09.02.09
17:24
Здравейте на всички.
Аз сам Александър Иванов от град Русе роден сам на 17 октомври 1989 г.Реших да създам този дневник,защото видях,че тук има много компетентни хора в областа на здравословното хранене и фитнеса,които с голямо желание и всеотдаденост помагат на хората които имат нужда от савети или поткрепа.
Такааа... сега малко информация за мен висок сам 170 см. тежа 98 кг.(утре ще прекача настоящи снимки и малко повечче данни)
Аз сам веселаяк не се впрягам много от мненията на другите по мой адрес,но напоследак ( преди 1 месец ) ми писна от това как изглеждам ( в галерията ми в профила има мои снимки преди от около 2-3 месеца) и начани си на живот и от това винаги като вляза в някой магазин за дреихи и като си харесам някой модел дреха да питам имли размер “КАТО ЗА МЕНЕ” и останалите неща които са част от живота на пълничките хора, НО ВЕЧЕ КРАЙ НА ТОВА !!!.Решил сам твърдо да променя начина си на живот и тялото си с помаща на всички нужни срецтва !
Но най-големия ми проблем е че незнам точно как щее най добре да се осъществи това ( да променя начина си на живот и физиката си ).Нямам никакав опит в фитнес залата и в здравословния начин на живот ( но имам огромно желание той да се овиличи многократно повече :) ).Ще бъда много щастлив,ако вие ми помогнете чрез вашите савети и напътствия това да стане реалност.
Малко за моите цели:
Трябва да сваля доста килограми,след това да започна тренировки за качване на муколна маса, след това тренировки за издражливост и релеф на тази ММ ( но разбира се сичко това след най-важната цел а именно свалянето на килограми)разбира се знам че това щее много дълаг процес но “целта оправдава срецтвата” както са казали хората.
Как мисля да постигна целите си ?
От днес започвам работа по този вапрос.Изхфърлях сичката нездравословна храна от хладилника,купих си карта за фитнес залата,нови обувки и спортен екип за нея.Прочетох доста статии за здравословното хранене за фитнес тренировките и всичко свързано с тях.И се надявам вие да ми обагитте знанията ми с ценни савети и да ме напътствате как най правилно да постигна целите си.
Благодаря предварително за всичко.
П.п Ще дам сичко от себе си за да променя начина си на живот който имах до сега !
Темата беше редактирана от Александър Иванов на 09.02.09 17:41.
09.02.09
19:36
Браво! Ще те намеря в скайп и ще ти помогна с каквото мога. Да не пиша тук, че е дълга и широка и ми забива сайта :)
09.02.09
19:44
Прочетох на две,на три поста ти.Искам да ти кажа няколко думи. :)
1.Моля те,не поствай снимки...картинката едва ли е вдъхновяваща,ще пуснеш по-късно,така или иначе няма какво да ти кажем според сегашното ти състояние.
2.Да промениш начина си на живот казваш ?Това ще стане паралелно с двигателната ти култура и вдигането на тежести (тежести идва от “тежко”).
3.Свалянето на килограми трябва да става бавно и постепенно,като без строго спазвана диета няма да се получи желания резултат.
4.По-добре докато сваляш не си давай парите за фитнес,а прави упражнения у вас или на площадка (макар че се съмнявам да можеш да се набираш).Лицеви упори,кофички на пейка/легло и т.н. ще свършат работа.
5.Бягането не е лошо кардио,но гледай да не надвишаваш 30 минути,темпото ти е да е плавно,не се прави на герой.
6.Ако бях на теб не бих се подлагал рязко на хранителен режим,а просто щях да отрежа повечето въглехидрати (бял хляб,картофи) и да тичам,че свят да ми се завива. :)
09.02.09
20:22
казано от aMneSia на 09.02.09, 19:36:
Браво! Ще те намеря в скайп и ще ти помогна с каквото мога. Да не пиша тук, че е дълга и широка и ми забива сайта :)
Добре ще ми бъдат полезни саветите ти. ;-)
09.02.09
20:33
казано от DeadManWalking на 09.02.09, 19:44:
Прочетох на две,на три поста ти.Искам да ти кажа няколко думи. :)
1.Моля те,не поствай снимки...картинката едва ли е вдъхновяваща,ще пуснеш по-късно,така или иначе няма какво да ти кажем според сегашното ти състояние.
