо е безмислено продължителното кардио, защо понякога ви се струва, че правите всичко както трябва а резултатите се баавят ли баавят....Поств-ам и този линк, мисля да приложа написаното
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_diet_mass/the_cheaters_diet
Цуни на всички мамуни :)
Мила, всичко което казваш е напълно вярно, но пак си мисля ,че тежките тренировки и високомазнинното хранене не са за всеки. Просто на различните хора се отразяват различно. Аз ти се възхищавам на тренировките, но на мен например ми действат обратно на желанията. Качвам мускул, вдига ми се тестостерона и ми се разбъркват хормоните. На Мария пък може да и подействат чудесно, трябва да пробва. Разкажи за книгата, като я прочетеш. Целувки и на теб
Видях снимката ти от преди време. Ще си позволя да предложа на отговорника по инициативата с “ББ интервютата” в сайта ако двете страни сте съгласни да те включат, мисля, че тази секция трябва да се наблъска с колкото е възможно повече хора постигнали такива добри резултати. Трябва да има повече примери за много момичета на млада възраст, които уж искат, но все нещо не им достига като мотивация.
По горната заформила се дискусия и аз мисл че силови тренировки биха дали по-добър резултат за отслабване. Няма да пиша роман, но с 2 думи - твърдо съм на мнението, че енергията която се хаби по време, плус тази за възстановяване от силова тренировка е в пъти по-голяма от тази изхабена единствено при кардио тренировки. Освен това мисля, че при системни силови тренировки целия метаболизам се балансира за един по-дълаг период. Дори и след това човек да излезе от строг режим, няма да настъпят сериозни промени. Докато при кардиото същия преход ще много по-чувствителен. И да уточня, че силови за различните хора значи различни килограми, определящо е дори не само теглото, а и костна структура и т.н. Изглежда очевадно, но като трябва да се прилага излиза, че не е... Иначе не разбрах защо намесвате високомазнинно хранене към схемата, не виждам смисал.
Всичко добро
01.02.09
12:27
Опи, здравейте на всички
TPD благодаря за хубажите думи, ще се радвам да помогна с каквото мога (малко съм от срамежливите де, ама в името на спорта... )
Diva ще ми позволиш ли да не се съглася с теб. Повечето жени (влючително и аз допреди половин година) мислят така както ти мислиш. Високомазнинната диета я забрави - аз също не съм на нея, има си предимства, има си и недостатъци, аз съм на мнение, че балансираното хранене с ключът към успеха - не трябва да се лишаваш от дадена група нутриенти, но трябва да се спазва определен баланс. Както и да е - нека да се опитам да оборя обаче мението ти за бързо трупане на маса от силови тренировки:
1. Ние сме жени. Като такива генетично не сме предразположени да трупаме мускул. Тестостеронът е един от главните хормони, които отговарят за образуване на ММ. Ние имаме много ниски нива на тестостерон. Това подуване на мускулите, което ти виждав ден два след силова тренировка е водата, която е влязла в мускулите ти. Маса се трупа с 8-10 повторения с тежко, и се трупа с мноооого тренировки и правилна храна и дълго време, с 5 повторения само подобряваш тонуса на мускулите си - правиш ги по-твърди. Няма как за 1-2 месеца да станеш като Mrs Olimpia. Няма как да станеш като нея изобщо даье дори и да тренирав с години - тя взима доста стабилен коктейл хормони
2. Помисли си - ако трупахме маса толкова лесно - защо мъжете се мъчат толкова много? Ако ние толкова бързо развивахме мускул, то трябва и в обикновения живот пак да сме по-здрави от мъжете не мислиш ли? А не сме май.
3. И ако всичко ставаше толкова лесно тия лудите мъже и жени защо ще си тровят телата с кви ли не стероиди и боклуци?
Сега ще ти цитирам нещо от книгата, което мен ме накара много да се замисля:
“When you are doing strength training and you forget the word “strength” and emphasize on the “training” part, a problem arises - doing high-repetition work with light weights simply makes your body more efficient at lifting light weights which is a surefire way to shrink your muscles and reduce their ability to burn calories. This means that your body becomes more efficient - it can perform the same job requiring less calories to do so”.
А в крайна сметка нали целта е да горим повече калории?!
Продължителното кардио и тренировките с много повторения и малко тежест само правят мускулите ти по-издръжливи, но в крайна сметка след няколко месеца такива тренировки мускулите ти се научават да горят все по-малко и по-малко калории за същото упражнение и в крайна сметка достигаш до едно ниво, и не мърдаш.
Помисли, всичко звучи доста логично нали?
01.02.09
12:34
Ето и новата порция снимки - аз виждам добър прогрес в сравнение с тези от 19ти :) Ето това става когато се храниш правилно и тренираш правилно. И става доста бързо. Забележете корема само.....
пускам и новите данни:
кг - 58.8 (както винаги в нормата 58-59 кг)
гърди - 83 (без промяна)
талия 66 ( за 1 месец от 71 до 66 см мисля, че е добре)
ханш - 91 ( от 95 на 91 -4 см пак ок _
бедър 51
бицепс - 27
01.02.09
12:35
Все още има да се яисти от долната част, но прогресът е налице
01.02.09
12:36
Разликата в крака също се вижда
01.02.09
12:37
още малко корем
01.02.09
12:38
и последно - гърбец
Венци, браво за резултатите. С две ръце подкрепям инициативата зап интервю с теб. Продължавай в същия дух, то до съвършенство почти не останало ;-P
По повод силовите тренировки, пак казвам че съм съгласна с всичко написано и от теб и от tpd, но ти си намерила точната тренировка за теб. Аз с подобни тренировки точно с 5 - 6 повторения качих маса, ама наистина. Това беше пробна тренировъчна програма в началото на фитнес кариерата ми. Правих я 1 месец и инструктора реши че този тип тренировки не са за мен. Храних се РБР с калориина рестрикция. А тестостерона ми се вдигна над горната граница. Просто организма ми така реагира. но това не значи че не подкрепям тежестите, просто им се възхищавам отстрани. Даже съветвам всички които ме питат как да отслабна да тренират с тежести и по малко кардио. Та тъй, да се изповядам и стига съм ти спамила дневника. Поздрави
Венци, браво! Страшна си! Имаш страхотна разлика само за 2 седмици!
И краченцата ти са добили много добър релеф; пресата отгоре също наднича любопитно :-)
Обаче се присъединявам към Бухтата, че ти трябва малко ширина на гръбчето...
Относно тежестите...заформяте добра дискусия.... Да се изкажа и аз: убедена съм, че жените НЕ трябва да бягат от тежестите. Но също така съм убедена, че трябва да експериментират и да намерят сами тренировката, в която се чувстват най-добре. Ти си намерила своята тренировка в 5х5; на други им харесва да правят много повторения; трети умират за кардио и само кардио... Аз пък обичам да ми е разнообразно - т.е. всичко обичам :-) По-важното е да се тренира с правилна настройка и мисъл, качествено и да даваш себе си в тренировката, а дали е с по-тежко и по-малко повторения или по-леко с милион повторения...не мисля, че е чак толкова важно...
Мнението беше редактирано от Limka на 02.02.09 07:58.