2.Да промениш начина си на живот казваш ?Това ще стане паралелно с двигателната ти култура и вдигането на тежести (тежести идва от “тежко”).
3.Свалянето на килограми трябва да става бавно и постепенно,като без строго спазвана диета няма да се получи желания резултат.
4.По-добре докато сваляш не си давай парите за фитнес,а прави упражнения у вас или на площадка (макар че се съмнявам да можеш да се набираш).Лицеви упори,кофички на пейка/легло и т.н. ще свършат работа.
5.Бягането не е лошо кардио,но гледай да не надвишаваш 30 минути,темпото ти е да е плавно,не се прави на герой.
6.Ако бях на теб не бих се подлагал рязко на хранителен режим,а просто щях да отрежа повечето въглехидрати (бял хляб,картофи) и да тичам,че свят да ми се завива. :)
Благодаря за саветите вече са в действие,но няма нужда да ми обесняваш като на бавноразвиващ се (имам в предвт това което сам коригирал с червено).Бих искал ако може да ми предложите някои режим на хранене с някой добър седмичен сплит за да може да се получи максимален ефект.
Аз сам си набелязал един и искам да попитам дали щее потходящ,сплитат е ето ТОЗИ.
П.п Благодаря отново за мненията.
Мнението беше редактирано от Александър Иванов на 09.02.09 20:43.
1.Моля те,не поствай снимки...картинката едва ли е вдъхновяваща
Защо да не си сложи снимки?
Това си е негов дневник да си слага каквото иска.
09.02.09
20:59
По-скоро трябва да постне снимки, нали все пак трябва да се направи сравнение и да се види разликата...
09.02.09
21:09
казано от Martin Tomov на 09.02.09, 20:59:
По-скоро трябва да постне снимки, нали все пак трябва да се направи сравнение и да се види разликата...
Точно това беше целта на снимките.Утре ще се снимам в залата преди тренировка да има база за сравнения преди и след.
И ще се радвам на вашите предложения за седмичен сплит и мненията ви за този който сам избрал аз .:)
Готов ли си да се откажеш от ето това:
http://fishki.net/comment.php?id=47632
Ако отговорът е да, ще помагам и аз с каквото мога - вече съм минавал по твоя път. ;)
10.02.09
11:54
казано от Boby_ на 10.02.09, 11:18:
Готов ли си да се откажеш от ето това:
http://fishki.net/comment.php?id=47632Ако отговорът е да, ще помагам и аз с каквото мога - вече съм минавал по твоя път. ;)
Готов сам,даже вече сам го сторил махнал сам от хладилника всички тези “БОКЛУЦИ”,и сам ги приел като нещо вредно подминавамги по щандовете само малко ме саблазнява като видя някой друг,ако ги консомира,но след 2 рата секунда се сещам докаде са ме довели и веднага се отказвам от тея “ПОРОЧНИ” мисли ( да си купя някоя мазна баничка,пица или вафла) но като знам какви ще са резолтатите след като сма се отказал от тях ( от боклуците) и след новия ми начин на живот още повече се зареждам с енергия и желание това да стане . Днес ще ми бъде първата ми тренировка в фтнес залата.Довечера ще напиша как е минало. :)
П.п И ще се радвам ако ми помогнете с предлжения за хранителен режим за сваляне на килограми и един добър седмичен сплит пак с тази цел.
Както казах ще дам сичко от себеси за да постигна целите си,но ще ми трябват и вашите савети.
П.п. 2 Поздрави на всички. ;-)
Първата стъпка е да започнеш отнякъде. Да осъзнаеш и да формулираш проблема. Да се мотивираш и то така, че ако резултатите не дойдат веднага и каквито ги искаш, да не се отказваш, а само да се запънеш още повече.
После трябва да си поставиш цели - без ясно формулирани цели, които да са изпълними, измерими, амбициозни и с конкретен срок няма да стане.
Чак след това вече трябва да мислиш за начина на постигане на целите, като изхождаш точно от тях. Така че помисли внимателно какво искаш да постигнеш, за колко време и после ще си говорим как може да стане това.
Да се разпиша и аз :)
Здравей Сашо,
Хубаво си се надъхал и си решил да се променяш! Имай предвид, че няма да е нито кратко, нито лесно :) Така, че запази ентусиазма и за по-нататък! Изхвърлянето на боклуците е добро начало, но това няма да ги “изтрие’ от мозъка ти...просто защото те са навсякъде около нас и всички невинно ни ги предлагат. Волята ще ги изтрие...добрите резултати, приближаващи те към крайната цел, също.
Предвид на опита ти (никакъв), аз бих предложила следното:
Хранене
- започни да се храниш по-начесто с по-малки порции - 5-6 пъти на ден с цел ускоряване на метаболизма;
- кажи НЕ! на всякакви пържени храни, както и на твърде преработени храни, в които не си сигурен какво има;
- увеличи приема на протеин - хубаво е да имаш такъв на всяко от 5-6те хранения с цел запазване/ увеличаване на мускулната маса;
- намали приема на въглехидрати и го ограничи до 16ч (това НЕ значи спри). Нека въглехидратите да са с нисък гликемичен индекс (ГИ) (овесени ядки, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пълнозърнести макарони, варени/ печени картофи). Избягвай прости въглехидрати (всякакви сладки неща, бял ориз, бял хляб);
- противно на общоразпространеното мнение, от мазнините в УМЕРЕНИ количества не се дебелее, напротив - те са необходими на организма за добро усвояване на витамини и за поддържане на хормонален баланс . Освен това, ако не ядеш мазнини, кожата губи еластичността си и при рязки загуби/ качване на тегло е по-вероятно да ти излязат стрии
- яж много зеленчуци - те съдържат фибри, които 1. засищат, 2. забавят ГИ на другите храни, с които ги консумираш; 3. Помагат за редовност на стомаха;
- пий много вода - 3-4 л на ден
Може и да съм пропуснала нещо, надявам се, че ще ме допълнят ‘колегите’
Тренировки
Ако наистина си начинаещ, си си харесал твърде амбициозна програма, с която е много вероятно да си докараш травми.
Зная, че сега си много надъхан, но дай време на тялото ти да се адаптира към промяната, която си му замислил. Не го ошашквай толкова много! Освен това си дай време да свикнеш с упражненията и да напипаш правилното им изпълнение.
Тъй като аз не разбирам много-много от ‘мъжки’ програми, може би някой ще ти предложи нещо по-конкретно от долното... Но начинаещите обикновено започват с кръгова тренировка за цяло тяло (по едно базово упражнение за мускулна група - крака, гърди, гръб, бицепс, трицепс, рамене, корем и така завърташ 3 пъти) и след това малко кардио - да кажем 20 мин колело (бягането товари ставите доста, изчакай малко да олекнеш преди да започнеш да бягаш), 3 пъти в седмицата е напълно достатъчно. И така около месец.
Еййй, то стана един пост дълъг...Така де, успех от мен!
Мнението беше редактирано от Limka на 10.02.09 13:36.
Ей, много се кефя на такива хора, готови на всичко и решени за промяна :) Супер, малко останахме тия :)
Значи аз се храня на 2 - 3 часа, точно като бебетата :) Много е важно храната, много :)
Спортувам от много години, но едва когато оправих храненето, постигнах резултати и цели.
Тук има много хора които ще ти кажат много полезни неща така че успех от мен :)
Привет и добре дошъл в отбора :)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.02.09 13:44.
Привет Пич,
Бъди постоянен, не се предавай, ВСЛУШВАЙ СЕ В СЪВЕТИТЕ, които ще получиш тук и със сигурност ще постигнеш това, което си си поставил за цел. Аз съм типичен пример за това: до преди месец и половина бях “гола-вода”, хранех се с боклуци или гладувах и не тренирах правилно. Откакто си направих дневник, научих страшно много неща, изградих си режим на хранене и тренировка. Резултатите са налице. Освен това намерих и приятели тук.
Успех, малкия - МОЖЕШ!!!
Мнението беше редактирано от maria на 16.02.09 07:04.
10.02.09
17:38
Така здравейте на всички.Благодаря за вашите савети кам мен.Ммного сма радостен че ще има кой да ми помага и да ме напътства.:)
Първо искам да ви отговоря на мненията ви. Boby_ първата стъпка и най-важната според мене вече сам я направил а тя е,че сам осазнал как живея и че неможе цял живот да се саблождавам че сам се чувствам добре с храната която ям и с това как изглеждам.Аз сам от този тип хора които като си набележят една цел и не се премиряват докато нея изпълнят. Мотивацията мие много-голяма зашото сам на ясно че щее МНОГО трудно да постигна целите си ( а те са както писах в първия си пост да смъкна доста килца защото сега тежа 98 кг това е главната цел .След нея искам да кача ММ а след тоеа тази ММ да стане добре орелефена и издражлива)но сам сигорен че ше оспея на 100 %.
За колко време искам да постигна тези резолтати питаш ти.Това за мене е доста сложен вапрос ( защото както споменах имам малко опит в залата и здравословното хранене а той е именно от обща колтура и от това което сам чел тук в дневниците на хората и статиите в сайта) ни мисля,че цел номер едно ( да отслабна ) ще я постигна за 5 или 6 месеца,но пак казвам много мие трудно да отгиворя на този вапрос.Не искам да отслабвам прекалено бързо защото мее страх да не ми увисне кожата или няккави други такива странични ефекти които следват от това но и да нее прекалено бавно,нямам определен период от времв в които това да стане.Надявам се вие да ми кажете как щее наи-добрия начин да стане това ( да постогна целите си ).Неискам да помислите че чакам на готово,но просто няма кои друг да ме посаветва и да ми каже кое е по правилно ( а видях че с радост помагате на хората)
ЛИМКА мерси за саветите ( много са полезни и ще ги следвам за да постигна това което искам ) относно храненето ми вече сам се заел по този вапрос и след малко ще напиша какво сам ял за днес.То моето менеие стана по дълго от твоето :) ( но правя това с цел да ви информирам вазможно най-много за да можвте по лесно да ми помогнете) и се радвам че пишете за да ми помогнете наистина МНОГО благодаря за това и няма да ви разочеровам защото твърдо сам решил да постигна целитеси.
ВЕССИ мерси за поткрепата и мисля доста дълго да се застоя в отбора,защото това което правя не го приемам просто като определен период на време в моя живот,а като моето друго АЗ.
МАРИЯ Знам какво си преживяла прочетох ти целия дневник и искам да те поздравя за резолтатите.Аз имам много силна воля и с много осилия и с ваша помощ ще постигна всичко запланувано и мерси за поткрепата. :)
Мнението беше редактирано от Александър Иванов на 10.02.09 17:39.
Не се коси много.Съседа ми (сега е на 21 тогава беше на 19) беше 175см,126кг и за 5-6 месеца фитнес стана 80кг.Тои основно кардио правеше велото и пътечките ги скъсваше.Според мен не се цели в големи килограми а наблегни на повечко поторения+кардио(ако преди не си спортувал нещо започни леко примерно 20-25 мин ходене и увеличаваи темпото постепенно).Започно с една балансирана диета.Преди явно си ял боклуци просто започни да се храниш с качествени храни.Ако не си доволен как сваляш можеш да минеш на НВД.
Успех !
10.02.09
18:28
От днес започнах моя нов жовот.
Днес менюто ми беше следното:
Зкуска-6 и 30 ч. :една кофичка кисело мляко и пълнозърнести мюсли ( на НЕСТЛЕ ФИТНЕС ) ако ви се струват непотходящи кажeте какви други да взема.
После хапнах една ябалка с един портокал кам 9 ч.
Обяд-12 и 30 ч. : пилешка паржола (от гърдите на пилето) на тефлоноф тиган бес мазнина плюс голяма салата от моркови (настъргани)+спанак, сала ,зелени ябалки + потправки на вкус ( магданос зехтих сол и оцет)
След тоеа кам 2 и 30ч. направих първата си тренировка.Искам да ви кажа че останах много много доволен от нея,защото ми вдигна още повече желанието да постигна целите си като видях,как тренират останалите с какъв хъс и самоовереност ..... се надъхах още повече. :) А относно как протече тя малко ме е срам да напиша но ще го напражя защото никой не сее родил научен.Общо взето тя протече около 2 часа ( знам че е много времето и чв трябва да е около час час и 15-20) но това беше защото досега не сам влизал в фитнес зала и незнаех повечето уреди за какво са :red: но ми беше исключително интересно да разбера това ( за тази цел сега сам се заел да чета в раздела опражнения да запомня имената на уредите и тяхното предназначение както имената и начина по който се правят упражненията) и въпреки че хората ме гледаха странно,че обикалям като муха бес глава и правя само по няколко пофторения на сички уреди аз не им обърнах внимание и с голяма радост и овереност продалжих заниманието си :)
След тренировка като се прибрах изятох една филия ( пълнозърнест хляб ) намазана с извара едно сварено яйце и един домат.
Сега мисля да вечерям с едно парче хек на скара плюс салата от зелении :) даже сега отивам да напражя точно това,а кам 10 ч. вечерта мисля да изям едно кисело мляко с малко ятки ( орехи или кашу)
Старая се да потдържам НВД (която е започната от днес ) импровизирам с продуктите ( които са част от НВД) и начина по който са приготвени.Вземам много идеи от вашите дневници за да си разнообразявам менюто.
Ами това е за днес.
П.п Най-важната сега задача е да си направя разнообразно меню ( за НВД) и да подбера( с ваша помощ) вазможно най-добрия седмичен сплит за цел номер едно сред моите цели( а именно да отслабна).
П.п Благодаря пак че ми помагате наистина сам много радостен че го правите. :) И няма да се предам !
Мнението беше редактирано от Александър Иванов на 11.02.09 10:10.
10.02.09
18:52
казано от QcK на 10.02.09, 17:43:
Не се коси много.Съседа ми (сега е на 21 тогава беше на 19) беше 175см,126кг и за 5-6 месеца фитнес стана 80кг.Тои основно кардио правеше велото и пътечките ги скъсваше.Според мен не се цели в големи килограми а наблегни на повечко поторения+кардио(ако преди не си спортувал нещо започни леко примерно 20-25 мин ходене и увеличаваи темпото постепенно).Започно с една балансирана диета.Преди явно си ял боклуци просто започни да се храниш с качествени храни.Ако не си доволен как сваляш можеш да минеш на НВД.
Успех !
Мерси за саветите. :)
Между другото и да те запят не им обръщаи внимание.По принцип като доиде в залата някои нов и всички зяпат като селски клюкари.(в 2 зали съм ходил преди сега ходя в 3та и във всичките е така).Не минаваи рязко на НВД дай време на организма ти да свикне-намаляи въглехидратите постепенно.Наблягаи на базовите упражнения и на тези със свободни тежести или собствено тегло(предполагам,че тези не ги можеш още-набирания,кофички).
Мнението беше редактирано от QcK на 10.02.09 19:11.
10.02.09
19:08
Най - важното, вечер след 19-20 часа никакви въглехидрати ;)
Присъединявам се към другите - не скачай на НВД отначало. Първо започни да се храниш с полезни храни + тренировки и ще има резултат, гаранция. Остави НВДто за последните килограми, които ще са и най-трудните. Не си гърми козовете в началото на играта...
Пробвай като начало да ядеш поне 5-6 пъти; полезни непреработени храни ;)
Храната в днешния ден ми се вижда малко (аз определно ям повече от това) - идеята не е да си смъкнеш калорийния прием драстично, защото така забавяш метаболизма...когато даваш малко храна на тялото, то разбира следното: “Нстава време на глад. Аз съм застрашен. Трябва да се запасявам”. Затова не хубаво да гладуваш и да хапваш начесто. Въглехидратът е много малък - само мюслито сутринта (мюслито като за начало става, като станеш по-голям ‘спец;, можеш да го смениш с овесени ядки)
Съвсем спокойно можеш на обяд да си вкараш картофи/ ориз/ спагети или нещо подобно. Ще си сит, ще имаш енергия и няма да се чувстваш съвсем на диета....
10.02.09
20:50
казано от Limka на 10.02.09, 20:02:
Присъединявам се към другите - не скачай на НВД отначало. Първо започни да се храниш с полезни храни + тренировки и ще има резултат, гаранция. Остави НВДто за последните килограми, които ще са и най-трудните. Не си гърми козовете в началото на играта...
Пробвай като начало да ядеш поне 5-6 пъти; полезни непреработени храни ;)
Храната в днешния ден ми се вижда малко (аз определно ям повече от това) - идеята не е да си смъкнеш калорийния прием драстично, защото така забавяш метаболизма...когато даваш малко храна на тялото, то разбира следното: “Нстава време на глад. Аз съм застрашен. Трябва да се запасявам”. Затова не хубаво да гладуваш и да хапваш начесто. Въглехидратът е много малък - само мюслито сутринта (мюслито като за начало става, като станеш по-голям ‘спец;, можеш да го смениш с овесени ядки)Съвсем спокойно можеш на обяд да си вкараш картофи/ ориз/ спагети или нещо подобно. Ще си сит, ще имаш енергия и няма да се чувстваш съвсем на диета....
Добре лимка ще те послушам и мерси за саветите. :)
10.02.09
20:56
казано от QcK на 10.02.09, 19:05:
Между другото и да те запят не им обръщаи внимание.По принцип като доиде в залата някои нов и всички зяпат като селски клюкари.(в 2 зали съм ходил преди сега ходя в 3та и във всичките е така).Не минаваи рязко на НВД дай време на организма ти да свикне-намаляи въглехидратите постепенно.Наблягаи на базовите упражнения и на тези със свободни тежести или собствено тегло(предполагам,че тези не ги можеш още-набирания,кофички).
Добре ще примина на плавно намаляне на ваглехидратите.А относно опражненията наеистина не мога да ги правя,но всичко с времето си и на това ще се науча.:)
10.02.09
21:20
11.02.09
09:56
казано от Limka на 10.02.09, 20:02:
....
Съвсем спокойно можеш на обяд да си вкараш картофи/ ориз/ спагети или нещо подобно. Ще си сит, ще имаш енергия и няма да се чувстваш съвсем на диета....
Лимка имам един вапрос ороза и спагетите от кои трябва да бъдат обикновенните,или тези които сте препоръчали на Мария (от пълнозърнесто брашно ) ??
А относно саветите ти вече са в действие проминих си менуто добавих картофи,ще добавя и спагети орис и макарони но след като ми кажеш от кой вид да са. :)
Мнението беше редактирано от Александър Иванов на 11.02.09 09:59.
Пълнозърнести спагети, хлябове и т.н. Картофи - варени или печени; хляб - по възможност ръжен. Има таблица с гликемичен индекс на храните в сайта - можеш да ядеш всичко в графата ‘храни с бавен/ среден ГИ’
11.02.09
11:02
казано от Limka на 11.02.09, 10:38:
Пълнозърнести спагети, хлябове и т.н. Картофи - варени или печени; хляб - по възможност ръжен. Има таблица с гликемичен индекс на храните в сайта - можеш да ядеш всичко в графата ‘храни с бавен/ среден ГИ’
Добре мерси. :)
14.02.09
21:14
Здравейте приятели.Честит празник на всички.:)
Прз последните три дни нямах вазможност да пиша защото компютара ми беше на ремонт.
Та нека да се отчета.
Първо Лимка послушах твоите савети отказах се от НВД-то взех си палнозърнести спагети и ориз.
Менюто прес последните три дена не беше много разнообразно.За закуска:мюсли(палнозърнести) кисело мляко и зелена ябалка
междо обяда и закуската една филия с извара и един домат
Обяд: пилешко месо на фурна с ориз или задошено с зеленчуци.После следва тренировката.Инструктора ми каза че до края на тази седмица да карам на които уреди искам за да свикна с тях и с натоварването ( като главно в тренировката преобладаваше кардиото) а във вторник (този който идва) каза че ще ми направи програма и почвам ”ГОЛЯМОТО ПАТУВАНЕ” кам мояте цел.
След тренировка някакви плодове (банан ябалка портокал мандарина) и малко ядки.
Вечеря: малко месо с някаква салата от зеленчуци.
И преди лягане кисело мляко ( 2 или 3 часа преди да си легна) и някой плод.
Много сам доволен от тренировките защото ме карат да се чувствам оверен в себеси ( независимо че ме гледад странно хората в залата) и още повече ми се овиличава желанието за победа над себеси (да променя начина си на живот).
И няма да се откажа !!
! :)14.02.09
21:32
А искам да ви попитам дали щее добре да вземам (даже незнам как да ги нарека ) продукти с цел по бързо отслабване какво е вашето наблюдение от тях.Аз не искам да опотребявам такива продукти но,ако нямат много миноси може да взема да ги пробвам.Но искам да разбера първо вашето мнение по вапроса.
Благодаря предварително.:)
казано от Александър Иванов на 14.02.09, 21:32:
А искам да ви попитам дали щее добре да вземам (даже незнам как да ги нарека ) продукти с цел по бързо отслабване какво е вашето наблюдение от тях.Аз не искам да опотребявам такива продукти но,ако нямат много миноси може да взема да ги пробвам.Но искам да разбера първо вашето мнение по вапроса.
На този етап не са ти нужни.
15.02.09
09:38
казано от Владимир92 на 15.02.09, 08:56:
казано от Александър Иванов на 14.02.09, 21:32:
На този етап не са ти нужни.
Добре мерси за савета.